Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32599 üzenetére
Zárd le mindegyik tengelyt, old ki újra, mozgasd meg mindegyik axist, ha tud szabadon járni jó lesz.
Ha nem oldja meg akkor nagyon off balansz van felrakva a kamera.
a battery drainnel nem talalkoztam, de en mindig kikapcsolom, nem rakom standbyba. Így viszont fel ev utan is ugyanaz a töltöttség -
Stauffenberg
nagyúr
Weebill S tulajok:
Találkoztatok már azzal a hibával, hogy Axis Lock üzenetet dob bekapcsoláskor és nem is hajandó semmi mást kiírni? Elkezdi rezgetni a motorokat, karok megemelkednek, majd kiírja, hogy Axis Lock és sípol (értelemszerűen egyik kar sincs zárolva).Azt nézem, hogy a pár napja feltöltött (azóta nem használt) akkut közel lemerültnek jelzi. Most csak egy kicsit meg akartam sétáltatni egy haverommal, de hát ez így úgy néz ki mára ennyi volt.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32596 üzenetére
Már elég volt a zsír új felszereléssel meg balin járó emberrel
Meg ha már gimbalról ment a diskurzus. Ki jött az RS4, a többi ára majd meg szépen lejjebb
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32593 üzenetére
Múlt héten láttam hasonlót. - Részemről veszett fejsze nyele
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32592 üzenetére
Persze, küldjed!
A leírt számok impresszívek, de ez még mindig csak egy asztali GTX1080 szint
Egyébként itt már megmozdul a speedwarp és teljesen élhető a depth map is (faster-ben), itt óriási az ugrás. Persze az RTXhez képest fasorban sincs. -
hibavissza
veterán
-
-
Tuninger
Topikgazda
@hibavissza
bár egy teszt nem teszt, csináltam egy upscale tesztet.
Sonyval felvettem egy 4K-s videót, resolveal kiexportáltam 4K timelineról 1080p prores 4444-be.
Ezt a prorest bedobtam resolveba 4K timelinera
Volt egy 4x superscale verzió, egy élesített verzió és egy Topaz Video Aival készített verzió.
Állítom hogy a sima élesített a legjobb a háromból... Majd jövök nagyított képekkel, csak most kifutottam az időből mára.
Fontos hogy az upscale/topaz percekig futott, a sharpen pedig 2mp-ig.Meg fogom ismételni telefonos RAWval és goproval is a tesztet, illetve ez indoor volt, megnézzük outdoor is majd
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #32589 üzenetére
Nekem meg muszáj volt vennem még egy mikrofon készletet, olyan sok 3-4 szereplős felvételem lesz a közeljövőben. A meglévő cuccok miatt végül a Rode Wireless Pro mellett döntöttem. Nem volt olcsó, de várhatóan pár hónap alatt behozza az árát.
Aki még nem próbálta, tapasztalta: ez a 32 bites hangrögzítés elég állat.
Plusz érdekesség, hogy az ATEM-en ugye szét tudom kapni a bal-jobb oldali mono sávokat, így gyakorlatilag lett 4 külön vezérelhető, vezeték nélküli mikrofon bemenetem, a HDMI-k mellett természetesen.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32588 üzenetére
580k. 10/16, 1TB. 61 ciklus.
De akitől vettem még nagyobbat húzott, ő 720ért vett M1 Maxot 32GB/1TB-s konfiggal.230-ba remélem elmegy az air, akkor 350 a rádobó. Ami az elmúlt 2 évben mindig 350 volt az a vicc, csak most a nagyobb procis, nagyobb tárhelyes fért bele a különbözetbe, azért ugrottam rá.
-
Tuninger
Topikgazda
Upgradeltem 13" M1 Macbook Air-ről 14" M1 Pro 10/16-os Macbook Pro-ra.
Most futtatom a resolve teszteket, vannak meglepő és vannak kevésbé meglepő eredmények.
Az Air-ben 7 GPU core és 8CPU (4 low power 4 performance) core van
A Pro-ban 16 GPU core és 10 CPU (2 low power 8 performance) core van.A GPU teljesítmény egyenes arányban skálázódik a GPU magok számával, vagyis 16/7 = 2,28x teljesítmény növekedésre számíthatok GPU intenzív taskok esetén.
Lássuk a számokat:
4K 60 forrás, 4K 60 timeline:
Air az első szám Pro a második szám
5 frame better TNR: 4-5fps vs 13-14fps
2 frame fast TNR: 10-11fps vs 27-28fps
Spatial fast: 17-18fps vs 40-41fps
Spatial better 4-5fps vs 10-11fps
Spatial Enhanced 1-2fps vs 4-5fps
Complex* : 5-6fps vs 10-11fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
5 frame Better TNR: 20fps vs 43-44fps. 1080p timeline
1080 Complex: 30-31fps vs 59.94fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
4K60render: 75mp vs 75mp. 100mp hosszú 5.3K60fps 1 LUT-tal 265 10bit
4k60+sharp: 143mp vs 75mp Mint fent, csak + sharpening
4K60+sharp+shadowlift: 216mp vs 86mp Mint fent + shadow liftComplex: az a grade ahogy a gopro videóimat feldolgozom, 4K60 4:3 forrásból 16:9 torzítás korrekció, 60fps-ből 24fps konverzió optical flow (faster), motion blur, élesítés, grade.
Látszik hogy 2-3x a gyorsulás GPU intenzív taskok esetén. Minél kevésbé használjuk a GPU-t annál kisebb a különbség. Az utolsó három mérés, amit nem értett hibavissza miért kérek tőle ami még érdekes: az Air-nél valamiért nagyot fog a sebességen egy egyszerű élesítés / shadowlift, míg a pronál nem.
További észrevételek:
Még eddig egyszer sem hallottam a ventiket felpörögni a Pro-nál. A low power mode az Airnél nagyon komoly, a fogyasztás 5W tájékára esik (20W-ról), a teljesítmény kb a harmadára.
A Pro-nál a low power mód 15% fogyasztáscsökkenés mellett 10% teljesítmény esést hoz, de pl a gpu/encoder teljesítmény alig változik, a nyers CPU erőt fogja vissza. Max terhelésen eddig 55W-ot tudtam kihozni belőle.Ugyanitt macbook air eladó olcsón.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #32585 üzenetére
Hát ez ilyen, már nem mérgelődök rajta. Majdnem három hétig kerestem, közeledik a forgatás napja, nem volt hajlandó egy ajánlat sem szembejönni (voltak ilyen 70k körüliek az ország másik felén, meg egy 45 ezres helyben, de az már a fotókon úgy nézett ki, mint amivel követ fejtettek).
Megmondtam a múltkor is, amint megnyomom a rendelés gombot a bolti új cuccon, egyből beesik majd használtan egy jónak tűnő vétel. Ha nem lett volna időhöz kötöttségem, vártam volna még. Így most van 100k-ért egy vadiúj, ami biztosan marad még sokáig.
Tavaly kerestem új telefont még 2 év hátralévő garival, Deep Purple színű iPhone 14 Pro Max-et akartam, ami volt azt elvitték előlem, meguntam egy hónap keresés után, lett egy Space Grey 128 GB-os. Pontosan a másnapján raktak fel ugyanannyiért egy 256 GB-os Deep Purple-t. Már csak röhögök ezeken.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32584 üzenetére
Jaja, nagy mák
szerk: bár ha online vetted 30 nap a visszaküldés és úgy ingyen volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az de jó, hogy amikor a Weebill S-t rendeltem pénteken akkor még 130-ért adta az Alza, ma hétfőn már közel 170-ért van kint.
De a Weebill 3S Combo is 185 volt, most már 205.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32578 üzenetére
A vázadon is engedélyezni kell a remote vezérlést és a gimbalon is ki kell választani a márkát, akkor fog menni a rekesz-záridő-iso.
sonyk esetében csak kikapcsolt IBIS-el működik, itt azért megfejeltem az asztalt. És ez a sony és nem a gimbal hibája. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #32578 üzenetére
Jó lesz az a POV mód is, ha ráérzel, hidd el.
Én vagy abban használom, vagy ha tartanom kell a horizontot, akkor simán pan follow módban, a tilt tengely vezérlését az első gomb nyomva tartásával megoldva.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #32572 üzenetére
Nekem egy ilyen átalakítóm van, de eddig nem volt rá szükségem semmihez. Mindjárt kipróbálom a Boya BY-M1-gyel, hogy milyen.
Szerk.: Redmi Note 7-tel szerintem nem is ment az USB-C-jack átalakító (OP8Pro-n nincs jack). Mintha ott csak a beépített mikrofonnal rögzített volna. Sokkal rosszabb minőségű volt a hang és halkabb is 7-8 dB-lel.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #32576 üzenetére
Én párszor használtam a Sony 35m f/1.8-on (55mm-es szűrőméret) a 82 mm-es Freewell VND-t, 55»67»82 step-up kombóval. Elég hülyén nézett ki, de nem nagyon érdekelt, a célnak megfelelt, és nem akadályozott a munkában sem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #32577 üzenetére
A szakma szépsége, szívsz néha ilyenekkel vagy kifizeted a szebben megmunkált menetért a nyugati négyszeres árszorzót.
----
Btw tegnap megjött a Weebill-S gimbal, eddig túl sok mindent nem tudtam vele kezdeni, tegnap a ház körül pitypangokat videóztam vele, de eddig annyira jutottam, hogy POV módban kb ezt tudtam egy IBIS-es Panasonic vázzal is.
De nyilván a többi üzemmódban van az igazi finomság. Gondoltam ma kimegyek a Budai várba cseresznye virágzással pózoló influencerek auráját megzavarni, de a délelőtti edzésre rádobtam egy kiadós kertészkedést, favágással és a gimbalt megemelni nem tudom, nemhogy szépen mozogni vele.
Arra még rá kell jönnöm, hogy miért nem tudom a gimbalról vezérelni az expozíciót (csak a Rec gomb megy, de expozíciót nem tudok, de nekem elég lenne ha csak az ISO-t tudnám tekergetni), lehet kéne neki egy firmware frissítés. Azt tudom, hogy a rekeszt nem lehet, az nem is baj.
Illetve nem tudom lehet-e ráprogramozni AF gombot. Mármint én sokszor AF-S módban videózok és jó lenne nem felnyúlkálni a géphez, ha át akarok fókuszálni máshova. Ebben a PDF-ben azt írják át tudja vinni a félig lenyomott expogomb utasítást a vázra, csak arra nem jöttem még rá, hogyan.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #32576 üzenetére
Kínait hasznàltam én is. Az a fincsi, mikor úgy ràszorul a vnd szűrőre a ring, hogy csak fogóval tudod széttekerni, otthon. Helyben viszont nem tudod àtteni a màsik obira, mert a ràszorult step up pont nem kell. Vnd tekergetés közben rà lehet gyógyítani a stepupra, ha nem figyelsz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #32574 üzenetére
Én úgy örülnék, ha nem lenne nyakatekert felkutatni őket, meg nem kéne Kínából rendelni step-up gyűrűket, amik konkrét méretek között vannak. Még ha fajlagosan drágább is, mint egy 10-20 darabos készlet, inkább vennék ilyet, forgatás előtt felrakom mindegyik objektívemre az arra valót és akkor csak az ND-t kell pakolgatni. Valóban nem a legjobb megoldás amikor 2-3 gyűrű egymásba van toldva.
Szerk: Csak panaszkodnom kellett és most direkt ránéztem, Fotoplusnál vannak, igaz a szokásos Aliexpress márkák, de legalább vannak.
Most akarok éppen VND-t venni (még nincs meg a pontos típus), de a legnagyobb átmérőm jelenleg az 58mm, de kicsit nagyobbat vennék, kevésbé vignettáljon széles látószögnél. Viszont ha később veszek egy Fuji 16-55mm f/2.8-at, akkor arra meg 77mm kell, arra már inkább 82mm-t vennék, na az hülyén nézne ki egy 52mm átmérőjű objektíven.
-
FerNandor
őstag
válasz
hibavissza #32574 üzenetére
Értem, köszi. szomorúan hallom, hogy a step-up ringgel ezek csak hatványozódnak.
-
hibavissza
veterán
válasz
FerNandor #32573 üzenetére
Látatlanban nehéz mit mondani. Bármilyen szűrőnél az okoz gondot, ha van közvetlen beeső fény az objektívre. Főleg, ha van rajta felirat a szűrő alatti részen. Az be tud tükröződni. Vagy nem teljesen jól illeszkedik és betükröződik a beeső fény.
Step-up ringgel ezek a problémák hatványozódnak. Főleg, ha 2-3 darabot kell egymásba tekerni. Ilyenkor érdemes belinkelni az inkriminált részt. -
FerNandor
őstag
Köszi hibavissza, és vond. Igen, beszéltünk korábban erről meg én is utánaolvastam, de most elbizonytalanodtam.
Akkor gondolom nem akart vnd-vel vesződni, mert kül- és beltéren is videózott, ha ezt ilyen jól meg lehet csinálni utómunka során.Vettem amúgy vnd-t én is. De nem a nano-x k&f-et, hanem a nanot. A nano-x nem volt készleten.
Tegnap visszanézve az egyik videót, a kép alsó harmadán 2-3x átfutott keresztben teljes hosszban egy fényes csík, mint valami optikai dolog. Ilyennel találkoztatok már? Délután 4 körül lehetett, valamennyire fák között és a nap a hátam mögött volt kb 8 óránál. Én lehettem a béna vagy ez valami ismert jelenség? -
hibavissza
veterán
Olvasgattam a témában és lehet, h azzal lesz a gond. Fülhallgató normálisan szól vele, de tudom, hogy picit rosszabbul mint az előző telóm jack csatlakozójában.
Néztem, hogy a Boyanak van usb-c/jack átalakítója, de ugyan annyiért mint amibe a mikrofon került...van valami tipped mit érdemes?BY-M1 pro II-őt vettem meg. Tök jó a hangja, ennyit megért. Igazából out of mic is teljesen vállalható.
-
hibavissza
veterán
válasz
FerNandor #32568 üzenetére
Szerintem már írtuk. A mozgás folyamatosságát a motion blur effect és a képpontok elmozdulásának sebessége, mozgó képpontok mennyisége, elhelyezkedése befolyásolja. Nincs olyan, hogy ez az érték jó/nem jó.
Másrészt ez egy effekt. Létre tudod hozni analóg módon záridővel, kameramozgással vagy digitálisan, utófeldolgozásnál.
Az 1/4000-res záridő egy szám. Semmi több. Ja, sütött a nap az tuti. -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #32567 üzenetére
Másik átalakító?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
FerNandor #32568 üzenetére
Biztos rakott rá utólag motion blur-t.
Ha nem akarsz ilyen rövid záridőt, akkor vagy rekeszelsz (de akkor nyilván változik a DOF is), vagy feltekersz egy ND szűrőt.
Az "ideális" ugye a 180 fokos shutter lenne: a 4K24-hez 1/48, de az ritka, úgyhogy inkább 1/50. Ha nem sportot videózok, akkor én általában tartani is szoktam, de sok és gyors mozgás esetén feljebb tolom 1/100-ra, vagy még tovább is, ha engedik a mesterséges fények (nem vibrálnak). 50 fps-nél értelemszerűen a duplája mindennek.
Illetve ha lusta vagyok és nem akarok a VND-vel vesződni mondjuk egy húzós esküvői napon, akkor hagyom a francba én is automata záron, aztán lesz, amilyen lesz. Nem nagyon szokta zavarni a megrendelőket, ha nem tartom a természetes motion blur-t.
-
FerNandor
őstag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az mit okoz, ha 4k 24fps-ben készül a felvétel, de 1/4000-es záridővel? Néztem egy Brandon Li videót, nem volt hozzá semmi adat, de az egyik részén rá tudtam nagyítani és ezek voltak a beállítások. Gondolom automatán volt. A videón viszont én (youtube-on) semmi furát nem láttam, nagyon smooth volt...
-
hibavissza
veterán
Vettem egy Boya Lav-ot. Sajnos a telómon nincs jack csatlakozó. USBC–Jack átalakítóval nagyon gyenge a hang. Jack bemenetes telón is kipróbáltam. Azzal teljesen rendben van. Ez miért lehet?
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #32565 üzenetére
Benéztem van rs3 meg rs3 mini. A normàl az 200 ezer. Az màr jelentős.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #32564 üzenetére
Az RS 3 Minire gondolsz? Az inkább egy vlogger gimbal és inkább 30 ezerrel drágább (most néztem, 160-ért írja) és raktáron sincs.
-
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #32563 üzenetére
Mit nem tudok màr megint? A dji 3 mini és Webill s között 20 ezer a különbség. Fotoplusnal 150 a DJI. Nem értek a gimbalokhoz, de nekem a DJI valahogy jobb név.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
MrChris #32561 üzenetére
Nem is rossz ötlet, mert van amúgy fogantyúm (vakusaruba csúsztatható, de már úton vannak a cage-be becsavarozható vakusaruk, meg maga a cage, de ezek lehet nem jönnek már meg a forgatásig). Őszintén ezt jobban szeretem, mint a gimbalt, nincs kalibrálgatás és (nekem) szebb a handheld érzetű mozgás (nyilván ezért kell a cage + oldalra felszerelt grip, hogy ne rázkódjon elmebeteg módon).
Valami ilyesmi lenne a cél, csak nem fa fogantyúkkal, hanem sima fém handgrippel:
---
#32562 Tuninger: Ilyeneken nem akadunk fenn.
Másik kontra a Weebill 3S ellen, hogy a tesztelők szerint kicsit körülményesebb annak az állítása, hogy éppen milyen beállítást állítson a tekerő. A sima S-en erre van dedikált gomb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32560 üzenetére
A fw kezelés nagyon kínai, pl a full kamera vezérlés gimbaltól = iso/shutter/aperture a sonymmal akkor működött az első firmwarekkel ha nikonra állítottam a vezérelt kamerát
-
MrChris
nagyúr
válasz
Stauffenberg #32560 üzenetére
Nekem Weebill S van, valóban fel-le tehető a 3láb de raktam rá inkább fixen egy plusz kart (handgrip), így praktikusabb. Ezekből van/volt választék ízlés, pénztárca szerint.
-
Stauffenberg
nagyúr
Közben feltűnt mi a különbség:
Weebill S-en a tripod levehető és felrakható a gimbal hátára fogantyúként.
Weebill 3S-en egy másféle (egyébként jópofa és csuklótámasszal kiegészített) fogantyú van, de ez alapból nem a csomag része, ehhez a Weebill 3S Combo csomagot kell megvenni, ami bő ~45 ezerrel megdobja az árat (nélküle egy árban vannak). Illetve van portré módban videózás, jobb a karok rögzítő mechanizmusa szállításhoz, általában véve jobb az anyagminőség, jobb a stabilizálás minősége (erősebbek is a motorok) és persze sokkal frissebb vázak vezérlését is támogatja*, továbbá egy visszalépés, hogy nem kivehető az akku, pedig ezek közönséges 18650-es cellák, amiket amúgy fillérekért lehet venni.
Ha sokat áll a motyó, akkor az akkuk degradálódnak a semmire, de ha 2x3000 forintból veszek bele újat, ez kevésbé érdekel. Sőt, ha jól vettem ki USB-vel csatlakozva tölti közben a vázban lévő akkut is, így megérheti pót cellákat venni és kvázi powerbank.
*Ez azért fenntartásokkal kezelendő, mert ezt a PDF-et kitúrtam a weboldalról, amiből kiderül, hogy a Weebill S-hez is jött FW frissítés amivel bekerült a frissebb Fuji vázak vezérésének támogatása is, de az adatlapokon ennek nincs nyoma, félrevihet vásárláskor. Én egyelőre a régebbi Weebill S felé hajlok így már praktikussági okokból.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #32558 üzenetére
3S-t nem ismerem, a sima S-t használom már évek óta, így csak a "vegyél, vagy ne vegyél" témához tudok hozzászólni. Mostanában nálam is kevesebbszer kerül elő a szekrényből, de amikor kell, akkor elengedhetetlen. Szóval és azt mondom, ha csak évi pár alkalommal is használnád, akkor is érdemes tartani egyet otthon.
Nem tudom, mennyi videós munkád van, és akarsz-e többet a jövőben, de az is lehet, hogy pont emiatt tudsz majd egy-két plusz projektet bevállalni, hogy gyakorlott gimbal használó vagy és rendelkezel is egy példánnyal.
-
Stauffenberg
nagyúr
A gimbal témát kicsit felelevenítve:
Sajnos nem nagyon akar kedvezni a használt piac, nézem az aprót és az FB Marketplace-t is (pedig utóbbit utálom), de vagy messze van az eladó vagy brutálisan leharcoltnak tűnt a kiszemelt cucc.Meg hát használt Weebill S-ek kerülnek fel a Marketplace-re 90 ezer körül, néha egy-egy DJI Ronin S is ennyiért megy, DJI RSC2 meg ritkán néz be 120 alá.
Nem akartam, de lehet megveszem a cégre a gimbalt, mert basszameg nettó 100-ért van vadiúj Weebill S és a Weebill 3S is. Csak innen meg sokkal körülményesebb túladni rajta, ha 2 hónap után azt mondom, hogy gyakoroltam eleget és nincs szükségem arra, hogy fogja a port. Aztán persze ki tudja, lehet mégis marad, mert azt mondom, ha évente 2-3 alkalommal kell valamihez, akkor maradjon.
Egyszerűen kezdek kifutni az időből, hogy még gyakorolni is tudjak vele a forgatás előtt.
Szól bármi érv az eredeti Weebill S mellett a 3S ellenében ha ugyanannyiba kerülnek? DJI sokkal drágább, hagyjuk.
-
hibavissza
veterán
Kipróbáltam a Motion 5-ot. Két darab, Fusionben három klikkes effekthez kellett egy fél nap. Van aki használja?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #32554 üzenetére
Köszi a véleményt!
Ha valamennyire érdekel a téma, akkor azért majd nézz bele a következő részekbe is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #32552 üzenetére
Köszi! Szólok, ha lesz még ennyi a melóban (nem kizárt).
Az első résszel megcsúsztunk időben, az már tényleg túl hosszú. Később már áttértünk inkább a 10 perc környéki videókra, pár kivétellel, ahol indokolja a téma. Készülnek összefoglaló shorts/reels videók is az újabb generációk figyelmének lekötéséhez. A hosszúakkal direkt az edukáció és a figyelem felkeltés a cél, ezért tűnhet néhol szájbarágósnak, és ismétlődőnek is.
A döntött plánokkal főként a magasság különségeket, és a túl nagy üres tereket igyekeztem eltüntetni. De később ebből is kevesebb lesz.
-
hibavissza
veterán
Valamennyire érdekel a téma, de ez nézhetetlen. Az első és 4. részbe tekertem bele. Erőltetett, modoros, vontatott beszélgetés közben a kamera úgy mozog, hogy felfordul a gyomrom. Bocsi.
Betépve kellett volna megnézni
Műszakilag szerintem korrekt. A beszédhang eqzás nekem kicsit karcos lett. -
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Átvállalom a vágást 25ezer/epizódért!
És ez egyébként az egyetlen bajom vele. Túl terjengős így hogy gyakorlatilag egy epizód az egy szuszra felvett anyag. Maga a youtube platform szerintem sokkal "feszesebb" videókat követel, hogy lekösse a laikus néző figyelmét. Persze ti kevésbé "akárkit" szólítotok meg, inkább azokat, akik alapból érdeklődnek a téma iránt.
A fény a hang, a handheld look, a szín, a kompozíció (jó, a döntött kamerát kevesebbet kellene használni és ezt én mondom aki nem képes a vízszintes filmezére) mind szuper egyébként, csak a 20-30 perces epizódokat 6-8 percbe sűrítve, szöveget megvágva, B-rollokkal kitömve sokkal jobb lehet a néző megtartás.
-
Márton
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Nemrég belevágtunk egy új projektbe, aminek belinkelem most az első négy epizódját: 1, 2, 3, 4. A műsorvezető direkt játssza a hülyét, kvázi Ő a tudatlan laikus. Ez is a koncepció része.
Egyelőre ennyi publikus, de hetente jövünk új tartalmakkal. Én forgatom és vágom a videókat, csak saját cuccokkal (takarásokban segít néha egy youtuber srác, amikor sokat szívózik a rendszer).
Próbáltunk szakítani a hosszabb, többszereplős anyagoknál jellemző, statikus kamerás, utólag vágott megoldásokkal, így kézből nyomom az egészet, egy A7III + 16-35 f/4 kombóval, általában egy snittel.
Megtekintésnek, reagálásnak, feliratkozásnak nagyon örülünk, csakúgy, mint a szakmai véleményeknek.
Tudom, hogy messze nem tökéletesek az anyagok, de próbálok mindig tanulni a tapasztalatokból.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #32548 üzenetére
"jó hogy nem assembly-ben kell leprogramoznia"
Egy rövid parancs az egész, nem a maghasadást kell kiszámolni."Vagy megnézed előtte egy mediaplayerben hány mp-nél van a kívánt rész?"
Pontosan."Biztos van valami gui frontend hozzá."
Handbrake, meg még egy csomó, gondolom. De nem tudom, melyik tud újrakódolás nélkül menteni. -
-
theporcupine
tag
Vagy csak simán in camera trim.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
FerNandor #32539 üzenetére
Ha amúgy is fogsz időt és energiát fektetni komolyabban a videózásba, akkor szerintem felesleges ilyen fakocka egyszerűségű szoftverekkel időt pocsékolnod. Ha csak az elejét-végét vágnád le a snitteknek, akkor (szerintem) ki lehet bírni, hogy nem fut szépen. Vagy nyesd le telefonon/tableten (meglepődnél milyen hatékonyak az ARM procik videóeditálásban).
Nem tudom milyen formátumban rögzítesz, de a H265 (HEVC) eléggé erőforrásigényesen szerkeszthető, rögzíts inkább H264-ben és ha már Resolve szóba került, próbáld meg a timeline megjelenítési felbontását jóval kisebbre állítani, arra a kisebb felbontás is bőven elég, hogy megtaláld mettől-meddig akarod megnyesni a klipet. Azt nem mondom, hogy egy-egy klip trimmeléséhez feltétlenül érdemes proxyt létrehozni.
Amúgy meg én sokáig vágtam a saját videóimat egy AMD X4 955 + GTX 750 Ti 4GB és 8GB RAM kombóval (még 2022 elején is), még 4K anyagokat is, csak erre proxyt használtam, ilyenkor létrehozol kisebb felbontású, kevésbé erőforrásigényes formátumba átkódolt másolatokat és azzal dolgozol, de a végső export az eredeti fájlokból történik majd.
Nem halál bonyolult timeline-on el lehetett lenni így, de untam a proxyzást és erre volt nekem hatalmas könnyítés, hogy vettem egy M1-es MacBookot, azóta egyszer sem proxyztam, pedig adok neki 4K 10-bit 4:2:2 H265 F-Log fájlokat is, pedig ez egy mezítlábas alap Air, amit egy külső 4K monitorra kötök. El lehet ennek is érni a korlátait, de a VGA válság idején vettem annyiból (370k), amiért egy normális VGA is csak nagyon nagy szerencsével jött össze (például ha imádkoztál, talán belefért egy RTX 3060, de a Ti-hoz már térdelni is kellett a nepper előtt mélytorkozva) és akkor még nincs hozzá semmi másod, se CPU, se alaplap, se RAM, semmi. Elengedtem a PC vonalat, játékra ott a PS5.
-
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
van valami egyszerű program, amivel a videót tudom vágni. Tényleg csak annyira gondolok, hogy mondjuk az első 8 másodpercet levágnám, vagy a végét. Fontos lenne, hogy minőségromlás nélkül történjen.
Amióta videózgatok a géppel, láttam a da vinci resolve programot több helyen is ajánlva, de egy T430 lenovom van és ez nem bírja el, ahogy néztem az igényeit. Szóval ennek fényében lenne jó valami program. Aztán ahogy látom, majd valamikor muszáj lesz valami erős használt gamer pc-t vennem, mert már a lightroom is kezd nagy falat lenni neki, de sokszor már egy chrome böngésző is, amit mondjuk nem teljesen értek.. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32537 üzenetére
Végeztem az FCP teszt felvételével. Ahogy várható volt összességében sokkal gyorsabb M1-en mint a DR. Revideálnom kell magam. Meg lehet kotlasztani, de sokkal gyorsabban végez a TL renderrel mint a DR.
Érdekes, hogy a TL felbontás sokkal kevésbé befolyásolja a teljesítményt, mint DR-ban.
FCP kicsit béna kacsa a DR-hez képest. Fusion Spine-hez hasonló pl. egyáltalán nincs benne. Teljesen más a GUI. Tudásban más liga a két program. Meg kéne nézni az FCP Montiont is....Az a gond, hogy nekem bőven elég, hogy DR-ban már tudom hova nyúlok és miért. Nem hiszem, hogy a plusz tempóért átszokom, de ha határidőre kéne dolgozni nem kérdés, hogy M1-en az FCP a befutó.Megnézzek még valamit? A YT tesztvideó nem tudom mikor lesz kész. Viszont Tuningerrel lektoráltatom a közzététel előtt.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32536 üzenetére
Letöltöttem egy másik plugint. Az látszik.
FCPX ugyan úgy megkotlik, ha nem proxizok. Sőt. Background (Cache) render szerintem lassabb. Az a gond, hogy régen piszkáltam hozzá. Újra kell tanulnom és alap dolgokhoz vagy meg kell venni a Motiont vagy letöltögetsz 10-20 dolláros pluginokat. Resolve egy űrhajó hozzá képest.
Tesztvideóba minden esetre beleveszem a Final Cutot. Jó sokszor lesz benne, hogy: [link] -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32535 üzenetére
A megfelelo helyen kell keresned, pl adjustement layer a “titles” aratt van. Ezt a plugint amit irtal gondolom transitionök alatt kell keresni, nem az effektek alatt.
-
hibavissza
veterán
Miért nem látom a plugint Final Cutban? Bemásolom a Home-Filmek-Motion Temlates- Transitions mappába, de a programban nem látom. Nem egy bonyolult dolog, YT videót is néztem róla....
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #32533 üzenetére
3070-en 7,2 GB volt a mem felhasználás csúcs. 4K 100 Mbps. Ezek szerint 1070-nel nem a RAM-ból futottam ki anno. 7,2 GB elég csücskös. 6K-val simán túlcsordulhat. Nem tudom kipróbálni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32528 üzenetére
Winen 2 frames zajszűrés, minden kimaxolva és nem érzi. Megy mint a meszes. Macen minden faster és akad. Nyilván teljes felbontásnál. Halálba tömörített proxival nem látod a hatást, főleg Spatialnál.
Winene két egymás utáni +100 shadows és egy sharpening node. Megy mint a meszes. Ha beteszek elé 3 node grédet és egy zajszűrést (minden maxon) akkor 22 fps. Még használható. Itt is 4K timeline és proxi nélkül.
Timeline scroll mindkét rendszeren tökéletes. Bedobtam 26 GB 4K 100 Mbps anyagot, kb 15 klip és azonnal játszotta hanggal Win és Mac.
Super Scale nem fut le Macen. Nem tudja kirenderelni. Fehér képernyőt dob pacákkal.
Winen timeline-on kell hozzá Render Cache, de egész gyorsan végez vele. Kirenderelni szintén hamar megy. Macen helyettesítettem élesítéssel, de azzal is akad proxi nélkül.Kár volt összevetnem fiam gépével. Élesítés, zajszűrés, motion blur problémás m1-en, mivel ezeket teljes felbontáson lehet kontrollálni. Most az lesz, hogy nekifutok ugyan ennek az anyagnak FCPX-szel. Meglátom az mit dob.
Meg ránézek, mi lenne, ha Macen a proxit Fullra állítanám Half helyett. Lehet még lejátszaná, de részlet is maradna.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32531 üzenetére
Küszködési pontot keresem. Timeline proxi quarter pl. szerintem már nem vállalható, nem látsz semmit. Half sem elég zajszűrésnél. A minimum, hogy a kontrol monitor felbontását tudja a proxi. Persze meg lehet azt csinálni, hogy tolok rá valamennyi és kirenderelve megkuksizom. Ez nálam már a küszködés szint. A meg lehet csinálnival egyetértek. A simán jelzővel nem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32530 üzenetére
Azért kis optimalizálással az M1-en simán meg lehet mindent csinálni:
upscale helyett sharpening (nincs látványos különbség)
5 frame better TNR + Enhanced Spatial helyett 2 frame faster TNR + Better Spatial (lehet látványos különbség előbbi javára)
Speedwarp helyett Enhanced Better optical flow (a speedwarp annyira lassú h sosem próbáltam)Timeline proxy half/quarter rez (half általában elég)
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32528 üzenetére
Megnézem ezeket, de a teszt szempontjából nekem nem releváns. Azt nézem mikor üt be és milyen technikákkal lehet elkerülni a render cache-t. A végén 5 vagy 25 perc a végső render, workflow szempontjából mindegy.
Illetve abból a szempontból nem, hogy anno Windowson rendszeresen megszívtam mikor közvetlenül render előtt kapcsolgattam be, állítottam maximális minőségűre a zajszűrést miegymást és akkor fagyott ki. Ezt is meg kell néznem. El is felejtettem, mert Macen nem volt soha ilyen. Eldolgozott vele, de nem fagyott ki.
Két shadow +100 egymás után + sharpening nem túl életszerű. Nyilván elszámolgatja a zajt, ezért fogja meg. Megnézem.
20 percnyi 4K anyag érdekes. Ezt beleveszem. Köszi!
Nem annyira a méregetésre akarom kihegyezni. Azt nézem meg mennyire élhető egy számomra átlagos workflow egyiken, másikon. Nyilván ne feledjük a Windows PC ezzel a hardverrel duplájába kerül. Olyan extrákkal mint, nagy doboz, ventizaj és sokszoros áramfelvétel.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #32527 üzenetére
Ez is egy jó példa arra, hogy még extrém környezetben is elég ami van. Sokszor alig látszott különbség a képek között, és azért vegyes fények, nagy DR scene volt több is.
Márpedig a 10 bites FX3 képét egy a6700-zal is lehet reprodukálni, 500 pénzért.
Azért megnéztem volna egy 8 bites sonyt is ilyen körülmények között -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32526 üzenetére
Azt is nézd meg hogy különböző taskoknál mekkora a sebességkülönbség.
az én feltételezésem az, hogy minél inkább a hardver encoder kell dolgozzon annál egálabb a sebesség (grade nélküli export), minél gpu intenzívebb (NR, superscale) annál nagyobbra nyílik az olló.Csak kérdés az arány:
pl egy 2 frames TNR faster 1080p timelineon az M1-et sem fogja meg, mekkora pl végső rendernél az fps különbség? M1 megy 30 fpst, 3070 77-et?
az M1-et már-már nevetségesen lelassítja két egymás utáni +100 shadows és egy sharpening node (4K esetén). 3070 szerintem meg sem érzi, ez tényleg így van? Egy képstabi hány fps-sel fut le?
timeline scroll milyen? Bedobsz 20 percnyi 4k anyagot ssd-rol, miutan betöltötte a hangsávot ha rángatod a headert mindkettő instant? Illetve tudom hogy az m1 instant, a kérdés a 12400 mennyire gyors.az 1 vs 8 fps egyébként azt vetítené előre hogy az M1 Max is kb csak a felét hozná a 3070 teljesítményének, vagyis 5 fpst, mivel a gpu teljesítmény lineárisan skálázódik a GPU magok számával ami 7-14-32 mag (M1/M1 Pro/M1 Max) Persze lehet a több ram, gyorsabb SSD nagyobb boostot ad ennyire számításigényes feladatnál, de kötve hiszem
-
MrChris
nagyúr
Sony 10, BM 12, RED 16 bit összehasonlítás, végén egy kis RED pornóval.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32513 üzenetére
Előzetes az ígérthez híven: Maces rész felvéve, Winre exportálva, kipróbálva. Zajszűrés, Super Scale kb. nyolcszoros tempóval megy M1 Mini 8/256 vs Win10 12400/3070/16 GB RAM relációban. 1 fps vs 8 fps.
Annyit tesz, hogy Winen gyakorlatilag nem kell Render Cache-sel copkodni soha, miközben M1-en a workflow tekintetében belefagyott egy végtelen render cache gyurmázásba.Ez azért elgondolkodtató. Nem gondoltam volna.
Egy bug M1-en: hiába írja, hogy natív képkocka sebességgel játszik, be tud szaggatni. Windowson ezt nem tapasztaltam, de még nem értem a végére.
Megpróbálom logolni a 3070 ramját. Remélem feladatkezelő tudja. Folyt köv.
-
Kukcaman
senior tag
Telefonos verzióra ezt a megoldást írja az instagram súgója.
Másik megoldás, ha újra feltöltöd másik zenével. -
Kukcaman
senior tag
válasz
Stauffenberg #32520 üzenetére
- Sokat kellett kalibrálni - random előjött ez a jelenség.
- A PAN axis-t nem nagyon sikerült jól kiegyensúlyozni, valamelyik irányba mindig elbillent - szép lassan. Gimbal elvégezte az egyensúly tesztet és mindig rendben találta.
- Orbit mozgásnál nekem darabosan működött - de ez mondjuk felhasználó hiba is lehet.Szóval ennyi a gimbalos pályafutásom eddig. Lehet az is, hogy csak egy lerúgott példányt kaptam. (Lumix G80 + lumix 25mm f1.7).
Privátba küldök mintákat. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32520 üzenetére
A különbségek 1 projectes használatnál elhanyagolhatóak.
Anyagminőség, featureök a fő differencia.
A stabilitása egyforma.Gimbaloknál már sokkal régebben elértük azt a szintet mint kameráknál, vagyis hogy a jobb cucc nem jelent jobb eredményt.
Nem vagy nagy gimbal rajongó: használt POV módban, akkor minden mozgást lekövet kis smoothságot belerakva. Amolyan nagyon jó handheld lesz a végeredmény.
FerNandor: jól értelmezed. Ha van egy 77mm-es átmérőjű VND-d, akkor a stepupok segítségével minden ennél kisebb obira rá tudod rakni. A hátránya hogy nagy a felára a nagyobb szűrőnek.
-
adp
őstag
Tudom ez a topic nem erről szól, de hátha valaki tudja. Ha egy insta reels-em hangját letörölték valahogy tudok betenni alá új hangsávot?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #32508 üzenetére
Esetleg egy pár szóban fel tudsz homályosítani mik a lényeges különbségek köztük? Illetve milyen üzemidőre kell számítani velük?
A példa kedvéért Weebill S-ből látok 45-ért és 75-ért is, mondjuk előbbi eléggé leharcoltnak néz ki (állítólag a beállítástól). Amúgy a típusról elég lelkesen beszélnek a beszámolók.
--
#32511 Kukcaman: Pontosan mi is ez a hiba a Ronin SC-vel? Az a baj, hogy előrejött a projekt amit meg kell csinálnom és nem fér bele az időmbe ilyenekkel pepecselni, két hét és vesszük az első képeket. Ha egy DJI-t könnyebb eladni, lehet abba az irányba megyek, mert könnyen lehet, hogy csak erre az egy projektre kell nekem, mert nem vagyok nagy gimbal rajongó (képileg, mert technológiában csodálatosak), de az meg anyagi oldalról értelmetlen, hogy mondjuk 3-4 extra napot bérlek, amíg gyakorolok vele.
-
FerNandor
őstag
Ha veszek egy bizonyos méretű VND filtert, azt a step up ringek segítségével adott esetben kisebb átmérőjű objektívre is fel tudom rakni?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32514 üzenetére
A Ninja V a legolcsóbb ami tudja, megpróbálkozhatsz a bérléssel esetleg, hogy rájöjj: mindenhez overkill.
Cserébe brutál tárhely igényes, ha FCPX helyett Resolveban dolgoznád fel, akkor át kell konvertálnod DNG-be, ráadásul az internal codecek elég jók, azokhoz képest nem jelent olyan gigász feljebb lépést.
Mindenesetre Taranistól nekem van egy X-H2s RAW-om, ha megnéznéd milyen is.
Baráti 18 másodperc, 5GB.
Ha konvertálnád, a RawConvertorral megteheted 300 képkocka hosszig ingyen.
Nem mondom hogy nem a legpatikább 6K minőség ami megfordult kezeim között, de ekkora felárat nekem tuti nem ér meg. Már nem forintban.FLOG2 ha FCPX-ben nézed, a Resolve meg úgyis default BMD Filmben nyitja meg.
Én ezt codec tesztre kértem tőle, mint referencia anyagot, hogy teszteljem milyen handbrake beállítás az aminél még számomra elfogadható minőséget kapok.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #32514 üzenetére
Csak az Atomossal megy.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32512 üzenetére
Jolvan, ráérsz, csak reggel f7 fele fogok ránézni a fórumra, elég ha addig feltöltöd
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #32508 üzenetére
Ronin SC volt nálam, de nem tudtam belőni, mindig elment valami benne.
Néha elkezdett magától forogni szép lassan, újra kellett kalibrálni ilyenkor. A balance beállításnál meg háromból kettő sikerült legtöbbször, valamerre mindig elfordult. Mondom csak nem lehetek ennyire béna
Aztán utána olvasva nem egyedi jelenség. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #32504 üzenetére
Már nem garis a teló, meg nemtom, hogy fps-ben mennyit lehetne roottal változtatni.
Pixelbinningnél 1. percben nincs drop, utána ~5/min. Direct log fullba nem megy, a megadott paraméterekkel már igen (97% cpu terhelés), proresben már droppol. Végülis egy 40-50 ezres telótól vagy egy még olcsóbb Mi9-től egész jó teljesítmény, nagyon szép nyers videót kapni, profi kamera nélkül lehet vele kísérletezni. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32507 üzenetére
Szinte az összes gimbal elbírja azt a szettet, használtan 60k-90k körül lőj DJI Ronin SCt, esetleg SC2őt, vagy Zhyiun Wheebil S, esetleg Crane2-őt. Populárisat kell választani, ezért jobb a DJI, mert azt később meg is veszik tőled, de drágább alapból, míg pl én a Feiyutechet 3 hónapig hirdettem 40k-ért évekkel ezelőtt...
-
Stauffenberg
nagyúr
Skacok!
Nem dolgoztam még gimballal, nem is annyira szeretem, de most egy videós projektnél felmerült, hogy jól jönne. Mondanám, hogy ezért nem vásárolok, hanem csak bérlek, de előtte azért gyakorolnék, úgy meg már nem gazdaságos a bérlés.
Mi most az a típus ami elvárható minimumként belőhető egy Fujifilm X-T3 és változó objektívek mellé? Semmi fancy nem kell, csak hát nincs IBIS a gépemben és az egyetlen OIS-es objektívem az XF 18-55mm, amit szeretek, de elképzelhető, hogy több fényre lesz szükségem és az f/1.4-es fixeket vetném be.
Használt is játszhat, de csak ha nem nem ritka, mint a fehér holló.
(Kérem senki ne keressen privátban, hogy van éppen eladó cucca, köszi! Egyelőre felmérném mekkora beleinvesztálást igényel a dolog ha veszek egyet.)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32505 üzenetére
Nem a ProRes a húzó, az elsőre csillog szépen, aztán az 500-600Mbps-ek hamar elveszik a kedvet a használatától, androidon is, iPhoneon is.
A OnePlus 7T használtan 65 ezer forintért tud RAWot, a OnePlus 8 Pro 90 ezerért tud RAWot, ProRest és 10 bit h265öt.
A gen2-3 telók ugyanezt 60fps-el is tudják produkálni stabilan, illetve
Minden megy külső SSD-re mint az iPhonenál.az iPhone 15 Pro az első iPhone ami processing mentes felvételt ad a kezedbe, a 14 Pro bár ad ProRest, a szokásos tonemappelt élesített sz*rt kapod mint általában a telóktól.
Nem ezért érdemes új telefont venni, hanem ezzel új értelmet nyerhet régebbi telefon videóra való használata. És azért postoltam, hogy akinek nem került még látóterébe nézzen rá az appra mert most még egy hétig 7000 pénz, utána 12000 lesz. És hosszú idő után updatelték az ingyenes verziót is, így ki lehet próbálni mindent, megvétel előtt.
Az S23 230k, az iPhone 15 Pro 380 ezer. Használtan 170/340, vagyis 1,5x szorzó van árban.
Szerk: elvetemült emberek egyébként simán szétszedik a OnePlus 8 Prot, csinálnak a procira közvetlen aktív hűtést, tuningolják mint az állat és megy 4K120 RAWot is. Csak ebben a formában telefonnak már nem nagyon használható, pénzkeresős kamerának meg így is kevés. De legalább fun.
szerk2: teszttel mi van?
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #32487 üzenetére
Megnéztem a gen 2-3 telók àrait. Inkàbb Iphone pro. Ott is van Prores. Ha jól tudom.
Talàn a Samsung s23 a legolcsóbb. 256-os tàrral az is 350 fölé megy. 350-ért pedig kapok Iphone Prot. Annàl mindegy a beszerzés, lesz gari. Szemben a Samsunggal. Nyilvàn valamit nem tudok, mert nekem nem tűnik nagy dealnek. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #32502 üzenetére
Ha 25 fpsnek detektálja az editor és 25 fps a project, akkor hiába variable. És szerintem az editor nem fogja variablenak detektálni. Akkor persze igazad van ha az editorban látszik hogy pl 25,6fpsnek látja.
MrChris: Akkor neked is az van mint nálam, rootolással, prioritás adással (és külső aktív hűtéssel) lehetne stabilabb működésre bírni. De neked a Knox feltörése visszafordíthatatlan, bár már tuti nem garis a teló.
Pixel bininget hogy viszi? DirectLogot bír? A trükk a DirectLog HEVC 8 bit 420, pixel binned 1080pben van, mert patika minőség, full szenzor dinamika, vannak hozzá konverziós LUT-ok. -
MrChris
nagyúr
válasz
Márton #32498 üzenetére
Értem a viccet, de ha nem kell raw akkor pl. a Filmicpro jobb, kezesebb videózásra.
Tuninger: még mindig A52-n nyomom, most már beton stabilan müxik a raw amíg meg nem telik a memória, 4k 1 perc, 4624x3468 (full sensor) kb 25 sec, nincs frame drop. 30/25/24, de fölé nem megy, valszeg a kamera nem tudja. Viszont 3 perc után cpu throtling, amivel nemtom meddig bírná.
-
Tuninger
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Anime filmek és sorozatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- Helios 44M-4 2/58 (Nikon F) eladó!
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- GAMEREK!! EZ A KÁRTYA...NEKTEK LETT KITALÁLVA!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy S7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest