Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32797 üzenetére
Tehát a mac vs PC vonal esetén úgy gondold neked jobban megéri maradni a mac-nél? Árban eléggé szétfelé húznak.
-
Tuninger
Topikgazda
-
Stauffenberg
nagyúr
Az nem kérdés. A tervezett PC amúgy valahol 900 ezer körül állt volna meg, helyette 370-ért az M1 Air nem mondom, hogy ugyanolyan erős, de legalább a PC + laptop kombót össze tudtam vonni és mivel nem használtam előtte Mac-et életvitelszerűen, jó volt belépőnek. Mai tudásommal inkább elköltöttem volna a tervezett összeget egy bikább konfigra és a következő 5-6 évre le van fedve minden igényem.
Majd talán az M4-es konfigokkal már váltok és megnézem az akkori felhozatalt, most már nem invesztálok olyanba, ami nincs AI funkciókra kihegyezve.
-
kovsol
titán
Ryzen 9 5900X, 32GB DDR4-3600,RTX3060 12GB: 2:19 render: 139s
Ryzen 9 5900X, 32GB DDR4-3600, RTX3060 12GB OC: 2:06 render: 126s[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32794 üzenetére
Akkoriban jó vétel volt GPU helyett.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #32791 üzenetére
Lehet, hogy egy ilyen 3060Ti-re be is nevezek. Már csak az a kérdés, hogy melyik jobb, az alapból ugyan gyengébb, de 12 gigás sima 3060, vagy az erősebb, viszont "csak" 8 gigás 3060Ti. Sok Adobe progihoz, meg idővel egyre több Resolve-hoz.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tuninger
Topikgazda
Pont ezért kérek mindenkitől render időket, hogy lehessen látni, hogy GPU intenzív task esetén mennyi gyorsulásra számíthat.
Látszik hogy egy 3070-el dupláznád a sebességet és 120 körül kijön használt piacról. Kovsol eredménye lesz még érdekes, a sima 3060 elvileg csak kicsivel van a tied felett, míg a 3060 TI jelentősen gyorsabb. Kiváncsian várom
AMD kártyás időnk nincs sajnos, de elméletileg a 6xxx-es széria mindent tud ami kell és dupla a VRAM. -
vond
MODERÁTOR
Egyébként milyen GPU-t érdemes venni a 6 gigás 1660 Super helyett, ha kifejezetten a meló a cél (videó, fotó, grafika - PR, AE, PS, LR, AI, stb.), játék nem lesz?
Ahogy nézem, ezt max. 45k körül tudom eladni (jól lementek a VGA árak). A minél több VRAM-ot kell keresni az újabb kártyákon is? Érdemes mondjuk egy 12 gigás 2060-at bevállalni, vagy inkább minimum egy 3060, esetleg 3070? Vagy akkor már 40xx szériából valami olcsóbb darab, sok memóriával?
Egy 80-100k talán még belefér érte pluszban, ha tényleg sokat dob a teljesítményen, de ilyen fél millás kártyákat biztos nem fogok most venni. Meg tápot se szeretnék még cserélni. Egy Corsair RM550x duruzsol most a házban.
Tuninger: Vigyázz, mert a sima 1660 azért gyengébb.
Jó áron volt a Resolve, köszi.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Azért hogy kicsit helyreállítsam az M1 renoméját (nameg jómagyar szokás szerint "nem lehet szr amiért pénzt fizettem"), itt egy screen recording hogy néz ki a timeline 12Mp felbontású 60fps-es 10bit h265 anyag esetén proxy nélkül. 55 pernyi felvételen rángatom a kurzort, betöltésre annyi időt kapott amennyi látszik.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz kovsol #32778 üzenetére
Vedd meg gyorsan a 18-as resolveot ott ahol Vond
Minden GPU eredménye érdekel.
qnadam: a 2óra 40 nagyon súlyos, legalább egyértelmű mi van VRAM limit esetén, csoda hogy végig tudott futni.
Vond: akkor ahogy azt eddig is tudni lehetett a 1660 = 1070, csak csökkentett VRAMal.
hibavissza: ne légy telhetetlen, örüljünk a render időknek
Van értelme a proxynak, hiszen sok gépen effektek nélkül sem instant a timeline! Pláne ha multicamot vágsz egy gyengébb gépen. Azért az a reakcióidő amit M1-el tapasztalsz messze nem általános, illetve ahogy Márton is rámutatott feljebb, nem minden codecre van GPU gyorsítás PC-n, ott muszáj az ember konvertálni ha használható szerkesztési sebességet akar.
-
veterán
válasz hibavissza #32782 üzenetére
effektezésnél igen, de gyengébb gépen piszokmód pörgös tud lenni, ha nem interframe codecből kell dolgoznia.
megjegyzem még az m3-on is érezni a különbséget, a gyors ida-oda tekerésnél intraframe forrásból simább az élmény. persze kényelmesen használható az eredetiből is, de proxyval simább, fluidabb érzés.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz hibavissza #32781 üzenetére
még nem értem a végére annyira vram-limit van, hogy néha még a gpu ventit is leállítja (félpasszív kártya).
erről nem csinálnék videót, a legelején 1 fps, utána 0 és 0,5 között ingadozik
hanyas vagy, te disznó?
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32758 üzenetére
Én úgy nézem a proxival felesleges vesződni DR alatt. Timeline felbontás számít. Ha az nem elég, Render Cache. Az viszont már kínszenvedés olyan gépen ami nem döcög el valahogy egy HD Timeline-nal.
Mondjuk az bevillant, hogy lehet a render cache gyorsabb, ha van proxi? Meg is nézem. -
hibavissza
veterán
Köszönöm az érdeklődést!
Aki letöltötte csinálna nekem egy képernyőfelvételt a COLOR tabon egyszeri végigjátszásra? Érdekel, hogy hány fps-t tud a Timeline.
Goole drive-ból lehúznám. Mellé egy doksi, hogy mennyi volt a render idő és az áramfelvétel render közben. HWinfo nevű progival!Tuninger: már effektezem a tesztet.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #32721 üzenetére
Na, lenyomtam én is, ha már ennyire ezen pörög a topik.
Megvettem gyorsan a DaVinci Resolve-ot.3 perc 22 másodperc alatt futott le a H.264 UHD render az AMD Ryzen 7 3700X + 64 GB DDR4 3200 MHz RAM + MSI GeForce GTX 1660 Super 6GB Gaming X kombón. Minden egy Samsung 980 1TB NVMe M.2 SSD-ről ment, naprakész Windows 10-en.
Feladatkezelőben azt láttam, hogy a GPU teker végig 100% környékén, a CPU 20% alatt maradt, memóriából meg csak 4 GB körül használt a progi.
Tanulság: Erősebb videókártyát (is) kell vennem.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Tuninger #32771 üzenetére
Gondoltam megnézem mit nyom az enyém erre nekem még a resolve 16 van csak fent a gépen. Kellene egy frisset telepítsek
Igaz az én gépemében nem a felsorolt eszközök vannak
AMD Ryzen 9 5900X, MSI RTX 3060 Gaming X 12GB, 2x16GB DDR4-3600Mhz[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Tuninger
Topikgazda
-
vond
MODERÁTOR
-
Tuninger
Topikgazda
válasz theporcupine #32770 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted, hozza a várható számokat.
Elvileg 2x 3070 = 3080 Ti = 3090 = 4080.
102 mp a 3070es idő, a te időd meg a fele.
És ez alapján megelőlegezném hogy nincs VRAM limitálva a project a 8GBs kártyákon.Egy lelkes GTX 1060 / 1080 / 2060 /2070 user nem akar tesztelni?
Amit kb várnék hogy a 1060 megy annyit mint az M1, vagyis 7 percet.
A 1080 reálisan annyit kellene menjen mint az M1 Pro vagyis 4 percet
2070-nek kellene mennie kb 2 perc körül. -
theporcupine
tag
i9-9900K, 32GB, RTX 4800-on 52s a render.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #32766 üzenetére
na de latod hogy a többiek mind lehozták a videókat... es max privátban hőbörögtek.
hozzáteszem a termék jó, sőt, nincs is nagyon alternatívája ebben az ársávban, max arra erősítenek rá hogy mennyire "hibátlan".
Gerald Undone/Kaleb Pike akinek a reviewiban hiszek, mert ha szponzoraljak őket, ők kiemelik hogy ez inkább egy termékbemutató mint review, hiszen érdekeltek az eladásban.míg pl a Max tech az felháborítóan csinálja, 1,3M+ feliratkozóval... (Holy Moly...)
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32765 üzenetére
Jeven Dovey 1m+ feliratkozóval már senki?
"vagyis nem tettek eleget a keresnek"
ők is korrektek! Meg az is, aki így már nem akar partnerkedni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
nozs23
addikt
Panasonic egy ZV-E1/A7C szeru kompakt vlogger vazzal jon, arban S5II alatt: [link] szenzor valoszinuleg ugyanaz, PDAF.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz hibavissza #32759 üzenetére
Elvileg a Sony objektív sapkák is. Mondjuk úgy könnyű, hogy a Sony vázakon a WB tool egy pipetta a hagyományosabb téglalap-mező helyett.
Nekem ott van forgatáson a farzsebemben egy ColorChecker Passport inkább, arról legalább tudom, hogy 18%-os neutral grey, tökéletes a középfények beállítására is (Log-ban forgó interjúnál jött már jól arc mellé téve, persze így is kicsit alexpós lett, de legalább biztosan nem égettem ki az arcon semmit). Bár az irritál, hogy az enyémet egy kézzel bosszantóan körülményes nyitogatni, zavar mikor a másikban gimbal van.
-
hibavissza
veterán
Sonysok tudjátok, hogy a vázsapka jó WB-t beállítani? Direkt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz ooooobi #32757 üzenetére
Maradj a Resolve layout mellett ha azt akarod megtanulni. A Premiere layout inkább arra jó, ha valakit a sivatag közepén ledobnak, hogy vágjon meg egy anyagot Resolve-ban, de még nem annyira ismeri, akkor kevésbé lesz ismeretlen a terep.
Ez ugyanaz, mint a Windows után a Mac billentyűzet, lehet remappelni a shortcutokat, de hosszabb távon jó megtanulni (megjegyzés: Én 24 év Windows után fél év alatt elég jól megszoktam a Mac billentyűzetet és továbbra is használok az irodában Windowst, oda-vissza simán váltok fejben mi-hol van).
---
Szerk: A múltkor egy ismerősnek (nem videós) próbáltam megmutatni némi alap color grading dolgot, mert vlog szerű dolgokat vesz fel (zenész gyerek), csináltam az ottani fényekre (ugyanazok a lámpák/softboxok) egy LUT-ot, de azért pár fogást még megmutattam. A gépe nem nagyon bírja el a Resolve-ot, de a Premiere oké, ezért azt használja. Oh man... régen én is vágtam benne, de oh... oh... ilyenkor jön rá az ember, mikor egy ideje nem használta, hogy az Adobe mennyire ostoba UI/UX-ben, úgy kattintgattam össze-vissza, mint aki életében először látja (hozzáteszem a Premiere felülete jobban átvariálható, mint a Resolve, össze-vissza voltak elpakolva a panelek).
Aztán megmutattam neki a proxyk használatát Resolve-ban, hirtelen megoldódott a teljesítmény probléma és ilyet szól: Úristen, ez a szoftver mennyivel szebb és átláthatóbb, olyan mint a ... (nem emlékszem nevű zenész szoftver). Aztán az is instant átment neki, hogy a Lumetrivel majomkodás helyett a Node alapú szerkesztés igazából ugyanolyan, mint a gitárjaihoz az effektpedál, innen jön be, itt megy ki a jel és amit közte művelsz azt tudod variálni. Instant megértette.
[ Szerkesztve ]
-
ooooobi
senior tag
válasz Tuninger #32722 üzenetére
AMD Ryzen 9 3900X, 32GB ram, RTX 3080 10Gb: 1:07 [kép]
Resolveban uj vagyok a layerlekapcsolgatas a nodok ki be kapcsolasa lenne?
Ha igen, akkor a noise reduction-on kivul minden folyamatos.Premiert hasznalok napi szinten, most akarom resolveot megtanulni. Ilyenkor jobb megtanulni a gyari alyoutot, vagy inkabb premierest hasznalni? Tutorialok miatt mondjuk valszeg a resolve layoutot kene beseggelni.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #32755 üzenetére
van persze, rámentek vele az AI-ra
látod az armos macbookoknak nem okoz gondot a 10 bit 422 decode/encode. más kérdés hogy ott meg 444 nincs, csak proresben
azért azt megjegyezném Taranis tesztjei elnézve, hogy a consumer kamerák jelentős részében hótfelesleges hogy van a kamerában 422. A GH5, első S5, amiknél számít.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32752 üzenetére
Értem. hát most procit (+lapot+ramot..) nem akartam bővíteni..
Vicces ez az nvidia, hogy már az av1 10bit dekódolás is megy nekik, sőt av1 enkód is, vagyis kraft van bőven, de szegény videósokat meg a gödörben hagyják egy nyamvadt 4:2:2 avc-vel. Vagy a stúdió kártyájuk, quadro-k tudják? Erre megy ki a játék?
(egyáltalán létezik még ez a kategória? jó pár éve nem követem )[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32738 üzenetére
Elkezdett kilépegetni a FC. Szán jött egy üzi, hogy elfogyott a tárhely. Egyszerű képernyőmentések összevagdosása. Nem 120 óra, nem 8k, nincs egy fia effekt. 1,2 TB-ot kesselt össze belőle. Biztos valahol találni egy másfél órás tutorialt aminek a közepén 2 másodpercben megmutatják hová kell klikkelni, hogy csak a fele legyen..... Inkább megszabadultam tőle. Kezdem elölről DR-ben.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #32751 üzenetére
volt egy nagy specbump a 8. Generacios intel prociknal quicksync terén, utána pedig 12. Generációval kb minden populáris codecre kapsz supportot. Már ha nem F-es procid van
az amd procik meg erőből próbálják megoldani, kivéve ha iGPU-s verzio, de az meg itt ritka
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #32748 üzenetére
úgy, hogy tegnap kaptam kézbe 4:2:2 xavc-s-t és hallom a procihűtő ventimen, hogy izzad a proci utánakerestem itt is, mi a helyzet ezzel a formátummal.
qnadam: ok, és a 4:2:0-nál?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
veterán
a hidraulikus prés meg volt építve, meg az egész set. csak a tévé pl egyáltalán nem így robban. a színes papíroknál tudom, hogy az sfx csapat pici robbanóanyagot tett bele, de a tévére nem tudom, hogy így segítettek-e rá, vagy utómunkában. de pl a zongora is nagyon durván ki van könnyítve, mert anélkül meglepően masszív
hanyas vagy, te disznó?
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #29834 üzenetére
"valószínűleg H265 all-i 422 10 bitre kapcsolta, ami nem gpu gyorsított, csak a 30xx-es RTX-eken"
Ez biztos? Tudtommal az nvidia a mai napig egyáltalán nem támogatja a 4:2:2 dekódolást. Épp most futottam bele egy ilyen fájlba. Hogy miért arra nagyon kiváncsi lennék, ha egyszer a 4:4:4 megy neki. Az nem nagyobb munka?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
_q
addikt
Szuper, erre nem gondoltam volna, mert nem látom rajta a plusz mozgást, hogy felemeled, pedig a gyorsaság miatt azt gondolnám beremeg az egész főleg a hosszú bot miatt és ingatag képet eredményezni, ez meg smooth.
#32741Kukcaman
A legegyszerűbb sokszor amire nem gondolunk#32744qnadam
CGI van benne vagy máshogy lett megoldva a "préselő effekt" amire célzol?[ Szerkesztve ]
-
veterán
a licenc egy műanyag kártya egy aktiválókulccsal, amit külön is lehet venni, meg mindenféle bm vasakhoz is adják. és teljesértékű
a videó nagyrészt tényleg valós, de csomó tárgy nem így reagál az összepréselésre (én vettem fel a forgatás előtti teszteket). a lehetőségekhez képest azért olcsóbb cuccokat látunk, de kicsit tényleg fájó volt látni a pusztítást. viszont megtervezni és megépíteni egy makettet munkaidővel-mindennel együtt valószínűleg drágább lett volna.
hanyas vagy, te disznó?
-
vond
MODERÁTOR
Lefektettem az aszfaltra az Insta360-at a 3 méteres szelfiboton, a sofőr ügyesen áthajtott felette, közben hátulról befutottam (az elején látszok is egy kicsit, már nem volt időm bebújni mögé, mert folyamatosan jöttek a kamionok), és amikor elhaladt felette, gyorsan felemeltem, amilyen magasra csak tudtam (bő 5 méter). Aztán még egy kicsit gyúrni kellett itthon a felvételt, hogy a lehető legsmúszabb legyen minden.
Kukcaman: Ott a pont.
nozs23: Akkor egyre jobb a helyzet L fronton. Örülök. Bocs, hogy némileg tájékozatlan voltam a témában, és úgy "nyilatkoztam".
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz qnadam #32730 üzenetére
A licence az jöhet egy hardveres vásárlás mellé vagy külön csak licence formában, de a végeredmény ugyan az lesz: davinci studio. Tehát itt csak jelezted amit írtál fentebb, hogy kaptál ingyen licence-t ami a keyboard-al együtt jött, de maga a licence adta lehetőségek szempontjából nincs jelentősége?
A videóban ezek szerint nem csak makettek és másolatok vannak, hanem valós termékek? Ha igen, akkor basszus drága felszereléseket tönkretenni ahelyett hogy lehetett volna valami másolatot használni mindenből
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32723 üzenetére
Ezért nézném meg, mert lehet számodra ami egyértelmű az külső szemlélő számára kusza, illetve lehet amit részletesen kifejtesz az nem annyira releváns információ. Oké hogy magadnak csinálod, de mégis egy kicsit a publikumnak, így jó ha könnyen érthető.
Más:
Már lassan kezd uncsi lenni, de még túráztatnám:
Lefuttattam a rendert M1 Pron low power módban is:
M1 Pro 220V: 246mp, 40W
M1 Pro Akku, low power: 276mp 34WDurván: 15%al kisebb fogyasztásért 10%al lassabb. Ezen a téren ugrottak óriásit az újabb generációk.
-
nozs23
addikt
UWA zoomok is 400-tól indulnak. Mondjuk most átnézve a kínálatot, a fixek tényleg nem olyan észvesztően drágák.
A Sigma 16-28-al mi a gond? 335 most cashback-al? A Lumix 14-28 Macro ugyanennyi, meg olcsobb szokott lenni. 20-60 bar nem annyira UW, de gyakorlatilag hozzadvagjak.
Ami pedig kulon jo a kinalatukban, hogy nincs pocsek obijuk. Mindegyik gyors es csendes AF motorral van, parfocal, nincs breathing. A fixekbol is ugy lehet valogatni, hogy gyakorlatilag ugyanabban a hazban vannak, igy se a filter, se a gimbalon csereles nem gond. Szamomra ezek fontosabbak, mint hogy legyen egy 24-ik 85mm f/1.8.
Amugy a Samyang tavaly csatlakozott, lassan hoznia kell neki is az uvegeket, elvileg a 35-150 lesz az elso toluk.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz nozs23 #32733 üzenetére
Jó, azt még odaírhattam volna, hogy számomra. Bocsi. Vártam, hogy talán jön egy mindenes ultrazoom (Tamron 28-200 mintájára). Ja, jött is egy Lumix 28-200 400-ért, f/4-7.1-es fényerővel. UWA zoomok is 400-tól indulnak. Mondjuk most átnézve a kínálatot, a fixek tényleg nem olyan észvesztően drágák.
-
vond
MODERÁTOR
Kemény lett ez az új firmware a Pana S5II-höz, meg az S5IIX-hez (főleg az E-IS). Kár, hogy alig van obi a rendszerben és azok is heroin árban mennek.
qnadam:
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32725 üzenetére
Holnap vagy pénteken befejezem az egészet. Nem tudok semmit küldeni, mert egy káosz az egész. Mikor nekiállok kb. 10 perc mire én rájövök ki kivel van. Nagyon hülyén kezdtem el, de már lassan kész lesz a váz. Sztán kirenderelem gyorsan és átköltözök Resolvra mielőtt megőrülök a Magnetic TL-tól.
-
vond
MODERÁTOR
Nem emlékszem már, hogyan pattant ki az agyamból ott hajnalban, két óra alvás után, de örülök, hogy sikerült nagyjából úgy megcsinálni, ahogy szerettem volna.
-
vond
MODERÁTOR
Ja, nézegetem közben a cuccokat én is. Sajnos nem mostanában lesz fél millám a LAP+CPU+GPU kombóra. Ezt a 32»64 GB memóriát most megléptem, mert nem volt drága, és szerencsére hozott is valamit a konyhára. Lassan tárhely is kéne, mert brutál sok lett az elmúlt pár évben a videós anyag. Telik a NAS 18 TB-ja, meg a backup HDD-k is.
De előbb fejlesztek Insta360 X4-re az X2-ről, és kéne még egy olcsó drón is. Meg ugye most elment egy kis zsé másra is, amivel pár hónapja még nem számoltam. (Tuninger ismeri a story-t, sőt, segített is benne. )
Talán jön majd be valami a maradék MFT-s cuccokból is.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #32723 üzenetére
Dobd át amit eddig csináltál extended Director's Cut-ot, és mondom én mit kukáznék, aztán vagy megfogadod vagy nem.
-
nozs23
addikt
Tudja esetleg valaki, hogy mivel tudnám kiszedni ebből a számból kiszedni a cintányért? Az alatta lévő helikopter hang kellene nekem csak, mondjuk az első 20mp. (Már végignyálaztam egy csomó hangeffektet, de nem találok ilyet, illetve kipróbáltam egy rakás ai stem spittert, de nem jók).
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32722 üzenetére
Oltári szívás összehozni a videó tartalmát. Nagyon át kellett volna gondolni mit, hogyan és egy forgatókönyv alapján rögzíteni. Az eredeti elképzelés vállalhatatlanul hosszú lett volna. Valószínűleg visszaveszek a részletességből, hogy 10 perc alatt maradjak. A részletek pedig írásban.
-
Tuninger
Topikgazda
Azért azt is írd le mit kell csinálni
Egyébként annyi a feladat hogy resolveban import project a .dra-ra, a videó filet meg simán csak behúzod resolveba, mert eleinte offlinenak fogja mutatni. Aztán nyomsz neki egy rendert egy h264/h265 4K exportba és postolod mennyi idő alatt futott le.
Hibavissza arra kiváncsi egyébként hogy lekapcsolgatva a layereket mikortól lesz folyamatos mikor a color tabon elindítod a lejátszást. Vagy fordítva: mit kell bekapcsolni hogy szaggasson. -
Tuninger
Topikgazda
Egyébként ha valakinek van kedve tesztelni, hogy mit megy a gépe a postoltakhoz képest, az írjon hibavisszára (Resolve Studiot keríts valahonnan) a projectért.
Pl túlnyomórészt Mac-es hozzászólások vannak, így kicsi a merítés PC fronton.
Érdekes hogy Taranis 3070Ti-je annyit megy 150W-on mint hibavissza asztali 3070-je 225W-on. Mi van ha VRAM bottleneck van itt, és egy 16GB-s kártya állva hagyja a fentieket? Mi van ha AMD kártyával próbáljuk? mi van ha Ryzen van a GPU alatt? Mi van ha csak 16GB ram van? én megnéznék pár ilyen tesztet. De érdekelne eredmény régebbi cuccal is, pl GTX 1070/1080al. -
veterán
válasz hibavissza #32717 üzenetére
az enyémből a remek billentyűzet sajnos kimaradt. de lehet csak azért érzem így, mert 5 thinkpadem volt már életemben.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
a davinci speed editoron kívül van még olyan tekergethető kontroller, amit ha megpörgetek, szabadon pörög tovább, mintha lendkerekes lenne?
hanyas vagy, te disznó?
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #32692 üzenetére
Most én azt mondom hogy kell egy (használt )350K-s PC, mellé egy (használt) 200k-s M1 Macbook Air és bármit meg tudsz csinálni bárhol.
Elvileg a Mac Mini M1-em 2029-ig kap frissítést. Biztonságit lehet még tovább. Én egy második Ipadon, talán prón, gondolkozom a toll miatt. Mondjuk könnyen vagyok, a fiam szobájában mindig lesz egy up to date gémer PC ha úgy hozza a szükség
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Stauffenberg #32712 üzenetére
gondolkoztam ilyen monitoron, de most egyelőre nem cserélném le a meglévőt (bár ez a hdr meg nagyobb felbontás dolog azért piszkál). meg egy mindenfelé forgatható karon van, azon már nem tudok mindent elvezetni (kellene a táp, thunderbolt, utp, hang, legalább egy usb a rajztáblának, időnként külső adathordozók), plusz hubbal meg már ugyanott lennék.
hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32712 üzenetére
Nekem ilyen HDD dockom van, csak akkor kapcsolom be a dock hátulján amikor akarom használni. Ráadásul 2 vinyót is lehet bele rakni. Bár bevallom a Macos nem kezeli szépen, ha mindkét slotban van vinyó azonnal altatja amint lehet, így ha nem dolgozol rajtuk 30mp-n belül alszik a vinyó és várni kell hogy felpörögjön.
És ebbe a dockba van bedugva, igaz nekem nem USB-C-s a monitor azért kell ilyen megoldás
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz qnadam #32709 üzenetére
Nekem eleve USB-C monitorom van, azon megy át a DisplayPort kép és tölt közben 100W-al és a monitor hátuljában vannak USB portok (nem a leggyorsabbak, szóval csak perifériákhoz használom). Így egyetlen USB kábellel bedokkolok desktop módba.
Gondolkoztam rajta, hogy egy nagyobb külső HDD-t fixen rákötök a monitorra (csak archiválási céllal), de ha elfelejtem előre leválasztani, akkor a MacOS nyafog miatta, mert a MacOS fájlrendszere még mindig nem tudja a biztonságos hotswapet, ráadásul ha leválasztottam, akkor ki-be dugdosni kell, hogy újra mountolja, ezért hagytam a fenébe.
-
veterán
válasz Tuninger #32710 üzenetére
egyelőre az m4 ha jól tudom, csak ipadben lesz,
aminek az lesz a szlogenje, hogy vékony, de erősnem mondtam semmit, mert még a végén azt állíthatná valaki, hogy nda-t sértek
persze valószínűleg eljut a laptopokba is idővel.nagyon drukkolok az arm pc-knek, de egyelőre még messze az apple mögött járnak. úgy jártam vele, mint anno a fullframe pentaxszal, nem bírtam kivárni, inkább rendszert váltottam
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz qnadam #32709 üzenetére
Az Airnél a low power azt csinálja hogy lekapcsol 3 performance magot a negyediket pedig csak 50%ig terheli, így mindent a low power magok visznek. De valamit visszafog GPUban is, mert 15W a max teljesítmény amit tol low powerben, és 23-25W low power nélkül. Cserébe 40%ra esik a render sebesség.
Nekem a Proban csak 2 low power van és hiába kapcsolom át, csak 5Wot nyerek. Az M2től kezdve van az hogy low powerben brutálisat esik a fogyasztás de a teljesítmény nem. Ez nálad az M3nál már kegyetlen méreteket ölt.És a tegnapi M4 bemutatót elnézve -bár a szokásos porhintést ki kell vonni belőle- a következő generáció még durvább lesz low power módban.
szerk: mondjuk az Intel is elindult ebben az irányba, a 14. generációnál már rengeteg a low power core, ráadásul a quicksync is ismer minden codecet. Simán lehet videót vágni iGPU-ból valószínűleg, alacsony fogyasztással, bár nem Arm liga.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Stauffenberg #32706 üzenetére
a low powerrel még nem is igazán játszottam, eddig egy napot kivéve végig tápon volt, de még low power nélkül is ígéretes.
csak bírjak eljutni a dokkolóért, amit kinéztem, azzal még az asztali módba váltás is kényelmes lesz, mert most még normális usb portom is csak valami régi, telefonhoz vett usb-c adapterbe dugott hubbal van, 3.0-s meg egyáltalán nincs remélem a fujitsu tb dokk és a mac szeretni fogják egymást.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Stauffenberg #32705 üzenetére
lightroomra még mindig nem vettem rá magam, annyira megszoktam a bridge+acr megoldást, az viszont ezen a gépen mint kés a vajban. az ai denoise 33 megapixelen tizenpár másodperc, ami az asztali 1050ti-n volt asszem 13 perc, az inteles notival meg 40
az asztalin vram limit lehetett, mert a 24 megapixeles képek ai zajszűrése még 3-4 perc alatt megvolt, ha jól emlékszem.hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32705 üzenetére
Nekem a legnagyobb ugrás a Luminar Neoval van. Az Airt egyszerűen kivégezte, addig exportált 3 képet amíg a lightroom 50et. Most a Proval olyan amilyennek lennie kell, így szokok át Lightroomról. Bár az LR még mindig sokkal gyorsabb.
qnadam álláspontján vagyok én is: egy mindenes gép legyen, a PC + laptop kényszermegoldás lenne nekem is.
szerk: de, az M3-nál korrigálták az SSD sebesség problémát ami az M2nél megvolt. De mégis az M1 tök jól elmegy 8 GB rammal míg az M3 nem. valami csalás van. M2 a legrosszabb a RAM + SSD kombó terén.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz qnadam #32700 üzenetére
Nálam a Low Power mód is be van kapcsolva ha nincs töltőn, mert úgy is mindent elvisz, ha tényleg kell a némi extra kakaó azt akkor igénylem, mikor desktop módban vagyok a nagy monitorhoz madzagozva.
#32702 Tuninger: Nem néztem át az M3-as teszteket, de nem úgy volt, hogy ismét normális alap SSD-t kapott az új Air?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Tuninger #32701 üzenetére
Én 370-ért vettem újonnan az M1 Air-t és akkoriban volt a nagy GPU válság. PC-t akartam építeni, de egy szaros RTX 3060 (nem Ti) került 370 ezerbe és ahol felbukkant, azt 5 perc alatt kapkodták el. Kellett volna új alaplap, új CPU, új RAM és egyebek is, aligha állt volna meg a történet 700 ezer alatt és akkor az egy PC, nulla hordozhatósággal.
Erre a laptopra és a PS5-re együtt nem költöttem ennyit és a játszós cucc is megvan.
Nekem nincsenek nagy igényeim, proxy nélkül tudom vágni a 4K 10-bit anyagokat, megy rájuk egy pár color grading node és csá. A Lightroom jobban le tud dadogni, főleg Fujifilm X-Trans RAW-val etetve, de az sem élhetetlen, csak akkor már tényleg kilövök minden háttérben futó dolgot (de ugyanezt mondják több RAM-mal rendelkező kollégák is, az egyszerűen egy optimalizálatlan foskupac szoftver).
-
veterán
válasz Tuninger #32702 üzenetére
aprón árulnak egy meglepő konfigot, már lement az ára 900-ra: m1 max, 64 gb ram, 8 tb ssd. nagyon gondolkoztam rajta, de a cuccaimat nason tartom, az aktuálisan futó cuccaim meg sokkal kisebbek, így ekkora háttértár nagyjából feleslegesen lett volna nálam. cserébe gari nincs már rá, applecare nem köthető, zavarna, hogy gari nélkül vagyok egy egymillás géppel.
hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32699 üzenetére
De legalább M1-nél még nem herélték direkt az alapkonfigot. Az M2/M3-nál viszont felháborító hogy az alap és az egyel feljebb rakott ram + SSD között milyen bődületes különbség van erős terhelésnél. +200 ezerért.
-
Tuninger
Topikgazda
Én tartom hogy az M1 Air mindenre is elég és a 200-230as ára döbbenet jó most. Én mindent meg tudtam rajta csinálni amit csak akartam és ha nem elmebeteg módon effektezel mint én a gopro felvételeimet (na emiatt upgradeltem) vagy mint hibavissza mindenét, tökéletes és nincs alternatívája.
De pure számítási teljesítmény szempontól ma már lehet kicsivel többért jóval erősebb PCt építeni. Fontos hogy a Gamer notikban is az RTX3050 az csúnyán parasztvakítás (asztali GTX1070 teljesítmény, de csak 4GB ram, az M1 GTX1060-al egyenértékű, csak nincs ram limit), elképesztő mértékben ugrik a teljesítmény 3060/3070-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest