- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33892 üzenetére
Ki mondta, hogy nem kell használni?
De szerintem csak annyi történt, hogy amint nem Rec709-ben exportálta a videót, rögtön nem jött elő a gamma shift, ami még jó, hiszen az eddig is csak a Rec709-et érintette.
Leírtam mi történt. Az eltérően tagelt videót másként jelenítette meg a YT. Ez nekem új, mivel eddig úgy vettem észre mindent áthúz rec709-be. Ezért nem jó a rec709A-val tagelni, mert az tulajdonképpen egy munka gamma a DR-en belül.
Nem tudom egyszerűbben leírni.
*Elég arra gondolni, hogy színmenedzselt böngészők is hajszálnyit eltérő színekkel interpretálják ugyanazt az anyagot, ha nem ugyanazt a színmenedzsment motort használják.
Soha nem lesz egyforma teljesen a reprezentáció ha más monitort használsz. Nincs az a CM rendszer. Ezeket te kitalálod vagy olvastad? -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33888 üzenetére
Rec709-A csak a QuickTime-hoz kell
Nem igaz. Ez egy speciális gamma korrekció. Mindenhez is kell egy normál módon kalibrált monitornál, de kizárólag DR-ben használjuk. Ezért kell a videó, mert nem értitek. Miért tagelnénk le ezzel a speciális gamma korrekcióval? Igen, a QT helyén kezeli, de semmi más.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33888 üzenetére
A tesztelésen túl vagyok. "Ugyan azt" látom 6 kimeneten. Én sem akarom elhinni. Majd Tuninger lektorálja. Rec709 és Windows hogy jön ide? Ahogy az sem érdekel, hogy 6bit+frc 60% srgb laptopon hogy fog kinézni. P3 az Apple "natív" színtere. Szobor nem kell.
Rec709 kuka. Ne is írjuk le többet. Mindig is okádék volt. Most olyan érzés, mintha eddig napszemüvegben néztem volna.
Nyilván egy random Languid Autumn Foliage LUT alatt nem fog kijönni az előnye. Némrég ott tartottunk, hogy sok gépnél rec601-nek ismerte fel a rec709 a DR....az is jó volt a userek 99%-nak.... -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33884 üzenetére
Megnéztem és mobilon is látszik a nagyobb színtér YT-on. Samsung a54. Szóval végre lehet temetni a rec709-et.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33881 üzenetére
A lényeg lemaradt. Nem szabad bepipálni a 709A auto tagelést. Az csak az output gammához kell. Output gammut az legyen amiben dolgozol. Pl. P3d65. Exportnál pedig fel kell tagelni az adott munka gammutra (P3) és arra a gammára amire kalibráltad a monitorod.
Nyilván adott a CST a végére. Esetemben input Vlog, output P3d65+709A. Ezt látjuk DR-ben. Előre nem kell CST, hiszen a CM panelen megmondtuk neki, hogy WCG. A teljes workflow DR WCG-ben fog történni.Nem tudom érthető?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33880 üzenetére
Nem ugyan olyan a kép ugyan azon az eszközön. Onnan indult a dolog, hogy van egy Elmedia playerem a hálózati streamhez és nem ismeri a színkezelést. Illetve mindent broadcast safe anyagnak vesz 2,6-os gammával. Mint a mozifilmek. Innen indult. Szerencsére mostanra szinte minden lejátszó, YT szépen kezeli a tageket. Viszont ebben az esetben nagyon nem mindegy mit állítasz be DR-ben. Nem olyan rég teszteltem és a YT nem ismerte fel a P3 színteret. Mindent konvertált rec 709 2,4-re. Most már nem.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33878 üzenetére
SDR alatt van P3. HDR megy régóta.
-
hibavissza
veterán
Elkezdtem próbálgatni, hogy miért béna az Applenél a DR-YT-QT konzisztencia. Úgy néz ki videót kell ebből csinálnom, mert mindenki ész nélkül hadovál a témában YT szerte. Nem tudják alkalmazni ezt a rec709A-t. Megmondom őszintén, nem foglalkoztam annyira ezzel. Belőttem a kánon szerint, jóvanazúgy. Hát nincs jól.
A másik, YT végre kezeli a nagyobb színtereket. P3-at biztosan. -
hibavissza
veterán
Ha már színezés Resolve-ban. Ez az esszenciája. [link]
-
hibavissza
veterán
Tényleg érdekel. Köszi! Én is úgy vagyok vele, hogy legyen természetes, kontrasztos, színes. Hányok ezektől a fék mozi lutoktól. Panasonic LUT is trágya. Moslék neonzöldeket dobál. 10 bit Landscape ami még elfogadható. Igaz itt magentába húzza a bőrszíneket. Ezért nem szabad a színekkel foglalkozni. Teljesen feleslegesen rákattan az ember és egy csomó munkát generál magának amit soha senki nem fog észrevenni, mert lejátszás közben nem kapcsolgatod ki a NODE-okat, hogy tessék, ilyen vót!
-
hibavissza
veterán
válasz
FerNandor #33808 üzenetére
Ne engedd, hogy beszívjon ez a Color Grading és LUT világ. Mákszemnyit nem lesz jobb a videód attól, hogy kicsit ilyen vagy olyan színű. Ha nem olyan videó esik ki a Z6-ból ami egy 65 colos 4K tévén besza-behu, akkor a gép beállításaiban, kezelésében kell keresni a hibát. Color Gradinggel nem lesz jobb. Más színű lesz. A színezet segít az alkotónak, hogy az elérni kívánt pszichés hatásra ráerősítsen. Nem ezzel kell kezdeni. Kompozíció, fények, történet.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33801 üzenetére
3 perc 4K video 1,5 perc alatt jön le a telefonra.
-
hibavissza
veterán
válasz
Márton #33798 üzenetére
Igen, majd holnap megnézem mennyi idő alatt jön le. Távoli elérés nem megy neki (szerintem megoldható valahogy Raspberry vagy Arduino esetleg filléres androidos teló közbeiktatásával, de ehhez nekem nincs tudásom), mert az eszköz saját wifijére kell csatlakozni mobillal és a könyvtárából lehúzod, de elég gyorsan lejönnek a videók. Meglepően jó minőségben.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33763 üzenetére
Normális HDR megjelenítés az újabb és drágább tévékben van. Nem tudom milyen a HDR penetráció az átlag magyar vagy európai háztartásokban. HDR laptop és monitor még annyi sincs. Nagyon úgy látom ez a HDR megy a 3D és 8K mellé a polcra.
Még nem editáltam HDR-t, de egy normál rec709 160 nites fényerejét sem vagyok hajlandó elviselni. 120 nit a maximum. El nem tudom képzelni, hogy lehet órákig bámulni egy 1000 nites panelt. -
hibavissza
veterán
válasz
Sordoran #33762 üzenetére
Szerintem most a legjobb ár-érték arányú gépváz a Panasonic S5II. Elképesztően jó akciók vannak rá időnként. Ezzel mindent megkapnál ami hiányzik.
Szinte kompromisszum mentes vázak nagyon jó IBIS-szel: Fuji XH2, OM1 II, Pana GH7. Pana fullframe és Sony a megmondóemberek szerint nem annyira ügyes IBIS terén. Én kipróbálás nélkül nem venném meg egyiket sem a helyedben, ha ennyire fontos a minél jobb IBIS.
Tapasztalatom szerint az IBIS videózásnál nagy segítség, de csak akkor pótol egy gimbalt, ha ügyesen tudod használni. Érdemes mindent kétszer felvenni, mert random be tud rántani. Ha mozdul a kamera érdemes minél nagyobb képkocka sebességgel és záridővel menni. Jobb lesz a post stabi. Blurt pedig utólag kell rátenni. Ahhoz kelleni fog egy power pc. -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33756 üzenetére
Persze lehet kísérletezek majd ProRes lehetőségekkel is.
Azzal inkább ne, ha a helytakarékosság a cél. ProRes Proxi is sokszorosa a 265-nek. Ráadásul jobban is blokkosodik. Apple Siliconon ugyan úgy fut már a 265 mint a ProRes.
[link]
Van direkt proxi generátor app. Van pár előnye. A linkelt videóban részletezik. -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33752 üzenetére
i9 14900 + RTX5090
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33743 üzenetére
Az milyen jó kis gép lett tényleg! Két kártyával, IBIS-szel, gyogyóstárcsa nélkül már itt lenne a fiókban.
-
hibavissza
veterán
válasz
tsgkmr #33736 üzenetére
Ez sem segít sokat. Edukáció keretein belül lesznek makrók vagy szuper közeliek? Milyen a világítás? A jó világítás ezerszer fontosabb, mint a rögzítő eszköz. Egy profin bevilágított, szépen megtervezett anyagot közepes mobillal felvéve is nézhetőbb lesz mint egy random szocreál irodában, neonok alatt rögzített 100 milliós Arri kamerás felvétel. Hangról még nem is beszéltünk. No offense, de nekem úgy tűnik nem sok tapasztalatod van. Szerintem indulj el egy Iphone-nal, csinálj pilotokat és a meglévő felvételek alapján lehet továbbgondolni, mi hiányzik a képről.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33728 üzenetére
Ha cégre veszi nem játszik a használt. Másrészt a valódi bindzsisztánban ezek a 500 ezer forint körüli tételek már igen nagy megterhelést jelentenek az átlagnak. Én sem vennék ekkora összegért semmit amire nincs garancia. Ez pont az a sáv amelyik igen hamar kerül a gazdaságosan nem javítható kategóriába. Inkább veszek egy még megfelelő setupot, de legyen új. Használtan vettem én is a gépem, de volt még rá 2 év garancia. Így sem volt komfortos vásárlási élmény.
-
hibavissza
veterán
válasz
tsgkmr #33730 üzenetére
A már felsorolt vázakkal gyakorlatilag mindent le lehet videózni state of the art minőségben. Mivel ezek cserélhető obis gépek a hangsúly az objektíven van. Először azzal kéne tisztában lenni, hogy milyen objektívet akarsz használni, mert az egyik tartomány x, míg a másik y gyártónál jobb vétel, miközben a vázak teljesítménye adott árszinten szinte centire azonos. Inkább a szolgáltatásokban van különbség. Kártyaszám, kijelző, kereső. Ezek nem befolyásolják a kép minőségét, de szélsőséges esetben ellehetetleníthetik a felhasználást.
Mivel nem definiálod pontosan mit akarsz rögzíteni nem lehet igazán semmit ajánlani, mert a 800 is igen kevés egy all rounder setuphoz. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33726 üzenetére
G100-at inkább ne. Abban nincs IBIS. Nem is tudom hogy gondolták....
-
hibavissza
veterán
válasz
tsgkmr #33725 üzenetére
Ár szerint növekvő sorrendben: Sony zve 10 kit, a6100 kit, a6400 kit, zve 10 II kit. Ezek mind alkalmasak normális videó készítésére. Kézből használva szükséged lesz gimbalra.
Ha nem kell követő fókusz akkor még lehet kapni Panasonic G9-et, g100, g97 kit is jó. Ezekhez nem feltétlen kell gimbal -
hibavissza
veterán
Resolve-ban meg lehet oldani a vízszint tartást? Valahogy kijelölve a vízszintet és ahhoz trackelje a stabilizációt. Ide-oda billegett a kamera és nagyon macerás "keyframezni".
-
hibavissza
veterán
Ez van, ha nincs konkurencia a piacon.
16 éve milkezünk és még mindig nincs központi zár elérhető árban, a legtöbb gyártó még mindig AF problémákkal vív és a 60p UHD full read out, 10 bit vagy internal RAW sem alapértelmezett. Pár éve lett általános a 4K-nak hazudott patika fHD felbontás.
Ellophatnák már a kínaiak a Sony szenzor technológiáit. Különben nem lesz normális kameránk csak maximum mobilban. -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33632 üzenetére
Értem. MFT-ről nekem is Fuji lett volna az értelmes váltás, de a 20-60-at nem tudtam volna elfogadható anyagi keretek közt reprodukálni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33621 üzenetére
Nem értem miért az ódzkodás az S5 II-től. Fujin is Sigmát használsz ahogy olvasom. Nagyobb, nehezebb ez tény, ahogy a Sony FF is. Viszont papíron mindenben előrelépés az XT3-hoz képest. Akciósan még nagy érvágás sem lenne, míg a Sony azért más ársáv.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #33611 üzenetére
nincs szüksége fergeteges képminőségre
Egy ilyen kijelentés után mit lehet még mondani? Persze, direkt a pocsékot igényli....vázoltam egy lehetséges alternatívát ahol a minőség preferált a kényelemmel szemben. Valamiért ez beakadt nálad. Pedig erről szól a fórumozás. Adott esetben más szemszögéből is látni a helyzetet. Nyilván mindenki olyat vesz amit maga jónak lát. Nem tudom mit nem fogsz ezen föl. Én befejeztem.
A linkelt két valaminek nem látom értelmét. Mindegyikből elég volt 2 másodperc. Nem értem mi értelme tudatosan ilyen szemetet gyártani. Szerencsére ez egy szabad világ. Engem nem zavar, csak ne akarj meggyőzni arról, hogy ez jó.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #33609 üzenetére
Valami beakadt nálad. Ezek a kamerák nem alkalmasak a kor színvonalának megfelelő felvételre, tele állásban pedig hányinger a képminőségük és nincs olyan, amit egy g7 szettel ne lehetne szebben megoldani. Adott esetben máshol keresve a kompromisszumot. Ez nem a teleshop és én nem horst fuchst vagyok az megvan?
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #33606 üzenetére
Szerintem olvasd el figyelmesebben amit írtam. Leírtam én mit vennék inkább és miért. Erre leállsz nekem bizonygatni, hogy én rosszul gondolom és a saját igényim...stb. Mi a gyíkról kéne írnom? Mi vagyok, gondolatolvasó vagy látnok? Fordítva ülsz a lovon.
Nem beszélve arról, hogy leírtam feketén-fehéren, hogy ha KELL valami bizarr felhasználásra ez az átfogás akkor ennyiért tényleg csak ezek a gagyi cuccok vannak és nem tudsz mást venni.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #33571 üzenetére
[link] [link] Én ezeket néztem. Ami te linkeltél ott is a kizúmolt képminőség esztétikai értéke a nullához konvergál, mint azokon a videókon amelyeket én láttam. 30 eres mobilok köpködnek ilyet magukból.
Nyilván, ha KELL ez a zoom tartomány, ennyiért ez van. Vagy mégsem?Én inkább vennék egy használt G7-et egy használt Pana 100-300-zal. Amiből a kétszeres krop is minőségben agyonüti ezeket a marok kamerákat. És akkor ekv. 1200 mm-en vagyunk....meg van egy jó fényképezőm is. 300-ból.
Ok, nagyobb. Plusz egy monopod is kellhet alá. Képminőségben, használhatóságban viszont nem lehet egy lapon említeni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33566 üzenetére
Kétszer visszaolvastam amit írtam. Semmi dehonesztáló nem volt bennük. Csak próbáltam közérthetően definiálni amit láttam, nehogy csalódjon az úr. 300-ért szerintem nem rossz ez a teljesítmény, ha életbevágó ez a zoomtartomány. Csak tisztázni akartam, hogy ez még a pocsék kategória. Bármelyik 4K képes MILC agyonveri képminőségben ezeket a kamerákat.
-
hibavissza
veterán
válasz
L_ajos #33570 üzenetére
Nézd, én rákerestem az általad írt kamerákra és az első szembejövő YT minta videóra ránéztem mindkettőnél. Teljesen kizúmolva olyan a képminőségük amit egy 30 ezres mobil tud. Nyilván nem mobil zoomolva, mivel az nincs ezekben a mobilokban.
Nagylátón pedig azt tudják mint egy jobb mobil.Definiáltam a képminőségüket tények alapján. Nem írtam, hogy jó vagy rossz, hiszen egy ornitológusnak vagy a gyerek ballagását megörökíteni, azaz dokumentálásra teljesen jó.
A hülyézés pedig ott folytasd ahol tanultad.
-
-
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33545 üzenetére
S9. Nincs mechanikus zár, így mozgó dolgokról nem tudsz képet készíteni, mert kimondottan lassú szenzor van benne. 60p itt is APS-C. Nincs jó pancace obi L mounton, így a lecsonkolt evf és markolat nem okoz nagy méret nyereséget. Viszont kényelmetlenebb. Drága.
G97. No comment.
TZ99 azt sem tudja mint egy 16 pro. Nem értem ki vesz ilyet? Ki legyen tömve még egy zsebem? -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33545 üzenetére
GH7-tel tartozott a Pana az MFT világnak. 10-25-tel brutális cucc. Csak ennyit én nem tudok elkölteni fényképezőzésre.
Fuji XM5 elképesztő kütyünek tűnik. Az a JPG tárcsa sikerült elmebetegre. Miért gondolják, hogy kis vázat csak retardáltak vesznek? Lenne ott egy tárcsa rovátkákkal és azt programozol rá amit akarsz. Akár a JPG módokat....Szóval ezt, a kereső és második SD hiányát leszámítva brutális. Ezeket beletennék, azonnal váltanék. Még a kereső és második SD hiányát elviselném, de ez a gyogyóstárcsa bammmeg..... -
hibavissza
veterán
Láttátok mit hozott ki a Pana mostanában? S9, TZ99, G97....seckókat nézve csak nekem tűnik ez haláltáncnak? PetaPixelen is felnyomtak egy MFT obis reklámot. Persze főleg olyan ekv. f3,5 körüli zoomokkal, melyek egyenként többe kerülnek mint a teljes s5 szettem.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33542 üzenetére
Nem 8000. Még kell hozzá egy adapter. Essentialhoz adnak deadcatet? Alirol az is 2000 körül van. SD kártya is kell bele. Kell hozzá valami állványka.
-
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33535 üzenetére
Ahogy olvasod több pénzért többet kapsz. Egyetlen gond az Essentiallal, hogy felhasználja a kereted. Itt az a kérdés mire akarod használni. Ezt senki nem tudja helyetted eldönteni. Onnan indultál, hogy kamerába dugott mikrofon, nagyon jó, mert nem kell felmásolni és NLA-ban szerkeszteni. Most 32 bit floatnál tartunk amit rugalmasabban tudsz effektezni....
Vegyél egy mikrofont. [link] Használd, sztán meglátod mi hiányzik. 8000 Ft. -
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33513 üzenetére
35-ért vennék egy külső rögzítőt és azzal nyomulnék. Idővel eldől, hogy mi zavar. Még jobb hangminőség irányába mozdulsz vagy inkább a kényelem.
Ahogy írtam, ebben az ársávba YT tesztek alapján a Deity mikrofon volt jobb szerintem. Rode nem rossz, Boya a leggyengébb. De itt olyan minimálisak a különbségek hangminőségben, hogy gyakorlatilag az ergonómia-ár vonalon érdemes dönteni. Rode nem tudom mitől annyira felkapott. Lehet az építési minősége jobb? Nem tudom. Hangra Deity.
Azért sincs túl sok értelme a kamerába kötött mikrofonok minőségéről agyalni, mert ahogy írtam a kamera audio része rendesen butít. A konkrét kamerád lehet hifi és van értelme egy drága mikrofonnak. Meg kell nézni.
50-ből meg tudsz venni mindent és ki tudod próbálni, tudod variálni a helyzetnek megfelelően. Egyébként a külső rögzítőre rá tudod kötni a mikrofont, ha a későbiekben vennél egy igazán jót. Puska mikrofonoknak külön univerzuma van. -
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33511 üzenetére
Külső rögzítőből, környezeti hangokhoz a Tascam 05X jobb lehet esetleg. A mikrofon elrendezés miatt. Nekem H1N van. Az is jó. Rendeltem rá deadcatet Aliról 2500-ért. Mivel duplán küldték le, van rá egy olcsóért eladó deadcat szettem. Szivacs+muff.
-
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33511 üzenetére
Ha nem idegen tőled a hang videó alá igazítása egy NLE-ben akkor mindenképp a külső rögzítő nyerő. Főleg környezeti hangokhoz. Beszédhez elég egy telefon. Kamerába rögzítő mikrofonnak egy előnye van, kényelmes. Ellenben sok hátránya van. Átveszi a kamera testhangjait és a minőség is elmarad, mivel a kamerák erősítője és A/D konvertere gyenge. A külső rögzítő sajnos macera, de a hangminőségen túl van még előnye. Lesz a kamerában egy redundáns felvételed.
Neked kell eldönteni. Másrészt 50-ből kijön egy külső rögzítő és csatlakozó+mikrofon is. Mikrofonból én anno a Deity-t néztem. Volt egy amibe bele tudtad dugni a lav-ot. Így egyik sávra ment a környezet másikra a beszéd. [link] Talán ez? -
hibavissza
veterán
válasz
freelanced #33503 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #33490 üzenetére
Sirui AF nincs Canonra se. RF mount AF nem rég lett engedélyezve külsős gyártóknak. Sigmának sincs semmi L mountra csak a szokásos. Pana 85 1,8 az egyetlen ami most érdekel. Az 50 1,8-nak fura bukéja van.
Az új Fuji váz nagyon ott van a szeren. Nézegetem. Csak sajnos egy kártyás és a követő fókusz állítólag még mindig pocsék az árához képest. -
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #33486 üzenetére
Diavetítős lencsén nincs AF. A Viltrox sincs L mountra. Már rég megvettem volna. Ezen is bosszankodtam már egy sort. Sajnos Sony a74 elmeháborodott áron megy még. Sonyra és Nikonra pedig nincs 20-60 szintű obi. Csóróság van az a baj. Vennem kéne az S5 mellé egy Sony a74-et. Mindezt arra az évi 50 db képre
Ennyi erővel lassan visszamehetnék filmes vázra. Sztán lenne karakter is.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33482 üzenetére
Alapvetően azért nem manuálozok, mert lassú vagyok és béna. Nem tudok egyszerre a kivágásra, alanyra, pillanatra és af-re figyelni. Af-et rá lehet bízni a gépre. FF f2,8-on már észnél kell lenni. Portré távolságban nagyon kicsi a dof. Nyilván nagy gyakorlatom sincs. Én az af-re habzok. Lookra van budget megoldás. De ahogy írod, side by side tesztet még nem láttam. Karira épp meg akartam lepni magam egy 85-össel. Ez az af-es Sirui Anamorphot kisiklatott.
Volt Heliosom MFT-én. Steril középszar obi volt. Eladtam. Jött helyette a Fujian. Annak remek képe volt, de rengeteg utómunkával. Sok rontott fókusszal Jött az s5. Vettem gyorsan megint egyet, FF-en majd életre kel felkiáltással. Nem tette. Nekem csalódás a Helios, pedig milyen csoda képeket láttam vele...
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33478 üzenetére
Persze ez sincs L bajonettre.
Ennyire nincs eladás L mountra, hogy nem éri meg rá fejleszteni? Ott az s5II. Egy Sony a74 féláron. Nem veszik?
-
hibavissza
veterán
[link] Sirui AF
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33473 üzenetére
Kizárólag Safariban van ez a jelenség. Nem használom csak tesztelni. Szóval nem probléma, de köszi a tippeket.
Touch paddal ugyan az a problémám mint a mekes egérrel. Nem pihentethetem rajta az ujjaimat. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33470 üzenetére
Sajnos nem működik. Keychron egér felébreszti, ha egy hangyányit is mozdul az asztal. Érdekes, hogy a Magic Mouse csak klikkelésre ébreszti. Ahogy pl. Safariban nincs smooth scroll Keychron egérrel. Ilyenkor azért megértem azt aki meghallja, hogy epöl és elszalad. Mit coptam a billentyűparancsokkal is.....csak azért nem gondolkozom vindózra visszaváltáson, mert rohadt jónak tűnik az M4 és nem hiányzik a ventilátorzaj.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33468 üzenetére
Elültetted a bogarat a fülemben. Bedugott, de kikapcsolt és alvó mód között van 1 Watt különbség. Azt írják bedugva is felveszi a készenléti kb. 0,5 Wattot, hiába van kikapcsolva
Kihúzogatni már nem fogom, az tényleg nonszensz. Viszont alvó módban felébred a billentyűzet ujjlenyomat olvasójára. Ami cool. 1 Watt az éves szinten a 72 forintos emelt díjjal is csak hatszáz valahány forint. Lehet megtérek.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33468 üzenetére
Nyugodtan fogom kikapcsolni. Ipadet is kikapcsolnám, ha nem lenne folyamatosan használatban. Ha a Mini folyamatosan használgatva lesz, majd nem lesz kikapcsolva. Nem greenwashing. Egyszerűen nekem így normális, megszokott. Ahogy tetszik.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33466 üzenetére
Ez mit befolyásol? Azért kapcsolom ki, mert értelmetlen bekapcsolva tartanom. Csak azért menjen a készenlét napokig, mert keveset eszik és meg kell rajta nyomni egy gombot? Hülyeség. Lölö akkor soha ne állítsa le a G wagent mert úgy is mi fizetjük? Érted.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #33463 üzenetére
De én már irodai PC-t sem kapcsolok ki szinte soha, csak sleep módba teszem és billentyűzet megérintésre fel is éled.
Irodámban van egy 13700+3060 12 GB. Heti két-három napot vagyok bent 5-6 órát. Semmi hasznom a sleep módból. Eszembe nem jut nem kikapcsolni. Boomer vagyok.
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
mokus1 #33445 üzenetére
Engedd el a bontót. A lényeg, hogy legyen hozzá utángyártott/bontott alkatrész. Úgy jártam, hogy az autómhoz a földrészen nincs hátsó lámpabúra. Hetek mire legyártják japánban 150 ezerért...ugyan ez van az elektromos autókkal. El kell kerülni messziről, olyat válassz amiből milliós eladás van. Így érthető?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33437 üzenetére
nem gyári alkatrész
Bocsánat ezen átsiklottam. Szifonban szívás az utángyártott, valóban nem mindent lehet utángyártottra cserélni. Mac mini 4-en is gyári SSD cserealkatrészre gondoltam. Megkotlik, veszek egy másikat egy store-ban és otthon kicserélem. Elvileg. Mivel a gyári alkatrészen is át kell írni az ID-t, ha mondjuk használt volt. Nem tudom egy új Apple alkatrésznél is kell ez az átírós művelet. Nyilván az erre szolgáló hardvert nem fogom megvenni és nem lesz háztáji a process.
-
hibavissza
veterán
válasz
mokus1 #33441 üzenetére
Már miért ne lenne szempont? Meg kell nézni melyikből adták el a legtöbbet az országban. Elektromos autó is addig jó amíg nem kell rá egy tükör, amire 3 hónapot várhatsz...ma már az üzemben tarthatóságot is nézni kell, ha nincs otthon 3-4 autód. Nyilván aki önkifejez az autókával ott ez nem lesz szempont.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33437 üzenetére
Nem tudok a 11-es szifon tapasztalással vitatkozni, de elég valószínűtlen, hogy nem lehet cserélni valamit egy iphone-ban. Apple fan ismerőseim sokszor, sokmindent javíttattak már szifonon. Kijelző, akku, mikrofon, stb. A face id szenzor és komplett alaplap a problémás, mert drága, nem éri meg.
A NAND csere nem bonyolultabb mint egy videókártya javítás. Inkább az lehet a gond, honnan szerzel 100% kompatibilis modult. De ez is csak találgatás a részemről. Sok panelt javítottak már nekem, szerencsére Macem még nem romlott el.
Jó kérdés, ha a garis, 2,5 éves macem ssd-je megkotlik akkor adnak egy újat vagy kicserélik? Szerintem javítás lesz. Garancia idő után is törvény kötelezi a gyártót az alkatrészellátásra. Nyilván a kínaiak tojnak erre. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33435 üzenetére
Egyébként az a sanda gyanúm, hogy egyszerű spórolás eredménye lett a cserélhető SSD. Így nem kell olyan magas sztenderdet tartani NAND chipeknél.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33434 üzenetére
Amit írsz az így van, de ez miért akadályozza a kicserélést? A lényeg, ha elromlik háztáji eszközökkel cserélhető. Átírni az azonosítót napi rutin bármelyik telefonosnál. Bővítés az más tészta. Nem hiszem, hogy egyhamar hozzájutni típusspecifikus 1-2 terás SSD-hez. Ott marad a NAND csere. Szerintem bármelyik felkészültebb műszerész meg tudja csinálni. A kérdés ott is, hogy honnan jutsz hozzá NAND-hoz. Elvileg a három natív TB4 port szükségtelenné is teszi a szarakodást NAND cserével. 40 rugó egy TB4 ház. Nálam is külső SSD-re van téve az összes CACHE és könyvtár. Nincs sebesség különbség, leteszteltem. Egyedül a képernyőrögzítést nem hajlandó arra menteni valami rejtélyes okból.
-
hibavissza
veterán
[link] M4 mininek otthon ki lehet cserélni az SSD-jét. Alulra helyezett bekapcsológombért kár. Gondolom az ötletgazda a Magic Mouse-t tervező mérnök volt....
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33428 üzenetére
Most raktam össze Iponon egy 12900+3060 12 GB ekvivalens konfigot, 466 ezerre jött ki. Nyilván használtazva, szar táppal, házzal, hűtéssel levihető 300 köré, de az nem sportszerű.
Ahogy most mennek a dolgok addig használom az M1-et amíg kap biztonsági frissítést.
M4 Max és hasonlókra rá sem nézek. Minek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest