Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33473 üzenetére
Kizárólag Safariban van ez a jelenség. Nem használom csak tesztelni. Szóval nem probléma, de köszi a tippeket.
Touch paddal ugyan az a problémám mint a mekes egérrel. Nem pihentethetem rajta az ujjaimat. -
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #33473 üzenetére
Nekem az egérgyorsulás mássága a probléma, felfedeztem hogy ifjúkorom kedvenc játéka, az RTCW: Enemy Territoryból van natíve Arm port és ugyanazzal az egérrel mint 20 éve (Logitech MX518, elég viseletes már szegény) most újra meg kellett tanulnom lőni De így 3 hónap játék után egész jól megy.
Quake 3-ból is van Arm64 -
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33468 üzenetére
Elültetted a bogarat a fülemben. Bedugott, de kikapcsolt és alvó mód között van 1 Watt különbség. Azt írják bedugva is felveszi a készenléti kb. 0,5 Wattot, hiába van kikapcsolva Kihúzogatni már nem fogom, az tényleg nonszensz. Viszont alvó módban felébred a billentyűzet ujjlenyomat olvasójára. Ami cool. 1 Watt az éves szinten a 72 forintos emelt díjjal is csak hatszáz valahány forint. Lehet megtérek.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33468 üzenetére
Nyugodtan fogom kikapcsolni. Ipadet is kikapcsolnám, ha nem lenne folyamatosan használatban. Ha a Mini folyamatosan használgatva lesz, majd nem lesz kikapcsolva. Nem greenwashing. Egyszerűen nekem így normális, megszokott. Ahogy tetszik.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33466 üzenetére
Ez mit befolyásol? Azért kapcsolom ki, mert értelmetlen bekapcsolva tartanom. Csak azért menjen a készenlét napokig, mert keveset eszik és meg kell rajta nyomni egy gombot? Hülyeség. Lölö akkor soha ne állítsa le a G wagent mert úgy is mi fizetjük? Érted.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33463 üzenetére
De én már irodai PC-t sem kapcsolok ki szinte soha, csak sleep módba teszem és billentyűzet megérintésre fel is éled.
Irodámban van egy 13700+3060 12 GB. Heti két-három napot vagyok bent 5-6 órát. Semmi hasznom a sleep módból. Eszembe nem jut nem kikapcsolni. Boomer vagyok.
-
30z.Samu
félisten
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33396 üzenetére
A kérdés az volt, hogy miért használják a digitális kamerák, YT, stb. a rec709-et. Miért volt ennek implementálása egy szakmailag jó döntés, mikor az általánosan elterjedt digitális szabvány az sRGB volt. Ráadásul a broadcast világban nem rec601 futott akkoriban? Miért kellett sötétebb gammával és eltérő white pointtal szopatni az embereket? Ott volt készen az sRGB.
Az erre a megfejtésed, hogy mert a rec709 a videós szabvány az sRGB meg a nem..... Ez nem szakmai válasz, mivel nincs mögötte olyan információ ami hozzáadott tényt tartalmazna. Gondolok itt: konkrét technológiai nehézségek, konkrét gazdasági hátrány. Mi volt az akadálya az sRGB használatának? Apple simán leszart mindenki és létrehozott egy szabványt. Anno pl. Matsushita, Sony akkorák voltak, hogy bármit meg tudtak tenni.Most sem érthető mire keresek választ? Mert akkor már nem az én készülékemben van a hiba.....
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #33396 üzenetére
"A 2005-ös emlékeid pedig már kicsit csalnak, mivel 2008-ban mutatkozott be a 720p a platformon. Persze, hogy szar volt a felbontás."
Én arra is kíváncsi lennék, hogy mik (és milyenek) voltak azok a nagy felbontású anyagok, amiket hibavisszáék feltöltöttek 2005-ben. Arra emlékszem, hogy a 2004-ben vásárolt Canon A80 320x240-es videót tudott. Pedig akkoriban nem volt egy olcsó hibrid gép. Biztos voltak sokkal komolyabb masinák is akkoriban. Úgy viszont nagyon szerencsések voltak a fiatalok, hogy ilyenekhez hozzájuthattak.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33391 üzenetére
Én 2008 és 2011 között végeztem médiatechnológus tanulmányaimat és a Youtube akkoriban kezdett ellépni a 480p fail és cicás videók felől, de még mindig komolyan vehetetlen volt abban a tekintetben, ahogyan ma tekintünk rá.
OK. Én 2005-ben az egyetemen aktívan használtam. Emlékeim szerint töltöttünk fel nagy felbontású videókat és mérgelődtünk, h milyen xar....
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33389 üzenetére
Megpróbálom érthetően megmagyarázni az álláspontomat.
YT tudatlanságból döntött amellett, hogy rec709-et támogat. 1998-as indulásakor kizárólag sRGB színteret támogató eszközöké volt a belátható jövő. 1986 az első consumer HD szabvány, 1990 sRGB szabvány.Feltételezésem szerint itt is emberi hiba történt. Mint oly sokszor rossz ember volt a jó pillanatban. Szinte bizonyos, hogy annyit tudott a megbízott manager, – Broadcast videjo akkó' rec709. És hát mink videjót adunk! Hááá legyen rec709. Ezért kiadta, hogy ezt támogassák. Annak ellenére, hogy az okostévékig még évtizednyi távolságban volt a technika, így a YT-nak esélye nem volt egy működő broadcast láncot fizikailag akár megközelítenie.
Azt, hogy nem látod be miért probléma a mai átlagos kijelzőkön rec709-et használni sRGB helyett...sajnálom. Nem véletlenül engedték el anno. Lehetett volna a globális szabvány a rec709 is. Mégsem az lett.
Azt sem értem mit rugózol azon, hogy nem támogatott a Display P3. Tudjuk. De legalább az Apple próbált mozdulni egy irányba. Sajnos mindenki más felült a HDR vonatra. Amit már kiveséztünk, h miért súlyos probléma.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33385 üzenetére
Arra adj nekem vàlaszt a YT ès a teljes digitàlis videós szcéna anno mièrt a Rec709-et vàlasztotta sRGB helyett. Az én tippem vagy az imbecilizmus vagy a teljes analfabetizmus. Esetleg a kettő elegye. Mindaddig így fogom gondolni, míg azt a választ kapom, hogy csak meg broadcast meg crt meg félhomály. Ezek a fogalmak annyira relevànsak a digitàlis videózásban mint a körömpörkölt. Nyitott vagyok és lehet, hogy tévedek. Vàrom az èrveket. Bocs.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33383 üzenetére
Ugyan azt írjuk.
Téged valamiért érdekel, hogy mi lesz a broadcast vonallal. Pont ez a lényeg. El kéne szakadni tőle. Túlhaladta a kor. Ahogy írod, szükség lenne egy korszerűbb, SDR szabványra. Onnan majd a broadcast lebutítja magának, ha valamit át akar venni. Eltolódott a felhasználói tábor.FRC monitor ugyan úgy 10 bites. Interpoláció a 10 bites jel értelmezése után van. Normális LCD tévé, OLED tv natív 10 bites. Gamma tömörítés elhagyása nyilván igényel hardveres, firmware upgradet. Amire nincs esély.
Ahogy többször írtam nem értem YT miért rec709-ben kéri az anyagot. Amiben kérné másnaptól az lenne a szabvány. Telefonok, monitorok mind sRGB vagy HDR képesek. Rec709 sehol nem szerepel elvárásként. Régi videós szabvány, 9 évvel az sRGB előtt hozták létre. Onnan terjedt át a digitális kamerák világába. Számomra megmagyarázhatatlanul ostoba módon.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33358 üzenetére
"Az, hogy milyen white pointot és gammát rendelsz hozzá legyen a felhasználó döntése."
Naná, semmi sem jobb, mint amikor elkészíted D65, gamma 2.2-re az anyagot és a paraszt olyat rendel hozzá amilyet akar. Akkor mi az értelme egyáltalán erről beszélgetni?
Félreérthető voltam. Felhasználó alatt azt értem aki összerakja a meglévő komponensekből az új sztenderdet. White point jó lenne sRGB-ből. Bitmélység emelésével jó lenne a gamma korrekciót is elhagyni végre. Be lehetne normálisan állítani a tévét a környezeti fényviszonyokhoz.
-
hibavissza
veterán
A P3 önmagában csak egy színtér, nem pedig szabvány.
P3 a különböző szabványok által használt szabvány színtér. Ne nyelvészkedjünk a kötekedés kedvéért. [link]
Nincs Display-P3 alapú videós szabvány
Tudjuk. Van más, de azt sem ismerik fel a lejátszók. Nem ez a lényeg. Onnan indultam, ha végre sikerült előre lépni állókép terén AVIF/HEIF vonalon, jó lenne látni valami előrelépést mozgóképnél. Gamma korrekció elhagyása plusz valami szélesebb színtér jó lenne, de HDR nélkül. Hogy minek hívod az tökmindegy.
BT1886-ban már rögzítették ezt is (ez az amit az Apple a mai napig figyelmen kívül hagy és hibás gammával jeleníti meg a Rec709 anyagokat).
Nem lehet, hogy erre az alkalmazás gyártójának kéne figyelnie? OS-en nem nézek videót. Megnyitom valamivel. Macen nem használtam Premiert. Ott is van ez a gépészkedés a TL viewerhez?
Visszakanyarodva ehhez a mozgókép szabvány témához. Nem látom, hogy YT miért Rec709-ez választott sRGB helyett mikor minden eszköz amin futtatni akarja magát sRGB támogató. Teljesen hülyeség. Más a white point, más a gamma. Felesleges drift. Nem számottevő, de van.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Nem tudom hogy jön ide a gamma tömörítés a sok analóg szabvánnyal. Engedjük el a 8 bitet. Display P3 16 bites. Pont ezt írom. YT-nak fel kellene ugrania 10 bitre minden anyagnál és akkor nincs ez a szabvány kavarás a gammával és nem kell korrigálni. Úgy látod ahogy megcsinálták. 10 bitnél nem kell kvantálni a fényerőt. Mehet lineárisan, mivel minden lépcső 1% alatt marad. Vagy rosszul tudom?
A 2,4-es gamma korrekció alkalmazása azért volt hiba, mert a YT jellemzően desktop, mobilos fogyasztású. Ritkább esetben kontrollált a környezeti fény. Ezért jobb választás lett volna a 2,2. Most copunk, hogy 2,4-en is legyen valami hasonló a képen napfényes szobában a 130 ezer forintos 60% sRGB (kb. 2,1 gamma) laptopon.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33355 üzenetére
P3 szabványos, széles körben alkalmazott színtér. Az, hogy milyen white pointot és gammát rendelsz hozzá legyen a felhasználó döntése. Nem hardver függő. Applenél ott a 16 bites színmélység. Mert támogatja a panel, de 10 bites panelen is többet ad.
Pár húgyszagú bagós összeül egy dohos lyukban és elkezd kiabálni, hogy meghoztuk a döntést és mától ez a szabvány? Kb. ennyi a DCI a P3-ból. YT is ostoba döntést hozott mikor elkezdte alkalmazni a Rec709-et. Hülyeség volt elszakadni a már létező sRGB-től. Minden 2,2-es gammán fut, de nem, ők 2,4-est fognak használni. Jutúbozzál sötétben jobbágy. Mert a videós korszak kezdetén egy retardált mozigépész is ott ült a szabványgyártó lyukban.... Applenél legalább léptek egyet a hülyeség ellen. Display P3 a leginkább logikus út lenne előre, de már ott is győzött a nyomorék HDR. Had vakuljon a paraszt. Szó szerint.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33350 üzenetére
Rec709 kicsit többet enged vöröseknél mint az sRGB. Együtt lehet vele élni tulajdonképp, de azért ott is kapaszkodni kell a vörös árnyalatok beállításánál. Gondolom ezért nem cseréli le a YT.
SRGB nagyon patkány, ha vörös árnyalatokról van szó.
10 éves Samsung tévém tudja a P3 színteret. Nyilván nem DCI P3-ra kalibrálom, már a 2,6-os kimeneti gamma miatt sem. Mondjuk szemre kb. 2,3-ig tudom felhúzni a készülék settingjében. Az sRGB gammát (kb. 2,1) nem tudja.
Resolve-ban igen elbaltázott az Apple gamma. Nyilván szőrszálhasogatás szinten. -
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33350 üzenetére
Nekem ezért van a monitoromban is elmentve több kalibrált preset is eltérő fénysűrűségekre. Van az olvasós meg a fotó/videó szerkesztős.
Próbálgattam én is egy időben, de az én monitorom katasztrófa 100 nit alatt. Elengedtem. Tettem egy kislámpát a monitor mellé. Az jobban vakít
-
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #33311 üzenetére
Próbálkoztam...még próbálkozom
Egyébként amire egyre nagyobb igényem lenne, az egy plugin Premiere Pro-ban, ami ha van egy referencia videóm, egyszerűen hozzámatcheli a színeket ahhoz a mintához. Nagyon nagy szívás a színkorrekció és rendre beletörik a bicskám. Szerintem lenne rá kereslet és nem lenne nagy durranás összerakni a deepfake videók korszakában.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz Stauffenberg #33309 üzenetére
Köszi! Ez nekem kicsit expert még. Segítenél, hogy hol találom ezt a skin tone vonalat? Ilyet találtam:
Bár innentől inkább Premiere Pro topic témaEgyébként X-H1 is csak 8bit.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #33264 üzenetére
Termeszetesen mindenki azt kritizal amit szeretne, csak mivel az Apple termekeibol az van, amit ok kiadnak es nem lehet masik eszkozre iOS-t/iPadOS-t (es hamarosan a T2 miatt mar MacOS-t sem) telepiteni, ezert szerintem nincs ertelme mashoz hasonlitgatni.
En is tokre szeretnek Android telefon aron iPhone-t venni, de inkabb maradnek a realitas talajan. Sot, iden akartam lecserelni az iPhone 13 Pro-m, de annyira semmilyen lett ez a generacio, hogy inkabb varok meg egy evet.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33256 üzenetére
miközben abban is A16 van, ugyanannyi RAM-mal és még gyengébb kamerákkal, mélységszenzor nélkül
Szornyu szokasuk, hogy szoftveres kamera update-eket nem hoznak korabbi modellekre. Aztan kitalaljak, hogy ez a photogenic engine vagy a fusion camera vagy barmilyen marketing bullshit miatt van.
De hé! Legalabb a videot meg tudom allitani felvetel kozben. Ennyi csepergett le iden. -
törölt tag
válasz Stauffenberg #33256 üzenetére
+1 Ez a kulon portre mod dolog engem mindig is rettenetesen zavart. Kapcsolja be alapbol ha olyan meretu arcot lat a kepen ahol van ertelme bekapcsolni, de ne kelljen mar modot valtanom ha valakit gyorsan le akarok fotozni.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #33191 üzenetére
Köszi a kifejtést.
TTartisan AF lencsék még érdekesek lehetnek, ha valakinek van tapasztalata róla.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #33189 üzenetére
Ez igaz. Képminőségben is oldalra lépés lenne?
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33184 üzenetére
Mostmár jönnek a Samyang obik is, a 35-150 már elérhető. Úgy rémlik nekik vannak fényerősebb kompakt fixeik.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #33184 üzenetére
Mikor nyomkodtam Taranis S5II X-ét, villámsebes volt az AF a Canon obikkal. A neten is azt látom hogy EF obikkal gyors, pontos, és az itthoni EF használt piac baráti árakon adja a szuper obikat. Jó, nem mérhetőek a mostani modern obikhoz, de csak 24Mp-t kell rajzolni.
Én ha váltottam volna mikor 480k-ra jött ki tavaly karácsonykor az S5II új ára, Canon 24-70 F2.8 Mk2 (400k), Canon 70-200 F4 (120k), Canon 85 1.8 (70k)-cat és egy Canon 17-40 F4 (130k)-et vettem volna.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33170 üzenetére
Egy átlag milc is halott 2 ora videozastol (ok, ott be tudsz dobni egy masik akksit). HEVC LOG megoldott, nem kotelezo az SSD es orias fajlok. Az elmosas meg low-light valid csak szerintem annyira nem relevans ilyesmi videoknal.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #33165 üzenetére
Zabálni fogják a népek, mindegy mennyibe kerül, ez itt az Apple világa.
A filmic pro is bedolt gyakorlatilag miutan agressziv elofizus modellre valtott. Videozni a Blackmagic app teljesen jo, de mar ott van az Apple sajat Final Cut-ja is vagy a Kino felaron 1x time payment (szinten Halide-s csapat, viszont az app eleg szar volt meg mikor en probaltam). -
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #33165 üzenetére
Miért van érteme sima RAW-ot használni a ProRAW-val szemben?
A ProRAW nem egy stackelt DNG nagyobb dinamikával (még csak iPhone 11 Prom van, itt nincs ProRAW), kisebb zajjal, de kikapcsolt élesítéssel/zajszűréssel mint amit egy sima DNG tudna? -
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33136 üzenetére
Sikerült. Köszi! Nem mondom, hogy sok hibát vét és javítgatni kell, mert az angolom sem túl acélos és azért is tévedhet.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #33136 üzenetére
Köszi!
Nem szoptam vele két órát
Ismerős. Én ezt rendszerint kiegészítem +4 óra tutorial nézéssel.Itt begépeltem kézzel magyarul és angolul (vagy valami hasonló). Hosszabb szövegnél xopó.
[link]
Visszanézésnél gépészkedni kell felirat válsztáshoz a fogaskerékben. Bekapcsoláskor csak az üzenet ugrik fel, hogy ott tudsz váltani. Miért nem egyből a nyelv gombja? 11 sor kód.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #33042 üzenetére
Nagyon szép munka, ha nem mondod hogy különböző kamerákkal lett rögzítve, eszembe nem jut. Nekem tetszik a hangalámondás is.
Matching: nehogy azt hidd hogyha tengernyi időd van, tudsz 100%os matchet. Többször nekifutottam már Taranisszos videónak, végül amit postoltam az volt a legkompromisszumosabb colormatch.. Taranis tudta matchelni aránylag egyszerűen a Color Warperrel az R6 képét a többihez, de ha csak a hue-hue /stb görbéket használod mint én tettem, vért izzadsz.... mert a checker matchel (mint ahogy poénosan csináltam is egy kivágást ahol csak a gopro volt számottevően más) de azon kívül semmi más...
-
hibavissza
veterán
Szerintem nem működik normálisan a CST. Ahogy a csóka meg is mondja. Tweakelni kell utána elég rendesen. Ugyan azt tudom rá mondani. Felesleges kattintgatás. PS-ben előbb csinálok egy korrekciós LUT-ot. Míg ezt végigkattintgatom és görgetem az tovább tart (nem) és az eredmény is jobb lesz (az tuti). A másik része, hogy a tökéletes egyezést csak szemre lehet belőni. Rendszerint maszkolással. Nyilván ez szőrszálhasogatás és egy laikusnak már egy LUT is bőven jó. Szerintem mozgóképnél nincs jelentősége ezeknek az apró színkülönbségeknek. Az emberi agy állapotot nem érzékel csak különbséget. Nem nagyon fordul elő, hogy ugyan az a beállítás, látószög követi egymást csak más kamerával felvéve. Átlag felhasználó nem fog észrevenni ennyire kis különbségeket, ha a tartalomra figyel.
Ahogy korábban írtad a rendszerek közti gamma drift sokkal problémásabb. A büdös életben nem lesz egyforma semmi, mert ahány gyártó annyi gamma. Főleg mobil eszközöknél. De ez is csak a tartalom készítőt zavarjaA videóhoz: tök jó, hogy itthon fejlesztenek ilyen rendszert, de a nagyobb gyártóknak 20-30 éve is volt házon belüli működő megoldása. Ahol gyárilag nem került kiépítésre a költségek okán ott utólag sem fog beleférni. Kicsit a feltalált meleg víz kategória feeling.
Kritika: engem érdekel a téma, de sajnos a klip nem mutat sokat. Nincs a képek mögött sztori. Random b-rollok egymás után.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Frankó a videó. A Chill Abstract-ot pont a múltkor használtam én is egy anyagban.
A tengelyváltásokra azért majd figyeljetek, mert rögtön az elején kizökkenti a nézőt (mintha egy másik féllel beszélgetne az emberünk).
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #33005 üzenetére
Háhh, ez jó tudni.
-
veterán
válasz Stauffenberg #32823 üzenetére
anno az oneplus 3t-t nagyopn szerettem, specifikációban semmi extrát nem tudott a kamerája, egyszerűen csak kellemes képek jöttek belőle
hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32821 üzenetére
Tovább fűzném. Olyan "szorult" helyzetben vagyok, hogy választhatok céges telefont jutányos áron augusztus végén. Megy a dillemmázás S24 Ultra, iPhone 15 Pro/Max között. Folyamatosan nézem a teszteket, a cégnél is folyamatosan teszteljük a telókat néhány fanatikus kolegával.
Tegnap teszteltünk S22 Ultra, iPhone 14, iPhone 11 Pro, OnePlus 8 Pro, iPhone 15 Pro-t. Az androidok a MotionCammal, az iPhone vagy natív (11 Pro/14) vagy Blackmagic Appal (15Pro).
Jobb képminőség, természetesebb kép, jobb képstabi hozható ki az androidokból a motion camnek hála. De biztos hogy akarok én szívni a post processinggel, mint gyroflow stabilizálás, zajszűrés, amikor a 15 Pro képe több mint jó (LOGban) és airdroppon átdobva azonnal szerkeszthető?Szóval megint ott tartunk hogy almánál egyszerűen kapsz korrekt eredményt, míg androidon sokkal magasabb az elérhető minőségplafon, csak sokkal körülményesebben. Mint Macbook vs PC viszonylatban.
A Macbookon az ujjlenyomat a kártyás fizetésnél vagy bármilyen feloldásnál, a kijelző lehajtásnál azonnal sleep, és 1 hét múlva is ugyanott van az aksi, felhajtod a kijelzőt azonnal vághatsz tovább, egy másodpercet nem kell várnod, kb mintha nem is sleepben lenne, írsz egy jegyzetet itt, látod egyből ott, a másik szobában hagytad a telót és csörög, felveszed a Mac-en, de írhatsz SMSt a Macről az iPhoneon lévő kontaktlistádba ezek az apróságok adják a jóságát.
Mondjuk az airdroppot megoldottam androidra is, mert most speciel OnePlus 8 Prot próbálgatom 2 hete mint főtelefon. Hátha az S24 Ultra lesz a befutó. First world problems.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32804 üzenetére
Persze lehet azon lamentálni, hogy mennyivel több nyers erő jön ki egy azonos árból épített PC-ből
Erre értettem a PC vs MAC vonalat. Gondolkozok is a windows laptop leváltásán, mert amire nekem kell ott a mac biztos jobb lenne a laptopnál, csak tartok tőle macera lenne az átállás és a szoftveres támogatottságot se ismerem. Lehet elég lenne csak utána nézni, amit eddig nem tettem még meg. Egyébként a mostani használt árakat elnézve air nem is igazán van "jó áron", nem tudom Tuninger hol látott 200-230 ezer Ft-ért
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32797 üzenetére
Tehát a mac vs PC vonal esetén úgy gondold neked jobban megéri maradni a mac-nél? Árban eléggé szétfelé húznak.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32794 üzenetére
Akkoriban jó vétel volt GPU helyett.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32758 üzenetére
Én úgy nézem a proxival felesleges vesződni DR alatt. Timeline felbontás számít. Ha az nem elég, Render Cache. Az viszont már kínszenvedés olyan gépen ami nem döcög el valahogy egy HD Timeline-nal.
Mondjuk az bevillant, hogy lehet a render cache gyorsabb, ha van proxi? Meg is nézem. -
veterán
válasz Stauffenberg #32712 üzenetére
gondolkoztam ilyen monitoron, de most egyelőre nem cserélném le a meglévőt (bár ez a hdr meg nagyobb felbontás dolog azért piszkál). meg egy mindenfelé forgatható karon van, azon már nem tudok mindent elvezetni (kellene a táp, thunderbolt, utp, hang, legalább egy usb a rajztáblának, időnként külső adathordozók), plusz hubbal meg már ugyanott lennék.
hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32712 üzenetére
Nekem ilyen HDD dockom van, csak akkor kapcsolom be a dock hátulján amikor akarom használni. Ráadásul 2 vinyót is lehet bele rakni. Bár bevallom a Macos nem kezeli szépen, ha mindkét slotban van vinyó azonnal altatja amint lehet, így ha nem dolgozol rajtuk 30mp-n belül alszik a vinyó és várni kell hogy felpörögjön.
És ebbe a dockba van bedugva, igaz nekem nem USB-C-s a monitor azért kell ilyen megoldás
-
veterán
válasz Stauffenberg #32706 üzenetére
a low powerrel még nem is igazán játszottam, eddig egy napot kivéve végig tápon volt, de még low power nélkül is ígéretes.
csak bírjak eljutni a dokkolóért, amit kinéztem, azzal még az asztali módba váltás is kényelmes lesz, mert most még normális usb portom is csak valami régi, telefonhoz vett usb-c adapterbe dugott hubbal van, 3.0-s meg egyáltalán nincs remélem a fujitsu tb dokk és a mac szeretni fogják egymást.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz Stauffenberg #32705 üzenetére
lightroomra még mindig nem vettem rá magam, annyira megszoktam a bridge+acr megoldást, az viszont ezen a gépen mint kés a vajban. az ai denoise 33 megapixelen tizenpár másodperc, ami az asztali 1050ti-n volt asszem 13 perc, az inteles notival meg 40
az asztalin vram limit lehetett, mert a 24 megapixeles képek ai zajszűrése még 3-4 perc alatt megvolt, ha jól emlékszem.hanyas vagy, te disznó?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32705 üzenetére
Nekem a legnagyobb ugrás a Luminar Neoval van. Az Airt egyszerűen kivégezte, addig exportált 3 képet amíg a lightroom 50et. Most a Proval olyan amilyennek lennie kell, így szokok át Lightroomról. Bár az LR még mindig sokkal gyorsabb.
qnadam álláspontján vagyok én is: egy mindenes gép legyen, a PC + laptop kényszermegoldás lenne nekem is.
szerk: de, az M3-nál korrigálták az SSD sebesség problémát ami az M2nél megvolt. De mégis az M1 tök jól elmegy 8 GB rammal míg az M3 nem. valami csalás van. M2 a legrosszabb a RAM + SSD kombó terén.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32699 üzenetére
De legalább M1-nél még nem herélték direkt az alapkonfigot. Az M2/M3-nál viszont felháborító hogy az alap és az egyel feljebb rakott ram + SSD között milyen bődületes különbség van erős terhelésnél. +200 ezerért.
-
veterán
válasz Stauffenberg #32699 üzenetére
Ráadásul akkor is fogyaszt (relatíve sokat), ha csak a böngészőben netezel, míg a MacBook nem kér ilyenkor enni
a háttérben alszik egy bridge, photoshop, resolve, előtérben firefoxozok, saját kijelző lehajtva:
hanyas vagy, te disznó?
-
justgiveup
tag
válasz Stauffenberg #32653 üzenetére
Köszönöm a választ.
Vannak esetleg konkrét csatornák vagy videók is, amit ajánlanál?
Igen, hosszabb távon szerintem a kétkamerás beállás lenne optimális, de mindeképp csak eggyel kezdenék én is, maximum egy-két dolgot felveszek máshonnan.
Tudnál esetleg konkrét lámpát/fényképezőt is mutatni, amik alkalmasak már erre?
Őszintén szólva hasonló kép élt a fejemben, mint az első példában. Nem szívesen tolnám ennél sokkal jobban túl első körben. Nyilván fény kelleni fog, de ha a mikrofon nem kap külön állványt, azt gondolom az még nem lesz a világvége elsőkörös próbálkozásokhoz.
#32652: Igen, ez lemaradt. Használt is játszik, keret pedig rugalmas, de első körben a minimum setupra lőnék. -
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32643 üzenetére
Youtube Rec709-et vár el. Az 2,4-es kimeneti gamma, 8 biten. Soha, semmi nem lesz tökéletes, mert a tömörítetlen gammához legalább 9 bit kellene.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32639 üzenetére
Érdemes úgy hozzáálni hogy amit a VLCben látsz azt látja mindenki ha az anyagodat nézi. És ha REC709A-ban van a timeline akkor azt látod a szerkesztőben is ami a VLC export lesz. Ha megpróbálsz elmélyülni a tényleg pontos megoldás megtalálásában (mert azért ez sem 100as...) akkor kivágod a kukába a végén az egészet...
A DPI skálázásra van van (természetesen) fizetős app, BetterDisplay
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32626 üzenetére
Még nem próbáltam, de Windows-ban egy FFplay + LUT + Context Menu kombó működhet szerintem, legalábbis ha ugyanazokat a parancsokat ki lehet adni FFplay-ben, amit FFmpeg-ben (miért ne lehetne). macOS-ben egyáltalán nem vagyok otthon, de nem kizárt, hogy ott is megoldható ehhez hasonlóan.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32624 üzenetére
Davinci Resolve, Final Cut. 7 db klikk és jàtsza.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32606 üzenetére
AF/MF kapcsolás kellene. Taperolod a kijelzőt, MF-ben van a váz és gombnyomás vagy nyomvatartás erejéig van csak AF-ed. Én mondjuk nem szeretem így használni, de pl Sonynál sokan erre esküsznek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32601 üzenetére
Egyetértek Tuninger kollégával: nehéz és körülményes állandóan a fókuszt húzni gimbalon. Párszor próbáltam, elég is volt belőle, köszönöm.
Nekem is van focus puller kiegészítőm (Combo Kit-ben vettem a Weebill S-t), de nem használom. Ha kell jó áron, szólj. Mondjuk hirtelen azt sem tudom, hol van.
-
Tuninger
Topikgazda
Én A7 III-al használom, van fókusz motorom amit a zoom mozgatására használok és tökéletesen működik.
Ha viszont fókuszra akarod használni, szerintem nehéz, mert bár "pro érzés" (én Manual Samyang 35 T1.5tel próbáltam) az életbe nem reagálod le időben a fókuszból kicsúszást, arról nem is beszélve hogy nem látod a kritikus fókuszt field monitor nélkül. De ha látod is, kb F4-F5.6on kell menni hogy ne kelljen folyamatosan a fókuszt csesztetni.Egy szó mint száz: inkább megpróbálnám a legtöbbet kihozni az XT3 AF-jéből a helyedben, akár mindig az adott scenehez igazított AF móddal, mint MF-el küzdeni gimbalon. Arról nem is beszélve hogy + MF motor + field monitor + akkormár két kezes mod és jön a hátfájás, derékfájás...
-
_q
addikt
Pedig már azt hittem visszaküldöd és jön helyette a dji
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32599 üzenetére
Zárd le mindegyik tengelyt, old ki újra, mozgasd meg mindegyik axist, ha tud szabadon járni jó lesz.
Ha nem oldja meg akkor nagyon off balansz van felrakva a kamera.
a battery drainnel nem talalkoztam, de en mindig kikapcsolom, nem rakom standbyba. Így viszont fel ev utan is ugyanaz a töltöttség -
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32584 üzenetére
Jaja, nagy mák
szerk: bár ha online vetted 30 nap a visszaküldés és úgy ingyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32578 üzenetére
A vázadon is engedélyezni kell a remote vezérlést és a gimbalon is ki kell választani a márkát, akkor fog menni a rekesz-záridő-iso.
sonyk esetében csak kikapcsolt IBIS-el működik, itt azért megfejeltem az asztalt. És ez a sony és nem a gimbal hibája. -
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32578 üzenetére
Jó lesz az a POV mód is, ha ráérzel, hidd el. Én vagy abban használom, vagy ha tartanom kell a horizontot, akkor simán pan follow módban, a tilt tengely vezérlését az első gomb nyomva tartásával megoldva.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32576 üzenetére
Én párszor használtam a Sony 35m f/1.8-on (55mm-es szűrőméret) a 82 mm-es Freewell VND-t, 55»67»82 step-up kombóval. Elég hülyén nézett ki, de nem nagyon érdekelt, a célnak megfelelt, és nem akadályozott a munkában sem.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32576 üzenetére
Kínait hasznàltam én is. Az a fincsi, mikor úgy ràszorul a vnd szűrőre a ring, hogy csak fogóval tudod széttekerni, otthon. Helyben viszont nem tudod àtteni a màsik obira, mert a ràszorult step up pont nem kell. Vnd tekergetés közben rà lehet gyógyítani a stepupra, ha nem figyelsz.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32565 üzenetére
Benéztem van rs3 meg rs3 mini. A normàl az 200 ezer. Az màr jelentős.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32563 üzenetére
Mit nem tudok màr megint? A dji 3 mini és Webill s között 20 ezer a különbség. Fotoplusnal 150 a DJI. Nem értek a gimbalokhoz, de nekem a DJI valahogy jobb név.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32560 üzenetére
A fw kezelés nagyon kínai, pl a full kamera vezérlés gimbaltól = iso/shutter/aperture a sonymmal akkor működött az első firmwarekkel ha nikonra állítottam a vezérelt kamerát
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #32560 üzenetére
Nekem Weebill S van, valóban fel-le tehető a 3láb de raktam rá inkább fixen egy plusz kart (handgrip), így praktikusabb. Ezekből van/volt választék ízlés, pénztárca szerint.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32558 üzenetére
3S-t nem ismerem, a sima S-t használom már évek óta, így csak a "vegyél, vagy ne vegyél" témához tudok hozzászólni. Mostanában nálam is kevesebbszer kerül elő a szekrényből, de amikor kell, akkor elengedhetetlen. Szóval és azt mondom, ha csak évi pár alkalommal is használnád, akkor is érdemes tartani egyet otthon.
Nem tudom, mennyi videós munkád van, és akarsz-e többet a jövőben, de az is lehet, hogy pont emiatt tudsz majd egy-két plusz projektet bevállalni, hogy gyakorlott gimbal használó vagy és rendelkezel is egy példánnyal.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Stauffenberg #32520 üzenetére
- Sokat kellett kalibrálni - random előjött ez a jelenség.
- A PAN axis-t nem nagyon sikerült jól kiegyensúlyozni, valamelyik irányba mindig elbillent - szép lassan. Gimbal elvégezte az egyensúly tesztet és mindig rendben találta.
- Orbit mozgásnál nekem darabosan működött - de ez mondjuk felhasználó hiba is lehet.Szóval ennyi a gimbalos pályafutásom eddig. Lehet az is, hogy csak egy lerúgott példányt kaptam. (Lumix G80 + lumix 25mm f1.7).
Privátba küldök mintákat. -
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32520 üzenetére
A különbségek 1 projectes használatnál elhanyagolhatóak.
Anyagminőség, featureök a fő differencia.
A stabilitása egyforma.Gimbaloknál már sokkal régebben elértük azt a szintet mint kameráknál, vagyis hogy a jobb cucc nem jelent jobb eredményt.
Nem vagy nagy gimbal rajongó: használt POV módban, akkor minden mozgást lekövet kis smoothságot belerakva. Amolyan nagyon jó handheld lesz a végeredmény.
FerNandor: jól értelmezed. Ha van egy 77mm-es átmérőjű VND-d, akkor a stepupok segítségével minden ennél kisebb obira rá tudod rakni. A hátránya hogy nagy a felára a nagyobb szűrőnek.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Stauffenberg #32507 üzenetére
Szinte az összes gimbal elbírja azt a szettet, használtan 60k-90k körül lőj DJI Ronin SCt, esetleg SC2őt, vagy Zhyiun Wheebil S, esetleg Crane2-őt. Populárisat kell választani, ezért jobb a DJI, mert azt később meg is veszik tőled, de drágább alapból, míg pl én a Feiyutechet 3 hónapig hirdettem 40k-ért évekkel ezelőtt...
-
El Joe
tag
válasz Stauffenberg #32372 üzenetére
A taboknak szerintem is inkább a tepsi telefonok vertek oda. Én pl. laptopot csak akkor nyitok ki, ha melóügyileg valami hosszabb szösszenetet kell gyártanom. Minden mást ipadon intézek, sőt vagyok annyira kényelmes, hogy a fotókat is azon szerkesztem, csak ha “mélyebben” akarok szerkeszteni akkor használom a mb-ot.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32372 üzenetére
Tegyük oda, h a tableteknek a tablet méretű telefonok vertek oda. Pàr éve a 6.7 col még tablet volt. Mikor kijöttek az első tepsik volt is fejràzàs, h mekkora marhasàg. Ma pedig úgy veszek nadràgot, hogy le tudja benne kényelmesen ülni a zsebemben lévő tepsivel...Motorola Razr-om forog a sírjàban
Én a desktop PC-t temetem. Aki nem gémer az nem vesz dobozost. Màr a környezetemben. -
El Joe
tag
válasz Stauffenberg #32366 üzenetére
Igazad van, nem holnap lesz a tömeges felhasználás. Holnapután.
Ne felejtsük el, hogy ezek az eszközök a multitask feladatvégzéseknél (mikrosebészeti beavatkozások, katonai repülés, harcászati tűzvezetés) már léteznek és noha még nem akkorák mit egy réjben napszemüveg, 8-12 órát simán hordják, tehát annyira kényelmetlen nem lehet.
Én egy hátrányától tartok, mindent(is) nézni fogunk rajta keresztül, de a világot nem látjuk majd körülöttünk... -
Grillo
őstag
válasz Stauffenberg #32368 üzenetére
Én úgy tíz éve voltam ebben, mármint az éjjel-nappal dolgozom dologban, de mondjuk ott volt egy 10-20 fős csapat, meg olyan a szakmánk, hogy igazából hobbi is a többségnek. De aztán volt egy pofáraesés, azóta el tudom engedni a dolgokat, bár most is pörgés van, de az inkább már a beosztás hozadéka. Az viszon teljesen igaz, hogy a sok túlórára 20 év múlva csak a gyerekeim meg a családom fog emlékezni, más nem.
A figyelemzavarra meg annyit, hogy így negyven körül értem oda, hogy esti filmnézés közben sokszor nyomkodom a telefont is. Mert már egy dolog egyszerre nem köt le teljesen, kell a több inger. Mondjuk, ha sör van a kezemben, akkor a telefon nem kell. -
hibavissza
veterán
Technikailag fejletlenebb volt
Ezért bukott, nem másért. Fotelből azt mondom vízválasztó a Vision Pro. Eccer kipróbálom...az első Nokia mobiltelefon amin beszéltem 2500 dollárba került....sztán jött a 2110 mint első saját...[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
Ő volt válságban, vagy te?
Mármint te az átéltek miatt biztosan. Nálam érdekes, hogy a kiskollégáknál pl. okosóra csak fiuknál van, ott sem sok, mindenki IS a telefonját nyomkodja. És megsértődik, ha a megbeszélésen rászólok, hogy akkor azt tegye most le, én is megtisztelem vele, hogy lenémítottam. -
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32364 üzenetére
Nekem ott megérné, hogy nem lenne tele a lakás nagy fekete téglalapokkal. Igazából én nem csak az összes képmegjelenítőt temetem, hanem a notebookokat is. Elég lesz egy teló és a kukker. Nem holnap, de hamarosan. Ahogy írtam én attól tartok, hogy ez az eszköz és szoftverei egyszerűen túl fejlettek a kínai-koreai tolvajoknak. Nem lesz belátható időn belül klón, maradnak a magas árak. Mikrofos beköltözött a víz alá Azure szervereivel. Nem maradt konkurense az Apple-nek. Olyan árak lesznek, hogy pislogunk. Főleg úgy, hogy Kína frigyre lépett az oroszokkal és Iránnal és a NATO lerohanásáról álmodoznak.
Abban egyetértek, hogy folyamatosan biztos nem hordanám. Még. Lesz ez fele, harmada. Úgy fogunk röhögni az első Vision Pron mint manapság a nagy fehér burkolatú CRT monitorokon. Pedig nem volt rég...[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #32310 üzenetére
Amikor aktuális a vásárlás érdemes ránézni az APR boltokra, sokszor nincs promózva sehol az akció, csak ott tudod megtalálni kereséssel.
Jelenleg a 400k-s iMac van, ami elég frankó vétel, csak sajnos táskába nem lehet bedobni.
-
nozs23
addikt
válasz Stauffenberg #32308 üzenetére
Szoktak néha, tényleg ritkán "jó" CTO dealek lenni. Talán pont pár hete volt 470-ért iCentre-nél M1Air 16GB.
Ma már kicsit bánom, hogy amikor a Media Marktban kifutó modellként 750-ért szórták ki
iStyle pedig 640-ért szórta ki őket.
-
_q
addikt
válasz Stauffenberg #32296 üzenetére
8GB/256GB Air van neked jól elmlékszek? Nem kevés a 8GB ram és a tárhely?
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #32294 üzenetére
Sztem i9-cel ki lehet azért próbàlni gpu gyorsítàs nélkül is. Nekem a Premier felülete jobban bejött és a könnyű àtjàràs After Effectsbe szintén, de évek óta Resolve-ot hasznàlok én is, mivel animàlàsban az After és FCPX közt van. Nekem még éppen elég.
Az Adobet pedig nem lehet eléggé ekézni. Amit pl. Apple szilikonon művelnek az katasztrófa. Nem sikerült a mai napig kijavítani egy sor hibàt. Úgyh +1. -
veterán
válasz Stauffenberg #32298 üzenetére
Én épp szabadulni akarok az ökoszisztémából, de mivel több, mint 10 éve használok almát ezért minden is az iCloudba van mentve... Lehet teszek újra egy próbát vele és át viszek mindent a GD-re, de a múltkori tapasztalatom nem volt annyira jó vele, de ez már más téma.
#32299 Hmm ez jól hangzik, mert ott is rengeteg shortcutot használtam!
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Stauffenberg #32296 üzenetére
M1-es MacBook Pro-m volt viszont az utóbbi időben háttérbe szorult minden ami fotó és videóval kapcsolatos és ismét egyre többet ültem be játékok elé haverokkal..
Ezen kívül semmi különösebb oka nincsen, idővel veszek egyet újra szerintem, de jelenleg annyira csúcs PC-t raktam össze, hogy sajnálom eladni mellé pedig nem akarok még egy MBP-t is, mert az eléggé luxus lenne jelenleg.
Furcsa egyébként, hogy Mac oldalon vagy és nem FCPX-et használsz. Nekem az nagyon bejött. Régebben próbálkoztam a Premierrel (még régen-régen), de sokkal jobban bejött és be is vonzott az FCPX!
A magnetic timeline nagyon fog hiányozni, azt nagyon szerettem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Stauffenberg #32294 üzenetére
DaVinci lesz a befutó akkor valószínűleg nekem is. FCPX is egyszeri vételes és az bőven megérte az árát, remélem ez is megfogja!
Köszi még egyszer!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32232 üzenetére
Ha esetleg még nem láttad, itt most van pár ND filter brutálisan leakciózva (máskor is szokott lenni). Hátha van olyan, ami megfelel méretben és erősségben. Még ha esetleg nem is jön be, akkor is olyan olcsó, hogy szerintem bőven be lehet vállalni.
Utolsó bekezdésre meg dobok egy kövér szívecskét. Én is nagyon élvezem az ilyeneket.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #32227 üzenetére
Sokra nem mész a véleményemmel, de azért leírom. Fix ND-ből csak egy olcsóbb Hoya 8-asom, meg egy K&F Concept 1000-esem van. Nem is igazán használom őket. Ha néha kell, akkor Freewell VND-zek, de többnyire lusta vagyok még ahhoz is. Vagyis inkább túl körülményes a használata (plusz bukom a napellenzőt is a step-up ring miatt). Főleg, hogy igazából már két szett kéne belőle, mert általában két vázzal nyomom. A 2-5-ös változat van nekem, ami igazából 1,5-5-ös. Szuper minőségű, nem lehet túltekerni, és ahogy néztem, nagyon minimálisan szól bele a képbe, és azt is csak a legnagyobb érték körül. De megértem, hogy mindenképp fixeket akarsz. Abból viszont én is csak mágneseset vennék. Úgy tudom, van a K&F Concept-nek is ilyen szériája, ami biztosan olcsóbb, mint a Freewell, de a minőségét nem tudom, hogy milyen. A fixeket azért általában nehezebb elrontani, kivéve a nagyon gatya kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #30678 üzenetére
Én FFmpeg szkriptet írtam erre is, de például HandBrake-kel is meg lehet oldani egyszerűen.
-
syC
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz Stauffenberg #29869 üzenetére
Eladod ennyiért a G80-t és meg van a G9.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #29871 üzenetére
Hát, a G9-cel mindkettő adott, tud szép 4K60-at, de az csak 8 bites, meg még szebb (a piacon az egyik legjobb) FHD60-at, és az már ráadásul 10 bites is lehet (akárcsak a 4K30). És mindkettő crop mentes ugyebár.
Értem, hogy miért nem akarsz MFT-n maradni hosszútávon (így, egy év fullfrémezés után meg főleg), de sajnos nem heroin árban nincs igazán más alternatíva, ha ezek az elvárásaid, kívánalmaid.
És is elképesztőnek tartom, hogy a legolcsóbb, számomra talán a leginkább kompromisszum mentes 4K50-es váz 1.600.000 forint (A7SIII), de ugye azzal meg fotózni nem olyan buli a 12 MP miatt. Pedig nekem az is kéne, hiába tolódtam el az elmúlt 2-3 évben inkább a videó felé.
Éééés akkor megint jön az, hogy egy osztrák, vagy svájci videósnak ez nem gond, megveszi 1-2 esküvő árából. Csak itthon van így elcseszve a fotós/videós szolgáltatások ára. Közben meg egy alap konyhabútor nem jön ki egymillióból (épp költözök és felújítok). A szobafestő belép az 50 négyzetméteres lakásba, és az ajtóban azt mondja: félmillió. Pfff... Köszi, majd glettelek és festek én, továbbra is.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #29871 üzenetére
Én a saját 4K tévémen 3,5 méterről nem látok különbséget fHD és 4K közt, ha nem egymás mellett, hanem után nézem. Telón ugyan ez. Nem kell monitoron peepelni. A legtöbb kontent amit YT-on nézek mobillal vagy valami akciókamerával készült....vagy maximum valami belépő Canon vázzal, kitobival.
Szakiellenőr, Kickingmustang, Ichika Nito, Charles Berthoud, stb.
A content, világítás, kamera mozgás ezerszer fontosabb a rögzítő eszköznél. 8K Amazonas és társaihoz meg kell minimum egy középosztály szintű egzisztencia valamelyik nyugati országban.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #29869 üzenetére
Èn is itt ragadtam. De tudatosan. Nem vagyok alkalmas videós-fotós vàllalkozàs indítàsàra, mivel rögtön kiül az arcomra az unott undor a sok bumburnyàktól. A szekrènyben pont olyan jól elvan a gx80 a 4 fix obival mint bàrmi màs. Ha viszont ràmjön a kreatívkodnèk ez a technika is majdnem mindenre elèg csak több az utómunka.
-
vihartigris
őstag
válasz Stauffenberg #29841 üzenetére
A gép amire menne van már vagy 5-6 éves.
bármi reciproka a semmi
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #29801 üzenetére
Mióta megvan a gép próbálok leakadni az Adobe fotós csomagról, de nem sikerül. DarkTable-Gimp tűnik egyedül összemérhetőnek. Bridge-nek viszont nincs párja minden hülyeségével együtt. Szerencsére az ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Szintén 16 megás pana raw. Miután minden képet adjusztáltál, csináltál rajta egy halom szelektív beállítást, clone-stamp, stb. és azonnal vált a képek közt? Míg nem nyúlok hozzájuk akkor nálam is elfogadható.
Csúszkák sem olyan jól működnek mint Windows alatt. Mintha egy gumi csúszkával dolgoznék.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Detto. Pont tegnap szelektaltam le 1500 kepet, nem nagyon doccent meg, maximum ha tenyleg rohadt gyorsan leptem sokat.
-
hibavissza
veterán
válasz Stauffenberg #29791 üzenetére
ACR/Lr Develop alatt nekem marha lassan vált egyik RAW képről a másikra. Ez a lassúság 4 képnél vagy 40 képnél ugyan úgy megvan. Bridge még mindig nem natív. Néha napernyőzik. Más panaszom nincs. Adobe monnyon le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)