Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40201) parandroid válasza Cathfaern (#40200) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

No meg amennyit hallottam, olvastam róla a RF-es verzió még csak nem is normal, hanem light mode.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#40202) Ribi


Ribi
nagyúr

Most néztem battlenetet és ott most megjelent az LFR nehézség az insták között, hogy miket vágtam le. Ott viszont DW nincs. Vagyis LFRben nem lehet levágni a sárkányt soha. Ez valahol jó is meg rossz is.
Persze mi is gondoltuk, hogy az első 4 eccerű lesz, de azért kicsit most túlzásba vitték, de ez csak az én véleményem. Mi sem voltunk HC gearben, 380 körül vagyunk.
Ami viszont vicces az transzmoglifi. Baromi sok egyengearest lehet látni. Persze páran inkább a másik utat választották szerencsére. A totál idióta kinézetet :D
Sajna transzmoglifis kinézetet bnetet nem lehet látni.

[ Szerkesztve ]

(#40203) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Én csak azt nem értem, hogy itt van ez a sok kiváló, már-már paranormális képességű magyar wow játékos, akik már nem is tudnak content harmadik napján raidezni, mert mindennel végeztek, de vajon mi halandók miért nem látjuk őket wowprogressen sehol... Kérdezem, hogyan lehetséges ez? A fórumokban leírtak alapján igazi wow nagyhatalom vagyunk, akikhez képest a Method, Paragon, Inner Santum, Ensidia, vagy bármi hasonló guild csak szánalmas próbálkozás. Persze értem én, hogy a magyar wow játékosok annyira jók, hogy nem is kell nekik guild, mert mifelénk pugban/lfr-ben készülnek a world 1st hc bosskillek, és content harmadik napjától szegényeknek nem marad más, mint a malmozás SW/Org főterén. Mégis fiúk nem ártana ezeket a killeket jelenteni egy wowprogress-szerű weblap felé, mert mi, átlagos, mezei magyar wow játékosok igenis büszkék vagyunk rátok, nem is kicsit. Hadd lássa az egész világ miféle profizmus van ebben az országban! Vagy Ti afféle titkos társaság vagytok, és ezért nem szerepeltek egyetlen listán sem? Végül is a Delta Force, az SAS, vagy a CIA is szigorú titoktartás mellett működik, nem csodálkoznék, ha itt is hasonló indokok lennének a háttérben, mert az ilyen teljesítményt eredményező módszereket valóban titokban is kell tartani.

(#40204) Healbacsi válasza -conrad- (#40191) üzenetére


Healbacsi
őstag

En a wotlk-ban sokat raideltem (tul sokat is, ha ragnas vagy akkor az EG-t talan nem kell bemutatni). Ez ido alatt sose volt idom a barati korommel jatszani, mert allandoan raidelnem kellett. Most visszaalltam casual jatekra, haverokkal jatszok, pvp-zek, arenazok, farmoljuk a regi instakat mountokert, lootolt goldert, ocsiket gyujtok. Ha kijon az Swtor, tuti gozerovel neki fogok esni, az EG-bol rengetegen fognak ott kezdeni, tervek szerint ki akarjuk probalni a 16-os raid bracketet.
Necces a havi 2 jatek fizetese az teny, de igy boven tudok talalni magamnak elfoglaltsagot anelkul, hogy kotelezettsegeim lennenek ingame.

(#40205) Wolverine válasza Ribi (#40202) üzenetére


Wolverine
félisten

DW nem aktív a RF-ben, csak jövő héten fog bekerülni. Ennek a nehézsége amúgy megfelel Baradin Holdnak - az meg eleve pugokra volt tervezve.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40206) Ribi válasza Wolverine (#40205) üzenetére


Ribi
nagyúr

Úgytudom, hogy most csak 4 boss aktív és majd lesz aktív a többi.
Viszont nem hiszem, hogy battleneten arra fordítanak időt, hogy most mivel kevesebb boss érhető el ezért ott is úgy csinálják meg, hogy csak kevesebbet mutatnak. Persze lehet tévedek. Csak furi.

Gonzo: Ahogy jönnek az új kiegek, nem érzem magam skillesebbnek, nincs is jobb gearem, mint annó tier váltásoknál, de mégis most ez a raid kiugróan egyszerű eddig. Sosem volt olyan, hogy 1shotoltunk bosst. Most meg úgy, hogy nagyjából tudtuk csak, hogy mi történik faceroll szerűen levágtuk 2-t. A másodikkal szívtunk 1 kanyart.
Én is azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy addig voltak jók a raidek amíg nem volt normál meg HC. Most meg van faceroll, normál, HC. Mert mire harmadik nehézségben kezdem el ölni őket, addigra már baromira megunom az egészet. Mert hogy már eddig is levágtam 15 alkalommal, most kicsit több a HPja, meg csinál még valamit, de a boss az mégis ugyanaz. Tudom hogy ezt meg kellett lépni, mert így sokkal nagyob réteg élvezheti a raideket. Értem mi miért történik, csak NEKEM ez nem jön be. Pont a casual és a HC között vagyunk, akiknek a HC azért elég nehéz lesz, de a normál viszonylag gyorsan lemegy. De elnézést, hogy leírtam a véleményem.

(#40207) CactuS válasza DrGonzo22 (#40203) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nem vagyunk "afféle titkos társaság", viszont én megtanultam olvasni és írni is, sőt tudom értelmezni is azt, amit mások leírnak, és nem csomagolom a badarságaimat cinizmusba, amit a magas lóról szórok a népnek.

"Persze értem én..."

Nem úgy tűnik, szóval:

- LFR nem számít bele a wowprogressbe.
- "nekünk első nap idő hiányában normálon 4 boss ment le, ezzel is csak 20+ vagyunk Arathoron. Láttam, hogy elég sokan levágták a sárkányt is első nap."
- Sehol nem írtam, hogy magyaroknak ment le minden, és azt sem, hogy én személy szerint végigtoltam a contentet az első nap, ahogy Ribi sem.

Cathfaern:

Reméljük, ma este lesz rá kb 1,5-2 óránk, hogy mi vár ránk a továbbiakban :) Egyébként nálunk nem jellemző, hogy full HC gearünk lenne. Személy szerint én kihagytam 8 hónapot, kb egy nappal a patch előtt lett meg a T12/T4es bonus.

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#40208) Wolverine válasza Ribi (#40206) üzenetére


Wolverine
félisten

Nekem most nincs erre időm, de ellenőrizni kell a Madness of Deathwing fegyvereit. Ha van belőlük RF-verzió, akkor az az encounter is elérhető lesz ezen a nehézségen. Legalábbis előbb-utóbb.

szerk: amúgy eléggé érdekes a záróvideó... sablonos megoldás, de az alternatívái sem lennének jobbak.

[ Szerkesztve ]

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40209) DrGonzo22


DrGonzo22
őstag

Egyszerűen arról van szó, hogy sosem raideztetek wotlk előtt (azt nem tekintem raidezésnek, hogy a bc bossokat a nefpatch után befarmoltátok - kb. könnyebb volt, mint a wotlk normal szintje), és azt sem tudjátok miről beszéltek, de úgy gondoljátok a régi raid rendszer fórumokon való visszasírása vagány dolog...

Akik régen BC alatt is progresseltek (nem akkor kezdtek karát clearezni, ssc első 4 bosst ölni, amikor a "normális guildek" bt-ben illidant öltek...) azok érdekes módon másképp emlékeznek. Én például emlékszem olyan dolgokra, mint sh res gear farmolása mother sh-ra, 5 órás wipefest ili councilon, stb. Ha most ehhez képest neked az okoz gondot, hogy max. 5-6 alkalommal (és nem 15, mint amit írsz) meg kell ölnöd egy bosst a hc encounter előtt normalban is, akkor vagy nagyon lement az ingerküszöböd, vagy burkoltan beismered, hogy BC alatt nulla közöd volt a raidezéshez... Mert ha azt a békát egyszer lenyelted, akkor ez fel sem kellene, hogy tűnjön. Ha neked 5-10 kill után egy boss megunt kategória, akkor kíváncsi lennék mit szólnál 50-150 wipehoz egy kill előtt? + az utána következő farmoláshoz/dailyzéshez, hogy ki tudd fizetni a repairt...

A wotlk óta a hc (vagy ulduar hard mode) szintje kb. megegyezik a BC progress szintjével, de gyakran progress -1 szinten van (pl.: TK FL-t nem számolva, BT, sőt nagy általánosságban minden BC-s raid endbossa). Ha most nem vagytok hc szinten, akkor az azt jelenti, hogy régen, bc alatt NEM IS RAIDEZHETTETEK VOLNA!!! (vagy legfeljebb karát, egy évvel megjelenés után egyes bossokat a kezdő contentből, endbossokat pedig szigorúan csak a nagy nerfpatch után) magyarul haszonélvezői vagytok a skálázott raid nehézségnek, mert így hozzáfértek a raidekhez, és tudtok játszani.

Inkább örülni kellene annak, hogy a most már három nehézségi szint következtében a játékosok legnagyobb része az igényeinek megfelelő raideken vehet részt! Sőt még több nehézségi szint kellene, ezek szerint pl. igény lenne egy normal és hc közöttire is. Ehelyett visszasítok egy sokkal primitívebb rendszert, amiben a játékosok 98-99%-a csak negyed/fél/egy éves késésben látta a raideket 40-60%-os mélységig. Már azt a viselkedést sem tudtam soha megérteni, akik hozzám hasonlóan progress raiderek voltak BC alatt, és azon sírtak wotlk idején, hogy jajj "minden paraszt" bejut a raidekbe, látja a bossokat, eltűnt a különbség, nem tudok a saját tökéletességemben úgy pöffeszkedni dalaran főterén, mint ahogy azt shc-ben tettem, mert már mindenkin uaz a ruha van... Egyrészt ezek az emberek rosszindulatúak voltak, mit fájt az nekik, hogy mások is elkezdhetnek valami hasonlót játszani, mint amit ő játszott eddig (aktuális sztori raidezést), másrészt baromság is, mert progress hc/hard modeot wotlk-ban sem csinálták többen, mint bc alatt a progress normalt... Elég csak azt megnézni, hogy egy alone/1/2/3light in the darkness, hogyan skálázta be a guildeket... De ez még hagyján, mert wotlkban már valóban nem világított 10 kilométerről a hc raider, és sokan nem is látták a különbséget epic/epic, ach/ach között, és ezért bizonyos személyiségű embereknek betett, hogy puszta ránézésre nem ordít róluk a raidprogressük, de olyan emberektől hallani, hogy rossz a raid rendszer, akik a régi miatt nem is tudtak raidezni az egyenesen nevetséges.

(#40210) DrGonzo22 válasza Ribi (#40206) üzenetére


DrGonzo22
őstag

"de mégis most ez a raid kiugróan egyszerű eddig. Sosem volt olyan, hogy 1shotoltunk bosst"

Ilyen is volt már pedig (mégpedig az egekig magasztalt BC alatt - nekem is nagy kedvencem volt az a kieg, de nem szűköltem be), SSC/TK clear után MH első pár boss egy vicc volt.

(#40212) Ribi válasza DrGonzo22 (#40209) üzenetére


Ribi
nagyúr

Tény, hogy BCben kicsit le voltam maradva, mert kb kara idején kezdtem el raidelni.
Illidant pont nem tudtuk leverni nerf előtt, de majdnem megvolt. Volt tapasztalatom szindi HC 100+ wipeot végigszívni. Amivel pont magam ellen beszélek, de majdhogynem élveztem is. Aztán lehet csak kezdek beleunni az egészbe. Yoggi 1 megvolt, szóval totál noobnak nem érzem magam.

Lirion: Igen közben megtaláltam én is. Csak még mindig furi, hogy ilyen dogokra is van idejük.

[ Szerkesztve ]

(#40213) Lirion válasza Ribi (#40195) üzenetére


Lirion
addikt

Az a vicces, hogy mikor ezt én pár hete beírtam a ptr-es tapasztalataim alapján, leoltottak, hogy mi alapján ítélkezem és az különben is nem úgy van...

Egyébként a hajós fight tényleg nyújt kihívást, meg van 1-2 érdekesebb boss is, de összességében én nem találtam élvezetesebbnek, mint akár egy vanilla raidet vagy bc raidet...

(#40214) Wolverine válasza Ribi (#40212) üzenetére


Wolverine
félisten

Karazhan már a BC elejétől bent volt a játékban - és akkor az volt a progress, ennek megfelelően az akkori világelső guildek is wipe-oltak rajta, pug meg a közelébe sem mehetett.

A probléma pont az, hogy sokan a kvázi "közepes" raiderek közül elkényelmesedtek: a normál bossokat lefarmolják ugyan viszonylag könnyen, de HC-ba nem mennének a világért sem, mert ott wipe-olni kéne.

szerk: egyébként a PTR-es tesztelések ellenére egy patch igazi, utolsó tesztjét mindig a release hete jelenti; ezért van az, hogy a megjelenés után 1-2 hétig minipatchekben vagy hotfixekben utólag tuningolják a fightokat.

[ Szerkesztve ]

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40215) Lirion válasza DrGonzo22 (#40209) üzenetére


Lirion
addikt

Wipe-olni és gyakorolni egy bosst sokkal izgalmasabb, érdekesebb, mint farmolni ugyanazt. Az embereknek ugye mindig az kell, ami nincs és az is értékesebb lesz, amit nehéz megszerezni. Egy sok wipe-ot megélt boss tehát nagyobb élményt nyújt, mint egy one-shotolható.

(#40216) DrGonzo22 válasza Ribi (#40212) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Nem azt akartam mondani, hogy bárki is noob lenne a fórumról (egyébként szerintem a raidezés nem is annyira skill függő, mint sokan gondolják, főleg motiváltság, jó helyzetfelismerés, némi józan ész, türelem, együttműködési készségés és sajnos nagyon sok idő kell hozzá, de talán a legrosszabb, hogy egy kötött életformát jelent, az esti, délutáni raidek miatt kicsit olyan, mint egy szakkör, vagy egyesületi sport). Csak szerintem ilyen téren a játék egyértelműen jobb lett, és ezt érzelemmentesen kéne tudni kezelni. Nekem is a legjobb élményeim/emlékeim BC (ill. részben wotlk) idejéből vannak, de attól még kár lenne tagadni, hogy technikailag sokat fejlődött minden, köztük a nehézségi szint skálázása is.

Egyébként is millió oka lehet annka, ha valaki nem tud a legnehezebb szinten raidezni - időhiány, alulmotiváltság, stb. Az új rendszer segítségével viszont továbbra is minőségi játékhoz jut, tudja követni a sztorit... (Az más kérdés, hogy nekem egy jó ideje már nem jön be a játék - meguntam a mechanizmusát + számomra wotlk óta érdektelenné vált a sztori is - és csak fél szemmel követem a dolgokat, ismerősökön keresztül nézek bele raidekbe, de tagadhatatlan, hogy sok minden ma sokkal profibban van megoldva, mint anno. Pandaria már egy egészen más téma, az lehet, hogy újra beszippant, első olyan kiegészítő lesz, ami nem a w3 lore-jából él, de mégis ígéretes. A ráncfelvarrós, világpusztítós, de számomra semmiről sem szóló cata után végre valamibe igazán bele lehet mélyedni. Bár a játék alapmechanizmusa nem fog változni, ezért szinte kizárt, hogy nagy energiát fektessek a pandari raidekbe, jó lesz tingli-tangli szinten követni a történéseket, sok frozen hónappal, de majd meglátjuk.)

(#40217) DrGonzo22 válasza Lirion (#40215) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Ezzel egyet is értek, de attól, hogy egy pár alaklommal megöli az ember normálban az adott bosst, még nem lesz hc módban unalmas, eleve vltozni fog a fight, jönnek a wipeok stb. Szerintem a normal killek csak bemutatják az adott bosst, az igazi kihívás a hc kill, vagy ulduarban a hard mode, ahol még alaposabban változott az adott fight. És ez a rendszer jobb, mint amikor úgy kellett megismerni egy adott bosst, hogy rögtön a teljes nehézségű bossnak estünk neki. Érdekesebb normál módban fight közben tanulni, mint 5 oldalas guideokat olvasni, persze nem kikerülhető ma sem a guide, de más a szerepe, ma már a nagyon alap dolgok lejönnek a normal raidből, a guide csak a finomításhoz kell, normalra pedig elég egy ismertető leírás is.

Szerintem a normal mód leginkább az első pár "bosspuhatolódzó" wipeot váltotta ki, és azok nem is voltak sem szórakoztatóak, sem kihívást jelentőek. Egyszerűen arra kellettek, hogy az olvasottakat átöntsük a gyakorlatba - persze nem minden bossnál volt ilyen jelenség, de azért akadt. Ennél jobb elgondolás a pár normal mód kill, mert ezektől még a hc bossfight ugyanúgy tele lesz wipe-al de pont a minőségi wipeok/tryok maradnak meg.

[ Szerkesztve ]

(#40218) Wolverine válasza DrGonzo22 (#40216) üzenetére


Wolverine
félisten

Már a Cataclysm sem a War3-ra épített történeti szinten, hanem inkább a Deathwinget bemutató regényekre.

Lirion: csakhogy sokan ezt a puhatolózást nem így élik meg, hanem olyan kudarcnak, ami után teljesen elmegy a kedvük a játéktól.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40219) LucifeI2 válasza DrGonzo22 (#40216) üzenetére


LucifeI2
őstag

egyébként szerintem a raidezés nem is annyira skill függő, mint sokan gondolják, főleg motiváltság, jó helyzetfelismerés, némi józan ész, türelem, együttműködési készségés és sajnos nagyon sok idő kell hozzá

PvE-hez szerintem sem kellett sose nagy skill. A legnagyobb kihívás mindig az volt, hogy találjon a GM 25 (vagy ugye régen 40) olyan embert akikben ezek a képességek megtalálhatóak és mellette van sok idejük is. Top guildekben annyi a különbség, hogy ott csak ilyen emberek vannak.

(#40220) Lirion válasza DrGonzo22 (#40217) üzenetére


Lirion
addikt

Szerintem az lenne a legjobb, ha guild szinten lenne a nehézség meghatározva, hasonlóan, mint pvp arena csapatoknál. Adott guild csak a meghatározott nehézségi szinten raidelhetne, normal guild nem futhatna heroicot és vica versa. Persze ezt nem igen lehetne megvalósítani..

(#40221) H.O.D. válasza LucifeI2 (#40219) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Emlékszem olyan noob szűrőkre, mint Thaddius, vagy Professor Putricide, ahol az emberek egy igen komoly csoportjárók derült ki, hogy gyakorlatilag a bal, illetve jobb fogalmával nincsenek tisztában. Persze ezekkel a dolgokkal tisztában lenni még nem skill, inkább csak az önfenntarrtáshoz szükséges intelligencia, de sokszor még ez sincs meg, 25 embert ezekkel a "skillekkel" találni nem könnyű feladat és itt jön be a PvE progress nehézsége.

Lirion: ez meghatározhatatlan, mert mi alapján határozod meg egy guild erősségét? Gear alapján? Volt csapat, ami full rare-ben majdnem kipucolta ICC-t és volt olyan is, amelyik full ilvl251-ben képtelen volt erre. Talán a korábbi teljesítmény alapján lehetne, de az iszonyat komoly adatgyűjtést igényelne.

[ Szerkesztve ]

Where do you want to go today?

(#40222) Lirion válasza H.O.D. (#40221) üzenetére


Lirion
addikt

Nem a rendszer határozná meg, hanem a guild alapításakor határoznák meg a játékosok.

(#40223) Healbacsi válasza Lirion (#40222) üzenetére


Healbacsi
őstag

Tegyuk fel megalakul az X klan, beallitjak a normal raidelest.. raidelgetnek mint csillag megy az egen, majd egy ido utan a kemeny mag rajon, hogy sokkal tobbre is kepesek lennenek de a rendszer nem engedi oket tovabb.
Nosza ekkor alapitanak egy uj guildet sutba dobva a korabbi magas szintre felhuzott guildet, majd beallitjak hc-ra.
Emiatt egy ido utan mindenki alapbol hc-ra allitott guildet krealna, igy nem terne el a jelenlegi alapottol, csak csavartunk rajta parat.

Ez mar nem neked szol:
A LR a pugoknak keszult. Azoknak a pugoknak akik igazan sose raideltek szervezetten, mindig az elozo tierben raideltek maximum, amit mar rendesen overgeareltek a frissen kijovo grearrel, vagy csak hc instaztak, questeltek, esetleg lejartak heti 1x BH-ba.

A normal raid meg azert konnyu ismetelten, mert ugyanazt csinaljak vele, mint ICC-vel csinaltak, hogy mindenki olhessen DW-t. A hc fokozat valszeg jelentosen el fog majd terni, lasd Firelandsen is hiaba volt serverenkent 40-50 guild 6/7hc progressel, hc ragnat meg se tudtak karcolni. Ugyan ez lesz itt is, hc DW-t kevesen fognak olni 5.0 elott.

(#40224) DrGonzo22 válasza H.O.D. (#40221) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Nekem az ilyen jellegű negatív tapasztalatok kimaradtak, mert csak guilddel raideztem. Egyszer indítottam egy ToC félpugot, mert nagyon uborkaszezon volt, elég gyorsan végig is ment, mert 10-en voltunk a guildből, de olyan játékosokat láttunk, hogy majdnem összecsináltuk magunkat a röhögéstől ts-en. Ez így egyszer viccnek jó volt, de ezt rendszeresen nem bírtam volna csinálni, főleg ha nincs guild mag benne. Szólunk, hogy fussanak, mert charge-ol Icehowl, erre ketten odafutnak elé... ezek alapján képzelem mi mehetett Thaddiuson, ami talán még kevésbé önmagától értetődő fight is :F bár azért az is elég egyértelmű.

A másik hely, ahol néha leültem a döbbenettől az régi Eregos fight volt Oculusban. Daily-t mindig kora reggel csináltuk testvéremmel, egy olasz barátunkkal a guildből, és két random emberrel, ez így ment éveken át. Oculusban mindig kérdezték, hogy hogyan kell megcsinálni a különböző voidokat a sárkányhoz, mondtam, hogy nem nagy ügy, van rá macrom, ami névreszólóan kiírja, ki, mikor, mit castoljon, és ennyi, ha van kedvük elvisszük az 5 dps sárkányt, és megöljük úgy. Eredmény: totál káosz, annyit képtelen egy átlag, daily hc-ba járó wow játékos megcsinálni, hogy kövessen egy 2 gombos dps rotát, és időben leállítsa a bosst, mielőtt az kicastolja az addjait. És mindezt úgy, hogy a macro automatikusan, valós időben (1 seccel korábban), név szerint figyelmezteti egy raid warning formájában (tehát hanggal is, és középre pirossal kiírt hatalmas méretű üzenettel), hogy pl: "Galarion cast Time Stop now", stb. minden spellre, és minden playerre. Képtelenek igazodni, lemaradnak, elnyomják más helyett, felborítják a dps rotációt, de a legdurvább, hogy megölik magukat az orbokon (magyarul olyan hibát is csinálnak, ami a szimpla bosskillnél is elfogadhatatlan), és mindezt úgy, hogy 3 másik játékos ad egy alap "vázat", amihez már csak igazodni kell...

Szóval a wow játékosok nagyobbik része nem tudna végigvinni egy supermariot. A legtöbb hc/hard mode/régi bosshoz bőven elég egy normális pc játékos skill, nem mondom, hogy nem kell skill, meg, hogy nem jön rosszul, de nem ez a döntő dolog. Progress szakaszban viszont nagyon sokat számít a kreativitás, és az egyéni, az aktuális szituációra való hirtelen ötletek. Például testvérem dps dk-jával magára húzott egy rakás addot, amikor meghalt a maintank, a boss 1%-on volt, ő jó messzire elfutott az addokat elhúzva, persze idővel meghalt, de a bosst előbb szétlőtte a dps, minthogy az addot visszaértek volna, így pedig maradt annyi idő, ami alatt be lehetett vinni a dmget. Ezek a gyors reakciók, meglátások nem tanulhatóak, és sok esetben több ész kell hozzájuk, mint skill, meg persze nagy fokú határozottság, és egy jó team, aki le tudja reagálni a szokványostól való eltérést. Érdemes például megnézni az egyik method videót, Sco maintankja meghal, és pár másodperc alatt majdnem a teljes raid összeomlik, aztán Dreamer beaggrozik jó messziről a mage-ével, és maga felé fordítja a bosst, kimentve a többi tagot, egy warlockkal kiteolják az 1%-on lévő bosst, úgy hogy nagyon közel tartják az aggrot, és amikor az egyikhez közel ér a boss, a másik átveszi az aggrot, a rajtuk kívül harmadikként még életben lévő healer is dps-re kapcsol rögtön, aztán a mage hibázik, és meghal, a wlock aggrot felez, és ugyanezt elkezdik játszani a pappal, közben pedig a boss meghal a dotoktól. Az ennyire kicentizett killekhez persze már sok skill is kell, de itt is az ész/kommunikáció/rögtönzés dominál. Amúgy a pve kulcsa szerintem a jó pozicionálás, azt kell nagyon megtanulni, gombokat nyomogatni nem nagy ügy, de átlátni, hogy hova kéne állni, mi fog változni az már érdekes. A jó pve játékost az különbözteti meg leginkább a gyengétől, hogy jól tud mozogni, látja előre, hogy hova kéne elmozogni (és most nem olyan alap dolgokra gondolok, mint, hogy kiáll a tűzből), hogy egy fix pozíciót tart a bosshoz, és a többiekhez képest. A pozíció a fix, de ezért sokat kell(het) mozogni, sajnos a gyenge pve játékosnak a karaktere van fix helyen (lecövekel, és egyhelyből lődöz), miközben a pozíciója tőle messzire került, mert ő nem mozgott.

(#40225) Lirion


Lirion
addikt

Jelentem, még ma is élnek a teszt szerverek, ki érti ezt... :D

(#40226) CactuS


CactuS
Arcképgyáros

Azt tudja esetleg valaki, hogy ez ilyen tucat mount lesz, vagy csak szerencsés volt a csapat hogy esett egy Experiment 12-B?

[ Módosította: 7 ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#40227) H.O.D. válasza CactuS (#40226) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Szerintem a lényeg lemaradt... :B

Where do you want to go today?

(#40228) Arnold2 válasza CactuS (#40226) üzenetére


Arnold2
őstag

Nagyon mákosok vagytok.
E szerint: Experiment 12-B I Flying I Ultraxion - Very rare drop

Élőben hogy néz ki a mount? Képek alapján nekem annyira nem jön be.

Amúgy a guildek ilyen esetben hogy szokták kiosztani a mountot? Roll, DKP, arc?

Szerk: ezt találtam még WoWheaden a mount oldalán, érdekes: "This mount drops from Ultraxion. A guildie recieved this mount tonight and reported that it's colour changes in different lights (day/night etc). I don't know if thats supposed to be the special niche about this mount."

[ Szerkesztve ]

(#40229) -conrad- válasza Arnold2 (#40228) üzenetére


-conrad-
addikt

Nekünk a régi tagok rolloltak rá, az initiate-k nem rollolhattak. (FL mountra gondolok)

(#40230) Vyndree válasza CactuS (#40226) üzenetére


Vyndree
őstag

[ Módosította: yetike ]

Hehe, annó a Substance-ból ismertem egy Yetikét, pala volt talán. :)

(#40231) Ribi válasza CactuS (#40226) üzenetére


Ribi
nagyúr

Hát nekünk tegnap nem ment le Ultra.
25 fősben több dps kell mint 10esben, de nem kevéssel. Ennyit a buffok nem kompenzálnak.
Valamint heal is jóval több kell. 10esben 25-30k hps-el elvannak az emberek, 25ben viszont inkább 30-40k kell, de nálunk volt 50k is és elhullottunk mint a szél.

Gear átlag 380-as, de a dps kevés. Ha tankok tolnak 15 dpst, akkor mindenkinek 30k-t kellene tolni ami azért kicsit vicces érték. 10-esben meg logok alapján elég a 26k is.

(#40232) -conrad- válasza Ribi (#40231) üzenetére


-conrad-
addikt

Mi letoltuk tegnap 25-ben, a dps-lista végén cserélni kellett embereket meg 7 helyett 6 healerrel toltuk, így lement. 524,6k raid dps volt.
10-ben én is úgy tudom, hogy jóval könnyebb a fight, 1 perc maradt még a fightból mikor lement.

"logok alapján" - milyen logok? worldoflogs még nem megy, legalábbis tegnap néztem és nem volt benne az új content.

[ Szerkesztve ]

(#40233) Ribi válasza -conrad- (#40232) üzenetére


Ribi
nagyúr

Worldoflogs most megy. Mi is 6 healerrel toltuk. Sajna olyan sok cserélgeni való embrünk nincs, így ez kiesett.

(#40234) -conrad- válasza Ribi (#40233) üzenetére


-conrad-
addikt

Nem sajna az, utálok insta előtt afkolni raid alatt a forgó miatt :DDD :DDD
Sokat segít az is, ha megvárjátok az utolsó másodpercet és akkor jöttök ki a phase shiftből (vagy mi az) mert az is sok dps.
Írni kell egy ilyen macrot:
/stopcasting
/click ExtraActionButton1 (asszem ez, de lehet extraactionbarbutton?)

[ Szerkesztve ]

(#40235) hyperspace válasza Lirion (#40225) üzenetére


hyperspace
őstag

még most is. vajon egy raid összejön még? :)

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#40236) ciao


ciao
senior tag

tegnap, megnéztem a Archeo tracket a minimapon, hogy működik, és meglepetésre már 5-9 fragmentet lehet találni, max. szintem nekem főleg 8-9et talált, meg is lett a sárkány receptje, így már nem annyira lélekölő az Archeo

Mindenkit felpofoztatok a bakterral!

(#40237) CactuS válasza Arnold2 (#40228) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nálunk szétoszlott a 25ös "progress" Cata óta (a közös 10/25 miatt), így 2 db 10es csapat tolja az ipart. Ezek ugye barátibb hangulatúak, így nincs már DKP, csak /roll illetve, ha nagy upgrade valakinek, akkor a többiek passzolnak általában.

Ez /rollal lett kiosztva. A skinje kb OS3Ds - nekem az pl tetszik -, csak más színekkel. Bár nem én nyertem (nem feltétlenül vinném el, hiszen tervek szerint úgyis rerollolok majd Monkra), de szerintem egy elég pofás kis mount. Ezt az éjszakai/nappali színt majd megnézem.

Ribi: Stimt, 3 healer ~ 90k HPS volt 10esben. Nem volt vészes a dolog, bár meg kell mondjam, most már értem miért változtatták meg a HRt a paladinoknál. Ha az összes fight ilyen lesz, hogy összeállunk és raidsebzés, akkor a CDs HR semmit nem ért volna. Többet szívtunk azzal, hogy a beépített raidframe kicsit bugosan mutatta a kritikus buffokat/debuffokat.

Vyndree: Yetike moderátor, csak kijavította a linket amit elbaxtam :B

-conrad-: a macro szerintem csak akkor megy, ha a keybindingsben is állítasz dolgokat. Mondjuk nekem teljesen átalakított UIval is sikerült kattintanom az ikonra (bár belelógott a castbarba). WoLra este 11 körül már lehetett tegnap feltölteni logokat, csak a háttérkép nincsen még. (szerdán is lehetett, de ott voltak bugos feltöltések, 30 seces killel stb.)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#40238) Viktor77 válasza CactuS (#40237) üzenetére


Viktor77
titán

A macro működik, nem kell keybindingsben állítani semmit.
Nekem ElvUI-m van (még a 2-es), persze nem jelent meg a gomb. Megírtam a macro-t, kihúztam actionbarra, és működött.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#40239) Ribi válasza Viktor77 (#40238) üzenetére


Ribi
nagyúr

Én is macroztam, mert kb az egeret se láttam akkor káosz van ott.

(#40240) Vyndree válasza CactuS (#40237) üzenetére


Vyndree
őstag

Azt tudom, a nevük viszont gondolom csak véletlen egybeesés. :K

(#40241) Wolverine válasza CactuS (#40226) üzenetére


Wolverine
félisten

A legjobb esetben 1:10000-hez az esélye annak, hogy esik.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40242) CactuS válasza Viktor77 (#40238) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Nekem SUFom van, mondjuk gondolom ez nem befolyásolja a macrot, max a megjelenést.

Lehet nálam az volt a baj, hogy nem volt /stopcasting az elején, csak a 2. sort írtam macroba. (Bár nem csináltam semmit miközben nyomkodtam.)

MoveAnything sem segít, hogy láthatóvá tedd?

Wolverine: Akkor azt hiszem szerencsés a hunter kollégánk :)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#40243) Viktor77 válasza CactuS (#40242) üzenetére


Viktor77
titán

A stopcasting részt én sem írtam bele. Valahogy nagyon megtanultam, hogy stopcasting=bemozdulás. Így inkább bemozdulok, macro-t nyomok.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#40244) H.O.D.


H.O.D.
senior tag

Wowhead alól szublimált az adatbázis :F

Where do you want to go today?

(#40245) CactuS válasza Viktor77 (#40243) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

Dettó, ezért volt furcsa anno Alysrazornál, amikor felvett az ember 1 tollat.

Bartender4 vagy más addon keresztbe tehet ennek az egysoros macronak? :F

Illetve a későbbiekben is lesz ilyen nyomkodós-extra gombos boss? Azért kérdezem, mert ezt már anno már Cho'gallnal is megszívtam, hogy a SUF raidframeje pont kitakarta WASDmérőt...

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#40246) H.O.D. válasza CactuS (#40245) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Elvileg az egyes action buttonok indexe nem változik meg egy addon hatására.

Azt mondjuk nem tudom, hogy a Bartenderben proramozva vannak a lehetséges action barok, vagy az alap UI adja hozzá az infot, ennyire még nem ástam bele magam a forrásába :)

[ Szerkesztve ]

Where do you want to go today?

(#40247) Viktor77 válasza CactuS (#40245) üzenetére


Viktor77
titán

Húú, ott mit szívtam emiatt.
Nem is vettem fel tollat, csak a tornádós futáshoz, 1-2 heal elengedéséhez.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#40248) Wolverine válasza H.O.D. (#40244) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem, de az oldal legtöbb funkciója korlátozva van a jelek szerint, ha nem vagy belépve.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#40249) Viktor77 válasza Wolverine (#40248) üzenetére


Viktor77
titán

Regisztráltam is. Két öcsit is kaptam már. :)

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#40250) H.O.D. válasza Wolverine (#40248) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Valami més para lehetett, mert azért a keresésnek gondolom, illene mennie bejelentkezés nélkül is :)
Mindenesetre megszűnt a jelenség, most már jó.

Where do you want to go today?

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.