- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
33000 - 32901
35103 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
-
qnadam
veterán
-
nozs23
addikt
Richard GH7 10 perces ibis tesztje kulonbozo gyujtotavokon, modokban, tobb kameraval osszevetve.
G9II-vel osszevetve szerintem nincs kulonbseg, amugy minden mast ver. -
_q
addikt
-
qnadam
veterán
nem, csak a pent magában. általában telefonnal világítok hozzá, mint a mező állatai.
-
hibavissza
veterán
-
qnadam
veterán
pumpa. ha kevés, akkor sensorklear (ami a lenspen szenzorra való tesója). eddig mindent le tudtam szedni ezekkel, és megvan sok éve.
-
hibavissza
veterán
Ki hogy szokott szenzort tisztítani? Kipróbáltam ezt a csepegtetős pálcikát. Semmit nem ér. Én nem ajánlom senkinek. A folyadék csak összekeni a szenzort. Talán előtisztításnak, ha konkrétan poros. Végül a Lenspennel tudtam letakarítani. Csak az bumszli. Megveszem a Lespen szenzortisztítóját. Nem óccó.
-
hibavissza
veterán
Ami tesztet néztem GH6 fókuszról az elképesztően jó lett annak ellenére, hogy DFD. Tényleg csak ott vérzett el, mikor 6-7 méterről a kamera elé egy méterre szaladtak és vissza.
Két dolog miatt sírom vissza az MFT gépeimet. F22-őn tényleg volt mélységem. FF-mel inkább előveszem a mobilt. Másik, hogy a tizensok év alatt nem vívtam annyit a szenzorkosszal mint FF-en egy fél év alatt. Pedig szinte nem is cserélek obit. Amíg MFT-én f7,1-nél a szuper közeliken kívül kb. minden éles volt a képen és nem jött a szenzorkosz, addig FF-en f7,1-en már a bolhaszellentés is meglátszik a szenzoron és hol van még a dof...nyilván ennek az is az oka, hogy a FF RAW-okat sokkal jobban meg lehet tépni. ISO 20 000 beltérben és nulla zaj.
-
hibavissza
veterán
Esetleg ha jönne egy GX80 utód, 4K60 10 bittel egy jó PDAF mellé...
A realitás: minek? Kisebb kell ott a telefon. "Profi" kategóriával csak egy kis műanyagot hozzáadva duplázni lehet az árat. S9-en is látszik, hogy a fő költség a szenzor és alaplap. Nem tudták annyira visszabutítani, hogy értelmezhető árat kapjon.
Sony nem hülye. Nem fog magára engedni senkit. Én már az S5II-őn is csodálkoztam. Akcióval jobb vétel lett mint az a74/73. -
MrChris
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
-
Tuninger
Topikgazda
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
Nem ertek egyet. Szerintem a GH6 szar vetel volt.
Tuninger
Valahogy nem hiszem, hogy uncropped 4k/60 FF olyan arazassal jonne, mint az S5II. Sonynal es Fujinal is elegge megdragultak a belepo hybrid vazak.
Es meg akkor is ott van az, hogy ebbol a GH7-bol a szart is ki lehet hajtani barmilyen korulmenyek kozott, ez nem mondhato el a masik oldalrol ezen az arszinten. Van ennek helye a piacon. Amugy fun fact: GH4 ota fejleszti ezt a szenzort a Pana.
-
Tuninger
Topikgazda
GH6 tulajként egy kifejezetten jó upgrade, hiszen kapsz PDAF-et, jobb stabit, javított szenzorkiolvasást, internal RAW-ot, kicsit jobb üzemidőt, 32 bit floatot, és nem is kell olyan vészesen sokat rádobni a régi vázra.
G9 II-ről már kisebb upgrade, hiszen ha G9et választottál nem érdekeltek a High end codecek, de már megszoktad a jó PDAFet, és nagyobb a rádobás is.
-
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Ez egy nagyon szép búcsú az m43 platformtól

Megcsinálták a tökéletes videós vázat így a végére.Nagyon közel vagyunk a következő fullframe generációhoz amikor megkapjuk a 4K60-at crop nélkül minden gyártótól, és nem high end áron. Így ki az aki az m43 fele fordulna 2024ben?
Esetleg ha jönne egy GX80 utód, 4K60 10 bittel egy jó PDAF mellé...
-
nozs23
addikt
-
törölt tag
-
MrChris
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Parasztvakítás, ez megy mostanában (is). Felveheted te a többmilliós, szipi-szupi, csúcskategóriás motyóddal, agyalhatsz a kompozíción, az expozíción, a fókuszon, a színeken, stb. Aztán jön valaki egy mobillal/drónnal/360-nal, csinál 1-2 látványos snittet, és attól fossa le mindenki a bokáját.

Persze vannak kivételek.

-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
Mondtam nekik, hogy én eleve így forgatok, hogy belekalkulálom a 9:16-os crop-ot is, ahol csak lehet. Nyilván egy 10 négyzetméteres helyiségben, 4 ülő emberről nem tudok álló totál adni, de amit meg lehet oldani, azt igyekszem úgy csinálni. Lestek is, hogy milyen már, hogy még erre is figyelek (magamtól).
-
vond
MODERÁTOR
Nem kellett, de egy körbeforgós snittet azért beleteszek majd. Meg átküldtem nekik egy 360-as fotót grátiszban, amivel körbe tudnak nézni a helyen az érdeklődők. Annak nagyon örültek.

Igen, ezt írtam én is, hogy eddig még nem volt olyan igény, hogy ezeknél az A7III-aknál komolyabb vázak legyenek elérhetőek. Mondjuk ilyenkor még mindig lehet bérelni is, ha nincs pár milla fejleszteni (márpedig nincs).
Hát, én azért eléggé meglepődnék, ha találnál manapság mondjuk 200 alatt vőfélyt, meg zenekart/DJ-t, már ha nem csak 1-2 órára kellenek. De inkább 250-300-as induló ár a jellemző.
Tudom, nem szép dolog, sajnálom, de engem kajakra ki tudnak borítani a csak 300k miatt siránkozó Spotify DJ-k, meg a hót tehetségtelen, 8 órakor matt részeg vőfélyek.
-
Kukcaman
senior tag
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
Tegnap is az volt a marketinges első kérdése a pesti forgatáson, hogy 4K-ban veszem-e. Mondom, miért, csak nem álló videókat akarsz kivagdosni belőle?
Mindenki ezt akarja. Erre rohadt jó az opengate + frameguide, ha figyelsz a komponálásra a projekt végén csak 2p alatt kiexportálod az állót és kérhetsz érte extrát. -
_q
addikt
4k esetén insta360-at kellett használnod? Egyébként nem is az a kérdés, hogy neked fontos-e az A7III-nál újabb fényképező technikai paramétere, hanem a megrendlőnek mi az igénye. Ha kell a 4k és kevés a kicsi szenzor, vagy ha fontos a kicsi DOF akkor jön a probléma.
Vőfély függő, nálunk lassan 5 éve 40-ből meg volt, a zenekar is bőven 100 alatt volt és nem volt panasz semmire, sőt ellenkezőleg mindenki oda-vissza volt. De szerintem manapság is simán kihozható 100 alatt, ha nem egy felkapott vőfélyről és zenekarról van szó rengeteg megrendeléssel. Az viszont igaz, hogy neki véget ér az estével a munka.
-
vond
MODERÁTOR
Nem. Semmi automata feliratozót nem próbáltam még. Nem is nagyon volt szükségem rá, eddig még nem kebelezett be a tyiktyokrílsz videók világa.
De ami késik, nem múlik. Sajnos ilyen világot élünk. Tegnap is az volt a marketinges első kérdése a pesti forgatáson, hogy 4K-ban veszem-e. Mondom, miért, csak nem álló videókat akarsz kivagdosni belőle? "De-de-de. Honnan tudtad?" 
Megdicsérték a technikámat, és az elhivatottságomat, meg az eszközeimet is.
Mondtam nekik, hogy pedig már 6 éves cucc az A7III. De igazából ha belegondolok, a nagyon komoly filmes produkciókon kívül szinte mindent meg tudok még mindig oldani vele. 
Néha kicsit várni kellett rám, de hát ilyen az, amikor valójában 3-4 ember munkáját végezzük egyedül (opcsi, hangos, fényes, majd vágó, de sokszor még rendező is).

És ilyenkor eszembe jut, hogy egy esküvőre elmegy egy vőfély/MC, végigordibálja a délutánt, meg az estét, zsebre teszi a 300 kilót, aztán másnapra el is felejti az egészet. "Spotify DJ-k" szintén. Tudom, sok múlik a hangulaton.
-
Kukcaman
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
Köszi!

Hát, ennyit tud szerencsétlen Insta360.
Szelektíven talán rámehettem volna, de össze-vissza pörgetett, forgatott 360 fokos felvételeknél hirtelen nem is tudom, hogyan lehetne ezt megoldani. Mondjuk pár szakmabelin, profin kívül szerintem észre se veszi senki. A megrendelő se problémázott rajta, de máson sem.
Amúgy tegnap kiderült, hogy feliratoznom kell végig, úgyhogy jórészt le is lesz takarva.
-
qnadam
veterán
-
Kukcaman
senior tag
-
Tuninger
Topikgazda
a panasonic S5 II az MC21-es adapterrel bár gyönyörűen meghajtja a canon obikat AF szemszögből, a csoda stabi is működik, nem lehet átverni azzal hogy APSC obit raksz rá és fullframe + EIS Highba használod 1,4-es croppal. fixen apscn megy és arra rakja a croppot, nem lehet forceolni a fullframe módot.
Eos R6 II a gyári EF adapterrel és egy 50 1.8 STM-el f2.8on nem találta az arcomat 5 méterre. F4-en hirtelen megtalálta. f1.8on be kellett menni 3 méterig
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
ma összeszaladtam Taranisszal egy koca tesztelésre
valamit majd mutatok belőle jövő héten.
elöljáróban annyit: mindegyik gép parádés képet ad ma már. -
vond
MODERÁTOR
No, elkészült végre ez a bécsi, sofőr álláshirdetéses videó.

Egyelőre titkos a YouTube link, de már lehet nézegetni.Ha valakinek van C/C1 jogsija, pötyög valamit németül, és hajlandó éjjel 2-kor kelni, évi nettó ~14 milláért mehet is melózni.
És ez egy átlag osztráknak kevés, ezért is keresnek magyarokat... -
Stauffenberg
nagyúr
Csak leírom, lehet ti már kijártátok ezt az utat, de én először csináltam feliratot videóhoz Resolve-ban (angol szövegfelismeréssel és meglepően jól működik, csak pár helyen kellett megigazítani az időzítéseit).
Viszont ha külön fájlba exportálod a feliratot, akkor nem fog megjelenni a videón, legalábbis nem időben. A Resolve alapbeállításával a timeline 1 óránál kezdődik és ezek az időkódok kerülnek a feliratba, szóval marhára el lesz csúszva az exportált videóhoz képest.
Szóval a timeline kezdőpontját 00:00:00:00-ra kell állítani, akkor lesz jó a külön fájlba mentett felirat időzítése. Belekerült másfél órámba mire megoldottam.

Ha valamilyen oknál fogva fontos, hogy a timeline ne nullánál kezdődjön mert olyan a projektetek, akkor vannak feliratszerkesztő szoftverek, amikkel az időzítést el lehet tolni máshova.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én egy érdekességet felfedeztem (igaz X-T3-on), hogy a sima élőképen rángat, huntol, szarakodik az AF, de amint elindítom a(z internal) felvételt, kisimul és sokkal lassabban, komótosabban dolgozik, sőt célon is tart, kisebb focus pullokat is megold, de nagyon máshogy kell hangolni a Sigma 30mm f/1.4-et, mint mondjuk a Fuji XF 18-55-öt.
Nem egy Sony na, de tényleg érdemes kísérletezni a custom AF-C beállításokkal.
-
törölt tag
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Szép hosszú review az biztos, de thx az infoért, ideje volt. Viszont szerintem nem jön frissítés az S5re, pedig illene. Mivel venti nélkül sincs overheating, illetve kisebb aksival is komoly az üzemidő úgy tippelem új processzor lehet benne, ezért is tudja a PDAF+DFDt 1080 60 fullframeben.
Az a stabi még mindig döbbenetes.
-
nozs23
addikt
-
qnadam
veterán
-
vond
MODERÁTOR
Na, megjött nekem is. Azért van hangja rendesen.
Én tettem volna még egy fokozatot a 0 és az 1 közé, ahol azért keltene valami kis szellőt, de nem visítana, mint az állat.
Mindegy, általában úgysem a ZV-1-gyel rögzítem a hangot, vagy ha mégis, akkor rádugom a Rode Wireless Pro vevőjét, az adót meg elviszem pár méterre a kamerától.Amúgy a minősége teljesen jó, főleg ennyi pénzért.
Én kipróbáltam az akksis üzemidőt is. 1-es fokozaton nagyjából 80 percig bírta. 2-esen nem teszteltem, mert nem fogom annyira pörgetni, de a gyártó 5-10 perccel ír kevesebbet oda. -
j.bravo
addikt
-
hibavissza
veterán
Nyilván így működik az ember, de egy használati eszköznél azt nézni, hogy a termékfotón tetszik vagy nem borzasztó rossz megközelítés. Zsigerből egy egyszerű ember így működik. Úgy vesznek pl. autót, hogy tetszik vagy nem. Egy normális közoktatás ezt lenne hivatott helyretenni többek közt. Nyilván a legjobb akarattal is lesznek leszakadók akik majd megveszik a Fuji divatkompaktot hibás optikával vagy S9-et mert tetszik. Hitelre nyaralás stb., stb.
Ahol nem foglalkoznak ezzel ott tönkremegy a társadalom, megindulnak a szélsőségesek. -
Stauffenberg
nagyúr
Rec709 és az Apple:
Eddig mindenhol azt olvastam, hogy az iOS és iPadOS már kezeli rendesen a Rec709 gammáját, de most teszteltem és rohadtul nem. Le kell adnom egy anyagot, ami iPad-en lesz mutogatva, meg kell belőle Youtube verzió is, de hiába a Rec709-A tag az exportnál, pontosan ugyanúgy interpretálja a videót.
Lehet én értem félre a Rec709-A lényegét, de ha ez csak a Resolve megoldása arra, hogy a gammát rákorrigálja az Apple hibás megjelenítésére (hibára egy ellen-hiba), akkor azzal igazából csak beleégeted az anyagodba a hibát és csak és kizárólag Apple környezetben lesz jó. Ez a gyakorlatban ugyanaz, mint a "QuickTime gamma bug LUT" felhelyezése.
Én meg már kezdek agyhugykövet kapni ettől a nyomorékságtól, Apple légyszi dugd fel magadnak rohadt mélyen az édesanyád picsáját, eltelt 13 év mióta kijött a BT1886 szabvány a Rec709-hez és még mindig nem tudod helyesen megjeleníteni!
-
Kukcaman
senior tag
+1 Capcut, azaz élő proxy-s téma nagyon megkönnyti a dolgot. Meg az átmenetek, effektek, zene, ami mind be vannak építve.
Szóval kényelmes, bár nem tudom, mit jelent a kényelem pár óra válogatás elteltével.#32945hibavissza
Az alap felvetés mindig az legyen, hogy ha kell valami, akkor legtöbb esetben a pozitív dolgokra figyelsz. A külcsíny sokszor előre sorolódik, ehhez jönnek az érzelmek, az hogy az ember mennyire racionális, csak a sok bukta adja meg a választ
- most konkrétan nem rólad beszélek. -
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Igen, vannak a durrbele tesztjei amik vázlatosak, nincs rendesen vágva, nincs rendesen kitesztelve, és vannak a profin felépített tesztjei, és elég nagy a színvonal beli különbség. És az utóbbi időben mintha több fontos kameráról is csak durrbele teszt lett volna.
Mondjuk ebből a stílusból is van igényesebb, pl az XH2 vs XH2s tesztjede nekem is tetszett ebben a videóban hogy betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé. Kár hogy a Panával rúgta össze a port.
-
nozs23
addikt
Sajnos Gerald tesztjei is ebbe az iranyba mentek el. Legutobb az A7CII-t neztem tole. Konkretan ul egy spec sheet-el es felolvassa. Elmondja, hogy stabi "massive improvement" majd konkretan semmit nem mutat errol es lepunk a kovetkezo tulajdonsagra. Itt meg azt mondja, hogy a Sonyval kulonosen kritikus. Sure.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
Én azt nem értem, hogy az emberek túlnyomó többsége miért néz meg egy olyan videót ahol sorolják, hogy az adott készülék ellátja a funkcióját és jobb mint az előző kiadás. Ez az alap. Szót sem érdemel. Csak a féktelen ekézés tartalmaz hasznos információt.
Erre az emberi butaságra épül a politikai kommunikáció is. Valahogy az oktatási rendszerben elsikkad a kritikus szemlélet és gondolkozás oktatása. Nem véletlenül. Aki nem hozza ezt magával otthonról az nagyon kiszolgáltatottá válik. -
hibavissza
veterán
-
qnadam
veterán
-
j.bravo
addikt
Üdv a topik közönségének! Új vagyok, és a kérdésem sem saját kérdés, hanem életem párja kérte meg hogy tegyem fel
Ha triviális dolgokat nem tudok, az ezért van.Létezik iPhone -ra (a konkrét készülék 12 mini) olyan videóvágó app, ami kényelmesen használható mobilon is, és képes az álló, Reels formátumban dolgozni?
Az iMovie-t nem sikerült rábírni erre (persze lehet user error, ez esetben útmutatás jól jön)Almás laptop/asztali gép nem áll rendelkezésre, csak PC, és párom valamiért tart az anyag ide-oda töltögetésétől. Persze ha kell, akkor átvarázsoljuk, ha van kényelmes (egyszerű! ez fontos) és ingyenes vagy olcsó célprogram windowsra.
-
nozs23
addikt
-
Kukcaman
senior tag
-
qnadam
veterán
persze, van az a helyzet, amikor egy veszteséges tömörítés se fér bele, csak azt akartam mondani, ha egyszer már feltöltés előtt csinálsz egy veszteséges tömörítést, a yt akkor is fog csinálni egy másodikat.
-
hibavissza
veterán
Kipróbáltam megint. Nálam FLAC-ból MP3-ba konvertálva nagyon gyenge lesz az eredmény. Linear PCM inputból AAC és Linear PCM-be konvertálva van különbség az utóbbi javára, de csak a hülye zajmintámon hallani.
Az egész ott vesztette értelmét, hogy 1 YT bármit megeszik, 2 YT amúgy is 128-ra tömörít. Átküldtem a linearPCM-be a mintát. Remélem le tudják játszani. -
qnadam
veterán
de ha egy 128-as aac-ből csinál egy másik 128-as aac-t, az rosszabb, mint ha valami veszteségtelenből tenné. meg egy 128-as opus jobb, mint egy ugyanakkora aac (ami még mindig jobb, mint egy 128-as mp3)
-
hibavissza
veterán
-
Márton
nagyúr
Mert az mp4 konténer hivatalosan nem támogatja az lpcm audiot.
Ez a Resolve hibája??
De milyen rendszeren hallod a különbséget lpcm és nagy bitrátás aac között?
-
hibavissza
veterán
Ez jó hír. Ezzel eddig nem mertem variálni. Kugli megmonda mi kell és én mindig azt töltöttem. Normál felvételnél ez nem annyira jön elő, de most egy zúgást kéne megmutatnom a zúgásban. Végül elküldtem a Linear PCM fájlt, nem töltöttem fel YT-ra. Utólag eszembe jutott, hogy 128 kbps-ra tömörít.
Spotify is sokkal gyengébb jelet ad ki. Itthon meglévő HiRes FLAC-et hallgatva elég markáns a különbség. Előfizetéssel, kikapcsolt eq-val...Pedig egy alsópolcos AKG-n hallgatom.
-
hibavissza
veterán
-
Márton
nagyúr
az érdekes.
se pcm, se aac?
hogy mik vannak
-
qnadam
veterán
yt-ra rendszeresen dnxhr-t töltök fel, kb bármi jó oda.
-
hibavissza
veterán
Igen. 320. Az a gond, hogy mp4 mellé csak az mp3-at adja. YT nem tudom, hogy megeszi a mov-ot? Ott lehet AAC-t választani. Igazából, ha nem állok neki ezzel külön hangot tömöríteni nem veszem észre, de így már nem szívesen használom az mp4-et. Örülnék, ha valami beállítási anomália lenne.
-
qnadam
veterán
ja, sose próbáltam
akkor marad a wav, és külső enkóder. vagy ha pc-n használod, akkor voukoderrel lehetnek rendes lehetőségek exportra. -
Márton
nagyúr
marmint nagy bitratan is rossz a minosege?
-
hibavissza
veterán
-
qnadam
veterán
rendernél kikapcsolod a videó exportálását, és ott lesz a listában az mp3. vagy kitolod valami losslessben, és az ffmpeg bármit megcsinál.
-
hibavissza
veterán
Zomm H1n beváltotta a reményeimet. Van combos alapzaj, de töredéke a kameráénak és a hangminőség is sokkal jobb. Wav 96/24.
Találtam alá egy kis Joby állványt a fiókban. Már csak valami rezgéscsillapító kell. Smallrig van még úgy ahogy árban.Resolve-ban mi a trükk, hogy normális MP3-at köpjön ki? Letöltöttem valami Avdshare progit, sokkal jobb. Sajnos a Foobarnak nem találtam mekes konverterét.
-
qnadam
veterán
-
vond
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
qnadam
veterán
ha már szóbakerült a melegedés: tegnap megjött az ulanzi kamerahűtő. élőben meglepett, hogy fémből van, mondjuk ennyiért legyen is
első kísérletre a zv-e10 gond nélkül elment vele két órát 4k-ban.
azt még kipróbáltam, hogy elindítottam a kamerát hűtő nélkül, és csak akkor kapcsoltam hűtést, amikor már villogott a hőmérő. egy idő után eltűnt a jelzés
amit még nem próbáltam, hogy akksiról meddig tud menni, mert nem volt teljesen feltöltve. de megy usb-ről is. -
törölt tag
Koszi a pontositast! Azt hittem egyes gyartok kulon Europan belul is gyartatnak, hogy elkeruljek az adozast vagy benyelik ezt mint koltseg, de akkor tevedtem.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
-
MrChris
nagyúr
-
törölt tag
De, sajnos nagyon is van meg. Mentek pletykak, hogy eltorlik, de ahogy neztem ez nem tortent meg.
Recording Limits -
nozs23
addikt
Nem az van, hogy ez már nem nincs? Illetve, amikor volt is 30 percről volt szó, nem 10-15-20 percekről. Szerintem ez kizárólag szándékos termékkorlátozás, illetve talán az is benne van, hogy túl óvatosak, mert az ibis mellett a másik pozitívuma a márkának úgy általánosan, hogy nincsenek túlmelegedő kameráik.
-
törölt tag
Ezek nem tenyleges hardver limitek, hanem egyreszt szandekos termekkorlatozas masreszt eltero vamkategoriaba tartozik EU-n belul a videokamera es a fenykepezogep (ami 2024-ben ez azert eleg vicces), ezert szorakoznak a gyartok ezekkel a limitekkel. Nekem egy Lumixom volt 30 perces 4K korlattal es pont azert passzoltam el, mert az EU modellben meg a szervizmodos feloldassal sem lehetett tole megszabadulni.
-
hibavissza
veterán
-
Kukcaman
senior tag
-
nozs23
addikt
A felvételek limitálása nekem nem lenne gond, csak furcsák ezek a nagy megkötések - tudom túlmelegszik, meg ne menjek ki a kánikulába.
Én már most borítékolom, hogy amikor lemegy a hype és csökkennek az eladások és nem kell annyira védeni az S5II-t, jön egy fw update 6 hónapon belül, amivel ki tudod fél órára tolni a record limitet. Tesztelők szerint nem melegedett túl akkor sem, ha egymás után indították a felvételeket. Már most létezik ez a beállítás az S5II-nél, hasonlóan a Sonyhoz, hogy standardről maxra tudod kitolni a thermal limitet. Csak ott felesleges, mivel azt a vázat lehetetlen túlmelegíteni. -
Kukcaman
senior tag
Közel S5ii árban van, főleg így, hogy még akcióban van, még jobb.
Úgy néz ki, igen, tiktokkerek a fő célcsoport elmondások szerint.#32893qnadam: Kinézetre tényleg menő
GX-ek is jól néznek ki. A felvételek limitálása nekem nem lenne gond, csak furcsák ezek a nagy megkötések - tudom túlmelegszik, meg ne menjek ki a kánikulába. -
p_adam
addikt
Célnak szerintem megfelelhet (vlog/travel videók).
Az persze nyilván nem mindegy, mennyibe kerül, ha olyan jó árú lenne, akkor talán előre nyilvánosságra hozzák.
Egyébként Canon RF 14-35mm f/4L IS ebben is alternatíva nélküli, csak drága. -
vond
MODERÁTOR
-
nozs23
addikt
álló kijelzővel
Egy gombnyomásra elfordítható szenzor + kijelző (dji osmo 3 már kostolgatja ezt) rohadt jó lenne. Portrémarkolatokat utálom, viszont fotóim nagyrésze álló.
Nyilván a másik megoldás, hogy lövök egy sorozatot és az egyiken tuti mindenki nyugton van. Azt meg válogatni kell.
Sajnos nekem csak ez vált be. Nem is igazán a dof miatt, nem érdekel ha nem látom mindenkinek a szempilláját. De amikor lövünk 30 variációs kiscsoport fotót, mindig vannak pislogósak, inkább szelektálom egy rövid sorozatból.Tartom, hogy ez a szenzor egyszerűen lassú ahhoz, hogy elhagyják a manuális zárat.
Ez így van. -
hibavissza
veterán
Én gyakran belefutok abba, hogy pl. három ember egymás mellett, biztosan benne a dof-ban és az egyik homályos lesz picit. Akkor ott ő bemozdult. Ezért szeretek deríteni vakuval portrénál. Nem mindig van meg az 1/500 fölötti záridő. Vakuval le lehet menni egész alacsonyra. Nyilván a másik megoldás, hogy lövök egy sorozatot és az egyiken tuti mindenki nyugton van. Azt meg válogatni kell.
Tartom, hogy ez a szenzor egyszerűen lassú ahhoz, hogy elhagyják a manuális zárat. Ez így csak egy béna camcorder. -
vond
MODERÁTOR
Ha (ki)bírod a csávó "humorát", tényleg érdemes megnézni a Camera conspiracies review-t. Ott megjelenik a "marketinges bolond" is.

FullHD 20 perc limit a kedvencem.
Ezt valaki tényleg elmagyarázhatná, hogy miért van erre szükség 2024-ben egy "komoly" és drága vázban. Az össze nyomorgatás mellett sem gondolnám, hogy csak ennyit bírna túlmelegedés nélkül. 4K-ban még oké, de FHD-ben, komolyan? De ha még ennyire melegedik is, honnan tudják, hogy én nem pár fokban fogom használni egész évben, ahol elmenne akár több órát is?Csinálhatna valamelyik gyártó egy tiktok/reels/shorts only kamerát is, másfél-három perces limitekkel, álló kijelzővel, kevés kezelőszervvel... Ja, hogy már van ilyen, csak mobiltelefonnak hívják?
-
nozs23
addikt
Élő dolgok fotózására alkalmatlan, még portrénál is van mikromozgás.
Ezzel így nem értek egyet. Fotózások kb. 70%-át elektromos zárral csinálom (emberek, esküvő, rendezvény stb.), ha csak te nem mozogsz gyorsan a kamerával, vagy a téma, akkor teljesen használható, gyakorlatilag soha nem futok bele a jelloba. Illetve így tudom neki küldeni a sorozatot, anélkül, hogy több ezret beletennék a gépbe egy nap alatt. Tudni kell hol vannak ennek a szenzornak a korlátai. A gondom az, hogy a maradék 30%-ban nem kompromisszumos ez az új gép, hanem teljesen használhatatlan (banding, jello, vaku stb.).
Mondanám, hogy utazós videós-fotós váznak jó, de az a helyzet, hogy mixed fényekbe ott is belefutsz nagyon könnyen. Videózni meg 10-15 perces limitek vannak, na.
-
hibavissza
veterán
-
vond
MODERÁTOR
-
nozs23
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
33000 - 32901
35103 - 34001 34000 - 33901 33900 - 33801 33800 - 33701 33700 - 33601 33600 - 33501 33500 - 33401 33400 - 33301 33300 - 33201 33200 - 33101 33100 - 33001 33000 - 32901 32900 - 32801 32800 - 32701 32700 - 32601 32600 - 32501 32500 - 32401 32400 - 32301 32300 - 32201 32200 - 32101 32100 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem kb. 4 éve meg van és nem tűnik fel, hogy romlott volna a minősége. Persze telejsen más árkategória, de vajon megéri-e ez eredeti a plusz költséget, jobb-e annyival a kínainál.
Meg hát a sötét oldaltól már ritkán menekül az ember.

Szelektíven talán rámehettem volna, de össze-vissza pörgetett, forgatott 360 fokos felvételeknél hirtelen nem is tudom, hogyan lehetne ezt megoldani. Mondjuk pár szakmabelin, profin kívül szerintem észre se veszi senki. A megrendelő se problémázott rajta, de máson sem.

Nekem is úton van ugyanez (feketében), egyelőre csak a ZV-1-hez. Hasonló teljesítményt várok tőle én is. Több órás beltéri 4K felvételekhez kell. Lehet, hogy végig bírná enélkül is, de inkább nem kockáztatok.