Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64249) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Asus RT-AC55U router-em van és az utóbbi pár hónapban kezdek előjönni bizonyos Wi-Fi-vel kapcsolatos problémák.
A jelenlegi legfontosabb: egy mobil teló az 5GHz-es csatornán sokszor eltűnik fél-1-2-3 percre is a Router eszközlistájáról, persze aztán "visszajön", de aztán egy bizonyos idő múlva megint '"eltűnik". Ahogy figyelgettem egy pár percig a listát, volt olyan is, hogy az összes eszköz eltűnt egyszerre pár pillanatra (beleértve a vezetékesek is). Ez már lehet a router problémája is (többször újraindítottam már és a legfrissebb FW van fent), de eddig ezt gyakorlatban nem vettem észre hogy bármi gondot okozott volna (ha volt eddig ilyen) a többi eszközön (a vezetékeseken biztos nem), de a telón pl. a Viber bejövő hívások, van hogy csak 1 perc múlva kezdenek el "csörögni".

De most lehet tényleg valami bekavar a környezetben a Wi-Fi-be, pl. lehet a szomszéd(ok) Router-je(i), így most puhatolózom milyen megoldások létezne ennek a kiszűrésére és hogy utána mi a teendő?
Ok, ami eddig megvan: valami Wi-Fi analyzer a mobilra és utána esetleg csatornát váltani a Router-ben a Wi-Fi-re. Tehát kérdezném, hogy mégis melyik ilyen Wi-Fi analyzer app-pot használjam (Android)? Még valami teendő, amit érdemes elvégezni?

THX!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.