Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthu
aktív tag
Engem nem kell meggyőzni az 5D és társai tudásáról. Mivel ez a szakmám tudom mi mire való. Televíziózásra természetesen nagyon korlátozottan alkalmas egy dslr. Aki ilyesmivel foglalkozik inkább EX1-et vesz. Aki pedig videoklipeket és hasonlókat csinál inkább dslr-t. Mind a kettővel foglalkozom úgyhogy tudom a különbségeket.
-
EkSYS
senior tag
Alapvetően ebben igazad van: "Alapvetően ez egy fényképezőgép és nem videókamera"
mert ez így igaz is, csakhogy az 5DmkII képminősége/részletgazdagsága és megkockáztatom színhűsége és annak dinamikatartománya is nem kicsit múlja felül pl. az EX1-ét ami tesók között is 1.6-1.8M HUF. Én most szeretnék egy videostudiót nyitni, de annyira elfodrultam már a videókameráktól hogy csuda. Azon kívűl hogy jól néznek ki/ komolynak hatnak - nem sokat érnek egy markII-vel szemben ami egy frankó obival is bőven megáll 1M alatt és nem kerül hozzá 200k-ba a memóriaegység mint az EX1-hez.
Érdekességképpen egy összehasonlítás 5Dmk2 vs. EX1
No én ezek után már teljesen voltam abban biztos hogy ex1-et vegyen az aki nagyzolni akar, én minőséget akarok.
S még egy gondolat: ugye nemsokára jön az 5DmkIII. FullFrame szenzor, állítólag 32MP, és 2db digic X proci, megkapja a 7D AF-ének továbbfejlesztett rendszerét és még néhány frankó dolog. De szerintem ez is melegedni fog a két proc miattAzt láttátok hogy csillag köpetik vagy valamiben egy srác 7D-vel milyen tuti kisfilmet csinált?
-
surami
tag
Melyik pénztárcakímélő, viszont elfogadható minőségű videófejet ajánlanátok 550D-hez?
Emm (cheesycam.com) oldalán találtam egy elég biztatónak tűnő megoldást: Weifeng 717 AH.
Manfrottokkal valakinek tapasztalat?
-
.DLL
veterán
Múlt héten, iskolai sportnapon videóztam vele, legnagyobb százalékban bringásokat, kosarasokat, tűző napon, beton, 40 fokon, ahogy kell, na és mikor jött elő a kis hőmérő? Naná, hogy az eredményhirdetéskor, de szerencsére végigcsinálta, csak közben belémállt az ideg, hogy ne kapcsoljon most ki, csak most ne...
Szerencsére nem volt sok hátra.
Leginkább manuális módot használok, záridőt jobb ha én mondom meg, sport, beszéd, beltér, 60 fps, minden eset más záridővel néz ki jól, bringások között, steady-n szűk rekesz, hogy ne kelljen sokat fókuszálni, de pl. jól jön, hogy az ISO-t adott esetben automatára is lehet tenni.
-
Bagaba27
csendes tag
Nekem annó 550D-m volt, az akkor melegedett túl amikor tűző napon forgattunk 40 fokban órákon át. Most 5Dm2 van azzal is rendszeresen egész napokat forgatok általában kikapcsolás nélkül, csak aksi csere és még 1x sem jött elő a hőmérő.
-
Matthu
aktív tag
Alapvetően ez egy fényképezőgép és nem videókamera.
Talán ezért is melegszik túl a cucc. Nem lehet könnyű a procik hűtését megoldani ilyen szűk helyen. Gondolkozom az 5DMK II-n a fullframe miatt. A 7D sportra nagyon frankó a gyorsasága és a fókuszrendszere miatt.
Én személy szerint only manuál módban használom.
-
EkSYS
senior tag
én most próbáltam a 7D-t komolyabban videóra fogni. olyan 30 perc kézben tartott fullHD videó után előjött a kis piros hőmérő. De a szobában elég fülledt meleg volt.
Amúgy fullHD-ban 12 perc-et tud felvenni egy huzatra.
Sajna ezekben aza baj hogy két proci van és nincs megoldva a szellőzésük. az 5DmkII nem nagyon melegszik. (de nem is tud felvenni 8képkockát másodpercenként)
Egyébként sokat segít hogyha markolatot használsz és hdmi-n kivezeted a képet - mert akkor lekapcsolja a kijelzőt.hogyan videóztok? milyen módban? manuálisan használtok mindent?
-
Matthu
aktív tag
-
EkSYS
senior tag
ti mennyi időt tudtok folyamatosan felvenni a géppel egyhuzamban?
-
Cancer
senior tag
Részemről a timelapse működőképes! Első videó az új kütyüvel.
Már csak motoros dolly kell és kész a fullos felszerelés.
-
kricsi81
senior tag
Sziasztok!
Van itt közöttünk valaki, aki szívesen készítene divatfotózásról werkvideót?
Igényeim:
- a videó elkészítése jó minőségben, nem kell csúcsprofinak lenni, de azért legyen igényes // monopod vagy állvány, pár obi, kicsi DOF-os képek, szép éles felvételek, min. HD, de ha lehet inkább fullHD minőség
- utómunkálatok elvégzése, itt sem kell húde nagy dologra gondolni, csak vágás, finom átmenetek, pár felirat, zene (ezt kiválasztom én, nem kell agyalni rajta a videósnak)
- a vágott anyagnak csak kb 3 percnek kéne lennieRészletek privátban
Köszönöm előre is,
Richárd -
Cancer
senior tag
A time-lapse-re gondolsz?
Egy programozható időzítővel Timer remote vagy ugyanez markolatba építve Timer Battery Grip be kell állítani témától függően, hogy 1-5 mpenként, vagy akár percenként készítsen adott számú fotót, majd ezt egy alkalmas szoftverrel (pl.:windows movie maker) filmmé összefűzzük.
Megoldható úgy is, hogy az ember leül "stopperrel" és maga exponál, bár ez elég macerásnak tűnik...
Hogy közben "mozogjon" a kamera, ahhoz mindenképpen érdemes dolly-t/slide-ot beszerezni, sőt a legjobb a motoros verzió, mert az biztos, hogy egyenletes mozgást ad.
Kessler Crane itt van pár "oktató" videó is. Bár elég borso árúak az eszközeik, sokan összehozzák DIY alapon. -
Cancer
senior tag
Abba hagyom... Timelapse földcsuszamlás
-
Cancer
senior tag
Na igen, de mondjuk egy sugárúton kb 1 mp alatt kelnek át az autók a képen, így inkább ugrálás lesz nem?
Vagy az elmosódástól látszik "folyamatosnak"?Ez szerintem nagyon szép munka, és amikor emberek mászkálnak, oda szerintem kell az 1-2 mp-es időköz.
Viszont azt nem értem, hogy miért készített több, mint 25.000 képet, holott a kisfilm hossza 4:54, azaz (25 fps-sel számolva) 7.350 db. Tényleg közel 3,5x-esen túl kell lőni, hogy legyen miből dolgozni? Remélem nem, mert így hamar el lehet érni a gyári 100.000 expót...
Ha a HDR az indok, akkor azt amúgy is jobb RAW-ban fotózni a hosszú záridő miatt. Nekem még mindig az a gondom, hogy nem tudom hogyan lehet batch-ban HDR-rt feldolgozni, mert egyesével 7-8.000 képet nem vállalok! (bár van az a pénz...csak nem lesz senki, aki megfizeti.)
-
Peethy
őstag
Nyilván attól függ, hogy amit be akarsz mutatni, az milyen gyorsan mozog. Egy napfelkeltéhez elég ritkábban, ha egy sugárutat fényképezel, akkor pedig gyakrabban. Az 1 másodpercet kicsit gyorsnak találom, főleg úgy, hogy kb 1/2-vel kell fényképezni, kis rekesszel, hogy legyen egy kis elmosódás a képen.
-
Cancer
senior tag
Szerintetek mi a legidálisabb időköz timelapse-hez? 1 mp-enként vagy 2-5 mp-ként a képek?
-
Peethy
őstag
Ha sikerül szereznem, akkor lesz egy 50 1.8vagy 1.4, de mivel nem sajátom a gép, és nincs olyan Canonos ismerősöm, aki komolyabban fotózna, ezért korlátozottak a lehetőségeim.
Cancer: az első tetszik, jó az elképzelés, és a cél, meg a megvalósítás is. A második-harmadik nem igazán tetszik, szerintem nagyon unalmas helyeket mutatott, és azokat túl sokáig.. szerintem ez olyan egyéjszakás kaland volt neki
Nyár elején lehetne csinálni egy olyat, hogy megadunk egy hetet a vállalkozó kedvű fotósoknak itt PH-n, hogy az általuk bevállalt helyszínről készítsenek egy timelapse-et, amit aztán egy nagy közös videóba bele lehetne rakni. Utána levonnánk a tanulságokat, esetleg újra csinálnánk, vagy ha már jó így is, akkor mehetne fel valahova..
-
Cancer
senior tag
Bár gondolom azzal van a legkevesebb gond.
-
-
Cancer
senior tag
Rendben, mindenképp. Majd összeadom, hogy mennyiből jött ki, de szerintem alig éri el az 1000 Ft-ot.
Mondjuk nem elhanyagolható, hogy kaptam fórumos segítséget, mert PIC-et kellett felprogramozni.
Én júni 9-re akarok egy timlapse videót összeállítani, addig crane-t és dolly-t is össze kell állítanom.A budapesti videó már nekem is eszembe jutott, ha gondolod majd dolgozhatunk együtt.
-
Peethy
őstag
Köszi szépen!
Az az írás engem is érdekelne! Én is a DIY mellett állok, de leginkább anyagi okokból. A Kesslert nevezhetjük piacvezetőnek, igazából olyan árakat mond, amilyeneket akar (bár nyilván a motor, bordásszíj, felépítés sem olcsó).Nekem nagy álmom, hogy egyszer csináljak Budapestről egy timelapse videót. Vimeon van egy Cities In Minutes nevű csoport, ahova ilyen videókat lehet felrakni. Nagyon szép a többi város is, de egy idő után már elég unalmas volt folyton a felhőkarcolókat nézni.. Budapest szerintem gyönyörű város - persze megfelelően bemutatva. Budai vár, Parlament, Lágymányosi környéke, vagy ha kicsit távolodunk, akkor Visegrád, Dunakanyar... tökéletes nyersanyag.
-
Cancer
senior tag
Mind a két time lapse nagyon jó. Eddig a Mountani tetszett nekem is a legjobban, a másik ugye nem 100% lapse, de a zenével együtt nagyon hatásos.
Illetve nekem a te videóid is tetszenek! Jövő héten kapom meg a chipet a hogy is mondjam, timelapse kioldómhoz, ha elkészül teszek fel róla egy DIY összeállítást a megfelelő topicba.Amúgy engem is nagyon érdekel a timelapse videózás, a Kessler meg álom. De talán nem is adnék annyit érte. Inkább DIY hívő vagyok. Mondjuk mind az elészítés, mind a használata elég időigényes.
-
Peethy
őstag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő. Nekem a kedvenc timelapse-em ez és ez. Mind Kessler Crane-el dolgozik, ha egyszer lesz sok pénzem, én is befektetek egybe, ahogy láttam 150-200ezerből már ki is jönne egy szett. Decemberben édesapámmal összetákoltunk egy DIY dolly-t (leginkább az ő érdeme), itt láthatjátok:
Egész jól működik, ha valakit érdekel, leírhatom, hogy hogy készült
-
Peethy
őstag
Ha az embernek jó kapcsolatai vannak, akkor minden lehetséges
Sajnos csak 1-2 napra.
Egy pályázatra fogok filmet csinálni, a migráció, az emberi sokszínűség és elfogadás jegyében. Olyan 3-4 perces rövidfilm lesz, jelenleg is írom a forgatókönyvet. Egy hasonlat köré építem majd, amit nemrég hallottam: a szeretet úgy változtatja meg az ember életét, mint mikor kap egy csokor virágot, és mikor bele akarja rakni a vázába, eltöri. Vesz egy újat, belerakja, de utána látja, hogy milyen csúnya a terítő, amire helyezné, ezért elmegy és vesz egy szebbet. Utána ugyanígy az asztallal és a szőnyeggel, meg az egész szobával.. végül pedig minden megváltozik. Szerintem nagyon jól megjeleníthető, remélem sikerülni is fog..
Nem tudom, mennyire tartozik a DSLR-videózáshoz, de nemrég készítettem két filmet is a stop motion technikával, ha gondoljátok, lessétek meg: [link] [link]
Nagyon megtetszett a technika, és - bár az enyémek nagyon amatőr próbálkozások lettek - nagyon élveztem.magnum15: pontosan mire rögzítetted? Ha jól látom, az a kamera miniDV-t és SD-t is tud. Gondolom ha át akartad venni, akkor miniDV volt, ebben az esetben USB-vel vagy Firewire-el próbáltad bedigitalizálni? Az USB-vel szokott probléma lenni, én a helyedben kipróbálnám Firewire-el is.
Ha eredetileg is firewire-el próbáltad, akkor nem tudom, mi lehet a probléma, én Adobe Premiere-t használok (az 5.1-től kezdve már majdnem az összes verzióval volt dolgom), abban sosem találkoztam ilyen problémával. -
Peethy
őstag
Június elején lesz szerencsém 2-3 napot egy 5d mk2-vel meg egy 24-105 f4-el leforgatni. Eléggé várom már, gyönyörű képe van, a mélységélesség meg össze sem hasonlítható egy kis kézikameráéval.
-
magnum15
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre irtam -e de nem találtam kimondott videozásos témát.
Tehát a gondom a következő: Van egy Samsung VP-D375W, kamerám,és egy Toshiba
L300 11F laptopom. Átszeretnék venni a camerárol, és azthiszem már mindennel
probálkoztam , volt ulead állandóan lefagyott, volt pinaccle studio 14 kiakadt megált, és még vagy 5 amivel probálkoztam.Mivel nem vagyok nagy szakértő, ebben a témában, ha volna aki tud valami megoldást nagyon megköszönném. Ha esetleg valaki irna megkérem olyan részletesen irjon mint egy hozzá nem értőnek, Előre is köszönöm! -
.DLL
veterán
Jöhetnek ide projektek, eddigi munkák, ki min dolgozik most, mi az amire eddig büszke, Sőt, felszerelések, DIY cuccaitok is jöhetnek.
Ebben majd lesz 1-2 postom, most van 3 DIY projektem is ami fut, (Rig, mattebox, remote follow fókuc) csak meló mellett nehéz, és jelenleg még félkész állapotban vannak.
A vizsgaidőszak végével új lendületet kap egy kisfilm is amit haverokkal terveztünk, addigra mindenképp megcsinálom a cuccokat is . -
Cancer
senior tag
Az előbb rossz helyre ment...
TimeLapse videó... bár inkább a lényeg a szövegben van...
Nem szép ilyenekkel kérkedni:GEAR
Cameras and lenses:
Canon 1Ds mk III
Canon 5D mk II
Canon 7D
Canon 14 f2.8
Canon 15 f2.8 fisheye
Canon 17 f4 TS
Canon 24 f3.5 TS
Canon 24 f1.4
Canon 35 f1.4
Canon 45 f2.8 TS
Canon 50 f1.2
Canon 85 f1.2
Canon 90 f2.8 TS
Canon 100 f2.8 IS
Canon 300 f2.8 IS
Canon 600 f4 IS
Canon 16-35 f2.8
Canon 24-70 f2.8
Canon 70-200 f2.8 IS
Sigma 12-24 f4.5-5.6
Motorized sliders & heads / Motion control:
Kessler Crane Cineslider 5 feet
Kessler Crane Ultra HD 12 feet
Kessler Crane Shuttlepod
Kessler Crane Revolution head
Kessler Crane Oracle controllers..köcsög
-
Cancer
senior tag
Eddig HDSLR videóhoz kinek melyik obi jött be leginkább?
-
Cancer
senior tag
Canon 550D Monochrome(Sepia+Yellow szűrő) + Helios 44-2 58mm obi + ISO 12800 és kész a retrohangulat.
-
EkSYS
senior tag
Halkan megjegyzem hogy a korábbi mikrofon problémám megoldódott. Kicseréltem egy Rode SVM-re (Thnx, MediaDot), az már stereo, igy a gép nem erőlteti az erősítést, és a mikrofonon meg amúgy is van egy erősítés kapcsoló.
-
Cancer
senior tag
Én meg csak holnap tudom "prezentálni". Tegnap későn értem haza.
Mondjuk a kézből kitartott, mozgó felvételeknél (mármint amikor a kamera is mozog) szerintem hasznos. (Az 550D topicban van egy próbafelvételem IS tesztre) Tavaly nyáron csináltam videókat a Kloppeiner see-nél úszkáló vizimadarakról. Hihetetlen béke és nyugalom volt ott. Csak a madarak "gágogása" és a stabilizáló motorr kerregése hallatszik a felvételen.
-
Cancer
senior tag
Tegnap este csináltam egy "Hold átvonulós" videót. (Holnap tudok linket adni majd youtube-hoz).
Érdekes dologra jöttem rá. Mármint, lehet, ogy ez másnak természetes, csak nekem új...
A videó manuális beállításokkal készült álványról. Fókusz is manuális. 640x480-as Crop-pal. Az 55-250 mm IS-objektív tele állásában ez kb ~2840 mm-nek felel meg. Így a Holdsarló szépen kitölti a képet.
Szóval lényeg, amire rájöttem, hogy ilyen felvételt nem szabad képstabilizátorral rögzíteni. A Hold kb 1-1,5 perc alatt vonul át a képernyőn, viszont ezt a lassú mozgást a stabilizátor "remegésnek" tekinti és folyamatosan pakolgatja a képet. Korrigál! Namérmost ettől olyan, mintha kézből remegő kézzel készítenénk a felvételt...
Kikapcsolt stabival a Hold szépen átúszik a képen, az űrhajósok integetnek a zászló mellől, és szépen látszik a légköri remegés. -
EkSYS
senior tag
kigen. És erre találta ki a kanon hogy lehet állítani mikor legyen meg a "KATT", úgyanis eléggé zajos és belehallatszana a felvételbe, de arra nem gondoltak ezek a jopánok hogy esetleg valaki külső mikit szeretne használni hozzá. És ezek meg azé aggódnak hogy valaki évente 1x fényképez videózás közben és az belehallatszik a felvételbe. Na erre varrjon valaki gombot!
-
majkel
tag
Nem kamu. Csak egyetlen epizódot forgattak így. Arról a részről van szó, mikor egy nagy rakás törmelék között forgattak. Látszik is amúgy rajta a DSLR videókra jellemző "zselé hatás" a mozgásoknál. Amúgy ügyesen összehozták, csak a szakavatott szem veszi észre a különbséget (na meg alapból jóval szűkebb mélységélességet alkalmaztak, mind a többi résznél, ez is feltűnő).
-
EkSYS
senior tag
alighanem
Ahogy korábban írtam, egy kamerával kényelmesebb videózni mint egy DSLR-rel. Csak én nem akarom elveszíteni azt a kivételesen jó képminőséget amit az érzékelő és a drága objektívek nyújtanak.
Fókuszálni meg tanulni kell. Beszéltem néhány TV-s kollégával meg profibb operatőrrel. Képzelheted hányan mondták hogy kizárólag AF-et használnak. Sajnos a fényviszonyok változása/észlelése már más tészta. De ahogy korábban írták vagy a pap vagy a paplan, de a a kettő együtt nem megy.
Persze az "M" módban lehet egy csomó mindent állítgatni (i.e belinkelt videók korábbról), de most már egyre jobban érdekelne hogy hogy a francba vették fel a House /7.évadot 5Dmk2-vel. Mert hogy nem hiszem hogy sokkal másképp kezelné. -
EkSYS
senior tag
7D se jobb.
Kíváncsi leszek az 5D mkIII jobb-e lesz majd valamivel.A minap írt egyébként vissza a Canon - megemlítettem nekik a mic. AGC problémámat, idézem:
"A funkció a készüléken nem kapcsolható ki. A bejövő hang erejének beállítása minden esetben automatikus marad."
Szóval, ha hangot akarok felvenni akkor külső vevővel kell megoldani (Sony, Sennh. vagy ilyesmi)
és inkább csak statikus videózásra jó! -
EkSYS
senior tag
én most bajlódok egy Rode NTG2-vel meg a 7D-vel.
Nem szeretik egymást -
rumos14
nagyúr
én a videóm linkelésével az AF különbségek mellett arra akartam rámutatni, hogy a Sony mennyivel kultúráltabban alkalmazkodik a fényviszonyokhoz is, nincs az az idegesítő ugrálás, villódzás. Degeczi, ennek mi a tudományos magyarázata?
arckövetés (pontosabban: arc detektálás) videó módban amúgy pont nincs a Sony-n. -
Cancer
senior tag
Nem, sajnos nincs külső mikrofonom. Viszont sokan "aggódtak", hogy a rekeszállítás videó közben nem átmenetes, hanem ugrik! Ez bizony így van, viszont autómata módban az iso-val és záridővel együtt állítja a gép, így teremtve meg az "átmenetet". Viszont a belső mikrofonon még az is dúrván hallatszik, ha nincs elég környezeti zaj.
-
Degeczi
nagyúr
ez nem "hiba", vagy beállítás kérdése hanem a teljesen eltérő technikai lehetőségekből adódik!
a Sony fényerőveszteség fejében azt vállalta be, h folyamatosan aktív marad a gyors, fáziskülönbség alapú AF rendszer, ezért tud jól dolgozni ilyenkor is
a Canon (és az összes többi márka) esetén csak a kontrasztmaximalizáló eljárás marad, ami nem tud mást, mint próbálkozni - ami lassú és ronda (mert szükségszerűen túlmegy a legélesebb ponton, h rájöjjön: hol is volt a maximum. Ez viszont folyamatos videófelvételen nagyon zavaró, inkább kézzel érdemes használni)
amit belinkeltél az teljesen másról, csak az állóképekről szól: ott persze, h fejlett és gyors a 7D rendszere - de annak a videóhoz semmi köze, fölcsapott tükörrel nem tud aktív maradni...
-
EkSYS
senior tag
nem rossz.
Néztem több videót is is bízom benne hogy a Canon nem ilyen gagyi hogy ilyen banális hibát ejtsen. Azt láttam lehet több helyen(re) állítani a fókuszálási területeket, meg szerintem az 550D-n is van arckövetés amit a Sony szépen be is mutatott a tesztvideón.
Szerintem nem volt jól beállítva az 550D.
Bár ez mondja hogy videónál is jó lenne: link
itt meg vannak jó videók -
rumos14
nagyúr
értem. nos, nekem, az én felhasználásomhoz erre nincs szükségem.
így már értem, ezt simán "p" jelöléssel szokták illetni, pl. 720p = 1280x720 felbontás, 30/60 darab "telejs" kékocka (nem interlaced).
az AF akkor jön jól, ha közeledik/távolodik a tárgy. nézd meg pl. ezt: [link] nem csak az AF a különbség, hanem ahogy reagálnak a fényviszonyok változására. -
EkSYS
senior tag
a 7D-nél tudod állítani a rekeszt és az időt és az ISO-t is menet közben
a PS elvileg ha jól tévedek azt jelentené hogy a páros és páratlan sorokat tartalmazó képkockák itt nem léteznek mert mindent egyben jelenít meg, (vagyis egy állókép nem lesz soha recés) de hogy éppen adott szövegkörnyezetben ki minek érti, szvsz az két esélyes.Engem inkább annak a kényelmes AF-nek a hiánya zavar még ami megvan a handycam-eknél.
-
rumos14
nagyúr
tök mindegy, milyen módban van a tárcsa. a zárdőt, iso-t a gép állítja. a reekszt is csak akkro tudod állítani, felvétel előtt, ha MF-t használsz. ha AF-et, akkor f3.5-öt használ, ha az obi nem tud annyit, akkor a legfényerősebb értékét.
progressive scan az mi is? az x éves DVD lejátszómon láttam vmi ilyesmit. -
máyköl
veterán
Melyik az a Dr. House rész amit 5D MII-vel forgattak?
-
rumos14
nagyúr
nem tudom, mennyire ismered a Sony A55-öt, igenis használható AF van videó közben is. folyamatosan megy a fázis detektálós AF, a félig áteresztő tükör miatt. nem kell nyomkodni az expo gombot, ha élesre akarom hozni, és nem hosszú másodpercekig tart, mire élessre állít. érdemes utánaolvasni, ha érdekel a működési elve. próbáltam 550D-vel videó közbeni AF-et, az teljesen használhatatlan.
amiről írtam, hogy statikus témánál zavaró lehet az AF keresgélés, az azt jelenti, hogy ahogy mozgást érzékel, álítja az AF-et, néha túlbuzgó. persze ha átkapcsolom a vázat MF-ra, ez a gond megszűnik...
nem tudom, a Canon-nál ezek az AF elnevezések mit takarnak... a servo az a folyamatos AF, ha jól sejtem, természetesen Sony-nál is van ilyen. állóképnél és videónál is. -
EkSYS
senior tag
Igen, az AF nem egyszerű. Én 7D-vel dolgozgatok, de régebben volt egy Sony VX2000-em, azzal kicsit "egyszerűbb" volt.
Itt én is azzal küzdök sokszor hogy statikus témáknál is keresgeti az AF-et, tökmindegy milyen módban van (ugye a 7D-nél van Quick, Live és arcfelismerő), az hogy milyen fókuszmeghatározási módszert adok neki azt még gyakorolnom kell.
Úgy vélem ez lesz az a pont amikor az ember túlléphet a "kényelmes" AF-en és jön a manual fókusz koraPéldának okáért ha mondjuk egy embert veszek fel egy világos ablak előtt, hát nem könnyen talál fókusz, pedig nyomogatom az AF-et.
(pedig olyan marha jó videókat csinálnak egyesek a neten akár kisgépekkel is.)
nem tudom Sony-nál lehet állítani hogy az AF drive-ot? (AI focus, AI servo stb.?
-
rumos14
nagyúr
én egy Sony A55-öt használok, ebben van folyamatos AF videó közben, de szó ami szó, nem mindig érdemes használni, mert irritáló tud lenni ahogy egy statikus témánál is hajlamos keresgélni. szóval csak közeledő-távolodó témánál használom, ott viszont pótolhatatlan.
terveztem megosztani egy nemrég készült "mozit" a Digitális fényképeim topikban egy balatoni fotóstúrán készült snittekból, de akkor most itt lesz a permieraz első ilyen jellegű próbálkozásom.
-
nekem eddig 2 dslr-rel van tapasztalatom, régebben egy nikon d90-em volt, most egy d7000 húzza az igát nálam.
A D90-ben nagyon nem szerettem, hogy nem fókuszált videózás közben, kb 3-4x használtam csak erre azalatt a 2 év alatt, amíg birtokoltam. A végeredmények elég gyenguszok lettek a hibás fókusz miatt.A D7000 ennél mérföldekkel jobb, igaz még messze nem dedikált camcorder kategória. Ami tetszik benne: nagyobb felbontás, a fókusz miatt sokkal élesebb leképezés. Hangot nemigen szoktam rögzíteni, inkább tájvideókat csinálok. Hangra mindenképp kellene egy külső mikrofon, mert még a lencse motorja is behallatszik
A kánaán SzVSz majd a pixelösszevonós, 1080p60 formátumban is felvevő, perfektül és gyorsan fókuszáló gépekkel jön el, akkor kidobhatjuk a camcordereket...
-
Cancer
senior tag
Én 550D-vel videózok, és sokkal jobbak a tapasztalataim, mint amennyire (még a gépvásárlás előtt) a jejveszékelésből gondoltam.
Mondjuk amolyan "handy-cam"-ként használom, pl.: otthoni videók kirándulások, semmi komoly, bár azért néha egy lcdvf jól jönne... -
EkSYS
senior tag
válasz
runner 125 #3 üzenetére
ja..kösz..észrevettem
..meg azt is hogy nem tudom kijavítani egymagam, de addigra már mind késő volt
- Kijavítottam.
[ Módosította: Ndruu ]
-
EkSYS
senior tag
és egy kis 5d mk3 info
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam hasznos lehetne egy fórumtémát nyitni arról hogy kinek milyen tapasztalata van a tükörreflexes gépekkel való videózással.
Nem márkafüggő a topic, viszont én érdemben csak Canon 7D-vel kapcsolatban tudok majd nyilatkozni.
Érdekes hogy külföldi oldalakon mennyivel több anyagot lehet találni mint nálunk.
Néhány hasznos link:Esetleg valaki aki videózik 5D mk2-vel vagy 7D-vel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SamKnows és NMHH internet sebességmérés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Formula-1
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- További aktív témák...
- Canon EOS 200D 3870 expoval, kit objektívvel, 2 táskával
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 1240 vagy 3800 expoval! )
- Eladó Carl Zeiss Jena DDR pancolar 1,8 /50 objektív.
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC objektív Canon gépekhez
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest