Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47325) Pityke78


Pityke78
őstag

Srácok, az alábbi problémával küzdök:

Adott egy asztali PC, aminek a VGA-jára DVI kábelen csatlakozik a monitor és HDMI kábelen egy házimozi erősítőn keresztül a HD TV.

A windows képernyő beállításoknál csak úgy tudom beállítani, hogy a HD TV lesz az 1-es (fő) képernyő, a monitor pedig a 2-es képernyő.
Ha másolom a monitor képét, akkor ugyan a monitoron és a HD TV-n is ugyanaz a kép jelenik meg, ami jó is lenne, de ha lejátszok egy filmet, akkor a monitoron szépen folyamatosan jeleníti meg, viszont a HD TV-n akadozva, olyan képem lesz, mintha sávok csúsznának el egymáson. Nem tudom miért így jelenik meg a HD TV-n, de emiatt ezt a beállítást elvetettem.

Viszont ha kiterjesztett képernyőként állítom be a HD TV-t, akkor csak akkor jelenik meg az asztal a monitoron, ha a TV is be van kapcsolva.
Ha úgy kapcsolom be a PC-t, hogy a TV nincs bekapcsolva, akkor a monitoron jelenik meg a kiterjesztett rész, ikonok nélkül. Gondolom azért, mert a monitor van beállítva alapból 2-es kijelzőnek.
Viszont az is furcsa, hogy a Catalistban pont fordítva van a jelölés. Ott a monitor az 1-es és a HD TV a 2-es.

Be tudom úgy állítani a windowsban is, hogy a monitor legyen az elsődleges (1-es) kijelző?

Köszi

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.