Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31999 üzenetére
Bármelyiket ki tudom hozni nyertesnek, melyiket szeretnéd?
A GoPro rengeteg helyen csal, de pont a stabival nem. Az 10% körüli crop a kiindulási felbontásból és annyi. DJI szintén. Lágyabbnak se mondanám, 5.3K-n , iso100-on jobb mint bármi más.a DJI csoda low lightja pedig a temporal NR-ből fakad, ami in camera döbbenet hatékony. Gyakorlatilag minimális részletvesztéssel lehet iso3200ig, sőt 6400ig használni a kamerát úgy, hogyha kikapcsoljuk mindkét kamerán az NR-t, akkor ISO 1600-ig minden szinten a gopro adja a kisebb zajt. Vagyis ha utólag szűrsz, a gopro nyer
nekem egyelőre úgy tűnik, hogy egyre inkább igaz a kiindulási feltételezésem: a gopro a képminőség király, ha rászánod a postprocesszt és a lehető legjobb képre törekszel
Viszont a DJI megoldása nem adnak rossz eredményt, így ha elfogadod a kicsit gyengébb, de már zajszűrt, torzításkorrigált képet sokkal gyorsabb, kényelmesebb hasznalni.
Nálam egyelőre a DJI-nak áll a zászló emiatt.
meg a villámgyors felvétel indítás, a villám aksitöltés, a tényleg extra wide look is sokat nyom a latba. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31998 üzenetére
Összefüggést látok aközött, hogy Gopron jobbnak tűnik a stabi és egyúttal lágyabb a kép. Ha be van kapcsolva a stabi a Gopron nagyon nem natív felbontáson megy, csak felskáláz. Ez a sejtésem. Ha gimballal és a kamerán teljesen kikapcsolt stabival (lehet ilyet?) csinálod meg a tesztet, akkor tényleg látjuk a tömörítés, felbontás közti különbséget vagy azonosságot.
Az esti anyag ahhoz kell, hogy lássam mennyire hullik szét, ha az én ízlésemnek megfelelően húzom és zajszűröm. SOOC ebben nagy előnye van a OA4-nek. Teljesen használható éjszakai felvételeket látok a YT-on. Amit kétlek egy ilyen körömpiszok szenzortól...
Olyan ez mint a 16 megás Pana és 20 megás Sony MFT szenzor közti különbség. A 20-as nem égett ki olyan hamar a 16-os pedig természetesebb színeket és jobb élességet, mikrokontrasztot adott. Semmi jelentőségteljes csak kíváncsi vagyok. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31997 üzenetére
Szerdán tudom megcsinálni, igy találd ki kell e még más teszt. De miért gimbal + kikapcsolt stabi?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Killer81 #31995 üzenetére
Komolyra fordítva, nekem van G9 is (ami 95%-ban egy GH5), és két A7III is. Egyik vázzal sem voltak melegedési problémáim. Az A7III-akkal a múltkor konkrétan egy közel 3 órás színdarabot rögzítettünk 4K-ban fél órás etapokban (rögtön indítva a következő felvételt), bármiféle hűtés nélkül, és a légkondícionálatlan teremben volt vagy 23-24 fok. Nyári, napsütéses polgári szertartásokon se volt még gondom vele, se 4K25-ben, se 1080p 50-ben, vagy 100-ban. BTW ha Európában vagy, ajánlatos inkább a 25 és 50 fps-t erőltetni, nem a 30-at, 60-at.
A 4K50-et meg elengedtem (egyelőre), fontosabbnak éreztem a sok más előnyt a kevés hátránnyal szemben. De a G9-et is szeretem nagyon.
A Sony menü megszokás és belakás kérdése. Persze elsőre rá kell szánni 1-2 órát, hogy normálisan beállítsd. De ha ez megvan, akkor gyakorlatilag be sem kell lépned a rendes menübe. Pedig én aztán csinálok ezer féle melót a gépekkel, és csak formázni megyek a menübe, meg videó formátumot állítani.
Folyamatos AF-nek meg csak egy kicsit kellett volna utánanézni: kirakod gyorsgombra az AF/MF toggle-t » fókuszálsz » megnyomod » úgy marad » megnyomod » újra fókuszál. De ez működik például a nyomva tartott joystick gombbal is, ha nem gond, hogy tartanod kell. (Mindkettőt szoktam használni.)
-
Killer81
csendes tag
Aki elolvasta a topikot azoknak írom, hogy 3db A7iii-al dolgozom. Légkondícionált teremben 4K 30fps-en rögzítve mindhárom túlmelegszik és leáll a felvétel.
Senki nem beszélt róla, hogy a GH5/s 4K 60FPS-t tud és ebben sem melegszik túl, hacsak nem tűző napon megy a felvétel, ami éri a kamerát is. Az A7iii csak 30FPS-t tud 4K-ban, ami óriási hiányosság, ugyanis igényes 4K-s lassított felvétel így kizárt. Low light-ban és focus-ban nyilván a A7iii jobb. Az A7iii menüje katasztrófa és még amit nagyon utálok benne, hogy folyamatos autofocus kikapcsolására nincs opció, tehát, hogy csak akkor fókuszáljon újra, ha gombot nyomok. 2 éve tapasztalat után bármikor elcserélném mindhárom A7iii-at GH5/s-re a hátrányai ellenére. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #31993 üzenetére
a gopron csak a LOG teszttől kezdve van kikapcsolva a zajszűrés (labs firmwarel állítható a mértéke), de ha ki lett volna kapcsolva, akkor is kultúráltabb.
A Hero 7 4K esetén nem használ zajszűrést, 2.7K-tol igen.
Az OA4 kikapcsolt NR-rel meglepoen zajos tud lenni, bekapcsolttal meg ISO3200ig meglepően clean.viszont tartom hogy nem látok nagy zizgés a croppos teszten.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #31991 üzenetére
Ez a minimum elesseg OA4-en, ami egy kicsit még mindig élesített a normál profillal. D-LogM-ben nincs ez a minimalis élesítés sem, az lenne balanszban a goproval.
én nem vettem észre hogy nagyon zizegne az OA képe, kivéve horizon steadynél.
színben van ahol a gopro van ahol az action4 tetszik jobban, pl besétálásnál egyértelműen a dji adja a jobb képet, backlitben pedig a gopro.
viszont míg a goprok minimálisan driftelgetnek AWB terén, a dji képes teljesen elmászni hidegbe, aztán hamar visszatalál, de akkor is furcsa.
thx hogy megnézted! -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #31984 üzenetére
Köszönjük a részletes tesztet! Két dolog alapvetően feltűnt, az egyik az élesség. Mondtad, hogy ez a minimum élesség az OA4-ben Heroval szemben és emiatt tűnik részletesebbnek, ebben jobbnak. A másik a színek, ebben meg jobbnak látom a Goprot, főképp a skintone. OA4 zöldes szürkés tónusú, a zöld meg összevetve kicsit sárgás a ég kékje kissé túlzott, a telibe sárga félkörív meg kissé barnanarancsos.
Meg az OA4 belenagyított képei nagyon mozgalmasak, dolgoznak rajta a pixelek. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #31986 üzenetére
Köszi-köszi!
De még mindig "csak" X2-esem van.
Gondoltam már rá, hogy feljebb kéne kicsit lépni (ha már ennyit használom), de lehet, hogy most már megvárom az X4-est. Az 1 inches sokkal jobb minőségű anyagokat csinál, de az már nagyon drága, és a kiegészítőim se nagyon kompatibilisek vele.
Egy ideje a Tamron 35-150-re nyáladzok nagyon.
Egy kicsit ráfizetve a 35+85 kombóra talán be lehetne vállalni. Az biztos, hogy sokkal többet használnám, mint a két fixet. Bármennyire is penge obi mindkettő, ha a táskában/szekrényben pihennek, nem sok hasznukat veszem.
-
Márton
nagyúr
Gratulálok, nagyon kellemes!
Ügyesen használod az X3-at, a kosáron átmenő snitt mindent visz
Kukcaman kritikáját nem értem, alig van ilyen megállós snitt (direkt, megnéztem újra) és azok is szerintem úgy jók (pl. felirat elolvasása, stb).
Igaz, én is vágtam évekig híradót
Snitt eleje-vége nélkül szerintem is már kapkodós lenne. -
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Na sikerült kirakni az Osmo Action 4 vs Hero 11 vs Hero 7 videómat. 13 perc lett, hibáztam párszor azt igyekszem kikommentelni.
Ami számomra eddig lejön:
- a Hero 7 még mindig kompetens kamera, de azért fejlődött a technika azóta
- Az Action 4-nek elég jelentősen driftel össze vissza a WB-je, hiába van rá dedikált érzékelője. Vagy lehet épp ott fogtam az ujjammal?
- ez az 5.3K vs 4K ez bullshit ezen a szenzorméretenAki szeretné jobban pixel peepelni kevésbé tömörítve itt van 4GB-ben cloudból
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #31979 üzenetére
Lehet, persze, köszönöm!
Az nekem nem állítja meg a videót, ha svenk elején és végén látod, hogy hol vagyunk. Nem árt megmutatni, ha nem akarod, hogy csak ide-oda kapkodás legyen. Lehet, hogy kicsit a broadcast-ből is hozom ezt, mert például híradós snitteknél "kötelező" így csinálni. Én sokszor még kevésnek is érzem az álló pozícióban eltöltött időt.
Másrészt meg ezeknél a jeleneteknél próbáltam néha a pergőre/tapsra, meg a gitárra vágni, hogy ne legyen az a már párszor említett takkra nyesegetés.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31977 üzenetére
Köszi!
Általában erre van feltekerve az Insta360.
Mondjuk én még 30 ezerért vettem, nem 50-ért. Atyavilág, milyen árak vannak. -
mihulino
tag
válasz
racskobalazs #31972 üzenetére
Szia.
Nekem van egy eladó.
Zhiyun Crane Plus, csak a dobozában "porosodik". -
vond
MODERÁTOR
Elkészült közben a zenés összefoglaló klip is. A hajamat befontam, mire összevágtam.
És a nyersanyag 80%-a fel sincs használva. (Tudom, túlforgatok mindent.)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
racskobalazs #31972 üzenetére
Bármelyik gimballal lehet tökéletes felvételt lőni, kb 2kg teherbírása meglegyen. Nekem Zhyiun Weebill S van, szeretem, neked is elég lenne, használtan kb 90ből megvan, de bármelyik normál méretű (tehát nem telós) Zhiyun, DJI Ronin, Feiyutech gimbal tökéletes a célra. 60 pénzért már van használtan jó gimbal.
Mikrofonból a Rode Videomic Go II / BOYA BY-MM1 tökéletes választás indításnak
Fényből Jinbei EF-II 60 / Godox SL60 jó kezdésnek, kell még rá softbox, kell alá állvány.
Na el is költöttük az első 200 ezret -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Teljesen új vagyok a videózás témakörében, stabilizátort keresnék, jelenleg 90D fényképezőgéphez megfelelő teherbírásút/méretűt, lehetőleg nem aranyárban.
Jelenleg beltéri videók lennének elsősorban, ismerősi alapon, gyakorlásképpen.
Van esetleg még bármi amit erősen ajánlotok egy teljesen kezdő videózós repertoárba? (lámpa, állvány, mikrofon stb).Előre is köszönöm!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31969 üzenetére
Én is voltam kint tegnap, megcsináltam a Hero 11 vs Hero 7 vs OA4 tesztet.
Lesz vagy 12 perc hosszú soksok comparisonnel, 400% croppal mert külön kérted, és garantálom ha bármi kérdésed volt eddig, ezzel a videóval csak kibővítem a kérdés listát.
Számomra is vannak meglepő eredmények, pl a horizont steady milyen jó minőség, a horizont lock milyen gyatra minőség. Holnap hozok videót.Az is látszik hogy kell Part2, mert low light nincs benne.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31963 üzenetére
Nemtom miért van, de ebben a videóban a GoPro-s felvételekben akadás van, olyan mintha fps probléma lenne. Action4 meg folyamatos. Innen elkezdtem kikockázni, ha jól számolom a GoPro-nál a 24. kocka meg van duplázva, így lesz belőle 25. Talán az úriember elbaxta és 24-el rögzítette és hogy ne legyen béna interferencia ezt a megoldást választotta.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31968 üzenetére
Megnéztem párat. Nem tudnék ezek alapján dönteni. Low Light sooc a DJI jobb akár hogy nézzük. Normál fénynél is nekem részletesebbnek tűnik a képe mint az 5,3k 30p a Gopron. De ez lehet élesítés, mert az Act4 kicsit túlélesít. Minden esetre, ha megválsz az Action 4-től, jóárasítva megveszem
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31967 üzenetére
Nézegess még meg pár tesztet, nagyon fényviszony függő melyik szerepel jobban.
a svájci alpokban mindegyik parádésan néz ki
a hero 10-11-12 képe közel megegyezik, sőt, ha arcbőrt vesszük, a 10 nyer.
mindegyik kameránál úgy van beállítva a normál sharpness hogy telefonkijelzőn jól nézzen ki. Én low-ban megyek és utólag élesítek, de ott kijön hogy:- a goprok 4K-ban jóval lágyabbak mint 5.3k-ban
- 4k + horizont locknál már 3K sincs a felbontás
- dji normál profilnál minimum sharpnessen is élesít, viszont d-logM-ben nem
- a dji 1080-4K 24-120 fps teljesen konzisztensen viselkedik
- gopronál vannak jolly joker felbontás/képkocka kombók (16:9 5.3k 30p) és vannak messzire kerülendők (8:7 4K 60)
- a dji-hoz van overheating fix, a goprohoz nincs
- dji temporal noise reductiont használ in cam, a gopro spatialt -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31966 üzenetére
Ezzel most nem értek egyet. Olyat vizsgálsz vele amit nem érzékelsz. Érdekességnek jó. KaiW videójában nem volt belenagyítás és az alapján a Gopro 12-őt bottal nem piszkálnám meg. Ami fura. Nehéz elhinnem, hogy a DJI így elhúzott a GoProtól képminőségben....A 10 és 12-es Gopro közt nagy ugrás van képminőségben. Nyilván 600%-on ez annyira nem észrevehető, de én már nem vennék 10-est. Valahogy sokkal természetesebb a 12 képe YT-on újratömörítve. Nem olyan "mobilos". Ugyan ezt, illetve nagyobb különbséget érzek a GP12 és Act4 közt. Az Act4 képe egyáltalán nem "mobilos". "Nyersekkel" lehet ez nem annyira látható? YT újratömörítés beleszólhat ebbe. Ezt is ki lehetne próbálni. Akció kamerák videói általában a YT-on landolnak.
Feltölteni YT-ra a mintákat külön-külön, rögzíteni a legjobb minőségben külön-külön és a képernyőfelvételt összehasonlítani. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31965 üzenetére
Csak a 600% számít. Egyébként tényleg érdekes dolgok derülnek ki úgy. Ha nem nagyítunk bele, Hero 10-et kell venni 100-ert es visszhallaa
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31963 üzenetére
Én upgradeltem a Hero 10-et 11-re, mivel a Hero 12 csak egy fw upgradelt 11. S mellé vettem egy Action4-et, intenzív tesztelés folyik egy hete. Vegyesek a tapasztalatok, most voltam egy esküvőn vendégként, ment 2 órát, még elemzem az anyagot
-
hibavissza
veterán
[link] KaiW Action4 vs Gopro12 tesztjét elnézve akinek nem kell a 4K vízszint annak a DJI sokkal jobb választás. Részletességben, színekben óriási a különbség. Igaz lehet ez? Gondolom a GoProt is Kínában fejlesztik, gyártják, igazgatják csak egy iroda van az USA-ban.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
Küzdök ezzel a tetü Premiere-rel, mert csak ehhez van Insta360 / GoPro Reframe plugin (Resolve itt kilőve).
De egyszerűen nem bírok rájönni, hogy mi a tökömért nem használja ki a gépet.
Látszik, hogy kb. semmi más nem megy mellette, mindössze renderelnie kéne az 360-as anyagokat. Erre csak szöszmötöl, a CPU (3700X) 50% körül, a GPU (1660S) meg 25% körül. Komolyan, ennyire optimalizálatlan ez a szar? Ja, a lemez sem foghatja vissza, egy M.2-es Samsung 980-on van minden. Energia spórolás kilőve, minden más is megfelelően beállítva a gépen, mégsem megy ez a fos.
Csak szemléltetésképpen: elindítok egy FFmpeg konvertet, pörgeti a procit 100%-on.
-
vond
MODERÁTOR
[link] Életem második TikTok videója.
(Készül a klip a kosárlabda tornáról.) -
hibavissza
veterán
Egér kálváriám újabb stációja. M1-en az egyetlen normálisan működő egér vertikális scrollal a Magic Mouse. Ehhez viszont pilótavizsga kell.
-
Grillo
őstag
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Grillo #31944 üzenetére
Nekem After Effects-ben a legkényelmesebb. Van aki Premiere Pro-ban csinálja meg.
#31946hibavissza Pont a hosszúságot szokták keveselni, legalábbis ezt szokták mondani. Pont én szoktam mondani, hogy legyen rövid, de velős. Legutóbb mondták, hogy legyen 3perces a videó. Bár a sztoriból nem lett semmi, de ilyen konkrétum nem létezik az univerzumban
A kép videó kombót meg próbálom ledumálni, hogy az nem lesz jó meg szép. Eddig sikerült.
A logikai bukfencek meg nem újkeletüeknem az új generáció sajátja.
Ilyen jó lenne az a capcut?
Valaki tesztelje már le otthon pár percben
Elkezdtem nézni a tiktokot, rá is kerestem a hyperlapse-re. Magyar srác mutatja az elsőt -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31946 üzenetére
"A magyar oktatás csődje ilyen hétköznapi abszurdokban mutatkozik meg igazán."
Hogy ez mennyire betalált most. Sajnos tökre így van. Alapvető logikai problémák vannak a társadalom jó nagy részénél.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31945 üzenetére
1.4-es fixekkel biztos könnyebb lett volna, csak épp a fele kép meg se született volna a zoom hiánya miatt.
Ja, el lehetne szórakozni még nagyon sokat az utómunkával (én sem vagyok maradéktalanul elégedett), de le kellett adnom még vasárnap napközben. Sajnos erre volt idő.
-
-
Kukcaman
senior tag
Köszi
Azt néztem milyen sokan vannak a médiától. Na meg látni, hogy bújkálsz, már csak azért is érdemes megénzni
Profik lettek a képek, néha szédültem a ferdeség miatt, de ez ilyen.
Ott kellett volna futkároznod a táncosok között gimballal#31941hibavissza
Ha jól emlékszem narumon mondta még, hogy ha rá bíznák teljes egészében a videó elkészítését, akkor ingyen elvállalnáde szerintem azóta sem volt rá példa.
Ezek a stop motionosok is olyanok, hogy látnia kell az embernek előre, hogy kelljen neki. Ha meg nem tudja elképzelni milyen lesz az övé, akkor még magyarázni sem tudsz.
Van itthon egy Sony CCD-TRV57E handycam ezzel akarok majd egy jó kis videót kihozni. Effekteket nem kell ráraknom az már biztos. -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31940 üzenetére
Így rendelték meg a melókat, nincs mit tenni.
Örülnék én is, ha kedvem szerint járhatnék ilyenekre szórakozni, kreatívkodni, a pénz meg csak folyna be valahonnan, de sajnos nem így van.
Táncverseny fotók persze, hogy zajosak, nagyon kevés volt a fény. És én inkább csinálok (viszonylag) éles, de zajos fotókat, mintsem zajtalan, de elmosódott, értékelhetetlen képeket. Sokszor még így is rövidebb záridő kellett volna az 1/400-nál, de már így is belenéztem néha az ISO12800-akba.
Két A7III + a 28-200, 16-35 páros volt nálam. G9+14-140 esélytelen lett volna a kb. két FÉ-vel rosszabb érzékenység miatt. Plusz a 14-140-et már el is adtam.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #31939 üzenetére
Én eddig bárhányszor próbálkoztam ezzel a pörgős step motionnal mindig az lett a vége, hogy valami tucat szart kértek inkább. Ami rendszerint a megrendelő is meg tudott volna oldani egy ingyenes vágóprogival saját maga. Ehhez képest egy hasonló cucc is eltart nekem két-három napig (a vágás). Többet nem szarakodok vele, hacsak direkt nem kérik.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31937 üzenetére
Köszi
60év feletti ismerősömnek mutattam, neki gyors volt. Mondam neki, hogy nézze meg még párszor és lassabbnak fogja látni
Utána már tudta élvezni.
Eddig fesztiválosnál meg nagyobb városoknál láttam ezt a stílus. Na meg ennél az autósnál. A zenét meg erről szedtem le, persze nem közvetlenül.
Zenének először skryllex szolgáltatta volna a gyorsaság miatt, már majdnem elkészült a teljes vágás, aztán abba is hagytam. A szokásos egymásutániság és a zenére való mozgás jellemezte. Szóval nem tetszett, ezért is kellett egy tőlem szokatlan vágási stiló -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31937 üzenetére
Szerdán leszek 44, de nekem kiszabottul tetszik!
A világ összes ideje nem lenne elég, hogy egy ilyet összerakjak.Én most ilyen kevésbé kreatív dolgokkal (is) foglalatoskodtam. Szombaton délelőtt meg is vágtam, aztán mentem vissza újabb 6 órát forgatni, majd este kilenckor rohanás át táncversenyre fotózni.
Éjjel 1-kor értem haza, és napközben nem is ettem semmit. Csak egy csöppet készültem ki...
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #31936 üzenetére
Nekem tetszik a videó, nagyon jó lett. De a legtöbb embernek ez a fajta gyors képváltás egyáltalán nem jön be. Főleg a 40 fölöttieknek nem tetszik ez a stílus. A zene viszont nagyon kontrasztos. Nekem idegennek hat a témától. Ahogy ez a feszes vágás is.
Viszont 35 alattiaknak reklámozni egy eseményt szerintem ez jó. -
Kukcaman
senior tag
Párszor újra kezdtem, meg pofozgattam jobbról-balról, nem jött ki a matek.
Egy hónap után viszon összeállt a táncos videó. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31933 üzenetére
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Samsung gyári fotós appjánál kevés idegesítőbb dolog van a világon....lehet én lettem időközben vén balfasz és inkább krumplit kéne pucolnom egy stokin fényképezőzés helyett.
-
Kukcaman
senior tag
Ha nincs meg minden videón, de képet készítettél mellé, ez jó megoldás lehet [link] - videót képből.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31932 üzenetére
Az a gond, hogy jóval több a szolgáltatás S5-ön. Nem hiszem, hogy itt mindent meg tudok oldani C menüből és FN gombbal. Ahhoz napi szinten kéne használni. A gx80-nal is évekig tartott mire menü nélkül tudtam használni. Ez nagyon hiányzik. Nem mondom, hogy az S5 menüje totál szívás, de vannak benne vadító baromságok. Aki mondjuk egy mobilról érkezik egy S5-re az garantáltan nem kedveli meg a fotózást, videózást.
Szerintem ez nem Panasonic specifikus. Minden márkánál ez van. Azt feltételezik a gyártók, hogy aki "semipro" vázat vesz az valami egyszerűbb vázról érkezik. Pedig a trend az, hogy a gyártók igyekeznek felfelé terelni a népeket és az olcsó, belépő vázak kezdenek megfogyatkozni. A profi vázak pedig egyre elérhetőbbek válnak (a rothadó nyugaton). Így egyre általánosabb, hogy valaki egy totál belépő gx80-ról, korosabb belépő vázról vagy akár mobilról érkezik ide, miközben a menüket ugyan azok a vén balfaszok tervezik mint 10 éve.....
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31930 üzenetére
Idén én se jeleskedtem. Nagyon praktikusan mindenféle Fn dolgot be lehet állítani, csak aztán a kocafotósnál az a vége, hogy akciónál keresgél. Nincs specifikus téma, csak kíváncsi vagyok mennyire használható, de ehhez valszeg kell némi túráztatás.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31930 üzenetére
Ha van igény valami specifikus mintára lefotózóm, levideózom szívesen.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31929 üzenetére
Nem jutottam el idáig. Egyelőre a ott tartok, hogy a rawok ACR-ben megnyitva piszkálás nélkül jól néznek ki. Egy családi fotózással nincs más teendőm, mint jpg-be menteni. Még a gépet tanulom. Sajnos nincs időm használni, így amikor előkapom, a legutóbbi fn gomb testreszabásom jórészt csak anyázást indukál
Utoljára a dedikált zárválasztó gombot nyomkodva nem csinált semmit. Egy negyed órás turkálást követően rájöttem, hogy valami perverz vezérhangya silent módba kapcsoltatta velem a vázat korábban. A gép pedig gonosz. Nem azt írja ki, hogy MS not allowed the reason of silent mode, hanem kussol és magában röhög.... -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31920 üzenetére
Gépen belüli LUT-al jpg-be fotózást használod? Ez olyan mintha újabb Photo Style-od lenne? Mennyire vált be? Van olyan lut amivel így tényleg jobbat lehet mint a meglévő Style-ok?
-
nozs23
addikt
válasz
Kukcaman #31916 üzenetére
Nem használtam igazán esőben így nem tudom, elvileg az időjárás állóság maradt, aztán franc tudja, nyilván minden nyitás a házon egy potenciális hibaforrás.
Kijön egy új gép, youtuberek meg omlesztik a kontentet, hogy milyen jó ez meg az.
Három hónap múlva meg csinálnak újabb videókat "don't buy this camera"
Utóbbi időszakban egyre jobban undorodom a youtube-tól. Sok nyitott szájas clickbait bazári majom 0 tartalommal, konkrét hazugságokkal a thumbnailban, vagy címben csak a klikkért. Egyre kevesebbet és kevesebbet használom. Van az a 3 kreátor, aki értelmes tartalmat tud készíteni a témákban, ami érdekel, böngészni már felesleges rajta. -
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Esküvővideók átadásához, illetve más "YouTube által letiltós" zenéket tartalmazó videók megosztásához tudtok jobb megoldást a Vimeo.com -nál? Jelenleg 8,4 USD-be kerül havonta előfizetve.
OneDrive megosztásnál nincs Facebook-ba integrálás lehetőség előnézeti képpel, illetve nem is olyan szép a felület. (ugyanez más tárhelyeknél is igaz elvileg)Tud valaki egy jó, bevált megoldást erre?
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #31922 üzenetére
Vélhetően ugyanúgy Sony IMX410 az alap, ebből kifolyólag a teszteken mért dinamika legalább S5 szintű lesz (különösen ISO3200 lesz nagy ugrás a korábbiakhoz képest), ill. RAW videót is csak sokkal egyszerűbb CFExpress kártyára rögzíteni, és kisajtolták belőle a crop nélküli 6K48fps-t is DCI képaránnyal, amit a többi kamera ugyanilyen szenzorral nem tud.
Mondjuk az akksit nem oldották meg, nem terveztek új házat. De leginkább az ND szűrő, amire a sok kicsi-nagy vintage obi továbbra is várhat FX6 alatt, ez továbbra is egy beteljesületlen álom marad, a Sony mellett már a Panasonic is rendelkezik elektronikus ND szabadalommal, ill. már a Canon esetében sem elképzelhetetlen, hogy majd raknak egyet egy kompakt vázba... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31921 üzenetére
Tök jó hogy maradt az ár, fullframe a szenzor, adapterezve is van AF, maradtak az fpsek is az apsc-s 6K-bol, kiraly hogy L-mount, lehet barmit rarakni.
Csak közben a többiek sem pihentek, ugyanennyiből kijön egy S52 egy ninjával/blackmagic assistal és ott is van 6k raw csak vilagbajnok IBIS-el es rendes C-AF-el.ettol meg az első fullframe blackmagic ami üdvözítő, de azért csak lehetne lassan növelni azon a 13 EV dinamikán.
-
nozs23
addikt
FF Black Magic kamera erkezik L-Mount-al: [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31918 üzenetére
Mármint a 12-es goprot?
Nincs HDR metadata, csak a szenzor kiolvasásnál kapcsolták be a DOL-HDR módot, vagyis két ISO-n olvas ki a cucc így növelve a dinamikát. Valós egyébként a DR növekedés, csak olyan lesz a kép mint az iPhoneoknál.
A másik nagy feature, a GP-Log meg pontosan ugyanaz mint a Hero 11-nél gopro labsal ami elérhető. Vagyis a Hero 11-el megkapsz mindent ami kell.BTW van egy eladó Hero 10-em ha valakit érdekel, 115ért hirdetem (mondjuk érdeklődő az nincs), de 95ért (+foxpost) is odaadom itteni ismerős arcoknak.
-
hibavissza
veterán
A 15-ös GoProt meg szabad venni? Kiderült már, hogy van érdemi frissítés? Valós HDR és társai? Egy jó teszt linket megköszönnék.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
nozs23 #31915 üzenetére
Vond feltevésére írtam, hogy működni fog a régebbi obikkal is.
Tényleg steppeli, így hogy rámutattál. Nem tűnt volna fel. Nagy haladás mindenesetre.Aktív hűtés mennyire bírja az időjárásállóságot? Olvastam már az S5 kapcsán is, hogy valaki beleejtette a vízbe aztán még utána sem volt semmi baja - hogy mennyire legenda vagy sem az most nem kérdés
- de nem folyik be a rácsokon vagy nem reked meg valahol? Vagy esetleg a por.
Ami a kedvenc szokott lenni ilyenkor, amivel nem mondok nektek újdonságot.
Kijön egy új gép, youtuberek meg omlesztik a kontentet, hogy milyen jó ez meg az.
Három hónap múlva meg csinálnak újabb videókat "don't buy this camera", szóval semmi megtévesztő -
nozs23
addikt
válasz
Kukcaman #31914 üzenetére
Hát.. Az a pár másodperces videó, amit a 42.5-el csinált azért nem a legjobb, ha az out-of-focus területet nézed, akkor látod, hogy ilyen Fujisan steppeli végig a követést. Aztán az mondja, hogy "fantastic".
Szerintem le lesznek majd frissítve a régebbi obik, aztán majd kiderül.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
narumon #31906 üzenetére
A CRF24 már kicsit kevés szerintem, ha szuper minőségű leadásról van szó, de persze még mindig elég szép.
Régebben az NFL meccseket CRF26-tal toltam, az már végképp határeset. De muszáj volt lejjebb adnom, hogy hamar ki tudják szállítani másoknak a virágboltból.
Én itthon CRF20-szal kódolok az archívumba. Így is az 1080p csak 10-15 Mbps, a 2160p fájlok meg 30-40 Mbps körül mozognak, bonyolultságtól függően. Annyi anyagom meg nincs, hogy számítson az a pár Mbps is mondjuk egy CRF22-vel, vagy 24-gyel.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
narumon #31906 üzenetére
Fentebb írtam, hogy mivel
- hol lehet megnézni, mikor mit kapcsol be, mert semmi nem volt bepipálva. Legközelebb alább adom pár számmal. Köszi neked is.
Sima FHD/60fps és a timeline is 60fps (van benne 4k/25fps is, pár darab, de nem látom rajta az akadozást). Most megnéztem, hogy ezekkel a beállításokkal, ha 25fps-re állítom a rendert, akkor fele annyi idő alatt kitolná magából, igaz szaggatósan. Ha ezt megfejelem "optical flow"-al, akkor felugrik 16órára. Megérte volna.Meg a többieknek is köszi a segítséget.
-
narumon
őstag
válasz
Kukcaman #31891 üzenetére
Szerintem a CRF19 teljes overkill. Voukoderrel is 8 órát renderelt? 4K-ban? Mivel Casio számológéppel?
Nah egyébként voukodernél ne a (Recommended) beállítást válaszd, mert ha megnézed a paramétereit minden szirszart bekapcsol ami inkább ront a felvételen mint javít (noise reduction meg ezer más). Szóval egy sima h264 profil, és CFR24 teljesen jó lesz a végeredmény. -
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #31894 üzenetére
Nincs hardveres encode, vagy ha van is VGA hibával leáll.
#31895Márton Igen, recompress-re gondoltam, de akkor azt hanyagolom. Viszont nagyon jól áll a dolog, mert a hang réteget nem rakta rá. Nem is értem mi történt. 1-2percnél van hang, ahol belejavítottam egy másik progival és utólag rakatm alá. Lehet, hogy tud, de a gépem nem tudja a Hw-t.
#31899vond X.264-el lett tömörítva, de meg kell csinálnom újra a hang miatt, úgyhogy beállítottam crf22-re. Hacsak nincs valakinek ötlete, hogy külön hangot hogyan lehet a videó alá rakni úgy, hogy ne tömörítse újra a videót is.
Mivel kódoltad te ezt, hogy 8 órát szenvedett vele?
HP Elitebook 8570w -
nozs23
addikt
G9II:
- Ház 1:1 S5 II (minusz aktív hűtés)
- PDAF
- GH6 alapú szenzor, csak jobb
- Open Gate 5.8K
- 4K/60 10bit 4:2:2
- 4K/120 10bit 4:2:0
- Vlog
- Jobb stabi (legjobb?)
- No record limit
- ProRes / SSD Recording / Anamorphic
- 1900 EUR (S5II 2200EUR)Gyakorlatilag egy jobb GH6, leszámítva pár extrém videós feature-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600KF 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB Rampage Shiva 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest