Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33099 üzenetére
Nincs is más stabid csak normál hypersmooth On a hero7-en (meg “standard”, de az harmatos) A 4K 60 stabi egy picivel gyengébb mint a 4k30, de mivel nem downhill mountain bikera fogod használni, nem fog látni különbséget. Esetleg az ISO limitet érdemes iso800ban maximálni.
bitrateben a 4K 30nál több jut egy kockának, de itt most szerintem az sokkal fontosabb hogy a 30 vagy 60 fpses lookot keresed. Ami szétesik codec miatt 60on az 30on is szétesne.
pici háttérinfo: az eddigi infók összezavarását célzandó:
16:9 4K30 es a 2.7K30 közel azonos részletet tartalmaz, de a 2.7K-n van zajszűrés, kevésbé szemcsés minden ISO-n. 4k60 és a 2.7K 60 is közel megegyezik, de itt nincs NR.
csak wide-ban érdemes menni, a 2.7k linear elég halovány minőség. A superview több részletet tartalmaz, de brutál a torzítás és gyengébb a stabi.amit én használnék: h265 16:9 4K30 Wide, GoPro color, -0.5EV, ISO400 max, raw audio: low
raw audio: wav-ban lementi az adott klipphez mindhárom mikrofon jelét postprocess nélkül. Előnye víznél: amikor kiveszed a vízből, akár 20-30 mp mire kitisztul a hang, míg a nyerseknél szokott lenni olyan hangsáv, ami 1-2mp után már tisztább hangot ad, mégsem azt használja automata módban a kamera.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33093 üzenetére
4K 60p normál stabival mehet? Nem blokkosodik jobban mint a 30p? Van elég sávszél?
Bocsi, hogy kérdezgetek, de igazából csak a sarjat akarom felvenni víz alatt és adom is vissza gépet. Kölcsönben van. Sehol máshol nem használnám.
Nem akarom kiismerni, csak pár alkalommal akarom használni víz alatt. Minden másra ott a telefon. -
vond
MODERÁTOR
válasz
nozs23 #33097 üzenetére
Lehet.
Mondjuk én inkább úgy gondolkodtam itt, hogy én mennyit adnék egy plusz embernek, meg tényleg erősen "kamera mögött állós" melóra.
Én ezeket a dolgokat amúgy élvezem is csinálni, és ha készülnöm se kell rá, cuccot se kell vinnem, plusz ugye semmi utómunka, így nekem megérné beugrani 8 órára 45 ezerért (saját cuccal meg 90 ezerért).
Mondjuk ha számláznom is kell, akkor jöhet rá még minimum 30-40%.
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #33095 üzenetére
Köszi! Szerintem annyit felszerelés nélkül is megér.
Szerintem túl olcsón adnád magad.
Alapvetően a kreatív/mozgós dolgokat én szeretném elvégezni, ahogy eddig szólóban is. Nekem az kell, hogy állvány mellett főbb pillanatokat fixen megörökítse, üresjáratban pan/zoom a vendégekre. Handheld mozogni a kreatív készítésekor kéne (ez egy félóra ált.) (plusz ad-hoc kérések szitutól függően).
Én 12 órát vagyok többnyire, de készülődéskor és bulikor már nincs szükségem rá, olyankor elég a fotós társammal elférni, ezért tartom reálisnak a 8-at. -
vond
MODERÁTOR
válasz
nozs23 #33094 üzenetére
Csak "be kell állni" a kamera mögé? Első óra 10 ezer, utána 5 óránként.
Saját felszerelés és/vagy komolyabb fizikai igénybevétel (rohadás 40 fokban gimbalozni, vagy handheld 3-4 kilókkal futkozni) első óra 20 ezer, aztán 10 ezer/óra, mint Tuningernél.
De persze az sem mindegy, hogy számlás-e, vagy sem.
Ha rendszeres a meló, akkor lehet kedvezményeket adni.
-
nozs23
addikt
Esküvő 2nd shooter fizetéssel kapcsolatban van valakinek tapasztalata/tippje? Saját felszerelésről nem kell gondoskodnia, hanggal nem kell foglalkoznia. Viszonylag statikus állványos munka az elvárás (8 óra).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33092 üzenetére
Normál kontrasztos profil, awb, 4K 30/60 izles szerint, -0.5, -1.0 EV kompenzacio.
nagyon nincs kontraszt a víz alatt, ha flatbe veszed fel és utolag akarod visszahúzni, szétesik a file mire jó lenne. AWB azért jobb, mert nagyon erős tint kompenzáció kell, ami akkor látszik amikor feljössz a víz alól és visszaáll normálra a kamera. Plusz meglepően sokat mászik a WB 10 centire és 1méterre a víz alatt. Az expo komp meg azért kell, mert a relative sötét téma miatt ő felfele húzza a világosságot, teljesen feleslegesen
a stabin nem érdemes aggódni, a gopro megoldja ügyesen, meg nincs is sok rázkódós mozgás.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #33091 üzenetére
Zajtól-dinamikától nem tartok. Privát célra kell. Emléknek. Viszont a víz alatti WB-t nagyon el lehet aszarintani. Néztem videókat és murvára nem mindegy. Beteszem 4500-ra fixen? Melegíteni könnyebb, viszont a tenger kék....nem merem auton hagyni. Ez csak egy 7-es.
Le kell tesztelnem használat előtt. Nagy könnyebbség lenne, ha auto működne a hetesen is. -
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #33090 üzenetére
Én sok mindennel próbálkoztam, bár 11-es van, de hamar elfogy a fény, úgyhogy és 24fps mellett hagytam dolgozni az automatikát 800-as ISO-ig (ha nem tűz a nap, lehet tovább is kell engedni), stabinak elég a legalapabb változata és valami flat profil. Posztban biztos lesz küzdés a színekkel. Ilyen mélységnél szűrőket elfelejteném, azzal szarabbak lettek. WB 4500K – 5500K körül mélységtől függően, de sokszor ezt is hagytam auton.
-
hibavissza
veterán
GoPro7-et milyen beállításokkal jó hajtani víz alatt (snorkeling, 5-6 méterre tudok leúszni) és normál körülmények közt? Gimbal nincs. Resolve-ban lesz feldolgozva.
-
Tuninger
Topikgazda
Azért nekem a gyári aksim haldoklik és "annyit" nem használtam, lehet benne 50-60 töltés?, az utángyártottak úgy ahogy bírják, de haveromnak már meghalt egy gyári egy utángyártott aksi.
Érdekes módon viszont pl a gopro (enduro) aksijaim amiket folyamatosan nyüstölök azok bírják már évek óta. -
-
törölt tag
válasz
Tuninger #33085 üzenetére
Igen, ez altalanos celra lehet eleg, de en harminc perctol tobb oraig szoktam felvenni egyhuzamban, itt meg elvileg tizenpar perc utan szokott overheatelni.
A cserelheto aksi a kesobbi javithatosag miatt lenne fontos. Az extra aksi elvileg csak a belso aksit tolti es nincs bypass charging, szoval ha a belso aksi megpurcan akkor lehet kukazni az egeszet.
Vegul ezek miatt maradtam a meglevo setupnal. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
#79563158 #33084 üzenetére
a csütörtöki 34 fokban hajtottuk 4K60-ban s bár meleg volt tapintásra, nem volt overheat warning. 2-10 perces darabokban szinte folyamatosan használtuk kb 18:00-22:00 között, 1 óra 45 percet vett. Döbbenet gyorsan feltölt egyébként PD-s powerbankról 60%-100% az 15 perc volt.
A creator komboban lévő extra aksi is gyorsan tolja fel. -
Tuninger
Topikgazda
Kezem közé akadt egy DJI Pocket 3... valami döbbenetes a cucc képminőség szempontjából, ha valaki idáig hezitált hogy általános felhasználásra ez vagy egy akciókamera.... nem kérdés hogy gyaláz a pocket. Meglepően sok háttérmosás van 1" szenzor létére, temporal noise reductiont használ, így ISO3200-on is teljesen használható. Tipikus sonys zajjal. (sony szenzor van benne ha minden igaz). A dinamika pazar, a színeken mondjuk lehet még csiszolni, de legtöbbször elég jól eltalálja. Az AF is meglepően jó. A mikrofonon lehetne csiszolni, de a creator kombóban van hozzá DJI Mic, azzal szuper.
Most még tudok vele játszani pár napot, kiváncsi vagyok, lesz vs. gopro is, de ha így haladunk még a végén a gopro leváltásra kerül...
-
Kukcaman
senior tag
CapCut-ra is nézz rá
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
AssAssynn #33080 üzenetére
Ahogy mindig, most is a Davinci Resolve a befutó.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Videószerkesztéshez keresek windows pc-s programot. Pörgős, sokvágásos, efektes videókat szeretnék készíteni. Kezdő vagyok, lehetőleg ingyenes szoftvert keresek. A videók youtube-ra, tiktok-ra készülnének főleg.
Mit ajánlanátok? Van valami favorit?Köszönöm.
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #33077 üzenetére
Az igaz. Árnyékból kell videózni
Agyalok a váltáson, mert a 4k/50p nagyon vonzó.
Végre svenkelhetek kedvemreAz új kitobi előrelépés bármiben az elődhöz képest? (amivel én, elég fényben nagyon elégedett vagyok, vagy csak kifogtam egy jól sikerült példányt). Kicsi, könnyű, stabi, powerzoom.. Még napellenzőt is applikáltam rá, így már profi
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #33076 üzenetére
Bár ez a mai elvárások alapján nem túl erős, az a6300 a maga idejében rosszabbul teljesített és akkor az a legjobb budget gépnek számított.
És a 30 fok napsütésben kint te sem bírod ám tovább. Ventivel szerintem egy jó választás lehet. Plusz a 4K24-es ventis ideje "korlátlan".Árnyékben pedig már egyből 30-40 perc az üzemidő venti nélkül
-
Tuninger
Topikgazda
Nos, a sony leváltotta a teljes APSC sort, tegnap megjelent a ZV-E10 II, 1000 eur-ért
Így gyakorlatilag 1000/1400/1800 EUR-ért van ZV-E10/A6700/FX30 nagyon hasonló tudással, 4K60 10 bittel a sonytól.
Jó, ebből az újból kimaradt az IBIS és 4K60on azért forró fejű, B váznak simán jó, pláne hozzápattintott ventivel. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33073 üzenetére
Az A7SIII-at eléggé elfelejtette a Sony. Inkább fejlesztenék FX3-ra, de valahogy nincs most erre 3+ millióm.
Bízom benne, hogy talán az A7V-be végre bekerül a crop mentes 4K50, moderált rolling shutter-rel, 1 millió alatt, de jelenleg az is elképzelhetetlen lenne, főleg két váz.
Mondjuk itt még rosszabb a FullHD, mivel a már exportált, átlag 20 Mbps 1080p50 fájlokból vágtam, nem az eredeti nyersekből.
Köszi a reakciót, megtisztelő.
Szerintem ott ülhet le, ahol vágnom kellett a zenét is, hogy beférjenek legalább az alap képek.
Kukcaman: Neked is köszi!
-
Tuninger
Topikgazda
Talán a közepén egy picit leül az eszméletlen lendület amivel indul az egész, de aztán összekaparod a végére. Profi munka, minden téren, bár én tudnék ilyet.
Viszont rég láttam már A7 III 1080p-t és mostmár érezni hogy eljárt felette az idő.
Ideje mindent lecserélni A7sIIIra. -
vond
MODERÁTOR
Évfordulós ajándéknak készült egy esküvői klip. Rövid, pörgős, tartalmas videó volt a kérés (a hosszabb anyagokat már megkapták tavaly).
-
vond
MODERÁTOR
Feltöltöttem még pár szépségverseny videót, akit esetleg érdekel.
-
vond
MODERÁTOR
Nyálcsorgatók! Kint van a szépségverseny első videója (összesen hat darab lesz).
qnadam: Nagyon köszi!
-
vond
MODERÁTOR
BTW cseréltem a GTX 1660 Super-t egy RTX 3060 Ti-re. Rendesen érezni videóvágás alatt, hogy mennyivel erősebb kártya.
Azért ez a széria, mert még épp elbírja a tápom, és nem kellett bankot sem rabolnom egy használt darabért.
Tuninger: Rosszak vagytok mind (velem együtt)!
-
vond
MODERÁTOR
Látom, nem igazán ütötte meg a topik ingerküszöbét az U11-U12 focitorna videó.
Na, majd talán ez.
-
vond
MODERÁTOR
Készült két újabb sportos, rövid, zenés klip.
Szinte a teljes múlt hétvégémet az Illés Akadémián töltöttem. Fotóznom és videóznom is kellett végig, egyedül. Összesen 20+ óra, 100+ meccs. Hát, nem volt egyszerű.
A szombati és vasárnapi tornáról kellett egy-egy rövid, pörgős összefoglaló videót csinálnom. Az ~1200 fotót már múlt héten leadtam.
-
-
válasz
Tuninger #33049 üzenetére
exmelóhelyen voltak különböző kamerákkal forgatott anyagok, amiket összehúztam annyira, hogy elfogadhatónak gondoltam. aztán láttam, hogy mik jönnek ki az alvállalkozótól, mint elfogadhatók, és onnantól nem stresszeltem a dolgon... mondjuk annál az anyagnál azért gondoltam szépeket, amit ha egy darab függőlegesen tartott kamerával vettek volna fel 4k-ban zöld háttér előtt, az minden szükségesre elég lett volna. de ők inkább felvették két különböző géppel 2 képkivágással majdnemfekete háttér előtt, ami nem volt olyan széles, mint a kép, aztán lehetett szopni az utómunkával...
és ha már az exmunkahely. biztos láttátok ezt a csodálatos filmet, fb-on annak idején elég sokaknak szembejött. na ezt én vágtam. van rá mentségem
az úgy volt, hogy még mielőtt a gyárba érkeztem, alvállalkozók készítettek egy 45 másodperces toborzóvideóhoz egy nyersanyagot nyáron, össze is rakták, amit ősz elején szépen megörököltem. kicsit még simogattam a filmet, majd kiderült, hogy az ügyfélnél egy fontos ember még fontosabbnak akarta érezni magát, és kitalálta, hogy az egész úgy rossz, ahogy van, de ő megszakérti. úgy érezte, hogy a 18 éveseket nem egy 30-40 másodperces videóval kell megszólítani, abban még el kell mondani csomó dolgot, ezért több a4-es oldalnyi szöveggel kibővítették a narrációt, küldtek pár videót pluszban, hajrá. nyilván egy általános kedvcsináló videóban hatalmas szükség van az alkalmassági vizsgák részletezésére (ezt külön kiemelték, hogy fontos, persze forgatott anyag semmi nem volt hozzá. így lett stock, igényesen).
valamit összekalapáltam belőle, de aztán egy szép decemberi napon megérkeztek az ügyfél részéről ketten. egyikük, az állandó kapcsolattartó szégyenkezett kicsit, a másik meg leült mellém, hogy akkor rakjuk össze a filmet együttpróbáltam meggyőzni, hogy ez hosszú lesz így, cserébe megmondta, hogy közelit közelire nem lehet vágni. mert csak. az, hogy vizuálisan működik, és tök más van a két képen, így kicsit sem lesz jumpcut, az senkit nem érdekelt. ezen a ponton cseréltem az adjunk ki jó munkát a kezükből elvet az örök klasszikusra, miszerint az ügyfélóhaj szent. mindegy, a film váza nagyjából megvolt, ügyfél elégedetten el.
később készítettem az elejére egy jópofa is osztottképes intrót mindenféle bevetésekből, azt kidobatták, cserébe beleerőszakoltak osztott képeket oda, ahol semmi pluszt nem ad, de az olyan jó dinamikus... a feliratokat csak bedobáltam placeholdernek, gondoltam majd megmondják, hogy kell brandbeillően kinéznie, az elején az ordítozás meg csak poénból került bele, annyira abszurdnak tűnt így. mindkettőre azt mondták, hogy így jó ahogy van, szeretik, köszi
a fekete írógépeset kifejezetten így kérték. aztán náluk házon belül valaki felmondta ezt a jó kis fiatalos narrációt, és ezer kör után az év legvégén (tényleg, már kezdődött a céges karácsony, amikor feltöltöttem az utolsó verziót) elfogadták a Nagy Művet. főnököm amikor meglátta, nekiállt lebaszni, hogy mi ez, ami kimegy az ő cégétől, úgy kellett megnyugtatni, hogy ezt direkt így akarták
motionös kollégával annyit nevetgéltünk és fogtuk a fejünket felváltva ezen az egész projekten, hogy készült egy fork belőle pár apró módosítással. szerintem így sokkal jobb lett
(ezt a narrációt még az üffél mondta fel, amikor elküldtem a telefonommal a raktárba, hogy legalább valami fogalma legyen róla, milyen hosszú is lesz ez így)
a fentebb olvashatók természetesen a képzelet szüleményei, a valósággal való bármilyen egyezés kizárólag véletlennek köszönhető, és egyébként is elhatárolódok.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33052 üzenetére
Én csorgatom rá a nyálat, van adapter E moiuntos obikhoz, csak vázat kellene cserélni.
Talán végre megkezdődik az elfogadható áras fullframe 4K60 korszak.
Mondjuk R6II már tudja, csak ott nincs (internal) RAW. De azért most komolyan, 6K 60fps RAW az 640GBs kártyára 20 perc? hagyjukmá
Azért ezzel a Nikon most egy új standardot teremtett, amihez lehet mérni minden más vázat, pláne ár/értékben. -
nozs23
addikt
Z6III
NRAW, ProRes RAW, FF 4K/60, APS-C 4K/120
Opengate nincsAnnyira fura, hogy ezekre a Nikonokra nem lehet backup-ot rögzíteni a dual foglalat ellenére.
Nekem emiatt abszolút no-go lenne (amúgyis), de nem lett rossz.
-
Kukcaman
senior tag
Valaki el tudná magyarázni, hogy miért rakja át fhd prores422hq-ba, és utána azzal az átalakított videókkal megy tovább? Majd a végén exportálja 4k-ban. - azon kívül, hogy elmeséli, kevesebb helyet foglal meg kicsit romlik a minősége. [link] - 8:20-tól.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #33049 üzenetére
Köszi!
Talán azért sem tűnik fel annyira, hogy F-Log meg S-Log2 lett matchelve (ColorChecker nélkül), mert az van amit hibavissza is mondott, hogy egy videó az zajlik, egyik képből vágod a másikat és a kisebb eltérések nem tűnnek fel. Az emberi színérzékelés nagyon könnyen átkúrható. Ha a színvilág érzetre nagyjából közös nevezőre van hozva, onnantól nagy baj már nem lehet.
Ilyenkor mondjuk jól jön a fotós múlt, aki már csinált batch editben több tucat fotóból álló sorozatot, ahol konzisztensnek kell lennie a színvilágnak, az hamar megtanul a HSL-el bánni. Csak itt nem lehet annyira vadulni, még 10 bitben sem (pláne ha a 8 bites B-camera miatt limitálva vagy).
Nem néztem még meg a posztolt videód, de mindenképpen érdekel, szóval ahhoz most nem szólnék hozzá látatlanban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33042 üzenetére
Nagyon szép munka, ha nem mondod hogy különböző kamerákkal lett rögzítve, eszembe nem jut. Nekem tetszik a hangalámondás is.
Matching: nehogy azt hidd hogyha tengernyi időd van, tudsz 100%os matchet. Többször nekifutottam már Taranisszos videónak, végül amit postoltam az volt a legkompromisszumosabb colormatch.. Taranis tudta matchelni aránylag egyszerűen a Color Warperrel az R6 képét a többihez, de ha csak a hue-hue /stb görbéket használod mint én tettem, vért izzadsz.... mert a checker matchel (mint ahogy poénosan csináltam is egy kivágást ahol csak a gopro volt számottevően más) de azon kívül semmi más...
-
MrChris
nagyúr
Spielberg: Párbaj újrajátszva. Vannak unatkozó kamerások.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33046 üzenetére
Ez a videó inkább a cégről szól, van egy ilyen az inspekciós rendszerhez is (a felvett B-rollokból összeollózva), de nem volt cél ebben minden specifikációt leírni, de jönnek még továbbiak is a jövőben (azt még nem tudom milyen arányban 3D animációval és videóval, de bármikor szívesen odamegyek B-rollokat felvenni).
Az alámondás egy döntés volt, mivel Magyarországra már el lett adva a rendszer ahova lehetett, így inkább arra kellett ez most, hogy a DRUPA-n lehessen mutogatni (btw voltam kint én is 4 napot Düsseldorfban, brutális a kínai nyomdagép dömping és mindenki BST-t használ, ami egy kész rendszer polcról rendelhető állapotban, de ez tud pár dolgot amit azok nem vagy csak jóval drágábban, nem is nyomdák a cél, hanem a gépgyártókhoz bekerülni, mint választható opció, ha valaki a BST-t nem szereti a béna support és a stabilitása miatt, de az szokott a default lenni amivel a gépeket szállítják, meg ebben lehet custom fejlesztéseket kérni, de ez nem lett kihangsúlyozva a videóban, de a DRUPA tapasztalatok azok, hogy szinte csak ezzel lehet kitűnni a polcról levehetők mellett).
---
LUT témához: Szerintem nincs olyan megoldás amivel ne kéne pöcsölni kamera matchingnél (bár Tanaris LUT-jait nem próbáltam), ha te csinálsz PS-ben egy LUT-ot, azzal is pöcsölsz és ha a fényviszonyok is változnak vagy az én példámban az objektívek drámaian máshogyan renderelnek, akkor ott is lesz vele újra munka. A CST sem mindenható, de arra jó, hogy matching LUT vagy ColorChecker nélkül is kb jó közelítéssel kapsz egy egymástól nem túl távoli eredményt (jól beállított WB azért fontos), aki gyakorlott a HSL eszközzel, az könnyen összerántja onnantól már őket legalább úgy, hogy az átlag nézőnek ne tűnjön fel. Az apró finomítások, hogy minden 99%-ra passzoljon meg az a szint, hogy ha kifizetik munkaórában, nagyon szívesen tologatom még a slidereket.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #33045 üzenetére
Nekem az angol alábeszélés sem jön be. Olyan videotékás.
Pozitív: a felvételek, fények, utómunka nekem tetszik. -
hibavissza
veterán
válasz
Szerintem nem működik normálisan a CST. Ahogy a csóka meg is mondja. Tweakelni kell utána elég rendesen. Ugyan azt tudom rá mondani. Felesleges kattintgatás. PS-ben előbb csinálok egy korrekciós LUT-ot. Míg ezt végigkattintgatom és görgetem az tovább tart (nem) és az eredmény is jobb lesz (az tuti). A másik része, hogy a tökéletes egyezést csak szemre lehet belőni. Rendszerint maszkolással. Nyilván ez szőrszálhasogatás és egy laikusnak már egy LUT is bőven jó. Szerintem mozgóképnél nincs jelentősége ezeknek az apró színkülönbségeknek. Az emberi agy állapotot nem érzékel csak különbséget. Nem nagyon fordul elő, hogy ugyan az a beállítás, látószög követi egymást csak más kamerával felvéve. Átlag felhasználó nem fog észrevenni ennyire kis különbségeket, ha a tartalomra figyel.
Ahogy korábban írtad a rendszerek közti gamma drift sokkal problémásabb. A büdös életben nem lesz egyforma semmi, mert ahány gyártó annyi gamma. Főleg mobil eszközöknél. De ez is csak a tartalom készítőt zavarjaA videóhoz: tök jó, hogy itthon fejlesztenek ilyen rendszert, de a nagyobb gyártóknak 20-30 éve is volt házon belüli működő megoldása. Ahol gyárilag nem került kiépítésre a költségek okán ott utólag sem fog beleférni. Kicsit a feltalált meleg víz kategória feeling.
Kritika: engem érdekel a téma, de sajnos a klip nem mutat sokat. Nincs a képek mögött sztori. Random b-rollok egymás után.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tök jó észrevétel. Az ott egy kompromisszumos megoldás lett, van ebből egy teljesen magyar változat és eredetileg arra vágtuk meg, de többször felmondott szövegekből raktunk össze koherens mondatokat és a kép így adta ki kevésbé bénán.
Az volt a setup, hogy az én Fujim statívra fixen lerakva forog mellettem, amíg kérdezz-feleleket játszunk és a haverom meg járt a teremben kézben Sonyval. Valójában itt egy Sony-Sony vágás történt, de időben nem ugyanakkor felmondott mondatok között.
Végül az angol változat lett az egyetlen publikus, így már újra lehetne vágni ezt korrigálva, de egy rendezvény miatt volt egy szigorú határidő és az ügyfél felől jövő variálások miatt már nem maradt erre idő.
Tanulság: Sokkal jobban előre kell gondolkozni mikor-mit-honnan rögzítesz vagy kell +1 fix kamera eltérő szögből, de még a 180 fokos területen belül maradva és akkor lehet azt backupként használni, ha a handheld nem úgy adná ki.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Frankó a videó.
A Chill Abstract-ot pont a múltkor használtam én is egy anyagban.
A tengelyváltásokra azért majd figyeljetek, mert rögtön az elején kizökkenti a nézőt (mintha egy másik féllel beszélgetne az emberünk).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #33020 üzenetére
Szerintem is felesleges lépés a matching LUT, kivéve stúdió körülmények között, ahol a fények/kamerák/objektívek állandóak, na ott sokkal egyszerűbb vele az élet. De egy narratív/dokumentarista anyagnál sokkal szofisztikáltabb módszer a Resolve CST.
Témához hozom a topiknak pár tapasztalatomat.
Egy hete adtuk át ezt a céges PR videót.
Ennél a projektnél használtam először élesben a CST-vel matchinget az elmúlt hetekben és meglepően jól működik (node sor elején megvan a matching transform, utána jön a grade, végén vissza Rec709-be), az más kérdés, hogy így sem feltétlenül sikerült mindenhol a Fujifilm X-T3 és a Sony A7S II képét tökéletesen matchelni, de ez két komponens volt:
1. Időhiány és én sem vagyok még a legtapasztaltabb colorist, tudtam volna még simogatni az anyagot, de az ügyfél annyiszor kért belenyúlást a vágásba (azt nem én csináltam), hogy a color grade-re volt nagyjából 6-7 órám a főállás mellett. Idővel sokkal pörgősebben le tudom majd darálni, nincs mese, gyakorolni kell. Illetve megfontolni, hogy mindkettőnknél legyen Resolve Studio és a felhőn keresztül én már akkor elkezdhetek színezni, mikor ő még csak vág.
2. A Sony 50mm f/1.8 objektív képe drámaian eltér minden Fuji és Sigma üvegemtől, nagyon máshogyan renderel és több helyen vért hugyoztam a kék/magenta casttal is.
Mivel nem extrém color grade, itt nem annyira jött ki, hogy az A7S II csak 8-bit, de azért ez még lehet egy potenciális probléma a jövőben, sajnos nagyon gyorsan szétesik csavargatásra. Fujinál meg érzésem szerint tök felesleges a zebrára hagyatkozni, néhol feleslegesen alulexponált lett, ezentúl inkább 100% zebra + hisztogram lesz alkalmazva (eddig 95% zebra volt, hogy védjem a csúcsfényeket, de a CST-nél input color space-nek a Rec2020-at kell megadni és lőn világosság, sokkal több részlet visszarántható).
De az ügyfél elégedett, annyira, hogy a majdnem végleges anyagot fel is töltötte (duhhh...), itt-ott még maradtak benne kisimítani való technikai bakik, de már most van egy-két üzleti partnerük, aki visszajelezte, hogy rohadt jó, az ő ipari szegmensükben látott anyagokhoz képest bőven kilóg felfelé, szóval remélem lesz még forgatni való.
Szóval nincs bennem túl sok rossz érzés, csak pár jó tanulság.
-
MrChris
nagyúr
-
nozs23
addikt
válasz
MrChris #33038 üzenetére
A felhasznalok 99,9%-nak szerintem tok felesleges/irrelevans ez a feature. Arra jo volt, hogy kapjon egy kis extra sajtot a gep es elhigyjuk, hogy hollywoodi produkciokban is hasznalni fogjak. A GH7 amugy arra ebresztett ra, hogy nyomottabb aron milyen jo vetel lehetne a G9II (ugyanaz a stabi, af, szenzor, framerate, opengate). Ez a szenzor kimondottan jol sikerult mind fotora, mind videora.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #33010 üzenetére
Itt is van egy gyors összehasonlítás, sok rizsával. Más, de így azért könnyebb összemasszírozni. Meg azt mondja a csávó, hogy egyik Alexa is más egy másik szenzoros Alexához képest.
-
törölt tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33034 üzenetére
Nyilván csak poénkodtam az esővel.
Hiába bírja valamennyire minden cuccom a gyenge esőt, én is csak a OP8Pro-t és az Insta360-at nem sajnálom (ezeket már merítettem is). A többit csak finoman, óvatosan.
"lehet hogy 4:3-ban átlóban kell értelmezni, és 16:9-ben 75mm"
Ez lesz a megoldás, igen.Bááár...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #33032 üzenetére
én még emésztem, a onepluson a 709-es profil alapból erősen alexpós, azt korrigálva egész élhető a highlight rolloff. persze a raw mindent üt, de nem mehettem végig abban, 60GB szabad helyem volt a telón, az kb 5 perc 4K 24 RAW-ra elég, így gondoltam majd egy 30mp lesz csak raw, a többi jó 709ben...
vond:
eső: kint volt az asztalon vagy 3 millió forintnyi cucc, és mindegyik olyan obi kombinációban ami nem vízálló. így 3 csepp eső hatására gyorsan elpakoltunk mindent, hogy aztán még 20 percig ne essen...
jó azért mentségünkre szóljon hogy aznap vagy 5x szakadt le úgy az ég 2 perc alatt mintha dézsából öntenék..köszi a likeot!
59mm:
lehet hogy 4:3-ban átlóban kell értelmezni, és 16:9-ben 75mm, majd kitesztelem
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #33030 üzenetére
"A OnePlusszal nem sikerült RAWot lőni, mert eleredt az eső."
És az IP68?Vagy Ti nem voltatok ípéhatvannyócasok?
Jót szórakoztam a videón, köszi. Ment is a like.
Az OP8Pro-n hogyan jött ki az az ekv. 59mm? Fő kamera 25 millis, a zoom meg kb. 75-ös.Kellett volna még egy A7III HLG-ben is, arra is kíváncsi lettem volna a többi mellett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #33030 üzenetére
OnePluson van szín rendesen, de ez a tetszetősen agyonszaturált amit gondolom a többivel is könnyedén meglehet tenni. Nekem a motioncam saját konverziója nem jött be, pl. elrontja a highlight roll-offot. A DR se tetszett, ugyan abból a raw képből egészen mást csinál a Lightroom és az jobb is lesz.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #33029 üzenetére
Én is így látom ahogy leírtad. Ami meglepő, hogy ez egy ACES konverzió után van, utána egy colorcheckeres korrekcióval. Fogok még szórakozni a fileokkal hogy mennyire lehet közelíteni a matchet.
a OnePlus az motion cammal ment, csak nem rawban, nem logban, nem autoexpón. Ami a döbbenetes hogy a legtöbb szín szerintem a oneplus képén van, vannak rózsás árnyalatok az arcon, a háttérben a zöldnek is több tónusa van.
de a oneplusnál csak a checkerrel csináltam egy auto correctet.ami még érdekes hogy a kameraváltás pillanatában drámai a szín változás, de 1-2 masodperc után hozzászokik a szem.
a fuji nekem is tetszik egyébként, viszont itt manual wb volt. A fuji drámaian hideg AWB esetén, így teljesen más színeket adna ha mindegyik kamera awb-n menne.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #33027 üzenetére
Fuji volt a legkiegyenlítettebb, az lett a nyerő, jó a zöld, hangyányit árnyaltabb a bőr a többinél.
A73 hasonló a Fujihoz de a bőr színéből az a pici melegség hiányzik és kissé sárgás a zöldje.
S5 hiányzik egy kis élénkség, kissé zöldesszürkék a bőrtónusok, de mégis kiegyenlített, megfelelő a zöld.
R6-nál elég vad zöldessárga lett a növényzet, szerintem ez így kuka, az egész képe olyan sárgásbarna, a bőrtónus a világos felé nagyon meredeken világosodik.
Oneplus erősen szaturált, több helyen kiégett, érdekes lett volna Motioncammal. -
Tuninger
Topikgazda
Érdemes feliratkozni a csatornámra
Végül csak összedobtam hogy legyen valami, ne járjak úgy mint hibavissza a soha el nem készülő GPU tesztes vidivel.
Lehet lesz Part2, hogy néznek ki a logok, chromák, mi a DRje a kameráknak.hibavissza:
Igen, a jobb alsó a fuji, szép!Obikat bár elmondom a videóban is:
S5: Canon 50 F1.8 @F4
R6: Canon 50 F1.8 @F4
XH2s: Canon 24-70 F2.8 L II @F2.8
A7III: Tamron 28-75 F2.8 @F4
700D: Nikon 15-30 F3.5-4.5 @F5.6 (ez az obi egy akkora hulladék..)
Oneplus 8 Pro: 59mm-es obi -
vond
MODERÁTOR
HATALMAS piros pont a Blackmagic Design-nak.
Kiadtak egy brutál szoftverfrissítést a 4+ éves ATEM Mini Pro és Extreme szériákhoz, ráadásul teljesen ingyen. A legtöbb gyártó piacra dobott volna egy új terméket, akár ugyanazzal a hardverrel, hogy nesztek, idióták, ha kellenek az új fícsörök, vegyétek meg a régi helyett.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33021 üzenetére
Fuji alsó sor jobb szélső? Nekem az adja a legjobb mélységérzetet és a Fuji obik jók ebben és az árnyékok is ott kaptak egy külön s görbét ami megint jellemző lenne.
Gondolom nem ugyan azzal az obival lőttétek vagy igen?
Mondjuk a mobil (középső fönt) és a Canon (bal felső) kivételével szerintem jók a színek. De azokat is könnyen be lehet hasonlóra húzni. Részletességről nem tudok nyilatkozni, nem töltöttem le. -
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #33021 üzenetére
Letöltöttem a képet aztán ráközelítettem
a homályosság árulta el őket, viszont attól még jól összehoztátok.
Jobb felsőben van több sárga, talán az lehet az R6 - Nikont esetleg könnyebb lehetne kiszűrni- a fehéret jobban visszavettétek, mint kellene nem?
Igen, Fuji szereti jobban a sárgát, legalábbis ahogy feltűnt, vagy a zöld szaturációt veszi vissza. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Kukcaman #33019 üzenetére
Nyert! A telót eladja hogy nem log, mikor váltani akartam RAW-ra elkezdett csöpögni az eső, így gyorsan elpakoltunk mindent.
A 700D-t meg az adja el hogy soft.
Nade melyik az R6?
Megmondom: amelyiknél sárga a zöld. Pedig tutira vettem hogy a fuji adna inkább ilyen képet. A fuji egyébként nagyon jól néz ki, ezen a teszten az asszonynak annak a képe tetszett a legjobban. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #33010 üzenetére
Ja, a helyhiàny. Erre nem gondoltam.
Jó kis masina lett ez a gh7. Ibis gyakorlatilag kivàltja a gimbalt. Nem gondoltam volna, hogy ekkoràt tud még fejlődni. Vlogolni elég egy telefon, esküvősöknek nem jó, mert nem ĺehet vele felvenni a kút aljàn a negrót. Netflixre bérelnek. Hobbistàknak nem fullfrém. Nem lesz tömegtermék. Hűtés nélkül, rangefinder hàzban, félàron tömegtermék is lehetne. -
Tuninger
Topikgazda
Egyébként nem baj ha ugyanaz a LOG két kameránál, ugye mint mondtam Taranisszal találkoztam múlt héten, és elég nagy kihívás matchelni a kamerákat
Ezek az originalok, van itt minden, 709, slog2,vlog,flog,raw...
Ez az ACES REC709, expo korrekcióval:
Volt colorcheckerünk is, majd kicsit jobban rámegyek, de az R6 színét kihívás lesz hozzáhúzni a többihez. Kitaláljátok melyik az?
A játékosok: Fuji XH2s, R6 II, S5 II, OnePlus 8Pro, 700D, A7III -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33008 üzenetére
Ha minden igaz teljesen matchelhető Arri kamerákkal, ami inkább az official Arri look-ok és LUT library miatt érdekes, hiszen crash camként olcsóbb és kisebb használni mint az Arrit és a coloristnak is könnyebb dolga van vele.
Nameg a ProRes RAW azért hordoz hátrányokat is... át kell kódolni resolvehoz, bődületes helyigény, nincs optika torzítás és CA korrekció.MrChris: A görbe a teljes tartományában egyformán viselkedik, így elvileg a kamerát mindegy milyen ISOn használod, ugyanazt az eredményt fogod kapni look terén ISO800-on mint ISO5000-ren.
Ez egyébként a legtöbb LOG-ra igaz, LogC, FLOG2, Slog3, V-LOG, C-Log2, ezek kb mind csak offsetben térnek el egymástól.
A régebbi LOG-ok, mint SLOG2/Clog3/Flog/N-LOG az legalsó tartományban kontrasztosabbak, így ott kevésbé igaz az állítás hogy a Curve minden tartományban ugyanúgy viselkedik.Egyébként GH6-re is kijön az ArriLogC3 upgrade.
Remélem csinál majd valaki sideby sideot egy Arri kamerával.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #33008 üzenetére
Azt írják, hogy így azonos szerkesztést lehet készíteni, illeszkedik az Arrihoz, egymás mellett alkalmazható Arri kamera mellett egy GH6/7. Talán kevesebb helyet is foglal, szabványos, jobban kezelik a programok, színekkel gamma görbével kevesebbet kell majd küzdeni. Miért lenne más ták lutja?
Három fényképelő van nálam, háromféle színvilág azonos fényeknél. Háromféle program ugyan abból a rawból háromféle színt kreál, pedig rengeteget próbálkoztam. -
MrChris
nagyúr
GH6 és GH7 megkapta az ARRI LogC3 profilt, pénzért. Ez biztos jó, de ami még érdekes, ha jól értem, hogy "mivel a gamma-görbe nem változik az ISO-érzékenységtől függően, a felhasználók ugyanazt a szerkesztési munkafolyamatot használhatják, függetlenül attól, hogy melyik ISO-val fényképeznek. Lehetővé teszi a felvételt ISO Auto beállítással is, amely egyedülálló a tükör nélküli fényképezőgépeknél."
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Stauffenberg #33005 üzenetére
Háhh, ez jó tudni.
-
Kukcaman
senior tag
Megjött a GH7 ára is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ /1835 / 4500 / 4000 / 5200 / 600 expoval )
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- ZEISS Batis 40mm F2.0 Sony E
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest