- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
hszilard666 #6095 üzenetére
*Monopodot keresel (egy oszloppal), három kisebb tappanccsal? A trájpod eleve megáll, ha elengeded.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Olyan tripodot keresek filmezéshez ami megáll ha elengedem. Valahol egy rendezvényen anno láttam ilyet. 3 pici talp volt a tripod végén és gyönyörűen tartott gy dslr-t és valami L es canon obit.
A helpet előre is köszönöm! -
.DLL
veterán
válasz
taranis #6079 üzenetére
Az igen! Vajon lesz olyan népszerű, mint az Alexa és a RED, fogják vásárolni a stúdiók és rental cégek?
Ha azt nézzük eléggé a technikusok kedvében (is) próbáltak járni, rengeteg beépített csatlakozó, rengeteg video és tápkimenet, nem erőltetnek egyedi szabványokat, stb. És egyben van, nem úgy mint a RED, hogy még meg kell venni hozzá ilyen modult, olyan modult. Global shutter végre! Az Arri és a Sony (F55) is már évekkel ezelőtt biztosította ennek lehetőségét (RED-del most nem vagyok képben), de mindenesetre ideje volt Canonnál is meglépni, így méginkább komolyan vehető kamera lett belőle. A Canon színvilágot meg eddig is sokan szerették ez lehet egy húzóerő e felé, kíváncsi leszek készülnek-e majd Hollywood-i nagyfilmek ezekkel.
-
csibész35
tag
válasz
theporcupine #6089 üzenetére
Az biztos, hogy ez így kevésbé használható (mint pl. a cined). Személy szerint nekem sincs humorom lut-ot csinálgatni, megértem. Majd ha lesz egy külső felvevőm akkor lesz vlog is. Addig meg amúgy is sok víznek kell lefolyni a Dunán.
-
csibész35
tag
válasz
MrChris #6088 üzenetére
700D-vel tökéletesen működött. Ha jobban belegondolok, tuti h az adapter a ludas. Amúgy is vannak érdekességei, de ezeket sikerült áthidalni (pl. nem holtjátékmentes egyik bajonettje sem. nagyon nem), de mivel lencsés, így könnyen lehet, hogy egyszerűen az nincs jó helyen. Írok is a supportnak
-
theporcupine
tag
válasz
csibész35 #6087 üzenetére
Próbáltam más Panásat is (U-PANASONIC-V-LOG-V1-LTR), de mindenhol megvan. Gondolkodtam, hogy lehetne-e sajátot csinálni és abban bűvészkedni, de nagyon nincs eszközöm hozzá, nem csináltam ilyesmit. Pedig játszogattam a IWLTBAP LUT Generatorral, de nincs ColorCheckerem és szoftver, meg tudás hozzá.
Nyilván képtől függ, meg utómunkától, hogy mennyire durván jön ki, de rég rossz, ha ezt kell nézni és nem azt, hogy milyen színvilágot akarok kihozni a végére. -
csibész35
tag
válasz
theporcupine #6086 üzenetére
Ú ez durva. Más LUT-al próbáltad? Esetleg nem lehet visszábbvenni?
Ui: ez gyors volt, köszi!
-
theporcupine
tag
-
.DLL
veterán
válasz
csibész35 #6082 üzenetére
Az obi bajonett alatt (11-16) vannak hézagológyűrűk, nálam asszem két vékonyabb volt és egy vastagabb, amit én kis si vettem mert a vázamon így adott korrekt fókuszt, de szerintem ekkora eltérésnél, hogy koppra is max 1m-ig megy el, kevés lesz azokat kivenni. Az adapter túl hosszú akkor.
-
csibész35
tag
Objektíveken lehet a fókuszpontokon állíttatni? Értem ezalatt, hogy a vegtelent tovább tolni. Csinál valaki ilyet? A sigmámhoz van dokkoló, azon lehet módosítani, de az se az igazi. A tokinával pedig semmit se tudok kezdeni és így a használata is erősen korlátozott. 11mm-en f2.8-on kb. 1m a max. Ha zárom a rekeszt akkor talán van 5-10m is. (Gh4 + lens regain)
-
csibész35
tag
válasz
theporcupine #6080 üzenetére
Köszi a választ, azt hiszem marad a cine-d profil. Canon után végre nincs zaj, ez nekem többet ér még egy kis dinamikánál. Ez az elszíneződés érdekes. Ha van időd tudnál mutatni egy példát?
-
theporcupine
tag
válasz
csibész35 #6078 üzenetére
Én nagyon amatőr vagyok ebben, nem mérvadó véleménnyel. Most használtam először LUT-ot. Amit én tapasztaltam. Zaj van. Dinamika jobb. Ami engem egyelőre megakasztott a használatában, az a zöld/magenta elszíneződés. Ezzel még nem tudom, mit lehet kezdeni, viszont számomra nagyon zavaró. Külső felvevőre nincs esélyem, de úgy biztos jobban teljesít. És jobban kell figyelni a felvételnél, mivel LUT-os monitor nélkül nehéz a jó expót eltalálni. Hisztogramot próbálom nézni.
-
taranis
addikt
Viszont itt a C700! Laza 10 milláért már megvan a váz, úgyhogy már hirdetem is a lakást!
-
csibész35
tag
válasz
theporcupine #6025 üzenetére
Szia! Mennyire zajosodik v-logban illetve grading után valóban dinamikusabb lesz, mint ha a cine-d-t használod? Elég vegyesek a tesztek és nem tudok dönteni. Külső felvevővel biztos, hogy jó, de ott még nem tartok.
-
jjeahh
nagyúr
Na ez az 5d IV-et videóban le fogja nyelni keresztben...
-
orko
tag
válasz
MrChris #6073 üzenetére
Nekem H1n II van,szerintem tök jó. Ha kezemben lett volna mindkettő vásárláskor,lehet a Taskamot választom,de úgy gondolom így sem nyúltam mellé. A gombok kialakítása és a gagyi plastic érzés egyedüli negatívum ami ellene szól.A miniSD kártya slot takaró műanyag leffentyű a sírba visz!!!
-
ooooobi
senior tag
válasz
MrChris #6073 üzenetére
Pont mostanában néztem én is csomó összehasonlítást, elég egálban van a 2, néha a zoom jobb, néha a Tascam. Nekem az jött még le, hogy azonnali felhasználásra talán a zoom jobb, mivel a Tascamnak kicsit "laposabb" a hangja. Viszont emiatt utólagos belepszkálásra meg jobb. Végül vettem egy TAKSTAR SGC 598-t kamerára (ócó de talán jobb lesz mint a kameramic), Tascam meg majd késöbb boomként használva, mivel kamerára rakva szerintem nem azt adja amire többségünknek kéne, hangforrástól távolodva már nagy erösités kell neki, hogy jól hallható legyen, mivel egyik se irányított mikrofon, föleg a tascam nem. De majd a lényeg fölé lógatva jó lesz a jövöben.
-
MrChris
nagyúr
Köszi a válaszokat, egyre jobban úgy tűnik, hogy nekem ez nem járható út.
A Tascam elég jónak tűnik, ahogy még több és több összehasonlító bemutatót hallgattam meg, különböző helyzetekben készülteket, egyre feltűnőbb a minőségi különbség, hobbi filmesként DR05-t venném.
Még egy olyan verzió is eszembe jutott, hogy okostelóra lehet e kötni sztereó mikrofont? Van e hozzá megfelelő progi? -
Tudom, hogy nem ide való, de itt sok tapasztalt videós van és szerintem gyorsan választ kapok
Vhs szerű kinézet eléréséhez milyen effekteket érdemes használni Premiere Pro-ban? -
MrChris
nagyúr
Próbálta már valaki a Zoom h1-et és Tascam dr05-öt? Elvileg egy kategória, hangminőségre viszont bárhány tesztet meghallgatok a Tascam csak jobb. Két dolog rögtön feltűnik a Zoom brutálisan kiemeli a mélyet és sokkal kevésbé sztereó, rosszabb a térhatása, néha már álsztereó jellegű.
Másik kérdés, hogy hogyan lehet hangban elszigetelni egy ilyen rögzítőt a váztól, mert a vázban van a hangos stabi. Kipróbáltam, hogy a vakupapucsba tettem hagyományos módon a régi jó mikrofonom de belehallatszik. -
MrChris
nagyúr
Élesebb a zaj, de szerintem kevésbé néz ki rosszul az apró, filmszerű szemcse, mint azok a gombócok.
A 4k 2k-ra konverzió után döbbenetesen éles, most szembesülök vele igazán, TV-n monitoron abszolút jó minőségű mozgó fénykép érzetét kelti. Igazsághoz tartozik, hogy egy 0-ra, minimumra állított élesítést érdemes rádobni, mint a fotóknál is, a leméretezés után kicsit lágyul, de amit feltöltöttem azon semmi szűrő nincs.
Kíváncsi vagyok a maknégy mennyire 4k, bár aszem az erős kropp és letiltott ef-s miatt nem lesz a videósok kedvence.
-
MrChris
nagyúr
Egy gyors 4k vs 2k iso tesztet csináltam a GX80-al. Kíváncsi voltam mit, mennyit lehet nyerni a 4k-val ezen a téren, szerintem több mint 1 fé-t. Meg apróbb mintázata van a zajnak, kevésbé rosszul néz ki.
-
jjeahh
nagyúr
-
taranis
addikt
Na, van miben reménykedni, már aki akar: [link] Érdekes, hogy pont most fut be egy ilyen pletyi, amikor a videós közösség nagyjából egyként fejezi ki csalódását az 5D4 kapcsán.
-
SidCorky
őstag
Köszi, ez elég kielégítő válasz volt
Szóval ha jól értem inkább csak profibb szinteken van különbség, nekem pl youtubera vlogolni, esetleg gameplayekben facecamnak tökéletes egy D5500 amit fotózásra veszek?
De ha már itt tartok, kicsit komolyabb kérdésem is lenne: egy ilyen váznak mennyire árt, ha kocsiban használom vlogolásra? Mennyire árt neki a rázkódás?
-
.DLL
veterán
válasz
SidCorky #6060 üzenetére
Videós szempontból rengeteg minden van ami hiányozhat egy vázból, kezve a beállítások lehetőségeitől, a szenzorkiolvasáson át, egész a kodekig, vagy lehet hogy az egész képi világa egyszerűen nem gyerebe... akkor mivan... akkor hoppá van, mégsem jó ami papíron ígéretes volt, vagy még ott se.
Olympus Milc-ek tipikusan ilyenek voltak, a videó mód csak a kötelezőség miatt volt sokáig bennük, nem a filmkészítés miatt (lehet, manapság is?) pedig volt istenkirály szenzor stabi meg amúgy egész jó vázek, egész jó árakon. De nem filmezésre.
Az utolsó kérdésed inkább fordítva értendő, van olyan váz, ami istenkirály videózásban, de fotózásban kevésbé? Ha igen abból mi hiányzik? Pana GH sorozat szerintem fotózásban is elég profivá vált az évek során, (már amit a szenzorméret megenged).
-
SidCorky
őstag
Hali!
Lehet noob kérdés lesz, ne kövezzetek megMi a különbség egy inkább videós és egy inkább fotós dslr között? Mit nem tud a fotós?
-
taranis
addikt
Mert 1.3M-ért nekem ez kevés 2016-ban. Igaz engem elsődlegesen a videó érdekel, aki főként fotós és befektetett már Canon obikba, valamint hébahóba videót is csinál, annak biztosan fasza lesz.
De komolyan, ha kijön a GH5 és neadjisten nem olyan jó fotóra veszel mellé egy D750-et és még akkor is olcsóbban jössz ki, mint az 5D4. Oké persze, ez csak a váz, de érted.
Ott van persze aduászként a Canon színvilág, csak kérdés, hogy az mennyit ér. Ennyit szerintem nem. -
jjeahh
nagyúr
Annyira nem sz*r, csak ennyiért sz*r. Sokkal-sokkal olcsóbban is vannak jobb videós gépek. No meg a canon legalább azt a vázát elhalmozhatná innovatív és korszakaltotó ficsőrökkel, amelyiket a legjobban veszik az emberek szerintem... De nem, csak a kötelezőt teszik bele és azt is lebutítva. A hivatalos specifikációkban meg meg sem említik persze a gyengeségeit
-
papaya
senior tag
válasz
taranis #6051 üzenetére
De miért szar?
Szerintem nem rossz. Azért a dual af, a 4k / 500mbit/s, a full frame nem olyan elkeserítően szar. Pláne annak tudatában, hogy szerintem még mindig a canon tudja a legszebb színeket natívan...Pana, meg a Sony azokkal a bőrtónusokkal... De nyílván az ár az nagyon durva, és én is remélem, hogy a GH5 igazi hibrid lesz, nem csak egy videó kamera, mivel sajnos az a hír járja, hogy inkább utóbbira fekszenek rá mint a Sony az A7s szériával..
-
jjeahh
nagyúr
válasz
taranis #6051 üzenetére
Pont most olvasom... vazze az a videó...
-
taranis
addikt
Gondolom már mindenki túl van a híreken, úgyhogy csak ideböfögném amit lehet, és érdemes: az 5D4 1.3 milláért szar. Úgyhogy a "várjuk a tökéletes hibridet" sorozatunk tovább folytatódik, vélhetőleg a GH5 a köv. állomás. Legalább addig se kell videózni semmit.
-
.DLL
veterán
válasz
Gravity1234 #6048 üzenetére
Page2Stage és CeltX ; )
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Keresek, lehetoleg ingyenes programot (ez lenne preferaltabb) vagy kesz sablont forgatokonyv irashoz vagy ami segitseget tudna nyujtani ebben!
-
ooooobi
senior tag
válasz
vp654321 #6043 üzenetére
Biztos van dedikált effekt valahol erre, én most összeütöttem egy hasonlót Sapphire effectsben.
Gifen nem látszik annyira, az elsö az enyém. A második ami a videón van.Sapphire van after effectshez is, én avidben használom. Egy Dissolve Shake effektet kombináltam egy glow-val. Ezt Premierben vagy más vágóprogiban is meg tudod csinálni, elég alap effektek.
-
vp654321
csendes tag
Szia! Esetleg a linken lévő videóban található "remegtetések"-ket nem tudod, hogy csinálhatja? Annyit kerestem már, de nem találtam kész plugint, csak annyit, hogy tegyek egymásra több réteget. De biztos vagyok benne, hogy van egyszerű megoldás rá.
http://zsoltbarabas.com/lilla-zoli-eskuvo-wedding/
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
Nem pont a topic témája csak közvetetten. de a többi videoszerkesztős topic halott.
Egy összerakott gyári dvd-n (külföldihez adtam hangot, feliratot pluszba és a menün is módosítottam, beletettem a magyar gombokat) sehogy sem akarnak működik a fejezetek. Újra kéne programozni őket dvdremake pro-val próbáltam, de befagy mikor kitörlöm az eredeti chapter infókat. A celltimes.txt-m megvan a jó chapter adatokkal.
-
.DLL
veterán
válasz
industrial #6039 üzenetére
Amire keress rá: film burns, light leaks
-
hibavissza
veterán
válasz
industrial #6039 üzenetére
[link] Náluk elég sokféle van.
-
industrial
tag
A linkelt videóban lévő transition-ökre lennékkíváncis hogy lehet megoldani, a netet már feltúrtam. Ami leginkább ehhez hasonlítanak azok a "matte transition" -ök, de még mindig nem az igazi. Esetleg valakinek valami ötlete?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #6037 üzenetére
Akkor ezt benéztem, furcsa volt mennyire szuperül eltűnik a zsizsik.
4k-ból nem lehet egy jó méretcsökkentő eljárással szépen leméretezni? Az élességnek, zajnak, pacásodásnak jót tesz azt látni, de moirét még nem néztem. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #6034 üzenetére
Amiket eddig láttam szoftvert mezei júzernek elég munkás, felemás eredménnyel. Viszont valami tuti eljárás biztosan van amivel ez készült.
Meg vannak a 'hardveres' előtétes megoldások ami viszont lerontja az élességet, utólagos anti-aliasing szűrők mint a Caprock Anti-Moire Filter. Itt van egy előtét lencsés megoldás is. Szerintem nem érdemes ezzel is küszködni.beis-compo: egyik változat a fekete-fehér moiré ami a Panákra jellemző, másik meg a színesedő ami meg a Sonykra. Szerintem az utóbbi elég rettenetesen néz ki, maszatolós, mint aki végleg elvesztette a fonalat és kb zaj kerül oda.
-
MrChris
nagyúr
válasz
beis-compo #6030 üzenetére
Ez nagyjából tükrözi a minőséget. FHD-ban A7RII, A7S, A7SII rendben van, A6x00 már nem. 4K esetén lehet más a helyzet.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
hát én próbáltam kézből a7II-vel videózni A7S állványról felvett anyag mellé, de majdnem elsírtam magam amikor láttam az a7II videóját...
A7S-t kell venni vagy a7RII-est
-
jjeahh
nagyúr
válasz
A6000, A6300, A7s biztosan nem interpolál, a többi nem tudom, ezeket próbáltam csak. Illetve A6300 videóját nem tudtam kipróbálni, de neten fellelhető anyagok alapján az is rendben van.
-
beis-compo
tag
És a Sony MILC (E-bajonettes) gépei hogy állnak a FHD felbontáshoz? Használhatóak, vagy van amelyik (és ha igen, melyikek?) vagy ezek is interpolálnak?
-
hibavissza
veterán
A két gyártónak azért más a mozgástere. A Panasonic az a Matsushita. Gyakorlatilag végtelen a technológiai hátterük, egy mindent átszövő holding, kb. mint a Samsung. Az, hogy mit dobnak piacra nem igazán technológiai kérdés. A Canon hozzájuk képest egy manufaktúra. Így emlékszem az olvasott adatokra, sztán lehet rosszul. Minden esetre megmagyarázna pár dolgot.
-
.DLL
veterán
válasz
hibavissza #6027 üzenetére
Érdekes módon a Panasonic az egyik ami Pro kamerás vonallal is rendelkezik, A másik nagy a Canon, mégis egész más a két cég politikája fényképezőgép fronton... Canon csak az energiaminimum beleadására törekszik
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #6026 üzenetére
Nem tudom miért van ez. Én is csak találgatok. Üzleti szempontokat (pozicionálás) nem igazán látok e mögött. Olympus, Canon még érthető lehet, de a többieknek nincs erős videós részlegük. Vagy van?
Egész egyszerűen nem áll rendelkezésükre a technológia. Megvenni, áttervezni, fejleszteni meg nem akkora deal amíg nincs rá tömeges igény. Miért rendeljen drágább processzort, vegyen algoritmust, tervezzen hűtést, ha a piacon marginális eladás növekedéssel járna. A fujisok így is, úgy is megveszik. Kevesen váltanának csak emiatt Fujira.
De talán a T2-vel elindul valami.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #6020 üzenetére
Sok éve mindenféle szir-szar gép ledarálja, betömöríti a FHD-t, ez biztos nem lehet gond. A Panasonic meg ha csak a GH1-et vesszük alapul 7 éve a piacon van és szintén hozza a rendes, kiváló FHD-t, legalább azóta az összes gépük tudja ezt ársúlyozott
minőségben, a Samu is pár éve előhúzta kalapból a tökéletes megoldását, hito fórumtárs szerint a legélesebb, míg Canon, Nikon, Pentax, Sigma, Olympus nem lépi meg. Üzleti okon kívül nem sok más indokot lehet felhozni, DSLR gyártók kb ülnek a babérjaikon.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6022 üzenetére
Azt látom, csak azt nem értem miért
Mert így fényerős fixel wide-open normális fényben nd-vel is macera és azért iso3200-on már a7s-el is van minimális zaj ha tetszik-ha nem.
.DLL: Kezdem felfogni asszem, bár ezek szerint akkor minden gépnek más a natív iso-ja vagy hogy?
-
beis-compo
tag
válasz
hibavissza #6020 üzenetére
Ennek azért ellentmond a (dslr árához képest) filléres akciókamera, meg a mobilom videózási képessége, amikkel ha ugyanezt eljátszom akkor nem sírom el magam az eredménytôl.
Ezentúl max HD-ben videózok, megmarad egy rakás hely a kártyán, hurrá -
hibavissza
veterán
válasz
beis-compo #6015 üzenetére
Valószínűleg nem azért ilyen, mert direkt bénát akarnak kihozni, hanem technológiai oka van. Olyan számításigényes már a fHD, hogy a feldolgozó procijuk lezabálná az aksit és felforralná a gépet seperc alatt.
A procikat, aksit nem ők gyártják. Gondolom évekre leszerződött mennyiségek vannak az árak miatt. Magyarán el kell adniuk.
Másrészt nincs elég hatékony algoritmusuk. Ennek kifejlesztése vagy megvásárlása szintén nem lenne jótékony hatással az eredményekre.
Ezek a cégek gigászi konglomerátumok. Ráadásul legtöbbjének a fotós részleg olyan futottak még kategória a részvényesek szemében. Ők nem jó gépet akarnak, hanem pénzt.De mindez csak találgatás a részemről.
Egyébként a sokat szidott Canon szerintem nem annyira gáz. ML nagy előny. A profik kezében, ügyes utómunkával teljesen jó az eredmény. Csak én nem akarok a gép előtt gubbasztani fél napokat pár családi videó kedvéért.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Elektrosokk #6018 üzenetére
Ezt nem értem, iso3200 alatt csak szoftveres iso van? Úgy tudtam általában iso200-tól felfelé natív. Vajon gh4-en is ez van flat profillal? Mert m4/3-on azért az iso3200 nem a legszebb
-
beis-compo
tag
válasz
MrChris #6014 üzenetére
Csináltam egy tesztet, és valóban, a HD felvétel képkockáját FHD felbontásra nagyítva (interpolálva), nem lehet megkülönböztetni az FHD képkockától. És persze a HD-ra kicsinyített normál fénykép részletgazdagsága még így is jobb, mint a kivágott képkockáé, mindenféle utóélesítés nélkül.
Remélem most csuklanak a tervezôk, meg a felmenôik is. -
jjeahh
nagyúr
Srácok, valaki nem tudja, hogy az s-log mód miért csak magas iso-n használható? Az a7s pl. iso3200 alá nem enged...
-
beis-compo
tag
válasz
MrChris #6014 üzenetére
Számomra az a kiábrándító, hogy a legolcsobb kínai (25e Ft, SJ4000) akciókamera megugorja a FHD minőséget jól, egy 5-6x drágább gépváz meg interpolál. Még majd csinálok napfényben is tesztet, de nem hiszek a csodákban(a 170' nagylátószög miatt azonosat képtelenség felvennem), a kiskamera beltérben is brutálisan tiszta FHD videót produkál. De eddig összehasonlítás híján ez fel se tűnt, csak most hogy a kettő felvételét egy monitoron látom viszont.
-
MrChris
nagyúr
válasz
beis-compo #6013 üzenetére
Nem tudok bevallott infóról.
Amit a kijövő anyagon látni azon tűnik fel a gyenge élesség és hogy nagyon elmarad egy 1920x1080 pixel felbontású fotótól. Lehet ábrákkal mérni, kitesztelni, hogy kb mekkora a valódi felbontó képesség, ami kb a HDReady-nek szokott megfelelni. De vannak (videó kamerák mellett) milcek amik meg egyértelműen bizonyítják, hogy mi is a valódi FHD. Tartok tőle, hogy ha a dslr-ekben is megjelenik a 4k az meg kb FHD-ból lesz interpolálva.
A 6 éves telóm bőséges fény mellett hozza a valódi FHD-t, valamiért a dslr gyártók ezt nem akarták meglépni. -
beis-compo
tag
Sziasztok,
Véletlen keveredtem ebbe a topikba, és döbbenve olvasom hogy az olcsó dslr-ek (mint ami nekem is van, mondjuk nem is videózásra vettem) nem tudják a fullhd felbontást (csak névileg, és interpolálnak)? Mármint nem akarják tudni, gondolom. Épp emiatt kezdtem lapozgatni a netet, mert azt vettem észre hogy a "gagyi" sporkamerám látszólag pixelgazdagabb képet vesz fel mint a tükrös, és nem azért mert nagylátószögûbb, vagy mert az élesség rá van húzva.
Van errôl bevallott hivatalos infó, vagy ez csak a tapsztalat? -
-
hibavissza
veterán
Megnéztem egy csomót. Profi/amatőr vegyesen. Nem rossz. Csak a GX80 annyival jobb, hogy egész egyszerűen belegyalul mindent a földbe.
Majd írok pár szót és töltök fel videót, ha lecsillapodtam és már nem vele alszom
Mondjuk le kell cserélnem a 120/70-es netem egy 500/200-ra, ha 4K-t akarok feltöltögetni -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #6009 üzenetére
Kíváncsi vagyok, majd beszámolhatsz ha gondolod. Ekkora különbség lenne az a7 és a7s videója között? Az "s" verzió most nálam van pár hétig, az nagyon éles videókat köpköd.
-
hibavissza
veterán
Berendeltem a gx80-at. Majdnem elcsábított a Sony A7+28-70....Megnézegettem mind a két gép teszt videóit. Az A7 videókat le is töltöttem, hogy ne befolyásoljon egy bénább feltöltés.
Basszus, hogy ennek is 720p-ből interpolált fHD-je van azt nem gondoltam volna. A feleségem megtiltotta, hogy azt vegyem a gx80 helyett.
Meg aztán az a 28-70 bitang méretű obi...két hete biztos falhoz vágom mire elérem az akropolisz tetejét. -
MrChris
nagyúr
Akkor tesztelni kell. Még annyira nem feküdtem neki ilyen problémáknak, elég volt eddig, hogy avchd25p esetén a G6 fájlját kissé furán kezelik a progik. Meg hogy 50/60p esetén picit széthúzza a képet...
Azt is lehet ha tervezett a lassítás hogy addig átkapcsolod 60p-re, majd vissza. Már ha nagyon kell ez a kis plussz. -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #6005 üzenetére
Premiere tudja csak gondoltam hátha a szakadozást az csinálta, mármint túl fapados és van jobb plugin, vagy fogalmam sincs.
Nem player meg driver probléma mert több videócskát lőttem különböző záridőkkel, bemásoltam az összeset premierebe, belassítottam, majd egyben összevágva kiexportáltam az egészet és csak akkor szaggat a videó, amikor az 1/100-as részhez ér. Na de lehet én bénáztam el valamit, holnap-holnapután még tesztelgetem
NTSC-re azért nem állítom át, mert a legtöbb haver kamerája 25/50fps-t tud és ha többkamerás felvételekhez használjuk közösen, akkor az enyém kilógna a sorból a 30/60fps-el gondolom, bár kicsit hülye vagyok ehhez -
MrChris
nagyúr
Nekem is PAL a G6, de bekepcsoltam a 60fps módot, így nem hivatalosan NTSC lett.
Cserébe kikapcsoláskor egy sárga felkiáltójel jelzi hogy más módban van.
jjeahh: otthon nekem van egy free programcsomagom ami veszteségmentesen kiszedi a videót és átállítja a kockasebességet, elvileg tetszőlegesen megadható értékre. Vasárnap megyek haza, akkor át tudom küldeni.
De a Premier is biztosan tudja. Vegasban is van rá funkció.
Nálam mióta ATI-ról NV-ra váltottam tiszta akadozósak lettek a 30p feletti videók, miközben 15% a CPU terheltség. Vagy NVdriver probléma, vagy már az egész rendszert újra kéne húzni. Arról nem is beszélve, hogy az MPC-HC, VLC playerek máshogy darabolnak -
jjeahh
nagyúr
Legutóbb csináltam több próbafelvételt és ami 1/100-al volt lőve belassítás után durván szakadozott, miért lehet ez? Holnap még próbálgatom... Amúgy mivel érdemes premiere-ben lassítani? Van erre valami tuti és nem túl komplikált plugin?
Most g6 van nálam, az csak 24, 25 és 50fps-t tud, holnap vagy holnapután kapok egy a7s-t is, az nem tudom képes-e 60fps-re. -
.DLL
veterán
Akkor is 1/100s, mert az utánhúzás, a motion blur akkor lesz kellemes mértékű.
Amúgy 60fps-t nem tud? Az +10 kocka lenne másodpercenként... vagy ez gyárilag el van döntve, hogy PAL területen forgalmazzák a gépet, akkor fix 50 nem változtatható? Mert az ilyen nagyon nagy surmóság a gyártó részéről.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, egy laikus kérdés: 25fps-el 1/50-es záridő néz ki jól, 50fps-el meg akkor gondolom 1/100, de mi van ha 50fps-t arra használom, hogy 50%-os lassításokat csináljak? Akkor milyen záridő kell nekem, hogy ugyanolyan folyamatos legyen, mint 25fps 1/50-el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest