Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #7542 üzenetére
Fotónál szerintem simán el lehet lenni nélküle. Legalább is nem oszt, nem szoroz annyira, mint a lelkes amatőrök gondolják. A fogyasztók 99%-a azt sem tudja mi az a kalibrálás. A nyomdaterméknél meg úgy is csak egyet kap a paraszt. Videóra is itthonra kellene. Hobbiból. A videós ismerősök csak felröhögnek az Eizo szó hallatán..."ez nem a Lucasfilm"
De igazad van.
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #7542 üzenetére
A #7539-ben linkeltem egy videót, aminek az első snittjei elijeszthetnek, mert elég limitált dinamikaátfogást mutatnak, de nem véletlenül postoltam, voltam kint azóta Tihanyban újra és pár snittet újravettem, meg csináltam újakat, kicsit más technikai megközelítéssel. A különbség látványos, ma, vagy holnap feltöltöm, és írok majd a tapasztalatokról is.
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #7549 üzenetére
Na, ezt tudja az X-T2 F-Log nélkül: https://www.youtube.com/watch?v=tuo1PhpycoY
Az X-T2 teljesen jó videóra, de pár dologgal azért számolni kell. Egyrészt ha 10 percnél hosszabb felvételeket akarsz, ahhoz kell a grip, ami nem olcsó. Viszont jól jön a 2 extra akksi, és a fogása a gépnek szerintem ezzel vált jóvá, meg az extra súly segít a remegésnél. Nekem egyelőre csak a 18-55-ös van hozzá, és meglepően jó a stabi, nem hiányzik az IBIS, amúgyis furcsállom, hogy anélkül ma már szinte szarnak számít egy váz. A folyamatos fókuszálás is használható, viszont face tracking nincs 4K alatt, csak 1080p-ben. Ha két pont között váltogatod a fókuszt a joystickkel, akkor viszont nem olyan sima az átmenet, mint Canon/Sony oldalon, kicsit ilyen fokozatos. F-Log csak externalban van, de ki tudja miért csak 4K-ban elérhető, 1080p-ben nem. Gondolom majd FW update javítja ezeket. Ami nekem nagyon hiányzik azok az alapvető expozíciót segítő funkciók mint pl hisztogram, zebra, ezekre kell külső monitor (peaking van). Mondjuk én akkor is vennék ha lenne a vázban ilyen, mert déli napsütésben nem sokat látni az lcd-ből (pedig a tesztek alapján ez az egyik erőssége), a keresőt meg nem szeretem sokáig használni, fáj tőle a szemem (dioptria jól van belőve). Ha meg már amúgyis venni kell ilyet, akkor miért ne gyűjtenék az Atomos egyik 1400 nit-es rögzítőjére, és mindjárt van F-Log is Persze így már komolyabb a végösszeg, csak videós használatra meggondolandó. Viszont én is hibridként használom a gépet, úgyhogy ez nem fog annyira fájni.
Idegesítő apróságok: alapesetben érzékeli a váz, ha belenézel a keresőbe, és akkor lcd-ről átvált oda. Na, néha ez nem sikerül neki, volt, hogy ki-be kellett kapcsolnom, remélem javítják, más is panaszkodott miatta. Aztán a másik, ami lehet, hogy egyszerűen javítható, csak én vagyok béna, szóval hogy full manualban is változik az expozíció a keresőben, de csak látszatra, ettől még a felvétel jó lesz. Mindenesetre elég zavaró.
Ja, az X-T20-ról tudni kell, hogy videó alatt sorkihagyással olvassa a szenzort, szóval nem fog X-T2 szintű minőséget produkálni. Cserébe nincs crop, ami az X-T2-nél 1.17x-es.colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #7549 üzenetére
[link] Ez alapján elég sokáig a hd tn panel lesz a mainstream kishazánkban. Az androidos Chrome pedig semmilyen színkezelést nem ismer egyenlőre.
Nem vitatkozni akarok, mert elméletileg teljesen igazad van, de a való életben még messze nem alap a 100% sRGB. Most hirtelen ránéztem a monitorguru 25-27 col kínálatára és kb. 130 ezer volt a legolcsóbb monitor amire rá merték írni a 100% sRGB-t. De ha emlékeim nem csalnak fHD 24 col-ban már van 70-80 körül.
Szóval nem gondolom ezt annyira alapnak itthon. Illetve keveseknél alap. -
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #7561 üzenetére
"Mert tudom, hogy a váz tud zebrát, hisztogramot és peakinget, de az nekem új, hogy nem mindegyiket tudja saját LCD-n is megjeleníteni."
Ezt nem teljesen értem. Fotónál van hisztogram miután elkészült a kép, és esetleg villogók is vannak valahol, de még nem találkoztam velük. De ha azelőtt kíváncsi vagy bármilyen infóra, hogy fotót, vagy videót rögzítenél, akkor meg vagy lőve.
Illetve mit értesz azon, hogy nem mindegyiket tudja a saját LCD-n? Ha rákötök egy monitort akkor a monitor szoftverére vagyok bízva.colorizer.net
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #9773 üzenetére
Most látom kimaradt egy mondat.
Szóval jöhetne akár egy A6500 alá pozicionált váz is, amolyan igazi vlogger kamera jelleggel, nem kell bele annyi pro funkció, de egy szembefordítható kijelző meg EVF elkélne. Ha Log-ot nem is tudna, de azért az A6500 low light képességei, dinamikája meg általános szenzoros minősége simán jöhetne.
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #9789 üzenetére
Ha nagyon kiugrik a kiégett rész a környezetéből, akkor megpróbálhatod Resolve alatt a Curves résznél található soft clipping "High" és "High soft" értékeit babrálni.
colorizer.net
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #9791 üzenetére
Ami nincs az ingyenesben: zajszűrés, 3D Colorgrading, MultiGPU támogatás, 4K feletti felbontások, bizonyos beépülő pluginek mint pl face tracking, grain, lens correction.
Viszont minden más van. Azt gondolom hogy átlag embernek bőven elég az ingyenes Davinci tudása.
Nem heccelés, görbékkel tényleg sokat lehet finomítani a rolloffon.Egy megjegyzés a sony vs panáról: Ha Panát veszel, kevesebbet fogsz k. anyázni a hibái miatt. Én kitépem a hajam hogy ebben a hidegben csak 4 aksival merek elindulni egy sima fotózgatásra is a városban, mert egy aksi kb 20 percet megy..
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #9791 üzenetére
Resolvenál tudtommal a zajszűrő és az ott található motion blur ami vízjeles. A többi korlát mezei felhasználót annyira nem érint, mint pl. a többgépes munka. A 4.1.1-es neat felvarázsolható.
Tunimger: bővebben és megelőztél. Akksiban jobb lenne a Pana? Ilyen hideg betesz mindnek, mikor átfagy a telóm a kijelzője érezhetően lassul, hangológépem fél óra után battery low...
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #9798 üzenetére
Ha nem kell kiforgatható kijelző és mindenképp cserélhető objektíves gép kell, akkor Sony a6300 + Sigma fixek + gimbal a minimum szint. A G80-at én túlárazottnak tartom a szenzor és cdaf miatt, de ha kifordítható kijelző, beépített stabi és mikrofon bemenet kell nincs jobb alternatíva nála.
Panasonicon szerintem nem nagy munka a színezés, ha CineD-ben használod. Ügyelni kell az expora és nincs gond. Tele van az internet CineD LUT-okkal. Amatőr szintre nem kell jobb.UHD pedig kell. Az mondja, hogy nem, akinek nem volt UHD képes gépe. Az, hogy be kell ruháznod egy jó pc-re..... ezzel jár. Ha a jelenlegi viszi a fHD-t akkor az UHD-t is vinni fogja. Vágás+2-3 node nem lesz gond Resolve alatt. Ügyes Proxi mód van a Resolve-ban.
Ha nem viszi a jelenlegi géped a fHD-t sem, akkor meg mindenképp kell venned egy újat. Szóval itt van egy kis ellentmondás.Utazgatásra/Vlogra/fotózgatásra amúgy jó választás lehet egy Canon belépő tükrös is. Igaz csak HD, de legalább nem huntol az af és gombokért van rá nagylátó. Nem azon rettegsz, hogy mikor vered oda vagy lopják el. Azon sem kell parázni, hogy nem viszi el a géped. Fotózásra meg egyáltalán nem rossz választás az új Canon szenzor. A másik kissé elrugaszkodott ajánlatom a gimbal+szifon+távmérős filmes. Tesóm most így nyomja
Szóval nem feltétlen kell teknózni a jó végeredményért.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #9804 üzenetére
Végy használtan, használd 1 hónapig, add el árában. Ha buksz rajta egy 10-est, azt tekintsd bérleti költségnek. Egyébként szerintem azért annyira nem katasztrófa a highlight roll-off a panán
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Én biztos nem vennék meg semmit kipróbálás nélkül. Másrészt, ha ennyire nem mozgat az UHD, akkor inkább vennék egy Pana G6-ot vagy GH2-t esetleg GH3-at használtan + gimbal. Ebben az esetben csak a puha zárat bukod. Egy beépített szenzorstabinál egy gimbal sokkal jobb.
Ahogy előttem említették, ha nem tetszik, minimális veszteséggel továbbadod. A Panasonicnál hosszú évek óta nem volt látványos fejlesztés szenzor téren.....A gimbal pedig jó lesz bármihez. -
MrChris
nagyúr
Ha 4k-ra nincs igényed és annyira kritikus a kiégés visszahúzás akkor miért tipródsz a Panán, egy a6000-t olcsón kapsz kitobival.
-
Elektrosokk
addikt
NX500 ? Nincs jobb FHD-ra ár/minőség arányban. Könnyű, kicsi, imádnivaló masina!
Más: Istenem ha ez a GFX 50S tudna 4K videót mindent eladnék a búsba
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #9861 üzenetére
T2 egy ezres az eGlobal-on. Ha nem lennék el a Gx80-nal most rácupannék.
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #9864 üzenetére
Az X-H1-et elsiették, komoly autófókusz problémái vannak, elég sok report érkezett róla, valamint egyre többen írnak arról, hogy videó alatt röcögős az IBIS. Egyelőre ki kell várni, hogy mit tudnak megoldani FW-el. Addig mindenképp jobb vételnek tűnik az A73, ha nem számoljuk az obik árát, valamint azt, hogy dolgozni kell a megszokott színekért.
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #9867 üzenetére
Gx80 mellett xe1-et használok, azt már elmondhatom, hogy marhára hozzá lehet szokni az ibishez. Videónál kifejezetten idegesítő ha látható az apró, pár pixelnyi kézremegés. Elég lenne csak ezt kiszedni, élesség érzetét is rontja. Rendszeresen bemozdult képet készítek a fujival, persze ez az én hibám, de elkényelmesedtem. Az iso emelés mint kompenzáció nem jött be. Zajosodik ez is ami a tesztábrákon kevésbé látszik, viszont egy portrén jobban észre venni. Bár gyanítom, hogy az újabb és 24mp-es fujik pixel szinten is azért jobbak lehetnek. Viszont színekben határozottan jobb a fuji. Vannak helyzetek amikor szinte megegyezőre tudom hozni a Panát, de van amikor ezt nem tudom elérni és tetszetősebb a fuji. Ha xt20-am lenne muszáj lenne egy gimbalt vennem, ami persze sokkal többet nyújt mint az ibis, de van némi kényelmetlensége. Nem túl családbarát, méret, cipelés, bohóckodás vele, fotózni kissé körülményes, manuálozni szintén... gx9-re szavazok
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #9864 üzenetére
Részemről Fuji+gimbal. A g80 durván videós gép lenne, de van két hiányossága. Nincs shutter angle és focus speed limiter. Tudtommal. A Gx80 elég bután (szinte sehogy) paraméterezhető (iso/záridő/stabi on-off). Azt hiszem ezt is örökölte a g80. Szóval én nem adnék érte egy buznyákot sem. Akkor már inkább egy eGlobal-os GH4+gimbal. 180 píz.
Ha a g80-ban tévedtem volna, javítsatok ki pls.Az ügye megvan, hogy a Pana szenzor stabija csak a gép egy helyben tartására jó igazából. Mozogni nem nagyon tudsz a géppel, mert hülye rángásokat produkál. Messze nem olyan mint egy gimbal+objektív stabi.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #9870 üzenetére
Én is ott tartok, hogy ha több zsém lenne, vennék csak fotóra egy X-E3-at mondjuk, vagy egy X-T20-at, és videóra meg egy Sonyt.
colorizer.net
-
MrChris
nagyúr
Szidjuk a gx80 stabiját, mert a kákán is megtaláljuk a csomót, de azért elég jó családi felhasználásra. Többiek már unásig láthatták, de azért belinkelem. Oldalazásnál is egész elmegy, pontosan meg nem tudom mondani mekkora mozgási sebességnél, de van egy tartomány amikor furcsán mozog. A következő vázakban lehet, hogy még jobb.
-
Zilko87
tag
A 18-55 ben sztem marha jó az OIS, még videózni is remekül használható.
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #9874 üzenetére
A ProNeg STD alacsony kontraszton simán helyettesíti a CineD-t, sőt sok esetben az F-Log helyett is használható. Csináltam korábban egy összehasonlítást, csak extrém esetekben jön elő az F-Log előnye, 10 stop simán van a ProNeg STD-ben is. Bőrszínre nem az igazi (legalacsonyabb kontraszton), mert elveszi a középtartomány tonalitását, de arra meg ott van minden más. Érdemes csinálni több profilt, és ahogy a helyzet kívánja, váltogatni, mert a Fuji vázakból simán ki tud esni olyan kép, amihez nem kell már hozzányúlni. LUT-ok tekintetében azt tudom mondani, hogy lődd be nagyjából a képet, és használj rá Rec.709-re gyártott LUT-okat, abból van rengeteg. Persze ne 100%-on, hanem ízlés szerint.
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #9878 üzenetére
Ha hajlandó lennél UHD-ben rögzíteni még az Olympus EM10 III-is szóba jöhetne. Sajnos a fHD-je kritikán aluli. Nekem tetszik amit kiköpköd magából UHD-n. Mind esztétikailag, mind kezelésben nekem etalon az a kis gép.
Olympus jpg-t is be lehet hangolni emészthetőre. Nekem hiányzik belőle pár videós feature, de a fő dealbreak az egérfogó zárszerkezet és picit magas ára a Gx80-hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #9880 üzenetére
Olyan vázat keresel ami nincs. Minden új ficsőrt tudjon, összeválogatva a gyártók fejlesztéseiből, mindezt 300e körül? Hibavissza em10mk3 ajánlata állna legközelebb. Notbook nemtom hogy miért kell? Utazás közben kissé pénzkidobásos luxus szerkesztgetéssel tölteni a drága időt. Kell venni 2-3 kártyát és majd otthon konvertálgatni. Két 64-es oszt jónapot. 4k 50p-t jelenleg nagyon erős túlzás elvárni, csak a legújabb és legdrágább tudja. Az igényeiddel szemben a kapható vázak és árak között kezd szakadék lenni.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #9882 üzenetére
Ezen úgy látom, hogy a Panasonic fhd-ban jobb élességet produkál a többi hasonló árú vázhoz képest. A 20mp-es szenzorral szereltek pedig fhd-ban szinte 4k downgrade-et. Ezért is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a GX9 képe, meg hogy müxik e a cined hack, mert az ebben nincs, míg a GX8-ban volt. Mondom én, ez tiszta GX80 utód vagy a GX7 valódi utódja. Még az is lehet, hogy ha tényleg olyan jó a fhd-ja mint aminek látszik, nem kéne a 4k downgraddel lassítanom az utómunkát, meg az 50p... De ehhez látni kéne. Megkapta a g9 jpg motorját, de ettől nem várnék sokat. Jelenleg, bár kissé nyitó áras, most utazós, videós váznak ezt választanám. Magamnak
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #9891 üzenetére
Ha jól emlékszem Fotoplusnál volt hasonló, meg próbanap is szokott lenni, náluk érdeklődj. Helyben nekem engedték kipróbálni.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #10017 üzenetére
Bennem fel sem merült, hogy jobbat csinálok. Próbáltam egy neutrálisabb megközelítèst, de ehhez èn kevès vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz Stauffenberg #10096 üzenetére
Igen én is láttam, de ez a pletyka már kint volt egy héttel április 1 előtt is, aztán a cég vezetője twitteren elhintette ezt a 4K120-at, és hogy majd a NAB-on meglátjuk, ami pár nap múlva van. Szóval akár még igaz is lehet, várjuk ki.
Aztán itt van egy 10bites UHD HEVC, a cég postolta a facebook oldalára, az új kamerával készült (állítólag): [link]
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
Exodius
őstag
válasz Stauffenberg #10131 üzenetére
Egy vázat...oké. És azzal mit tudok kezdeni? A munkahelyemre kell olyan gép, amivel mér tudok is mit kezdeni.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #11156 üzenetére
A legjobb 4k-ra felkonvertálni és rárakni 4k filmgraint, az megakadályozza a kodeket, hogy a sötét részekből egy nagy szürke pacát csináljon, mint a második videón. Ha a grain alapja 50% szürke és overlay-el van rákompozitálva az anyagra, akkor a világos, beégett részekre nem kerül rá, csak a sötétekre.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #11156 üzenetére
Pedig divatos világos szürke a feketéje. Nekem végül is mindegy. Csak arra akartam rámutatni, hogy még a kis gx80-al is lehet film look-t készíteni, szerintem nem igazán ezen múlik, de mivel ezt a kamerát nem annyira a profik veszik ezért kevesebb is lesz a profin megmunkált cinamtic példa videó.
-
kk831228
addikt
válasz Stauffenberg #11215 üzenetére
Találtam
egy ilyet, biztos nem mai, meg dvd... Viszont 11 óra anyag...[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Márton
nagyúr
válasz Stauffenberg #11215 üzenetére
XP: 8 éve használom 3D vetítő gép alatt
Minden kigyomlálva ami nem kell, netet persze nem lát -> atomstabilEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #11228 üzenetére
Jah hát nem győzöm még haveroknál sem átállítani a modern tévéket, mert mindent bekapcsolnak utána meg sírnak, hogy olyan a mozifilm mint a barátok közt
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #11231 üzenetére
A 90-es években - amikor még digital beta-n adtuk le a mastert - szokás volt, hogy a reklámügynökség az utolsó, már kazettára kiírt masterbe megpróbált belekötni, mert tudták, hogy se idő, se pénz javítani és hátha enged a cég valamennyit az árból, merthogy az ügyfél nem teljesen elégedett.
Na jött is az ügynökséges nő az ügyféllel, végignézik a kész reklámot, majd csípőből elkezdi fikázni a színeket, hogy az egésznek kékebbnek kellene lennie, az ügyfél meg bólogat. Erre a kollégám rezzenéstelen arccal odaballag a kontroll monitorhoz, tekergeti az rgb beállításokat, hogy így elég kék-e. Az ügyfél örül, hogy így tökéletes, erre a kollégám kiveszi a kazettát a lejátszóból - ahogy van - és a kezébe nyomja, hogy akkor végeztünk is. Azok meg elégedetten távoztak, hogy a végén azért csak megfingattak minket. -
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #11450 üzenetére
Akkor ezek szerint GX80-on is(?).
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #11452 üzenetére
GX80-on ilyen beállítási lehetőséggel még nem találkoztam.
Hito: már a váz kijelzőjén is sötétebb mint a gx80-é? Mivel nézed meg?
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #11525 üzenetére
Játékfilmes hatás alatt azt értem, hogy a kis dof része a filmes művészi eszköztárnak, amit persze vagy használ az ember vagy nem.
Ahogy a digitális technika fejlődött kétségtelenül sok mindent túltoltak az amatőr kategóriában, mert a szent grál a celluloid és a videó közti szakadék átugrása volt, ami első sorban a dinamika tartomány, motion blur, dof és a felbontás.
Így ha valaki amatőr videózik, akkor könnyen fétissé válik a minél nagyobb felbontás, minél nagyobb dinamikatartomány és a minél kisebb dof, akár indokolt a történet és a képkompozíció szempontjából, akár nem.
Ugyanez volt anno CG-ben a lensflare: míg a profi filmesek próbálják ahol lehet elkerülni, a 90-es évek végén minden 3D animáció tömve volt lensfare-el, mert "attól lesz filmes".
Ettől függetlenül egy jó fényerejű optika elengedhetetlen akár amatőr filmezéshez (értsd: játék- vagy dokumentumfilm), már csak a belsők miatt is, mert míg egy profi produkció megengedheti magának, hogy bevilágítja azt, ahol kevés a fény, addig egy amatőrnek erősen limitáltak a lehetőségei. -
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #11627 üzenetére
Valószínűleg X-T3 lesz. Az az okos döntés, akármennyire is gerjedek a Pocket 4K-ra.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #11644 üzenetére
Áh, még egy amatőr összehasonlítás.
Kis skillel tökegyforma tud lenne a pana és a BMjsfilmz nagyon sok osszehasonlitast toltott fel, és megosztotta az eredeti fileokat is. Siman matchelhető a két kamera.. dinamikaban van egy hangyanyi elonye a BM-nek, de nem a highlight recoverys bullshit miatt mint amit sok youtuber hangoztat
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #11644 üzenetére
Na jó, de GH5 sem épp egy ideális utazós kamera. Ha egy hátitáskával (vagy egyetlen nagymértékű kézipoggyásszal) mennék meghódítani a világot, akkor kisebb és kompaktabb megoldások kellenének. Nem pont RX100-ra gondolok, de egy A6500 egy-két pancake és egy kit obival nem foglal sok helyet. Akkuban mondjuk ennek sincs akkora előnye. Amíg a Pocket 4k lemerít 7 akkut, addig egy A6500 is elfogyaszt 3-4 darabot. Battery grip vagy külső akku lehet erre jó megoldás. Meg lehet kapni HUB töltőket. Mondjuk egy elosztó amúgy is jó ha van, én sokszor voltam úgy, h csak egy konnektor volt az egész szobában.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #11626 üzenetére
Még csak kacérkodom a Resolve-al, de premiere nálam a bevált folyamat már több mint 10 éve. Igen szereti a Ryzent, most már a vágós SSD is megvan hozzá, mondjuk én pénzt keresek vele szóval nekem egyértelmű hogy költeni kell a cuccra néha itt-ott.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #11661 üzenetére
Kipróbálom majd ha lesz egy kis időm, nem az ingyenest mert az nagyon butított de már "kikölcsönöztem" egy változatot tesztelésre.
Nekem nincs bajom a premierrel és mostanában elég szépen fejlődik, a GUI-t meg tökre meg szoktam bár át is lehet állítani. Majd erre a node-os átszokásra kell agyat átállítani - bár ugye ez megint olyan, hogy esküvői videónál túl sok effekt és társai nem kell. Ami nagyon hiányzik a premierből az valami normális noise szűrő egyébként jól elvagyok vele.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Teasüti
nagyúr
válasz Stauffenberg #11683 üzenetére
Én is interpolációval filmezek, amikor csak tudok. Ugye PC Master Race múlttal engem kifejezetten irritál a microstuttering a játékokban és simán kiszúrom azt is, ha nem kadenciahelyes a képernyő megjelenítése (24p 60 hz-en, 3:2 pulldown és társai), vagy darabos a videólejátszás.
Ezért nekem mozizni általában borzalmas élmény, konkrétan kellemetlen a szememnek a vízszintes panning-nél a darabos mozgás. Rossz ránézni, kényelmetlen. Kell egy jó 5 perc erőltetett nézés, mire hozzászokik az agyam és végre ki tudok kapcsolódni.
Aztán mióta videókészítéssel foglalkozok tudom csak, hogy ez a 180°-os shutter angle-vel elvileg nem probléma. Viszont ha ez igaz, akkor a filmkészítők mind technikai analfabéták? Én elhiszem, hogy a sivatagban egy western filmben szikrázó napsütésben nehéz tartani a 180°-ot, de nem ezért találták ki az ND szűrőket?[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #11685 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. A 24 fps egy kényszer szülte dolog, egy kompromisszum. Az hogy valami szappanopera hatàsú vagy sem nem múlik a felvétel képkockasebességén. Magasabb frameraten is tartani kell a 180-as szabàlyt, illetve a utófeldolgozàsnàl is el lehet mosni a mozgàst. Engem a sírba visz ez a 24 fps. Zavar a darabos mozgàs. Sajnos nem terjed a 48 fps.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #11690 üzenetére
Tapasztalatom alapján akkor lesz a felvétel szappanoperás, ha a záridő és kockasebesség túl közel vagy túl távol kerül egymáshoz. Mivel a hobbit nekem nem volt szappanoperás, lehet, hogy én vagyok érzéketlen erre a jelenségre. Mást meg a 24 fps darabossága nem zavar. Nekem a 24 fps akkor smooth, ha DR-ben, utólag elhúzom a mozgásokat. Ezért nincs szerintem egy mozgalmas filmben értelme a 4K-nak. A 24 fps-hez szét kell twixtorozni 180 fok ide vagy oda... Már ahogy nekem magyarázták.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #11683 üzenetére
No akkor fogok utoljára filmet nézni. Bár az én ismerőseim pont fordítva panaszkodnak, hogy otthon a tévén milyen szar a film. Én meg utána magyarázhatom, hogy kapcsoljon ki minden szart és egyből jó lesz.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #11895 üzenetére
Így aztán kézből sokkal kényelmesebb lesz. Vagy mégsem, de sebaj, a joystick kiegészítőt is javasoljuk a mikrofontartó megvásárlása mellé.
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #11897 üzenetére
Pont a kijelző közepére esik a vakupapucs. Hát én biztos csinálnék egy U alu kikerülőt, csak ennyivel feljebb kerülne a mikrofon és kényelmetlenebbé válik tartani. Másrészt egy újabb bizbasz. Harmadik opció, hogy simán a váz aljára tekerném fel egy kétanyás 1/4"-os csavarral, talán ez a legjobb megoldás amíg kézben van.
De alapvetően azé a fujié lenne a követendő. -
NandorHUN
addikt
válasz Stauffenberg #11985 üzenetére
Mondjuk hiába van ott a mikrofon. Gimbal mellé is lehet azt tenni, meg ugye ha felteszi a tetejére is látszik legalább annyi, hogy fokuszban van e vagy sem.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Novemberi hardverkavalkád
- Milyen légkondit a lakásba?
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest