Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #32499 üzenetére
Hát egy editorba behúzva ugye, vagy interpolálni fog fix 25-re, amit utálok (szellemképes frame-ek), vagy droppol itt-ott, az meg egy svenknél elég idegesítő.
Ok, nem videókamerák a telók, de akkor sem értem miért olyan nagy igény ez, miért nem supportálják a telók?Semmi extra feladat, épp a variable nagyobb meló, leprogramozás, nem?
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32491 üzenetére
Nem nézted meg a linkelt videót mi?
Lehet logban is rögzíteni, nem kell rawozni. Töltsd le a demot, nézd meg, írd meg a tapasztalatokat. "korrekt 4K-t" szerintem csak processing nélküli felvétel ad, abban nem túl erős jelenleg a felhozatal, Camera2API-s telóknál van rá esély havidíjas Filmic Proval, vagy MotionCam árba kerülő mcpro24fpssel. Csak azoknál nem kapsz rawot és rendes log curveöt extrába.
-
Márton
nagyúr
És ha nem akarok rawot? Vagy ez csak arra jó?
Jó nekem a sima h264, csak -könyörgöm- fix 25fps-sel. Miért kell azt variálni?"S6 meg eleve elég öreg"
És? Még korrekt 4k-t is tud. Nekem meg egy nyamvadt 1080/25p kéne, nem is rawban.. -
MrChris
nagyúr
válasz
Márton #32488 üzenetére
Exynos chippel nem fog menni, kb. állandó lesz a framedrop. S6 meg eleve elég öreg, raw képesség is szükséges.
A Mi9-en valszeg jó, az ingyenes változaton ki tudod próbálni mire számíts, könnyen lehet, hogy ingadozni fog az fps 24.7-25.1 között, viszont mindegyik külön álló .dng képkocka lesz. Rövid snittekre alkalmas, mert nagyon megterheli a telót, zabálja a tárhelyet, felmelegíti a procit. Szerintem stock jellegű videók készítésére jó.
Filmic pro-t, Opencamera-t próbáltad? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32488 üzenetére
a RAWért fizetsz nem a 25fpsért. Az S6 lassú, de a Miből sokat ki tudna hozni. És a RAW miatt könnyű matchelni bármilyen kamerához.
Nehéz megmondani variable e, mert az fps counter billeg néhány tizedesnyit felvétel közben, de amikor bedobod resolveba, pontos a framerate, már ha nem volt frame droppod.
DirectLOG-ban szintén. Mindenesetre nem 30,11fps a framerate hanem 24.00 metadata szerintHozzáteszem nekem meggyűlik a bajom minden más fpsel 24-en kívül a OnePlusszal, ezért is kellene a root, CPU prioritást kellene adni az appnak és szenzor modeokat forceolni hogy betonbiztos legyen.
Egyébként van fent play storeban demo verzió, teljes funkcionalitás 5 másodperces felvételi limit, tudsz tesztelni
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #32487 üzenetére
Ez az app tud valódi, fix 25 fps-sel rögzíteni, nem pedig variable framerate-tel?
S6 és Mi9 a telóm..
Igazából nekem ez kéne csak, semmi extra funkció, csak amolyan tartalék kamerának lenne a teló a zsebemben egy forgatáson, ha úgy adódik. De a variable fr megőrjít.
Viszont a fix 25fps-ért kicsit sok az ára -
Tuninger
Topikgazda
Javaslom aki nem vette meg eddig androidos nem exynos processzoros telefonjára a Motion Cam-et, az pótolja
van 6K RAW videó az arra képes telókon, van közvetlen ProResbe, Cineon LOG-ba rögzítés, megfelelő telóval 4K 120 fps raw, van LUT beégetési lehetőség a LOG-ba, brutál sok featuret pakoltak be az elmúlt hónapokban..
A fenti admin postolt is egy feature bemutató videót. OnePlus, Xiaomi telókon érzi magát a legjobban, de snapdragon 8 gen 2-3 amivel igazán csillog.én oneplus 8 proval használom, közvetlen logba megyek, és gyroflowval stabilizálok postban. Ha meglenne a tudásom a megfelelő rootoláshoz, menne a 4K60 fps is stabilan, illetve pár mp-ig a 4k 120 raw is.
-
FerNandor
őstag
Weebill S +Nikon Z6 50mm 1.8 S 4k 24fps
Ha Pan mozgáskor vagy pl joystickkal mozgáskor (pl alap vízszintből lefelé kb 5 fokot mozgattam) bezizeg/remeg a kép az mire utalhat? Erős a motorbeállítás vagy gyenge? Esetleg a kamera stabilizátora okozza? Vagy más? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32483 üzenetére
Ennél pontosabb verzió meghatározást én sem tudok:
Képernyő rögzítés:
CMD + Shift + 5, ha elindítottad akkor fent a hangerőállító, óra stb mellett tudod leállítani.
A Video monitoring csak akkor aktív ha van Blackmagic Capture Cardod, egyébként hatástalan amit ott állítasz. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32478 üzenetére
Ez csak a főverziót mutatja az aktuàlis frissítést nem. Mind1. Pécére megy a legújabb. Összeàlt a projekt. Màr csak fel kell venni.
Képernyő rögzítés PC-n nem befolyàsolja a teljesítményt, nVidia dedikàlt chip. Macen is van valami ilyesmi megoldàs. Jól emlékszem?
Kérdés:
DR-ban a Video Monitoring Project beàllítàs mire hat? Ez van a Timeline resolution alatti részben. CMD F-es teljes képernyőre nàlam nem hat, pedig az lenne logikus. Arra csak a TL Resolution hat, pedig teljes képernyőnél nem a TL-ban vagyok. -
FerNandor
őstag
Először is köszönom Tuningernek a segítséget privátban, kicsit fura volt a gimbal, ahogy először próbálgattam, de minden rendeződött. Weebill S.
Az első, pontosabban másodikbenyomások nagyon jók.
Nagyon tetszik, habár eddig még csak a lakásban próbálgattam csak. Rendeltem hozzá quick release plate-et, hogy egyszerűbb legyen a kamerát fel- és leszerelni. Meg egy plusz foganytút az underslung pozícióhoz. Abszolút nem bánom eddig, hogy megvettem. Nagyon jó dolog.Köszönöm a K&F Conceptes VariND ajánlást és a step up ringes tapasztalatot is. Átgondolom. Elég jól el vagyok Full Frame-en ezzel az 50-es obival. Még egy 24-70 F4 Nikon Z obin gondolkodom későbbi projektként esetleg, úgyhogy ezt is figyelembe veszem majd a filter vásárlásánál, meg az össz költséget is... Meg még egy mikrofont szeretnék.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Grillo #32479 üzenetére
G9+60mm közelinek, S23 totálnak, aztán a képüket majd megpróbálod valahogy összehozni. Hangra meg minimál megoldásként vennék egy ötezres BOYA BY-M1-et, aztán egy (régebbi) telefonra rákötve felcsiptetném a riportalanyra.
Világítást úgy tudod megúszni, hogy például fehér függönyös ablak mellé ülteted, a másik oldalról meg kicsit megderíted valami otthon található világos cuccal (hungarocell tábla, lepedő, ilyesmi).
YouTube-on millió videó van ilyen minimál projektes interjúkról.
-
Grillo
őstag
Hölgyek (?), urak! Ha most gyorsba kéne felvenni egy riportot, ami alavetően egy egyhelyben ülő alanyról lenne, merre indulnátok? Adott egy Pana G9, van manuális 60mm-s 2.8 objektívem (a többi mind zoom, jóval rosszabb fényerővel), kb. semmi fényem, és külső mikrofon is hiányzik, megpróbálni azért érdemes lehet valahogy (fogalamam sincs a helyszínről, mennyi fény van), vagy engedjem el, vegyem elő a Samu S23-at, és menjen azzal, ezen a szinten nincs értelme cifrázni. (vagy menjen mindkettő, aztán majd eldöntöm melyik lett kevésbé szar?)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32477 üzenetére
Mac-en. és windows alatt is:
Windowson a legújabb verzióval futtasd végig a neural engine optimizationt. Első indulásnál megkérdezi szeretnéd e, aztán elszöttyög vele pár percet. Pár AI alapú számítás gyorsabb lesz így a 3070el mint előtte. (pl pont a speed warp)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32457 üzenetére
osztán a teszttel mivan?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #32471 üzenetére
Ha viszont ennyire törekedsz a jóra, akkor érdemes venned ND-t. Van magnetic ND, de drága. Amit fontos tudni, hogy bár az obid szűrőmérete 62mm, érdemes a jövőre is gondolni és 77mm-es vagy akár 82mm-es szűrőt venni és step up ringgel használni, mert úgy minden jövőbeli obidra rá tudod majd rakni.
Csak a 82es szűrő vagy 1,5x többe kerül mint a 62-es, ráadásul ahogy hibavissza is írja ,összekoszolod, leejted, stb. És 60-80 ezer forintnál már fáj. Meg az is ha a táskában hagyod mert nincs kedved vele szenvedni, mint ahogy én szoktamMinden stabid érdemes bekapcsolni amit csak lehetséges. Sokszor fog az akaratod ellen küzdeni a technika de összességében a végeredmény nézhetőbb lesz.
A Z6 FullHDja nem olyan acélos így nagyobb különbség a 1080p és a 4K között mint normális esetben indokolt lenne, így érdemes 4K-ban menni.
-
FerNandor
őstag
válasz
Tuninger #32470 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. A különbséget látom, csak nem igazán értettem, hogy ez videónál hogyan valósul meg a záridő által, de közben találtam 1-2 jó videót és már értem.
Alapból mágnesesre gondoltam, az csak felcuppanna és kész - valahol láttam ilyet -, de nem tudom, hogy itt ilyen létezik-e, illetve a Nikon Z obi kompatibilis-e. Megnézem a linket, köszönöm.
(plazma TV-m van, egy Onkyo AVR-rel + Minix neo u9-h lejátszó és minden kadenciahelyesen megy, mármint a filmek, szóval a saját videóimat is szeretném így látni. Viszont a Minix asszem kicsit küzd már a 4k videókkal és valószínűleg kell valami erősebbet néznem. Bár örülnék, ha csak valami codec baj lenne. Coreelecen megy a Kodi, mozgás javítás és minden ilyesmi ki van kapcsolva
Amúgy a Nikonnal azért gondoltam a 4k-t mert talán később időtállóbb, mint a FHD, ha már a pici gyermekeimet videózom, bár a filmek 1080p-ben a plazmán nekem tökéletesek...)
Amúgy gimbalon hagyni kell az IBIS-t bekapcsolva vagy a gépi és esetleg objektív korrekciót érdemes kikapcsolni? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #32468 üzenetére
Amíg nem látod a különbséget, addig ne erőltesd az ND szűrőt, csak a szívás van vele. Inkább rakd át a 30 fps-re és hagyd automatán a záridőt/ISO-t.
Egyébként ahogy hibavissza is írja, VariND szűrő kellene neked, hogy fix ISO/rekesz/záridő mellett azzal szabályozd a kép világosságát.
A különbség: 1/50 zár mellett természetes a mozgás elmosás, tehát ha jobbra balra fordulsz a kamerával, folytonos, míg 1/200-1/4000 záron darabos a mozgás. Ha fogod és rádobod az anyagot egy olyan TVre amin van "mozgás javítás" pont teljesen hótmindegy.
-
hibavissza
veterán
válasz
FerNandor #32468 üzenetére
VariND filtert kell venned. Nekem K&F van. Nincs X és Tint se tragédia. Soha nem használom. Hagyom a záridőt felszökni és utólag teszek rá motion blurt, ha valami nagyon kiveri a szemem. Iszonyú macera az ND szűrő.
Ettől persze sokkal jobb lenne használni verőfényben, de én soha nem videózok előre eltervezett dolgokat. Zsíros lesz, poros lesz, karcos lesz, tekergessem. Frászt. -
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Nikon Z6 + Nikon Z 50mm 1.8 S. Videón kültéren milyen ND filtert érdemes használnom/vennem?
Semmi extra, családi videók, de természetesen olcsó és jó ND filter szeretnék, hogy a képminőségen ne rontson.
Annyira nem vagyok még otthon a videós dolgokban, de jelenleg a 4k 24fps-sel próbálkozom 1/50-es záridővel és kültéren iso 100 mellett ez így ugye nem annyira megfelelő. De most például azt se tudom, hogy ha fent van az ND filter és nagyon beborul az ég vagy valami, akkor gondolom le kell szednem, most ez hülye példa, de van, hogy le-fel kell applikálni az ND filtert videózás közben? Illetve azt se tudom most pl, hogy ha 24fps-t szeretnék, akkor a záridő lehet-e több, mondjuk 1/200? Sajnos itt videónál annyira nem értem az összefüggést.Ha esetleg van valakinek egy bevált videója vagy leírása a videós alap dolgokról, szívesen fogadom.
Ma jön meg a gimbalom, nagyon várom -
Kukcaman
senior tag
7artisans AF lencse, még csak most látom. A sima manuálisokat szokták dícsérni.
Valaki már próbálta? -
batyuska100
senior tag
Hali
Öreg MiniDV kameránál (mondjuk nem hiszem hogy a formátum itt most számít) mi okozhatja azt, hogy ilyen homályos képe van? Nem a kazettára felvett anyag ilyen, hanem már eleve a kijelzőn és a kukucskálón keresztül nézve is rossz. Valami kosz lenne a lencsében? Esetleg szenzor hiba?
Panasonic NV-MX500 kamera -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #32464 üzenetére
Én ha nem lépek, csak törzsből dőlök, IBIS-el, post stabival, akkor se lesz olyan smooth mint gimballal.
ráfűzés a kell e gimbal dologra: én sem tudtam hogy ennyire handicappes third party obit használni sonyn. Kb 8 perctől van IBIS teszt. Érdekes megnézni hogy viselkedik apsc obi a fullframe ZV-E1-en, ha az dynamic active stabival megy 1.5x croppon.
látszik hogy a sony direkt heréli a gyro rásegítést third party obikkal, viszont natívval még a sima active stab is meglepően korrekt akár az FX30-cal. Bár a youtuber is mondja hogy gimbalt nem váltja ki, azért eléggé rendben van. -
MrChris
nagyúr
Ezeket a shuffle dance mozdulatsorokat kellene betanulni, kamera mozgatásra alkalmazni és akkor gimbalra se lenne szükség... csak fűcsomó ne legyen az útban.
-
vond
MODERÁTOR
Lumix S5 II X + 20-60 + ajándék akku: 735k
Azért ez így már elég jó ár. -
hibavissza
veterán
[link] Hang plugin
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32459 üzenetére
Természetesen nem, hiszen nyers erőben meg a fele. Se.
AMD-tol meg húzódok, pedig ott ugyanannyiert ugyanazt a teljesítményt kapod 16GB rammal, 6800XT pl.nekem ami scopeban van azonos áron az 2080Ti 11GB
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32457 üzenetére
A video memória nem kerül kiterjesztésre SSD-re windows esetén. Taranis futott most bele korlátokba RTX3070el 6KRAW-val, és egyértelmű volt hogy a videó memória a kevés.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32456 üzenetére
M1-en nem tudom mennyi van allokálva a GPU-nak, de ott összesen van nyóc. Persze, tudom, hogy az SSD-ről megy, de Win-en is ott az adaptív SWAP+RAM. A Samsung 980 van a 3070 mellett, sokkal gyorsabb, mint a Mini beépítettje (ramról nem is beszélve). Nem akarok hülyeséget írni, olyan 3500-ra emlékszem. Plusz ott a 32 GB RAM. A Mini 2500-at tud 8 GB RAM-mal. Miért kellene kifogynia? Windowson nincs átjárás a tárhelyek közt? Szerintem ez alkalmazás függő. DR direkt lábon lőné magát Windows alatt?
Megcsinálom a tesztet... -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32455 üzenetére
Ott a GTXel fogytál ki a ramból, viszont meglep hogy a 3070-en nem, hiszen ott is 8GB van
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32454 üzenetére
Olyat nem csinàlok, h csak zajszűrés. Életszerűtlen. Nàlam a szokàsos: speedramp, optical flow, motion blur, maszk, masszív gréd plusz zajszűrésnél nem volt olyan opció, h 1070-nel nem omlott volna össze a Resolve.
M1-gyel még nem volt olyan, hogy összeomlott volna és most sikerült hasznàlhatatlanra lassítani az upscale, motion blur, speed warp segítségével.Làtom ebből a témakörből is nekem kell rendes tesztet csinàlnom.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32453 üzenetére
Amikor én váltottam az i7 3770 + GTX1070-rol M1-re akkor csináltunk NR tesztet még itt a fórumon. A GTX 8 fpst ment, az M1 2-őt. Most újabb resolveal kicsit gyorsult az M1-en a zajszűrés, (lásd a videóban a 4-5 fpst) de lehet a GTX-el is gyorsabb lett
a rangsort honnan szedtem: colorgrading central tesztelte a macbookokat NR-re régebben, szépen látszanak az fpsek, illetve nekem a cloudcomputingnál pár klikkből tudok váltani videókártyát, és végigzongoráztam mivel hány fps a render. Persze nem 100% pontos, hiszen quadro kártyákat nézek (tehát alacsonyabb órajel mint az ekvivalens rtx, de több ram) és nem ugyanazzal az anyaggal mint a colorgrading central, de a codec fajtája keveset számít amennyiben az hardveresen gyorsított.
az arányok így adottak, max 20% bizonytalanság van benne.
a fő hasfájásom: 300 rugesz lenne az upgrade M1 Airről 14” M1 Prora. És annyiból kijön egy RTX3070 + i5 11400 PC is, ami erősebb mint akár egy M2 Max, nem kicsivel, erre a taskraugyanakkor pl egy shadow.tech PCből havi 14000ből megvan egy RTX3070 konfig a cloudban.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32452 üzenetére
Szerintem ez így nem igaz. Ahogy írtam i7 6700+1070-et többszörösen agyonveri a Mac mini M1. Stabilitàsról màr ne is beszéljünk. Ezek a netes benchek, Assasin Creed tesztek semmit nem érnek. Emlékszem, hogy 4k+zajszűrés teljesen lehetetlen volt 1070-nel. Hogy lehetne egàlban a Proval? Nem tudom ezt a rangsort honnan szedted, de sajàt tapasztalatom alapjàn nem tudom megerősíteni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32451 üzenetére
Minél inkább a nyers erő számít (NR/Speedwarp) annál nagyobb a különbség a dedikált gpu javára, míg pl hardver encoder sebesség szemszögéből (timeline smoothness, minimal grade export) annál inkább egyformát mennek.
gpu sebesseg terén nagy vonalakban:
M1: GTX1060
M1Pro: GTX1070
M1Max: GTX1080Ti/RTX2070
M3 kicsit elmarad az M1 Protól nyers erőben, M3 Max kb RTX 3070, M2 Ultra kb RTX3080.érdekes hogy a hardveres encoding viszont mekkora pofont kap sebességben a 4K feletti felbontásokkor. Bár lehet inkább a rammom fogy el..
-
hibavissza
veterán
Rájöttem mit rontottam el, miért sikerült lerohasztani az M1-es procit is.
Adj. clipben be volt pipálva a Motion Blur és ez alá kértem egy Speed Warpot.
Hülyeség ellen nincs orvosság. Csodálkoztam is, hogy évekig jó volt, most meg kinyúvad.
12400+3070-en mondjuk ez is ment, mint forró kés a vajban.Mindegy, arra jó volt, hogy hirtelen felindulásból utána néztem az Apple silicon benchmarkoknak. Onnan indultam, hogy 6700+1070. Ezt váltotta anno a Mac mini. Az M1-re váltást megváltáskén éltem meg.
Namármost az M1 papíron gtx1660 körül van GPU kraftban. Annál a 1070-em 20%-kal gyorsabb.
Ennyit arról, hogy mit érnek ezek a netes benchmarkok. Valós alkalmazásban lehet kimérni. Főleg, ha a feladat felől közelítünk és lehet egy dedikált Mac-es szoftver elég. Akkor főleg elhúz az Apple silicon.Lehet, csinálok egy részletes tesztet M1 vs 3070 vonalon. Adott feladatokat vizsgálva Davinci vs Davinci és Davinci on Win vs Final Cut Mac alapon.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32448 üzenetére
Small/medium/Large az azt állítja hogy mekkora pixelcsoportot vizsgáljon mozgás terén. Nem a zajszűrés minőségét állítja, hanem azt nézi a képtartalomban történő mozgásra mennyire alkalmazhatja a zajszűrést.
Azért kell egyensúlyozni, mert a temporalnál ha valamire azt hiszi az algoritmus hogy zaj, ami nem az és kiszűri, vesztesz a tartalomból. Illetve a hibás kiértékelés okozza a kép warpolás, hullámzást.
Medium-Largeon érdemes használni, úgy annyira kicsit a mozgás számításból származó képhiba hogy nem látod full screenben.
Spatialnál pedig az ellentettje, mennyire kis területen vizsgálja a zajt.Élesítés: A/B-t mikor bekapcsolja csak azért teszi hogy szemléltesse az adott beállítás mely éleket fogja érinteni.
Két értékkel tudsz játszani az élesítés tabon, ahogy Qazi is mutatja: Radius és Scale. Én szinte minden felvételemre 48-as radiust és 25-50 közötti scalet állítok. Lehet játszani azzal hogy a radiust leveszed 20-25-re és letekered a scalet 4-10-re. Próbálkoztam vele, nekem az előbbi jobban bejött.Ha nagyon soft a felvétel akkor 47-es radius 15-25 közötti scalinggel is jó. Ha meg nagyon részletes (amire nem is kellene élesítés) akkor 49es rádius, 100as scale.
Lehet kombinálni is, hogy finoman élesítesz egy nodeon (radius:48, Scale 15) majd rátolsz egy nagyobb élesítést még egy nodeon (radius: 25, scale: 5), csak nehéz úgy balanszolni hogy ne legyen tolakodó.Egy kicsit lehet játszani a midtone detaillel is, 50-es érték + sharpening 48/25-ös értékkel kifejezetten megdobja az anyagot. Viszont arcbőrnél meg kiemeli a pórusokat.
Szerk: 1080p anyagot ha beraksz 4K timelinera és rányomsz egy 4x superscalet pont egy lehelletnyivel fog jobban kinézni mintha rátolsz simán egy 48/25-ös élesítést. De az előbbi legalább kinyírja a GPUt
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32447 üzenetére
Maradt még kérdésem élesítéssel kapcsolatban.
Mi a alapján állítom a small/middle/large kapcsolót.
Waqas Qazi videójában volt ez a shift H + A/B kapcsolós frekvencia szeparáció. Erről nincs valami részletezőbb How to tutorialod? PS-ben arc retusnál szoktam használni, de itt új nekem. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32444 üzenetére
Addig jutottam, hogy a TL felbontást 2048*1152-re állítottam. Upscale teljesen felejtő. Motion blur sáv csak render előtt aktivált. Speed Warp szintén. Render kimenet szintén ez a 2K. Így lefut a render és nem dobál artifactot. 1080p-re nem akarom renderelni, mert akkor a YT csak a butított minőséget engedi, ha nem vagy előfizető.
Ja, és nagyon köszi az élesítéses videókat! Megvilágosodtam. Eddig ész nélkül kapcsolgattam mindent.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32442 üzenetére
Nem tudsz annyi helyet csinálni, hogy áthúzd a belsőre és megpróbáld ott?
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32441 üzenetére
Külső 2 TB SSD-n fut minden. Cache is. 256 GB-ra nem fér már semmi. Az alkalmazások és rendszer így is elfoglalják a felét.
Azt azért hozzá kell tennem a sztorihoz, hogy ez az első projektem ahol vállalhatatlanra lassult. Eddig vígan elvoltam ezen effektek nélkül és most is össze tudom eszkábálni jóra. Elszoktam az ilyen szintű gépészkedéstől. -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32440 üzenetére
Ami még felmerülhet (mint nálam is felmerült, de nem), hogy a tárhely a szűk keresztmetszet. Külsőről, vagy belsőről csinálod?
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32438 üzenetére
Ekkora beruházást nem lépek meg csak, ha biztosra megyek. Speed Warp azért elég mindennapos történet. Még az is lehet, hogy DR-ben optimalizálnak Applere.
Azért az elég meredek, hogy 1080p-n csinálok egy zajszűrést, némi színezés, egy maszk, speed warp és nem belassul. Megáll mint cövek és kirenderelni sem tudod, mivel mindenféle izéket dobál bele. Motion blur sem egy extra igény. Az teljesen megőrjíti. Mivel bármit csinálsz akad, nem tudod ráigazítani a zenére. Beteszem külön layerbe amit csak render előtt élesítek. Azért ez elég gáz így. 1080p-ről beszélünk. Szerintem nem egy extra elvárás, hogy 1080p-n minden is fusson. -
hibavissza
veterán
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32436 üzenetére
Én már írtam ide, hogy én is belefutottam ebbe M1-en. Pro-val még nem. Persze ez az én anekdota alapú megítélésem, nem tudom, hogy elméletben mennyi különbségnek kellene lennie. Ha maradni akarsz a rendszeren, akkor próbálj ki egy Pro-t ugyanazzal a projekttel. De M2Pro mini vásárlást csak akkor javasolnék most ha kifogsz egy dealt. Szerintem pár hónapon belül jön az M3Pro gondolom változatlan áron.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32436 üzenetére
Sem a speed warpot sem a superscalet nem tartom nelkulozhetetlennek, és ezek okozzák az artifactolást, nem a mac. A superscale csak egy okos sharpening, amit pont sharpeninggel tudsz kiváltani, a speed warp helyett meg sima enchanced better optical flow.
de ha mégis ezek az igények akkor az nem M2 Pro, hanem RTX4090 territórium.
egyébként az M2 Pro gpu teljesítmenyben kb az M1 2-2.5x-ét tudja, ami GTX1080 Ti szint. Ami 2.5x lemaradás az RTX3070-től. Szerk: 2.5x a 2070-től, vagyis 5x a 3070- De a 3070 meg a 8GB VRAM miatt együtt biztos hogy nem tudja leszámolni ezeket a memóriaigényes effekteket..
én cloudban próbálkoztam hasonlóan széteffektezett felvétellel, A6000-rel, vagyis 48GB-s 3090-el szépen szaladt.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32432 üzenetére
Oda jutottam, hogy kinőttem az M1-et. Zajszűrés, Motion blur, Speed Warp, Super Scale használhatatlanra akasztja és render alatt teledobálja artifactokkal. Márpedig ezek nélkül nem tudok meglenni.
Kérdés, hogy az M2 Pro elég lenne nekem vagy 14700+3070 az út. -
Tuninger
Topikgazda
Csináltam egy tutorialt hogyan kell zajt szűrni Davinci Resolveban. Ugyanazt tartalmazza mint amit leírtam fent, csak szemléletesebb.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32433 üzenetére
Nem kell túlexponálni a V-logot, ez egy ilyen urban legenda. WB állítás nem profil specifikus (sőt, igazából log-ban még egy kicsit több mozgástered van javítani, ha félrement).
A végén egyszerűen rádobom valamelyik fancy convert lutomat és van egy sokkal rugalmasabb anyagom. Gyakorlatilag egyedül a dual ISO-t kell észben tartani, meg hogy alexpós azért ne legyen, azt tényleg nem szereti. -
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32431 üzenetére
Tudom, de nem használom a VLogot már, csak csináltam pár éjszakai vágóképet és rossz custom profilra tekertem. Nem vettem észre, mert be volt kapcsolva az élőkép LUT. Pont a zajjal való copkodás miatt nem használom. Záridőt, rekeszt beállítom és hagyom, hogy dolgozzon az ISO. Loghoz ez nem jó, mert túl kell exponálni, meg WB-t kell állítani felvétel előtt. Stb. Nincs erre nekem idegzetem.
Azért vettem drága gépet, hogy dolgozzon helyettem. Teljesen jó amit alap beállításokon kiköp magából. Bőven elég megvágni. Jó lenne egy AI ami szépen rávágná a zene ütemére. -
hibavissza
veterán
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32429 üzenetére
Gondolom tudod de a második natív ISO 4000-nél ugrik be. Igazából az ISO1600-at már lehet hanyagolni, mert 4000-nél kevesebb zaj lesz: [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32429 üzenetére
Emelni kell az expón, akár iso árán is. Normális expo iso2000, mégis full zaj? Túlexpó iso12800, noise free.
az m1 teljesen mindegy milyen codecet kap, egyformán fog dolgozni velük. Állítsd lejjebb a project felbontást, 2560x1440 alig látható felbontás vesztéssel jár (elvégre zajszűréssel amúgy is kinyírjuk a részletet), de a 4K-hoz képest fele felbontás miatt élhető az NR sebessége.
raksz rá egy temporal faster 2-3 framest 15-20-as értéken és jó lesz.
ha nem elég, akkor a 2.5k is luxus, mehet a 1080p timeline és 5 frames better
ha az is kevés akkor fent felejtetted az objektív sapkát, de a spatial, better 24-30 közötti értéken (a temporal 5 frames mellé) tudja menteni a helyzetet, de az nem csak a zajjal lesz kíméletlen..
spatial enhanced meg nem M1-hez való, ahhoz masszív gpu kell, pedig nem ad látványosan jobb eredményt.én Waqas Qazitól lestem ezt a technikát, rámutatott hogy az 5 frames better TNR sokszor nem indokolt, mert nem/alig ad jobb eredményt mint akár egy kevésbé számításigényes 2 frames beállítás.
-
hibavissza
veterán
VLognál előjött az a problémám, hogy éjszakai felvételnél tenger zaj önti el a képet. DR-ban mi a normális workflow zajszűrésre? M1 teljesen kifagy. Már azon gondolkoztam, hogy elsőnek kirenderelem Proresbe zajszűréssel és utána állok neki.
-
Kukcaman
senior tag
Egy kis poén elférhet ide
[link] - apple vision pro
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Sony ZV-1 mark II-höz keresek olcsóbb kategóriában, de használható vezeték nélküli csíptetős mikrofont.
Miket tudtok ajánlani? -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32424 üzenetére
Veszel rá lencsevédőt. Amúgy igen, magam elött látom, hogy csúszik a flaszteren
Néztem mennyibe kerül hozzá a tok...40-50ezer. Nem semmi. -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32420 üzenetére
insta360 x3, aztán nem kell semmi más mellé
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32421 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek semmilyen érzéke nincs hozzá az abszolút nem tud értékelhető képet csinálni. Akkor sem, ha a világ legjobb telefonját / gépét adod a kezébe (ok, 100 emberből biztos így is születhet valami, akik nem azzal kezdik, hogy két ujjal elkezdenek ""zoomolni"", amíg engedi az adott telefon).
Viszont igen, akinek egy kis érzéke is van hozzá, az egy több éves telefonnal is tud szuper fotót csinálni. Kérdés, hogy hány ilyen lesz az esküvőn, illetve, hogy mindig ott lesz kéznél náluk a telefon.
Én nagyon vártam húgom esküvőjét, mert ott lett volna normális fotós én meg telefonnal csináltam volna doku stílusban videó/fotó mixet. Bár ahogy haladtunk volna az estébe, biztos nehezebb lett volnaSajnos ez technikai okok miatt elmaradt.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #32419 üzenetére
A másik oldalhoz többször volt szerencsém. Minek fotós-videós? Csinálnak majd elég képet a rokonok telefonnal. És annak a nagynéninek a képe, amelyik képes volt egyenesen tartani a telefont, ki is lesz nyomtatva.
Másik: ők ragaszkodnak a Nyomizsuzsi fotóshoz, mert olyan jó képeket csinált. Canon DSLR kit, beépített back és frontfókusz, standard jpg, ráhúzva egy 30% opacitású szépia. Mit tudsz mondani?
— Sztem telefon is elég, gondoljátok meg. Spóroltok 50 ezret nyomizsuzsinA másik az esküvői fotókönyv. Olyanokat látok, hogy nyomdászként lefagy tőle az agyam. Horror ez az egész iparág. Fullra kóklerekkel.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32417 üzenetére
Most rakom össze a tavalyi nyaralás videót. Annyira meleg volt, hogy még a telefont sem volt kedvem elővenni, csak párszor vittem magammal az s5-öt, így ami kevés anyag van az is egy Samsung a53-assal készült. Loptam bele pár drónos vágóképet a YT-ról, családi felhasználásra teljesen patent lesz. Még egy 15 pro is abszolút overkill nekem és azt nem feltétlen dobálnám önfeledten a homokban. Egy Gopro hiányzott a vízalatti felvételekhez. 4-6 méter mélyre már nem vinném le a telefont.
Utolsó mondathoz: ha nem lenne a tömeges amatőr tartalomgyártás, már rég vége lett volna az egész fotóiparnak. Az egyre jobb telefonok ezt is ki fogják nyírni. Marad majd két gyártó 3000 dolláros belépő kitekkel. Sajnos. -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #32417 üzenetére
Elképesztő hol tartanak a telefonok képalkotás tekintetében, főleg ha figyelembe vesszük, hogy milyen pici szenzorok dolgoznak a háttérben. Lassan már tényleg teljesen valid esküvői anyagot össze lehetne rakni 1-2 iPhone használatával (vagy mondjuk Pocket 3), hozzáértő kézben. Persze a képedbe röhögnének ha azzal jelennél meg dolgozni. Kiváncsi vagyok, hogy ez a megítélés változni fog-e a jövőben. Egyhamar biztos nem, mert sokan még egy MILC-et is megpislognak a videós kezében, hogy "az nem egy fényképezőgép?".
-
Tuninger
Topikgazda
Egy picit. elgondolkodtató videó (iPhone 15 Pro review MKBHD). Az utolsó gondolat miatt, de illik nem a végével kezdeni
-
Sziráki
csendes tag
válasz
Tuninger #32411 üzenetére
Nem szeretek, ill. "nem tudok igazán jól" manuálozni,- van M42+FD obi 11 különböző, össze gyűlt évek alatt. Lidart gondoltam már hogy kipróbálom. Viszont kapok pár napra úgy néz ki GH5 M2 gépet, tesztelhetem, 25mm 1.7 és 12-35mm f/2.8 obit kapok hozzá.
Igen a Sigma 18-35 ismerem, még a Canon 80D korban használtam. -
nozs23
addikt
Pana új MFT kannibalizáló obija: [link] 28-200mm F4-7.1 Macro OIS - 413g
Xiaomi 14 Ultra: 1 inch, 4K/120, 10bit LOG, f/1.6-f/4 stepless aperture, Dolby Vision, 8K, 67mm filter adapter
-
nozs23
addikt
válasz
Sziráki #32407 üzenetére
Hibavissza jól írja. Ha nincs valami nagyon spéci igényed, ami az 5S-t követeli, akkor a GH5M2 egy sokkal jobb/modernebb váz. De csak akkor javaslom ha tényleg utánad dobják. Amúgy budget/használt piacon a G9-et lehet kifogni, ami hasonló (bár nem annyira video-feature gazdag).
-
hibavissza
veterán
-
Sziráki
csendes tag
válasz
Tuninger #32401 üzenetére
Köszönöm.
A márkát akarom kipróbálni, ez volt kérdés. van kamerám (3 jelenleg is amivel dolgozom, Sony-k) 15 éve olvasok, nézem a youtube videókat de még soha sem vettem, szinek, stb miatt szívesen kipróbálnám, nagyon kedvező áron van a két tipus amit megkaphatok, de csak egyiket, de a kettő közül választhatok. (az ár nem szempont) -
MrChris
nagyúr
válasz
Sziráki #32400 üzenetére
Milyen objektíved van?
Amilyen a piac 200e-t is kaphatsz GH5-t, vagy G9-t. Sokadik olcsó opció egy G80 váz.
Videó AF nem az a ma divatos. Ha manuálisan tervezed akkor meg tényleg egy S5 és filmes objektívek, de ez is akkor kevésbé költséges ha már eleve van néhány használható manuál lencséd.Tuninger: pont ezt akartam javasolni.
-
Tuninger
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux haladóknak
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kriptovaluták és az adózás
- További aktív témák...
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest