Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33549 üzenetére
Nyilvan nem te vagy a celkozonseg. A fotos/videos reteg utalatatol eltekintve azt rebesgetik, hogy az S9 megy, mert epp trendin nez ki. Ebben lehet valami, mert nincs is olyan agressziven akciozva, mint az S5II. Mar szamolni sem tudom hany tulmelegedo vagy S9 modjara (csak mashogy) kiherelt vlogger vazat adott ki a Sony. Azokat is veszik.
TZ99 pedig egy leporolt gyartosor vegtermeke, mert pillanatnyilag epp a 2004-es cybershot look a meno arcba villantott vakuval es szenne egett eggel. Nem a szarra processelt mobilfoto. Valahol meg is tudom erteni. -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33544 üzenetére
Nem halaltanc, inkabb a meglevo gyartosor/raktarkeszlet racionalizalasa, hogy kimozgassak a meglevo cuccokat (S5D ugyanez a sztori) es/vagy harapjanak egyet az epp (szerintem csak pillanatnyilag) erosodo kompakt piacbol.
Vannak high-end modellek regisztralva, amiknek a megjelenese honapokon belul esedekes. Nem tudjak abban az utemben kovetni a nagyokat, ahogy azok mozognak.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz freelanced #33535 üzenetére
Szerintem mostmar egy kicsit tul melyen vagy rabbitholeban egy csaladi actioncames sztorihoz. Ha viszonylag mai telefonod van, kezdheted azzal is, hogy meglasd mivel jar ez posztban. Egy modern iphoneban pl. tok jo mikrofon van.
-
nozs23
addikt
Kis érdekesség: 28 Years Later előzetes: [link] Az infók alapján i15P-val lett felvéve (+cinema optikák), az IMDB is csak azt listázza. Eddig is voltak próbálkozások, de ez messze a legnagyobb ilyen projekt (75m budget, A listás színészek).
-
nozs23
addikt
válasz freelanced #33505 üzenetére
Meg lehet oldani a kornyezeti hangokat, ha odatartod a forrashoz. Alapvetoen beszed rogzitesere a legjobbak ezek. MILC-hez kell a receiver, ha videoval egyutt akarod rogziteni a hangot. En nem hasznalom, mert akkor nincs 32bit, utolag szinkronizalom. Telefonhoz is kell.
Kornyezeti hangokra a legjobb egy field recorder(+mikrofonok), de ez egy draga es abszolut overkill megoldas szamodra. Szerk.: nezem, hogy vannak ezek is ebben az arkategoriaban, ott is szetnezhetsz (zoom, tascam markak). Ezzel viszont videoba nem igen tudod a hangot rogziteni es egy komplikaltabb megoldas, mint a koegyszeru DJI Mic, ami egyuttmukodik az Actionnel.
Puskabol rode Videomic Go II, Sennheiser MK400 pl. Ezeket tudod csatlakoztatni a transmitterhez is.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz freelanced #33503 üzenetére
DJI Mic 2? Azt hiszem receiver nelkul is egyuttmukodik az action 4-al. 32bit, szinte elcseszhetetlen. Barhol elfer, sok fw update utan a hangja is nagyon rendben van. De alapvetoen ez azt veszi, ami kozel van hozza, nem puska-szeru. Arra viszont tok jo, hogy felvedd a tuz/viz hangjat kozelrol. Nem kell az egesz szett neked csak egy transmitter.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33459 üzenetére
Egyszer kell bekapcsolni. Na jo, mikor elutazok, aramtalanitom, akkor is kikapcsolom.
-
nozs23
addikt
GH7 labtest CineD
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33412 üzenetére
Nagyjából Tuninger leírta, bár én nem tartom óriásinak a zuhanást, de észrevehető. Tény, hogy az oversampling odavan. APS-C szinten leszel, és abban sem a topban.
Amúgy nem a minőség a legnagyobb gáz vele, hanem maga a crop. Én sokat váltogatom a 24-60-at és rohadt idegesítő a crop, se időm, se kedvem nincs közben obit cserélni.iOS bug, előbb az Apple-nek kell orvosolnia (de csak a 3rd party appoknál jön ki). Az 1x optikával nincs gondja.
-
nozs23
addikt
S9 record limit feloldva: [link]
it was able to record 6K open gate video for 81 minutes before it shut down because the battery died — not due to overheating. The temperature warning did come on at 52 minutes and the camera was certainly hot to the touch, but this mode would absolutely be usable for recording a one-hour performance indoors. The oversampled 4K at up to 30p gave a similar result and was able to run for 79 minutes before the battery died. -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33341 üzenetére
Várjuk ki a végét. Szerintem tuti a szokásos Apple féle fillérb*szás lesz a mini alja.
16GB minimumot pletykálnak MAC-ekre, de az M4-es iPad Pro-k is 8GB-ra vannak korlátozva, pedig hardveresen talán 12 van bennük. Tippre ez a 12 lesz a belépő MAC-ek alapja is. -
nozs23
addikt
válasz Tuninger #33285 üzenetére
Blackmagic: Felraktam még egy mappát, ahol kicsit jobban össze lehet vetni a ProRest / ProRes LT / HEVC fájlokat (60fps).
Az UW és 5x stabi bugos.
Btw a BM app hagyja, hogy belső tárhelyre rögzítsd a 4k/120 prores-t, 5mp kb 1GB-ra jött ki.
A Kino továbbra is elég lagos és elég primitív (valahol a BM és közte lenne az arany középút). 120p még nem megy vele.Egyszerűen nem értem miért nem hagyja az Apple a natív HEVC rögzítést. Nyilván nem 1:1 prores minőség, de az esetek 90%-ban nekem ennél nem kéne több, bár nem analizáltam még agyon a felvételeket.
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #33283 üzenetére
ProRes a stock appból van, úgyhogy az fixen auto. Illetve az 30fps, lehet, hogy ott a BM az 24, ami ad neki egy kis előnyt záridőben, de passz. Még nem néztem át a videókat. A BM app elég szarul működik még rajta, a kameraváltás is botrány, meg nekem az az egész kezelőfelület is. Kár, hogy az FCP-ben nincs HEVC, lehet a Kino-t is kipróbálom a héten és hozok azzal is anyagot. A JPEG XL nekem is nagyon tetszik.
BTW a gyári appban alapból be van kapcsolva videóhoz egy 'enhanced stabilisation", ami kicsit belekroppol a képbe (nem action mód) én ezt kinyomtam, mert anélkül is teljesen jó a stabi. Nem sokat találtam erről online (13P-ban nem volt ilyen opció). -
nozs23
addikt
válasz nozs23 #33280 üzenetére
Csinálok még jövőhéten normálisabb anyagot, ha lesz időm telefonnal is rögzíteni. 4k/120-at ki is felejtettem. Pár tapasztalat: az éjszakai becsillanás ugyanolyan pocsék, mint eddig. A kamera gomb egy gimmick. Két évet nem adok neki. Túl nehéz benyomni, szerintem bemozdulással is járhat. Szar helyen van vertikálishoz és horizontálishoz is (nem is lehet jó helyre tenni mindkettőhöz). 3 éves 13P-val összevetve azért nagy ugrás részletben mindhárom kamera. A natural filter (photographic style ) rohadt jó mind színekben tónus/árnyék/csúcsfény kezelésben, sajnálom, hogy videóra nem lehet applikálni. Érthetetlen miért nincs 24mp default heif/jpeg UW fotónál a főkamerával ellentétben.
-
nozs23
addikt
i16P
Nagyon nem volt vele időm ezzel foglalkozni, minden autoban ment (talán kivéve a korai BM klipek, ott nem akart együttműködni, de még nem volt időm ránézni, hogy milyen). Váltogattam a kamerák között. JPEG XL-ből van lossless/lossy, night mode ON/OFF. -
nozs23
addikt
Estére tudok hozni i16P anyagot, pont lesz később egy kreatívom. Van valami kérés? SSD-vel és manuállal nem fogok szórakozni, rendes gép tetején lesz. Amit gondoltam: stock 4k/120, BM 4K/60 LOG, 4K/30 ProRes LOG + JPEG XL/ProRaw fotók.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33256 üzenetére
miközben abban is A16 van, ugyanannyi RAM-mal és még gyengébb kamerákkal, mélységszenzor nélkül
Szornyu szokasuk, hogy szoftveres kamera update-eket nem hoznak korabbi modellekre. Aztan kitalaljak, hogy ez a photogenic engine vagy a fusion camera vagy barmilyen marketing bullshit miatt van.
De hé! Legalabb a videot meg tudom allitani felvetel kozben. Ennyi csepergett le iden. -
nozs23
addikt
válasz Tuninger #33254 üzenetére
Ha át lehet állítani a capture buttont hogy a gyári app helyett a BM appot nyissa
Kizárt. Shortcut-os bohóckodással megoldható action button-ra. Nem értem miért nem enged natívan 3rd party appot nyitni (legalább az action button).egy rossz szavam se lesz.
Én azért vártam a natív kamerába, vagy legalább az FCP app-ba a HEVC logot. Illetve jó lett volna egy night video szerű opció (Pocket 3-hoz hasonlóan). Cinematic mód sem lett megemlítve (elképzelhető, hogy javult), ott is van mit csiszolni. Fotó terén pedig régóta várom már a ProRaw elérhetőségét portré módban, ez sincs. -
nozs23
addikt
válasz Tuninger #33251 üzenetére
Csak a főkamerával megy a 4k/120. Illetve szenzorkroppos 2x is.
1st party HEVC log továbbra sincs sajnos, csak a Blackmagic/Kino megoldás működik erre.Hát passz. Csak összehasonlító oldalon vetettem össze és ott láttam, hogy az a field üres a tavalyi modelleknél. Persze lehet, hogy csak trükköznek az új modell javára és nincs érdemi előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
i16 Pro videos update:
4k/120, loggal is megy +jobb internal hangrogzites -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33212 üzenetére
Próbáld ki a trackpadet. Én már nem tudnék egérre visszamenni (jó, van egy, de nagyon ritkán kerül elő). Van hozzá jópár applikáció, amikkel végtelenségig személyre lehet szabni (ha ilyen igényed is van, én próbáltam, végül feleslegesnek éreztem, de működött).
A videódban említett problémák nem érintenek, viszont, szerintem a zenét vedd sokkal halkabbra, mert nagyon zavaró volt.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33184 üzenetére
Mostmár jönnek a Samyang obik is, a 35-150 már elérhető. Úgy rémlik nekik vannak fényerősebb kompakt fixeik.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33170 üzenetére
Egy átlag milc is halott 2 ora videozastol (ok, ott be tudsz dobni egy masik akksit). HEVC LOG megoldott, nem kotelezo az SSD es orias fajlok. Az elmosas meg low-light valid csak szerintem annyira nem relevans ilyesmi videoknal.
-
nozs23
addikt
Elnezve egy ilyet mindig elgondolkozok, hogy travel vloggerek minek invesztelnak kamerakba: [link]
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33165 üzenetére
Zabálni fogják a népek, mindegy mennyibe kerül, ez itt az Apple világa.
A filmic pro is bedolt gyakorlatilag miutan agressziv elofizus modellre valtott. Videozni a Blackmagic app teljesen jo, de mar ott van az Apple sajat Final Cut-ja is vagy a Kino felaron 1x time payment (szinten Halide-s csapat, viszont az app eleg szar volt meg mikor en probaltam). -
nozs23
addikt
válasz Tuninger #33095 üzenetére
Köszi! Szerintem annyit felszerelés nélkül is megér.
Szerintem túl olcsón adnád magad.
Alapvetően a kreatív/mozgós dolgokat én szeretném elvégezni, ahogy eddig szólóban is. Nekem az kell, hogy állvány mellett főbb pillanatokat fixen megörökítse, üresjáratban pan/zoom a vendégekre. Handheld mozogni a kreatív készítésekor kéne (ez egy félóra ált.) (plusz ad-hoc kérések szitutól függően).
Én 12 órát vagyok többnyire, de készülődéskor és bulikor már nincs szükségem rá, olyankor elég a fotós társammal elférni, ezért tartom reálisnak a 8-at. -
nozs23
addikt
Esküvő 2nd shooter fizetéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata/tippje? Saját felszerelésről nem kell gondoskodnia, hanggal nem kell foglalkoznia. Viszonylag statikus állványos munka az elvárás (8 óra).
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #33090 üzenetére
Én sok mindennel próbálkoztam, bár 11-es van, de hamar elfogy a fény, úgyhogy és 24fps mellett hagytam dolgozni az automatikát 800-as ISO-ig (ha nem tűz a nap, lehet tovább is kell engedni), stabinak elég a legalapabb változata és valami flat profil. Posztban biztos lesz küzdés a színekkel. Ilyen mélységnél szűrőket elfelejteném, azzal szarabbak lettek. WB 4500K – 5500K körül mélységtől függően, de sokszor ezt is hagytam auton.
-
nozs23
addikt
Z6III
NRAW, ProRes RAW, FF 4K/60, APS-C 4K/120
Opengate nincsAnnyira fura, hogy ezekre a Nikonokra nem lehet backup-ot rögzíteni a dual foglalat ellenére. Nekem emiatt abszolút no-go lenne (amúgyis), de nem lett rossz.
-
nozs23
addikt
válasz MrChris #33038 üzenetére
A felhasznalok 99,9%-nak szerintem tok felesleges/irrelevans ez a feature. Arra jo volt, hogy kapjon egy kis extra sajtot a gep es elhigyjuk, hogy hollywoodi produkciokban is hasznalni fogjak. A GH7 amugy arra ebresztett ra, hogy nyomottabb aron milyen jo vetel lehetne a G9II (ugyanaz a stabi, af, szenzor, framerate, opengate). Ez a szenzor kimondottan jol sikerult mind fotora, mind videora.
-
nozs23
addikt
Richard GH7 10 perces ibis tesztje kulonbozo gyujtotavokon, modokban, tobb kameraval osszevetve.
G9II-vel osszevetve szerintem nincs kulonbseg, amugy minden mast ver. -
nozs23
addikt
válasz MrChris #32984 üzenetére
Nem ertek egyet. Szerintem a GH6 szar vetel volt.
Tuninger
Valahogy nem hiszem, hogy uncropped 4k/60 FF olyan arazassal jonne, mint az S5II. Sonynal es Fujinal is elegge megdragultak a belepo hybrid vazak.
Es meg akkor is ott van az, hogy ebbol a GH7-bol a szart is ki lehet hajtani barmilyen korulmenyek kozott, ez nem mondhato el a masik oldalrol ezen az arszinten. Van ennek helye a piacon. Amugy fun fact: GH4 ota fejleszti ezt a szenzort a Pana.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
GH7
Ez most jol sikerult. Internal RAW, 32bit audio (uj XLR-el), PDAF, Arri log (fizetos update lesz), GH6 szenzorhibai kikuszobolve, legjobb stabi a piacon. Arazas valtozatlan.
4k/120
6k/60
Opengate/30 -
nozs23
addikt
Talán két nap múlva jön a GH7: PDAF, 32bit float audio új XLR-el, G9II frissített szenzorja, internal RAW (erősen kétlem), GH6 hivatalosan is discontinued, szerintem az a váz masszív bukta volt.
-
nozs23
addikt
Tegnap is az volt a marketinges első kérdése a pesti forgatáson, hogy 4K-ban veszem-e. Mondom, miért, csak nem álló videókat akarsz kivagdosni belőle?
Mindenki ezt akarja. Erre rohadt jó az opengate + frameguide, ha figyelsz a komponálásra a projekt végén csak 2p alatt kiexportálod az állót és kérhetsz érte extrát. -
nozs23
addikt
A Fuji video AF tényleg ilyen, vagy ennek a srácnak gond van a kamerájával?
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32945 üzenetére
Sajnos Gerald tesztjei is ebbe az iranyba mentek el. Legutobb az A7CII-t neztem tole. Konkretan ul egy spec sheet-el es felolvassa. Elmondja, hogy stabi "massive improvement" majd konkretan semmit nem mutat errol es lepunk a kovetkezo tulajdonsagra. Itt meg azt mondja, hogy a Sonyval kulonosen kritikus. Sure.
-
-
nozs23
addikt
válasz #79563158 #32914 üzenetére
Nem az van, hogy ez már nem nincs? Illetve, amikor volt is 30 percről volt szó, nem 10-15-20 percekről. Szerintem ez kizárólag szándékos termékkorlátozás, illetve talán az is benne van, hogy túl óvatosak, mert az ibis mellett a másik pozitívuma a márkának úgy általánosan, hogy nincsenek túlmelegedő kameráik.
-
nozs23
addikt
válasz Kukcaman #32910 üzenetére
A felvételek limitálása nekem nem lenne gond, csak furcsák ezek a nagy megkötések - tudom túlmelegszik, meg ne menjek ki a kánikulába.
Én már most borítékolom, hogy amikor lemegy a hype és csökkennek az eladások és nem kell annyira védeni az S5II-t, jön egy fw update 6 hónapon belül, amivel ki tudod fél órára tolni a record limitet. Tesztelők szerint nem melegedett túl akkor sem, ha egymás után indították a felvételeket. Már most létezik ez a beállítás az S5II-nél, hasonlóan a Sonyhoz, hogy standardről maxra tudod kitolni a thermal limitet. Csak ott felesleges, mivel azt a vázat lehetetlen túlmelegíteni. -
nozs23
addikt
álló kijelzővel
Egy gombnyomásra elfordítható szenzor + kijelző (dji osmo 3 már kostolgatja ezt) rohadt jó lenne. Portrémarkolatokat utálom, viszont fotóim nagyrésze álló.
Nyilván a másik megoldás, hogy lövök egy sorozatot és az egyiken tuti mindenki nyugton van. Azt meg válogatni kell.
Sajnos nekem csak ez vált be. Nem is igazán a dof miatt, nem érdekel ha nem látom mindenkinek a szempilláját. De amikor lövünk 30 variációs kiscsoport fotót, mindig vannak pislogósak, inkább szelektálom egy rövid sorozatból.Tartom, hogy ez a szenzor egyszerűen lassú ahhoz, hogy elhagyják a manuális zárat.
Ez így van.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32900 üzenetére
Élő dolgok fotózására alkalmatlan, még portrénál is van mikromozgás.
Ezzel így nem értek egyet. Fotózások kb. 70%-át elektromos zárral csinálom (emberek, esküvő, rendezvény stb.), ha csak te nem mozogsz gyorsan a kamerával, vagy a téma, akkor teljesen használható, gyakorlatilag soha nem futok bele a jelloba. Illetve így tudom neki küldeni a sorozatot, anélkül, hogy több ezret beletennék a gépbe egy nap alatt. Tudni kell hol vannak ennek a szenzornak a korlátai. A gondom az, hogy a maradék 30%-ban nem kompromisszumos ez az új gép, hanem teljesen használhatatlan (banding, jello, vaku stb.).
Mondanám, hogy utazós videós-fotós váznak jó, de az a helyzet, hogy mixed fényekbe ott is belefutsz nagyon könnyen. Videózni meg 10-15 perces limitek vannak, na.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz p_adam #32896 üzenetére
Nem hiszem, hogy erre XLR-t gondoltak volna. Meg egy Jack is sincs rajta monitorozni (USB-vel sem megoldhato).
Sigmanak van egy-ket rohadt minosegi kompakt obija (azert nem palacsinta). 45mm f2.8, 24mm f/3.4. Arban is jok.
A korlatozasok ellenere is szimpibb lett volna a gep, ha egy 30-40mm koruli f2.8-3.4 koruli minosegi AF pancake-el erkezett volna a dobozban.
Na mindegy, par honap mulva ha lemegy a hype szerintem deal-ben 400 korul elhozhato lesz. -
nozs23
addikt
válasz Kukcaman #32890 üzenetére
Jo is lehetett volna. Csunyan elbant vele a cripple hammer.
Fotosokat elidegeniti, hogy nincs zar, videosokat a record limitek. Hobbistak draga, profiknak keves. Tenyleg a burzsuj tiktoker lett volna a celkozonseg? Ok varnak az X100VI szallitmanyra (ami amugy egy sokkal jobb vetel).
Egyeduli pozitivum, hogy az ibis maradt franko. -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32873 üzenetére
10 ev.
-
nozs23
addikt
Panasonic egy ZV-E1/A7C szeru kompakt vlogger vazzal jon, arban S5II alatt: [link] szenzor valoszinuleg ugyanaz, PDAF.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
UWA zoomok is 400-tól indulnak. Mondjuk most átnézve a kínálatot, a fixek tényleg nem olyan észvesztően drágák.
A Sigma 16-28-al mi a gond? 335 most cashback-al? A Lumix 14-28 Macro ugyanennyi, meg olcsobb szokott lenni. 20-60 bar nem annyira UW, de gyakorlatilag hozzadvagjak.
Ami pedig kulon jo a kinalatukban, hogy nincs pocsek obijuk. Mindegyik gyors es csendes AF motorral van, parfocal, nincs breathing. A fixekbol is ugy lehet valogatni, hogy gyakorlatilag ugyanabban a hazban vannak, igy se a filter, se a gimbalon csereles nem gond. Szamomra ezek fontosabbak, mint hogy legyen egy 24-ik 85mm f/1.8.
Amugy a Samyang tavaly csatlakozott, lassan hoznia kell neki is az uvegeket, elvileg a 35-150 lesz az elso toluk.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy mivel tudnám kiszedni ebből a számból kiszedni a cintányért? Az alatta lévő helikopter hang kellene nekem csak, mondjuk az első 20mp. (Már végignyálaztam egy csomó hangeffektet, de nem találok ilyet, illetve kipróbáltam egy rakás ai stem spittert, de nem jók).
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
válasz justgiveup #32654 üzenetére
#32652: Igen, ez lemaradt. Használt is játszik, keret pedig rugalmas, de első körben a minimum setupra lőnék.
Szerintem a minimum set-up-od megvan. Pontosan nem tudom, hogy mit akarsz felvenni, de szerintem próbáld meg az i12 minit beállítani úgy-ahogy szeretnéd.
Ha ez megoldható az állványoddal akkor hajrá, ha nem, akkor érdemes úgy állványt nézni, hogy később normális kamerát is tudjon fogadni.
A Rode NTG elvileg megy a telóddal is (mivel kábeleid nincsenek, ezeket szerezd be).
És +1 a világításra, az fog a legtöbbet hozzáadni (+ ahogy berendezed az egészet).
Blackmagic ingyenes alkalmazásával pedig több manuális lehetőséged lesz a videó beállításaihoz.Youtube-ra: how to light a youtube setup budget (és hasonlókra találsz majd több ötletes megoldást is). Mindenképp bele kell ásnod magad.
Használtan mondjuk: kamera + objektív olyan 150-200, ha kettő kell, akkor 300-400, fények, állvány 100. Most írtam valamit, de valahogy így képzeld el az alját.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #32631 üzenetére
Igen. Itt többet megtudsz a videó vége felé a croppokról: [link]
Fullframe 1080p 50/60-ban van már PDAF? - Nincs.
1080p + High EIS-el rosszabb a képminőség? Vagyis utólag croppol bele a 1080p képbe?
- Passz, majd kipróbálom neked. Csak ritkán 120fps-re használok 1080-t. -
nozs23
addikt
S5II kapott egy masszív AF/IBIS frissítést. Ha valaki próbálná a gépet mindenképp updatelje, mert nagyot dob a teljesítményen. Nem csak a release note-ban látható új funkciók jöttek (animal eye/motor/auto AF, Active EIS, stb). De az általános AF/IBIS teljesítmény is sokkal jobb lett. Itt kis rövid videón látszik az új AF működés: [link]
Jött még proxy rögzítés és preburst is.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32514 üzenetére
Csak az Atomossal megy.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32442 üzenetére
Nem tudsz annyi helyet csinálni, hogy áthúzd a belsőre és megpróbáld ott?
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32440 üzenetére
Ami még felmerülhet (mint nálam is felmerült, de nem), hogy a tárhely a szűk keresztmetszet. Külsőről, vagy belsőről csinálod?
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32436 üzenetére
Én már írtam ide, hogy én is belefutottam ebbe M1-en. Pro-val még nem. Persze ez az én anekdota alapú megítélésem, nem tudom, hogy elméletben mennyi különbségnek kellene lennie. Ha maradni akarsz a rendszeren, akkor próbálj ki egy Pro-t ugyanazzal a projekttel. De M2Pro mini vásárlást csak akkor javasolnék most ha kifogsz egy dealt. Szerintem pár hónapon belül jön az M3Pro gondolom változatlan áron.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32433 üzenetére
Nem kell túlexponálni a V-logot, ez egy ilyen urban legenda. WB állítás nem profil specifikus (sőt, igazából log-ban még egy kicsit több mozgástered van javítani, ha félrement).
A végén egyszerűen rádobom valamelyik fancy convert lutomat és van egy sokkal rugalmasabb anyagom. Gyakorlatilag egyedül a dual ISO-t kell észben tartani, meg hogy alexpós azért ne legyen, azt tényleg nem szereti. -
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32429 üzenetére
Gondolom tudod de a második natív ISO 4000-nél ugrik be. Igazából az ISO1600-at már lehet hanyagolni, mert 4000-nél kevesebb zaj lesz: [link]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32421 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek semmilyen érzéke nincs hozzá az abszolút nem tud értékelhető képet csinálni. Akkor sem, ha a világ legjobb telefonját / gépét adod a kezébe (ok, 100 emberből biztos így is születhet valami, akik nem azzal kezdik, hogy két ujjal elkezdenek ""zoomolni"", amíg engedi az adott telefon).
Viszont igen, akinek egy kis érzéke is van hozzá, az egy több éves telefonnal is tud szuper fotót csinálni. Kérdés, hogy hány ilyen lesz az esküvőn, illetve, hogy mindig ott lesz kéznél náluk a telefon.
Én nagyon vártam húgom esküvőjét, mert ott lett volna normális fotós én meg telefonnal csináltam volna doku stílusban videó/fotó mixet. Bár ahogy haladtunk volna az estébe, biztos nehezebb lett volna Sajnos ez technikai okok miatt elmaradt.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #32417 üzenetére
Elképesztő hol tartanak a telefonok képalkotás tekintetében, főleg ha figyelembe vesszük, hogy milyen pici szenzorok dolgoznak a háttérben. Lassan már tényleg teljesen valid esküvői anyagot össze lehetne rakni 1-2 iPhone használatával (vagy mondjuk Pocket 3), hozzáértő kézben. Persze a képedbe röhögnének ha azzal jelennél meg dolgozni. Kiváncsi vagyok, hogy ez a megítélés változni fog-e a jövőben. Egyhamar biztos nem, mert sokan még egy MILC-et is megpislognak a videós kezében, hogy "az nem egy fényképezőgép?".
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Pana új MFT kannibalizáló obija: [link] 28-200mm F4-7.1 Macro OIS - 413g
Xiaomi 14 Ultra: 1 inch, 4K/120, 10bit LOG, f/1.6-f/4 stepless aperture, Dolby Vision, 8K, 67mm filter adapter
-
nozs23
addikt
válasz Sziráki #32407 üzenetére
Hibavissza jól írja. Ha nincs valami nagyon spéci igényed, ami az 5S-t követeli, akkor a GH5M2 egy sokkal jobb/modernebb váz. De csak akkor javaslom ha tényleg utánad dobják. Amúgy budget/használt piacon a G9-et lehet kifogni, ami hasonló (bár nem annyira video-feature gazdag).
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #32310 üzenetére
Amikor aktuális a vásárlás érdemes ránézni az APR boltokra, sokszor nincs promózva sehol az akció, csak ott tudod megtalálni kereséssel.
Jelenleg a 400k-s iMac van, ami elég frankó vétel, csak sajnos táskába nem lehet bedobni.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #32308 üzenetére
Szoktak néha, tényleg ritkán "jó" CTO dealek lenni. Talán pont pár hete volt 470-ért iCentre-nél M1Air 16GB.
Ma már kicsit bánom, hogy amikor a Media Marktban kifutó modellként 750-ért szórták ki
iStyle pedig 640-ért szórta ki őket.
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #32306 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy külsőről vagy belsőről ment-e, de mindkét esetben biztosan volt olyan 150GB-nyi elérhető hely (belsőn az appokon kívül akkoriban nem tároltam semmit, legfeljebb az adott projektet). És ez a 16GB-os modellnél történt. Na mindegy, bele lehet futni és igen rohadt drága az upgrade, hogy rohadjanak meg.
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #32303 üzenetére
Mindenre nem. Nekem anno 16GB-os M1-es is összecsinálta magát egy-két projekt alatt - konkrétan kiírta, hogy kifutott a memóriából, majd forgott a strandlabda 10 percig, amíg imádkoztam, hogy csak legyen mentve a munkám (4k/15p körüli, FCP-n).
Személy szerint nem vennék 16 alatt videót vágni (vagy esküvői mennyiségű fotószerkesztésre sem). Ha csak pár perces egyszerű projektekről van szó, akkor okés lehet, felette kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
A blackmagic kihozott egy "pro" camera alkalmazást iPhone-okra, teljesen ingyenes: [link]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32070 üzenetére
Samsung Mini LED monitor: [link]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32066 üzenetére
Bocs, nem feltetlenul a te technikai igenyeidre reagaltam volna, hanem inkabb altalanossagban arra, hogy miert ilyen pocsek a monitor piac es miert minden ott tortenik meg utoljara. Sajnos a VA paneleknek is megvan a hatranya. Amugy mar a miniled is merfoldeket ver barmilyen mezei LCD-re, ha normalisan meg van csinalva. Ugye ezek es az Oled monitorok is ritkak es dragak meg, pedig csomo mas helyen jelen vannak megfizetheto aron.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32062 üzenetére
A tech mar reg ott tart. A gond az, hogy egy gyarto sem motivalt kiadni igazan jo modelleket megfizetheto aron. Ha belegondolunk TV/Noti/Tablet/Telefon meretben is zsenialis kijelzoink (miniled/oled/120hz) vannak. Megfizetheto aron. A monitor business ezekhez kepest semmi. Nem tudnak akkora mennyisegben gyartani es nem is tudjak olcson adni. A legtobb tv buktaval van ertekesitve, de a penzt behozzak a felhasznalok adatainak gyujtesevel/ertekesitesevel. Na egy monitoron ez nem mukodik. Szerintem mindig elatkozott egy piac lesz, ahova utoljara ernek el az uj technologiak, sokkal magasabb aron.
A studio display is hiaba 5K, egy ugyanolyan pocsek szurke-feketes felhos single backlit-es panel van benne, ami utoljara talan 5 eve lett volna nem ciki.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32042 üzenetére
Én M1-es iMac-es set-up-ot váltottam MBP+Monitorra. Nekem az 5k egyáltalán nem hiányzik, most 31,5 colon sokkal jobban el vagyok, 3008x1692 skálázom, zéró teljesítmény különbséget vettem észre (4k munka közben sem kapcsolt be a gépen a venti). [link] Őt 200 körülre lehet kuponozni LG-nél, a panel nagyon rendben van, de nem 120hz, viszont a kontrasztarány 2000+:1.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32037 üzenetére
Vicc az a monitor. Ha állítható magasságot szeretnél, akkor még +200k, tehát egy single backlites 1000:1 kontrasztos SDR monitorért 1 misit kérnek. Ha engedsz egy picit a képminőségből és az 5k-ból, akkor az LG ezt gyakorlatilag hozzádvágja 150-ért. Nem lesz úgy összerakva és nem fog úgy kinézni, de egy olyan eszközről van szó, amit egyszer lerakunk, majd soha nem nyúlunk hozzá. Mac-re viszont ajánlom a MonitorControl nevű open source appot, amivel tudod állítani a fényerőt a magic keyboard dedikált gombjaival.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #32032 üzenetére
Pont, ahogy az Apple szerette volna.
Trackpadet probaltad mar? Na az zsenialis. Foleg vagaskor timeline-on navigalni/zoomolni, de amugy altalanos hasznalatra is 90%-ban azzal nyomom. Csak szerkeszteskor kerul elo a mouse extraként. -
nozs23
addikt
válasz Kukcaman #31916 üzenetére
Nem használtam igazán esőben így nem tudom, elvileg az időjárás állóság maradt, aztán franc tudja, nyilván minden nyitás a házon egy potenciális hibaforrás.
Kijön egy új gép, youtuberek meg omlesztik a kontentet, hogy milyen jó ez meg az.
Három hónap múlva meg csinálnak újabb videókat "don't buy this camera"
Utóbbi időszakban egyre jobban undorodom a youtube-tól. Sok nyitott szájas clickbait bazári majom 0 tartalommal, konkrét hazugságokkal a thumbnailban, vagy címben csak a klikkért. Egyre kevesebbet és kevesebbet használom. Van az a 3 kreátor, aki értelmes tartalmat tud készíteni a témákban, ami érdekel, böngészni már felesleges rajta. -
nozs23
addikt
FF Black Magic kamera erkezik L-Mount-al: [link]
-
nozs23
addikt
válasz Kukcaman #31914 üzenetére
Hát.. Az a pár másodperces videó, amit a 42.5-el csinált azért nem a legjobb, ha az out-of-focus területet nézed, akkor látod, hogy ilyen Fujisan steppeli végig a követést. Aztán az mondja, hogy "fantastic". Szerintem le lesznek majd frissítve a régebbi obik, aztán majd kiderül.
-
nozs23
addikt
G9II:
- Ház 1:1 S5 II (minusz aktív hűtés)
- PDAF
- GH6 alapú szenzor, csak jobb
- Open Gate 5.8K
- 4K/60 10bit 4:2:2
- 4K/120 10bit 4:2:0
- Vlog
- Jobb stabi (legjobb?)
- No record limit
- ProRes / SSD Recording / Anamorphic
- 1900 EUR (S5II 2200EUR)Gyakorlatilag egy jobb GH6, leszámítva pár extrém videós feature-t.
-
nozs23
addikt
i15 Pro videós újdonságok:
- ProRes 4K/60-ig
- LOG felvétel (igen, 3rd party eddig is volt, de ez hivatalos, integrált, nem külön fizetős)
- Felvétel külső tárhelyre
- Academy Color Encoding System (??)
- Új optika bevonat, ami elvileg csökkenti az idegesítő becsillanásokatÁlt. kamera update
- nagyobb main 48mp szenzor
- Max esetén 3x (ekv.77mm) helyett 5x (ekv.120mm) optikaSzerintem az idei update sokkal vonzóbb, mint a tavalyi volt fotós/videós szempontból biztosan.
Árak itthon barátibbak, mint tavaly, persze így is mocsok drága.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest