Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #24094 üzenetére
Az. Téma volt mostanában az a73 vásárlás itt is és azért linkeltem, nehogy valaki rárepüljön. Futott még valami Rhino camera is. Az is hasonló. Szerintem egyszerű adathalász. Nagyon hülyének kell lenni az előre utaláshoz. Igazából ezt látom problémának az Einfin, Eglobal helyekkel is. Mi van, ha akkor csődöl be amikor pont nekem van kintlévőségem. Ráadásul olyan hosszú a szállításuk mostanában, hogy a kártyacéggel visszaszipkáztatni is necces. Azt hiszem két héten belül kell lenned. De ez csak rémlik.
-
Sordoran
addikt
Bizonyára elfogyhattak, mert jelenleg csak kettőt látok aprós oldalakon, amiknek jó az ára, míg fb-n van több is, de ott már 100ezer fölött. Az a kettő pedig bár jó lenne, de pest és dunántúl nekem messze van, ilyen értékben pedig személyesen kötnék csak üzletet. Néha lőnék rövidebb videókat, és esetleg zenekari menetelést rögzítenék majd (vírus után), szóval az ár mellett a méret számít. Szimpatikusabb a Weebill S, csak ki tudja találok-e közelben, miközben a Ronin SC akció meddig tart vajon. (berendeltem helyi boltba biztos ami biztos alapon, szóval már ma mehetek érte ha elengedem a Weebill S-t)
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #24093 üzenetére
Üzleteink. Ez szélhámos?
-
hibavissza
veterán
Ezt dobta a gugli.
[link] A7 III 460-ért. Egyenesen Rozgonyi Balázs fél éve alapított autókereskedő cégétől.
Valaki nem rendeli meg próbából? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Sordoran #24091 üzenetére
Ha 85k vs 140k, akkor nem kérdés hogy Ronin, nagyon hasonló a két gép,ha közel egy árban vannak akkor lenne jobb választás a weebill. Nozs azt hitte hogy a gimbal kábelén akarod a vázban állítani a zoomot. A follow focus motorral jó lesz, én is így használom.
Délután láttam Zhiyun Crane (V1)-t a Cinematography adokveszeken 39 pénzért... -
Sordoran
addikt
válasz
nozs23 #24088 üzenetére
Fókuszálás nem érdekel annyira, a gépnek auto fókusza elegendő. A zoom is csak extra lenne, szerintem egy fix obival használnám. Együttesen 800g lenne elvileg maximum, ez belefér bőven. Amennyiben nagyon megéri felárat a Weebill S akkor elgondolkodom rajta, de használtan azért nem akarok látatlanban beruházni rá (mivel vidéki vagyok így személyesen tuti nem találok közelben), és még így is úgy látom drágább a Ronin SC-nél.
-
Sordoran
addikt
válasz
Tuninger #24086 üzenetére
Jobb annyival amennyivel drágább? Most a Ronin SC-t már 85ezerért be lehet szerezni, míg a Weebill S 140ezer alatt nem nagyon van. Előbbinél fókusz motor nélkül, a Weebill S esetén ez már része gondolom csomagnak. (árakat nem követtem eddig, nem tudom ez tényleg jó akciós ár-e érte, vagy a Weebill S szokott lentebb menni)
Alkalmi szinten lenne használva, ezért is csillant fel szemem a lélektani 100ezer alatti árnak. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Sordoran #24085 üzenetére
Ronin SC helyett szerintem a Zhiyun Weebil S jobb választás, nagyobb cuccot tudsz rajta kiegyensúlyozni mert "hátrébb" lehet tolni a kamerát.
Mindkettő megfelelő a setupodhoz egyébként, zoomot balanszolni középen szoktak, esetedben olyan 70mm környékén, a gimbal simán megtartja ez esetben anagylátós és a tele állást is.
Focus motort tudsz használni itt is a zoomhoz, szuperül működik. -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Beszereznék végre egy gimbalt videózáshoz, ebben kérnék segítséget. A kamerám egy Sony A6400-as, és objektíveknek a sigma trio (jelenleg csak Sigma 16mm, később 30mm és 56mm) lenne, valamint egy Sony 18-135mm. Első körben egy Dji Ronin SC-re gondoltam. Ezzel gyakorlatban is megbirkózna? (a kamera 403 g, objektívek közül a legnehezebb a Sigma 16mm 405 g, tehát belefér határértékbe)
Illetve nézem hogy a Pro combo amibe van fókusz gyűrű állító 15ezerrel több, ennek van értelme? Nem fókusz hanem a zoom tárcsára helyezve működne, vagy ekkor kibillenne egyensúlyból ahogy előrébb kerülne picivel súly pont? -
taranis
addikt
Megjött a szörnyeteg egy nappal azután, hogy visszaküldtem vondnak a vázat, ígyjárás, majd a következő matchnél fogom használni:
Életem első fénye, remélem nem nyúltam mellé semmivel, ezekből épült:
Jinbei LED EFII-60 Bowens Bajonettes LED Lámpa (60W)
Mikrosat Basic Oktobox 120 cm-es Méhsejtráccsal
Walimex Pro Lámpaállvány WT-420 - 14595 (max. 7,5kg, 420cm)Egyelőre még nem tudtam tesztelni.
-
vond
MODERÁTOR
Híííjjj... Azt a fejet láttátok volna, amikor újra rámarkoltam a G9-emre. Még meg is simogattam, baszki.
Rendben visszaért a váz Taranis kollégától. Ezúton is köszönöm az együttműködést. -
MrChris
nagyúr
válasz
kovsol #24061 üzenetére
Nekem éppen nincs bajom a 2,35:1 képaránnyal, ha arra van komponálva a látvány, viszont amint borul akkor válik erőltetetté. Ebben az esti sétában van pár ahol működik és van amikor kicsúszik belőle, főképp az arcok esetén zavaró.
Kár, hogy a G9-ben nincs virtuális kitakarás. -
kovsol
titán
válasz
Tuninger #24071 üzenetére
ISO3200 patika
ISO6400 rengeteg részlet a tollakon, pici zajszűréssel
ISO25600 facebookra, vagy kisebb printben még a zajt is keresni kell csak.A6100/6300/6400/6500/6600 egy kutya, egyforma szenzor. Ott ISO 3200 fölé max akkor mentem ha már abszolút nincs más lehetőség, mert nagyon veszik el a részlet.
-
Teasüti
nagyúr
4K50-et ez is csak crop módban viszi.
Ennyire azért már felesleges technózni szerintem.
Melyik ügyfeled fogja kiszúrni a leszállított videóban, h crop módban készült a nyers?
Én pl meg se tudom különböztetni xt3-on a kettőt, igaz nincs egy tized szorzónyi különbség ha jól emlékszem. De nem is emlékszem pontosan, mert minek foglalkozni vele?
Ráadásul FF szenzoron van a crop, szóval ez pont a fenti értékezésből kiindulva nem jár semmilyen minőségi hátránnyal, sőt! Gyorsabb lesz a kiolvasás és javul a rolling shutter.
A jobb általános képminőséget viszont könnyű észrevenni, amit kapsz crop szenzor ellenében. Azért a fény és ISO előnyért amivel az FF indul, azért nekünk kőkeményen zsebbe kell nyúlni crop szenzoron. Bár az is igaz, h fényerős obival meg jön a papír dof és az videóban meg nem annyira kívánatos. Kissebb szenzornak ez az egyetlen előnye talán, h mélyebb dof*. Minden másban hátrányból indul. És valahogy én nem érzékelem, h rendszer árban kedvezőbb lenne egy apsc, mint egy ff. Mindkettő vese árban megy, mire felszerelkezel úgy kényelmesen.*Viszont ha adott dof kell, akkor fordulhat a kocka: én pl. meg tudok lőni egy Fuji 35 1.4-el egy csoportképet teljesen nyitva olyan távolságból, h egész alakosan beférjen a csoport és mindenki éles. FF-en ehhez már erősen rekeszelni kell és akkor ugrott a fény előny is.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #24067 üzenetére
Erre gondoltam én is. Videóban én sem érzem hátrányos helyzetűnek a kisebb szenzort, még egy mFT is pazar lenne, pl ha lenne GH5s csak szenzorstabival.
_q: nem, a fény mindig ugyanannyi. az ISO teljesítmény viszont nem. Vagyis egy APSC egy F2.8-as obival mehet ISO800-on egy adott szituációban, ahol a fullframe F4-es obival csak ISO1600-on. Még így is a FF lesz előnyben egyébként.
Az A7 III fotóban ISO3200-ig patika, míg az a6300 én úgy éreztem ISO800-ig hozta csak. Videóban meg nyugodtan rá lehet dobni 2 EV-t mindkét értékre.
Mint írtam nem a videó aggaszt, hanem a fotó, mostanság sokat klikkelek itthon.. többet mint videót.
-
kovsol
titán
Ezt amúgy te magad is könnyen le tudod ellenőrizni.
Beteszed A vagy M módba fix ISO-val, majd FF és APS-C mód között váltasz, és megnézed a kamera fénymérése változik-e.
Segítek nem fog változni. Ugyan akkora záridő kell majd, azonos expoziciós szinthez APS-C és FF módban is. Szóval a fényerőt nem befolyásolja, csak a DOF-t. Meg persze a látószöget. -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tuninger #24066 üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam. 5d3 vs xt3, natív obikkal (70-200 és 50-140) mindkét rendszeren ugyanazzal képkivágású portréval az FF parádés élességet hoz, míg az apsc elkeni a részleteket. Csak Fuji fixekkel tudok hasonló élességet elérni, amit a nagyobb szenzor nagyobb pixelekkel simán odatesz egy középszar üveggel.
-
kovsol
titán
válasz
Tuninger #24066 üzenetére
24 Mpixel APS-C szenzor pixelsűrűsége egy 56Mpixel FF szenzorral egyezne meg.
A Sony A7R4 61Mpixel APS-C módban 26Mpixel.DXO mark méréseit megnézve R4-en, még a G és GM zoom objektívek is a 40-50Mpixel között tudnak kirajzolni. Ez jól mutatja, hogy a jóval alacsonyabb szintre belőtt APS-C objektívektől nem lehet elvárni, hogy ilyen mértékű élességet tudjanak produkálni.
Mérések alapján nagyjából egyedül a 90mm macro obi ami ki is tudja maxolni a 61Mpixelt.Szóval fotóban egyértelmű, hogy egy 24Mpixel FF szenzornak nagy az előnye, mert APS-C -re max a top-top üvegek tudnak 20Mpixel, vagy fölé menni, addig FF-en már egy közepes objektív is. És akkor azt még nem is néztük, hogy a kisebb pixelek miatt zajosabb is lesz az APS-C gép képe.
Viszont ha videós szemszögből nézzük akkor más a helyzet véleményem szerint.
Ezt is érdemes két részre bontani, APS-C gép vs FF crop módban:
APS-C gép 6K->4K konverziót végez, míg egy A7III APS-C módban 16:9 -re méretezve kb pont a 4K-ra elég pixelből dolgozik, nincs oversampling.
Így az objektív élessége se lesz annyira befolyásoló, mert a 8Mpixelnél jóval nagyobb adatot kirajzol mindegyik aps-c üveg is, és a leméretezés után a 4K videó élesebb lesz, mint az FF crop módban, és a zajszúrésben is segít, hogy a zajos pixeleket átlagolja a nem zajossal leméretezéskor az apsc masina.Viszont ha az FF gép is mehet a full szenzoros módban, akkor az eleve kevesebb zaj miatt, a 6K->4K konverziót követően még kevesebb zaj lesz, és élességben az segít, hogy a 6K képen is több valós infó lesz, mert az objektív több részletet tud kirajzolni, de korántsem lesz akkora az eltérés, mint fotó módban.
Tudományos méréseket nem végeztem, de fotóban én úgy látom szemre simán van 1,5 Fé előnye az A7III-nak, de videóban ez inkább csak 1Fé. Extrém magasságokba nem szoktam menni aps-c géppel én, lehet ott változna az eltérés mértéke.
Az egész meg ott borul ha mondjuk line skiping bejön a képbe.
-
Tuninger
Topikgazda
Csak 1.5 a szorzó a Sonynál. FF ekvivalens 26-105 F4
Hajdani esküvői videóimat Canon 24-105 F4 + boosterrel lőttem ami ugyanez az átfogás, és nagyon jól lehetett használni, fényerőben és DOFban is jó volt. Csak ott ugye nem volt AF-em, illetve annak az obinak zajos volt az stabija.
Ez könnyebb lenne, élesebb, jobb, néma stabival, villám AF-el.
De nehezen tudom elképzelni hogy visszamegyek kisebb szenzorra, fotóban nagy a különbség.szerk: Kovsol: te hogy értékeled élességben a fullframe vs APSC-t. Neked van a6100, és penge obik. Milyen ISO tartományban marad penge az a6100 és van e lemaradás az A7 IIIhoz képest 24MP vs 24MP témában. Én amit most pont ettől a Tamrontól láttam dpreview tesztképek az alapján azt mondom nem "lehet" annyira éleset rajzolni kisebb szenzorra. Persze ott a natív Sony 16-55 ami képes rá, de kb annyi...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #24059 üzenetére
Jó krémes, de a (bőr)színek nekem nem tetszenek.
A 70 mm-t egyébként én is szeretem. A 12-35 II végén, már f/2.8-on is egész szép bukét ad. Nagyon jó ez az obi, imádom.
Bár lehetne mondjuk f/2.
Én is többször gondoltam már, hogy valami olcsó, de jó manuál lencsét még le kéne akasztanom, de eddig olyan nagy szükségem nem volt rá.
-
Tuninger
Topikgazda
SMC Takumar 50 1.4 olyan 35 ezer körül vagy a Canon FD 50 1.4 28-30k körül tutter obik.
És boosterrel számoltam az 1.4-et, szóval F2őn már tutik. Persze nem Sigma Art vagy Zeiss szint, de videónál nem fog látszani a különbség.
Én a 70mm-t szeretem, az a6300-zal anno nagyon sokat használtam az 50 1.8 OSS-t, igaz volt AF-em vele.Egy kedves barátom vett egy Samyang 75mm F1.8-cat bontott tégla árban és volt sétálni a családdal az erdőben
Igaz ez A7 III -
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #24055 üzenetére
Hát ja, az a Sigma 18-35 nagyon csábító.
Az 50mm f/1.8-nak én sok értelmét nem látnám. Nincs akkora különbség képkivágásban (ekv. 50 vs. 71 mm), fényerőben meg ugyanazt tudja a 18-35 is. Viszont a 85mm f/1.8 érdekes lenne az ekv. 120 millivel, és hozzá az f/1.2-vel (f/2.4-gyel). Papír DOF MFT-n. Juhééé!!!
Az az APS-C 17-70mm f/2.8 kegyetlen nagy buli lesz mind a Sony-nak, mind a Tamron-nak.
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem a G9-hez érdemes venned egy két obit. A 18-35-tel nem várnék tovább, kell még mellé egy 50 1.8 stm meg egy 85 1.8 és visszhall.
Mondom ezt úgy hogy imádom a fullframet és már az apsc-re váltást sem tudom elképzelni
Aztán majd lehet újragondolom ezt az állítást ha jön esetleg egy A7000 egy XT4 tudással, mert az kombóban egy Tamron 17-70 F2.8cal szuper választás lehet... -
vond
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #24051 üzenetére
Azt mindjárt gondoltam.
Egy A7III+28-200 kitre talán még lenne is lóvé, ha eladnék minden MFT-s cuccot. Viszont a sok előny mellett ez pár dologban visszalépés is lenne nekem (4K25, stabi, kijelző, fogás, kezelhetőség). Egy A7SIII lenne az igazi, csak hát az brutál drága még nekem. Az S5 se lenne rossz, de szegényes az obi kínálat, meg - ha jól tudom - a 4K50-et ez is csak crop módban viszi.
-
vond
MODERÁTOR
No, rendeltem egy ilyen Vijim VL196-ot is, amit ma már át is vettem a postán. Akcióban sikerült 40 pár dollárért megcsípni.
Nagyon szuper kis cucc ez is. Kb. olyan erős a fénye, mint két Ulanzi VL49-nek. Ennek a "fehérjét" is 2500 és 9000 kelvin között lehet változtatni, és az RGB skála is ugyanolyan, 360 fokos. Pluszban tud egy rakás villogó, meg átmenetes módot, amikkel el lehet szórakozni, ha igényli valaki.
Alul van rajta szabvány állványmenet. Adnak hozzá dönthető állvány- és vakupapucs tartót, ráhúzható méhsejtrácsot, meg egy brutál jó, vastag, szilikon diffúzort, amivel méretéhez képest elég szép, szórt fényt lehet adni, és így a ledek sem látszódnak. Tölteni USB-C-n lehet, érkezik mellé egy elég hosszú kábel is.
Maga a lámpatest kb. akkora, mint egy mai átlagos, 5.5-6" körüli telefon, csak annál pár milliméterrel vastagabb. Nadrágzsebbe még így is bőven becsúsztatható.
3000 mAh-s akksi van benne. Majd letesztelem ezt is, hogy meddig bírja minimum és maximum fényerőn. 0 és 100% között lehet vezérelni az erősségét, 1%-on azért jóval világosabb, mint a VL49, de nem bántóan erős.
Részemről abszolút ajánlott szerkezet, főleg ilyen áron.
-
Tuninger
Topikgazda
raksz bele egy dummy batteryt, amit hálózatra kötsz, a HDMI-n keresztül meg korlátlanul tolja ki a feedet akkor mehetnek elvileg egész nap.
De 300 ezer forintért régebbi vázat kapsz csak, ott szinte minden esetben probléma a melegedés egy idő után és a megbízhatóság fontos prioritás. Illetve még kell optika is.Egy camcoder szimplán megfelelőbb erre az igényre
-
vond
MODERÁTOR
Amit tudsz hálózatról, vagy powerbank-ről üzemeltetni, és rendben kiadja a képet+hangot HDMI-n, vagy USB-n, ott akár "végtelen". Én a G9-et próbáltam. Az több óráig ment, és tolta ki a jelet HDMI-n gond nélkül.
A belső felvétel viszont a legtöbb gépben még mindig le van korlátozva 30 percre. De most már egyre több olyan váz jön ki, amiben van lehetőség korlátlan* rögzítésre.
Én mondjuk nem csak emiatt ajánlok camcorder-t, handycam-et erre a felhasználásra, hanem például a belső, finom, motoros zoom miatt is (amit akár ki is vezethetsz külön karra). Így azért jóval egyszerűbb, kényelmesebb és szebb is nyitni/zárni a képen, mintha az obin tekergetnéd a zoom gyűrűt.
* Ameddig a memóriakártya be nem telik.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #24045 üzenetére
Meg a színek se az igaziak, amikor vissza igazítod.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #24044 üzenetére
Ami kimaradt. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem jó levenni a kontrasztot. Van némi nyereség csúcsfényben, de borzalmas zajtenger, artifact, blokkosodás az ára. Nem éri meg.
-
hibavissza
veterán
Videó
[link]Sajnos a beillesztett képet PS-ben kicsinyítettem, persze nem jó színprofillal mentettem. Természetesen a zsizsgéssel, blokkosodásal nem tudtam érdem ben mit kezdeni. TV-n azért elmegy. Valaki nekifeküdhetne egy NEAT-tel. Nekem nincs. Kíváncsi vagyok javítana vajon?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #24025 üzenetére
Ja, hát ez nálam (jó nagyképűen) ilyen signature look.
Szeretem egy kicsit kivasalni a feketét, és nem túlzásba vinni a kontrasztot sem.
A beltéri snittek tényleg nagyon elütnek, de sajnos kegyetlen kevés fény volt, és az is szar. Meg is szenvedtem vele, hogy még valamennyire értékelhetőre kihozzam. De messze nem vagyok elégedett vele, zavar is.
Előbb-utóbb nem úszom meg azt a FullFrame-re váltást. Csak mit, baszki?
Nekem tetszett a menya. Szerintem illett hozzá ez a ruha.
Az erőltetett pozitúrákat meg már kibeszéltük. Sajnos ez ilyen. Azóta már volt pár másik esküvőm (teljes, meg bedolgozós is), ahol próbáltunk egy kicsit többet foglalkozni a mozgóképekkel is, az állóképek kárára. Meg ugye az sem mindegy, hogy milyen a fotós kolléga. Ennél a párnál elég katasztrófa volt a csávó.
A többinél meg elég sokszor az egyik legjobb kollégámmal voltam. Az hatékonyabb és bulisabb is volt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #24024 üzenetére
Köszi a véleményeket, ötleteket Neked is!
A két speedramp-es részt féltem, hogy ilyennek fogja más is látni. Egyelőre nem rótta fel senki (csak Te).
De jegyzem.
Szerintem nem annyira gáz, hogy a végén egy pillanatra felvillantom a logót, ráadásul a maszkolt csokros formában, és elég kicsiben is. Azon mondjuk lehetne elmélkedni, hogy mennyi értelme van. Itt most így éreztem jónak. Illik is bele szerintem. De lehet, hogy idővel engem is inkább zavarni fog, mint most Téged a sajátod.
Szerintem is jópofák azok a képek, csak mondom, rákérdezek Nálatok is.
Nem volt nagy bulis sem a pár, sem a násznép, de amúgy tök jó fejek. Mindennnel abszolút elégedettek voltak. És ebből a videóból sem akartak semmi kivágni.
Örülök is neki nagyon.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #24028 üzenetére
Gx80 UHD felvétel. FHD-nak tényleg részletes.
Az vele a gondom, hogy előző nap szórakoztam a gép beállításokkal és sajnos élesben is úgy maradt. Eredetileg egy CinelikeD profil volt, csak letekerve maradt a kontraszt. Így elég macerás. Én ennél sokkal "popupabra" pöcköltem. Este feltöltöm.
-
Tuninger
Topikgazda
Szerintem erre egy camcoder a legalkalmasabb, viszont azokkal nem vagyok képben.
A milcek nem erre vannak tervezve, melegszenek, nem tudod konnektorrol hajtani őket, draga a nagy átfogású zoom vagy a fényerő
300k-ért kapsz jó minőségű 4K képes camcodert ami tud all day dolgozni. -
Joao
tag
Sziasztok!
Először az MFT topicban kértem segítséget, mivel csak azzal van tapasztalatom (bár elég régi), de nem szeretném csak arra rendszerre korlátozni a lehetőségeket.
Tehát, heti rendszerességgel kellene 2-3 órás előadásokat élőben streamelnem youtubeon, ehhez keresek most kamerát/vázat+obit hozzávetőlegesen 300k kerettel. A termekben a fényviszonyok kielégítőek, az előadó tőlem kb 8-10 méter táolságban van. Nem teljesen statikus előadás, tehát nem csak egy asztal mögött ül az előadó, de túl nagy mozgás sincs, csak 'pulpitusnál' áll, ott mozog valamennyire. Hangot külön keverjük, ezt szeretném bemenetként használni a kamerán is.
Ehhez a felhasználáshoz mit tudnátok ajánlani?Köszönöm a segítséget!
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #24023 üzenetére
Az égboltot még kicsit kontrasztosabbra szerettem volna, de vitte a többit
ezért hagytam.
A levendulás részt nagyon ne nézd, mert szemcsésedik.
Igazából egyszerű turistás szinezés jött össze. [link] -
Tuninger
Topikgazda
válasz
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Legalább +1EV és jó sok kontraszt.
(Meg kellett néznem nem-e az én monitorom van túlságosan lesötétítve, de nem.) -
hibavissza
veterán
Alapvetően tetszett, pedig nem szeretem az esküvős videókat.
Ilyen mértékű black liftnél jobban kell figyelni a konzisztens színezésre, kontrasztra. Nekem kicsit döglött. (Nem kellene broadcast safe-re gyártani.) Kicsit filmesebbre és színesebbre vettem volna, ha már blacklift. Beltér zajos.
A lényeges dolgok: 0.52 körül a furunkulust kiszedtem volna. Nekem kicsit uncsi volt a sok forgás a fejek körül. Ráadásul sok volt az erőltetett pozitúra. (Inkább legyen rövidebb az anyag). Figyelni kéne arra is, honnan előnyös a pár kinézete. Dagikat inkább fentről kellene "lőni". A menyasszonyon ritka előnytelen ruha volt.
-
Teasüti
nagyúr
- A két speedramp-es rész nem üt el nagyon a straight cut-októl?
De igen. Speed ramp engem kizökkent. Nem való hyperlapse egy slowmo esküvőbe. Főleg ha nem sínen mozog a dolly.
Inkább jump cut. Nem megtörve a ritmust.- A két maszkolt csokros felirat nem gáz? Kicsit mást akartam, mint simán kiírni.
Nekem tetszik. Viszont a céges logó szerintem annyira felesleges egy személyes használatú videóba. Videó aláírásba vagy metaadatba esetleg mehet a link, de beleégetni a videóba? Így utólag visszanézve a saját videóimban is gáznak érzem.A "lagzis" részben azok a poénosabb snittek (facepalm, menekülés, vedelés) nem túl erősek, főleg a videó többi részéhez képest?
Magyar esküvőn szerintem nem. Itt hagyománya van ezeknek.
Illetve függ a pártól. Milyen személyiségek? Milyen elképzeléseket vázoltak fel neked eskü előtti konzultáción?- Az a pár (kézi) White Dissolve mennyire van rendben?
Nekem tetszik. Esküvőn én is fehérbe való áttűnést használnék. -
hibavissza
veterán
[link] Ezt a rövid klipet ki hogy színezné? Igazából az elejét használnám tehát a bőrszínek nem annyira relevánsak. Most sikerült valami emészthetőt kihoznom. Kíváncsi lennék koppra érkeztem vagy esetleg van még benne tartalék csak nem leltem rá?
-
Teasüti
nagyúr
Nem csak MO. Gyakorlatilag szerintem mindenhol Európában alul van értékelve. US egyedül, ahol nem ritka a 10k dollár feletti fotós/videós büdzsé. És hát azért az ipari etalon az még mindig onnan kerül ki. Ilyen büdzsé mellett meg már megteheti az ember, hogy két kameraman ipari kamerákkal teljes felszerelésben, meg két-három asszisztens és forgatókönyv.
Amit én eskü videózásként ismerek (GB és HU viszonylatban) az csak zenés dokumentumfilm néhol egy-egy hatásosan elkapott snittel vagy néhol még azzal sem. De alapjában véve a fotósé a kreatív kontroll és a videós próbál nem útban lenni.
Én nem is tudom hogy lehetne csinálni egy igazi cinematic eskü videót ezekkel a feltételekkel. Sehogy. Cinematic azt tudjuk, hogy nem spontán keletkezik. Úgy már próbáltunk mindannyian videózni és sose lett véletlenül cinematic.0:41-nél látom a fotós jól leszívatta magát azzal az alsó fénnyel és color cast-tal.
-
narumon
őstag
"Nem olyan jó ám az, ha állandóan a kamerába bámulnak. Sőt. Dramaturgiailag sem mindig jó, meg olyankor jobban feszélyezve is érzik magukat, mint amikor csak a fotósnak pózolnak, és mellesleg "le is vannak videózva""
Félre értesz, nem azt akartam mondani, hogy bámuljanak a kamerába, nekem van olyan videóm ahol szerintem max 1x néznek bele, de akkor közben NE bámuljanak bele a fényképezőbe, ez az ami természetellenes hogy az első jónéhány snittben látszik, hogy mereven néznek valamit és az nem te vagyAkkor már jobb ha téged néznek (vagy a legjobb ha senkit - vagy méginkább egymást).
-
taranis
addikt
Ahogy a matchelés során egyre többet nézegetem a gyári Panasonic VLog LUT-ot, annál inkább világosabb, hogy azt nem szabad használni, szerintem hulladék. Egy sima color space transform és bármilyen gamma is sokkal szebb eredményt hoz, mint az.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #24007 üzenetére
Nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy király lesz a GH5, ha ezt megnézed és vedd meg. Ezt csak hozzá tetted
Az első 50sec nagyon tetszik a képe is és az emberek is akiket felvettek (ezek az emberek nem játszották meg magukat, mert kamera elött állnak), ezek adják a tetszésem egészét.
A többi résznél lehet mobilozni is, mert az úgy néz ki.Alapvetően doku filmesek, szóval nem biztos, hogy értenek a szín részéhez, és igen, szólhattak volna valakinek.
Nézd meg a teljes filmet. Hagyományos TV-s formátum.
Moziban mondjuk érdemes lett volna megnézni, már csak azért is, mert LAMAX akciókamerával is forgattak (a képminőség).Mondanám, hogy hülyeség telefonnal forgatni, de az "on the spot" című doku is megállta a helyét (igaz az kamera volt, csak gyenge minőséggel) mégis a tartalmon nem változtatott.
#24011vond
Többször is megnéztem, olyan mintha megjátszott jelenet lett volna (tudom, nem az).
Szóval nagyon Epic, ha ilyen felvételekkel csináltad volna az egész esküvőt...na az...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
narumon #24004 üzenetére
Köszi Neked is!
Nem olyan jó ám az, ha állandóan a kamerába bámulnak. Sőt. Dramaturgiailag sem mindig jó, meg olyankor jobban feszélyezve is érzik magukat, mint amikor csak a fotósnak pózolnak, és mellesleg "le is vannak videózva".
Volt készülődés itt is (meg minden más is, több óra válogatott nyerset adtam át), de nem éreztem olyan erősnek, hogy ebbe a rövid klipbe tegyek még abból is. Valahogy így jött ki jól, hogy egyből a találkozással nyitok. Így is rengeteg frankó snittet kukáznom kellett a kreatív fotózásról. 3-4-szer hosszabb szekvenciát is fel lehetett volna tölteni velük, de az meg már túl sok lenne szerintem.
-
optikart
csendes tag
helló
a webkamerák árra nagyon felment
nem lehetne helyettesíteni más kamerával ?
vagy hogy tudnám kihozni olcsóban? -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #24007 üzenetére
Szerintem sem ezzel a videóval lehet eladni a GH5-öt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #24002 üzenetére
Köszi!
Ja, a kissrác atom jópofa volt, ahogy nyomta.
De képileg erősebb szerintem a kiscsaj. Csak ugye nem tudtam hosszabban betenni, mert ott épp pörgött a vágás, máshova meg nem illett. De itt van hosszabban.
Kár, hogy ilyen sötét volt, meg kár, hogy ott van a háttérben a kolléga.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #24003 üzenetére
Ja, szerintem tisztában is vannak vele.
A kollégák főleg a szertartáshoz kellettek, mert azt 1:1-ben kellett tolnunk. És a könnyebb vágás miatt három kamerát + külön hangot terveztem.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #23947 üzenetére
Nem így értem.
Azt nem értettem miért linkelted a klipet? Mi volt benne a különleges? Mi volt az a csuda látványvilág ami ott kihozta, hogy mekkora király a GH5? Ha ugyan ezt egy gimbalos mobillal, goproval rögzíti emberünk és az utómunkát rábízza valakire aki már látott ilyet, sokkal élvezetesebb lett volna az eredmény. Még akkor is, ha itt-ott kisebb a dinamika vagy picit több a zaj.Nem támadásilag. Tényleg érdekel.
Mert miután végignéztem én elsirattam a kerozint amivel elrepültek odáig és vissza.
-
narumon
őstag
válasz
hibavissza #24005 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek. Sokszor belemegyünk (én már növök ki belőle
) technácizásba, ami itt néhányunkon kívül soha senkit nem fog érdekelni. Telefon + jó téma, akárhogy összerakva ezerszer sikeresebb videó mint egy minden részletre odafigyelő, technikailag hibátlan dögunalom.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #23951 üzenetére
Egy Fuji DR400-as dinamikát mikor fog hozni egy telefon?
Sajnos nem ment át amit akartam. Kit érdekel mekkora dinamika, zaj stb. van a felvételen, ha minden egyéb szempontból egy f@s? Nem az alapján fogok élvezni egy videót, hogy mennyi dinamika, zaj és milyen profi grédelés volt rajta. Az egy kis plusz fűszer. A konkrét esetben nem volt témavezetés, béna volt a kamera mozgatása, pocsék volt a vágás, nem volt homogén a látványvilág.
Egy filléres gimballal és jó telefonnal jobb eredményt lehetett volna elérni. Még ha ki is ég vagy bebukik esetleg itt-ott zajos. -
narumon
őstag
Szerintem szép munka, nyilván kicsit más a stílus mint amit én nyomnék, de számomra 1 zavaró dolog van benne de az nagyon (főleg az elején), soha nem rád (a kamerádra) néznek. Okés, hogy fotósra néznek gondolom, de ilyenkor legyél olyan erőszakos, hogy szólsz, hogy maradjanak még, feléd is tegyék meg a mozdulatot, vagy legalább azt, hogy rád néznek. (Lehet benne pár snitt amikor nem így van, de szerintem az, hogy szinte soha nem néznek a kamerába az zavaró). A többi szerintem teljesen jó. Érdemes egyébként megkérdni a párt, hogy készülődés is kerüljün bele, attól szerintem komplexebb a videó.
-
Kukcaman
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Garmin topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest