Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Tesla Smart Plug Dual SD300 -as okoskonnektorok avagy fogyasztásmérés evolúció
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Az új ACR elég klassz lett. Adobe-nál valaki vett egy Panasonic gépet? Alapból teljesen használható módon nyitja meg a raw fájlokat.
-
taranis
addikt
Állítólag ez a szenzor van a Z Cam E2-ben: Sony IMX294CJK
-
80hun
addikt
válasz
taranis #10097 üzenetére
Ez is ilyen áprilisi tréfa szerű
Bár a bazinagy érintőkijelzőnek még örülnének is a videósok
-
taranis
addikt
válasz
Stauffenberg #10096 üzenetére
Igen én is láttam, de ez a pletyka már kint volt egy héttel április 1 előtt is, aztán a cég vezetője twitteren elhintette ezt a 4K120-at, és hogy majd a NAB-on meglátjuk, ami pár nap múlva van. Szóval akár még igaz is lehet, várjuk ki.
Aztán itt van egy 10bites UHD HEVC, a cég postolta a facebook oldalára, az új kamerával készült (állítólag): [link]
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10094 üzenetére
Ja, vannak ilyen abbahagyhatatlan alkatrészek. Legutáltabb a 12mp-es szenzor volt, alig bírták lecserélni, szerintem még maradt pár raklappal és fogcsikorgatva álltak át a 16-osra, de legalább ez jó volt.
-
taranis
addikt
Ennél meg kíváncsian várom a teszteket: Z Cam E2 Cinematic Camera
4K@120 fps 10 biten ennyiért? Oké persze fel kell ruházni. -
taranis
addikt
Wow, a Magic Lanternes a1ex megint nagyot alkotott. Ha jól értem sikerült overclockolni a sd kártya interfacet, és így gyorsabb írási sebesség áll rendelkezésre. Egy user tesztelte a 700D-vel, neki korábban 40MB/s volt, most ezt írja:
"700D
2520x1072
2:35
12 bit lossless
Continuous recording !!! @58MB/s"Itt a fóruma: [link]
-
taranis
addikt
Premiere kapott egy kis segítséget color matchinghez: [link]
-
taranis
addikt
Azért remélem a lányka nem nézi ezt a topicot
-
MrChris
nagyúr
válasz
taranis #10082 üzenetére
Ezaz! Ez már egész más. A wb-t nem erre a snittre értettem, az ott hátul kékül, nincs mit tenni. Eleve kicsit hidegebbre kellett volna állítania a wb-t.
Arra kíváncsi lennék ilyen esetben a különböző kamerák mennyire kékülnek. Nálam ugyan az a raw fotó különböző mértékben kékül különböző raw konverter programmal. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #10082 üzenetére
Na ez viszont kifogástalan, én is ilyet szerettem volna elérni. Ugyanakkor ha maszkolsz azt már nem lehet LUT-ként legenerálni/másolni a klippek között. Emberünk egyébkent behúzta a curveöt az első snittre és végigmásolta
(igen, a különböző expójú és WB-jű felvételekre)
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #10080 üzenetére
Amit én letöltöttem eredetit az lapos. Tehát legrosszabb esetben is csinálnia kellett annyit, hogy kontrasztot adott hozzá. Azaz elkezdte húzni a kontraszt slidert és valahol megállt. Az a valahol meg ízlés kérdése. Látszik, hogy szereti az élénk összhatást, csak a fények itt ellene dolgoznak.
A 10073 alatt az "előtte" az, amit a srác csinált a laposból, az utána az, amit én, írtam is, hogy teljesen ugyanazt csináltam, csak levettem pár szín szaturációját, és adtam hozzá görbékkel kontrasztot. WB-vel nem szórakoztam.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #10076 üzenetére
Nekem ez most nem jön össze. Számomra hibavisszának sikerült hozzátenni, illetve a kiegyensúlyozotthoz közelíteni.
Taranis: "kialakult ízlése van az illetőnek" erre írtam, hogy az eredetin igazából nem változtatott, nem látok kialakult ízlést. Ugyan azok a brutál színek.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10078 üzenetére
Kifejezetten jó lett, de azért megkritizálom: Szerintem továbbra is neonos a zöld (lehet csak simán túl világos? ) az a palack még így is kilóg szaturáltságban. A bőr nekem nagyon tetszik, azt patentül eltaláltad és a háttérben a kék konyha is jó. Az összehatás is jó.
Köszönöm szépen mindenkinek aki rá szánt egy kis időt és foglalkozott vele. Majd ha találkozom az úriemberrel összevetjük colorcheckerrel a D750-et és az A6300-at aztán meglátjuk mi sül ki belőle, arról is majd hozok anyagot
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #10075 üzenetére
Pedig az, hogy hová húzod a globális szaturációt, ízlés kérdése. Az már egy másik dolog, hogy bizonyos színek kicsit túlcsordultak, és hogy a wb nem tökéletes, bár itt vegyes fény van, eleve nehéz ebből jót kihozni. Ha behúzod a wb-t az ablakból jövő fényre, akkor belül minden sárgában fog úszni. Ha behúzod a csaj fehér ruhájára, akkor az ablak környéke lesz nagyon kék.
-
MrChris
nagyúr
válasz
taranis #10073 üzenetére
Szándékos ízlést egyáltalán nem fedezek fel. A végeredmény és az eredeti alpjában ugyan az, teljesen független az alkotótol. Két kis húzás a szaturáción és a kontraszton. A rákvörös, erős narancs, erőskék, kiugró zöld, sárga bőr nem az alkotó szándékossága, ez csak így sikerült, ez esik ki a vázból. Meg wb probléma az ablaknál...
-
taranis
addikt
Szerintem nincs sok gond azzal amit csinált, sajnos a világítás olyan, amilyen, én nem küzdenék ellene. Amit én csináltam az csak minimális mértékben más, picit más a curve, valamint a narancssárga régió szaturációját picit csökkentettem. Látható, hogy már ennyitől is mintha kevésbé lenne sárgás a bőrszín, pedig a hue-hoz nem nyúltam. A "pop" pedig szerintem megmaradt, de ahogy kivettem kialakult ízlése van az illetőnek, szóval úgyis az ő véleménye számít.
Előtte:
Utána:
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10071 üzenetére
Resolve-ban csak behúzta a kontraszt curve-öt szemre, de Windows alól van egy "korrekt" 28"-os LG IPS 4K monitorral ami 100% sRGB-t tud, és kalibrálva vagyon.
Node én Mac (pontosabban hackintosh...) alól vagyok ugyancsak kalibrált monitorral, egy classic Dell U2711-el. Egyébként nekem is csak a Galaxy S7 kijelzőjén volt túlszaturált, de ott is csak letöltve VLC playerrel, facebook->böngészőből meg korrekt volt. A Dellen jobb, de még mindig sok.Majd átmegyek hozzá és megnézem ő mit lát, aztán ítélkezem
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #10070 üzenetére
Vagy a fele csapatnak nincs rendes monitora. Az sRGB-t épp nem teljesen lefedő Dell ips-en nekem is kicsit túl volt szaturálva, de iPad-en - amit nyugodtan tekinthetünk etalonnak - teljesen rendben van. Gyanítom a videót szerkesztő ismerősöd valami normálisabb Mac-en gradelt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #10069 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a reakciókat. Ezek szerint a fele csapatnak jónak tűnnek a színek a fele csapatnak nem
Hát így nehéz lesz megítélni hogy kinél van a hiba.
Tegnap egyébként sokat sokat masszíroztam az eredeti fileokat amik kiesnek a D750-ből Cineflat beállítással és az a tapasztalatom mint ami Panasonic LX100-nál volt, hogy flat profilnál a visszavett szaturáció nem egyenletes a spektrumon. Akkor kaptam szép eredményt ha a piros/zöld színeket jobban deszaturáltam mint a többi színt, így szerintem sikerült egy természetesebb eredményt kapnom, viszont erre meg pont az a komment jött vissza hogy "nem elég vivid"
Elszoktam már a nem-LOG-tól (na ez nagyképű volt
), máshogy viselkednek a színek.
Ti hogyan tekernétek hogy természetes legyen az eredmény?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #10065 üzenetére
Full természetesnek nem mondanám. Nem mértem ki, de túlszaladt színek, vagy inkább minden maxon van, zöld uv-zik, rákvörös arcok, némileg sárgaságban szenvednek. Olyan mint a színes játékkockák, csak fél tucat színt látni, de azt telibe. Az a baja ennek, hogy hamar elfárad a szem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Én is túlságosan szaturáltnak látom a videót, de végső soron mit nevezünk annak? Én a bőrszíneken a műfényes megvilágításnak betudható narancsos cast-ot látom csak. A szaturáció meg megszaladt, de ez csak ízlés dolga. Ha a cél ilyen "fotószerűen pop" telítettségű videó elkészítése volt, akkor elérte a célt.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teljesen normális. Patent, icipicit szaturált nikonos színek. Beltérben, műfényben nekem túl sárgás, de ez a világítás hibája. A háttérben álló forma eközben hideg, kékes.
Megnéztem iPad-en is, VLC hálózati stream. Ott teljesen rendben van. Monitort kell cserélnem..... -
Tuninger
Topikgazda
Egy vita eldöntésében szeretném a segítségeteket kérni. Egy fotós barátom kóstolgatja a videózás világát, és tesztelgeti a Nikon D750-jét.
Még sosem videózott, szóval nem a legérdekesebb felvételek, ugyanakkor kalibrált monitoron behúzta a kontrasztját és a szaturációját a cineflat profilnak a saját szájíze szerint.Vagy ő a vak vagy továbbra is nálam nem stimmel valami, azt mondja nála full természetesek a színek, nálam brutálisan túlszaturált, narancssárga arcbőrökkel, neonos zöldekkel... ki mit lát? Természetes határán belül van vagy sem? (nem a filmes deszaturált a cél, hanem a poppos, fotóhoz hasonló színek)
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10062 üzenetére
Szerintem egy ilyet bármelyik mobil kamera elé fel lehet tenni. 6 éve egy régi mobiltelómhoz használtam egy 0,5-ös előtétet ami még régebbi hendikemekhez lett kitalálva, de csináltam neki felfogatást, meg még egy stabit is. Nem volt épp tökéletes a képe, jól megkente a sarkot, szélt.
De persze ezért az üvegdarabért nem adnék 150$-t, talán ha csak mobillal fotóznék/videóznék. Meg volt/van annak is a fílingje, hogy egy mobilt felturbózol ilyen flincflanccal. Ma meg egész jó mobilképminőséget lehet összehozni 100k kürül. De csak mint érdekesség vetettem fel.
Szoftveres anamorf effektet ki fogom próbálni, kedvet kaptam hozzá, csak idő, energia kéne.A projektet már tavaly komolyan elkezdtem egy papírkerettel.
-
taranis
addikt
válasz
Elektrosokk #10060 üzenetére
Meglátjuk. Manapság a Kaizen egy remek címke arra, hogy a megjelenésnél is egészen biztosan tudott problémákat utólag megoldják. Aztán persze jön majd upgrade is, mert mi vagyunk a Fuji, jobb támogatást adunk mint a versenytársak, és ezzel nincs is baj, sőt. Csak ott tartunk, hogy a versenyben maradásért már bevállalják ők is, hogy alapvető hibákkal jön ki a váz. Amiket említettem, az csak kis része, elég szép buglisták jelentek már meg fórumokon. Valószínűleg javítva is lesznek, én bízom a Fujiban, csak azért ilyenkor az emberben felmerül a kérdés, hogy mi jobb, venni egy olyan vázat, amiben a megjelenésnél még van egy csomó bug, de amiben később ezek javításra kerülnek és lesznek új featurek is, vagy venni egy olyat, ami már vállalható az indulásnál is, cserébe szinte semmi pluszt nem kap az ember a későbbiekben. Nem mondom, hogy Sonynál és Panánál nincsenek bugok az indulásnál, de valamennyire követem őket is, és a Fuji szembetűnő most.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10053 üzenetére
Bár ez mobilos anamorf előtét, de elég jó minőségűnek tűnek, igaz mobilról is néztem a bemutatót.
-
taranis
addikt
válasz
Zilko87 #10057 üzenetére
Ez mind igaz, csak én az X-T2-ről váltok, és úgy tűnik, hogy ez pár dologban visszalépést jelent, ami fájna nekem:
- AF, az eddigi tesztek alapján az X-T2 egyértelműen reszponzívabb és folyamatosabb.
- 1080p60, engem főlem ez érdekel, az 120p nem, és az eddigi tesztek alapján valamiért az X-H1 alatt több a moiré/aliasing ebben a módban, mint az X-T2-nél, ami számomra érthetetlen, hiszen ugyanaz a szenzor és processzor van benne.
- Érezhetően kevesebb akksiidő, pedig már az X-T2 sem volt túl jó ebben.Egyelőre nem kerget a tatár, várok, hogy mit hoznak a firmware update-ek. A színek és az obik miatt szeretnék Fujinál maradni.
-
Zilko87
tag
-
taranis
addikt
EOSHD-ra postoltam, de hátha itt is érdekel valakit: [link]
Anti-aliasing scriptekkel szórakoztam avisynth alatt, mert az X-H1 120p-ja borzalmas mennyiségű aliasingot (és moiré-t) tartalmaz.
Bal oldalon egy gradelt F-Log 120p van, jobb oldalon ugyanaz a grade, de anti-aliasinggal, temporal NR-el, és kis sharpeninggel. A híd felső részét nézzétek az aliasing miatt, illetve a háttérben lévő épületeket a moiré miatt. Szerintem használhatóbb az eredmény, és ilyesmi toolok nincsenek se Resolve, se Premiere alatt. -
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #10051 üzenetére
Nem mindenhol kell alkalmazni. A három nőnél az volt szerintem a gond, hogy a három fej úgy-ahogy élesben tartásához rekeszelni kellett. Ha kell némi dof vagy közeli a gyutáv akkor nem biztos, hogy jó választás. Egész magas költségvetésű filmekben is beáldozzák a képminőséget az egységes képi világért. Szerintem nem szabadna.
(#10052) Tuninger: nem feltétlenül. Egy csomó híres filmet ilyen "filléres" előtétekkel forgattak. Nem tudom miért.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #10051 üzenetére
Azért a filmekben nem ilyen adaptereket használnak, hanem rendes anamorph üvegeket.
Ez alapján például a Mamma Mia sem filléres üveggel lett forgatva
De tény hogy érdekesen néz ki.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10050 üzenetére
Még jó multkor linkeltem valamiért jjeahh-nak ezt az anamorfikus bokét.
Ebben a filmben (mamamia) többször furcsán néz ki az előtér, háttér elmosás. De a régi Star Warsban is vannak érdekes hátterek, meg fókusz ugráskor erős zoom hatás.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #10049 üzenetére
filmekben néha marha trutymós anamorf bokét látni, meg ótvar széleket
Persze, mert szarnak élesre állni. Nem egyszerű, mert duplán kell megtenni. Amit olcsón találtam az mind ken mindenhol. Kritikán aluli. 200 ezret pedig én sem szánok erre a játékra. Az a baj, hogy nekem nagyon bejön ez a képi világ.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10048 üzenetére
Azért megkeni a szélét, meg vinyettál, vagy inkább beletakar. Szép nagy szerkezet is lesz belőle. Számomra furcsa, hogy filmekben néha marha trutymós anamorf bokét látni, meg ótvar széleket, mégis használják. De érdekes képi hatása van, jellegzetes mozis.
Ha filléres lenne játékból vennék, de 500$-ért inkább egy uwa és szoftveres anamorf csillogáspersze a torzulás elmarad.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #10045 üzenetére
[link] Ezt találtam. Van valakinek ilyesmi? 2x, de szerintem jó az élesség.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10045 üzenetére
A következő kérdést már feltettem az eosHD fórumon, ott nem tudták megválaszolni, de hátha itt.
Ha felrakod az anamorphic adaptert egy fullframe obira ami egy fullframe vázon van, akkor 1.33x nagyobb lesz a horizontális látószöget. Szóval technikailag olyan mintha a fullframenél is nagyobb szenzorral videóznánk?
Az eredeti kérdés a következő volt a másik fórumon:
Ha van egy Panasonic GH5s amire rárakunk egy BMPCC speedboostert ami 0,58x-os crop módosítással bír (és egyébként tilos felrakni mert beleérhet a szenzorba, de ugye a GH5s-nél nincs szenzorstabi, így a Nikon mountos verzió éppen nem lóg bele), akkor 4:3 módban elvileg a 2x crop helyett 1,16x-os croppunk van fullframehez képest.Ha erre rárakunk egy Nikon 50mm F1.4 Ait, akkor fullframe ekvivalens 58mm lenne.
NADE!
Ha rakunk elég egy SLR Magic anamorphot 2x előtét lencsét akkor elvileg megduplázzuk a horizontális látószöget. Így a 4:3 szenzoron megkapjuk a classic super- cinescope 2,66:1 képarányt, ugyanakkor olyan mintha a medium formatnál is nagyobb szenzort használnánk. Technikailag a crop factor fullframehez képest a vízszintes tengelyen nézve 0,58x.
Vagyis a fullframe 50mm F1.4 Ai obi az SLR Magic anamorphot adapterrel olyan képet fog adni mint fullframen egy 29mm. Nade a háttérmosás mértéke F1.4 vagy F1.4 x 0,58 lesz e? Én úgy gondolom hogy a mosás nem változik, vagyis bár a látószög nő, a "bokeh gömbök" mérete csökken (vagyis utólag visszazoomolva ugyanakkora marad)
Szóval így filozfálgattam
, de kiváncsi vagytok ti mit gondoltok, jó a matekom?
-
hibavissza
veterán
1,33 anamorf előtétet tud valaki emészthetőbb áron?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Alabástrom #10042 üzenetére
Igen, sőt, annál jobb minél inkább élesek a különálló képek, mivel mozgásanalízist végez. Viszont borzalmasan lassú, és nagyon durván tud artifactolni dofos felvételnél. Vagyis drónhoz/goprohoz szenzációs, erős háttérmosáshoz nem jó.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Alabástrom #10039 üzenetére
Nem a szaggatás miatt van a záridő szabály hanem a hiteles mozgás elmosódás visszaadása miatt. 1/200-ig simán elmehetsz 50-60p-nél, nagyon kevesen fogják észrevenni a különbséget. Ha az exportod 24-25-30p akkor is kevesen veszik észre, így szerintem alapvetően ne foglalkozz a dologgal.
szerk: utólag is hozzá tudsz adni mozgás elmosódást a teljes verziós Davinci Resolveal, vagy a ReelSmart Motion Blur-ral. Ingyenes megoldásról sajnos nem tudok.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #10039 üzenetére
Illetve egy másik kérdés, hogy ha van egy 60fps videóm, de 24, 25 vagy 30 fps-ben kell leadnom a kész anyagot, akkor van valami nem túl bonyolult konverzió, hogy a végeredmény ne legyen szemmel láthatóan rosszabb, mintha eleve a kért fps-ben és "szabályos" (1/50-1/60sec) záridővel vettem volna fel?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Egy kezdő kérdés: 60 fps felvétel és lejátszás esetén is ajánlott a záridőt a felezős szabály szerint fix 1/120sec-re állítani, vagy simán lehet rövidebb is, nem fog már szaggatni a film a túl rövid záridőnél 60 fps mellett?
Köszi! -
hito
nagyúr
válasz
sonaj0203 #10036 üzenetére
Nem működik, sehogy sem. És nincs ilyen működő hack/tweak sajnos. FZ2000-ben már nincs korlát, vagy olyan régióból kell rendelni FZ1000-et, ahol nincs ilyen ostoba szabályozás. Panasonic-nál utoljára GH2-nél volt olyan hack, ami törölte a limitet. Nem szabad bedőlni az ilyen neten olvasható hülyeségeknek, hogy "fekete színű G7-nek lehet törölni a limitjét, ezüstnek nem." GH2 után egyiknek se lehet.
-
sonaj0203
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek panasonic fz1000 bridge gépe, ha igen működik rajta az a trükk amivel a 30 perces felvételi idő limitet ki lehet iktatni?
A neten csak külföldiül és ellentmondó véleményeket találtam.
Bocs, hogy nem dslr, de legalább videózásra van kihegyezve és hasonlít kívülről, meg ez a topic pörgősebb mint ahol próbálkoztam.
Köszi
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #10034 üzenetére
Hát, végülis lehet, a Lightroomos cucc működhet itt is, amit csináltam: [link]
Szedd le a HALD-ot, majd a project settings alatt állítsd be, hogy ne legyen image scaling, majd told rá a gradet a HALD-ra, exportálj veszteségmentes kép formátumba, majd vágd ki prezícen Photoshop alatt az 512x512-es részt. Utána mehet a honlapra. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
taranis #10032 üzenetére
Lehet rápróbálok erre a workflowra, mert sokkal közelebbi eredményt hoztál össze vele mint amit nekem sikerült a resolveos curveökkel, valahogy a kékekkel meggyűlt a bajom, ha meg helyrehúztam, a zöld mászott el.
A baj vele, hogy nem lehet LUT-két exportálni, mert a generálásnál a color space mappingot nem generálja bele a LUT-ba.most egyébként a vaterán van licites a6300 kitobival két darab ilce6300 néven, jelenleg 170 ezren áll a licit, és ma este jár le, ha valaki magának keres, szerintem 200ig iszonyat jó vétel. Bár a leírás alapján javított példány, valójában bontatlan dobozos termékekről van szó 6 hónap garival, van tapasztalatom az eladóval.
-
taranis
addikt
Bestbuy topicban láttam,hátha érdekel valakit: A6300 + 16-50 699 EUR
Olcsóbb, mint a szürkeimportos árak. -
taranis
addikt
válasz
Tuninger #10030 üzenetére
Ja csak ne betegedjek le mint legutóbb. A lányom mindenféle egzotikus cuccokat hoz haza a bölcsiből, külön ünnep az amikor senki sem beteg.
A következőket csináltam, semmi extra, bárki meg tudja csinálni:
1. Color space transform plugin Resolve alatt, s-log2 gammát rec.709-re, s-gamut esetén a color space-et is rec.709-re. Luminance mappingot is bekapcsoltam, hogy behúzza a tetejét.
2. Az előző node elé beszúrtam egy másikat, ott addig játszottam a temp-el és a tint-el, amíg kb-re azonos nem lett a wb. Persze csak az AWB-s felvételeknél.
3. Beraktam a végére egy node-ot, egy kis extra kontraszt végett.
4. Csináltam mind a négy felvételről screenshotot, átvittem 3D LUT Creator alá.
5. Ott csináltam a SLOG2_PB_2500K verzióból egy custom color chartot.
6. Betöltöttem egyenként a másik 3 verziót, beállítottam, hogy mutassa a color chartok offsetjét, és az A/B és C/L tabok alatt összehúzogattam őket, amennyire tudtam. Ezzel siettem, koca munka volt.
7. Az elkészült lutokra toltam egy jó adag smoothingot, amitől csökkent a pontosság, de inkább ne legyenek artifactek.
8. A lutokat visszavittem Resolve alá, és utolsó node-ba felvittem őket.
A 3D LUT Creatoros lépéseket most nem akarom részletezni, aki használja a progit, az úgyis tudja, miről van szó. De tényleg nem bonyolult, az egész úgy fél óra lehetett, és ennél jobbat is ki lehet hozni. -
hibavissza
veterán
A Fuji/Panasonic alól rendesen kirúgták a széket.
(#10025) Tuninger: már a gúgölös bélyegképek alapján szopó. 3d Lut Crator-ral lehet rámegyek. Resolv-ban nincs esélyem szerintem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #10023 üzenetére
Bizonyos szempontból igazad van, a WB van elmászva, de nem a kék-sárga tengelyen, hanem a magenta-zöld tengelyen, vagyis a tintet kellene helyrehúzni és nem a kép melegségét.
Érdekes történet egyébként, kiváncsi vagyok ti mire juttok vele, készítettem egy kis tesztfelvételt
amiket innen tölthettek leAhogy a nevük is mondja, SLOG2 a saját beállításommal helyes WB-vel, SLOG2 Sgamut helyes WBvel, illetve mindkettő AWB-vel is.
Amit kérek, az egy "natural" look és úgy hogy a két különböző WB is egyforma legyen. Ha valaki meg tudja csinálni hogy mind a négy felvétel egyformán nézzen ki annak fizetek egy italtÉn még dolgozom a saját verziómon, a natural look megvan, de a gamutok között óriási különbség van...
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #10022 üzenetére
Bocs, 422 volt.
Talán ezt már vinni fogja.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #10013 üzenetére
Azért toljuk el, mert a lámpák fényei és a megvilágított fehér felületek nem fehérek. A fehér területek RGB aránya 1:0.85:0.85, az is amit közvetlen a lámpa világít meg. Ősz hajú bácsi fehér haja vöröses rózsaszín, pedig azt közvetlen felülről világítja meg a mennyezeti fehér lámpa. Bárhonnan kimentek képet és rámérek a fehér kartonra, blúzra, séfruhára, abroszra, papírra mind el van csúszva 10-20-al vörösbe. A szürke zakók is enyhén vörösesek, a 0029-es snitten pedig a hölgy fekete-fehér csíkos blúza fehér csíkjai rózsaszínek és a fekete is vöröses. Számomra egyébként olyan mintha túl magas WB-vel lett volna rögzítve. Az ajánlott 3200K-t nem is értem, 2700-3000K-es lámpákat szoktak használni. Felette már inkább elüldözi az embert a ridegsége.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #10021 üzenetére
Quicktime nálam is fakó. Egyébként a többi jó. Még tv-re is átküldtem Servioval.
Érdekes, hogy tv-n mennyivel jobban néz ki. Sokkal kulturáltabb. Több az árnyalat. A te verziód sem annyira műanyag répa színű. Dell 2312-t ideje lenne lecserélnem valami normális monitorra.MrChris: a te verziódat is le akartam játszani tv-n, de nem vitte. Pedig vissza is neveztem mp4-re, de úgy sem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10016 üzenetére
Nem azt fotós csinálta egy Sony A7 II + Zeiss 55 F1.8-cal és bounce vakuval.
(#10017) Stauffenberg: igen, ez volt a cél, az atmoszféra visszaadása, szerintem ezt támogatja maximálisan a színezésem is, merthogy pont ilyen színek voltak
(#10020) hibavissza : még mindig meg vagyok kavarodvan ezekkel a kalibrációkkal kapcsolatban. Ez a felvételed és az előzőek is csak VLC playerben adnak jó színeket, böngészőből és quicktimeból nézve brutálisan alul szaturált. Többiek mit tapasztalnak, hogy néznek ki hibavissza gradejei? Egyébként VLCből jó, bár szerintem nagyon világosra húztad, plusz az utolsó snittből teljesen eltüntetted a háttérben lévő emberekről a színeket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #10018 üzenetére
Nem mondtam, hogy a ti verzióitok jobbak vagy rosszabbak. Tuninger változata a célravezető ebben az esetben, még akkor is, ha kis zsonglőrködéssel ki lehet hozni belőle kicsit filmszerűbb eredményt is.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #10017 üzenetére
Bennem fel sem merült, hogy jobbat csinálok. Próbáltam egy neutrálisabb megközelítèst, de ehhez èn kevès vagyok.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Nekem a te eredeti verziód tűnik a legcélravezetőbbnek. Persze a többiek részéről is láttam jól kinéző gradet, de azok nem passzolnak egy corporate videóhoz. A meleg színekkel semmi baj, vannak ennél sokkal undorítóbb fénycsöves meg LED-es világítások is, amikkel sokkal több vért kell izzadni.
Ha megnéz bárki egy műsort, ami gyakran forog hasonló helyszíneken (pl: Brandmania), ott sem szarakodnak túl sokat a vágóképek moziszerűvé tételével, mert nincs értelme. Interjúkhoz odaraknak egy lámpát leválasztásnak és ez elég is.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10014 üzenetére
Ez a felvétel ISO 1600 25p 1/50 F1.8. Szóval fogalmazzunk úgy hogy itt bajban lettél volna alap ISOn
-
hibavissza
veterán
válasz
Lent a matchelés.
Ahogy írtam szerintem sem jó a gradem, de meguntam. Most jönne a maszkolgatás, kék narancs foltok eltüntetése. Utána Ps-ben kiválasztanék valami meleg komplementert és gyártanék vele egy LUT-ot amit egységesen ráhúznék a videóra. Még ha fizetnének se csinálnám itthon. Szerintem egy teljes napom rámenne.
Ja, hogy ISO 1600. Akkor már értem, miért ekkora szívás ez nekem. Én beltérben, műfénynél alap iso-n nyomok mindent. Legutóbb ISO 200 24p 1/50 f1,4-1,8 teljesen jó volt. Ezért jó az mft, mert még ilyen rekesznél is marad DOF. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #10010 üzenetére
Bár az arcbőröd jó teljesen idegen a valóságtól ez a hideg színezés, beltéri lámpafénynél voltunk...
Pont hogy ez az SLOG2 kifejezetten könnyen adja magát az optimalizált beállításaimmal, az s-gamut esetén amit mindenki erőltet borzalom nehéz még az arcbőrt is behúzni rendesen.
MrChris: te is nagyon eltoltad kékbe az egészen, a beltéri lámpáknál nem ilyenek a színek, ha megnézed a többi snitteden minden ami fehér, elmegy kékbe, a molinók, a fehér ing...
Igen, a WB-t beltéri fénynél 3200K-ra ajánlják állítani SLOG2-höz, de legközelebb én is szerintem lemegyek 2800K-ra és utána melegítem, hátha jobb eredményt ad.
Úgy persze hogy nincs elég árnyalat hogy egy meleg felvételből próbálsz hideget csinálni, továbbra is ISO1600, LOG-ban vagyunk, ami néhol kicsit alexpósabb is a kelleténél! Vagyis egy erősen alullőtt 8 bites csatornából próbáljátok kifacsarni a plusz árnyalatokat!
Mindenesetre nagyon köszönöm hogy nekigyürkőztetek, legalább volt egy kis tapasztalat LOG-al.
Lehet ma feltöltök egy tesztfelvételt amin tegnap gondolkodtam, legalább megnézhetitek milyen színek esnek ki a sonyból default és milyen az én profilom arcbőr teszt esetén. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #10009 üzenetére
Mivel ezen dolgoztam ezért kénytelen vagyok a 0029-es snittet megosztani, csak hozzátettem még kettőt. Most ennyire futotta, gyakorlásnak jó, csak marhára időrabló, lévén nem értek hozzá.
Szimplán intuitíve használom a progikat.
A wb biztos hogy így volt a legjobb? Szerintem az a baj, hogy nincs elég árnyalat, ehhez sem értek, de olyan mintha a zöld és kék pixelek nem lennének kihasználva, talán egy kicsit hidegebbre kellene venni felvételkor.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #10010 üzenetére
A legnagyobb szívás a szürke zakósból a háttérben szürkét csinálni. Nyomorult zöld fátyol ült az egészre.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #10007 üzenetére
Most, hogy meg akarom csinálni, nézem, hogy nem a végleges fájlt húztam be a drive-ba, Bocsesz. Szal itt van: [link]
Holnap megcsinálom a képernyőmentést is csak ahhoz fel kel tolnom tube-ra is. Drive nézőkéje igen pocsék.Amúgy ez az slog, amivel felvetted igen nehezen adja meg magát. A belinkelt "eredeti" kép színezését nem tudnám reprodukálni belőle nagy hirtelen. Viszont állati jól húzhatók rá filmszimulációk. Csak nekem a témától most idegen a filmszerű kinézet.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #10005 üzenetére
igen, color maszk van a bőrön, mert hozzáadott kontraszt nélkül sehogy sem néz ki. Viszont pont talán emiatt a maszk + kontraszt miatt fogy el az átmenet a homliknál
Egyébként így nézett ki a csajszi természetes színekkel.
hibavissza:postolj plz egy olyan print screent a gradedről mint amit a 9980-as hozzászólásban tettél.
-
Tuninger
Topikgazda
Itt az én verzióm hogyha graderől lenne szó, de azért ezt egy szimpla LUT-tal nem lehet megoldani
szerk: hmm, az a homlok így nem nyerő
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- EAFC 25
- Hobby elektronika
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Mozilla Firefox
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- Elromlott? Lassú? Bővitenèd? Mi segítünk
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest