Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz p_adam #32896 üzenetére
Nem hiszem, hogy erre XLR-t gondoltak volna. Meg egy Jack is sincs rajta monitorozni (USB-vel sem megoldhato).
Sigmanak van egy-ket rohadt minosegi kompakt obija (azert nem palacsinta). 45mm f2.8, 24mm f/3.4. Arban is jok.
A korlatozasok ellenere is szimpibb lett volna a gep, ha egy 30-40mm koruli f2.8-3.4 koruli minosegi AF pancake-el erkezett volna a dobozban.
Na mindegy, par honap mulva ha lemegy a hype szerintem deal-ben 400 korul elhozhato lesz. -
Márton
nagyúr
válasz p_adam #32186 üzenetére
igen, a 2GB az rendben is lenne, de hogy miért nem kezdi frame kihagyás nélkül újra a következő fájlt, az rejtély..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nozs23
addikt
válasz p_adam #31302 üzenetére
Neked mennyi tapasztalod van az S5II-el?
Amúgy én nem kritizáltam ezt a gépet, a level agyament eltűnésén kívül, de biztos vagyok benne, hogy az is felesleges a gyakorlatban és tökéletesen megmagyarázható a hiánya.
Viszont 800.000Ft-os áron, egy kártya slot-al, ibis nélkül, 2.36-os EVF-el szerintem belépőmodellnek sem túl combos ajánlat, de biztos vagyok benne, hogy majd megtalálja a közönségét. USA áron már más tészta, de itt nem az van.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #31302 üzenetére
Igen, azért itt érdemes figyelembe venni hogy fullframe 4K 60 10bitet kap az ember APSC áron. Persze a kb 600 rongy az vicc egy APSCért, de érthető hogy itt már vannak hiányosságok fullframe terén.
Viszont az konkurencia és az árhoz képest korrektek ezek a kompromisszumok. Gyakorlatilag R6 II képminőséget kap az ember, "hobbira" tök jó, de még dolgozni is lehetne vele, pláne fotó terén.Nameg mit kapsz ma 1500 USD-ért? X-T4-et, a6600-zat, A7 III-at, Eos R-t. Persze sokat számít hogy a canonnál nem olyan beteg az USD - EUR - HUF átváltás mint a Sony esetén.
-
nozs23
addikt
válasz p_adam #31300 üzenetére
Gyakorlatban az lenne a normális, hogy az AF sebességét te állítanád be vázon belül gyorsra vagy lassabbra annak függvényében, hogy mit akarsz tőle és nem vagy default lassúra limitálva, mert az obi különben hangos lenne. Állóképre meg idegesítően hangos, kollégám ezzel fotózott esküvőn, szobában készülődéskor, tehát nem infinity és minimum között és először azt hittem hibás gépe, annyira szúrta a fülem, pedig nem volt néma csend. De nem, ez csak így működik.
-
taranis
addikt
válasz p_adam #29375 üzenetére
Pontosan ezt töltöttem le, a Lightroomos példa ezzel készült, szóval ez csak a nevében linear.
Gyanítom az van a dolog mögött, hogy mire a profilokhoz érünk, a Lightroom már ráteszi az sRGB görbét a raw adatokra, nem ad hozzáférést az eredeti valóban lineáris adatokhoz, így maximum annyit érhetünk el, hogy nem növeljük tovább a kontrasztot ahogy a többi profil teszi.[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #29271 üzenetére
Bakker hogy csak a baj van a G1-el, nekem folyamatosan dc-zett a viltrox adapterről sony vázon, Canon SLReken meg hol pontos az AF hol nem... gondolnám hogy az újabb vázakkal már jó, de ezek szerint nem... Kár, mert az üveg penge, a stabi jó, az AF hangtalan és villám lenne, és nem is drága...
A G2 meg drága, az már nagyon távol kerül árban a 24-105 F4 jelenlegi 135-140 ezres használt árától.. -
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #29264 üzenetére
Szerintem de. Jelenleg csak a számítási kapacitás és energiahatékonyság szab határt a vázak fejlődésének. Mi a legnagyobb teljesítmény amit még bele lehet passzírozni elfogadható üzemidővel... Long-gop 4K60, majd most a 4K120, aztán a 8K. Ezekhez mind kellett fejleszten a SoC-on is, főleg azon. Elektronikai szempontból a szenzor működési sebessége csak egy órajelen múlik, de ha nincs mögötte olyan SoC ami azt az irdatlan mennyiségű adatot fel is tudja dolgozni, akkor abból nem lesz 4K120 Hevc.
Ha piacra kerülne vmi next-gen akku látványosan nagyobb energiasűrűséggel, valószínűleg megugrana hirtelen a teljesítménye is nem csak a vázaknak computational photography néven, hanem minden mobileszközé. Gyorsabb kiolvasás, gyorsabb követés, komplexebb AI, gyorsabb jpeg konverzió, gyorsabb kiírás tárra, stb. Pana DFD is most kezd még csak beérni ilyen ~300 fps körüli mintavételezéssel a szenzorról, ha jól emlékszem a korábbi témára.Ha azt nézem, hogy az asztali Ryzen 5000-es processzorom milyen lassan csinálja Resolve alatt a 3D Camera Tracking-et és a kameraképből való 3D modellezést és ha belegondolok, hogy egy Tesla ezt három kamerával csinálja valós időben vmilyen Nvidia szörnyeteggel a motorháztető alatt, rádobva még egy state-of-the-art mesterséges intelligenciát is, hát... Durva belegondolni.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
válasz p_adam #29258 üzenetére
Igen, bele kellene nyúlni a gép belsejébe, a teljesen üresen hagyott csipre egy paszta + rézblokk mehetne fel, de az igazán jó az lenne, ha az lcd mögötti műanyagot kivágnánk és a felfogott hőt ki tudnánk juttatni a vázból. Arról meg nem is beszélve, hogy nem hőmérséklet alapú az overheating warning, hanem timer. De azt ugye akksikivétellel meg lehet hekkelni, viszont akkor nyugodt lennék, hogy tényleg nem füstöl el belül a gép.
•
-
nozs23
addikt
válasz p_adam #28185 üzenetére
Persze a tesztábrákon kívüli gyakorlatot nézve még fontosabb, hogy ennél a szenzornál az AF rendszer sokkal fejlettebb az előző generációnál.
Elkepzelheto, engem mar ez nem erdekel. Egy A7C is gyakorlatilag tokeletes arra, amire AF-t hasznalni lehet videozas kozben. Engem ezzel mar nem tudnak tovabb vakitani.
Inkabb a begetett zajszurestol szabadulnanak meg. Sokan csak ezert leptek A7SIII-rol. -
-
veterán
válasz p_adam #27534 üzenetére
most láttam egy hirdetést, ursa mini 4k battery plate-tel, shoulder kittel, follow focusszal és ssd rögzítővel, de viewfinder nélkül 470e... de azzal nem lehet fotózni
mondjuk az a cfast - sata adapter a kamera tetején elég nyomorultul néz ki, azt mindenképp megpróbálnám valahogy az akksi mögé rendezni.hanyas vagy, te disznó?
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #25623 üzenetére
Gyors zárral talán még a halogén izzó is vibrál kicsit, nem?
Van rá szűrő amúgy - bár elég változó hatékonysággal működnek. Resolve alatt abba a szűrőbe szokott beleállni a vga-m memory full hibával.
Ha meg relatíve statikus a felvétel vagy nincs gyors mozgás a képen, akkor egymásra pakolva 2-3 réteget egy képkocka eltorlással kiátlagolható a kép és megszűnik a vibráció. Hátránya a szellemképes utánhúzás a mozgásoknál.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #25623 üzenetére
Hol tudsz ledes megvilágításnál 1/500-zal menni? Műtőben? Esetleg ISO 100 000 mellett? Beltérben, műfénynél már az 1/50-et is elég tartani.
Ez a giros cucc amúgy sem lesz általános. Elég sok a krop és az utólagos stabilizálás is nyűg. Talán, ha ooc lesz elérhető.[ Szerkesztve ]
-
theporcupine
tag
válasz p_adam #25280 üzenetére
Rohanok is eladni 400e bukóval lecserélni egy majdnem ugyanolyan Mk2-re. Hátha arra még lesz egy érdemi frissítés, mielőtt kifutó lesz. Meg nem kell streamelős gép, azt sem tudom, mire jó. Ezek olyan frissítések részben, amit tíz éve meg kellett volna csinálni (így kellett volna indítani az MFT-t). A Pana arra hajt, hogy más gyártók objektívjeivel videózzanak, hiszen az AF alkalmatlan, de legalább az MF is. Ez pontosan milyen üzleti stratégia? Biztos bennem van a hiba, hogy nem értem, hogy kell így pénzt keresni. A szoftver fejlesztési költsége, így hogy nem nagy dologról van szó és több vázba megy, szerintem elhanyagolható. Versenytársa meg nem lesz egy valóban új váznak, ami hardveresen is többet tud. Indokot ezek után annyit tudok felhozni, hogy a parasztja nehogy már jól érezze magát. Csak ezek a parasztok a vevők, ha szopatják őket, akkor mást vesznek. Kb. ezért érdemes foglalkozni ilyen dolgokkal. Itt a fórumon is azt látom, hogy szinte mindenki menekül már az MFT-ről.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
gyulank
addikt
válasz p_adam #24471 üzenetére
Tiszta nevetség. Az is, hogy nem olyan jó az USB-n, az is, hogy külön program kell hozzá, az is, hogy nincs rajta tápcsatlakozó, vagy legalább OTG, meg az is, hogy ilyen árak vannak. De a kérdés továbbra is az, hogy mi a neve a funkciónak, honnan tudom meg, hogy képes rá, mikor keresem?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
taranis
addikt
válasz p_adam #22903 üzenetére
Az R5 árát egy crop mode-ért én biztosan nem pengetném ki (a 8k raw meg nem érdekel), de ízlés dolga.
Amúgy meg nem értelek, miért ne lehetne megvenni az R6-ot? Tuninger is azt akarja, hogy aztán kölcsönadhassa nekem. Senki sem vitatja itt a Canon érdemeit.colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz p_adam #22901 üzenetére
Hát itt mondjuk el kell hinni az oldalnak, hogy tényleg ugyanolyanok a felvételek, mert csak 1 képet tettek ki. Mondjuk a slashcam-et megbízhatónak tartom, szóval legyen.
Akkor az egészre egy lehetséges magyarázat van. A váz tudja a 16ms-t (ennyit minimum kell tudnia, hogy meglegyen a 60fps), de a Canon úgy döntött, hogy túl sok hőt generál.
Ahogy a slashcam írja, ebbe is bele lehet kötni, mert most 31ms alatt olvas ki 30p mellett egy kockát, míg ha 16ms alatt olvasná ki, akkor 16ms-t pihenhetne a köv. képkockáig.
A Canon-t ismerve ez így fog maradni, és a valódi okát sose tudjuk megcolorizer.net
-
taranis
addikt
válasz p_adam #22898 üzenetére
"valamiért duplájára nő": Inkább úgy mondanám, hogy a 4K25/30 a full readout, adott rolling shutterrel, ami 4K60 alatt valamiért a felére csökken. Én továbbra is tartom, hogy pixel binning van. A cined konklúziója is az, hogy valamilyen subsampling történik, ami manapság vagy line skipping, vagy pixel binning. Ez utóbbi szebb eredményt tud hozni, ha jól csinálják, és az R6-on állítólag jól csinálták.
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #22365 üzenetére
Derék dolog a C300III, a C500II, és ez a C70 is, csorgatom is rá a nyálam, de egy A7S III mellett max az veszi akinek a cucc méretével kell csillogtatni a tudását.
Még a C70 és az S3 közötti árkülönbözetből is kijön egy jó obi a Sonyra... nem hogy a drágább vázaknál. Persze a beépített ND jó, de ahogy az FX9-ben van megoldva max arra mondanám azt hogy megéri bedobni érte az IBIS-t.Nem tudok elképzelni olyan professional shootot ahol bárki meg tudná mondani hogy egy S3 + Ninja RAW gyengébb képet adna mint bármilyen más high end gép sokkal drágábban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #21881 üzenetére
De nyilván nem lesz olyan, mint az m43, azokból a tesztekből, amiket láttam, nem csak arról van szó, hogy a FF f/5.6 = m43 f/2.8 és kész, egyszerűen más a kinézetük (rekeszelés), vagy a mélységélességük az eltérő gyújtótávolságuk meg egyéb optikai különbségek miatt.
A fizika alapján ekvivalens.
De én is másnak érzem a lerekeszelt fullframet mint a nyitott mFT-t, hiába vannak ekvivalens rekeszen. szerintem placebo -
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #21744 üzenetére
én a 61MP-s quad bayerre szavazok. Vagyis 15MP-s valós felbontásra. Úgy fel tudnák tolni a dinamikát tisztességesen és végre nem kéne egyfolytában azon parázni hogy jó e az expó.
Szerintem RAW-ot illene hozni belső megoldással.A jó high iso már nem annyira húzóerő, ISO12800 fölé nem nagyon kell menned általánosságban, szóval bőven elég amit az előd tudott. Ha most rádupláznak és ISO102800-on clean az image az pont annyira parasztvakítás mint a 8K. kevés gyakorlati haszna van.
-
kovsol
titán
válasz p_adam #21740 üzenetére
Új pletyka szerint az A7SIII ilyent fog tudni: FHD 240fps, 4k120fps 10bit 4:2:2 and 4K120fps raw over HDMI.
Ha ezt valóban hozzák, akkor szerintem sok embert elégedetté tesznek majd.
Kíváncsi vagyok milyen szenzort raknak majd bele.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz p_adam #21738 üzenetére
Csak szembe jött velem a cikk, gondoltam megosztom videós fórumtársakkal.
Az mondjuk aggasztó kicsit, hogyha egy pillanatra is megjelenik a túlmelegedés jelzés, akkor utána már a következő felvétel rövidebbre lesz limitálva akármit csinál az ember.
Azért az A6300 -nál a valódi hűfok limitált, szóval ha cseréltem benne aksit hidegre, meg kicsit megfújta a szél kihajtott kijelzőel, már mehetett is a felvétel tovább.
De várjuk meg mik lesznek a valódi felhasználói tapasztalatok az R5-el.
Meg az is lehet külső rigzítő használatával nem lesz semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #21731 üzenetére
Szerintem még mindig nem érted. A 8K kamerának LEHET előnye elméleti szinten, ha utómunkázzuk az anyagot. Egy 8K megjelenítőnek a mai lakásméretek és humán látótér mellett nem nagyon van értelme. Maradni kéne 4K-n és az egyéb paramétereket javítani. Sajnos a gyöksziknek azt nem lehet eladni, bonyolult megérteni miért jobb. A jobb minőséget pedig nem fogja látni a média markt polcán és a benapozott nappaliban sem. Két egyjegyű szám különbségét még épp felfogja és a haverok is értik.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz p_adam #21718 üzenetére
Hát, lehet hogy a VP9 csapta agyon, de ez tipikusan olyan 8k minőség, amiből nem kérek, mert egy tisztességes kodek 4k-n is képes ezt a részletgazdagságot rögzíteni.
(most próbáltam ki egy frame-mel) És akkor mi lesz a telefonos 8k videókkal. Haladunk, haladunk, de biztos jó iránybaEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #20600 üzenetére
Stílusra figyeljünk ha kérhetem, Kovsol nem szokott hülyeségeket beszélni, mint ahogy most sem tette.
-
kovsol
titán
válasz p_adam #20598 üzenetére
1DX mk3 nem tud mechanikus 20fps-t. Elektornikus ami csak Live View módban van 20fps. Ha viewfindert is akarsz használni akkor 16fps mechanikus.
Az a kamera igazán Live View módban teljesedik ki, és tükrös módban az AF is butított. Jól látszik, hogy egyszerűen már a MILC -ből tudnak többet kihozni.
Az R5 az 1DX Mk3 Live View -ban lévő fókusz rendszerét kapja meg, és 20fps elektornikus és 12fps mechanikus zárral.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #20592 üzenetére
Eddig minden Canon MILC a speckók alapján high-end videós cuccnak tűnt, sztán mikor kihozták kiderült, hogy csak a speckó és az árazás high-end és ismét valami bugyuta gépet próbálnak leerőltetni az userek torkán. Jó lenne végre, ha valaki a Sony tökére lépne, mert az árak kezdenek a csillagos égbe szökni a monopólium miatt. Szóval drukkoljunk.
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #20590 üzenetére
A 8K nem sok értelmes embert érdekelhet. Ez hívószó az amerikai és ázsiai középosztály béli hobbista vásárlóknak. Ezt tudjuk. A többi pedig a tesztek függvénye. Én sem tartom valószínűleg, hogy ne egy zselézős, szűkített dinamikájú modellt dobnának ki. Megenné a profi kamerák piacát. Fotóban a két kártya lesz előrelépés. Végre fotózásból élő ember is vehet Canon MILC-et nem csak a kamikázék és hobbisták. Mondjuk a CFExpress még mindig dealbreaker lehet sokaknál. Eszement ára volt amikor legutóbb néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #19812 üzenetére
Nem egyenes arányban nő a szükséges bitrate a felbontással. Pláne h265-nél. Persze jobb a több, de ahogy a 4K-s 100Mbps és a 150Mbps IPB között sem látszik differencia, úgy szerintem 8K-hoz is elég lehet akár már 200Mbps. Tudom extrém alacsonynak hangzik és hogy merek ilyet kijelenteni, de a youtubeon 35Mbps-es 4K-kat nézünk és nem néznek ki rosszul.
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #15029 üzenetére
És arról volt szó, hogy VND-re rárakni egy fix ND-t. Így elkerülhető az X. És azt állítjuk, hogy a kettő simán egymásra pakolható, nem lesz képhiba vagy ilyesmi. Nem játszik semmiféle polarizáció sem. Az, hogy ezeknek a szűrőknek önmagukban van egy kis színeltolódásuk, az még nem akadály a párosításra. Az alapszabály, hogy minden további réteg ront az összképen, az nyilván fizikai törvény. De semmi polarizációs probléma nincs.
VND-nél egymagában is probléma, hogy az erősségével változik a színe is. De hát ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #15022 üzenetére
VND-nek nincs polarizáló hatása, előtte-utána van még egy-egy "1/4 wave plate", ami semlegesíti a polarizációt.
Olyan szűrőt raksz rá, amit akarsz. Nem fognak összeveszni.
Sőt, még erre jön rá külön a CPL egyes szűrőknél. Most elé rakni még egy sötétített üveget... Max annyit ront rajta, amennyit a plusz üvegek alapból. Extra lens flare, extra tint, extra blur. De ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #15020 üzenetére
De a fix ND az nem polarizálja a fényt az "csak egy sötét üveg" max egy kis tintet visz a képbe ha olcsó. Azon felül a variND az két polarizációs szűrő, nem kéne hogy összevesszen a sima ND-vel.
Holnap kipróbálom, van itthon egy ND32 és egy ND2-400. Persze gondolom nem ideális megoldás de a variND végállás közelében már csúnyán ikszesedik, ezt ki lehetne küszöbölni a plusz ND-vel
-
kovsol
titán
válasz p_adam #14901 üzenetére
Nem a pontszámról van szó, hanem a sharpnes, az Mpixelben nézi mennyit tud kirajzolni. És meg lehet nézni a mérési adatok, hogy milyen f értéken mennyi stb. Más oldalak is vannak ahol azt nézik valójában hány sornyi valós adatot tud kirajzolni a szenzorra egy objektív.
Mind1 hagyjuk.(#14903) MrChris hogy jön ide a mm? Csak a saját tudatlanságodat mutogatod ilyen hozzászólásokkal. Az, hogy milyen éles egy üveg semmi köze a mm-hez. Az objektívek legnagyobb hányada egyszerűen nem tud olyan finom részletet kirajzolni, mint amekkora a szenzoron egy pixel. Minél nagyobb a pixel sűrűség annál kisebbek a pixelek, annál nehezebb dolga van az objektíveknek.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #13134 üzenetére
Hát az nem túl nagy mozgástér. Videózáshoz szerintem nagyon határeset, vagy inkább kevés.
1/60s záridőhöz ND32 általában az első érték, amit felpattintok drónra. Kamerán még nincs annyi tapasztalatom, de ott is erősen a vége felé voltam. Hama 8 lépést tud, bár fokozatmentes és el van tolódva a jelölés, szóval fogalmam sincs mennyi az annyi. -
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #13028 üzenetére
Ó, hogy ebben már SSD van? De ez is elég gyenge még, ahogy nézem:
When it came to grabbing the contents of an SD Card using the onboard card reader, we found transfer speeds to be a little erratic. Transferring 8.9GB of mixed camera files – including 4K video footage alongside RAW and JPEG stills – came close to WD’s claimed top SD speed of 65MB/s, taking just 2 minutes and 32 seconds on our first try (or about 58.6MB/s). However, on the second go, the exact same files took almost double that at 4 minutes and 59 seconds (29.8MB/s). Splitting up that 8.9GB of content into an image set and a video set did result in more consistent speeds when we repeated tests, but ultimately took longer than even that second, slower combined test. Moving 5.6GB of 4K videos took 2 minutes and 26 seconds (38.4MB/s), while 3.3GB of RAW and JPEG files were transferred in 3 minutes and 32 seconds (15.5MB/s) – both well below that aforementioned 65MB/s max speed.Akkor még mindig inkább egy ultrabook/tablet ahol elég erős a processzor a nagy átviteli tempóhoz.
Ahogy nézem ennek az árából simán lehet venni belépő szintű ultrabook-ot, vagy egy jobb tabletet.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #13028 üzenetére
Áhh a WD My PAssport. Ez mindig elsők között jön fel, de igazából nem a legjobb megoldás. És tetű lassú. Lassúbb, mint az usb2.0. Vmi 13 MB/s körül ment, ha jól emlékszem, ami közröhej manapság. Tovább tart neki lementeni a kártyát, mint amennyi idő alatt megtöltik a kameráim.
Ha nem számít az idő, akkor lehet bohóckodni ilyen félmegoldásokkal. De ha kell a teljesítmény, akkor csak egy usb3-as host jöhet szóba. Én a magam részéről biztos nem kelnék fel vmikor éjjel, hogy kártyát cseréljek benne, amit este a szálláson elkezdtem lementeni. Nálam elvárás, hogy max egy órát vagyok hajlandó rászánni ezekre a műveletekre, ez idő alatt nem egy, hanem három kártyát kell tudnom átmásolni.[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz p_adam #12913 üzenetére
A Rolling shutter nekem nem releváns ezt már korábban is írtam, gyak esküvőn szinte soha nem fordul elő olyan helyzet, hogy Rolling shutterrel kelljen küzdeni. Nem tudom mi lesz a top verzió és mikor és mennyiért? Sokkal többet nem akarok rászánni, ott van a GH5 az még mindig tudja amit kell (az AF kivételével).
A6300 meg csak azért esik ki mert itthon használtan is annyiért akarják adni, hogy picivel több az új A6400 einginityn.
Mit lehet tudni az új készülékről? A Full Frame-es Sonyk is szimpik lennének de azok meg horror árban vannak.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz p_adam #12913 üzenetére
Szerintem az új APS-C Sony csúcsvas már A7 III közeli árral is fog jönni. Ha jön, mert a Canon előhúzta a kalapból az EOS RP-t és most mindenki arról beszél, mennyire olcsón lehet már FF-et kapni.
Ilyenkor szoktak gyártók dolgokat túlreagálni, fejlesztéseket beszántani és sóval behinteni, aztán sebtében összekalapálni valamit. Simán kinézem belőlük, hogy előbb jön majd egy A7 III-nál fapadosabb új FF váz nagyjából EOS RP árban), mint az új high-end APS-C.
-
Kukcaman
senior tag
válasz p_adam #12857 üzenetére
Ezt még emésztenem kell Eddigi elképzelés és kiindulópont egy G80+Helios 44-2, ebből kell kigazdálkodni a hasznot
Lényeg az, hogy 4K-ban lévő felvételt hozom majd közelebb fake close up, csak legyen jók a fények és kész.MrChris Egyből a Trainz játék jutott az eszembe, tetszik hogy bemászik a vagonba
Jól van majd mutasd a mintát. Az állvány horizontális mozgására lennék kíváncsi, ami nekem van az össze vissza akadozik, mint valami rozsdás vacak, 10x kell felvennem mindent. Inkább használom helyette a mellkas vagy a fejpántot és én irányítom a mozgást, még az is hatékonyabb.Teasüti: Már nem irigyeli a Red bull
Jó érzéke van a játékos mozgásra az biztos.
A folyékony mozgás az meg a másik, Gopro7 biztos jól stabilba tartja a témát, de arra a nyakamat teszem, hogy sok ilyen gépet összetört, mire ilyen jó lett.
Mikor az egyik inspirálódik a másikból, és lesz egy ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz p_adam #12198 üzenetére
Amióta megvettem az X-T3-at - és lejött a első videó a renderből - látom csak, hogy mennyivel kellemesebb képe van, mint a akciókamerámnak. Sokkal lágyabb, nincs túltolva a kontraszt, nincs túlélesítve, nincs rajta zaj.
Most már kezdem érteni mi értelme az ilyen Pro Mist szűrőknek és Art lencséknek, mert mostantól az akciókamerára post-ban húzok rá Mist szűrőt. Lágyítás nélkül még match-elni sem igazán lehet, mert teljesen elüt a képe a Fujitól.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #12200 üzenetére
+1. Minden szolgáltatásbéli retardáltsága ellenére, ha szigorúan a képi világot nézzük valamiért a Canon videója jólesik? a szememnek. Nincs az a digitális érzésem. Fogalmam sincs miért.
Nincs ennek az RP-nek fHD videó mintája valahová feltöltve?
(#12199) Tuninger : így már értem és megértem.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz p_adam #12183 üzenetére
Annyira vártam ezt a gépet - ÁRPI-t -, és hatalmas csalódás. Elképesztő szakadék van a Canon pro és consumer cuccok közt. OK fullframe, meg olcsó, meg millió obi rá, de nem tudom mi értelme ezeknek a gépeknek így. Ok, nem bírja a szenzor a 4K-t. Akkor legalább próbálnának összehozni egy Samsung szintű fHD-t.....
(#12184) narumon: 1300 dollár a GH5.....
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
válasz p_adam #12172 üzenetére
Egy dolgot eltévesztettem, UHS-II SD itt is van, szóval elviekben lehetne vele kezdeni valamit de szerintem évekbe telhet, míg lesz belőle valami használható (akkor is csak ilyet tudok elképzelni, hogy 1080p alatt raw gyengébb felbontásban, más előnézeti képpel és AF nélkül).
De olyan okból nem tennék rá, hogy ennél sokkal régebbi modellekkel se kezdek semmit...[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz p_adam #12168 üzenetére
Hát viszont az 1300 USD price az nagyon baráti ennyiért hajlamos az ember átsiklani néhány dolog felett, de ami fontosabb. Igaz, hogy ez az R, de ezek alapján egész jó remények vannak, és ML volt már gamechanger más esetben.
Szerk: Illetve elvileg picture profile is felmegy rá - onnantól meg akár CLOG is lehet.
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Tuninger
Topikgazda
válasz p_adam #12168 üzenetére
Fotóra egyébként ez is erős szereplő mint az EosR, -5EVs fókusz, 4000+ AF pont, jó üzemidő... De ebben a topicban kevés embernek lesz
Elnézve a sample videókat egészen 2012-ben érzem magam, ez az 5D Mark III h264 videójának színvonala
Viszont a Fuji X-T30 szerintem tök jó lett ezért az árért. Persze nincs 10 bit meg 4K 60, de a rolling shutter szuper, a preamp szuper, van eterna és flog, sőt, HDMI-n keresztül 10bit 422 is.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz p_adam #11038 üzenetére
A PC szerencsére adott, dual xeon, 16 fizikai mag, 128gb ram, stb. és amúgy sem a videó tömörítés lesz a szűk keresztmetszet, hanem a 3D render.
Ez egyelőre egy otthoni project, amit szeretnék idővel profi szintre fejleszteni, azaz még nem tudok céges költségvetésben gondolkodni. A keret kb. 1500 EUR (áfa nélkül), ebbe kellene beleférnie a váznak, alap objektívnek, pót aksinak, sd kártyának. Azaz a 2000+ EUR vázak eleve kiesnek.A kamera profilokat nem nagyon tudnám amúgy használni, mert a 3D rendert és a videót egymáshoz kell igazítani és sokkal több mozgástér marad, ha a videón és a 3D világításon, shaderen, stb. együtt tudok módosítani. Kamera profilokkal viszont hiába csinálnék szebb videókat, ha az utómunka során mindenben ahhoz kell alkalmazkodni.
Esetemben úgy kell felfogni a videózást, mint a hangfelvételt: legyen minél jobb a jelszint, minél alacsonyabb a zaj, minél kevesebb adat vesszen el a tömörítéssel és a végeredmény karaktere majd utómunka során alakul ki. -
Elektrosokk
veterán
válasz p_adam #10993 üzenetére
Saját optikákat is fognak gyártani rá. Én alapvetően fotóra meg vagyok elégedve a sonyval, de videóra sokkal jobban tetszik amit az NX1-től kapok. itt főleg a színekre gondolok, egy naplemente klasszisokkal szebb mint sonyval, és szinte bele sem kell nyúlni.
A canikon már teljesen kiesett a látókörömből, bár van még canon üvegem, szóval ha valami nagyot dobbant a canon akkor még számolnék vele de azért nem reménykedem benne. Régóta ez a Pana az első olyan váz ami igazán felkelti az érdeklődésem.
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
aznem
tag
válasz p_adam #10893 üzenetére
Köszönöm!
Obi felsorolás kicsit "katalógus adatnak" hangzik, vagy saját tapasztalat is van benne?X-T3 -sajtóanyag ügyileg érdekes, a mlzphoto (a felvezetőtől eltekintve kb. betűre egyező) is azonos helyről-személytől kaphatta az írást? Kis ország, kevés (újság)író?
Biztos nem volt a Fuji (eredeti) sajtóanyagában hangsúlyos, hogy APS-C a váz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1 humoros
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.