Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113251) #16729600 válasza StLui (#113248) üzenetére


#16729600
törölt tag

Saját felelősség, én nem mondom, hogy Te vagy bárki ne hordjon, de van lap a pakliban annak a leosztásában is, aki nem visel ( még, ha kevés is ) Egész gyerekkorunkat végigtekertük sisak nélkül, még a "Pajtás" címlapján se láttunk soha. Nézz meg most egy györkőcöt, még a Marson is életben maradna napokig olyan védőszerkót 'hegesztenek rá a mostani szülök.

[ Szerkesztve ]

(#113252) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Nem értem ezt a fajta felfogást... Ok, lehet tízszer megúszod, de mi van, ha mégis beüt a dolog és sisak mentett volna meg a rokkantkocsitól? Hagyjuk már ezt a gyerekkorunkban mi volt témát, örülj neki, hogy megúsztad. És igen, legyen is a gyereken sisak, sőt, kötelezővé tenném a közlekedő bicikliseknek. A kisebbik fiam tegnap Londonban tekert szürkületben és későn vett észre egy a bicikliút majdnem közepére épített oszlopot. Nekicsapódott és biza a sisak oldalról nagyon sokat tompított a sérülésén, megúszta zúzódásokkal. Nem, nem béna és nem hülye gyerek...

(#113254) DUB Inc.


DUB Inc.
aktív tag

Jó, hogy dicséritek egymást a rossz felfogás miatt...

Mi gond a gatyával? Inkább cseszed szét a prosztatádat és egyebeket? Hülyén néz ki? van belőle olyan is, amit normál rovidnaci alá is felvehetsz...

(#113255) Mezga Aladár válasza DUB Inc. (#113254) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Igazi matcho. Neki (az alfelének) semmi sem árthat. :DDD

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#113256) #16729600 válasza DUB Inc. (#113252) üzenetére


#16729600
törölt tag

Nézd, mások vagyunk. Van ilyen kisebbség is, nem lehet hangot adni ennek? Ki nem szarja le a tömeg kánont? Tőlem járathatod vizipisztolyozáshoz szkafanderben is a gyerekedet. Ám ne legyen kötelező másnak is. :D

(#113257) Runner_fxr válasza INMOTEP (#113195) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nézd, abszolút nem sértegetni szeretnélek, de nagy hülyeséget csináltál ezzel a bringa vásárlással, mondjuk ki őszintén. Számítástechnikában talán a vargáné tápokhoz tudnám hasonlítani ezt a "bringát". Ha jól sejtem vagy tesco vagy auschan termék ez a polymobil. Gyakorlatilag az első számú, legnagyobb baromság, amit csak el lehet követni kerékpár vásárláskor, ha supermarket-ben veszünk kerékpárt. Nagyon sokszor téma volt, bár mostanában ritkábban, mert már egyre kevesebb ember dől be ezeknek az utánzatoknak.
Te most elcsábultál, tanulópénznek jó lesz.

Egy dolgot felejtesz el, egy kerékpár lényege a váz! Ha ez szar, akkor értelmét veszíti az egész építés. Költhetsz rá 1 milliót is, akkor se lesz jó bringád, az építés mindig a váztól indul. Elhiszem, hogy szeretnéd magad abba a hitbe ringatni, hogy azért nem csináltál rossz üzletet, pedig de, sajnos nagyon is!
Még egy decathlon-os váz sem kapja meg ugyan azt a törődést, minőséget, mint amit egy minőségi gyártó váza. Csodák nincsenek. Gondolhatod, hogy akkor ez a kínai csoda miféle elvárásoknak fele meg. Amellett, hogy sár nehéz, borzalmas geo és nyilván hatalmas rugalmasság is jellemzi, mint minden ilyen kategóriájú vázat. Attól, hogy épp nem törik el, még lehet szar. Ha eladnád, filléreket kapsz érte, bármilyen jó cuccokat is aggatsz rá, ez akkor is csak tesco bringa marad. Annyit tudok tanácsolni, hogy vagy most add el, még újonnan, és könyveld el a bukót, vagy használd, de egy fillért ne költs rá, maximum a szükséges kopó alkatrészeket. Ha elkezdesz rá pénzeket költeni, fejlesztése, akkor egy feneketlen lyukban fogod találni magad, célba soha nem érsz.

Egyébként vannak ma már egész könnyű fatbike-ok, persze nyilván más árkategória. MTB felhasználásra a 16,5kg sok, de itt most ez a legkisebb probléma.

[ Szerkesztve ]

(#113259) DUB Inc. válasza #16729600 (#113256) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Fura dolog lehülyézni egy biciklis fórumon, biciklis témában a többieket, csak mert nem a Te (egyébként hibás) véleményeden vannak. Úgy gondolom, hogy ez a stílus sem idevaló. Én megpróbáltam számodra érthetően, a vulgáris stílust mellőzve leírni az ellenvéleményt. Ezt tőled is elvárjuk.

És senki sem írta, hogy kötelező, inkább erősen ajánlott, mert egészséged csak egy van...

(#113260) Runner_fxr válasza INMOTEP (#113211) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Miben más a Cube fatbike? Mondjuk a váza ég és föld, mind geo-ra, mind vázanyagra, mind merevségre, mind technológiailag (tapered, press-fit stb). Az alkatrészekről ne is beszéljünk. 150-ből te azokat a cuccokat biztos, hogy nem hozod ki. Ez kb olyan mintha megkérdeznéd, hogy a zastava miben más mint egy VII-es GTI golf. Mindenben más, amennyire csak lehet.

[ Szerkesztve ]

(#113261) jjeahh válasza #16729600 (#113241) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A haverom pont a tegnap esett egyet köves terepen, fejest ugrott a kormányon át és kettőt bukfencezett, a sisak eltörött a fején :) . Én sem vagyok egy nagy sisakmumus, de egy ideje amilyen helyeken járunk, nagyon szükségét érzem a sisaknak, az ilyen köves patakban lejtőzéseket én biztos nem vállalnám már be nélküle :D . Ettől függetlenül az elején úgy fél évig én sem hordtam sisakot és azért szükségét érzem vagy sem, bevallom kánikulában nagyon kellemetlen tud lenni, főleg amikor órákon át csak mászol és mászol... olyankor az alacsony sebesség miatt menetszél sincs, megfő az agyam a saját levében. Tegnap már középtávon durván elkezdett fájni is, be kellett vegyek egy fájdalomcsillapítót :U .
A bringás ruhás dolgot is megértem, viszont egy bringás öltözetnek vannak azért előnyei, én pl. azért szeretnék montis/trail rövidnadrágokra váltani normálról, mert van egy rakás rejtett zseb rajtuk és gyakran vízállóak, b*romira idegesít amikor azért nem csapathatok végig egy sáros/vizes erdei úton kedvemre, mert utánna a seggemen órákig cuppog a nadrág :DDD . Pólóból jelenleg 2db van, de abból is szeretnék többet, mert úgy érzem jobban szellőznek és sokkal könnyebben elpárolog róluk az izzadtság. Mondjuk ez bármilyen normálisabb sportpólóra igaz, szal nem kötelező bringást venni.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#113262) DUB Inc. válasza jjeahh (#113261) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Lehet a sisak nem az igazi. Nekem sosem volt melegem benne, igaz hajam az nincs. :D

Egyébként csak meg kell nézni lassítva a Tour-os eséseket... Sorban fejelik az aszfaltot.

[ Szerkesztve ]

(#113263) #16729600 válasza DUB Inc. (#113259) üzenetére


#16729600
törölt tag

Nehogy már egy stilisztikai cizellációs intésben is részesits :) A különbség a következő: én elfogadom a Te véleményedet és nem akarlak se meggyőzni, se hittéríteni az enyémről. Ugyanezt az udvariasságot szeretném viszontlátni tőled is csak. Peace.

(#113264) Runner_fxr válasza #16729600 (#113256) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A sisakra általában egyszer van szükség, de akkor nagyon! Nyilván mindenkinek szíve joga ezt komolyan venni, vagy leszarni, de én úgy gondolom, ha 1 %-al is csökken az esélye annak, hogy esetleg a gyerekem, vagy én, megmenekülünk egy halálos agysérüléstől, akkor már megéri.

(#113265) DUB Inc. válasza #16729600 (#113263) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Ugye, hogy lehet ezt emberi módon is. :) A véleményedet én is elfogadtam, mármint azt, hogy neked ez a dolog nem fontos. Számomra a véleményed hájpolása volt zavaró, ezért írtam azt amit. De hidd el, a Te egészséged miatt is fontos ezeket leírni, mert mint írtam, csak 1 dobásunk van.

PEACE.

(#113266) jjeahh válasza DUB Inc. (#113262) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Pedig nem rossz, ez a harmadik sisakom és az előzőekhez képest ég és föld, nemrég itt is írtam volt, hogy 15km/h-nál már örvénylik benne a levegő, szal tök jól szellőzik. Inkább az a gond szerintem, hogy nagyon nem bírom a meleget, a 25 fok fölötti hőmérséklet, ha mozgok is, számomra már kínos, ilyenkor a lehető legkevesebb-legvékonyabb ruházatot viselem el, de azt is nehezen :DDD . És tegnap 30+ fok volt, ráadásul 25km alatt 900m-t másztunk, szal gondolom nem kell tovább magyaráznom. A hajam 12mm :DDD

(#113264) Runner_fxr: A haveromnak minden bringázáskor legalább 1x szüksége van sisakra. Eddig minden terepezésen esett minimum egyet :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#113267) INMOTEP válasza Runner_fxr (#113257) üzenetére


INMOTEP
őstag

Nem értek veled egyet mert nem tudod mi az én számításom mit akarok ezzel a kerékpárral .Egyébként ,e mellett van egy trekem is [kép] meg van egy cruiserem .... Tisztában vagyok a minőségi különbségekkel tudom hogy mit vettem ,tisztában vagyok vele hogy ez nem az a minőség ,én ezt okkal választottam.Akár pocskondiázod akár nem ez igy most ebben a formában engem nem nagyon érint .Vásároltam már noname mtb -o használtan x évest és egyszer sem tört ketté a váza attol mert olcsójános .Egy olcsó kerékpárnál nem a vázon spórolnak ,a kiegészitőkön alkatrészeken leginkább .Te amit állitasz vagy állíttottok hogy ez a váz ketté fog törni ,nézzük meg menyit bir aztán majd kiderül kinek van igaza .Ezt se te sem én nem tudhatod .De nem értem hogy lehet 100 % biztosra venni hogy ez a váz nem fogja birni ,ha mutattok a neten egy ilyen vázat ketté tört állapotban akkor igazat adok.Addig mindez csak állitás " 1 szóval nem mondom hogy minőség . Leirom még egyszer amit ti akarnátok megvetetni velem az egy 250-300 ezer ft os bringa alsó hangon ,és még arra nekem költenem kell.Ezt el lehet könyvelni ,én személy szerint em fogok egy fatbike -ba enyi pénzt tárolni amikor nem napi használós kerépkár .!

[ Szerkesztve ]

(#113268) INMOTEP válasza Runner_fxr (#113260) üzenetére


INMOTEP
őstag

oké gyerekek én kiszáltam a vitából , nem szeretnék erről tovább irogatni és bizonygatni ,mert sem én sem pedig ti nem ismeritek menyit bir a váz . Részemről off

(#113269) #16729600 válasza jjeahh (#113261) üzenetére


#16729600
törölt tag

Igazad van a Te szempontodból. Én ellenben nem járok hegyekre ( ha mégis, csak és kizárólag felvonóval ) :) Azért van egy réteg, aki se nem sárban, se nem sóderbányában, se nem180 fokos lejtőkön / emelkedőkön bringázik az őshonos erdőkben. :) Itt ( szinte ) mindenhol van kiváló minőségű bringaút. A közlekedési morál is teljesen más, jogos, hogy egy gladiátor viadalra ( hazai közutak ) lovagi páncélban célszerű menni. De egy laza lepkefogásra ( itteni közlekedési morál ) lehet felesleges . :)

(#113270) Runner_fxr válasza INMOTEP (#113267) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én egy szóval nem írtam olyat, hogy el fog törni, bár nyilván könnyebben el lehetne törni, mint pl egy Cube vázat, csak azt írtam, hogy ezen az árszinten abszolút az olcsóság van szem előtt, nem a minőség. Épp ezért a váz merevsége, geometriája, hajtáshatékonysága itt mellékes. Te akarsz rá egy csomó pénzt költeni, annyiért már normális bringát is vehettél volna. Erre mondtam, hogy ne tedd. Én nem akarok veled megvetetni semmit, de azt el kell fogadni, hogy bizonyos kerékpár kategóriák nem olcsók, a fatbike sem az olcsó bringák közé tartozik, még belépő szinten se. Ha valaki ilyet akar, vagy össztelós bringát, akkor ott több száz ezres ár a belépő kategória. Szakmailag erősen kifogásolható a gondolatmeneted, mert a kerékpárépítés elsődleges szempontja a váz, onnan indul az építés, te meg pont itt rontod el, és rossz alapokra akarsz építkezni. De ha te úgy gondolod, hogy szakmailag jobban tudod, mint itt mindenki, akkor igazából azt sem értem minek írsz ide? Segítő szándék vezérel engem is, és mást is, de ha te ezt támadásnak véled, akkor tényleg zárjuk rövidre a beszélgetést. Sok sikert a bringádhoz!

[ Szerkesztve ]

(#113273) Runner_fxr válasza jjeahh (#113266) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ja persze, a terepezés más tészta, bár elég régóta nem estem, le is kopogom. :)
Úgy értettem, hogy egyszer van szükség rá, hogy azért úgy tényleg ritkán esik az ember, hogy szükség van sisak életmentő szerepére. De ha ilyet esünk, akkor az minket már nem fog vigasztalni, hogy a statisztika szerint mi a helyzet, mennyire fontos a sisak. Ha mi vagyunk a statisztika, az szar ügy. :) Mindenkinek a saját döntése ez, ezen vitatkozni sincs értelme, 2 dolgot nem szeretek, amikor a hülyeséget reklámozzák, terjesztik, és amikor a szülők nem adnak a gyerekre sisakot! Ezek azért nem kívánatos dolgok, mert így már más biztonságát is veszélyeztetjük, a saját magunk élete nyilván a saját dolgunk.

[ Szerkesztve ]

(#113274) jjeahh válasza Runner_fxr (#113257) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ezt most kaptam, szal tényleg árulják nagy név alatt is, a geó meg azért olyan mert Pininfarina tervezte :D

szunya1: Ja én nem is akartalak téged meggyőzni, csak leírtam a saját szemszögemből a dolgokat ahogy a többiek. Nyilván igény és bringázási stílus kérdése is, hogy mit öltesz magadra. Bringás ruházatot pl. trekkingen városban én sem hordanék. Sisakot mondjuk igen, mert egy laza városi tekerés közben nem izzaszt annyira, hűt a menetszél és hát sosem lehet tudni... :D

(#113273) Runner_fxr: Ja, egy felnőttnek a saját döntése és én sem hánynám a szemére senkinek, hogy nem hord sisakot, hisz sokáig én sem hordtam, de ha egy gyerekre nem adnak az nekem is mindíg feltűnik és komolyan nem értem.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#113275) Runner_fxr válasza jjeahh (#113274) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mondjuk az autómárkás bringáknak pont nincs túl jó hírük, meg a Ferrari pláne az a név, amivel minden szart el akarnak adni. :)

A legdurvább, hogy már cikkeket is láttam ahol azt tárgyalják, hogy tulajdonképpen jobb ha inkább nem is veszel fel sisakot, vagy épp semmi értelme. Mindezt persze a kerékpározás világában nagyon tapasztalt emberek írták. :)

[ Szerkesztve ]

(#113276) INMOTEP válasza Runner_fxr (#113270) üzenetére


INMOTEP
őstag

Nos amit irtam és tudjuk hogy egy jó fatbike inkább 350-400 ezer ft .Én ennyi pénzt hobbi ! bringába nem fogok beleölni ,de ezt már leirtam számtalanszor .Szakmailag meg úgygondolom badarság megítélni egy ismeretlen gyártótól származó kerékpárt amíg nem tesztelted le ugye még ha kinai is .De te mégis kijelented hogy nem ér semmit mert olcsónak tűnik .Érdekes gurul jön meg megál ,nem csuklott össze alattam földúton .Ha netalán ! Ketté törne a váz mondjuk holnap ,még akkor is szétszedném és ha külön külön eladnám az alkatrészeit mondhatni vissza is kapnám az árát amennyiért vásároltam .Még ha költök is rá azt én tudom hogy mit menyit fogok bele feccolni .

Másik része ,én személy szerint nem kértem véleményt az én kerékpáromról ,tekerj fentebb és nézd meg ti kezdtétek el boncolgatni .Nem kérdeztem meg hogy hé skacok ,ezt vettem szerintetek jó ? Én anyit kérdeztem az elején azzal kapcsolatban hogy hajtás cserén gondolkozok .Nem kerékpár elemzést kértem :) Aztán lehet hülyének nézni és nevessen ki az aki akar ,de egy olyan bringára azthiszem senki nem fektet be 400-500 ezret amirt kevésszer fog használni és csak ott áll

[ Szerkesztve ]

(#113277) DUB Inc. válasza #05304832 (#113271) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

A biciklizés nem kinézetre megy, ez nem szépségverseny (az este lesz a Dunán, ha érdekel). A biztonság és az élvezeti faktor a lényeg, meg ugye a test edzése. A képen látható úriember nem hülye, ő tudja mivel jár lefejelni az útpadkát és azt is, hogy nincsenek kivételek, a fizika mindenkire egyformán hat. Külföldön sok ilyen sisakos embert láthatsz...

Tökmindegy mivel tekersz és még nagy sebesség sem feltétlenül kell egy balszerencsés bukáshoz, fejsérüléshez.

[ Szerkesztve ]

(#113278) Hasaggymeg válasza StLui (#113238) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Ugye. :D

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#113279) Runner_fxr válasza INMOTEP (#113276) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ez egy szakmai topik, ne csodálkozz azon, ha szakmai szemmel vizsgálunk egy bringát, de még csak szakértőnek sem kell lenni ahhoz, hogy az ember tudja, hogy egy tesco-ba nem fog kapni normális minőségű bringát. Ehhez nem kell alapos tesztelésnek alávetnem az adott modellt, több mint 10 éve dolgozom kerékpár szerelőként, láttam már épp elég tesco, auschan, obi, praktiker és egyéb hulladékot ahhoz, hogy el tudjam dönteni egy kép alapján is, hogy az egy gagyi termék, vagy egy minőségi.
Nem azért jelentem ki, hogy szar, mert annak tűnik, hanem mert tudom, hogy ott csak szart kapsz, ahonnan ez származik, meg látom is a képen, és nem bizalomgerjesztő a látvány.
Az, hogy gurul, megáll, és még nem tört ketté, ne haragudj, de inkább nem kommentálom.

Majd ha ténylegesen el akarod adni, akkor térjünk erre vissza, hogy mennyire fog könnyen menni.

Igen, egy normális fatbike nem olcsó, de mint mondtam, ez egy olyan kategória ahol nem is lehet minőségben olcsó bringát gyártani. Azt aláírom, ha csak a boltba elgurulni kell a bringa, akkor jó lesz az amit vettél, de ha fatbike-ként szeretnéd használni, akkor pillanatok alatt fogsz szembesülni a problémákkal. Szervizet is nehezen fogsz találni, aki ilyen kerékpárt elvállal, és egyáltalán bármiféle garanciát vállal az elvégzett munkáért, az elég ritka, mert tudják, hogy az ilyen tesco-s bringákat szerelni egy agyrém, úgy gondolom ez sem egy jó dolog.
Ezzel a bringával maximum bohóckodni lehet a városba, de igazán semmire sem lesz jó, mert a városi közlekedéshez lomha, nehéz, a biztonságos terepezésre meg műszakilag alkalmatlan.

Először te szólítottál meg egy hsz-ben, úgy emlékszem, nem én téged, másodsorban meg azért kezdtük el kivesézni a kerékpárod, mert elmondtad, hogy szeretnéd megépíteni magadnak. És aki ért hozzá, az tudja jól, hogy ezekre az áruházi bringákra nincs értelme költeni.

Az elmondottak alapján fatbike-ra sincs szükséged. Vagy ha igen, akkor majd a saját károdon fogsz rájönni, hogy ezzel mekkora hülyeséget csináltál, és kénytelen leszel venni egy másikat, valami ninőségi darabot, mint pl azt a linkelt Cube-ot 290-ért.

[ Szerkesztve ]

(#113280) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Sisak témához:

Én erősen ajánlom mindenkinek a használatát. Már háromszor jól jött. Mindhárom alkalommal kis tempónál télen történt az elcsúszás tökéletes minőségű úton. Kétszer a fülem felett oldalt a harmadik alkalommal majdnem tarkónál fejeltem az utat. Nem volt nagy koppanás, de jobb volt hogy a sisak ütődött az aszfaltnak. Most nem rakok be képet mert akkor volt aki rögtön nekemugrott, hogy az semmi és kaptam itt az ez már valami sisaktörés netről összeszedett képeket. Mindhárom alkalommal esélyem nem volt reagálni. Egyik képkockán még függőlegesek voltak a fák és az oszlopok, a következőn már vízszintesek.
Egy esés terepen még komolyabb lehet, mert ott már kövek is vannak.

Újra leírom, én erősen ajánlom mindenkinek a sisak viselését kerékpározás közben.

Ruha:

Mindenkinek a saját döntése mit vesz fel. A kerékpáros ruházat mellett leginkább a praktikussági szempontok szólnak mindamellett hogy jól is néznek ki. Nem lobog, nem akad el vagy bele valamibe, az anyag miatt jobban szellőzik és szárad stb. Sok-sok előnye van. Minden igényhez lehet találni megfelelő ruházatot.
Én még munkába is teljesen beöltözve jártam. Először néztek is furán és próbáltak cikizni a kollégák de nem érdekelt.

Olcsó fat bike:

Majd kiderül milyen lesz. Persze csodák nincsenek de lehet még jó is. Én várom majd a visszajelzést róla sok km múlva.
Az első váltó megoldható a jeahh által linkelt videó alapján.

jeahh: Bazz, mire rájöttem hogy angolul karattyol az indiai. Durva. :DDD

Runner: Én teljesen értem hogy mit akarsz mondani a szükséges mininmumról. Én is ezt mondanám, de bringás kolléga az elmondása alapján tudta miért veszi ezt. Kipróbálja, levonja a következtetést a tapasztalatai alpján. Ennyi. Találkozom én is ezzel a problémával amikor tanácsot kérnek bringavásárláshoz. Elmondom mi van, mennyibe kerül. A keret sokszor fix. Abból nem jön ki az a szükséges minimum, amit mi annak tartunk. Akkor nincs mese, marad az, amit kiad az adott összeg.

[ Szerkesztve ]

(#113282) DUB Inc. válasza #05304832 (#113281) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Szerintem Te trollkodsz és ehhez nincs kedvem sem időm. ha érdekel a bicajozás ezen része, akkor olvass utána.

(#113283) #16729600


#16729600
törölt tag

Ez a sisak téma nagyon bizti kiverős volt látom :) Végül is én megtértem, tegnap is sisakban tekertem, ellenben sokszor volt a fejemben, hogy az első kukába kibaszom, mert elveszi a szabadság érzést :) Mondjuk én azt se értem, ha valaki a tengerparton a ma divatos strand-gumicipellőben császkál, nehogy belelépjen egy sünbe :) A megoldás erre, hogy otthon kell maradni csíramentes környezetben, kipárnázott falak között ( bringázni meg pláne nem szabad ) :D

(#113285) DUB Inc. válasza #05304832 (#113284) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Rendben, meghátráltam.

(#113286) eddie1978 válasza #05304832 (#113281) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Én azt kívánom legyen szerencséd mindig és védjen meg a tudásod. Komolyan. :R

Mindenre van esély. Tavaly például volt olyanom még a montival, hogy a jobb karomról visszacsapódó ág vége pont a cerka végét találta el. Na ott kicsordult egy könnycsepp a szemem sarkából. Azonnal satu fék. Rögtön ellenőriztem a károkat egy gyors nadrágba nézéssel. Szerencsére megmaradt. Egy sisak lehet jó jött volna ott is a végére. Egy kicsit meg kellett pihennem. :DDD

Bringás nacinál a betét a lényeg leginkább. Csökkentheti a nyomást a kényes részeken is. Az utóbbi időben, ha a shortban megyek, akkor kiveszem a fapados betétet a nadrágból és felveszem alá a zselés országúti kantáros nadrágot. Sokkal kényelmesebb így.
Most olyan nyergem van, ahol nincs kivágás és ezen zavar a short varrása a saját betétes belső nadrágjával ami túl vékony. A kivágott nyergen nem nyom. Vannak variálási lehetőségek rendesen.

A nyereg még a nőknél is probléma lehet. Profikról írta valami cikk, hogy a nunit megműttetik, hogy kisebbek legyenek a kiálló alkatrészek. Persze akinek nagyok. Így nem nyomja a nyereg annyira.

[ Szerkesztve ]

(#113287) Talala válasza Talala (#113088) üzenetére


Talala
senior tag

Köszi a segítséget...
Szerencsére volt egy fórumtárs akinek nem esett nehezére segíteni, veletek és az egész fórummal ellentétben. Oldalakat vitatkoztok hülyeségeken és teljesen egyértelmű dolgokon. Ellenben, ha egy hozzá nem értő kér véleményt vagy segítséget az már nem fér bele. Vetem egy Giant-et, remélem nem nyúltam nagyon mellé.

(#113288) jjeahh válasza Talala (#113287) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Velem is előfordult már, hogy nem kaptam választ első blikkre, de megkérdeztem újra és kész, ennyiért szerintem kár megsértődni, szvsz ez a topik nagyon rendben van. Milyen Giant lett végül, ha szabad kérdezni?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#113290) Talala válasza jjeahh (#113288) üzenetére


Talala
senior tag

Nem sértődés, csalódás. Nem csak ezen a fórumon van ez így , sok másikon is. Nem csak 1x szoktam kérdezni, ahogy itt sem így történt. Sőt az első kérdésemre jött "válaszból" tanulva jött a második kérdés. Mindegy is. Egyébként ez lett a nyertes Giant
Cross trekkinget szerettem volna eredetileg, de nem találtam ilyen árban olyat ami tetszett volna.

(#113292) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Megnéztem a videót a Ferrari fat bike-ról. Meg kell követnem magam. Ez rémisztő.

A hegesztéseket érdemes figyelni. Elsőre a teló jobb oldalán a merevítő híd. ááááááá
Aztán a többi is a közeli képeken. Rögtön a Bikemag cikke jutott eszembe az áruházi bringáról.

Remélem az itt linkelt kék verzió jobb minőséget képvisel.

local1:

A tapasztalatom alapján a legfontosabb a nyereg. Legyen minél kompatibilisebb a hátsóddal. Utána jön a betétes nadrág. Egy nem illeszkedő nyergen nem igazán tud érdemben javítani egy nadrág. Tapsztalat. A betét eloszlatja a terhelést. Gondold végiga következőt. Egy golyót asztalra teszel vagy szivacsra. A szivacsnál nagyobb az érintkező felület. Emiatt kisebb a felületi nyomás. Nagyobb felületen oszlik el a terhelés. Ez leginkább a csontos részeken jelentkezik. Még millió minden befolyásolja. Jók a youtube-on a Bikefit Adviser videói a témában.

[ Szerkesztve ]

(#113293) Napfénysüti válasza #05304832 (#113271) üzenetére

Még a melóba menet 4 km-re a csótány montihoz is fel szoktam venni a tartalék sisakom. Lehet anno többet ért mint maga a bringa. :D

Més que un club!

(#113294) Zsohi


Zsohi
őstag

Tapasztalt bringásnak alacsony sebességű tekergéshez ideális körülmények között szerintem egyáltalán nem létszükséges a sisak, értsd kellemes száraz nyári nap 20km/h alatti tempó nem az autók között. Az éremnek viszont van másik fele, a hegyi kerékpározás(dh, enduro, freeride). Sokakat szoktam látni egy szemétre való outi szerű sisakban mindenféle más védelem nélkül, amennyit estem-keltem elképzelhetetlennek és rettentő ostobaságnak tartom a térdvédő, kesztyű és valamiféle mellkas/hát védelem nélküli tekerést...

Cicanadrágot és bármiféle testhez símúló ruhadarabot képtelen lennék én felvenni, ellenben a montis cuccokat előszeretettel használom. A zsebei teljesen máshogy vannak pozicionálva, a szabásuk is más, nem csúszkál, na meg a villantás veszélye se áll fent. :DDD

https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/

(#113295) tacto válasza Napfénysüti (#113293) üzenetére


tacto
aktív tag

+1

(#113297) jjeahh válasza #05304832 (#113296) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Esetleg lehet kapni Decathlonban betétes boxeralsót, én olyant hordok.

Talala: A fékeket nem ismerem és a teló nem egy nagy szám, de amúgy nem tűnik ez rossznak ha hibátlanul működik, grat hozzá! :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#113298) Runner_fxr válasza eddie1978 (#113292) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Na, csakhogy leesett a tantusz. :D Hidd el abszolút nem szokásom ok nélkül kötekedni, bárkinek a bringáját leszólni, de azt egyszer és mindenkorra meg kéne érteni, hogy szupermarketben nincsenek jó bringás ajánlatok, és akkor még finoman fogalmaztam. :) 110-et adott azért a borzalomért, noname teló, noname váz, 7-es menetes agy stb, ennyi pénzért azért lehet venni valami értelmesebb bringát, ha nem is fatbike, akkor is.

Talala: Ha műszakilag költségmentes, akkor 80-ért kb árában vetted, kicsit talán kevesebbet ér, de nagyjából ok. De ezekre azért nehéz mit mondani, mert ezekről a képekről nem lehet megítélni a tényleges állapotát. Csapágyakba nem látunk bele, villába se, fékekbe se, hajtás kopottságát sem tudom biztonsággal megítélni, repedéseket sem látom. Ezt mind csak személyesen lehet. Sokszor felmerül ez a téma, de a válasz mindig ez. Használtat csak akkor szabad venni ha értesz hozzá, vagy olyan emberrel mész vásárolni aki ért hozzá. Máskülönben simán behúzhatnak a csőbe.

[ Szerkesztve ]

(#113299) eddie1978 válasza #05304832 (#113296) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Külön nardágba való betétes nadrággal még nem foglalkoztam. Amiről írtam az egy Endura Hummvee short. Ennek számomra elég gyenge a betétes bepatentolható nadrágja. Vékony a betét. Ezt váltottam ki az országútis kantárossal.

Igen jó dolgokat mond. Medence pozíciójától elkezdve mennyire vagy ruglamas stb. Elég összetett a téma.

Runner:

Igen egyetértünk. Beismertem hogy mellélőttem. Van ilyen. Nehéz jót ajánlani ha olyan a ráfordítandó keret. Kolléga meg kísérletezik egyet. Biztonságra figyeljen. Csak saját felelősségre!
Biztos a 3millás konyhai paradicsom szeletelő kést is meg lehet indokolni. Persze ott is megvan a szükséges minimum ahogyan minden más területen is. Ez ilyen.

A fenti gépet fenntartásokkal kellene kezelni.

Viszont még most is könnyesre röhögtem magam a Bikemag-os cikken. Ez mindig üt. Érdemes elolvasni. :D

más:

Itt Fehérváron végre csillapodik a szél. Megyek, gurulok is egy tókört.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.