Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Írd majd meg hogy bírja e a 4k rögzítést, a spec. kétértelmű. A reklámképeken 1440/30p, 1080/60p, details-ben Video capture resolution1080p, 4K, leírásban meg: input max resolution 3840 x 2160 @ 30 Hz, output max resolution 1920 x 1080 @ 60 Hz, support 1080P 60fps high-quality recording and live streaming. Amúgy jól néz ki és praktikusan már usb-c a csatlakozója.
Az én ócsó átalakítóm 1080p-n teljesen éles képet ad, mobillal szoktam néha használni, főképp makróra, belenagyítva. A rögzítést az app (usb camera pro) is tudja végezni szintén tökéletes minőségben. A progi élő stream-re van kihegyezve. Úgy emlékszem 60fps-on szaggat, a telefonomnak csak usb2-ese van, talán ez az oka.
-
MrChris
nagyúr
Azt írja, hogy "HDMI kimenet, USB-C bemenet", nekem az a gyanúm, hogy ennek az eszköznek van egy USB-C bemenete és az azon érkező jelet küldi ki a HDMI kimeneten, vagyis pl. egy notebook képét tudod ráküldeni egy monitorra, TV-re. Ezért nem láthatja az OBS.
Amit linkeltem az miért nem jó? Nálam a kisebbik működik az OBS-el.Szerk.:
Közben látom megfejtetted. Az emagon van egy ilyen ami leírás szerint azt tudja amire szükséged van, elég olcsó is. -
CMR
tag
Kéne egy kis segítség
ZV-1-hez megvettem a micro HDMI - HDMI kábelt és hozzá egy Alzás HDMI - USB-C átalakítót. Elvileg most a gép kéne h kapjon "clean" HDMI jelet ezen a csatlakozón.
A probléma ott van, hogy nem látom OBS-ben (sem) mint jelforrást....Mi lehet ilyenkor a gond?
Kell a ZV-1-nek vmi driver? Az átalakítónak?
Kezdek kifogyni az ötletekből.
Hogy kell ezt megoldani??? -
Tuninger
Topikgazda
Mókából BTS GoProztam az Esküvő Kiállításon a múlt hétvégén.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32091 üzenetére
-
CMR
tag
Itt az első kommentelő azt állítja, hogy USB-C to micro USB kábellel leadta a 4K jelet
ez hogy lehetséges
-
MrChris
nagyúr
-
CMR
tag
Szereztem egy Sony ZV-1-et live streamelni. Úgy látom USB kábellel csak 720p-t tud
1080p lenne első körben a cél, ha meg bírja akkor a 4KMelyik capture cardot ajánlanátok HDMI kivezetéshez?
Mi a legjobb megoldás a gépet tölteni? (Micro USB-n bírná az 1500mA-et ha meg tudom oldani valahonnan?)
Külső mikrofont mit ajánlotok?
Thx -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32084 üzenetére
Találtam egy videót HDR témában. [link] Lényeg, hogy a kreátor tehet róla, ha nem jó a szín.
-
hibavissza
veterán
Mikor HDR videót nézek YT-on, akkor teljes képernyőnél érzékeli a valami, hogy HDR tartalom fut és átvált valami fake HDR módba. Ez időnként egész jó színeket ad, legtöbbször viszont borzalmas. A monitor nem teszi magát HDR módba, mivel a fényerő ugyan ott marad. Gondolom az oprendszerben (vagy a böngészőben?) van egy HDR-Rec709 konverziós LUT erre az esetre. Lehet ezt valahogy kalibrálni? Van valakinek jó linkje ebben a témában?
Ugyancsak YT bug/feature, hogy nincs VRR teljes képernyőn sem. Ezzel találkozott már valaki?
-
CMR
tag
Válaszolva magamnak:
iPhone valószínűleg csak átmeneti bohúckodás lenne, végleges megoldásnak semmiképp.
Sony a5100-nél és RX100 MK4-nél nem egyértelmű a túlmelegedés kérdése.
Akkor marad használtan egy ZV-1 vagy ZV-E10, mindekettő beszerezhető 200k alatt.
ZV-1 hordozhatóbb, de úgyse hasznánám kültéren.
ZV-E10 cserélhető objektíves, viszont úgyse cserélgetném
Melyikkel járnék jobban? -
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Van egy visszatérő, nagyon idegesítő problémám.
Sokszor dolgoznék vezetéknélküli csiptetős mikroporttal, most épp egy BOYA BY-WM8 Pro K2 készlettel. Előtte is egy Boya volt.
Mindkét szett először szépen működött, aztán kb 20-30 használat után elkezdtek teljesen váratlanul berecsegni felvétel közben. Nem a távolság vagy árnyékolás, nem ruha okozta surlódás és nem is az adott frekvencia terheltsége miatt. Teljesen random módon néha elkezd változó erősséggel sisteregni, és ha mázlim van, akkor csak ennyi, amit le lehet nagyjából utólag szűrni. Ha nincs mázlim, akkor viszont erős recsegés is megjelenik a semmiből.
Tapasztalt bárki ilyen problémát? Nem tűnik kontakthibának, direkt nem is tudom előidézni.
Nem is lettek sokat használva, vigyázok is a cuccaimra. Így viszont minden munka rémesen stresszes, imádkozni kell, hogy jó legyen a hang. Viszont mivel nem nagyon olvastam hasonlóról, nem zárhatom ki a user errort, bár ugye az elején mindig stabilan jól működtek.
(Más: Rode videomic pro kábele elfáradt. Van aki foglalkozik ilyesminek a cseréjével?) -
hibavissza
veterán
DJI Osmo 3 most a sláger. Igaz drágább és nem biztos, kihasználnád a követést. A Loginál gyakorlatilag bármi jobb. Melegedés mindig lutri. Nem mindegy, hogy 21 vagy 26 fokos a szoba. A listádból a ZV-1 van papíron legközelebb a felhasználásodhoz, de ott is jöhet még plusz költés. Dummy akksi, stb. [link]
-
CMR
tag
Hello kedves videósok!
Tanácsért fordulok hozzátok, live streameléshez szeretnék upgrade-elni kamerát.
Jelenleg egy Logitech C922-t használok. Az upgrade bele kéne hogy férjen 200k-ba és használt eszközök is játszanak.
Eddig felmerült ötletek bennem:
150k-ért egy használt iPhone 11 Pro....
170k-ért egy használt Sony ZV-1
110k-ért egy használt Sony a5100
160k-ért egy használt Sony RX100 Mark 4Ezek közül nem tudom melyik bírná a 2-3 órás streameket túlmelegedés nélkül
Csak indoor használnám, állványról, így képstabilizáció nem érdekes. Mikrofon csatlakozás sem, mert PC-hez azt is tudok csatlakoztatni ha szeretnék.Más lehetőségeket is meghallgatok.
Thx.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #32078 üzenetére
Pont néztem én is a third party hűtés videókat. Ez a Tilta (cage-dzsel együtt) tűnik talán a legjobb választásnak.
Lenne "fölös" egy-másfél millám, én le is cserélném mindkét A7III-at. A 12 MP nekem szinte mindig elég lenne fotóra is. És amit meg videóban hoz, az brutális, ~700 ezerért meg pláne. Dynamic stabival gimbal nélkül lehetne futkozni, a Zeiss 16-35-tel lenne kb. egy 24-52-m.
-
Tuninger
Topikgazda
Elültetted a bogarat a fülembe a fenti postoddal, s bár zseniál ez a cashback, utánanéztem einfin, ott a ZV-E1 1920 eur vagyis 730k alapból
Az Fx30 pedig 1708eur vagyis 650k. Elkezdtem rajtuk agyalni. Holnap megyünk kiállítónak a hungexpora esküvő kiállításnak, ha tolonganak a párok hogy filmezzük már őket jövőre, pénz nem számít, akkor lehet veszek valamit, igaz az einfi miatt ráérek akár tavasszal is.A ZV-E1 egy Tilta hűtéssel ami nem csak venti, hanem beépített peltier elemmel rendelkezik kitolja annyira az üzemidőt hogy ne legyen gond
Hasonló igaz az a6700-ra is, ami 1400 eur vagyis 530k, csak s bár ott a fullhd tuti nem melegszik túl, sokkal gyengébb minőség.
A ZV-E1-es váltás kb 400 rugómba fájna (A7III eladása 400k-ért, tiltva fan vásárlása 100k-ért), az FX30-ra váltás kb 200 rugómba fájna. (650 a váz, 220 a tamron 17-70, 120 a 12mm f2, Az A73 elmegy 400-ért, a Sigma 20 1.4 art elmegy 200ért, a Tamron 28-75 elmegy 220-ért)
Az FX a betonbiztos választás, a ZV az izgalmas az új stabi miatt, amivel nem kellene mindig gimbalozni.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #32076 üzenetére
"Mondjuk ott az A7IV 730-ért erre a problémára."
Fotóra oké, de brutális a rolling shutter, és csak cropos a 4K50.Nem tudom, mennyire hatékonyak a ZV-E1-hez készített third party hűtések, de ha van jól működő, akkor főleg szabott jó vétel ez így 700 ruppóért.
Személy szerint pont le vagyok gatyásodva, úgyhogy én kihagyom. De nagyon sajnálom.
-
vond
MODERÁTOR
Jó kis Sony akciók.
A sima A7III 510 ezer, a ZV-E1 meg 710 ezer. Komolyan, ha lenne annyi pénzem, az utóbbira be is neveznék. Azt a kevés, több órás felvételt, ahol probléma lenne a 4K-s túlmelegedéssel, azt megoldanám 1080p-ben.
-
nozs23
addikt
A blackmagic kihozott egy "pro" camera alkalmazást iPhone-okra, teljesen ingyenes: [link]
-
Kukcaman
senior tag
Ha valaki G9II-t próbálgatna, az mondja el milyen
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32070 üzenetére
Samsung Mini LED monitor: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32069 üzenetére
Mini LED monitorral még nem találkoztam. OLED-ek kezdenek szállingózni. 2K 27 colos van. Mivel én retinára izgulok (sztán lehet visszaküldöm az 5K LG-t is
) és nem homogenitásra, színpontosságra és kontrasztra, nem hoz tűzbe. De simán el tudom képzelni, hogy kiválthat egy pro Eizot ott ahol ez kritikus.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32066 üzenetére
Bocs, nem feltetlenul a te technikai igenyeidre reagaltam volna, hanem inkabb altalanossagban arra, hogy miert ilyen pocsek a monitor piac es miert minden ott tortenik meg utoljara. Sajnos a VA paneleknek is megvan a hatranya. Amugy mar a miniled is merfoldeket ver barmilyen mezei LCD-re, ha normalisan meg van csinalva. Ugye ezek es az Oled monitorok is ritkak es dragak meg, pedig csomo mas helyen jelen vannak megfizetheto aron.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32064 üzenetére
A felhősödés sajnos nem elkerülhető IPS panelnél. A szélek közelében mindig lesz valami. A gyártók meg úgy vannak vele, hogy felhős panel alá minek rakjanak 100% homogén világítást. Felesleges. VA panel jó ebben a témában. A csúcs Eizo monitorok is VA panelesek. Emlékeim szerint. Ott más típusú gondok vannak. Bután pislogok, mikor gémer monitornak árulják a VA panelt. Elektronikával sok mindent el lehet kenni, de tökéletes nem lesz. Mikro LED tűnik most minden tekintetben jó megoldásbak, de nem tudom meg tudják valaha oldani a méret problémát. Pár éve megakadt 70 colnál, mert 50 col körül már a hűtés lesz gond. Valami ilyesmit olvastam.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32065 üzenetére
Én próba nélkül nem vetném el, ha van hely ahová elfér és nem néz ki ormótlanul. 104 ppi, nem biztos, hogy a szöveg miatt nagyon messze kell ülni. 2K 27 col is 108 ppi.
Lusta vagyok berendelni, kicsomagolni, visszavinni egy ekkora dögöt.
A lényeg. Akkor most min gyártja a lutokat? -
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32064 üzenetére
No offense, de miért tartana ott? Consumer piacon Apple a top notch, így őket nézve én nem látok olyan hardvert aminek a kijelző sávszélessége kilóg a TB3 40 Gbps keretéből. Elméletileg — ha lenne vas TB5-tel — 5K 120p 27 colon, 400 kopejka alatt nekem megfelelne, de sajnos nincs. Olyan gép, videokártya sincs ami meg tudná hajtani. 70 Gbps sávszél kellene hozzá.
Vagy te milyen hardverre gondolsz? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32063 üzenetére
Pont a tul messze kellene ülni tőle probléma miatt ejtette. Nem jó ha veszel egy nagy monitort majd feldobod a windows 200% scalingre mert nem tudod elolvasni a betűket. Ha meg közel van, nem komfortos, sok youtuber is erre jutott 1-2 honap hasznalat utan.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32062 üzenetére
A tech mar reg ott tart. A gond az, hogy egy gyarto sem motivalt kiadni igazan jo modelleket megfizetheto aron. Ha belegondolunk TV/Noti/Tablet/Telefon meretben is zsenialis kijelzoink (miniled/oled/120hz) vannak. Megfizetheto aron. A monitor business ezekhez kepest semmi. Nem tudnak akkora mennyisegben gyartani es nem is tudjak olcson adni. A legtobb tv buktaval van ertekesitve, de a penzt behozzak a felhasznalok adatainak gyujtesevel/ertekesitesevel. Na egy monitoron ez nem mukodik. Szerintem mindig elatkozott egy piac lesz, ahova utoljara ernek el az uj technologiak, sokkal magasabb aron.
A studio display is hiaba 5K, egy ugyanolyan pocsek szurke-feketes felhos single backlit-es panel van benne, ami utoljara talan 5 eve lett volna nem ciki.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32062 üzenetére
Egy LG C3-at 42 colon kipróbálnék, de nincs terem hozzá. Messze kéne ülnöm tőle. Azon van HDMI 2.1 48 Gbps elég. Ára sem vészes. Nem csodálom, hogy sokan használják.
Taranis ezt az utat nem próbálta? Gondolom neki a kamulut bizniszéhez kellene WCG monitor. Sajnos abban az igazán jók millió fölött indulnak. -
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32060 üzenetére
De volna egyáltalán olyan display ami ki tudná szolgálni az igényeidet és ki is fizetnéd?
Taranis kanossza járását láttam az utóbbi időben, már ott tartott a végén hogy a 32” 4K 60Hz Eizo 500 ezerért egy hulladék, így 4 monitor visszaküldés/csere után úgy döntött nem vált 4K-ra.
magyarul 5k 120hz ha létezik egyáltalán, az több milliós tétel lenne normális minőségben. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32042 üzenetére
Kicsit olvasgattam a témában. Nem teszem OFF-ba, mert szerintem ide tartozik.
Egy darabig nem lesz High Refresh Rate 5K. Oda TB5 (UHBR20) csati kell 70 Gbps fölötti sávszéllel.A legújabb Mac Studion sincs ez meg. TB3-nak 82 fps a maximuma 5K felbontásnál. Természetesen 10 bittel. Emiatt nem fejlesztik a Studio Displayt. Az új gépeken lévő TB4 is maradt 40 Gbps-on. Nincs piacon csatoló egy 5K 144 Hz-es monitorhoz.
60 Hz után az első érték ami lényegesen jobb az a 90 Hz. Az nincs meg, tehát ezért marad a 60 Hz. Vagy kihozzák a Studio Display II-őt 72 Hz-cel. Kitelik tőlük.
4K 120/144 Hz is bajos. Jelenleg csak valami Vesa szabványos tömörítéssel tudják átpasszírozni a DP 1.4-en. DP 2.0 vagy TB3 kellene hozzá minimum, de én nem tudok 4K TB3 csatolós monitorról.
Nagyon úgy fest, alátámasztottam az eredeti koncepcióm. Vagy maradok 2K-n, ha viszont senyvednem kell 60 Hz-en akkor 5K.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #32056 üzenetére
Az nagyon kemény, azt gondoltam 100% green screen.
Az a baj hogy a grafikonok megint okosan vannak kirakva. Bár ha a GPU teljesítmény valóban ekkorát ugrik (2,5x?) az igen morcos. Csak mindig a "mihez képest" az erős kérdés, mintha az ekvivalenciát nem tartanék olyan feszesen.
1 hét és lesznek tesztek.
Egyébként az a 800k-s 14" MBP jó választás lehet ha hozza a 14" M1 Pro teljesítményét. Azok most 600 körül mennek használtan. Vagyis lejjebb nyomná az árát, ami tetszene. -
hibavissza
veterán
Kipróbáltam, hogy visszaállok 60 Hz-re. Nem bírtam. Barbár dolog az. Inkább átköltöztem DP-ra és így megvan a 144 Hz 10 bit.
Sokkal jobb a 144 Hz mint a 120. Úgy, hogy nem is játszom.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32043 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Sokat olvasom, hogy 4K nem támogatott Macen. Szerintem el kell mennem megnézni valami normális helyen. Mivel én amúgy háklis vagyok a betűsimításra valószínűleg marad az 5K. A 2K 27 col is csirkeháló nekem. Ez jobban zavar mint az elmosódó görgetés vagy judder.
Van fizetős alkalmazás amivel helyre lehet tenni a betűsimítást. Kérdés meddig fogják fejleszteni. Applenél van olyan, hogy egy alkalmazás főverzió frissítés után kuka és az is marad.
Igazából a fényes kijelző és a freesync hiánya zavar. A lényeg, hogy ez egy nagyon-nagyon alattomos húzás. 1440p óta nem nyúltak az élsimítás-renderhez. Eközben Windowson a vágódeszkán is minden patika éles....csak ott a fogyasztás-zaj negyvenszeres a kőkori architaktúra miatt. És nem is fog változni, mert a bolygó összes 3 nanométeres gyártókapacitását felvásárolták almásék. Félek sokba fog ez nekünk kerülni... -
Kukcaman
senior tag
A kommentek között mazsolázva még pár infó:
"i used Tiffen blackpromist 1/4, CPL filter and lighting was done by big light panel on top of car, just playing with light done in Calvert Studios UKCam settings / 4K 25p / 422 prores"Egy kis Lumix S5 anyag a leírtak alapján [link]
S5 & NINJAV with 35mm f/1.8 prime lens
-
MrChris
nagyúr
DR-ban, vagy külső FX-el van olyan lehetőség, hogy a világosságot stabilizálja egy snitten belül? Pl vannak nagy átfogású zoom obik változó fényerővel és ahogy változik a gyutáv lépked a rekesz, változik a fényerő.
-
Kukcaman
senior tag
Egy kis hyperlapse a változatosság kedvéért. Pár elemet kiszedtem a parkból, aztán összeraktam
csak hogy egyezzen is. [link]
-
vond
MODERÁTOR
Tegnap kaptunk egy Bronz elismerést a Sport Forum Hungary 2023-on az Egy negyed a Palace-ban műsorunkkal.
-
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen járok, egy faék egyszerűségű magyarul beszélő fényképekből zene alájátszással készült videóhoz szerkesztő programot keresnék. Anyósom szereti használni. Eddig a widows beépített szerkesztőjét használta de, most azt frissítették (gondolom) és már nem magyar, nem minden ott van ahol megszokta. Én nem láttam eddig milyet használt és azt sem mi van most. Ezeket a szerkesztő programokat pedig nem ismerem. Ezért kérnék segítséget, hogy milyet ajánlanátok?
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32042 üzenetére
Én M1-es iMac-es set-up-ot váltottam MBP+Monitorra. Nekem az 5k egyáltalán nem hiányzik, most 31,5 colon sokkal jobban el vagyok, 3008x1692 skálázom, zéró teljesítmény különbséget vettem észre (4k munka közben sem kapcsolt be a gépen a venti). [link] Őt 200 körülre lehet kuponozni LG-nél, a panel nagyon rendben van, de nem 120hz, viszont a kontrasztarány 2000+:1.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32041 üzenetére
Az a gondom, hogy rohadt jó dolog a retina felbontás. Nem engedném el. Inkább várok. Ráadásul 4K-ban nem tudok 120 Hz-es 10 bites monitort normális feketével ami nem OLED. Vagy van? És az még mindig nem retina.
Ha 350-ért kihozná a frissített G-sync 120 Hz-es 5K 27 col 10 bit paneljét az LG, másnap mennék érte a boltba. -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32037 üzenetére
Vicc az a monitor. Ha állítható magasságot szeretnél, akkor még +200k, tehát egy single backlites 1000:1 kontrasztos SDR monitorért 1 misit kérnek. Ha engedsz egy picit a képminőségből és az 5k-ból, akkor az LG ezt gyakorlatilag hozzádvágja 150-ért. Nem lesz úgy összerakva és nem fog úgy kinézni, de egy olyan eszközről van szó, amit egyszer lerakunk, majd soha nem nyúlunk hozzá. Mac-re viszont ajánlom a MonitorControl nevű open source appot, amivel tudod állítani a fényerőt a magic keyboard dedikált gombjaival.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32039 üzenetére
Bakker amennyit használtam az S5-öt, kár volt megvenni. Nem megyünk mostanában semerre. Jobbanteljesít....
Az a gondom, hogy már a szifonokat nézegetem, pedig teljesen jó a céhes csamcsung. 14 pro-t be is húznám csak az usb c hiánya riaszt el. 15 még iszonyat drága. Duplája egy S23-nak, tudásban pedig nem érzem a különbséget. A support hosszabb, de nem duplája.Megnéztem a két klippet amit átküldtél. Ez alapján nekem is GoPro. Ennyit a sok YT tesztről. Köszönöm!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32038 üzenetére
Látom egyre mélyebbre ránt a dark apple side
Már csak abból a fránya panából kellene sonyt csinálni és egyszer s mindenkorra célba érnél. Hosszú évek aknamunkája, de Palpatineanak is kellett pár év Anakinhoz. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32036 üzenetére
Apple 3rd party billentyűzetekkel pedig az a gond, hogy magyar kiosztásban nincs normális vezeték nélküli. Teljesen abszurd, hogy 75 ezret adtam egy billentyűzetért, de nem bántam meg. Ki vannak ezek a dolgok találva. Feleségem gyorsabban gépel, mint ahogy olvas egy ember. Ő is szereti, úgyhogy valószínűleg tényleg jó, nem csak az önigazolás beszél belőlem.
Szal már ezért érdemes elgondolkodni egy Macbookon. Kapsz egy zseni trackpadet és bill-t a csomagban. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32035 üzenetére
Ami érdekes, hogy Resolve-ban nincs megoldva a smooth scroll. Ahogy görgetem a könyvtárakat, kifolyik a szemem. Nem tragédia, csak furcsa. Igaz én 120 Hz-en tolom. 60 Hz-en lehet nem olyan feltűnő.
Emiatt nem vettem meg az LG 5K monitorát. 350-ért 60 Hz és FRC
....az viszont zseniális, hogy az Apple dupla ennyiért el tudja adni ugyan ezt a szart, me' ezüst.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32034 üzenetére
Trackpad lett volna a cél, de feketében sajnáltam rá a 60+ ezrest. Mióta az eszemet tudom touchpadet használok laptopon alap dolgokhoz. Meg aztán szembe jött egy fekete (sötét szürke) magic mouse az aprón. A magic mouse egyetlen célja, h kapudrog legyen a trackpadhoz.
Most ezzel tolom egy darabig.
Nem tudom eldönteni, hogy az Apple szopatja a Logitech-et vagy a Logi saját magát, én az utóbbira szavazok. Annyit kellett volna csinálnia, hogy Hero szenzort tesz az mx3-ba és beleteszi a Smooth Scroll appot alapból a saját szoftverébe. Továbbá normális teflont tesz az aljára és csökkent valamit a súlyán és sötétebb szürkébe burkolja. Egyébként rohadt jó cucc az mx3 annak akinek még nem volt egy igazán jó egere.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32032 üzenetére
Pont, ahogy az Apple szerette volna.
Trackpadet probaltad mar?Na az zsenialis. Foleg vagaskor timeline-on navigalni/zoomolni, de amugy altalanos hasznalatra is 90%-ban azzal nyomom. Csak szerkeszteskor kerul elo a mouse extraként.
-
hibavissza
veterán
Az M1 mini egér-billentyűzet kanossza-járásomnak egy teljes kiosztású magic keyboard és egy magic mouse lett a vége. Ezzel kellett volna kezdeni. Mindkét eszköz zseniális, csak ajánlani tudom.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #32027 üzenetére
Még megpróbálom szerdán törleszteni adósságom ami a nyers GoPro vs Action 4 felvételeket illeti, mert bár sokat lőttem, többnyire családi videó, nem osztanám ész nélkül.
Nagyon úgy tűnik hogy az Action 4 megy vissza. Szuper kamera, ha a Hero 10-el versenyeztetném nem kérdés hogy ő nyerne. A Hero 11 viszont ezzel a zajszűrés kikapcsolással egyszerűen mindig ott van a nyakán sokkal olcsóbban.
Ekkora árdifferenciánál inkább maradok a GoPronál, képben mindig ott van pariban, jó fényes stabiban jobb, gyenge fényesben gyengébb, de kevesebb is a képhiba. -
Kukcaman
senior tag
Jó kis kombináció, VND+Polarizál [link]
-
Kukcaman
senior tag
Sony fényképezők általános áttekintése.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32002 üzenetére
Hát gimbalos teszt nem lesz, 1 órát csesztem el vele hogy valahogy felheggesszem a két kamerát a Weebil S-re de nem sikerült.
Csináltam off stabis tesztet is, gyroflow szépen kezeli, holnap talán lehetőségem lesz ide is lőni valamit.
Ami a legutóbbi teszt óta észrevétel:- betonstabil az Action 4, egyszer sem volt vele problémám mióta megvan
- a magnetic mountot alig használom pedig nagyon tetszett a tesztekben
- az hogy mágneses az Action 4 alja az zseni, tök jól fel lehet rakosgatni dolgokra
- az hogy gombnyomástól 1mpn belül indul a felvétel az zseniAmi viszont most elkezdett motoszkálni: a sok pozitívum ellenére megér nekem +100 ezret az Action 4? (126 ezret fizettem a Hero 11-ért, vagy ha úgy tetszik 20-ast dobtam a Hero 10re, az Action 4 Adventure kombo 219k) A mai comparison shotokat nézegetve is azt látom hogy fej fej mellett vannak, minimális gopro előnnyel mind LOGban mind normál profillal.
-
hibavissza
veterán
[link] Zseniális
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #32023 üzenetére
Steadymaker változat gimbalokhoz 33e Ft-ért, nem is drága és baromi hatásos, szinte teljesen eleminálja a fel-le mozgást. Steadyarm kétkezes változata. Jó kis fitness edzés ezzel lesétálni egy rendezvényt, azzal nehezítve, hogy a kamerához nem tudsz hozzányúlni. Megkérheted a vőfélyt indítsa már el a felvételt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #32021 üzenetére
Lehet, hogy GoPro volt egy csirke fején, és azt vitte a csávókám.
-
Márton
nagyúr
nem rossz, de akkor most normál sebességgel is
Tuninger: degree of freedom, vagyis roll, pitch és yaw forgás.
Ha nem csak forgást, hanem fizikai elmozdulást is kompenzálna, az komolyabb cucc:
Itt egy 5 axis (dof) gimbal.
De Ronin is van már vertikál stabbal. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #32016 üzenetére
Egy helyütt van egy kis árnyéka a kamerának, nem sok látszik szerintem egy combosabb, komolyabb gimbal sejlik és gyökereken, lépcsőn is átgyalogol. Szembejövők szépen elférnek mellette ebből gondolom steadiarm sincs.
Akinek kedve van házifeladatként próbálkozhat hasonlóval. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32014 üzenetére
A GH5s-ben ha jól emlékszem nincs gyro data de szenzor stabi se, ergo ez nagyrészt gimbal. Az erdőben kicsi esélyét látom a sagwaynek, így valószínűleg csak annyi amit Vond írd, ninja walk, meg esetleg nagyobb ronin.
Feiyutechnek egyébként van olyan gimbalja ami a fel-le mozgásra ad kompenzációt olcsón. -
Tuninger
Topikgazda
Szerintem bármelyik telefon gimbal + telefon beépített stabijával tudsz hasonló felvételeket lőni. Az iPhoneoknak kb az iPhone 11- megvan a szükséges dinamikája, androidon pedig a filmic pro appal lehet boostolni a képminőségen. A MotionCam appal meg lehet hozni akár a linkelt videóban látott képminőséget is rengeteg utómunkával
-
TCr
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
MrChris
nagyúr
Jól néz ki, mint egy újabb fajta unreal engine render. Rövidebb snittekből áll, nem folyamatos több órás felvétel. Szerintem a gimbalon kívül van még benne okosság. Alig van Z irányú mozgás, giro stabis érzetű, ha meg szabadjára engedem a fantáziám kerekeken/sageway... is tolják az operatőrt. Másik ötletem, hogy steadicam arm-on van a motoros gimbal.
Végül is hasonlót lehetne egy megfelelően finoman mozgó mobiltelós gimballal, jó kamera appal és girostabival. Androidon a képminőség miatt a Motioncam raw vidóval próbálkoznék és az tud giroadatokat is rögzíteni. Ez jó sok proci utómunkát kíván, meg némi hozzáértést. -
TCr
veterán
Sziasztok,
Kérem a hozzáértő nagyközönség segítségét!
Ilyen természetvideók, mint pl. ez is, hogyan készülnek, milyen felszereléssel tudnak ilyen egyenletes mozgást több órán keresztül megtartani?
Azt látom a leírásban, hogy Pana GH5s a készülék, de gondolom önmagában ez kevés egy ilyen produkcióhoz.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31999 üzenetére
Most voltunk wellnessezni a hétvégén, használtam mindkét kamerát, lőttem pár sidebysideot.... és most elnézve a felvételeket én magam sem tudok dönteni melyiktől géptől válnék meg
A GoPronak esélye nem lenne ha nem lehetne kikapcsolni a zajszűrést, így viszont akkorát ugrik a képminőség gyengébb fénynél... -
hibavissza
veterán
Megnéztem még pár összehasonlítást. Szerintem a fő különbség, hogy a Gopron jobb a stabi az OA4-en van használható low light. GP12 ajtókitámasztónak jó, ha lemegy a nap.
Konstans béna mindkettőn az expozíció. Az OA4 alá a GP12 fölé exponál. Még véletlenül sem találja el egyik sem a helyes expót. A lowlight és stabi különbség alapvetően meghatározza melyiket ki fogja venni. Akciókamerának egyértelműen a Gopro12 jobb. Családi, rendezvény videóra az Action4.
Várom Tuninger nyerseit. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32000 üzenetére
Valami ilyesmi a gyanúm. Ezért kértem az alap nyerseket, h a szenzort óssze tudjam vetni. Egyébként éppen ezért nekem szimpatikusabb az oa4. Ugyan ezért szeretem az S5-öt. Katt és kész a kép. Nem kell a gép elött hegeszteni minden egyes képpel, h valami hasznàlhatót kapjak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung M5 Smart - 27" VA - Beépített WiFi & Bluetooth - Apple Airplay - HDR10 - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest