Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukcaman
senior tag
S5IIX ez azért szívás tud lenni.
Panasonic-os csoportból mentve a kép.
-
kovsol
titán
1 hónapos baba mellett nem nagyon volt alkalmam semmit tesztelni.
Még a közösség finanszírozásos szakaszban fizettem be, és 32e Ft -ra jött ki.Annyi, hogy az AF meglepően jó, és a képminőség is jobb mint amit vártam.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
kovsol #33491 üzenetére
És hogy szuperál, mi a tapasztalat
#33492hibavissza: L bajonettre úgy is sokszor szokott akció lenni, majd akkor megcsíped
Melyik fuji vázra gondolsz? - Legutóbb az X-50-et néztem, az elég lehetne mindenre szerintem, viszont hogy nem időjárásálló burkolat, az nagy hátrány.
#33493Tuninger: Na ez nagyon vad. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #33491 üzenetére
Húúú, veszel rá anamorf előtétet? Mert én is szemeztem a gondolattal, csak én Canon EF 40mm F2.8-cal próbálnám meg, annak is nagyon pici a frontlencséje, lehet működne.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #33490 üzenetére
Sirui AF nincs Canonra se. RF mount AF nem rég lett engedélyezve külsős gyártóknak. Sigmának sincs semmi L mountra csak a szokásos. Pana 85 1,8 az egyetlen ami most érdekel. Az 50 1,8-nak fura bukéja van.
Az új Fuji váz nagyon ott van a szeren. Nézegetem. Csak sajnos egy kártyás és a követő fókusz állítólag még mindig pocsék az árához képest. -
Kukcaman
senior tag
válasz
Kukcaman #33489 üzenetére
Ezt találtam L foglalatra
Ez éppen Canon EF obikra jó.
Ilyen AF-es téma kell vintage obikhoz, aztán le van a gond mindennelpl ez (igen tudom, nem L)
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33488 üzenetére
Áhh, nem lenne jobb filmes vázon. Újra a reneszánszát éli, az árak meg mennek felfelé azon a téren is.
Csóróság S5-el a zsebben, na széééépSigma obikat néztél már?
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #33486 üzenetére
Diavetítős lencsén nincs AF. A Viltrox sincs L mountra. Már rég megvettem volna. Ezen is bosszankodtam már egy sort. Sajnos Sony a74 elmeháborodott áron megy még. Sonyra és Nikonra pedig nincs 20-60 szintű obi. Csóróság van az a baj. Vennem kéne az S5 mellé egy Sony a74-et. Mindezt arra az évi 50 db képre
Ennyi erővel lassan visszamehetnék filmes vázra. Sztán lenne karakter is.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Kukcaman #33486 üzenetére
Ezt a Viltrox 28mm f4.5-t érdemes megnézni, AF van, meg játékos
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33485 üzenetére
Jaaa, értelek.
Még a nyáron vetettem össze a Helios-t meg a 12-60mm kit-et, érdekelt mi a különbség. [link]
Ha úgy adódik akkor próbálj ki diavetítős lencséket, az már karakteres.Nemrég rakták ki az új kocsis vágatomat [link] - ha valaki meg tudná mondani, hogy a kép jobb alsó sarkában mi a franc azaz anomália, annak megköszönöm. Színezés után jelentkezik.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #33483 üzenetére
Biztos a nagy minőségbeli szórásra gondolsz, hogy középszar a Helios
Fotodiox AF adapterek között még nem néztél körbe? -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33482 üzenetére
Alapvetően azért nem manuálozok, mert lassú vagyok és béna. Nem tudok egyszerre a kivágásra, alanyra, pillanatra és af-re figyelni. Af-et rá lehet bízni a gépre. FF f2,8-on már észnél kell lenni. Portré távolságban nagyon kicsi a dof. Nyilván nagy gyakorlatom sincs. Én az af-re habzok. Lookra van budget megoldás. De ahogy írod, side by side tesztet még nem láttam. Karira épp meg akartam lepni magam egy 85-össel. Ez az af-es Sirui Anamorphot kisiklatott.
Volt Heliosom MFT-én. Steril középszar obi volt. Eladtam. Jött helyette a Fujian. Annak remek képe volt, de rengeteg utómunkával. Sok rontott fókusszal Jött az s5. Vettem gyorsan megint egyet, FF-en majd életre kel felkiáltással. Nem tette. Nekem csalódás a Helios, pedig milyen csoda képeket láttam vele...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33481 üzenetére
"Helios steril"
Óvatosan a káromkodással.
Nekem is van egy Heliosom, meg egy Takumar 50 1.4em még mindig. A Helios szerintem idén nem is volt a vázon, a Takut viszont minden esküvőn használtam, szeretem a képét.Ez az AF képes anamorphic izgalmas topic, pláne hogy egész kultúrált árakon jelennek meg. Kár, hogy az én használt piaci árakhoz szokott szememnek ezek a 250-300-400 ezer forintok még mindig a "na ilyen se lesz egyhamar" kategória.
Igazság szerint lassan ki kellen próbálni akár kölcsönzőből egy anamorf obit hogy tényleg van e értelme vagy csak parasztvakítás. Én szentül hiszem hogy egy APSC-re való 1.5-es anamorp és egy fullframere való ugyanolyan gyujtótávú normál obi letterbox kivágással ugyanazt a lookot fogja adni. Jó, függőlegesen nyújtott bokehhoz kell anamorfake mod, a lens flarehez meg damil a fullframen. Ki kellene próbálni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33479 üzenetére
az 1.33x úgyis az S-budget anamorphic kategória, nameg S5-ön van open gate recording és anamorf stabi. Szóval oda jöjjön inkább 1.5x-es obi.
Itt az 1.33-nál én azt érzem hogy egy anamorfake moddal és egy damillal el lehet érni ezt a hatást.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33478 üzenetére
Persze ez sincs L bajonettre.
Ennyire nincs eladás L mountra, hogy nem éri meg rá fejleszteni? Ott az s5II. Egy Sony a74 féláron. Nem veszik?
-
hibavissza
veterán
[link] Sirui AF
-
Kukcaman
senior tag
Osmo Pocket 3-al vették fel a kocsit. A kis osmo nem mindenható szóval ninja cipő ajánlott.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33473 üzenetére
Kizárólag Safariban van ez a jelenség. Nem használom csak tesztelni. Szóval nem probléma, de köszi a tippeket.
Touch paddal ugyan az a problémám mint a mekes egérrel. Nem pihentethetem rajta az ujjaimat. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33474 üzenetére
Terminálból elvileg kikapcsolható a gyorsulás. Én mondjuk így sem érzem ugyanannyira precíznek, mint ugyanazt az egeret Windowson használva. De nem is akarok Mac-en játszani (sajnos a Civilization 6 nem jelent meg natív ARM-al és nem akarok fokozott SSD írást belepörgetni Rosettával, hiába futna szépen). Szóval várom a Civilization 7-et, de ahhoz a trackpad is elég.
Minden másra ott a PS5-öm.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33473 üzenetére
Nekem az egérgyorsulás mássága a probléma, felfedeztem hogy ifjúkorom kedvenc játéka, az RTCW: Enemy Territoryból van natíve Arm port és ugyanazzal az egérrel mint 20 éve (Logitech MX518, elég viseletes már szegény) most újra meg kellett tanulnom lőni
De így 3 hónap játék után egész jól megy.
Quake 3-ból is van Arm64 -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33472 üzenetére
A finom görgetésre ott van a MOS vagy a SmoothScroll plugin., bár sosem lesz annyira szép a görgetés, mint a trackpaddel (nekem MacBook van előttem és mögötte/felette a 27"-es 4K monitor, gyakran nem is használom az egeret, csak ha nagyon kell). De nekem ez a plugin arra kellett leginkább, hogy külön lehessen állítani az egérgörgő és a trackpad görgetési irányát (MacOS csak együtt hajlandó őket, hiába van két külön menüben a kettő, ha az egyiket átállítod, viszi magával a másikat is).
Minden fikázást megérdemel az Apple azért, ahogyan bánik a külsős perifériákkal.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33470 üzenetére
Sajnos nem működik. Keychron egér felébreszti, ha egy hangyányit is mozdul az asztal. Érdekes, hogy a Magic Mouse csak klikkelésre ébreszti. Ahogy pl. Safariban nincs smooth scroll Keychron egérrel. Ilyenkor azért megértem azt aki meghallja, hogy epöl és elszalad. Mit coptam a billentyűparancsokkal is.....csak azért nem gondolkozom vindózra visszaváltáson, mert rohadt jónak tűnik az M4 és nem hiányzik a ventilátorzaj.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33468 üzenetére
Elültetted a bogarat a fülemben. Bedugott, de kikapcsolt és alvó mód között van 1 Watt különbség. Azt írják bedugva is felveszi a készenléti kb. 0,5 Wattot, hiába van kikapcsolva
Kihúzogatni már nem fogom, az tényleg nonszensz. Viszont alvó módban felébred a billentyűzet ujjlenyomat olvasójára. Ami cool. 1 Watt az éves szinten a 72 forintos emelt díjjal is csak hatszáz valahány forint. Lehet megtérek.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33468 üzenetére
Nyugodtan fogom kikapcsolni. Ipadet is kikapcsolnám, ha nem lenne folyamatosan használatban. Ha a Mini folyamatosan használgatva lesz, majd nem lesz kikapcsolva. Nem greenwashing. Egyszerűen nekem így normális, megszokott. Ahogy tetszik.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33467 üzenetére
De az iPad-et nem kapcsolod ki használaton kívül. Az akkuba nem kell visszatölteni a készenléti fogyasztást? Dehogynem.
Amúgy tökre értem amit mondasz és kapcsold ki nyugodtan a Mac-et, de ez nekem inkább tűnik megszokásnak, mint környezetvédelemnek.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33466 üzenetére
Ez mit befolyásol? Azért kapcsolom ki, mert értelmetlen bekapcsolva tartanom. Csak azért menjen a készenlét napokig, mert keveset eszik és meg kell rajta nyomni egy gombot? Hülyeség. Lölö akkor soha ne állítsa le a G wagent mert úgy is mi fizetjük? Érted.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33464 üzenetére
De ez egy MacOS-t futtató iPad hardver!
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33463 üzenetére
De én már irodai PC-t sem kapcsolok ki szinte soha, csak sleep módba teszem és billentyűzet megérintésre fel is éled.
Irodámban van egy 13700+3060 12 GB. Heti két-három napot vagyok bent 5-6 órát. Semmi hasznom a sleep módból. Eszembe nem jut nem kikapcsolni. Boomer vagyok.
-
hibavissza
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33461 üzenetére
Kötve hiszem, hogy többet, mint egy MacBook. Ha az enyémet magam mögött hagyom 4-5 napra egy utazás miatt, akkor mondjuk 70%-os töltöttség esetén mire visszatérek kb 68%-on áll.
Én sem szoktam soha kikapcsolni, amikor jön MacOS update, akkor megkapja az újraindításait.
Ez a kikapcsolgatás gondolom régi PC-s beidegződés. De én már irodai PC-t sem kapcsolok ki szinte soha, csak sleep módba teszem és billentyűzet megérintésre fel is éled. A közhiedelemmel ellentétben semmi baja.
Ettől függetlenül elcseszettül hülye helyen van a a bekapcsoló gomb.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33459 üzenetére
Egyszer kell bekapcsolni. Na jo, mikor elutazok, aramtalanitom, akkor is kikapcsolom.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33455 üzenetére
Szerintem az SD olvasó hiánya sokkal fájóbb. Alapból nem nagyon kapcsolgatsz úgy ki egy mac-et mint egy PC-t. Én szerintem a Macbook ki-bekapcsoló gombját max ha 3x használtam az elmúlt fél évben erre a funkcióra (mert az ugye ujjlenyomat olvasó is, arra használom rendesen)
-
_q
addikt
válasz
hibavissza #33455 üzenetére
Szerintem az Apple direkt azokat veszi fel tervezőnek, akiket a többi cég leselejtez mert UX-hez nem értenek. Hihetetlen, hogy direkt ennyire ostóba módon oldanak meg számtalan dolgot.
-
hibavissza
veterán
-
30z.Samu
félisten
válasz
Stauffenberg #33453 üzenetére
Köszönöm szépen, átnézem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
30z.Samu #33452 üzenetére
Nézz meg egy táblázatot az ingyenes és a Studio változat különbségeiről. A DaVinci az egyik legjobb NLE és color grading szoftver a piacon, de az ingyenes verzió is elképesztően sokat tud.
A Blackmagic nem csak szoftverből, hanem hardverből is él (stúdió pultok mellett videokamerát is gyártanak). Szóval megengedhetik maguknak, hogy legyen egy elég erős ingyenes változat is.
-
30z.Samu
félisten
válasz
nozs23 #33451 üzenetére
Windows vonalon vagyok, megnézem a két említett vágót, köszönöm szépen!
Igazából nem teljesen új ez a vonal, korábban vagdostam videókat, csak volt egy VideoPad-em, amihez anno vásároltam egy termékkulcsot. A szoftver most is működik, de csak az adott verzióhoz tartozik a kulcs és az a verzió valamiért használhatatlanná vált.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Ha nem jó topikba írok, akkor bocsánat. És az is lehet, hogy most már hiú ábrándot kergetek, de... Van esetleg még tényleg (és nem csak magukat annak reklámozó) ingyenes videószerkesztő. Természetesen nem profi videóvágásra kellene. Köszömöm szépen előre is válaszotok.
-
hibavissza
veterán
válasz
mokus1 #33445 üzenetére
Engedd el a bontót. A lényeg, hogy legyen hozzá utángyártott/bontott alkatrész. Úgy jártam, hogy az autómhoz a földrészen nincs hátsó lámpabúra. Hetek mire legyártják japánban 150 ezerért...ugyan ez van az elektromos autókkal. El kell kerülni messziről, olyat válassz amiből milliós eladás van. Így érthető?
-
mokus1
addikt
válasz
hibavissza #33443 üzenetére
Azért mert ha egy relatív új modellt választasz azok még nem állnak a bontóban, ha meg igen akkor azért nem venném mert ha egy 1-2 éves modell halomban áll a bontóban az nem jó jel.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33437 üzenetére
nem gyári alkatrész
Bocsánat ezen átsiklottam. Szifonban szívás az utángyártott, valóban nem mindent lehet utángyártottra cserélni. Mac mini 4-en is gyári SSD cserealkatrészre gondoltam. Megkotlik, veszek egy másikat egy store-ban és otthon kicserélem. Elvileg. Mivel a gyári alkatrészen is át kell írni az ID-t, ha mondjuk használt volt. Nem tudom egy új Apple alkatrésznél is kell ez az átírós művelet. Nyilván az erre szolgáló hardvert nem fogom megvenni és nem lesz háztáji a process.
-
hibavissza
veterán
válasz
mokus1 #33441 üzenetére
Már miért ne lenne szempont? Meg kell nézni melyikből adták el a legtöbbet az országban. Elektromos autó is addig jó amíg nem kell rá egy tükör, amire 3 hónapot várhatsz...ma már az üzemben tarthatóságot is nézni kell, ha nincs otthon 3-4 autód. Nyilván aki önkifejez az autókával ott ez nem lesz szempont.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
"ha maradnék apple vonalon.a csere esetén a legfájóbb pont a tárhely szűkössége vagy borzalmas felára."
Nekem még fájóbb, hogy most, hogy már 16 GB RAM-ról indul az összes Mac eszköz (visszamenőleg is, már piacon lévő MacBook modellek is), gondoltam megnézem miből jönne ki egy M4-es MBP konfig, elvégre csak egy lépcsőre vagyunk így már a 32 GB RAM-tól.
Hát a nagy faszt. Az első lépcső csak 24 GB-ra upgrade +100 ezer forintért és újabb +100 ezer forint a 32 GB, miközben eddig ez csak egy lépcső volt. Én szeretem ezt a rohadalom MacOS-t használni, de annyira fel tud kúrni az Apple. Persze tök jó, hogy 2024-re eljutottunk odáig, hogy már nincsenek 8 GB-os gépek, de eddig 16-ról 32-re lépni 100 ezer forint volt (ami már akkor is arcpirító lehúzás volt), de most duplájára emelték, ami olyan variálás, amiről nekem a hátranyalt hajú, melegítő nadrághoz bőrcipőt és arany Rolex Submariner másolatot hordó murvás autónepperek jutnak eszembe.
Mindegy, majd tavasszal jön az M4 Air, ha a közben elszaródott forintunk ellenére az is tartja a nagyjából 500k indulóárat, akkor talán lecserélem rá az M1-est, ha lesz Media Marktban kicsit jobb áron 24/512-es modell (bár nekem egy 24/256-os is elég lenne, de Mac Miniből sincs olyan kész konfig, nekem nem fontos a nagy belső tárhely).
-
mokus1
addikt
válasz
hibavissza #33440 üzenetére
Ha veszel a szalonból egy autót, talán ez nem szempont mennyi van a bontóban.
-
mokus1
addikt
válasz
hibavissza #33438 üzenetére
Nem csak a kínaiak. Az európai autogyartoknal is sok a probléma.
-
hibavissza
veterán
válasz
Nem tudok a 11-es szifon tapasztalással vitatkozni, de elég valószínűtlen, hogy nem lehet cserélni valamit egy iphone-ban. Apple fan ismerőseim sokszor, sokmindent javíttattak már szifonon. Kijelző, akku, mikrofon, stb. A face id szenzor és komplett alaplap a problémás, mert drága, nem éri meg.
A NAND csere nem bonyolultabb mint egy videókártya javítás. Inkább az lehet a gond, honnan szerzel 100% kompatibilis modult. De ez is csak találgatás a részemről. Sok panelt javítottak már nekem, szerencsére Macem még nem romlott el.
Jó kérdés, ha a garis, 2,5 éves macem ssd-je megkotlik akkor adnak egy újat vagy kicserélik? Szerintem javítás lesz. Garancia idő után is törvény kötelezi a gyártót az alkatrészellátásra. Nyilván a kínaiak tojnak erre. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33435 üzenetére
nem tudják átírni a telefonosnál, iPhone 11-el szaladtam bele, hogy akkucsere esetén át kell szerelni a BMS (battery management system) vezérlőt a régi gyári akkuról az újra hogy a telefon ne dobja ki hogy nem gyári alkatrész van a telefonban.
Kérdés hogy az M4 is csak sipákol e, vagy bootolni sem hajlandó?
Magát a serialt egyébként az apple rendeli hozzá az adott Mac/iPhone serialjához és felhőben csekkolja az eszköz a dolgokat.Szerintem bármelyik felkészültebb műszerész meg tudja csinálni.
Az M1 óta lehet átforrasztani nandot, de itthon senki sem csinálja, sokat kerestem itthon, mert jó lett volna upgradelni az M1 Airt, megért volna nekem néhány tizezret egy 2TBs SSD csere...
A nem hivatalos apple szervizek sem csinálják sajnos.Most hogy 1TB van a gépben nem gond, de ha maradnék apple vonalon.a csere esetén a legfájóbb pont a tárhely szűkössége vagy borzalmas felára.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33435 üzenetére
Egyébként az a sanda gyanúm, hogy egyszerű spórolás eredménye lett a cserélhető SSD. Így nem kell olyan magas sztenderdet tartani NAND chipeknél.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33434 üzenetére
Amit írsz az így van, de ez miért akadályozza a kicserélést? A lényeg, ha elromlik háztáji eszközökkel cserélhető. Átírni az azonosítót napi rutin bármelyik telefonosnál. Bővítés az más tészta. Nem hiszem, hogy egyhamar hozzájutni típusspecifikus 1-2 terás SSD-hez. Ott marad a NAND csere. Szerintem bármelyik felkészültebb műszerész meg tudja csinálni. A kérdés ott is, hogy honnan jutsz hozzá NAND-hoz. Elvileg a három natív TB4 port szükségtelenné is teszi a szarakodást NAND cserével. 40 rugó egy TB4 ház. Nálam is külső SSD-re van téve az összes CACHE és könyvtár. Nincs sebesség különbség, leteszteltem. Egyedül a képernyőrögzítést nem hajlandó arra menteni valami rejtélyes okból.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33433 üzenetére
Pont hogy ahogy linkeled a NAND-ot kell kicserélni, mert az SSD serialját figyeli az OS és a vezérlő, vagyis nem lehet csak úgy bepattintani egy 2230 magas SSDt és kész.
Jó lenne egyébként ha lassan itthon is foglalkozna nand átszereléssel valaki.
-
hibavissza
veterán
[link] M4 mininek otthon ki lehet cserélni az SSD-jét. Alulra helyezett bekapcsológombért kár. Gondolom az ötletgazda a Magic Mouse-t tervező mérnök volt....
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #33430 üzenetére
Minden újrakódolás jár némi minőségvesztéssel, minél magasabb a bitrate annál kevésbé látszik.
A Mov és az mp4 az csak a korsó, nem befolyásolja az ízét a sörnek amit beletöltesz. Minél kisebb a bitrate annál vizezettebb a sör. a h264 a 2%-os sör, a h265 a 4%-os sör.Egy szó mint száz: 4K24 felvételhez szabadon választott mp4/mov, h265 codeckel, 35Mbps-en jó eredményt fog adni amit 500%-os nagyításban kell vizslatni különbségért. h264-hez 70Mbps ajánlott.
Ha Auton hagyod a bitratet, lejjebb fog menni a fenti értékeknél és nagyítva látszódik is különbség. Teljes képernyőn nézve kevésbé.Ha esetleg FFmpeggel, handbrakekel újra tervezet kódolni hogy sokkal kisebb legyen jó minőségben, akkor én h265 80Mbps-t szoktam használni exportnak és azt tömörítem újra utána.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Nem RAW, sem log stb, hanem sima kamerából kijövő videónál (Nikon Z6) da vinci resolve-ban, minimális szerkesztéskor (vágás, esetleg néha 1-1 transition effekt) lesz ilyenkor minőségbeli romlás vagy ilyenkor a minőség nem szenved kárt? 4k24p. Mov és mp4-ben tud menteni. Melyiket érdemes használni amúgy? -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33428 üzenetére
Most raktam össze Iponon egy 12900+3060 12 GB ekvivalens konfigot, 466 ezerre jött ki. Nyilván használtazva, szar táppal, házzal, hűtéssel levihető 300 köré, de az nem sportszerű.
Ahogy most mennek a dolgok addig használom az M1-et amíg kap biztonsági frissítést.
M4 Max és hasonlókra rá sem nézek. Minek?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33427 üzenetére
M1 Pro teljesítményre képes kb a GPU, vagyis bár neked nagy upgrade az M1 Mac Miniről, a fiad gépével nem tud versenyezni, az meg hasonló liga /használt/ árban
mondjuk az M4 Max 40 magos az érdekes, 8K 30 fps Rawon tolnak 5 frames better zajszűrést és viszi real time a promó videóban. Kérdés be volt e kapcsolva a proxy timeline illetve valszeg 4K maga a timeline
-
hibavissza
veterán
Kijött az M4 Mac Mini. 3 TB4 port, HDMI 2.1. M2 Pro kraft 300 ezer kopejkáért + 32 ezer egy TB4 SSD rack. Jó lett. Ennyiből nem vagyok biztos, hogy kihozható ez a kraft PC alapon.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
justgiveup #33418 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz
justgiveup #33421 üzenetére
Biztos jó ez is. Nem vagyok állványban büfé. Nekem a legolcsóbb szir-szar van. Videós fej azért jobb, mert a gömbfejnél mindig ott a para, hogy elég erősen megtéptem vajon vagy a lekonyuló géppel dől a váz is?
Amit beledugsz annak a végén van egy menet. Szerintem hosszabbítható. Gyártónál kéne rákérdezni, nekem szabványos negyedesnek tűnik a képen. Viszont ügyelni kell az erőkarra. Nagyon hosszú bot le tud fittyenni vagy berezeg a molyfingra is. Ellensúlyt kell tenni a másik végére.
-
nozs23
addikt
GH7 labtest CineD
-
justgiveup
tag
válasz
justgiveup #33421 üzenetére
A szerkesztést lekéstem.
Létezik ezekhez külön keresztfej, mert a az elég rövidnek tűnik? Ha nem is ebből a márkából, de lehet azt valahogy toldani/hosszabbra cserélni? -
justgiveup
tag
válasz
hibavissza #33419 üzenetére
Köszi szépen! [Ez] mennyire tűnik jó alternatívának?
-
Kukcaman
senior tag
Nem tűnik rössznak, ahogy felvázolták a videóban XM5 .
ZV-e10ii konkurenciája lehet -
hibavissza
veterán
válasz
justgiveup #33418 üzenetére
1. [link] Bármilyen tripod amelyiknek megfordítható a középrésze a felülről videózáshoz. Ezzel az a gond, hogy a munkalapon van. Bemozdulhat, ahogy tevékenykedsz alatta és a világítás sem egyszerű.
2. [link] Ezt az asztal mellé állíthatod és behúzhatod a téma fölé, mellé. Drága, kell még egy telefon klipsz is. -
justgiveup
tag
Sziasztok!
Telefonommal szeretnek videozni, amihez allvanyt keresek. Asztali, kezmuves tevekenyseget rogzitenek vele, szoval sima terep, semmi szel vagy ilyesmi. Neha szeretnek vele felulrol videozni, szoval jo lenne, ha valahogy be tudnam logatni a fejem fole is. Ez igy egyben mukodhet vagy inkabb kellene kulon egy sima allvany es valami asztalhoz rogzitheto karos valami a fejem fole ( bar az asztal azert tud mozogni, szoval ez lehet megsem a legjobb)?
Koszi! -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33412 üzenetére
Nagyjából Tuninger leírta, bár én nem tartom óriásinak a zuhanást, de észrevehető. Tény, hogy az oversampling odavan. APS-C szinten leszel, és abban sem a topban.
Amúgy nem a minőség a legnagyobb gáz vele, hanem maga a crop. Én sokat váltogatom a 24-60-at és rohadt idegesítő a crop, se időm, se kedvem nincs közben obit cserélni.iOS bug, előbb az Apple-nek kell orvosolnia (de csak a 3rd party appoknál jön ki). Az 1x optikával nincs gondja.
-
hito
nagyúr
válasz
Bocs, ezt ahány helyen félre lehetett érteni, annyi helyen sikerült
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Az S5 összes csoda paramétere, mint giga dinamika, jó lowlight, oversampling mind fullframe módban érvényes. Apsc módban minden csoda paraméter óriásit esik.
A GH7 a DR-t leszámítva 1080p24-4K120ig konzisztens eredményt ad. Mondom ezt úgy hogy sosem próbáltam, csak a teszteket láttam, az S5-ből pedig Taranis tesztjeit vettem alapul.
egyébként meg #csakafullframe
-
hito
nagyúr
válasz
FF lesz az az APS-C
Egyébként nyilván nem jobb, de megvannak a rendszer előnyei (ár, méret, súly) és a hátrányai is (kis szenzor). Bár nem engem kérdeztél.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33408 üzenetére
Megint kérdeznék valami, mert nem értem. Konkrét esetben, 60p, S5II vs GH7. Miért jobb az MFT mint az APSC? Budget kategóriában maradva az új 18 mm-es kitobival 27 mm-re jön ki a kezdő látószög. Vlogolni mondjuk nem jó, de minden másra elég. Gépváz ugyan akkora és az MFT sem hemzseg UWA lencséktől.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #33408 üzenetére
Már rég nem használom aktívan (60p), inkább csak alkalomszerűen. Nem tudom miért nyálaztam rá annyira, jó ideje kifejezetten idegesít.
Az obi méret/súly és ár miatt maradnék most m4/3-nál. GH6-ban csak assist van sajnos, GH7-tel jött a luttal történő rögzítés lehetősége, ami szerintem az utóbbi idők legnagyobb feature-e MILC-eknél.
-
-
hito
nagyúr
Hihetetlen, hogy VLOG-ot használva (GH5 Mark II) milyen szinten jönnek meg a színek
CineV:
Nicest:
XH1 WDR (ezt csak úgy kipróbáltam):
VLOG to V709 (személyes kedvenc):
Csak az a gond, hogy innentől kezdve minden videó utómunkás lesz, mert ezt a különbséget már nem fogom tudni elengedni. Színekhez mondjuk már nem kell nyúlni, csak fényelni kell. Kéne egy GH7, vagy S5II a real time luts miattBocs a lelkesedésért, VLOG-ot még nem használtam, "újszülöttnek ..."
-
hibavissza
veterán
válasz
mokus1 #33394 üzenetére
Szerintem jobb világ lenne, ha nem úgy indulnánk nulláról, hogy van egy alap color driftem és nem kéne a világosság értékekhez tömörítést rendelni amit miatt megvalósulhat egy kevésbé pusztító fényerő korrekció.
De alapvetően igazad van. Csak hát ez egy olyan hely ahol ilyen faxxságokon is el lehet piszmogni és össze lehet veszni -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33396 üzenetére
A kérdés az volt, hogy miért használják a digitális kamerák, YT, stb. a rec709-et. Miért volt ennek implementálása egy szakmailag jó döntés, mikor az általánosan elterjedt digitális szabvány az sRGB volt. Ráadásul a broadcast világban nem rec601 futott akkoriban? Miért kellett sötétebb gammával és eltérő white pointtal szopatni az embereket? Ott volt készen az sRGB.
Az erre a megfejtésed, hogy mert a rec709 a videós szabvány az sRGB meg a nem..... Ez nem szakmai válasz, mivel nincs mögötte olyan információ ami hozzáadott tényt tartalmazna. Gondolok itt: konkrét technológiai nehézségek, konkrét gazdasági hátrány. Mi volt az akadálya az sRGB használatának? Apple simán leszart mindenki és létrehozott egy szabványt. Anno pl. Matsushita, Sony akkorák voltak, hogy bármit meg tudtak tenni.Most sem érthető mire keresek választ? Mert akkor már nem az én készülékemben van a hiba.....
-
hito
nagyúr
válasz
Kukcaman #33401 üzenetére
Rendszerből most csak egy 35-100mm obim van (nem, sajnos nem a 2.8-as), de tök jól elvagyok ezzel is.
Emellett Viltrox EF-M2 II-vel adapterezek Canon 50mm 1.8-at, Canon 50-200-ast és egy Sigma 10-20mm 4-5.6-ost. A fix 50-essel sajnos gondok vannak AF-szal, csak közelre hajlandó fókuszt találni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bluetooth-headsetekről általában
- The First Berserker: Khazan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest