Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #33319 üzenetére
Túl sokat vártam m4/3 után a FF vonaltól és ugyanazokkal a hibákkal szembesültem itt is, ráadásul még a kiterjesztett telekonvertert sem találtam, ami az egyik kedvenc feature-öm volt videónál.h
hibavissza: Hát, ez is egy vélemény, de hazudnék ha azt mondanám, hogy jól esett éhgyomorra. Bár viccesen és burkoltan, de mégis kb. hazug (btw mondasz egy vázat amiről azt állítottam, hogy volt és hozom a sample videót) idiótának állítasz be. Mégis úgy érzem, hogy ezek után nem nekem kell elcseszettnek éreznek magam. Az meg, hogy egy obicsere olyan változást hozna, ami mindent megváltoztat ezen a téren, erősen kétlem. Tény, hogy van némi különbség, de az inkább marginális ha színekről van szó. Egyébként meg lényegesen könnyebb vázat és kitobit cserélni, mint megkeresni azt az obit, ami árban és tulajdonságokban is megfelelő (fényerő, átfogás, stb.) és színekben olyan változást hoz, hiszen az obikról ezen a téren elenyésző infó van a neten a vázakhoz képest (pl. dpreview összehasonlító).
Tuninger: bocs, tegnap már nem volt erőm megvárni amíg feltölti. LINK.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz MrChris #33316 üzenetére
Igen, az ment szinte azonnal Komoly gondjaim voltak vele. Ami viszont nagy meglepetést okozott, az a Nikon Z5. Nagyon jól be lehetett lőni, baromi jó színek, pontos WB, röviden nálam az év meglepetése volt. Hosszútávra az egyik kiszemelt. Z6 lenne még érdekes, de végül az XQD kártya miatt arról lemondtam.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #33272 üzenetére
Attól is függ mennyire melegszik a telefon, throttlingnál lassít, a tárhely hogy bírja a nagysebességű írást RAWnál. A snapdragon 865 stabilabb mint a 870, szóval itt azért vannak variációk.
Nekem pl CSAK 24fps-en stabil, 30-on már dobál, holott roottal, prioritást adva a programnak nem lenne gond.Na ezért is lesz iPhone, mert az betonbiztosan üzemel, meg nem kell utólag foglalkozni a gyroflowval.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #33270 üzenetére
Stock Android 12 nincs, csak a main 26mm-es kamera. A developerek is Custom Android 11et futtatnak rajta (talán Carbon ROM?) azzal meg tudják csinálni hogy betonstabil legyen a 4K 60 RAW és olyan 10mp-ig jó legyen a 4K 120fps RAW.
Csak sajnos nagyon kevés (hozzáértő) usernek van OnePlus 8 Pro a discord csatornán és nem találtam tapasztalatot custom Android 13-14-ekkel, én meg nem merek vele trükközni, így is jópárszor kellett már az unbrick tool.... Így stock Android 11en használom, még a roottal is meggyűlt a bajom, pedig elég sok energiát beletettem. (ha tudtok hozzáértőt, szóljatok...)
De pl egy Galaxy S23 simán megy Android 13on az összes optikával, az S24 ultra is elmegy a legfrissebb gyári android 13en összes obival 4K60 RAWban. Mondjuk érdekes hogy pl LOGban egyik Samsung sem képes 30fpsnél többre.
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #33038 üzenetére
A felhasznalok 99,9%-nak szerintem tok felesleges/irrelevans ez a feature. Arra jo volt, hogy kapjon egy kis extra sajtot a gep es elhigyjuk, hogy hollywoodi produkciokban is hasznalni fogjak. A GH7 amugy arra ebresztett ra, hogy nyomottabb aron milyen jo vetel lehetne a G9II (ugyanaz a stabi, af, szenzor, framerate, opengate). Ez a szenzor kimondottan jol sikerult mind fotora, mind videora.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #33032 üzenetére
én még emésztem, a onepluson a 709-es profil alapból erősen alexpós, azt korrigálva egész élhető a highlight rolloff. persze a raw mindent üt, de nem mehettem végig abban, 60GB szabad helyem volt a telón, az kb 5 perc 4K 24 RAW-ra elég, így gondoltam majd egy 30mp lesz csak raw, a többi jó 709ben...
vond:
eső: kint volt az asztalon vagy 3 millió forintnyi cucc, és mindegyik olyan obi kombinációban ami nem vízálló. így 3 csepp eső hatására gyorsan elpakoltunk mindent, hogy aztán még 20 percig ne essen...
jó azért mentségünkre szóljon hogy aznap vagy 5x szakadt le úgy az ég 2 perc alatt mintha dézsából öntenék..köszi a likeot!
59mm:
lehet hogy 4:3-ban átlóban kell értelmezni, és 16:9-ben 75mm, majd kitesztelem -
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #33029 üzenetére
Én is így látom ahogy leírtad. Ami meglepő, hogy ez egy ACES konverzió után van, utána egy colorcheckeres korrekcióval. Fogok még szórakozni a fileokkal hogy mennyire lehet közelíteni a matchet.
a OnePlus az motion cammal ment, csak nem rawban, nem logban, nem autoexpón. Ami a döbbenetes hogy a legtöbb szín szerintem a oneplus képén van, vannak rózsás árnyalatok az arcon, a háttérben a zöldnek is több tónusa van.
de a oneplusnál csak a checkerrel csináltam egy auto correctet.ami még érdekes hogy a kameraváltás pillanatában drámai a szín változás, de 1-2 masodperc után hozzászokik a szem.
a fuji nekem is tetszik egyébként, viszont itt manual wb volt. A fuji drámaian hideg AWB esetén, így teljesen más színeket adna ha mindegyik kamera awb-n menne.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #32990 üzenetére
Ami tesztet néztem GH6 fókuszról az elképesztően jó lett annak ellenére, hogy DFD. Tényleg csak ott vérzett el, mikor 6-7 méterről a kamera elé egy méterre szaladtak és vissza.
Két dolog miatt sírom vissza az MFT gépeimet. F22-őn tényleg volt mélységem. FF-mel inkább előveszem a mobilt. Másik, hogy a tizensok év alatt nem vívtam annyit a szenzorkosszal mint FF-en egy fél év alatt. Pedig szinte nem is cserélek obit. Amíg MFT-én f7,1-nél a szuper közeliken kívül kb. minden éles volt a képen és nem jött a szenzorkosz, addig FF-en f7,1-en már a bolhaszellentés is meglátszik a szenzoron és hol van még a dof...nyilván ennek az is az oka, hogy a FF RAW-okat sokkal jobban meg lehet tépni. ISO 20 000 beltérben és nulla zaj.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #32984 üzenetére
Nem ertek egyet. Szerintem a GH6 szar vetel volt.
Tuninger
Valahogy nem hiszem, hogy uncropped 4k/60 FF olyan arazassal jonne, mint az S5II. Sonynal es Fujinal is elegge megdragultak a belepo hybrid vazak.
Es meg akkor is ott van az, hogy ebbol a GH7-bol a szart is ki lehet hajtani barmilyen korulmenyek kozott, ez nem mondhato el a masik oldalrol ezen az arszinten. Van ennek helye a piacon. Amugy fun fact: GH4 ota fejleszti ezt a szenzort a Pana.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #32984 üzenetére
GH6 tulajként egy kifejezetten jó upgrade, hiszen kapsz PDAF-et, jobb stabit, javított szenzorkiolvasást, internal RAW-ot, kicsit jobb üzemidőt, 32 bit floatot, és nem is kell olyan vészesen sokat rádobni a régi vázra.
G9 II-ről már kisebb upgrade, hiszen ha G9et választottál nem érdekeltek a High end codecek, de már megszoktad a jó PDAFet, és nagyobb a rádobás is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz MrChris #32561 üzenetére
Nem is rossz ötlet, mert van amúgy fogantyúm (vakusaruba csúsztatható, de már úton vannak a cage-be becsavarozható vakusaruk, meg maga a cage, de ezek lehet nem jönnek már meg a forgatásig). Őszintén ezt jobban szeretem, mint a gimbalt, nincs kalibrálgatás és (nekem) szebb a handheld érzetű mozgás (nyilván ezért kell a cage + oldalra felszerelt grip, hogy ne rázkódjon elmebeteg módon).
Valami ilyesmi lenne a cél, csak nem fa fogantyúkkal, hanem sima fém handgrippel:
---
#32562 Tuninger: Ilyeneken nem akadunk fenn. Másik kontra a Weebill 3S ellen, hogy a tesztelők szerint kicsit körülményesebb annak az állítása, hogy éppen milyen beállítást állítson a tekerő. A sima S-en erre van dedikált gomb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #32527 üzenetére
Ez is egy jó példa arra, hogy még extrém környezetben is elég ami van. Sokszor alig látszott különbség a képek között, és azért vegyes fények, nagy DR scene volt több is.
Márpedig a 10 bites FX3 képét egy a6700-zal is lehet reprodukálni, 500 pénzért.
Azért megnéztem volna egy 8 bites sonyt is ilyen körülmények között -
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #32464 üzenetére
Én ha nem lépek, csak törzsből dőlök, IBIS-el, post stabival, akkor se lesz olyan smooth mint gimballal.
ráfűzés a kell e gimbal dologra: én sem tudtam hogy ennyire handicappes third party obit használni sonyn. Kb 8 perctől van IBIS teszt. Érdekes megnézni hogy viselkedik apsc obi a fullframe ZV-E1-en, ha az dynamic active stabival megy 1.5x croppon.
látszik hogy a sony direkt heréli a gyro rásegítést third party obikkal, viszont natívval még a sima active stab is meglepően korrekt akár az FX30-cal. Bár a youtuber is mondja hogy gimbalt nem váltja ki, azért eléggé rendben van. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz MrChris #32387 üzenetére
A MILC gyártók aligha kínálnának ilyet, hogy aztán ne vedd meg az AF-es first party objektíveket tőlük.
A profi ligában pedig léteznek ilyesmi rendszerek, például az ARRI megoldása ultrahangos távolságmérésen alapul és ennek az adatai továbbíthatók egy motoros focus puller egységnek (ezt eredetileg távoli manuális pullingra találták ki, de konfigurálható úgy, hogy tartsa az ultrahangos szenzortól kapott távolságot).
De ez a DJI rendszer sokkal egyszerűbben használhatónak és mindenekelőtt sokkal olcsóbbnak tűnik. Talán ezen a szinten tudom elképzelni, hogy labdába rúghat.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #32224 üzenetére
fullframe 1080 50 fps és 1080 120 fpsen nincs PDAF a többi módban van.
Mivel nekem melóhoz kell az 50 fps, maradna a crop 4K50, de akkor minek vegyek fullframe kamerát ami ebben a módban gyengébb képet ad mint egy a6700/FX30 ami oversamplinggel.
Pedig csak 100as lenne a rádobó az A7III-ra... (jó meg teljes obipark csere)szerk: de aki eddig fontolgatta, annak erre le kell csapnia, sztem sokáig nem lesz még egyszer ilyen olcsó
[ Szerkesztve ]
-
CMR
tag
válasz MrChris #32100 üzenetére
4K bemeneti jelet tud fogadni, de csak 1080p-t ad le.
(Jogos a kérdés, hogy ennek mi értelme )
1080p-vel már elvagyok, 720p is jól néz ki egyébként ZV-1-en, de az már na....
4K-t szerintem senki nem néz streamen, legalábbis én ezzel nyugtatom magam technikai buktatók láttán állítólag ZV-1 és ZV-E10 is túlmelegszik a 4K-tól....In Code We Trust
-
-
MrChris
nagyúr
válasz MrChris #32023 üzenetére
Steadymaker változat gimbalokhoz 33e Ft-ért, nem is drága és baromi hatásos, szinte teljesen eleminálja a fel-le mozgást. Steadyarm kétkezes változata. Jó kis fitness edzés ezzel lesétálni egy rendezvényt, azzal nehezítve, hogy a kamerához nem tudsz hozzányúlni. Megkérheted a vőfélyt indítsa már el a felvételt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31993 üzenetére
a gopron csak a LOG teszttől kezdve van kikapcsolva a zajszűrés (labs firmwarel állítható a mértéke), de ha ki lett volna kapcsolva, akkor is kultúráltabb.
A Hero 7 4K esetén nem használ zajszűrést, 2.7K-tol igen.
Az OA4 kikapcsolt NR-rel meglepoen zajos tud lenni, bekapcsolttal meg ISO3200ig meglepően clean.viszont tartom hogy nem látok nagy zizgés a croppos teszten.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31991 üzenetére
Ez a minimum elesseg OA4-en, ami egy kicsit még mindig élesített a normál profillal. D-LogM-ben nincs ez a minimalis élesítés sem, az lenne balanszban a goproval.
én nem vettem észre hogy nagyon zizegne az OA képe, kivéve horizon steadynél.
színben van ahol a gopro van ahol az action4 tetszik jobban, pl besétálásnál egyértelműen a dji adja a jobb képet, backlitben pedig a gopro.
viszont míg a goprok minimálisan driftelgetnek AWB terén, a dji képes teljesen elmászni hidegbe, aztán hamar visszatalál, de akkor is furcsa.
thx hogy megnézted! -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31932 üzenetére
Az a gond, hogy jóval több a szolgáltatás S5-ön. Nem hiszem, hogy itt mindent meg tudok oldani C menüből és FN gombbal. Ahhoz napi szinten kéne használni. A gx80-nal is évekig tartott mire menü nélkül tudtam használni. Ez nagyon hiányzik. Nem mondom, hogy az S5 menüje totál szívás, de vannak benne vadító baromságok. Aki mondjuk egy mobilról érkezik egy S5-re az garantáltan nem kedveli meg a fotózást, videózást.
Szerintem ez nem Panasonic specifikus. Minden márkánál ez van. Azt feltételezik a gyártók, hogy aki "semipro" vázat vesz az valami egyszerűbb vázról érkezik. Pedig a trend az, hogy a gyártók igyekeznek felfelé terelni a népeket és az olcsó, belépő vázak kezdenek megfogyatkozni. A profi vázak pedig egyre elérhetőbbek válnak (a rothadó nyugaton). Így egyre általánosabb, hogy valaki egy totál belépő gx80-ról, korosabb belépő vázról vagy akár mobilról érkezik ide, miközben a menüket ugyan azok a vén balfaszok tervezik mint 10 éve.....
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31929 üzenetére
Nem jutottam el idáig. Egyelőre a ott tartok, hogy a rawok ACR-ben megnyitva piszkálás nélkül jól néznek ki. Egy családi fotózással nincs más teendőm, mint jpg-be menteni. Még a gépet tanulom. Sajnos nincs időm használni, így amikor előkapom, a legutóbbi fn gomb testreszabásom jórészt csak anyázást indukál
Utoljára a dedikált zárválasztó gombot nyomkodva nem csinált semmit. Egy negyed órás turkálást követően rájöttem, hogy valami perverz vezérhangya silent módba kapcsoltatta velem a vázat korábban. A gép pedig gonosz. Nem azt írja ki, hogy MS not allowed the reason of silent mode, hanem kussol és magában röhög....[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31886 üzenetére
A 12-35 már egy éve le lett cserélve, új exterior + leica branding. 35-100 is discontinued, tehát azzal is ugyanez történik (+100-400-al is). Szerintem ennek semmi köze nincs a PDAF-hoz, az L-es obik jól működnek, csak fw frissítést kaptak, illetve PDAF-os OM vázakon is mennek a régi Pana obik.
-
-
narumon
őstag
válasz MrChris #31850 üzenetére
Nincs sajnos.
Teszteltem, sajnos nem tölti közben powerbankról (eleve ki sem kapcsol a képek között a gép...) Most éppen azt tesztelem, hogy így mennyit tud lőni 1 akksival..
Elektronikus shutter ilyenkor a jobb vagy mechanikus? Vagy tökmindegy?https://www.facebook.com/Naruvideo
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31845 üzenetére
Resolve-ban van direkt TL deflicker. Én még nem hasznàltam ezt a plugint. Vagy ott van az Lrtimelapse. Sajnos az nincs Macre ingyen. Régen azt hasznàltam, de deflickerelni abban sem kellett. Egy ND egyszerűbb szerintem. E shutterrel amúgy sem gond a rövid zàridő.
Van még egy jó és ingyenes Windowsra, de annak nem jut eszembe a neve és nem is hasznàltam.
Br+ACR+Davinci nekem mindenre elég most.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31804 üzenetére
Köszönöm! Nem rosszak azok egyáltalán. A 20-60 ennyire bitang. Álmomban nem gondoltam volna ezt az eredményt. Talán a 20 mm f2,8-on tudott felzárkózni. De szerintem ez már egészségtelen és értelmetlen peepelés.
Vigasztaljon a tudat, hogy bármi épkézláb videófelvételhez tekerhetek egy cinebloomot.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31749 üzenetére
Igazsàg szerint erről van egy diplomàm is. Csak eddig nem mozgatott.
Most ülók le a gép elé megnézni a tesztfotókat. Attól paràzok, hogy visszasírom az mft-t. A le se tojt 14 f2,5-nek is olyan képe van, hogy az valami észvesztő. Sok hülye teszter meg lesajnàlta....Rajzban, hordozhatósàgban biztos visszalépés lesz, viszont sok dologgal meg màr tele volt a tököm mft fronton. Vàltani kellett. -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31728 üzenetére
Jó. Ami meglepett, hogy milyen jó minőségű JPG-t csinál. Egy itthoni családi eseményt még a legpocsékapp fények közt is úgy megold a gép, hogy nem látom sok értelmét belenyúlni. Vaku sem kell.
Lesz egy összehasonlító tesztecske 20-60 vs mft fixek témában. Kicsit összeszaladt a meló nagy hirtelen (három reklámfilm és fotózás), úgyhogy nem tudom mikor.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #31576 üzenetére
Mobillal én sem (még ha minőségre most már közel is vannak, a nagy átfogás, meg a könnyebb kezelhetőség például nagyon hiányozna), de amennyit én forgattam, forgatok TV-be (helyi+RTL), oda én is inkább a saját MILC vázaimat használom, még ha meg is kapnám a nagy broadcast kamerákat a munkára, akkor is. Megvan az értelmük a dögöknek (bár ez is inkább a múltban volt igaz), de én nem szeretem őket használni. Sokkal könnyebb, kezesebb, gyorsabb nekem a felrigelt Sony-val (előtte Panával) nyomni.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Kukcaman
senior tag
válasz MrChris #31552 üzenetére
Fontossági sorrend kb ez lenne:
- lehető legjobb élesség (ki akarok próbálni termék videókat is - pl: forog egy csoki, utólagosan meg lehet vele szórakozni is)
- jó fényersség (legtöbbször akkor szolnak, amikor már kezd sötétedni, ki érti ezt vagy éppen gyenge megvilágítású épületekben). - vagy éppen autók részleteinek hangsúlyozása.
- AF nem egy utolsó dolog
- dual stabi elég hasznos, de minden egyszerre nem lehet.
Videóra/képre egyeránt használnám.
Szóval ennyi lenne. (L12-60-nál nem vettem észre nagy különbséget, mármint az elmosódásban). Köszi.#31553vond
Kipróbálnám azért azt a 140-es biztos jó, de tényleg túl korán lenne sötét.A Zuiko 12-40-en hátra lehet húzni a fókusz gyűrűt és akkor lineáris a működése, alapesetben meg "gyorsulós-lassulós", mint a többi focus-by-wire.
Komolyan hangzik és tetszik, este jól tudna jönni, meg bűvészkedni. -
b.vr
őstag
válasz MrChris #31543 üzenetére
Nálam pl. munka (renderelés), és bár egyel az említettek alatt (1060 vs 3060Ti) de kijön a 4x teljesítménykülönség. Amúgy amit használt árnak írsz 3070re az nagyon baráti (amúgy is rég nézegettem már), nekem a 3060Ti-t akkor kellett megvennem másfél éve egy munkához amikor még mindig baromi magasan volt (mondjuk szerencsére be lehetett építeni árban abba a projektbe, így nem volt gond, azóta meg így ingyen termel.)
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31504 üzenetére
Aki pénzt keres vele annak megéri. Ezzel megy el a legtöbb idő. Ráadásul azért is útálatos mert kb. ezerszer kell újra és újra meghallgatni az adott ingyenes icciri-bucciri szoárét. És ha neadj isten találsz az eleje felé valami kivágni valót, kezdheted elölről...
Reméljük mihamarabb ott lesz a Resolve Studióban . -
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31467 üzenetére
A belső 99% ugyanaz. A 700D-ben egyel ujabb kiadasa van ugyanannak a szenzornak, igy az uj modokban egy picivel magasabb felbontason tudja a 24 fpst. Nem kell nagy dologra gondolni, ilyen 32 pixel differenciákról beszélünk
egyébként kihajtható kijelző, jobb üzemidő, jobb fogás.full verzióm van motioncamból és beta tester vagyok
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31465 üzenetére
“Még tolod a raw videót?”
inkább úgy fogalmaznék hogy nem adtam el a 700D-t
bízom benne hogy ez most ad egy kis löketet hogy újra használjam.
a OnePlust is “szögre akasztottam” mert a legutóbbi motioncam frissítésnél kikerült a pixel bininges 1080p mód, a 4K-nak meg olyan hely és postprocess igénye van ami túlmutat a komfortzónámon -
narumon
őstag
válasz MrChris #31314 üzenetére
Úristen akkor én összel de rohadt jól száltam ki belőle Volt valahogy egy megérzésem, hogy a melók után ne álljon a szekrényben a következő szezon kezdetig, pedig még soha nem csináltam ilyet. Hát most úgy nézem nagyon bejött ez a súgás.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31319 üzenetére
Attól hogy most az árkádban az istyle nyitáskor 329 ezerért lehetett venni M1 Macbook Airt múlt pénzeken, a használt ára továbbra is 300-330k, mivel bárhol máshol 380k, hivatalosan pedig 500k.
GoPro Hero 11-et kb november vége óta 152-157 ezerért lehet venni a hivatalos oldalról, itthon használtan 180ért pillanatok alatt elkel a GoPro groupban ahol minden ilyen hirdetés alatt záporoznak az oltások hogy hivatalos oldalról 389 eur.
Szóval nem törvényszerű hogyha egyszer olcsó volt valahol akkor az az alap és onnan számoljuk a -27% áfa - 10% használt ár - alkut. Persze ha így tudsz találni az mázli, de lesz olyan vevő aki többet fizet érte és hoppon maradsz. Pl ha valaki felrak bécsben 400ért S5-öt biztos lehetsz benne hogy 1 órán belül nincs meg. Hiába gondolod hogy 330at ér.
Mintha rémlene hibavisszától hogy ő fel volt háborodva hogy a GX80 meg 75 ezret ér .
"én cuccom, más szarja" nemigaz?
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31319 üzenetére
Egyrészt nincs nekik raktáron, másrészt arra cashback nincs, de a 25% kedvezmény működik az egész site-on, csak alig van valami raktáron.
Szerintem a használt árak nem követik le állandóan az ilyen-olyan akciókat, inkább akciómentes időben hirdetnek, vagy rájuk rohad. Sok használt S1-S5 fog feltűnni, Fotoplus/220V/Tripont is kiárulta az első készletes S5II-t, megint csak rendelésre van.Btw. A Leica elkezdte fémházba rakni a Panasonic fixeket, ráraktak egy Leica logót és egy 4x szorzót az árra, lol.: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31317 üzenetére
https://www.panasonic.com/de/consumer/foto-video/lumix-s-wechselobjektivkameras/dc-s5e-k.html
Kosarba, kod: CSVB9DE22C25 (-25%) majd jelentkezni 200€ cashbackre es osztrakoktol megvan jelen arfolyamon 445-ert az elso generacios S5. A kod amugy barmire jo, de nagyon keves fotos cucc van naluk raktaron. -
hito
nagyúr
válasz MrChris #31267 üzenetére
Közel egy gurigáért? Hát, az tényleg álomgép, mert csak álom Egyébként kezdek elég szépen összeszokni a GH5-tel. Még a végén marad (egy ideig ). Két dolog kellett hozzá:
- találni egy jó setupot, ami az alaptulajdonságok legnagyobb baklövéseit elkeni. Ez megtörtént
- el kell engednem az eddigi elvárásaimat, különben benne ragadok egy megoldhatatlan szituban, illetve be kell fejeznem az eddigi tökéletesnek látott videóimmal történő összehasonlítást. Ebben is jó úton vagyokTuninger: hogy lőjem a lut-hoz az anyagot? V-log nincs aktiválva.
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31267 üzenetére
Meg egy update. Azt irjak, hogy a megis 120fps CDAF-en megy, de nem csak az, hanem a 60p is (1080p-ben, 4K-ban PDAF). APS-C croppon megy ezekben a modokban is a PDAF. Egyelore nincs tisztazva, hogy ezen javitanak-e fw-el. Amugy igy is jol működik a point&shoot, nem kezd el huntolni, szep az atelezes de tracking felejtos. Tehat, akiknek fontosak ezek a modok az meg inkabb varjon, vagy nezzen masfele.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31264 üzenetére
50-es, meg 24-105. A 24-70 PL be lett áldozva, de nem bánom, nehéz egy dög volt.
Csomó extra dolog került a menübe. Pár dolog máshogy is működik, mint korábban. Volt amire csak úgy tudtam rájönni, egy online segített egy Panasonicos (de még neki is chatelnie kellett hozzá) ez az volt, hogy tapicskolás nélkül hogy választod ki, hogy kit kövessen az AF, ha több ember van a frameben. Még teljesen ezt az automatizált focus pullt sem vágom, szerintem az interface elég bonyolultra sikerült, de sokszor úgy sem kell.
6K opengate 9:16 frame markerrel (story) elég menő.
Tudtam, hogy jó lesz az AF, de egyelőre nagyon furcsa, hogy meg tudok bízni benne. Speed/Sensitivity beállításnak először van tényleges jelentősége Pana vázon. Max-ra húzva tényleg iszonyat fürge, alapbeállításon kicsit nyugodtabb, mint egy Sony default. Low-lightban is kevés huntba futottam bele. Zárnak jobb hangja van, mint volt. AWB lock nem úgy van, mint a Sonynál (ha jól emlékszem), itt manuálisan kell engedélyezni (kiraktam FN-re), illetve felvétel közben is be tudod nyomni. RAW támogatás még nincs, 55media is dolgozik az új V-log LUT-okon, amit várok, mert a gyárit nem szeretem. Ezt a vázon belüli a lut-ot nagyon komolyan vették, gyakorlatilag bármelyik profilhoz be tudod hívni a saját lut-odat, hogy pont olyan kép essen ki a gépből, amit szeretnél, nincs V-logra limitálva. Mondjuk ez hidegen hagy, úgyis csak V-log érdekel, azt meg utólag gyúrom, de ha valaki olyat keres, hogy az essen ki a gépből, amit akar, annak nem rossz. 50mm-en teljesen vállalhatóan lehet kézből tolni, nyilván futni nem kell, de nem őrül meg a stabi és rángat össze-vissza elég dokumentaristán, organikusan követ, amennyire tud, láthatóan jobban, mint az előd.
Még csak itthon tudtam tesztelgetni, de összességében tisztességes upgrade ez. -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31239 üzenetére
Én befejeztem a használtozást. Tele van csörgősipkás bolondokkal a piac. Ott fog minden megrohadni a fiókomban. Egy bolond bejelentkezett, hogy elvisz mindent. Utána csak az összes obit vinné. Aztán már csak hármat, de az tuti-tuti. Azóta is viszi...nem gond, évente egyszer feltekerem és örülök majd neki, hogy milyen patent kis cucc.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31232 üzenetére
A Ninja ProResben rögzíti a rá tolt cuccot, akkor is ha az 8 bit 4:2:0. A G9-hez nem sok értelme van venni, 4K 50-60-nál kapnál vele 10 bitet.
rawból a GH5s talán a legolcsóbb váz ami elérhető külső rögzítővel.
de az sem olyan fenékig tejfel, Taranis vett a Fuji XH2s-hez egy Ninja V+-t rawozni, és nem várt problémákba futott bele. Mondjuk úgy hogy ez az external Rawoskodás messze van még a kiforrottól, ráadásul a gyártók csalnak ahol bírnak. -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31230 üzenetére
Nincs váz. Nem akartam sötétben, szakadó esőben érte menni. Másnap eladta 10 ezerrel többért. 780-at (új S5II) nem tolok bele a hobbiba most. 500+ ezret nekem nem ér egy használt S5. Rohadás dfd-ből elegem van. Még egyszer nem fizetek érte. MFT-n "kicsit" többet kell keresgélni a dinamikát utómunkában. Nem dolgozok vele, ráérek megtalálni. Használt EM1 mkII vagy GX9 felé kapirgászok. Sajnos amit találtam az mind csak hirdeti, eladni nem akarja vagy lekotlott a cucc teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31164 üzenetére
Én a kitobitól teszem függővé ezt a váltást. S5-ön fogom próbálni. Ha normálisan átélez akkor még az is lehet, hogy az első verziót veszem. Soha nem leszek rendezvény videós. Filmezném a boldogiító igent a pár mellől és mindenki engem bámulna, miközben azon meditál, hogy vajon a dagadt hegyomlást hozta a sarkon álló platós kamaz
Ha nem tetszik a rendszer akkor egy 9 milis summiluxot csavarintok a gx80-ra. Kell az uwa, nem tudok mindent panorámával megoldani.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31157 üzenetére
Gondoltam ma kiszaladok melóból letesztelem. Aha...bemutatóterem parkoló nélkül. Fogyatékosok. Tesztelésre szánt időm parkolóhely kereséssel telt a putritelep közepén. Hétvégén elgurolok a 220 Voltba (már, ha van nekik). Nincs közel, de legalább van parkolójuk.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31138 üzenetére
én is láttam és remek kérdés, a grade nélküli felvételen is látszik. valószínűleg szenzorkiolvasásnál valamit összevont. Nekem úgy tűnik mintha kicsit máshogy lenne a lineskipping mint a sonynál. Ez is zizeg egyébként aliasing miatt csúnyán, a második 1080p 50 klippnél egy pillanatra megmozdítom a kamerát és pont a kérdéses részlet is mozog.
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #31131 üzenetére
Nem a Leica-tol jon, csak bejelentettek egy szorosabb egyuttmukodest (L2 : [link]). Nem tudom, hogy az itt leirt sok bullshit mit jelent, de szerintem azt, hogy a Leica megkapja a Panasonictol ezt a fokuszrendszert is, ahogy korabban a DFD-t, cserebe a Panasonic rabiggyeszthet meg egy par Leica logot az uvegeire.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31120 üzenetére
G9-ben elvileg ugyan az a szenzor van mint az EM1 II-ben. Az tud fázist. Röhögnék, ha fw frissítéssel megkapná. Biztosra veszem, hogy az S5 I-re is rá tudták volna varázsolni fw frissítéssel. Ugyan az a 24-es Sony szenzor van bene mint az a73/4-ben. Tudtommal.
Ahogy nézem az L rendszer üvegei vígan mennek PDAF-fel. Tehát már tervezéskor tudniuk kellett. Még új fw-t sem adtak ki az L obikhoz....tehát évek óta patkány módon hazudoztak a Panasonicnál. Egy ilyen szintű PDAF rendszert nem könnyű összehozni. Nikon, Oly, Fuji nem képes rá ennyi pénzért.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy az MFT üvegek is futnának fázissal...[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31113 üzenetére
G9-ről nincs sok értelme bármire váltani. Mindent meg lehet vele oldani. Sony szenzor van benne. Gx80 viszont már hobbira is régóta szűk keresztmetszet nálam. Ezzel is meg tudok oldani mindent, de nagyon szenvedős. Sokszor azért nem fotózok, videózok már vele, mert a kívánt eredményért nagyon meg kell dolgozni a gépből kieső anyagot.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31109 üzenetére
Ma mondtam itthon, hogy eltapsolnék másfél misit a hobbira. Volt öröm
A vicc az egészben, hogy ugyan ez a szett MFT-n jóval drágábban jön ki és nincs követő fókuszod.
G9+10-25+25 400+750+450=1,6 millió. Durva szám.
Ha eltekintek az ekvivalenciától csak valami hasonlóan használható szettet nézek akkor
G9 12-60 kit + 25 1,4 az 630 + 250 = 880 kopejka.
A plusz háromszáz ezresért másik ligába kerülsz. Nulláról az MFT nem életképes ajánlat ma már.
MFT-n van a 20-45-60 fix sor egy gx80/g80-nal ami ultra budget tud lenni és minőségben még mindig ász. Fujin/Olyn is el lehet lenni kis büdzséből, pár fixszel, ha a videózás nem annyira számít.
Amikor ezek nem játszanak, úgy néz ki a következő lépcső az s5II kit és az L rendszer. 105-ös makró az L rendszerben egy százassal hosszabb. Telében a Sigma szintén ott van jó ajánlattal. Meg kell szokni azt a 30% felárat.
Nálam az a kérdés, hogy a 20-60-as kitobi hogy viszonyul rajzban az mft soromhoz. Másik dolog, hogy ez a mostani kit ár az mézesmadzag az early adoptereknek vagy tartósan ez marad.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31080 üzenetére
Ahogy Nozs23 írta az S1 egy durva munkagép, ha nem kell követő AF. Fotóra is zseniális.
Végre eljutottunk oda, hogy nem a specifikáción megy a fingreszelés és cicaharc, hanem a képalkotás lényege, az objektív felhozatal dönt.
Sok manuállal a fiókban biztos beneveznék egy S1-re. MFT pont a karaktert heréli a manuális obikban. Manuálisnál mondjuk lényeges a peaking, kérdés abban hogy remekel az s1. Lehet Narumon küldte vissza az Alzára
Apropó, ugyan itt S5 I. átvétel. Jelige: szaréhugyé'
[ Szerkesztve ]
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31040 üzenetére
A Galaxyt eladtam, nem próbáltam ki végül vele a MotionCamet.
A OnePluson meg a 11-es droiddal van full funkcionalitás. Bár érdekes mert régebbi MotionCam verzióval volt 4K 60 fps, most meg 4K 48 a max.
1080p 24fps-en managelhető a fileméret, persze ott se eszik keveset. Általában rádobom a Samsung T7-et átmásolom rá az MCRAWokat és az SSDről dolgozom utána -
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31004 üzenetére
Átszaladtam a videón, hol vált benne szifonra?
Ezt mondom, nem veszed észre. Amúgy mondja mikortól.nem értem a kritikád, alig van fókusz vadászat
Másról nem szól az összes videója. Betalál-nem talál. Vágás után...Tök jók a színek. Háttérmosás az pont alig van,
A melegbe húzott WB és visszahúzott szaturáció. Háttérmosás nincs csak háttérhomályosítás. Gyötrelem a szemnek. Vagy legyen tökig éles minden vagy emeljük ki rendesen a témát. Azért "jó" az MFT, mert egyiket sem tudja a szokásos f2,8-4 lencsékkel.
Ezek mondjuk a lookhoz tartoznak. Ízlés dolga. -
theporcupine
tag
válasz MrChris #31004 üzenetére
Azért az érdekes, hogy ebben a videóban is azt mondják és én is tapasztaltam, gondolom, mások is, hogy kamerával videózol egyből megtalál biztonságiőr, rendőr, akárki, hogy mit csinálsz. Ugyanez telóval senkit nem zavar. Miközben itt arról van szó, hogy hasonló, vagy ugyanolyan felvételt lehet csinálni azzal is. Elég értelmetlen.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #30994 üzenetére
Nem kell semmilyen app. Szifonnak olyan szelfi kamerája van, hogy mindenre elég nappal. Gimbal sem kell. Lehet a tartalommal foglalkozni. A linkelt vlogban annyira jól adja, hogy mennyit javított a képi tartalom minőségén mikor szifonra váltott a nyomorék om1-ről. A hang az pocsék lett, de azon a legkönnyebb segíteni. Be van akadva "valamiért" az
OlympusOMD a mókusnak, de engem iszonyúan irritál a háttérmosás és folyamatos fókuszvadászat. Meg a stílusa is időnként sok, de vannak néha érdekes tartalmak a csatornáján, ezért követem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest