Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30151) tatabike válasza #90933760 (#30148) üzenetére


tatabike
őstag

Helló kolléga, itt is látni...? :)

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30152) #90933760 válasza tatabike (#30151) üzenetére


#90933760
törölt tag

Hogyne, csak mikor nem sikerült megvennem normális biciklinek nevezhető kétkerekű lábbal hajtott járművet, hanem csak ezt a valamit, azóta nem nagyon jövök ide, mert rombolja a társaságot. :DDD De mint látható annyira nem szar mert kapja az ívet rendesen és még mindig megy.

[ Szerkesztve ]

(#30153) evilskati válasza TayRol (#30150) üzenetére


evilskati
aktív tag

Jó kérdés, az oldalon semmi infót nem találok róla.

(#30154) TayRol válasza evilskati (#30153) üzenetére


TayRol
veterán

csak a bandázsból gondolom.

(#30155) tatabike válasza #90933760 (#30152) üzenetére


tatabike
őstag

Nem baj, én sem hájtek bringával nyomom, inkább a tapasztalatomat próbálom rásózni a fiatalokra, hátha jutnak vele valamire... :DDD

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30156) tatabike válasza evilskati (#30153) üzenetére


tatabike
őstag

Pedig ott van: "Kifogástalan műszaki állapotú csúcskategóriás országúti kerékpár, használatból eredő kisebb kopásokkal!"

Meg fel van sorolva minden alkatrész, hogy mi micsoda...

Technikai adatok:
FŐ ELEMEK
Váz FP Series 46HM3K Carbon
Villa Pinarello ONDA Full Carbon
Fejcsapágy Pinarello integrált (iparis)
Fékek Campagnolo Record Titan
HAJTÁSLÁNC
Hajtómű FSA Carbon Pro Team Issue
Hátsó váltó Campagnolo Record Titanium
Első váltó Campagnolo Record Titanium
Lánc Campagnolo Record Hollow
Fogsor Campagnolo Record (13-29T)
Pedál - (opcionális)
KEREKEK
Kerekek Campagnolo Eurus (ALU küllős)
Köpenyek Continental GP4000 (700x23C)
IRÁNYÍTÁS
Kormány FSA Energy Traditional (420 mm)
Kormányszár FSA OS-150 Carbon (110 mm)
Nyereg Selle Italia Filante Trans Am
Nyeregcső Pinarello MOST Carbon (Ø31.6)
Fékváltókar Campagnolo Record Carbon
ADATOK
Tömeg 7,49 kg (mért)
Méret 60 cm (C-T)
Színváltozat Narancs/Karbon

Javasolt bolti ár: €3990

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30157) evilskati válasza tatabike (#30156) üzenetére


evilskati
aktív tag

Köszi, a linkelt oldalon pont elsiklottam e felett. Az Információban és a Vásárlási feltételeknél nem volt semmi erre vonatkozó írva.

(#30158) #90933760 válasza tatabike (#30155) üzenetére


#90933760
törölt tag

Nemrég cseréltem le az ezer éves hátsó gumimat ami szarrá volt már szakadva mert egy masszív fékezésnél földúton nemes egyszerűséggel leszakadt, de tépte a belsőt is, toltam haza. Ezen nem segítene semmilyen spré. :DDD Szerencsére a motoros foltokból találtam elég nagyot belsőre.
Azért hagytam fent eddig mert kurva jó gumi volt, széles, ballonos és kevés levegővel is elég erős hogy ne üsse fel a felnit de faszán lapult. Nehéz volt tekerni de terepre zsír. Ettől lettek 120 kilós combjaim. Aztán most valami fos olcsó izé van helyette, sokkal vékonyabb meg ezt keményre is kell fújni, na hát ez ezerszer jobban csúszik sárban tekerve is, meg fékezésnél is lefele. Szörnyű, egyből kidobja a bringa hátulját valamerre, másik meg végig egyenesen csúszott.
[link]
Még az előző gépen. Na ez fasza gumi volt. Pedig van ennél szélesebb is az még jobb.

[ Szerkesztve ]

(#30159) torzo


torzo
Ármester

Bajtársak!

Még mindig ellopott bringám feletti gyászomban fetrengek, bár tegnap nem tudtam ellenállni egy Giant RS1 Aero használt, igen szép állapotú bringának, számomra tűrhető árért vettem meg. De!
Ezt már nem szeretném, hogy megfújják! Szóval adjatok tanácsot lécci! U lakat vagy összecsukható fajta, netán lánc, vagy valamilyen brutál kombó? Asus, Kryptonite? Ezek sajnos, baromi drágák, de az az érzésem, ezt nem lehet megúszni. Ha erről volt már itt szó (gondolom), bocsi, de nincs kedvem több ezer hozzászólást végigbújni!

Köszi!

(#30160) imyourfriend válasza torzo (#30159) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ne zárd le, ilyen egyszerű. Én a bringáimat sehol sem hagyom ott, ennél fogva le sem zárom és így oldom meg hogy a tolvaj ne próbálja elvinni.

(#30161) torzo válasza imyourfriend (#30160) üzenetére


torzo
Ármester

OK, OK, Te!!! Vasárnapi bringás!
Nekem a bringa mindennapos eszköz, mindenhová azzal járok, de a bóóótba nem vihetem be magammal. :W

(#30162) Because válasza imyourfriend (#30160) üzenetére


Because
őstag

de gondolom te nem is mindennapi használtai tárgyként kezeled.... szépen néznék ki a pennyben a hátamon a bringával vagy ha éppen egy állásinterjún a mellettem lévő székhez támasztanám :D

[ Szerkesztve ]

(#30163) Cathfaern válasza torzo (#30159) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha biztosra akarsz menni, akkor U-lakat + lánc kombó. Alapvetően minél több és nehezebben vágható zárral zárod le, annál kisebb az esélye, hogy a tiedet fogják elvinni. De. Ha kifejezetten kinézik a te biciklidet, akkor mindegy mit csinálsz, el fogják vinni. Szóval célszerű őrzött / zárt helyen lezárni hosszabb időre, vagy ha ez nem megoldható, akkor venni egy olcsóbb biciklit direkt ilyen célokra. Ha ez se megoldható, vagy nem ésszerű, akkor meg lehetőleg ne ugyanott zárd le mindig (kisebb az esélye, hogy kinézik, mikor "szabad a pálya"). Illetve valamelyik biztosítónál (topicban is volt róla szó többször) van bicikli biztosítás, ami lopás ellen (is) véd.

(#30164) Vasinger! válasza torzo (#30161) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Boltba járásba nem félmilliós bringát venni, ennyire egyszerű. A kolléga szerintem erre célzott és teljesen igaza van. Vehetsz bármilyen zárat, mindent el lehet vágni vagy feltörni egyébként, .

Nekem 2 éve van meg a bringám, de sehol sem hagytam ott őrizetlenül, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. A zárnak az árából lehet venni városi bringát 15-20k-ért és meg van oldva.

[ Szerkesztve ]

(#30165) torzo válasza Vasinger! (#30164) üzenetére


torzo
Ármester

Hát igaz, elgyengültem ezen a Giant-on, bár gondolhatod, nem félmilláért vettem meg.
Na most akkor egy bringa a bóótba, egy a melóba, egy vasárnapra, egy meg ünnepre???
Az olcsó, használt skerók zöme egy rakat trágya!
Az a gond, hogy az ellopott skeróm 13 éves volt, ennek megfelelő rongyos kinézettel (műszakilag persze rendben volt), mégis megfújták. Nem mondom, hogy a Giant-nél alább nem lehet adni, de pl. néhány napja egy KTM veneto használt trekkinget fizettem ki, aztán 5 km megtétele után derült ki, hogy törött a váz. Még szerencse, hogy az eladó nem egy szarházi volt, visszaadta a zsetont.
Bár rátalálnék a régi Merida Cr-Mo dögnehéz, ütött-kopott bringámra, kéne a fenének a Giant akkor!

Cathfaern kösz, erre számítottam

[ Szerkesztve ]

(#30166) imyourfriend válasza torzo (#30161) üzenetére


imyourfriend
őstag

De akkor nem értem miért ilyen drága bringát vettél, ezt nem értem. Oké ott volt, jó áron volt de ez mellé kell egy másik gép amivel elintézed a mindennapi dolgaidat, mert személy szerint 3-4 zárral se merném lezárni sehol sem budapest területén. Lehet hogy vasárnapi bringás vagyok (amúgy minden nap tekerek), de mióta elloptak egy ~30ezret érő bringámat az egyetem tárolójából azóta inkább gyalogosan intézem a dolgaimat. Egy hely van a decathlon ahova bringával megyek mert oda betolhatom magam mellett. :D

(#30167) torzo válasza imyourfriend (#30166) üzenetére


torzo
Ármester

A melóhelyem 22 kilcsire van az otthonomtól. Ahhoz, hogy ez nap-mint nap biztonsággal meg lehessen tenni, kell egy minimál műszaki színvonal.
Az elmúlt két hetet azzal töltöttem, hogy trágyábbnál trágyább használt skerókat néztem 40-120 k között. Meguntam. A KTM tetőzte be a dolgot. Ez a Giant rendben van, nem kell a felét eldobni, nem kell rákölteni, megalkudni. 125 k volt az ára, annyiért megérte.
Igen, már én is gondoltam, hogy mégis kell majd egy másik is trágyának, de azt még nem sikerült megtalálnom.

(#30168) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Nekem Defenderem(25mm) van,de tervezek majd egy U-lakatot is...

[ Szerkesztve ]

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#30169) yodamester10 válasza torzo (#30167) üzenetére


yodamester10
őstag

Ha esetleg segít én magamnak ezt néztem ki,csak hanyagságból mindig halogatom a megvételét.Nem az olcsóbb kategória,de a bringánál olcsóbb ha másikat kell venni.Remélem segítettem.
[link]
Nekem azért is jönnek be jobban ezek a zárak mert a vállamon átdobva keresztbe könnyen szállítható,ellenben az U lakattal.

[ Szerkesztve ]

(#30170) tatabike válasza torzo (#30165) üzenetére


tatabike
őstag

Igen, a mai világban a kerékpárlopás sajnos egy mindennapos probléma, nincs mit tenni. A legbiztosabb, ha nem hagyod ott sehol, még lezárva sem.
Mondjuk én, meg még páran itt könnyen mondjuk ezt. Nekem olyan melóhelyem van, ahová bevihetem, ha akarom, még az irodába is, a munkám egy része számítógépes meló. De ha az udvaron hagyom, ott sem nyúl hozzá senki.
Aztán olyan helyen lakok, hogy még a lakásajtót se zárom be, ha elmegyek otthonról, a bringa is szabadon hentereg az udvaron egy fának támasztva. Nincs is lakatom, olyan helyre nem megyek, ahova nem tudom bevinni, ha mégis oda kell mennem, nem bringával megyek.
És igen, budapesti vagyok, azért itt is vannak ilyen helyek még... :K

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30171) Rhino666


Rhino666
őstag

Üdv!

188cm / 95kg paraméterekkel rendelkező, hím nemű egyén személyében keresem álombiciklimet.

Paraméterek:

Mountain Bike
19-20"-es méret
26-27,5"-es kerekek
triggeres váltó
tárcsafék
min. 24 sebesség
Cr-Mo váz (kizártnak tartom, hogy ez beleférjen a keretbe :( )
teleszkóp nélküli (kizártnak tartom, hogy gyártsanak még ilyet)
max. 120k

Márka szempontjából a GT-t és Mongoose-t preferálom, de nyitott vagyok szinte bármire (Lofty, Hello Kitty, Hauzer stb. kizárva :P ).

Előre is köszönöm a tippeket, javaslatokat. :R

Üdv:
Rhino666

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#30172) Narakh


Narakh
senior tag

Vajon érdemes lehet egy ilyen noname cuccra beruházni, vagy esetleg némi szerencsével hasonló áron megcsípni egy ilyet? Ekkora összeget még nem sajnálnék egy iparis pedálra.

A másik opció négyezer pénz körül valami jobbféle, kónuszos, műanyag platform (először én is idegenkedtem a plasztiktól, de meglepően megszerettem a Magellanon). Csak valahogy nincs kedvem időről időre széthúzgálni.

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#30173) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

Egy ilyen Kryptonite-ra már beruháznék...

Narakh
Az a RockBros minden,csak nem Noname...

[ Szerkesztve ]

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#30174) Because válasza tatabike (#30170) üzenetére


Because
őstag

ilyenkor irigykedek mindig... ma is voltam munkaerő kölcsönzőnél, ami előtt egy padot találtam oda kellett a kis spirállal láncolni a montit, de megúszta :) bent pedig felajánlottak egy állást ahol hétvégente is bent kell lenni, de cserébe kereshetek havi 150 bruttót + cafeteriát :D

[ Szerkesztve ]

(#30175) torzo válasza yodamester10 (#30169) üzenetére


torzo
Ármester

:R

Tatabike! Jó neked! :K

(#30176) zoli03 válasza HollyBoni (#30118) üzenetére


zoli03
őstag

Nekem nemigazán van velük rossz tapasztalatom. E-mailekre hamar válaszolnak, általában másnap. Sárga kosaras termékeket is hamar összeszedik, a piros kosarasok nagy része is megérkezik (legtöbbször azok is pár napon belül, de a leghosszabb is 2 hét körül volt). Persze hibáznak néha, nálam is volt már ilyen, de mindig jól jöttem ki a helyzetből.

Az meg, hogy mit tudnak beszerezni, meg mit nem, nem az ő hibájuk. A magyar kerékpáralkatrész nagykereskedelem szerintem nagyon alacsony színvonalú.

Amit meg lehet, külföldről kell rendelni, sokszor már egy olcsóbb láncon+fogaskoszorún megvan a postaköltség, utána meg csak nyer rajta az ember és időben se sokkal több. Lassan már csak egyszerű, kis értékű dolgokat éri meg itthon megvenni.

(#30177) pepe091 válasza torzo (#30165) üzenetére


pepe091
MODERÁTOR

A régi mivel volt lezárva mikor ellopták?

(#30178) sanzi89 válasza torzo (#30167) üzenetére


sanzi89
addikt

Ami szerintem még járható út városi bringán - megyeszékhelyen én is ezzel zárom a 100k-s bringámat, a mindennapi ügyintézés során -:
Kryptonive Evolution 4 LS
BikeFun Defender

A Kryptonite helyett mai fejjel már egy ABUS Bordo-t vennék. Éjszakára, vagy egész napra nem hagyom ott a bringát, inkább busszal megyek, de ez nagyon ritka. Melóba - fél nap - szerencsére zárt udvaron van a bringa ezzel a két lakattal, plusz a munkatársak a drágább bringáikkal kicsit felelőtlenebbek, szóval... :DDD
Boltba, bankba beugrik az ember 15-30 perc max, forgalmas helyen nem hiszem, hogy sok esetben esnek neki egy jó lakatnak fűrésszel, flexxel. Lásd Tolvajkergetők tapasztalatai. Lehet sok egy lakatért 20k, de egy jó lakat nagyon sokáig használható, én mindhárom bringámhoz használom, az kb 30k-s gagyihoz is. De a családban is átpasszolhatom másnak, szóval így tekintve nem is olyan nagy trauma egy 20k-s lakat.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#30179) Narakh válasza Rottweiler89 (#30173) üzenetére


Narakh
senior tag

Oké, készséggel elhiszem. Jó minőségű dolgokat gyártanak?

[ Szerkesztve ]

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#30180) Rottweiler89


Rottweiler89
aktív tag

A Force,vagy BForce márkáról hallottatok már?

Narakh
Szerintem hozzák a minőséget.

[ Szerkesztve ]

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#30181) tatabike válasza Rhino666 (#30171) üzenetére


tatabike
őstag

Cro-Mo vázra nem nagyon van tárcsafék-szem, sőt, én még nem is láttam olyat. Ettől függetlenül nem lehetetlen.
Merev villán még csak-csak akad tárcsafékkonzol, de nagyon ritka. Van még merev villa, csak V-fékes inkább.
Aluváz és előre teló miért nem jó? 95 kilóhoz már nem luxus, Neked is jobb lenne... :K

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30182) Narakh válasza Rottweiler89 (#30180) üzenetére


Narakh
senior tag

Egy ilyen ötezer forintos, ipari csapágyas pedállal szerinted nem nagyon lőhetek mellé?

[ Szerkesztve ]

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#30183) Rottweiler89 válasza Narakh (#30182) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Szerintem nem. Én is megfontolnám a vételét,csak hát no money,mo problem.

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#30184) sanzi89


sanzi89
addikt

Hallott erről valaki valamit? Vélemények?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#30185) Rhino666 válasza tatabike (#30181) üzenetére


Rhino666
őstag

Inkább vegyük is ki azt a két feltételt, nem hiába jelöltem meg hogy kételkedek irántuk... :)

- Mountain Bike
- 19-20"-es méret
- 26-27,5"-es kerekek
- triggeres váltó
- tárcsafék
- min. 24 sebesség
- max. 120k

Így már talán nem olyan nehéz találni valamit (reményeim szerint) :D

[ Szerkesztve ]

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#30186) tatabike válasza sanzi89 (#30184) üzenetére


tatabike
őstag

Érdekes. Biztos jó, bár kétlem, hogy a sportolók szeretnék, ha ide-oda járna a talpuk alatt a pedál.
Én azt tudom, hogy mikor jó hosszú ideig fociztam, és elég ramaty állapotba került a térdem, a bringázástól helyrejött, és megszűnt a ropogás, meg a fájdalom. Szóval nekem jó így, ahogy van az a pedál. Look-kal tekerek már 10 éve, szerintem az is számít, hogy sima taposó vagy bekötött rendszer. Sima taposóval nem is tudok már tekerni, mert megszoktam, hogy húzok is, főleg emelkedőre, így valószínűleg homlokon térdelném saját magamat... :DDD

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30187) Rottweiler89 válasza Rhino666 (#30185) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Csak Brand New jöhet szóba?

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#30188) Cadal válasza Rottweiler89 (#30180) üzenetére


Cadal
őstag

Hallottam a Force márkáról, illetve használom is az egy-két termékét. Egy téli biciklis kabátom van tőlük, illetve a lámpáim. A baráti társaságomban is használnak Force termékeket eddig mindenki megelégedve. Szerintem jó cuccaik vannak.

(#30189) TripleB válasza beteg (#30096) üzenetére


TripleB
senior tag

Külföldi beszerzés is szóba jöhet?
pl

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#30190) superecneB válasza Rottweiler89 (#30173) üzenetére


superecneB
őstag

Inkább Abust vegyél. Van Kryptonite és Abus lakatom is.
Olyan mint egy Amerikai autó vs Német autó.

(#30191) TayRol válasza torzo (#30159) üzenetére


TayRol
veterán

én a motoromhoz használt, majd 30 ezres Abus lánccal zárom a cangát, de ennek hátránya, hogy elég nehéz (nem 1-2 kiló). szóval ez nálad gondolom kilőve, bár ez számomra elég biztonságérzetet nyújt. előbb flexelik le azt, amihez hozzákötöm.

(#30192) beteg válasza TripleB (#30189) üzenetére


beteg
őstag

Megnézem! Köszi!!

Csak futni kell!

(#30193) torzo válasza TayRol (#30191) üzenetére


torzo
Ármester

A súlyon már nem filózok, a hátitatyóban elfér. Megírnád miféle volt? Én a mocimat (Varadero XL1000) nem lakatolom, arról még nem hallottam, hogy lopnák. Az udvaron megtolni sem kis meló a maga 3 mázsájával! :D

(#30194) TayRol válasza torzo (#30193) üzenetére


TayRol
veterán

tessék, ő az. a hossza is ennyi, a legnagyobbat vettem.

de már olcsóbban megkapni, mint ahogy én jó pár éve vettem. egyébként tuti van más alternatíva is.:)

[ Szerkesztve ]

(#30195) vendingo válasza torzo (#30193) üzenetére


vendingo
veterán

Esetleg egy abus bordo?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#30196) dqdb válasza TayRol (#30194) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez egy szteroidkúrára küldött gerinclakat, amelyik nem tudom, mennyire és hogyan lett a bringáknál határozottan nem ajánlott kategóriához képest megerősítve.

Az ilyen típusú zárak becsapósak, mert masszívnak tűnnek, közben egyetlen vékony kábel felelős az egész védelemért. Kerékpárzáraknál sokszor elég egy csípőfogó is: elvágod vele a védő műanyagborítást, szétfeszíted a szemeket, és máris ott vagy a kábelnél. Lehet, hogy motorokhoz való gerinclakatnál már nehezebben lehet ezt kivitelezni, de a bringához valóknál ez a szomorú valóság, a lesajnált kábellakatok jó része is biztonságosabb ezeknél.

Ha már Abus, akkor ennyiért inkább egy Bordo 6500 az ajánlott, biztonságosabb, könnyebb 70 dekával, cserébe kicsit rövidebb, így nehezebb vele a lakatolás.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#30197) TayRol válasza dqdb (#30196) üzenetére


TayRol
veterán

nem tudom.
ez Abus 9-es kategória, és inkább zárom ezzel a 2 millás motoromat, mint a Bordoval.
de kinek mi, természetesen minden feltörhető.

(#30198) tatabike válasza Rhino666 (#30185) üzenetére


tatabike
őstag

És új kerékpárt akarsz?

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#30199) dqdb válasza TayRol (#30197) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az Abus skála 15-ig tart, a Bordo 6500 ezen a skálán 15-ös, az U lakatoknál a Granit X-Plus szintén. A zárszerkezete biztosan rendben van a tiédnek, de a maradék részéről már nem vagyok meggyőződve (de az Abus sem a 9-es minősítés miatt).

Mindenesetre ha lehet, gerinclakatot ne ajánljunk bringásoknak, hanem inkább beszéljük le róla őket. Masszívnak tűnik, hiszen szemre vastag, gyakorlatilag az ellentettje igaz rá, és hordozhatóságban is veszít egy vázra felszerelt U lakattal vagy Bordóval szemben.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#30200) TripleB válasza beteg (#30192) üzenetére


TripleB
senior tag

Nagy leárazások szoktak lenni, lehet érdemes lenne várni pár hetet még a vásárlással. Bár a méretek hiányosak lehetnek.

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.