Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
nozs23 #31299 üzenetére
Abszolút úgy működik a gyakorlatban, ahogy kell, a többi csak értelmetlen okoskodás...
Még állóképekre se mondanám hangosnak, mivel a gyakorlatban relatíve ritka, hogy valaki folyton-folyvást a minimum és a maximum távolság között fókuszáljon...
Persze semmi sem tökéletes, de van IS, közelre fókuszál, valakinek ez fontosabb. -
p_adam
addikt
válasz
nozs23 #31297 üzenetére
Videó alatt nem hangos a 35, abszolút jól működik...
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31295 üzenetére
Ha elindítod a recordot akkor oda a horizont level? És ezt több Canon is csinálja? Ez teljesen elmebeteg.
Az olcsóbb RF fixek sem valami jók videóra. Elég hangos a fókuszálás, ami a 90mm-esnek szinte egyáltalán nem is megy videóban, a 35mm már okés lenne, de az is hangos. Amúgy az S5II egyik legjobb tulajdonsága az IBIS, ami ebben egyáltalán nincs.
Btw. Két napos videós munkán vagyok túl az S5II-el, amit két S5II-vel csináltunk végig AF-ban és nem okozott csalódást. Vágóképek, meg interjúk. Audió szempontból is nagyon jó a váz, -18db-ig le lehet venni a gaint standard módban és vagy low gain mód, ami még lejjebb engedi. Sajnos az anyagból nem mutathatok semmit.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31295 üzenetére
Érdekes, hogy az AF-et ekézik itt is. Pedig ki van tiltva az összes 3rd party gyártó az RF-től. Nem lehet ráfogni már a reverse engineeringre....Az új olcsó RF obik elég gyászos fényerőfel jönnek. Az még rendben, hogy 4,5-ről indul, ha karcol saroktól-sarokig. De tele végen a 7,1 az új 5,6. Ez nekem már durva. Gondosan az S5II alá lőve még jó vétel is lehet. Nem lesz.
-
Tuninger
Topikgazda
Jött egy Canon Eos R8 az éjszaka. Fullframe 4K 60 10 bit, 1500 USD a jóság, a kis aksi és az IBIS hiánya a rosszság.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31292 üzenetére
Felesleges emlekeztetni 6 havonta, egyszer meg lesz csinalva, még csak olyan 4 eve vagyok topic gazda, a lassú munkához rengeteg idő kell!
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31292 üzenetére
A rendszeresen aktualizált gépajánlós részét várom.
-
Tuninger
Topikgazda
Vettem vinyót a minap egy videóvágó sráctól és egy érdekességet mondott nekem.
Arra már rájöttünk itt a fórumon hogy 2048x1152-ben youtubera feltöltött videó VP9-es codecet kap és bár a fogaskeréknél csak 1080p van, jobb lesz a minőség.
Ez feljebb is igaz,3996x2160 1,85:1-es képarányú videót felrakva az 5K-nak megfelelő beállításokat kapja a videó, hiába lesz csak 2160p a fogaskeréknél, így 4K-nél is lehet még picit javítani a minőségen.
Én még nem próbáltam, de lehet érdemes rámenni, igaz a 4K már önmagában korrekt minőség.
-
hibavissza
veterán
[link] A mikrofonos témához.
-
Márton
nagyúr
válasz
theporcupine #31285 üzenetére
persze, csak van egy lélektani határom
-
theporcupine
tag
-
PHD
csendes tag
Sziasztok! egy kis segítséget kérnék
A kamerámon tudok állítani avhcd ami csak 25mbs mts formátum és van mp4 ami viszont 50mbs , ugye jól érzem hogy az mp4-nek mindenben előnye van ? -
Márton
nagyúr
válasz
Márton #31282 üzenetére
Van 50-ért ir Boya, ennek már egész jó a hangja, de 10-15m-nél már kimarad a hang
-
mihulino
tag
válasz
Tuninger #31279 üzenetére
Igen, néztem a go II-t is, de a pro+nak jobb hangja volt, a deitynél mérföldekkel. Az NTG-ben az nem tetszett, hogy beépített akksis, illetve az ára ..
Használtan találtam egyet 70ért, majd csinálok valami tesztszerűséget, ha lesz időm..
Szintén Takstarral küzdöttem ezidáig, illetve egy rode microval. (ezekhez majd hasonlítom) -
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #31279 üzenetére
Én valami irtó kicsi, csiptethetős, kábel nélkülit keresnék, ami már elfogadható minőségű beszédre, mégis megfizethető. Egy előadáson csak rácsippentem a beszélő ruhájára és go. Most egy Zoom H1-et tolok az alany zsebébe és egy 900 Ft-os (!) König csipist használok, teljesen jó a minősége, nem hinnéd. Be is rendeltem anno 3-at, nehogy discontinued legyen.
A minap azonban szembejött velem a yt-on ez a MOVO, gondoltam végre eljött az idő, 10-20m hatótáv, 2 mikit is adnak $50-ért, tehát jó áron, de több tesztet meghallgatva valahogy nem az igazi. Az S-ek olyan furán szólnak, sziszegnek, nincs igazán mély (ok, ez EQ-val javítható), de az egésznek olyan 48-64 kbites mp3 hangja van, nem? Azért a yt ennyit nem ront, főleg a hangon. Szóval ez a méret ideális lenne, max. 2x árat hajlandó is lennék fizetni a jobb minőságárt, de ilyet még nem találtam. A DJI mic mennyi is, 360 euro? Rode Go2 280?
Vagy maradok a kábelesnél, de a Zoom helyett, valami fele akkora rögzítő kéne a zsebbe, mert sokszor még így is elég nagy. Tehát csak rögzítő funkciós kéne, nem kell a mikrofon része a zoom-nak. Ilyen sincs? Vagy bluetoothon továbbítsa a jelet a kamerán lévő vevőbe. Az is biztos megoldható min. fele zoom mérettel, talán fele áron is. 5-10 méterről van szó, falak nélkül! Ha van tipp sikítsatok!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
mihulino #31278 üzenetére
Egyébként nehéz mikit ajánlani mert a Rode Videomic Go II-től mindenki hüledezik 40 rongyért, ad vajon pluszt a Videomic Pro+ 90-ért hogy azt válaszd? Sőt. 90ért akkor már Videomic NTG ami szerintem a legjobb on camera mic. De tényleg jobb annyival a go IInél? kontrollált környezetben mindegyik eszméletlenül szól a tesztek alapján.
És akkor még ott a Deity D4 ami az ár! érték bajnok
Én meg folyamatosan csalódok pl a Takstar 598-ban a zajszintje miatt. Jó 6000 forintot fizettem érte, annyiért pazar
-
Tuninger
Topikgazda
-
mihulino
tag
válasz
Tuninger #31226 üzenetére
Ezt a videot 1/1 a hang viszi..
Az átélezések, hirtelen ugrások full amatőr kategóriába dobják nálam... ill. csak kimegyek és felveszem story.
Viszont a hang az nagyon viszi, létezik hogy csak egy Rode VideoMic Pro-val rögzítette?
Most nézelődök mikrofont, és ez elég meggyőző lenne.. -
Kukcaman
senior tag
Egy kis tudásanyag sok-sok példával kitérővel.Studiobinder
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #31271 üzenetére
Mostanában kipróbáltam, hogy fHD-ban lövöldözök. Beáldozva a képminőséget a jobb fókuszért, de visszatérek 4K-ra. 4K-nál 3-ból egyszer őrül meg, tehát marad az s-af+kézi tekergetés. fHD 60p-n 5-ből egyszer. Ami sokkal jobb, de messze nem tökéletes még privát célra sem.
Ha folyamatosan mozgok a kamerával akkor jó, de ha hirtelen megállok és egy pontot filmezek egy darabig, akkor elkezd keresgélni. Nem jöttem rá miért. -
Tuninger
Topikgazda
olyan videót kérek tőled ami normális fényben készült azokkal a beállításokkal amikben általában használni szoktad a gépet. Vagyis ha AWB CineD akkor az. Kb csak eltolok két értéket és kész, te is megtudnád csinálni simán.
Egyébként lehet a VLOG lenne a megoldás, sok jó LUT van rá.Egyébként 1 milláért ami 800k jobb deal mint az első gen R6 vagy akár a Fuji XH2. Sőt az új generációs vázak közül messze a legjobb ár/értékes buli.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31269 üzenetére
Nem tudom mi lehet az oka. Nem GH szintű az 1080p, nem is hasznalom szinte soha. Nem rossz, hogy 10bit-es a 120fps es nem teljesen hulladek minosegu, ha kell elo lehet venni. Nekem a lenyeg, hogy az osszes 4k/6k modban szuper az AF. A maradekot meg lehet foltozzak majd fw-el.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #31267 üzenetére
Közel egy gurigáért? Hát, az tényleg álomgép, mert csak álom
Egyébként kezdek elég szépen összeszokni a GH5-tel. Még a végén marad (egy ideig
). Két dolog kellett hozzá:
- találni egy jó setupot, ami az alaptulajdonságok legnagyobb baklövéseit elkeni. Ez megtörtént
- el kell engednem az eddigi elvárásaimat, különben benne ragadok egy megoldhatatlan szituban, illetve be kell fejeznem az eddigi tökéletesnek látott videóimmal történő összehasonlítást. Ebben is jó úton vagyokTuninger: hogy lőjem a lut-hoz az anyagot? V-log nincs aktiválva.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #31268 üzenetére
60p-n egész normálisan megy a dfd mft-n is. 60p+teljes mezőn simán szaladgálok a vázzal és ami a kép közepén van az mindig éles. F1,4-gyel. Érdekes, ha korlátozom a mezőt vagy arcfelismerésre teszem akkor ugyan úgy meghülyül. Kell neki az összes adat a képről és abból jól kalkulál.
Én éppen ezért nem is fázisérzékelőt vártam tőlük, hanem egy konstans 240 fps 4K adatfolyamot amiből dolgozni tud a dfd és mondjuk minden tizedik frame-re adna teljes adat sávszélességet 24p felvételnél.
-
nozs23
addikt
válasz
MrChris #31267 üzenetére
Meg egy update. Azt irjak, hogy a megis 120fps CDAF-en megy, de nem csak az, hanem a 60p is (1080p-ben, 4K-ban PDAF). APS-C croppon megy ezekben a modokban is a PDAF. Egyelore nincs tisztazva, hogy ezen javitanak-e fw-el. Amugy igy is jol működik a point&shoot, nem kezd el huntolni, szep az atelezes de tracking felejtos. Tehat, akiknek fontosak ezek a modok az meg inkabb varjon, vagy nezzen masfele.
-
MrChris
nagyúr
válasz
nozs23 #31266 üzenetére
Biztató. P24-105/4? Az is 680g! Nagy DSLR-től eljutunk a még nagyobb MILCekig.
Ez az AWB lock nemtom miért nem alap lehetőség pl. a különböző auto WB-k mellett.
Szerintem ennél a raw-nál is működik, ha átírod hexeditorban a típust sima S5-re és akkor megeszi az adobe.
" Ezt a vázon belüli a lut-ot nagyon komolyan vették, gyakorlatilag bármelyik profilhoz be tudod hívni a saját lut-odat, hogy pont olyan kép essen ki a gépből, amit szeretnél, nincs V-logra limitálva." Akkor ez hito álmainak gépe! Bár valami miatt biztos nem maradna nála fél évnél tovább. -
nozs23
addikt
válasz
MrChris #31264 üzenetére
50-es, meg 24-105. A 24-70 PL be lett áldozva, de nem bánom, nehéz egy dög volt.
Csomó extra dolog került a menübe. Pár dolog máshogy is működik, mint korábban. Volt amire csak úgy tudtam rájönni, egy online segített egy Panasonicos (de még neki is chatelnie kellett hozzá) ez az volt, hogy tapicskolás nélkül hogy választod ki, hogy kit kövessen az AF, ha több ember van a frameben. Még teljesen ezt az automatizált focus pullt sem vágom, szerintem az interface elég bonyolultra sikerült, de sokszor úgy sem kell.
6K opengate 9:16 frame markerrel (story) elég menő.
Tudtam, hogy jó lesz az AF, de egyelőre nagyon furcsa, hogy meg tudok bízni benne.Speed/Sensitivity beállításnak először van tényleges jelentősége Pana vázon. Max-ra húzva tényleg iszonyat fürge, alapbeállításon kicsit nyugodtabb, mint egy Sony default. Low-lightban is kevés huntba futottam bele. Zárnak jobb hangja van, mint volt. AWB lock nem úgy van, mint a Sonynál (ha jól emlékszem), itt manuálisan kell engedélyezni (kiraktam FN-re), illetve felvétel közben is be tudod nyomni. RAW támogatás még nincs, 55media is dolgozik az új V-log LUT-okon, amit várok, mert a gyárit nem szeretem. Ezt a vázon belüli a lut-ot nagyon komolyan vették, gyakorlatilag bármelyik profilhoz be tudod hívni a saját lut-odat, hogy pont olyan kép essen ki a gépből, amit szeretnél, nincs V-logra limitálva. Mondjuk ez hidegen hagy, úgyis csak V-log érdekel, azt meg utólag gyúrom, de ha valaki olyat keres, hogy az essen ki a gépből, amit akar, annak nem rossz. 50mm-en teljesen vállalhatóan lehet kézből tolni, nyilván futni nem kell, de nem őrül meg a stabi és rángat össze-vissza elég dokumentaristán, organikusan követ, amennyire tud, láthatóan jobban, mint az előd.
Még csak itthon tudtam tesztelgetni, de összességében tisztességes upgrade ez. -
Tuninger
Topikgazda
Sajnos téves infót tudtam és mondtam eddig az ingyenes Davinci Resolve és a h265 használatáról. Az free verzió úgy tudtam nem támogatja a h265-öt ezért jelenik meg a media poolban és a timelineon a h265-ös videó media offlineként. Valójában csak meg kell venni a windowsban a h265 codecet 300 forintért és utána a resolve is rendesen meg fogja jeleníteni. Vagyis nem kell teljes verziós resolve a h265 vágáshoz.
-
nozs23
addikt
S5II-nél kérdéses volt az AF FHD/120fps/10bit/422-vel. PDAF biztosan működik, mert nem csinálja a szokásos DFD huntolást, de lassabb, mint a 24-60fps-el. Téma felismerés nem működik ebben a módban, de normál tracking van és point and shoot is jól megy vele.
-
narumon
őstag
válasz
hibavissza #31227 üzenetére
Megjött a Pana 20-60-as obi
Megvárom az S5IIX bevezetést sztán lehet valaki jól jár vele 60-ért.
Mármint, hogy mivel? -
narumon
őstag
Szia Vond!
Nekem a hangról lennének kérdéseim, (akár privátban is, hogy ne offoljuk szét), pont itt tartok, hogy cégnél kéne néha felvenni ugyanilyen beszélgetéseket és arra gondoltam, hogy S5 - erre kellene valami vezetékes mikrofont (portot) kötni, ami 2-3 csiptetős mikrofon hangját szedi egyszerre össze. Hogy is van ez?
-
nozs23
addikt
Megvan az S5II. Par aprosag: melyebb a markolat, nekem kenyelmesebb a fogas. Gombok, tarcsak sokkal minosegibben jarnak, mint az S5-nel es ez igaz a kijelzo mechanizmusra es a kis ajtocskakra is. Mintha ugy az egesz vaz magasabb minosegben jott volna. Tok jo, hogy nincsenek csilingelo kapcsok, siman belefer a Peak design anchor. Tobbet majd hetvege utan, mikor megyunk dolgozni.
-
hito
nagyúr
Már megint én, sorry, de asszem találtam egy setupot, ami kicsinálja ezt az ocsmány sárgás/barnás taknyot, amiben az egész kép úszik izzólámpánál (főleg a bőrtónus)
CineD-t saját ízlésemre finomhangolva (+2,-5,0,+2,+2) WB-t AWBc-re állítom, azon belül A:2, M:2, feketeszint -10, árnyékkiemeléshez nem nyúlok. Mondjuk jó lenne feles osztás a jelenlegihez képest Fotóstílusokon belül (-5, +5 helyett -10, +10) és nem tudom mikor jut el oda a Pana, hogy színekhez komolyabb hozzáférést enged vázon belül (RGB szaturáció, vagy színmélység Sony módjára). Sok szarakodástól megkímélné szegény ügyfelet
No ezt csak azért írom, mert a szakadék széléről jött vissza a gép és örülök, mert nem szívesen adtam volna túl rajta. Túl sok jó dolog van Pana vonalon és m4/3 obik amellett, hogy kicsik és könnyűek, még talán meg is fizethető a Sony/Fuji rendszerhez képest. Tehát nagyon örülök
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31254 üzenetére
NX1-et már kukáztam, csak az NX500
De Sony-t is imádom. Általában nem a produktum miatt szoktam eladni, hanem akkor épp rámjön a cserebere. Sony-val hosszútávon el tudok lenni. Fujiban csalódtam, Oly mikor utoljára néztem fasorban nem volt videós tudásban. Vicces és érdekes módon még D7500 tetszett netes infók alapján, de inkább maradnék mirrorless vonalon.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31252 üzenetére
A dpreview minden kamerát alapbeállításon tesztel, vagyis Standard picture profileal. Az a6100-6600 közötti összes vázban ugyanaz a szenzor van és ugyanaz a rawja is. A jpg motoron valóban próbáltak közben finomítani, de a standard profil csak Kraig Adams kezében néz ki normálisan.
hito is mar 100x megkapta a beallitasaimat mindig amikor sony kamerat vett, de aztan mindig eladta. Maradnia kellene az NX1-nél -
Kukcaman
senior tag
válasz
totron #31248 üzenetére
Szia!
After Effects-ben megoldható Fractal noise segítségével, ezzel be is tudod mozgatni. Majd raksz rá egy Tint effektet és kész is.
Vagy egyszerűen letöltesz egy ilyet és erre raksz egy Tint-et akár After Effects-ben akár Premiere pro-ban. -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31247 üzenetére
Ezek allóképek a videóból, viszont passz milyen beállításon.
-
hito
nagyúr
válasz
hibavissza #31245 üzenetére
Nem melózom vele, csupán családi és amatőr felvételekre használom. Viszont vagy jó ránézni, vagy nem. Ha nem, akkor babra után legyen jó ránézni. Ha úgy sem, akkor megy a piacra
MrChris: a 6600 pont nem jó példa, mert ott tényleg mintha történt volna valami. Olyan sample-öket néztem youtube-on, hogy egyből rohantam minden használt oldalra
Aztán megláttam az árát...
De igen, értem mire gondolsz és számtalanszor én is csalódtam már benne. Viszont nem nagyon van más támpont.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31247 üzenetére
Melyiket rakjam mellé? 6600 és 6400 2019-es, de igazából mindegyik 6x00-esnek más itt a színe. Egyik ződ, másik rózsa...
-
totron
addikt
Analóg TV esetén az adástalanság állapotábani hangyaháború megvan valakinek? Ugyanazt a mozgáskultúrát kellene ábrázolni animációban fekete háttéren, citromsárga pontocskákkal. Milyen szoftverrel, eljárással lehetséges ez?
-
MrChris
nagyúr
Szerintem erre az összevetősre ne vegyél mérget. 6500 vs 6600. Ez hardver különbség, vagy csak szimplán videó beállítás, random WB?
-
hibavissza
veterán
Mire elgondolkoztam rajta már el is vitték...egy próbát megért volna.
Ilyen szinten minek belemenni, hogy melyik váznak milyen color driftje van? Egy picit máshonnan esik a fény és már teljesen mások a fényviszonyok. Egy másik obit tekersz rá és sokkal nagyobb különbségek látszanak. Ráadásul ma már mindegyik gyártó ugyan azt a Sony szenzort használja. RAW-ban jóformán egyformák a bayer szűrősek. Tényleg érdekel, hol számít egy ekkora különbség.
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31242 üzenetére
Nem, de még küldhetek
Igaz, volt mindkettő, de nem tudom hova mentettem a mintákat.
Itt azért van különbség vastagon. Persze lehet, hogy erre van valami magyarázat és tényleg ugyanolyan azonos beállítások/objektív mellett.
GH5-tel nem csak színekkel van problémám. Fény/árnyékot se tudja emészthető módon lekezelni, egész egyszerűen nem értem a működését. Már próbálkoztam mindennel (fekete babrálás, fényerő szint, árnyék kompenzáció, árnyék kiemelés, stb.), de élhetetlen számomra. Sony milliószor jobban kézre/szemre áll nekem.
hibavissza: ott is volt egy 10-es bukóm, de legalább kipróbáltam. Ez egy másik GH5. Óvatosan kitapogattam egy fogpiszkálóval és valóban középen hiányzott 1-2 érintkező, vagy visszahajlott, nem tudom. Nem foglalkoztam vele, lehet, hogy javítható volt
De prímán működött egy slottal is.
-
hito
nagyúr
Nem tudom megzabolázni a GH5-öt, úgyhogy szerintem dobom. A6300/6500 közül melyik ajánlanátok színek tekintetében? Van némi különbség dpreview összehasonlító kép alapján.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31239 üzenetére
Én befejeztem a használtozást. Tele van csörgősipkás bolondokkal a piac. Ott fog minden megrohadni a fiókomban. Egy bolond bejelentkezett, hogy elvisz mindent. Utána csak az összes obit vinné. Aztán már csak hármat, de az tuti-tuti. Azóta is viszi...nem gond, évente egyszer feltekerem és örülök majd neki, hogy milyen patent kis cucc.
-
MrChris
nagyúr
válasz
nozs23 #31233 üzenetére
Olyat találtam, hogy a G9 nem küld időkódot ezért a Ninja V-n kell indítani a felvételt és csak AF-Cben müxik. Pedig még a régi GH3-al is kompatibilis... Nem fenyeget, hogy ilyet vegyek és már nem is vonz, akkor már egy GH6 csere jobb ötlet.
Elírtam Atmos-t írtam Atomos helyett.hibavissza: közben kiderült számomra, hogy neked írtam okosságot a summiluxal 25-el kapcsolatban.
már-már azon voltam mégis megveszem (II-es elérhetetlen), de megelőztek.
Volt egy S5 375e-ért, nem derült ki van e baja, vagy a piacon ennyi a valós eladási értéke. Azért erősen gondolkodtam rajta, de az üveg árak... inkább egy G9 mk2 jó pdaf-el, kézi highres-el jobban érdekelne, de hová lehetne azt árazni? Szinte FF árra?Tuninger: igen látom, hogy nem nekem találták ki. Ráadásul külső monitorként a késés nem jobb a telefonos HDMI-USB kombónál. De ez a srác azért jól feldíszítette, alig találni benne a G9-t.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #31232 üzenetére
A Ninja ProResben rögzíti a rá tolt cuccot, akkor is ha az 8 bit 4:2:0. A G9-hez nem sok értelme van venni, 4K 50-60-nál kapnál vele 10 bitet.
rawból a GH5s talán a legolcsóbb váz ami elérhető külső rögzítővel.
de az sem olyan fenékig tejfel, Taranis vett a Fuji XH2s-hez egy Ninja V+-t rawozni, és nem várt problémákba futott bele. Mondjuk úgy hogy ez az external Rawoskodás messze van még a kiforrottól, ráadásul a gyártók csalnak ahol bírnak. -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31235 üzenetére
Gyakorlatilag kerek 500-ért lehet venni az osztrák Panasonictól raktárról az első generációs S5-öt, úgyhogy használtan tényleg nem éri meg annyiért. Akit érdekel hogyan írjon privátot.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31230 üzenetére
Nincs váz. Nem akartam sötétben, szakadó esőben érte menni. Másnap eladta 10 ezerrel többért. 780-at (új S5II) nem tolok bele a hobbiba most. 500+ ezret nekem nem ér egy használt S5. Rohadás dfd-ből elegem van. Még egyszer nem fizetek érte. MFT-n "kicsit" többet kell keresgélni a dinamikát utómunkában. Nem dolgozok vele, ráérek megtalálni. Használt EM1 mkII vagy GX9 felé kapirgászok. Sajnos amit találtam az mind csak hirdeti, eladni nem akarja vagy lekotlott a cucc teljesen.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31229 üzenetére
Nem tudja.
Internal pro-res lesz 1080p-ig. Pro-res 1080p felett SSD-re vagy külsőre. Pro-Res RAW csak külsőre. + streaming + All-I -
MrChris
nagyúr
válasz
Addig S5-n tolod?
-
nozs23
addikt
válasz
Miért az X?
-
hibavissza
veterán
Megjött a Pana 20-60-as obi
Megvárom az S5IIX bevezetést sztán lehet valaki jól jár vele 60-ért.
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon fanboyos lesz de szerintem ez a Peter Mckinnon videó egyszerűen jobb lett volna sonyval. A brutál breathing a focus huntok és focus rántások... és színben sem érzem hogy hű de nagy szám lenne.
Az más kérdés hogy ez mit sem számít mert a hang adja el az egész hangulatot. -
vond
MODERÁTOR
Nabazzeg, végül videókeverőm előbb lett, mint hangpultom.
Mehet az ismerkedés. De sietnem kell vele, mert csütörtökön már éles bevetés lesz.
ATEM Mini Pro árban meg tudtam venni újonnan, és ennek több értelmét is láttam. Nagyon jól fog jönni a stream mellett az összes bemenet nyers rögzítése. Viszont most már tényleg neki kell ülnöm a Resolve-nak, mert sok egyéb feature mellett generál a felvétel mellé project file-t is a vágásokkal, mindennel.
(Mondjuk elvileg tudok XML-t is menteni, aztán Premiere-be behúzni.)
Rosszul emlékszem, régen nem úgy volt, hogy ha vettél egy hasonló Blackmagic vasat, akkor megkaptad mellé a Davinci Studio-t is? Mert ahogy nézem, most nincs ilyen lehetőség. Csak az ingyenest tölthetem le, ahogy mindenki más.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #31222 üzenetére
Próbáld ki és számolj be róla. Ingyenes a letöltés, in app vasarlaskent van a studio verzio a zajszuressel. Mini 5-ön simán jó lehet 1080p videóvágásra.
egyébként meg lehet hackelni hogy az összes page látszódjon ne csak a cut és a delivery
szerintem arra tökéletes hogy a proxykkal dolgozz ipaden, és végül nagygépen renderelj
-
Márton
nagyúr
Most hogy a Resolve elérhető almára is, próbálta már esetleg valaki a legkisebb bevethető eszközzel, az ipad mini 5-tel? Épp egy ilyen csücsül mellettem. Nem sokat használom, főleg VR kép tükrözésre van, de eladni meg nem akartam. Hátha most értemet nyer, mondjuk szállásokon videót vágni vagy ilyesmi.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31195 üzenetére
Mekkora faxxágot írtam pedig ki is próbáltam.
Kint van az összes fájlom külső meghajtón ami hiába TB valóságban olyan 1300-1400 MBps-ot tud (a külső rack gagyi) és semmi különbséget nem éreztem, mint mikor a belső meghajtón futott a cache. Az valósban olyan 2800 MBps körül tetőzik.
Meg kell venni 250-ért az alap gépet és külsőn rá kell dugni egy TB PCIe SSD-t. 100 ezerből kijön egy kétterás, nem a plusz 250 GB amit Apple ad 100 ezerért. Bónuszként nem a nehezen cserélhető belső meghajtót használod. -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31218 üzenetére
Kicsit költői túlzás a zseni, de köszi
A magenta az nem volt tudatos az biztos, ittvan teljsebe is. Azt a clarity-t még a Premiere pro beépített LUT-ja okozta - monochrome - nekem az tetszik
-
hibavissza
veterán
-
hito
nagyúr
Semmi, nem ok-ztam le a beállítást
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31214 üzenetére
Köszi
Ilyenkor már nem trükközök a jelenetek módosításával, úgy rakom bele, ahogy akkor jónak láttam a videók elkészültekor, viszont volt 1-2jelenet ami nem volt fényelve (0:09 ; 0:23 ; 0:27). Melyiknél látod a clarity-t? (így utólag már az elején is látom, hogy a fekete eléggébebukik. Meg mást is látok benne, de az nem tudom mitől lehet. A7III felvétel, arra már nem emlékszem, hogy 50p vagy 25p).
01.05-én hoztam létre a mappát
enny biztos. Össze szedtem az összes videót (pár nap múlva meg még jött is hozzá), majd mindig nyesegettem a szárnyait. - bár nem ezt kérdezted, nem is folytatom
Igazából sok volt benne az időpazarlás is, mert volt, hogy csak néztem magam elé. Utána meg egy ellesett trükkel felgyorsítottam a folyamatot (napi 2x45 perc intenzív, köztes 15perc pihenővel). Talán 20óra lehetett. -
-
vond
MODERÁTOR
Sajnálom, hogy Neked nem jött be. Biztos van azért egy minimum minőség, ami kell neki. Igazi csodát ez sem tud tenni. Nekem szerencsére egész jól sikerült az AI-s konverzió. Használható, félig-meddig ilyen podcast-es hangot varázsolt a visszhangos, gyenge audio-ból. Használni fogom a jövőben is, ha szükség lesz rá. Remélem, nem lesz fizetős.
-
Tesztelgettem egy kicsit ezt a podcast-os AI csodát, egy telefonnal felvett kis falusi műsor audióját ráeresztettem. Kíváncsi voltam, hogy egy igazán pocsék alapból mit tud kihozni. Nos az eredmény borzalmas lett. Az enhance speech-et kikapcsolva egy fokkal jobb lett, de továbbra is vállalhatatlan.
A beszéd hangképe nagyon megváltozott, emberenként változott, volt akinek lassú robot hangja lett, másiknak meg nagyon magas és irritáló.
Szóval messze vagyunk még az ügynökös filmes trükköktől. -
Kukcaman
senior tag
Kész is van a Showreel, észrevételek mindig jöhetnek
[link]
-
-
Tuninger
Topikgazda
Mondjuk saját magad?
Techartnak van AF képes adaptere manual obikra, de csak Sony
-
Tuninger
Topikgazda
De akkor meg ne akard csökkenteni az élességet ha a jövőre tervezel, max csinálj egy olyan verziós rendert is a végső videódból amire raksz egy kis blurt.
Természetesen kell arc, normálisan beállított WBnél ha lehet. AWB sem ördögtől való, de akkor lehetőleg nappali kültéri felvétel legyen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Külpolitika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mozilla Firefox
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- French press gyűjteményem felszámolom :) A kettő együtt 2999 Ft
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest