Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
*Ropi* #16095 üzenetére
Ok, ezekkel nagyjából tisztában vagyok én is, de itt most a laptop kijelzőre írtam, hogy legalább legyen IPS. Sajnos még mindig kevés az ilyen, főleg az olcsóbb kategóriában, és ha van, azok között is nagy a szórás. De ha már nem színváltós, invertálós, kontrasztvesztős, fostalicska TN, hanem csak egy gyengébb IPS, már azzal is sokkal előbbre van.
-
*Ropi*
félisten
Neked válaszolom, de mindenkinek szól: ezt a "legyen IPS és L.E.D.", ideje lenne elfelejteni, vagyis a helyén kezelni, mert nem elég: az IPS-nek sok alfaja van és azok közül több nem képes megjeleníteni / lefedni még a web szabvány sRGB színteret sem, mint igen. Ugyanúgy L.E.D. világítás sem mindegy, hogy edge W.L.E.D. vagy full RGB...A minimum, hogy 6 Bit + 2 Bit [A]FRC-t tudjon a monitor, tehát a laptopok 6 Bites paneljei kiesnek. Ugyanígy az e-IPS és a Samsung PLS panelek (ez utóbbi az e-IPS megfelelője). A legjobb, ha natívan 8 Bitet tud a panel (ennyi kell a web szabvány jpg megjelenítéséhez), esetleg mellé még FRC-t is (így lesz 10 Bites). Amire érdemes figyelni, hogy a gyártók (marketingesek) előszeretettel hangsúlyozzák a monitorok színterének a nagyságát, ami nem azonos a színtér valódi fedésével - és ez utóbbi számít igazán a tónusok megjelenítésének a szempontjából. Képzelj el két, kör alakú halmazt: az egyik a monitor valós színtere (az egyszerűség kedvéért legyen mondjuk 100% sRGB), alája pedig képzeld oda a valódi sRGB színteret. Ha a két halmaz tökéletesen fedi egymást, akkor beszélhetünk 100% színtér fedésről, tehát akkor tudja az sRGB színtér összes árnyalatát valóban megjeleníteni a monitor. Ha viszont a színterének a halmaza valamennyivel kisebb, vagy valamennyire le van csúszva az sRGB-ről, akkor már kevesebb, mint 100% a fedés. Tehát hiába van 100% sRGB-t tudó monitorod, ha mondjuk csak 82%-ot fed le belőle és ezáltal csak annyit tud megjeleníteni belőle. Videó vágásához minimum REC/BT.709 színteret kell tudjon a monitor (ez kb. sRGB csak 2.4-re módosított Gamma görbével, így a sötét részeken van némi nyereség), vagy komolyabb elvárások esetén BT2020-at, esetleg DCI-P3-at (ami nem azonos az Apple-féle antiszabvány P3 gamuttal). Néhány, általam jónak tartott (korrektül kalibrálható) monitor: Dell UP2716D, Dell U2718Q, Benq SW2700PT, Nec PA272, EIZO FlexScan EV2750, LG 24UM58-P.
-
_q
addikt
Elvileg igen, 1050 4GB minimum. Gamer laptopokat néztem én is, de nem mertem megvenni, elég sok rosszat olvasni róluk. Még garanciával is ki tudja mennyi idő mire visszakapod ha gond van. Esetleg amit vakablak93 javasolt clevo-ra érdemes lehet ránézned. Én végül azért maradtam üzleti laptopnál, mert szerencsére eddig nem csalódtam bennük és napi legalább 8 óra használatra tervezték, ebből gondolom jobban is bírják.
Amúgy Kukcaman egy régebbi hp elitebook-on vág Premiere alatt és elboldogul vele. Tőle kérdezd mennyire elégedett vele.
-
_q
addikt
16GB ram igen, én a videokártya ramra gondoltam, hogy kevés lesz. Nekem is 16GB van és M3000M 4GB, ami a te listádon 121, tehát kicsit erősebb a P600-nál. Ezzel is kell proxyt használnom 4k esetén. 1080p-nél nem kell, de bizonyos effektek már igen lefogják és a 4GB VRAM-ból 2GB körül mindig elhasznál a Davinci Resolve. Utána jönnek az effektek és színezés, amik a maradékot használják.
-
S.J.
tag
koszonom a segitsegeket
nagyon jo topik
-
narumon
őstag
Srácok télen nem volt ennyi hozzászólás, csak én dolgozok meredten ebben a melegben?
Kb 2 héttel ezelőtt a házasságkötő teremben elromlott a klíma.... fogtam a kamerát két kézzel és az orromról csepegett az izzadság.... nagy élmény voltVolt egy pillanat amikor azt hittem elájulok
-
S.J.
tag
vegas pro t sikerult kicsit kiismernem, viszont fekete a lajatszasi kep. ha exportalom a videot az is teljesen fekekte lesz. valamit valszeg elallitottam, egyebkent teljesen amator vagyon nem ertek hozza. egy nagy default reset van a beallitasokhoz, vag yvalami tipp? sokat szenvedtem mar vele
ill. gondoltam ha sikerul meg kicsit megvariakom, ahogy tavolodik a kep, szep lenne ha kicsit elmosodna, mint amikor a filmekben pl egy urhajo sebessegre kapcsol. jobban nem tudom elmondani
ilyen van esetleg a vegas pro (16) ban?
-
vakablak93
őstag
hali, én gaming notival vágok, szerintem érdemes a clevo erőgépek felé nézelődnöd, azokban asztali proci-és MXM cserélhető VGA (sokszor szintén asztali teljesítménnyel) van olyan bitang hűtéssel hogy trottyról még hírből se hallottak, ha találsz használtan, akkor az beleférhet valamelyik , nekem egy Clevo P751 dm2g-van, ezek igazi szörnyek de semmilyen kompromisszumot nem kötsz velük teljesítményben, a cpu gpu sokszor cserélhető( így a gép évek múlva is fejleszthető, és a clevo évekkel tovább támogatja ezeket mind az ASUS akármelyik gépét), qvázi laptopformájú asztalik, az enyémet se fingatja meg a 4K vágás se... a Gaming Notebook topikban talász infókat honnan érdemes beszerezni őket, meg hol keress használtak után,
az egyetlen kompromisszum velük hogy nagyon vaskosak, de teljesítmény-hűtés kapcsán nekem semmi lemondással nem járt még asztali gaming pc-hez képest se -
Kukcaman
senior tag
Nem tudom mi számít egyszerű proginak, de Premierben így megoldható:
Snitt az idővonalon.
A snitt bal felső sarkán lévő FX-re egy jobb katt ->time remapping -> speed.
Ekkor látod a videód közepén egy fehér csíkot(idővonalon). Az egérrel rámész CTRL+katt a vonalra(elhelyez két kis nyilat egymáshoz simulva) A vonal két oldalát(a nyilacskákhoz mérten) fel-le állítva állíthatod a videód sebességét. Nyilacskákat széthúzva pedig a lassulás mértékét állíthatod.
Remélem érthető volt
Másnem -> Youtube -> Speedramp. Így megtalálod képi formában is a kivitelezését is. -
_q
addikt
Azt, hogy legegyszerűbb program melyik ehhez azt nem tudom. Amivel biztos meg lehet oldani, az a Davinci Resolve és a Premiere Pro. Egyszerű programnak szokták a többiek ajánlani: ShotCut. Viszont nem tudom ebben van-e ilyen lehetőség.
Egyébként az első két esetben a megvalósítás könnyű, viszont előtte egy kicsit rá kell érezni a program működésére. Youtubeon számtalan videó van ami segít, de itt is kérhetsz szerintem segítséget attól függően melyik programot választod. -
_q
addikt
Az M1000M-es kártyára ránéznék biztos 4 GB-os vagy csak 2 GB. Szintén a P600-nak is utána járnék, tudtommal az is csak 2 GB-os, az meg gyorsan eltud fogyni. [link]
Én mikor keresgéltem csak 2 GB-os verziót találtam belőle (wiki linken az M1000M 4GB, lehet akkor csak az eladók írták el mikor én néztem).(#16078) Wa2x_
Ha a P600-ast vennéd majd írj véleményt mit bír videó vágásnál. Én azért választottam inkább a régebbi szériát több rammal, mert az gyorsan el tud fogyni és azzal nem nagyon lehet mit kezdeni, míg a videó feldolgozásnál ha kicsit kevesebb a videokártya teljesítménye, akkor ott a proxy lehetőség.
Ha nem félsz külföldtől, akkor ebayen is megnézheted, a választék nagyobb. -
S.J.
tag
sziasztok!
egy nagyon egyszeru videot szeretnék készíteni, lényege hogy a lejátszási sebessége egy ponton gyorsulva gyorsuljon (tegat nem 4* rol 8* re, hanem fokozatosan) es a vegen lassuljon. melyik programmal tudom ezt a legegyszerubben megcsinalni? probaltam parat, de nem talalom ezt a funkciot, csak ha manualisan felvagdosom
-
_q
addikt
Nekem egy M1000 2GB volt. Azzal még proxy mellett is volt gond videó vágásnál. LR bírni fogja, de videóvágásra én ezért váltottam zbook-ra amit vond is ír. Szerintem a P600 gyenge. Persze függ mivel fogsz vágni. Egyszerűbb vágók elmennek. Davinci Resolve vagy Premiere pro már döcögni fog. Ha csak vágsz akkor nem gond, de ha már effektezel és színezel akkor nem biztos, hogy a P600 elég lesz. zbook g2-nél van K szériás quadro ott egy 4GB vagy g3-nál M quadro 4GB. Ezzel már el lehet kompromisszumokkal lenni. Hangsúlyozom videó vágás miatt fontos, képet szerkeszteni nem kell.
-
Tuninger
Topikgazda
Ha használsz proxyt (magyarul számoltatsz a filejaidbol egy, a vagoprogram szamara konnyen emesztheto verziót) akkor szinte bármilyen vas elég amin elköhög kultúráltan a lightroom.
Valami 6. Generaciosnal ujabb i7es procis gepet neznek 8gb rammal, ha van benne vga az csak jo. Ez megvan kb 150-ből jo kijelzovel. Ha raszanod a 300as keretet annyiert szerintem ket eves toptop gamer laptop van, ami videovagasra patika.
-
Wa2x_
veterán
Érdeklődnék, hogy vág-e/renderel-e valaki laptopról és ha igen az milyen fajtájú/specifikációjú? Az élet azt hozta, hogy az asztalit le kell cserélnem és külső monitorral + laptoppal folytatnám tovább, ami nem Macbook. Abszolút hobbi szint FHD videó vágás és LR lenne csak a felhasználás.
Köszönöm, aki tud segíteni első kézből.
-
beresa963
csendes tag
hello! tizen éve fotózom, most kezdtem el videóval foglakozni, tanulgatom a premier pro-t, haladok a tutorialok, fórumok segítségével, de van egy nagy probléma, amit nem tudok megoldani, akárhol keresem a választ. gondosan beálítgatom a színeket a programban, de renderelés után a végeredmény meg sem közelíti azt. köszi, ha agyaltok rajta!
-
_q
addikt
válasz
Teasüti #16064 üzenetére
Akkor a fehér póló a gond, az az 1 amit nem tudtam qualifier-el kijelölni, mert hozta magával a vizet és égboltot. Akkor nem lehetetlen feladat zöld háttér nélkül se, csak jól kell a pólót megválasztani. Majd teszek még próbát erre, most meg effekt nélkül csinálom meg.
-
Teasüti
nagyúr
Hogyne lehetne. Kell keresni egy homogén színű hátteret, amit egyszerű kitörölni. Városi környezetben megoldható. Érdemes nem téglaszínt keresni, mert kell a színkontraszt hogy jól működjön a qualifier. Ezért terjedt el a zöld és a kék, mert ezek állnak a legnagyobb kontrasztban a bőrszínhez képest. Persze arra figyelni kell, hogy az alany ruházata és bőrszíne eltérjen a háttér színétől. Igazából a zöld háttér se törvényszerűen zöld, bármilyen színt lehet választani. Kivéve a fehér és fekete, mert azokban a teljes színskála benne van és összezavarja a HSL qualifier-t. Bár RGB módban elvileg a fehér és fekete is működhet.
-
Teasüti
nagyúr
Pedig nem kell hozzá túl sok dolog. Egy zöld backdrop egy egyszerű állvánnyal Ebay-ről nem akkora hatalmas összeg. De akár állvány se kell hozzá, felrakhatod mittomén a függöny karnisra is.
Világítani meg sok mindennel lehet. Ezt is meg lehet úszni olcsón némi kreativitással. Szerzel pár lámpát; lehetőleg az égők ne 6 különböző hőmérséklettel világítsanak! Raksz egy fehér lepedőt a lámpák elé lágyítani a fényt és mehet a móka.
Fotózásban a legprofibb fényképek egy-től egyig manipuláltak. Az alany be van világítva és a háttér le van cserélve. Ez a videózásban sincs másképp. A legprofibb kompozíciók nem véletlenül születnek, úgy alkotják meg őket. -
válasz
cinemazealot #15966 üzenetére
Hátha az utókornak segítség lesz a Resolve elakadásában:
A megoldás itt található. Kicsit kőbaltás megoldás, hogy egy nyomoronc DLL-t kell kicsinálni.
C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\igdlh64.inf_amd64_250db833a1cd577e\igdrclneo64.dll
De most legalább működik. Kérdés, hogy később mi nem fog működni.
-
Teasüti
nagyúr
Nem egészen tiszta mit is szeretnél kihozni ebből pontosan. De én itt csalnék: felvenni a középen lévő személyt valós időben, kivágni a hátteret (chroma key). Majd felvenni a timelapse-et külön, akár slider-en akár statikusan, mindegy. Majd összefésülném a kettőt. Persze ez már stúdió munka, mert zöld hátteret kell használni és be kell világítani az alanyt.
Amúgy 5-10 másodperc qrva hosszú ám, gondolj bele egy 30 fps videóban egy másodperc alatt a valóságban 150-300 s telik el. Ezt kézből te ki nem tartod. Hát valós időben nem tudok (én legalábbis) úgy körbejárni egy témát, hogy stabilan tartsam a kamerát. Még gimballal sem, mert látszik minden lépésem és képtelen vagyok egyenletesen fordítani a kamerát, szinkronban a szögsebességemmel a téma körül. És akkor ezt timelapse videóban megcsinálni? Számítsd ki hol legyen a következő pont és orientáció a térben 5 másodperc múlva, hogy az egyenletes mozgásnak tűnjön utána a videón!
Hyperlapse az vagy egy agyonstabilizált egyenletes, egyenesvonalú mozgás szokott lenni, pl ahogy egy Hero7-tel sétálnak végig az utcán, esetleg a műszerfalon figyel a kamera. Vagy ugye most divat a drón hyperlapse. De komolyabb projekteknél már motoros slider-eket használnak. -
_q
addikt
válasz
Teasüti #16040 üzenetére
Most lehet ugyan azt fogom leírni amit te is csak kicsit általánosabban megfogalmazva.
Olyat is lehetne a videó alapján készíteni, hogy a téma középen van miközben a háttér/előtér (attól függ kinek a szemszögéből nézzük) akár felhő, akár autók, városban tömeg gyorsan mozog. Erre vannak a "sínen mozgó kamerák", de vajon kézből is meg lehet oldani? Talán ha tömeg mozog a gyors mozgásuk miatt könnyebb felvenni néhány percben. Ha a linkelt videót vesszük alapul, akkor ugyan így kellene körbe menjek, timelapse-re állítva a gépet mondjuk 5-10 másodpercenként egy képet készítve, a végén meg meg van a timelapse?
-
_q
addikt
válasz
Kukcaman #16053 üzenetére
Igen egyesével maszkoltam, viszont a kamera se annyira stabil, a kontúr is folyamatosan változik, nem tudtam úgy maszkolni, hogy az folytonosnak tűnjön.
(#16054) LélekVándor
A fatörzshöz hasonló esetekben, vagy hol nem ilyen hosszú egy jelenet ott nem volt eddig gond, ezek szerint itt most feladtam magamnak a leckétAkkor lehet jobban járok, ha ezt egyszerűbben, kevésbé látványosan oldom meg.
-
LélekVándor
tag
Nem a Te hibád hogy nehezen megy, elég bonyolult maszkolást választottál kezdetnek. Térben változik a maszk, ami alapból elég bonyolult alakzatú. Ha megnézed akár a komolyabb videósok munkáit, ott is főleg kvázi egyenes formákat használnak, pl. fatörzs.Ebben az esetben jóval könnyebb összehozni észrevétel nélkül a turpisságot. Ha mégis ilyen vagy még bonyolultabb maszk kell, azt zöld háttérnél érdemes megcsinálni, ilyenekre találták ki.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #16052 üzenetére
Csak a kérdés nem volt egyértelmű, azért is kérdeztem vissza.
(#16051) _q: Ha minden egyes kockát maszkolsz akkor nem ugrik el sehol, csak az tényleg tökölős
Meg érdemes a "Mask Feather"-t kicsit nagyobbra állítani, az egy kicsit elmossa a vonalakat/hibákat meg amit akarsz
-
_q
addikt
válasz
Teasüti #16042 üzenetére
Erről a qualifier, key frame és amit az utolsó bekezdésben írsz, arról tudsz linkelni videót? Most így sajnos ebből még fogalmam sincs hogyan kellene.
Önmagában próbáltam qualifier-el kijelölni a videó azon részét, ami a "keretét" adja a jelenetnek, de sajnos nem sikerült. Lehet csak nem vagyok elég gyakorlott a használatában.(#16049) Kukcaman
A maszkolás elég béna, ez a probléma sajnos, hogy manuálisan nem nagyon sikerül úgy beállítani, hogy ne legyen a felében rossz, ugráló a maszkolás kontúrvonala.
Rotoscope-ról most néztem egy videót. Igen ezt is próbáltam csak ugyan az a baj. Első néhány másodpercben még jó, majd ahogy fordulok a kamerával és más szögbe kerül a téma, onnantól már nem tudja egyáltalán követni. Mivel elég sok "kiugró" része van a témának ezért egyesével kell felvennem minden pontot.
A speedramp jó lehet, csak akkor nem lesz annyira látványos.
Egy stabilizálás tényleg ráfér, annyira a maszkolásra koncentráltam, hogy azt észre se vettem.(#16043) Goblin12
Attól függ hol akarod használni (sós vagy édes víz). Bár szerintem vízállóságtól függetlenül is érdemes vízálló tokban használni, biztos ami biztos. Ahogy Teasüti is írja, a tipikus "kínai" sok kompromisszummal jár. Ha csak nagyon nem izgat a minőség (színek, stabilizálás stb.) akkor esetleg jó lehet a "kínai" akciókamera is. Ha kicsit már jobban érdekel a végeredmény, akkor viszont ráfogsz jönni, hogy az árral arányos a minőség. Egyébként SJCAM SJ8 szerintem valahol a GoPro 5 közelében lehet talán. Ha jól tudom a GoPro vízálló tokkal is működik és árban valahol 50 ezer Ft körül lehet. GoPro 7 szintjétől messze van, de ahogy mondtam az árral nagyjából arányos a minőség. -
Kukcaman
senior tag
Pontosabb módja, minthogy kockánként végig viszed a maskolást, szerintem nincs. Talán rotoscope, de hogy davincibe létezik azt te tudod
Viszont maszkolás előtt mindkettőt stabilba tenném, mert fel -le mozognak a snittek. Maszkolás se penge, látszik a mozgása.
Ha a leányzó, aki még bal oldalt van, speedramp-el átugrasztod a jobb oldal erejéig (itt már a lány a jobb oldalt lesz, és szépen belassul), és a gyorsitasnal még raksz rá direction blurt (DR-nél nem tudom a nevét), akkor jó lesz. -
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #16045 üzenetére
Semmilyen tippet nem adtál nekem. Talán ezután is megleszek nélküle.
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #16046 üzenetére
Milyen timelaps ahol nem győződ rövidíteni a záridőt?
Egyébként elég flegmán adod elő magad. Most is csak belemondtál valamit a levegőbe, de konkrét példát nem hoztál indoklásnak. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Goblin12 #16043 üzenetére
Egész jó kis kamerának tartják. Viszont azzal számolj, hogy a kínaiak borzalmasak a terméktámogatás terén. Nem mondom, hogy egy GoPro-ban nincsenek bug-ok, vagy tökéletes alkalmazást adnak mellé. De a kínai klónok mellé ami alkalmazást kapsz, az alig nevezhető terméknek. Meggondolnám, hogy GoPro ökoszisztéma legyen-e, vagy inkább vmi vacak ahol csak kidobják az összelegózott hardvert szoftver környezet nélkül.
-
Goblin12
őstag
Esetleg valaki tud ilyet: Yi 4k amiben minden vízálló?
-
Teasüti
nagyúr
Jah, nem. Én is képkockánként maszkoltam. Sajnos a tracker nem tud lekövetni komplex síkidomokat kontúrra pontosan. Mindenképp ki kell igazítani key frame-ekkel.
Megnéztem a videót. Itt még van egy olyan probléma is, hogy az előtér és a háttér két különböző irányban mozog.
Ha bele tudsz crop-olni, akkor én a hátteret külön stabilizálnám.
Amúgy jól csinálod, csak sok vele a munka mire szép lesz... Key frame a barátod.Amit még esetleg megpróbálhatsz, hogy veszel egy key-t a háttérről a Qualifier eszközzel és raksz egy power window-t a csaj jobb oldalára. Esetleg színenként külön key-t veszel minden határos képterületről és layer mixel összefűződ a végén a képet. Nem tudom ez gyorsabb-e, mint kézzel ráhúzni a maszkot. Valószínűleg az, kevésbé pepecs. Nem is értem miért nem jutott eszembe, mikor a lobogó lila fejkendőt maszkoltam. Egyszerűbb lett volna chroma key-t venni rajta.
-
Teasüti
nagyúr
Ha én bárminek is a mestere lennék, nem járnék ide kérdezni.
Gondolom a motion blur-ra gondolsz. Post-ban kb sehogy. Egyszerűen túl extrém különbségek vannak a képkockák között. Vagy elmosod in-camera long expóval, vagy nézed ahogy röcög. Nagyon max interpolációval lehetne próbálkozni, de az is csúnyán artifact-olni fog ugyanabból az okból kifolyólag.
Illetve gondolom nem mindegy milyen intervallumú a timelapse. Mi a téma és mennyire van felgyorsítva.
Felhők mozgása szerintem mehet rövid záridővel, azok nem tesznek meg túl nagy távolságot 5 másodperc alatt a képen, vagyis a relatív elmozdulás elég kicsi ahhoz, hogy természetesnek tűnjön. Viszont ha a relatív elmozdulás túl nagy (negyed-, harmad-, fél képernyőt ugrik a téma két képkocka között), akkor szerintem csak a long expo segíthet.
Az utólagos motion blur és interpolációs algoritmusok mind a szomszédos képkockák közti különbségen alapulnak. Ha nem lehet megállapítani, hogy mi mozog és merre, akkor nem működik az algoritmus se. -
_q
addikt
Goblin
Én végignéztem miket lehet kapni. Sajnos amit olcsóbban adnak azok nem véletlen kerülnek annyiba. A végén arra a következtetésre jutottam, hogy ezen kár spórolni. Még a gopro is elég sok kompromisszummal fogadható el, ezek kínai megfelelői csak rosszabbak lesznek.
Szeretnék DR-al egy olyan mask transitiont, ahol egy ember van középen, a kamera jobbról balra halad át. [link] A nehézség ott van, hogy miután maszkoltam, sajnos nem lesz szép egyenletes a maszkolás a jobbról balra mozgás közben, mivel manuálisan kellett képkockánként maszkolnom. Erre van megfelelő technika?
Teasüti te vagy ezeknek a nagy mestere, te hogyan csinálnád? Persze mástól is jöhet ötlet.
-
_q
addikt
válasz
Goblin12 #16035 üzenetére
A 7 white-ban nincs stabilizálás, nem lehet aksit cserélni.
GoPro Hero 6 Black: Árban közel a 7 white szintjén van használt piacon, van stabilizálás, aksit lehet cserélni. Nem régóta használom, rövidebb snittekre nem volt vele gondom, egyhuzamban 10 percet vettem vele, azt is bírta.
-
kovsol
titán
válasz
Goblin12 #16035 üzenetére
Esetleg nézz be ide:
Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák) -
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Jó helyen vagyok itt, ahhoz, hogy a segítségeteket kérjem abban, hogy ajánljatok egy alternatívát egy GoPro Hero 7 White-hoz?
Ne mnagyon értek ezekhez a kamerákhoz, de annyi rosszat olvastam jelenleg a GoPro-ról, hogy nem merem megvenni.
Annyi kikötés lenne, hogy 1080P 60fps, és vízálló legyen, ja és árban nagyjából ugyan itt legyen, tudásban is.
Köszönöm a segítségeteket.
-
kovsol
titán
válasz
Teasüti #16033 üzenetére
Volt egy időszakom amikor sok timelapset csináltam. Ide jól jön a silent shutter.
Egy klisés szabadság híd timelapsTervezek egy ND1000 beszerzését amúgy a nappali hosszú záridős képek miatt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
kovsol #16031 üzenetére
Én is erre jutottam. Embereknek, járműveknek kifejezetten jól áll a 180°. Vagyis 4 másodperces timelapse esetén 2 másodperc expo. Utólag nem tudom hogy lehetne rárakni motion blur-t, amikor nincs két hasonló képkocka. Pl lehet egy autó ami elhalad a kamera előtt csak egyetlen képkockán fog látszódni. Erre milyen motion blur-t lehet tenni? Semmilyent.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #16030 üzenetére
Jha, ezt akkor helyszínen kell beállítani.
Utólagosan talán AE-ben meg lehetne csinálni, ha begyorsítom, és úgy rakom rá a motion blur-t. De ez csak hipotetikus -
kovsol
titán
válasz
hibavissza #16030 üzenetére
A timelapsnek a hosszú záridő áll jól, főleg ha nem csak felhők mozognak rajta.
Ha csinálsz minden 4 másodpercben egy képet akkor az nem fog jól kinézni ha 1/1000-el lőtted meg hozzá a képeket. De ha 1-2 másodper a záridő akkor szép folyós lesz a videó, nem olyan darabos ahol csak pillanatokra felbukkannak a dolgok. -
taranis
addikt
válasz
hibavissza #16026 üzenetére
Én nem egy tutorialt láttam ahol már eleve úgy lőtték be a záridőt, hogy "folyós" legyen a mozgás. Szóval van értelme a kérdésnek, csak a válasz nem egyértelmű, ízlés kérdése, ki kell kísérletezni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #16025 üzenetére
Mondom, nincs semmi értelme a kérdésednek, ha logikusan végiggondolod. Timelapsnál nincs ilyen, hogy motion blur. Már videós értelemben. Mikor videót készítesz belőle akkor adhatsz hozzá, mint bármelyik másik videóhoz. Hyperlapsnál sem érdekes. Utólag foglalkoznak vele, ha úgy érzi az alkotó.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #16023 üzenetére
Gondoltam nem akarok 5-10 perces videókat keresgélni egyetlen gyors kérdésért.
De mindegy, az én hibám hogy kérdeztem. -
kovsol
titán
válasz
Tuninger #16017 üzenetére
Tudom off topic, de ha már a határok feszegetése:
They SAID this would be EASY... - Gaming at 8K 60fps
Már a TV beállításához is komoly tudás kell. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tuninger #16017 üzenetére
nálam simán vágható a gopro 4k 30 fps h265-je. A 60p is működőképes, de sűrűre vett vágásnál erősen köhög. Ha 6mp-nél hosszabb a snitt nincs gond
Én úgy vettem észre kell pár másodperc, amíg előtölt a hardveres gyorsítás pufferje, vagy nem tudom mit csinál pontosan. De ha össze-vissza pörgetem, belekattintok a timeline-ba, meg oda-vissza játszom akkor kell neki pár másodperc amíg észhez tér és felveszi a fonalat valós időben. Ezért én inkább egy-két snittel előbbről indítom a lejátszást, így az zökkenőmentes mire ahhoz a ponthoz ér, amire kíváncsi vagyok.
Viszont nem tudom miért de néha nem hajlandó pár snittet gyorsítani. Vmiért egyes jeleneteket csak cpu-ból hajlandó dekódolni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #16019 üzenetére
Motion blur talán nem kell ide?
-
Teasüti
nagyúr
Timelapse videóhoz milyen záridőt érdemes beállítani az egyes képkockákhoz (fénykép módban)?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #16016 üzenetére
Egy kedves barátommal/kolegámmal csináltunk egy tesztet (bár lehet ezt pont már említettem), Resolve render sebesség.
Ő gépe: ryzen 7 2700x és Vega64
Én gépem: intel i7 3770 és GTX1070Ő resolve 16 alatt beta alatt nézte (onnantol van hardveres gyorsitas a vegan) én resolve 15 alatt.
A GPU-s renderknél fej fej mellett ment a két gép renderje felbontástól és codectől függetlenül, max 5% előnnyel a Vega részére. A CPU render résznél a ryzen kb 3x gyorsabb volt az intelnél. Egy timeline performancera kiváncsi lennék, s bár tervezek egy ryzen 7 3700x upgradet, csak ennek fényében kérdéses mennyi értelme van, mikor lassan minden gpu-ból számolódik...
**s nálam simán vágható a gopro 4k 30 fps h265-je. A 60p is működőképes, de sűrűre vett vágásnál erősen köhög. Ha 6mp-nél hosszabb a snitt nincs gond
Szerk: vagyis a 4k 120as konfig már tán nem kerül milliókba. Persze premiere alatt a 4k 60hoz se árt serverfarm
-
Teasüti
nagyúr
Meg valószínűleg egy jó darabig semmilyen eszköz nem fogja kezelni a 2160p120-at, meg az 1080p480-at.
Ezt hogy érted? DR csoportban Facebook-on már a 8K-s vágásra épít pár elvetemült konfigot.
Hardver az van, csak tudd megfizetni.
Belepakolsz két Titan RTX-et SLI-ben, meg vmi 16 magos processzort esetleg kettőt, hozzá 128+ giga ram és uccu neki. Mehet a 4K/120 valós időben a hevc forrásból. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger #16012 üzenetére
Az X-T3 is jó vételnek tűnik. Persze benne volt a levegőben hogy nem sokkal utána jön egy X-H2, de a legújabb pletykák szerint még jövőre sem várható. Meg igazából aki most olyan vázat vesz ami tudja a 4K60-at meg a 10bitet, annak talán mindegy is, hogy mit hoz a piac a következő években.
-
Tuninger
Topikgazda
Ha tudnád hogy a most megjelenő A., gyártó gépénél sokkal jobb jön a B., gyártótól 2 honap mulva, megvennéd az A., gyártó gépét?
Vagy pl amit a sony csinalt 2016ban... februarban a6300, szeptemberben a6500... kicsit sem voltak zabosak azok akik a6300zat vettek....De mondjuk aki megvette az elején a GH5öt elég jó boltot csinált
-
_q
addikt
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #16006 üzenetére
Miért jó, hogy egész a megjelenés napjáig nem adnak semmi információt bizonyos hivatalos gyártók?
Nagyobb így a titkolózás miatt a hype, nincs konkrét információ így nincs ideje az embereknek agyalni megvegyék-e, ha meg már megjelent nem agyalnak rajta, inkább megveszik mert néhány újdonságot hoz az új termék és amúgy se bírnak várni több hónapot, hogy megvárják míg kibuknak a hibák?
Szóval a titkolózás a megjelenés napjáig végül is egy marketing fogás? -
Kukcaman
senior tag
A mostani telefonok 960fps-t csak 10mp-ig tudnak nem? Utána úgy is fixálja le, utána már nem módosítható. Tehát megy a felvétel, és ahol nagyobb mozgás van, akkor onnan kezdi a hiperlassítást, majd tovább megy normál sebességen.
Hogyan is bírja a melegedést? Szerintem 20perc alatt meleg lesz. Télen és/vagy szörfösöknek ezzel nem is lesz gond
Aki szokott használni ilyen kamerákat talán tisztában is van ezzel, és csak akkor indítja a felvételt, amikor kell, és nem "reggel bekapcsolja és este ki", szóval max 1perc snittenként. Nameg, a "töréstűrő" tok, jobban tették hogy már régóta nem használják, most még jobban párásodna a belseje( Elázik belülről)
Múltkor láttam még simonffy peti samsungos kisfilmjét, és 4K-ban vett fel, ő a csap alá rakta, és megoldotta a melegedést -
Tuninger
Topikgazda
Érdekes hogy mennyire felkapta az összes oldal ezt a nyilvánvalóan hamis pletykát.
Mégha teljesülne is, akkor is egyből kezdődne a sírás hogy "dehát hypersmooth az nincs 4k 120nál, ami így tök szar,majd megvárom a köv. generációt..."Hogy miből gondolom? Találkoztatok olyan sony szenzorral az elmúlt 1-2 évben ami képes lenne 4k 120-ra? Naugye. És akkor a prociról még nem beszéltük, az ultramodern csúcsmobilok is 10 percet mennek melegedés miatt 4k 60ban...
Az
az elérhető legmodernebb szenzor, ez már tudná a tutit, de csak 2020 q2-től várható hogy tud mennyiséget szállítani a sony...
Én azt várom hogy lesz dual expós HDR 4k 30nál mint az osmo action esetén, csak kap mellé hypersmootht, ami viszont ilyen kombóban nincs a dji-nál.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
zgospel #16001 üzenetére
Meg valószínűleg egy jó darabig semmilyen eszköz nem fogja kezelni a 2160p120-at, meg az 1080p480-at. Megint megy a számhajhászás, mint a megapixeleknél. Lehetne azért más területen is fejleszteni szerintem. Meg arra azért kíváncsi leszek, hogyan fogják lehűteni a gépet, miközben veszi a fél órányi 100+ mbps-os, 120 fps-es 4K-t.
(#15999) Kukcaman: Jó régen volt nálam a 42.5, úgyhogy most muszáj is volt egy kicsit megtekergetnem.
Olyan, de olyan csudálatosch képe és szexi bukéja van ennek a lencsének, hogy menten összepisilem magam.
Esz-mé-let-len kis üveg. Soha nem fogom eladni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3070, 7020, 7060 + / Hp Elitedesk 800 G3 Mini /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest