Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #31893 üzenetére
Azt már ne tömörítsd tovább. 10 giga, 10 giga, ez van. Azért van hossza rendesen, emiatt érthető is a mérete. Legközelebb szerintem elég lesz CRF21, vagy CRF22 is átadásra (x264 esetén).
Mivel kódoltad te ezt, hogy 8 órát szenvedett vele?
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nozs23
addikt
i15 Pro videós újdonságok:
- ProRes 4K/60-ig
- LOG felvétel (igen, 3rd party eddig is volt, de ez hivatalos, integrált, nem külön fizetős)
- Felvétel külső tárhelyre
- Academy Color Encoding System (??)
- Új optika bevonat, ami elvileg csökkenti az idegesítő becsillanásokatÁlt. kamera update
- nagyobb main 48mp szenzor
- Max esetén 3x (ekv.77mm) helyett 5x (ekv.120mm) optikaSzerintem az idei update sokkal vonzóbb, mint a tavalyi volt fotós/videós szempontból biztosan.
Árak itthon barátibbak, mint tavaly, persze így is mocsok drága.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #31894 üzenetére
Talán csak idő kérdése volt, mert a telókban vannak a legújabb, legbikább mobil processzorok és a legdinamikusabb szoftver fejlesztések, Apple prores is házon belül van. Gondolom a kicsi szenzor méretből adódóan a melegedés elhárítása jobban megoldható. Telók apránként betörnek a profi kategóriába.
-
Márton
nagyúr
válasz Kukcaman #31891 üzenetére
"Jó lenne ebből a fájlból kiindulni"
úgy érted még egy recompress-t engednél rá? Nem jó ötlet."mert 8órát tartott a render."
Voukoder pedig tud hw. enkódot, én is nvenc-cel használom Vegasból.
Egy sima 1660Ti +ősrégi i7-2600 cpu kb. realtime nyomja az anyagot, h264/h265, mindegy neki.Tuninger: nem írta, mibe exportált most, lehet már így is h265. Mint írtam a Voukoder is tud hw. enkódot. Nvidia-val biztos.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #31893 üzenetére
H265-ben tudnál még találni 25-30%-ot. Viszont 1080p 60fpses 1.5 órának a 10GB mar a hatarokat surolja igy is.
handbraket felrakva nincs valami hardveres encodolasi opciod? Vesztenel 15% méretet, nyernél 1000% kodolasi sebességet.figyelitek hogy az iPhone 15 pro max tud 4K 60 fps prores rawot, es az usb-c-n radugott ssd-re tudja írni? Jo, ezt a Oneplusom is tudja 120 ezerert, csak nem megbizhatoan.
-
Kukcaman
senior tag
Másfél órás esküvői videót fűztem össze.
20Gb a nyers fájlok össz mérete. Fenyelés és össze fűzés után exportáltam voukoderrel(crf 19)+timeline 60fps . A végső méret 10Gb lett. Lehet ebből még kisebb méretet készíteni? Jó lenne ebből a fájlból kiindulni, mert 8órát tartott a render. A felvételeket javarészt fhd 20mb/60fps -el vettem fel, csak minimálisan ment 4k/100mb -vel.[ Szerkesztve ]
-
officeee
újonc
Panasonic GH5 M2 változatánál 6K anamorphic (4992 x 3774) videó mód csak anamorphic objektívvel működik?
Másik kérdésem GH5 M1 akkumulátoraim jók lesznek S5-höz? S5 akkumulátoroknál van plusz 4 kisebb csatlakozó de azok csak külső töltőben való töltésre szolgálnak?
Válaszokat előre is köszönöm.:)
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31886 üzenetére
A 12-35 már egy éve le lett cserélve, új exterior + leica branding. 35-100 is discontinued, tehát azzal is ugyanez történik (+100-400-al is). Szerintem ennek semmi köze nincs a PDAF-hoz, az L-es obik jól működnek, csak fw frissítést kaptak, illetve PDAF-os OM vázakon is mennek a régi Pana obik.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31883 üzenetére
Túl gyorsan váltakoznak a fekete keretes fényképek.
0:09-nél mozgókép van,, szükségtelen.
0:17-nél lévő kép nem mutat semmit. -
hibavissza
veterán
[link] Véleményt kérhetek? Ekézni ér Mobilos fotókat nem én követtem el és a zene sem az én választásom.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Legújabb projektem. Nemzetközi Padbol Kupát rendeztek Szombathelyen. Erről készítettem egy zenés összefoglaló videót. Aki esetleg nem ismerné a sportágat: a Padbol egy viszonylag új, nagyon látványos és mozgalmas labdajáték, ami ötvözi a lábtenisz, a fallabda, a röplabda és a tenisz elemeit.
12 órán át forgattam szinte folyamatosan. Nem mondom, el is fáradtam rendesen. Egyik oldalamon A7III+16-35, a másikon A7III+28-200 volt (1080p 100 fps, végig handheld), a zsebemben/táskában meg az Insta360 One X2.
Vágtam egy TV-s anyagot is az M4 Sportnak, de az még nem került fel. Majd megosztom azt is, mert videós szempontból az is érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31878 üzenetére
Két lehetőség van. Nem a leírásban szereplő lencséket használja vagy eléjük teker egy mist filtert amit beken kacsazsírral.
Érdekes lehet az utómunkája is. Nagyon nyomja a film szimulációt. Túl van tolva sztem, de rossznak nem mondanám. Inkább tetszik mint nem.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31877 üzenetére
Aidin Robbins mostanában Lumix S5m1-el forgat (a leírás szerint), érdemes megnézni jó kezekben mit hoz ki belőle.
-
hibavissza
veterán
Fusion Windows only. Próbáltam egy bika Inteles Macbook Pro-n is, de mindenhol úgy kifagy, hogy a rendszert kell újraindítani. Az Adobe bugok sem akarnak eltűnni. Szerintem mind az Adobe, mnd a BM elengedte a MacOS kezét egy ideje. Pedig még valami jó is kisülhetett volna az Apple siliconból. Kár érte.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz theporcupine #31874 üzenetére
Ha nem saját a cég, akkor azért is kérhetnél zsetont
-
theporcupine
tag
Nem vagyok nagy csencselős, nem adok el szinte semmit. Mire már nem használom, gombokat adnának csak érte. GX80 pl. jó utazós gépnek, vagy ha nem akarok feltünést kelteni.
Te legalább keresel is vele. Én csak cégen belül dolgozom, így elméleti haszon van csak, hogy nem kell külsőst hívni és fizetni és nem full amatőr mobilos képek kerülnek fel a weblapra. Nem tudom, fogok-e valaha fotózást, videózást számlázni. Így elég drága hobbi.https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
vond
MODERÁTOR
válasz theporcupine #31871 üzenetére
"Kell szórni a nem létező pénzt."
Az nagyon megy nekem is. Bár most végre talán meg tudok szabadulni pár szekrényben pihenő cucctól. GX80+12-32+14-140 mehet a háztól, a G9+12-35-ön még gondolkozok. Sajnos úgy lement a G9-ek használt ára is, hogy már lassan inkább megtartom, hiába veszem elő max. kétszer egy évben.
-
theporcupine
tag
Most, hogy kint vannak az MkII S5-ök és arra is van akció, elég nehezen mehetnek el a régiek. Egy újra én is befizettem, hogy legalább egy FF-em legyen már a sok MFT mellett. Kell szórni a nem létező pénzt. De régi álom és viszonylag jól jön ki visszatérítéssel és ajándék obival kitben.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
vond
MODERÁTOR
Fotoplus, Digitcam, 220volt: sima Pana S5 467 ezer, ajándék 80 ezres kuponnal.
Azért az kemény, hogy már 390-ért meg lehet venni újonnan. Lassan már csak gombokat érnek a Sony A7III-jaim, a Pana G9-ről nem is beszélve.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31868 üzenetére
Hát, az S5 II és az X között csak az ssdre rögzítés lehetősége és a belső ProRes a különbség
egyébként igen, én tesztelni szeretek nem filmezni tény az OM-Log a szivatósok közé tartozik
egyelőre marad minden, ha nagyon sok esküvőm lenne jövőre akkor majd elgondolkodom. Most a Hero 12-re várás van ami a leak és rumor alapján vicc/kabaré kategóriájú upgrade lesz. De legalább masszírozhatom az új log profilt ha veszek
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31864 üzenetére
A végén azon kapja magát tuninger, hogy egy OM-1-el rohangál
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31864 üzenetére
Nincs PDAF fullframe 1080p 50p esetén. 4K 50hez meg nincs megfelelő obipark.
Jó 4K25-höz meg vázat sem kellene váltanom -
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #31861 üzenetére
Mindegyikre lehet szerelni aktív hűtést, Tilta, Ulanzi is csinál már. Csak az a baj hogy nem szünteti meg teljesen a problémát. Bár valószínűleg nekem már elég lenne.
Az A7CII-nek várjuk ki a végét (holnap), ha ugyanaz mint az A74 csak kisebb vázban egy card slottal 2000 euroért, nem akkora bolt.
Na mindegy, idén már úgysincs meló, most a 3 hét múlva esedékes goprora kell gyűjteni Ami vagy zseni lesz (1", 8K60, 4K240), vagy egy vicc (minden ugyanaz mint a Hero 11nél csak picit jobb üzemidő, picit jobb melegedés, LOG, HDR profil beépítve)
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #31860 üzenetére
A7IV-ről mindig csak azt hallom nem is egy helyről, hogy nem éri meg a cserét az A7III-ról. - nem éri meg azt a felárat.
Amelyikre lehet szerelni hűtőberendezést vagy aktív hűtéses olyat vegyél.
ZV-E1-n meg kevés a dedikált gomb, az nem zavarna vagy lassítana? A7CII?Egy hypervándor teszt új tagja, 22db kép. Nagyobb léptékkel és kevebb helyszini idő befektetésével. Twixtor és forced motion blur még ment rá és már kész is. - Valamiért egy zöld kockát produkált a rendernél, azt kiszedtem.[link]
-
Tuninger
Topikgazda
Pénteken vettem templomi ceremóniát A7 IV + sigma 24-70 f2.8 kombóval 4K 30 fps, h264 10 bit 422-ben.
jó, embertelen meleg volt, szerintem 32 fok biztos hogy volt a templomban, de 15 percen belül volt overheat warningom, és a váz is meleg volt.
innen még a sonyk aránylag sokat elmennek, előbb villogni kezd az overheat jelzés és utána kapcsol le. Ezt nem vártam meg, rövidebb 1-2 perces snittekre váltottam, köztük 10-30 mp pihenő kikapcsolt géppel.persze ez extrém példa, de lehet fokozni, mi van ha polgári szertartás a tűző napon? Nagyon agyaltam a ZV-E1 / a6700-on hogy elég lehetne feljebb lépésre az A73-ról (ez most egy kölcsön A74 volt), de extrém melegben ott is úgy tűnik 1080p használatra van kárhoztatva az ember.
ja igen, az A74 bár hajlamos a túlmelegedésre, a jobb vázak közé tartozik a témában.
a másik: megpróbáltam gimbal nélkül, handheld lehozni a dolgot, utólag stabilizálva catalys browseban. Még úgy is hogy csak 1080 prorest exportáltam a catalystből, elképesztő render időim voltak, 1 perc felvételt kb 7 percig számolt.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31853 üzenetére
S5-tel még nem TL-eztem. Csodálkoztam is, hogy árulnak hozzá dummy akksit. Akkor az a 3 V ejtés az oka. TL-nél gondolom elég az 5V, de folyamatos videófelvételhez kevés.
Jó kis gép az S5II csak az ára nekem sok. Az mft-szettem egyáltalán nem féltettem (nyilván vigyáztam rá, de nem paráztam, hogy mi lesz ha...) sz S5-öt meg annyira óvom még mindentől, pedig nem volt drágább mint az mft szettem....bosszantó ez a tünet, mert lemaradok dolgokról. Pl. a legutóbbi nagy viharról is lemaradtam.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #31852 üzenetére
Egyik objektívben sincs annyira precíz mechanika, hogy pont ugyan oda álljon vissza a blende. Pár századmilliméter is jelentős fényerőkülönbség. Viszont teljesen nyitott állapotban végállásra áll. Ott is van egy pici, de az alig észrevehető.
Másrészt a blende állító mechanika is tud kopni. a villanyomotort sem az örökkévalóságra tervezték. Ez volt az egyik jeletős dolog amit nem szerettem az mft-ben. -
narumon
őstag
Nah így akksival nem bírt ki 2 órát a GX80 ! Lehet cserélni akksit és ugyanonnan folytatja (ránézésre), de az akksit az állványon nem tudom kicserélni így meg elmozdul.
B opció; van egy iphone11 amit nem használok, most ezt felraktam, nem tudom minőségben mennyivel rosszabb (ha rosszabb egyáltalán?) ezen ugye most kapásból megy a powerbankkal, itt csak a tárterületre kell figyelni, remélem elég lehet 8-10 órára (1500 kép kb ha jól számoltam). Lehet, hogy ez lesz a jó megoldás?
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Tuninger
Topikgazda
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #31842 üzenetére
Ezt nem értem. Elmászik a rekesz? Hogyan? Miért?
-
narumon
őstag
válasz MrChris #31850 üzenetére
Nincs sajnos.
Teszteltem, sajnos nem tölti közben powerbankról (eleve ki sem kapcsol a képek között a gép...) Most éppen azt tesztelem, hogy így mennyit tud lőni 1 akksival..
Elektronikus shutter ilyenkor a jobb vagy mechanikus? Vagy tökmindegy?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #31841 üzenetére
Hát dummy akksit sehol nem találok országon belül rakin szóval úgy néz ki ez kilőve (pénteken már kell). Akkor próbálkozom azzal, hátha a kikapcsolások között is tölt valamennyit.... este letesztelem.
-
Kukcaman
senior tag
Sok rövid hyperlapse egybe gyúrva. G80+12-60mm kit. [link]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31845 üzenetére
Resolve-ban van direkt TL deflicker. Én még nem hasznàltam ezt a plugint. Vagy ott van az Lrtimelapse. Sajnos az nincs Macre ingyen. Régen azt hasznàltam, de deflickerelni abban sem kellett. Egy ND egyszerűbb szerintem. E shutterrel amúgy sem gond a rövid zàridő.
Van még egy jó és ingyenes Windowsra, de annak nem jut eszembe a neve és nem is hasznàltam.
Br+ACR+Davinci nekem mindenre elég most.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Igen. Itt van a kezemben. Még ha a constant preview-t (rekeszt ténylegesen azonnal szűkíti a megadott értékre és ott tartja, kvázi rekesztárcsaként müxik) bekapcsolom akkor is exponálásnál egy pillanatra kinyitja majd visszaszűkíti. Talán a fényméréssel lehet kapcsolatban, vagy a szűkítés azért nem 100%-osan precíz (ezt a TL sorozaton is látni amit hibavissza írt) ezért mindig a nyitott végállásból rántja oda, de így is marad egy pici játék.
De erre a hangyányi vibráló fényerő ingásra nincs a videószerkesztőkben kompenzáció? -
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31842 üzenetére
"gx80 buta és mindig nyit" G9 is hiába van M módban max rekeszen kívül mindig cseszteti, sehogy se tudom fixálni. Csak manuál obival tudtam kikerülni, azért ez gáz...
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #31841 üzenetére
Ja és ne rekeszeld le az obit, teljesen nyitva használd. ND vagy manuális obi jöhet szóba, ha nyitva nem felel meg. Ez fontos, mert egyik obi sem tud hajszál pontosan ugyan oda visszaállni. Ha rekeszelsz kopik a blende mechanika, mert a gx80 buta és mindig nyit továbbá villódzni fog a felvétel.
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #31838 üzenetére
Megy powerbankról a gx80, csak egy dummy aksit kell venned hozzá. Én azzal használtam.
Ne legyen napon a gép és ne legyen 38 fok, mert túl tud melegedni. Én mobilról vezéreltem WIFI-n keresztül, picit meghekkelve a gyári alkalmazást. Így nem kellett a gép mellett állni és úgy tudtam módosítani a beállításokat, hogy nem érek hozzá a vázhoz. Ha érdekel leírom mit kell hozzá csinálni, elsőre picit macerás.
Ha csak nappali TL lesz akkor elég a gép saját alkalmazása is, az azt hisze 10 000 expóra korlátos. E shutterrel nem lesz meg az a dinamikád és WB korrekciód mint mecha zárral. A RAW és JPG közt valahol.
Hirtelen ennyi. Ja meg ne rúgd fel az állványt Én rendszeresen felrúgtam.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz narumon #31836 üzenetére
A G9 ha alvó állapotba kerül akkor elkezd tölteni, így talán megúszható a Dummy battery. Gondolnám a GX80 is ezt tudja. Kérdés viszont, hogy így percenként töltve megoldható e, meg az akksinak is jó e... Ha van egy erre alkalmas powerbankod akkor lehet mégis jobb lenne a dummyt beszerezni.
Soha nem csináltam ennyire hosszút, hibavissza aszem bakter ebben. -
vond
MODERÁTOR
válasz narumon #31838 üzenetére
Működés közben nem vesz fel töltést a GX80, de a timelapse fotók elkészítése között kikapcsol a váz. Próbáld ki, hogy olyankor tölt-e.
Az időköz meg attól függ, milyen hosszú videót szeretnél végül kapni. Én 25 fps alá nem mennék, hogy folyamatos legyen a videó. Így ha percenként készítesz egy képet, akkor az egy napra levetítve szűk egy perces videó lesz. Így számolj.
Pro tipp: Ha kicsit folyamatosabb mozgást szeretnél, akkor játssz el a shutter speed-del. Pl. tök máshogy néznek ki a futkározó emberek, ha 1/100-dal lövöd meg őket, mint ha mondjuk 1/2-vel. De ehhez lehet, hogy erős ND szűrő is kelleni fog. Vagy akár utólag is tehetsz rá motion blur-t, ebben a többieknek több tapasztalata van.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz narumon #31836 üzenetére
Egész napos timelapse-et nem csináltam még vele/velük (GX80+G9), de pár órásat igen. Ha sok a különbség időben a képek között, akkor addig lekapcsol a váz. Így szerintem kibírja egy akkuval is, de a biztonság kedvéért én rákötném powerbank-re, hogy töltsön, amíg kikapcsolt állapotban van. Már ha ilyenkor működik a töltés. Elvileg mennie kell.
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis timelaps videót csinálnom és még soha nem csináltam ilyet. Hogy és mivel érdemes egyáltalán. Egy egész napot kellene összesűrítenem.
Telefonnal? GX80? Az S5II-vel kameráznék azt nem tudom odatenni. Mi adja ezeknek addig a tápellátást? Ilyen kis hangyák szorgosan dolgoznak egy területen videó kellene, mekkora interval kell ehhez? Milyen szoftverrel lehet ezt jól csinálni? Csinált valaki már ilyet? Tippek, trükkök? Köszi!https://www.facebook.com/Naruvideo
-
hibavissza
veterán
válasz user7463 #31834 üzenetére
Kontrasztot ne bàntsd. Csökken az àrnyalatok szàma. Színezetet se. Sokkal könnyebb visszavenni utólag. Illetve nézd meg, hogy melyik àllàsban nem lóg túl a rec709 színtéren. Addig tekerd fel. Standard képmódban. Panàn így kapod a legtöbb àrnyalatot. Ha inkàbb mozis, semmit, sehol nem kiégető look kell akkor cine-d ugyan ezekkel a beàllítàsokkal.
-
Kukcaman
senior tag
-
Kukcaman
senior tag
válasz user7463 #31830 üzenetére
Ritkán használom 4K-ban. Mostanában minden értéket leveszek -5-re, a zajszűrést meg -3-ra.
Ahogy Tuninger írta "Max amiatt érdemes alul exponálni hogy ne égjen ki semmi.".
Legjobb eredményt akkor tudod elérni, ha jó a háttered - ne legyen túl világos pl: égbolt.
Ha meg valami esti szinpadi témát veszel fel, akkor meg a fényekhez igazítod az expót, nem baj, ha bebukik, csak ne égjen ki a fény - a fény forrása persze kifog, de az nem számít. Szóval a zebrához igazítok. Nem használtam még zajmentesítést,. -
Tuninger
Topikgazda
válasz user7463 #31830 üzenetére
Max amiatt érdemes alul exponálni hogy ne égjen ki semmi. Az élesítést érdemes letekerni, kamera zajszűrésével is érdemes játszani.
utólagos zajszűrésre csak fizetős megoldás van, a Neat Video a legjobb, a Davinci Resolve beépítettje meg jó és gyors. Már ha erős GPU-d van. (3060ti-vel van kb 24 fps render sebesség 4K-ban, erős zajszűréssel) -
eva.olvaso
friss újonc
Tényleg, ez engem is érdekelne. Bármilyen ötlet jó, engem főleg kültérre érdekelnek tippek, pl. természetben.
Köszi: Olvasó Éva -
MrChris
nagyúr
Frissült a Motioncam, javult a framedrop, A52-vel alig van, 24fps/ 4624x2604-en fél perc alatt 1 vagy egy sem.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31825 üzenetére
Ez gyorsított videónak tűnik, de értelek.
Akkor hasonló beállítás lehetett a telefonnál, mint a GoPro-nál - 5 -10-15sec...
G80-on is van timelapse funkció 1sec-től felfelé, meg stopmotion, bár sokat nem használtam. -
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31823 üzenetére
Ha meg lesz, akkor osszad meg. - kocsiból megcsinálom egy camera obscurával
Ater Effects nem támogatja a RAW-ot csak plug-innel. Kérdéses, hogy használnám úgy vagy sem. Ha mindent egy projektben akarnék megcsinálni, hamar meghasalna a gép. Na meg miféle workflow lenne ez. Így is várok-várok Szóval RAW+utómunka+gyorsítás+motion blur. Sok.
Legtöbbször úgy csinálják, hogy először az összerakott képeket exportálják, majd újra behúzzák a timeline-ra. Így gyorsabb is lesz a folyamat - még proxy-val megfejelem, mert az utóbbi hyperlapse meg sem mozdult a gépen. Ezért is rakom először PNG-be, de kérdéses, hogy a már megdolgozott kép JPG-be rosszabul nézne e ki.Az eredeti Raw képeket már letöröltem, de itt vannak a PNG mérete:
-
hibavissza
veterán
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31821 üzenetére
A JPG-k csak a visszanéző képek. RAW-ból lettek kidolgozva PNG-be, amik ki lettek dolgozva Lightroom-ban.
Utólagos kérdés, hogy vajon hány Mb/s-el érdemes tömöríteni, ha egy PNG mérete 20MB."Mobilon van app. Anno még a Nokiákon volt és tök jókat csinált teljesen automatán." - de azt is valahogy ki kell tartani, vagy sima timelapse-t csináltál vele?
-
Kukcaman
senior tag
Hyperlapse teszt legújabb tagja. Több mint valószínű, hogy ez az utolsó hosszú táv Egyszerűen időben nem éri meg, nem nyújt olyan látványos eredményt, meg az utómunka is iszonyat sok idő.
-
Kukcaman
senior tag
"Minden snittre volt 3-4 másik" - Azt el is hiszem csak hogy ne legyen olyan nehéz a választás, még így se.
Két okból láttam tölteléknek. Pont az ütemek előtt jöttek azok a jelenetek, amiket nem láttam jónak. Másodszor meg, legtöbbször azokat látom gyengébbnek, amik full-shot-ok vagy még ennél is szélesebbek.
Nem szóltak meg, hogy több lett? Vagy esetleg valami kifogás? -
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #31814 üzenetére
Egész nap menj ezzel, mert a highlight kezelése is sokkal jobb. Viszont akkor néz ki a legjobban ha a kamera +1.0EV-re mutatja a fényt.
Én egyébként ennek egy módosított verziójával (-15 black level, +6 szaturáció) esküvőzöm, és úgy expózom hogy Gamma Assist nélkül jól nézzen ki a hátsó kijelzőn sunny weather beállításon, de ne legyen kiégés a képen zebra assistot nézve. (Zebra= 100+)
vond is hasonló beállítással lőtte a focis videót, ő nem tekeri le a black levelt, de kontrasztosít utólag. -
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #31793 üzenetére
PP off után ez a PP10 709-es gamuttal tényleg csodát tesz a kék fénnyel
Egész nap mehetek ezzel, kültéren is? Vagy csak este váltsak?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #31812 üzenetére
Újpest szurkolók? Csak mert minden lila.
Töltelék snittek? Annak látod? Szimplán csak próbáltam változatos képekkel operálni. Így is a nyersanyag 70-80%-át fel sem tudtam használni, mert 1 perc körüli klipet kértek (és még azt is jócskán túlléptem). Minden snittre volt 3-4 másik.
3 méteres bottal használom az Instát. Jó kicsire össze lehet csukni, de még így is állandóan útban van.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Lumix S5II + S35mm/S50mm, 4K/60fps + FHD 180fps [link] Facebook S5 csoportból kiemelve. - Nem esküvői videónak való, viszont elég jó az esti képek.
#31809vond Grat Sok erős kép van benne. Viszont van benne jó pár töltelék snitt is, hogy a zenére ki jöjjön, mi?
Insta360-ra egy 5méteres selfi bot aztán magadra erősíted ahogy szokták. Viharba ne használd Kipróbáltad már az új PP-ben a zene rövidítéses segédet?[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Márton #31810 üzenetére
Jól van na, akartam valami kis egyediséget belevinni. Az a baj, hogy nincs 3-4 kezem, akkor végig együtt használhatnám a MILC-e(ke)t és az Insta360-at. Annyi pénz természetesen ebben sincs, hogy többen menjünk forgatni. Pedig az lenne az igazi.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31804 üzenetére
Köszönöm! Nem rosszak azok egyáltalán. A 20-60 ennyire bitang. Álmomban nem gondoltam volna ezt az eredményt. Talán a 20 mm f2,8-on tudott felzárkózni. De szerintem ez már egészségtelen és értelmetlen peepelés.
Vigasztaljon a tudat, hogy bármi épkézláb videófelvételhez tekerhetek egy cinebloomot.
[ Szerkesztve ]
-
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31802 üzenetére
Zaj tesztet nem csináltam, mert az van a neten, ráadásul nekem a régi 16-os pana szenzoros gx80-am volt. Nyilván sehol nincs, hiszen már ezen a teszten is látható, hogy az MFT már alap ISO-n zajosabb. Ég és füld a két rendszer, de nem a zajra helyezném a hangsúlyt, hanem a színekre. S5-tel magas ISO-n is vannak épkézláb színek, nem kell gimnasztikázni a képekkel ezen a téren. Normál fényviszonyoknál, normál felhasználáskor ennek semmi jelentősége szerintem. Nem emiatt váltottam.
Egyelőre nem veszek semmit. Pont ezt akartam megnézni, hogy vajon elég számomra ez az L mount kit vagy sem. Úgy néz ki elég. Nyilván hiányzik látószög, de egyelőre elég volt az a húszezer forint eltapsolása a váltáskor. Inkább egy GoPro, de most már megvárom az egy inch-est.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Köszönöm, örülök, hogy hasznosnak látjátok. Engem is meglepett az eredmény. Nem gondoltam volna, hogy a 20-60 simán felveszi a versenyt sőt....
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31800 üzenetére
Nagyon pöpec lett, köszönjük! Egyelőre mobilra letöltve sasoltam. A 14/2.5 tesztedben is sokkal nagyobbat lát mint az eq 28mm, ugyan ezt tapasztaltam mft-n más objektív 14mm-es gyutávjával mikor még meg volt ez a kis fix.
Mobilon annyi már látszik, hogy nyitva kissé kómáznak itt-ott az MFT fixek és kb ezt a 20-60-as zoom obit tudják. Hát így jártunk mft-sek.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon szuper teszt lett, köszönjük szépen. Jó az animálás, a swipeok, zoomok.
Viszont el kell keserítselek: soft obijaid vannak Ne vegyél fixet az S5höz, mert minden mást a kukába fogsz vágni.
-
Kukcaman
senior tag
Köszi a tesztet.
Nem sokkal marad el az MFT a sarkoknál, szokás szerint az árnyékosabb részeknél jobban. Már csak az S5-re kell szerezned egy pro lencsét - egy lámpás asztali fénynél is megcsinálod majd a tesztet?
Ha így beszélnék angolul, már elnök lennék.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
"Privát"-ról "nem listázott"-ra kattintsad át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest