Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #31599 üzenetére
Többek közt ezért is vettem meg a Tamron 28-200-at. Még ez is rövidebb, mint az átlag broadcast, meg handycam gép lencséje, de már kvázi tud úgy működni. Simán letolok vele egy RTL-es forgatást, vagy egy hosszú előadást, focimeccset, stb. Nagyon finoman lehet húzni a zoomot, és közel parfokális is. (Mintha egy nagyon pici eltérést észlelnék kizoomoláskor, de ezt még le kell(ene) részletesebben tesztelnem.)
Én is írtam már, hogy szerintem van helye a nagy dögöknek még a mai felhasználói környezetekben is. Sokkal inkább azzal van a gond, hogy rengeteg helyen még mindig nem tudnak túllépni rajtuk, és olyan feladatokra is ezeket erőltetik, ahogy egy modern MILC váz+obi+kiegészítők kombóval sokkal többre mész, mind kényelem, mind képminőség szempontjából.
Ezért aztán én mindkettőtöknek igazat adok egy kicsit.
Próbáltam meggyőzni a vezetőket a helyi TV-nél, hogy induljunk el ebbe az irányba. De nem, csak hajtották a saját hülyeségüket. Ez is egy adalék volt ahhoz, hogy elhúzzak onnan a 'csába,
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #31598 üzenetére
Értem, tehát még mindig cserélgetni kell az obit, nincs meg a nagy zoomtartomány.
köszi -
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #31596 üzenetére
ja...
akkor tovább megyek: azok parfokális obik?
Nem klipet forgatunk ugyanis a legtöbb esetben, hanem eseményt rögzítünk.
Ez egész egyszerűen nem így működik, ahogy te elképzeled. -
Kukcaman
senior tag
Amindenit - Test GH5 vs BMPCC4K ⎪Lumix 12-35mm ⎪ZEISS 15,21,35 & 50mm
Élesség, színek, nem kellene ennél több -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31589 üzenetére
Nem olyan vészes a súlya sem, Kb. 2,8 kg (objektíves napellenzővel, szemkagylóval, BP-U30 akkumulátorral, SD memóriakártyával). - Nyílván így sem egész nap sétálgatnak vele
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #31587 üzenetére
Értem. Akkor a face tömörítési algoritmusát hibáztasd..
Nem mindenki ott nézi. Én (amíg volt városi tv-nk..) a digi által továbbított koax jelet néztem, ami fényévekre volt a face feltöltéstől.
Borítékolom, nem dolgoztál még (huzamosabban biztos nem) ilyen nagyobb tv-s helyen"egy kifutó milc vázat kitobival."
persze.. még mindig ott vagyunk, hol tudnak ezek 1-25x zoomot egy obival? Vagy majd megállítják a műsort obicserekor, mint a mozigépész szalagcserekor? -
hibavissza
veterán
válasz
Márton #31579 üzenetére
Teljesen félreérted amit írtam. Nem a kamerát minősítettem. Annyit állapítottam meg, hogy a konkrét tévé fb oldalára feltöltött videók minőség egyáltalán nem indokolja egy ekkora beruházást igénylő profi kamera használatát.
Borítékolom az ország egyetlen városi tévéjének sincs szüksége komoly stúdió felszerelésre. Évi kétszeri indokolt alkalommal pedig béreljen. Mi a francnak egy nyomorult városi tévének broadcast stúdiófelszerelés...agyrém. -
Kukcaman
senior tag
Videó mód: LOG, fix WB, 25fps, EV-re -0,5-t mondd ez a fickó [link] (11.perc). Zársebességről nem találtam még infót. (majd ha nem keresem elsőre elém ugrik)
Ez a jampec csak annyit mondd, hogy felemeled és menj[link] .
Sima egyenletes vonalú egyenletes séta kell, mindenféle megállás vagy nagyobb irányváltás nélkül. Fejed felett legyen. Vagy éppen egy körkörös mozgás egy objektum körül, vagy ezt a kettőt ötvözöd, ez tőled fűgg majd mit is szeretnél látni.
Amit te is tudsz alapba, minél lassabban sétálsz, a végeredményben, annál gyorsabb lesz az emberek/felhő mozgása.
Szerintem próbának tökéletes.Szerk:
Luma AI-val [link] Egyedül ilyenkor bánom, hogy nincs telefonom. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Márton #31579 üzenetére
Köszi!
Pedig 1/400-dal, 90 fokos shutterrel mentem, a 100 fps és a gyors mozgások miatt (ide nekem kevés a 180 fok). Többet akartam lassítani, de egyszerűen jobban állt ez a pörgősebb zene és vágás neki, mintha sokáig kitartottam volna jeleneteket, meg szarrá speedrampeltem volna.
Kukcaman:
Lehetett volna még reszelni rajta, de fél nap alatt meg kellett vágnom, mert holnap már újabb meccs (idegenben), és akkor már elég hülyén veszi ki magát az előzőt mutogatni.
Próbálok majd csinálni Insta360 hyperlapse anyagot Neked. Úgyis ki kéne már próbálnom.
Milyen legyen, hogyan készítsem el?
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31575 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni. Egyszerűen nem vesznek komolyan, ha ilyen cuccal állsz elő, mint telefon.
Nagyon sokszor stativról videóznak, eső esetén meg egy nagy ernyővel védik - persze, hogy nem állnak az esőben.#31578vond
Pofás kis klipet dobtál összeAzért nehéz dolgod lehetett a labda követéssel.
Jó kis tatyót szereztél be, tartson ki sokáig.
Ha egyszer lesz felesleges vagy éppen nem felesleges insta360-as hyperlapse-ra alkalmas felévteled, küldd el, még nem használtam ilyen tipusú felvételeket -
MrChris
nagyúr
Kis, alkalmi felhasználásra nem is kétséges, hogy a mobil kifizetődőbb, vagy ha van milc akkor az. Viszont ha többen dolgoznak rendszeresen, sokat egy ilyen összerakott mobil, milc szettel annak hamar túrós lesz a háta. Ha igény merül fel, hogy pár darabbal még fel kéne skálázni...
Nálunk a zeneaksin vállról indíthatók vannak főképp állványon, kránon meg motorizált kamerák. Ezek egy rendezvényen sok-sok órát, néha egész nap mennek (próba, interjú, koncert, néha élő adás). Ennyi milces, vagy mobilos rendszert megbízhatóan üzemeltetni elég nagy bátorság lenne, pláne ha élő stream is szóba jöhet, mert ugye már erre is alkalmasak a mobilok, egyes milcek. -
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza #31573 üzenetére
Most komolyan egy fb. által agyontömörített videó minősége alapján ítélsz meg egy broadcast kamerát, ami 150mbittel is rögzít xavc 10bit-es kodekkel.
25x optikai zoomot hol tudnak a közepes kínai mobilok?
Egyetértek a többiekkel, 10 év városi tv-zés után.vond: gratula, szuper a klip, 25p mégsem akadozik, vagy csak kora reggel van
-
vond
MODERÁTOR
Egy kis zenés klip a szerdai kosárlabda döntőről.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
MrChris #31576 üzenetére
Mobillal én sem (még ha minőségre most már közel is vannak, a nagy átfogás, meg a könnyebb kezelhetőség például nagyon hiányozna), de amennyit én forgattam, forgatok TV-be (helyi+RTL), oda én is inkább a saját MILC vázaimat használom, még ha meg is kapnám a nagy broadcast kamerákat a munkára, akkor is. Megvan az értelmük a dögöknek (bár ez is inkább a múltban volt igaz), de én nem szeretem őket használni. Sokkal könnyebb, kezesebb, gyorsabb nekem a felrigelt Sony-val (előtte Panával) nyomni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Kukcaman #31571 üzenetére
Nekem ezzel semmi bajom nincs. Erre a felhasználásra találták ki. 28-tól 720mm átfogás, mikor nem engednek közel a helyszínhez, vagy nagytotál a belső terekhez mind ott van. Gondolom valóban szabványos formátum jön ki belőle, megbízható működés és nem utolsó sorban nem kell annyira vigyázni se rá. Ha merül az akksi könnyen cserélhető. Egy begyakorlási idő után vakon lehet a fizikai gombócokat, tekerőket kezelni. Mobillal kész szenvedés lenne híradózni, alkalmilag elmegy, de munkaszerűen nem csinálnám.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #31574 üzenetére
Egyàltalàn nem győztél meg. Kizàrt, hogy szakadó esőben vagy 50 fokban a tűző napon ezzel a masztodonnal a vàllàn màszkàl, míg egy Goproval minden tovàbbi nélkül. Sötéthez fel kell kapcsolni a làmpàt és utólag buktatni a fényeket. Tényleg komikus. Pro szifon mindenben agyonveri. Inkàbb azt érzem, hogy làssa a falu, dolgozik a tévé. Jó helyre mennek a tízmilliók...
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #31573 üzenetére
Azért nem ilyen a valós minősége, amit az FB-re kiraknak, ezt borítékolni lehet.
Semmilyen mobillal nem sétálgatnék egy kultúr házban, ahol nem elég, hogy kevés fény van, de még gyenge is. (Egyedül a refi segítene hozzá).
Ezek igazi igáslovak, tűző napon, vagy éppen fagyban, nem beszélve az esőről. (azért az érintőképernyő nem igazán működnek a legjobban, ha rá esik az eső, akár 1-2csepp is).
Még írtam tavaly is, hogy voltam a szomszéd faluba. A helyi TV-s pali használt egy felrigelt telefont. Párszor felmelegedett neki (30+ fokban nem csodálom). -
hibavissza
veterán
-
Kukcaman
senior tag
Nem a legújabb olympus találmány, de csak most jött velem szemben. Olympus Air.
Nem tudom mennyire számít low budget megoldásnak, mert kb 100ezer vármegyei forint Japánból, arra meg megy rá még. -
nozs23
addikt
válasz
Dr. Bányai #31569 üzenetére
Ohm... Azok pocsekak is. Mondjuk egy altalanos hirado riport is az (ami alt. valami ezereves camcorder + mobil komboval van felveve). Hulladek minoseg, tartalomtol eltekintve.
-
Dr. Bányai
csendes tag
válasz
hibavissza #31563 üzenetére
Ez így van, már egyre több kormány hivatalnok személyes videóit is mobillal készítik ( leváltották a kamerát) pl. egy átadó riport után már haza úton megszerkeszti a (riporter) és az esemény után 20-30 perc múlva fenn van a videó.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31563 üzenetére
Szerintem 2023-ban màr nem attól lesz profi egy videó, h mivel rögzült.
Ja en nem ezt allitom. Viszont szerintem barmilyen tartalom, jo vagy szar is jobban nez ki egy normalis kameraval felveve, mint egy GoPro-val, vagy telefonnal. -
Kukcaman
senior tag
Most mondom, ha megfogod a 12-35-öt és elkezded használni, nem akarsz majd semmi mást.
A marketingesMindenképp megdumáljuk még, nem felejtem el
Mindkettő obira kíváncsi vagyok. Add el a francba az MFT cuccokat nyomott árnak a feléért
- Múltkor a helyi foxpostnál volt bénázás. Mindig olyan sok csomag volt a tárolókba, hogy már elővették a komcsi módszert - kijött egy furgi az automatához, aztán írtak a csomagokra számokat, és átveheted.Szerintem nem a Lumix 12-60-ra gondolt, hanem a Leica-ra.
Igen, tudom. Úgy értettem, hogy a leica 12-60 és a pana 12-60 közötti háttérelmosás nem annyira jelentős - legalábbis videók alapján, amiket láttam. De ha hamar sötétedik az is, akkor mindegy is az a háttér.#31562vond
e-infin-en néztem az a7III-t kitben, és már nem is olyan nagy a difi. Jó az a 28-70mm-s alapobi? -
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #31561 üzenetére
Szerintem 2023-ban màr nem attól lesz profi egy videó, h mivel rögzült. Pl. én hiàba cserélném a gx80-at s5-re. Ugyan azokat az utazós videókat gyàrtanàm picivel jobb minőségben. Konkrét esetben az a veszély, h főnők kifizeti a szàmlàt, sztàn àll a bàl, h mégis béna az egész...mondjuk nem egy komoly szakma ez a kameràzàs. Bele lehet jönni hamar, ha motivàlt és kis érzéke van hozzà. Nyilvàn itt ilyen hàztàji szintre gondolok, nem hàlivúdra.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31560 üzenetére
A 17-70-re most van -50 ezres akció. Azért 230-ért már bőven meggondolandó. 2000 ajróba pont belefér még az A6400, plusz némi kiegészítő is.
Ez a kombó most 590 a 220Voltnál.
Bár én már akkor inkább vennék egy A7C+28-60, vagy A7III+28-70 kitet 700-ért (ha céges vásárlásra is érvényes a 80 ezres visszatérítés).
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31559 üzenetére
Persze, ha a tartalom nagyon erős, akkor a minőségi felvétel csak extra. De itt céges rendezvényekről, interjúkról van szó, szerintem olyasmi lehet az elvárás, hogy olyan profisan nézzen ki, amit pont megad egy aps-c egy fényerős obival.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
LógaGéza #31556 üzenetére
Amit nozs23 javasol az nagyon jó objektív, interviewkhoz még lehet szűkebbre is menni egy Sony 50 1.8 OSS-el. Volt, nagyon szerettem.
A 16-50 alternatívája lehetne a Sigma 18-50 F2.8, ami éles, fényerős, kicsi. És persze ott a Tamron 17-70 F2.8 ami a tökéletes mindenes de kizárt hogy beleférjen a budgetbe.Előbb legyen meg minden utána menjen az obicsere. A kitobi nem rossz egyébként, pláne videóra, a váz meg egészen döbbenetesen kevés fénynél is szép eredményt ad.
-
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #31557 üzenetére
Az az érdekes, hogy az àltalam rendszeresen nézett yt csatornàkból egy hasznàl mindenhez dedikàlt kameràt. Tartalom, tartalom, tartalom, hang, kameramozgàs, vàgàs, vilàgítàs. Utàna minden màs. Céges, belső hasznàlatú videók, nem esküvői ceremónia. Overkill egy dedikàlt kamera. De persze, ha adnak akkor adatik és àrtani nem àrt.
-
hibavissza
veterán
válasz
Nem annyira tragikus a kitobi egyébként. Tuningernek làttam videójàt 6300+kitobival gimbalon egy rendezvényről. Teljesen jó volt, de volt rajta utómunka és ha jól amlékszem fhd volt. Kezdésnek teljesen jó. A vàgàshoz, zajszüréshez kelleni fog egy i5+3060 szint körüli gépidő és némi szoftver. Céges környezetben ezzel is szàmolni kell.
Tovàbbra is azt javaslom, hogy a bevàsàrlàs előtt fussatok egy kört valami alap barkàcs szettel. Jobb ràlàtàst fog adni a bevàsàrlàshoz, főleg fényterelők és workflow tekintetében. Valakinek csak van otthon egy Goproja vagy közepes mobilja. A vilàgítàst el lehet jàtszani, ha van a helységben egy ablak és egy àllólàmpa. [link]
-
nozs23
addikt
válasz
Ahogy látom a 6400 kit obija fényszegény környezetben vérzik el. Ha esetleg plusz obit vennénk hozzá mi lenne az ajánlott a 16-50 mellé?
[link] Ennél fényerősebb nem lesz, általános gyujtótáv, sok mindent meg lehet oldani vele.
A GoPro a 13P-nál is szarabb videót csinál (legalábbis ami kiesik a gépből az az), kevés fényben meg pláne, mindezt úgy, hogy egy gyujtótávot kínál. Felteszem nincs tervben, hogy ledobjátok egy szikláról a vízesésbe (amire ki van találva az eszköz és amire nagyon jó) az irodában. Én azt a vonalat elengedném. Ha kaptok pénzt és a telefon kevés, akkor az A6400 irány rendben lesz gimballal. -
LógaGéza
veterán
válasz
Tuninger #31549 üzenetére
hibavissza & Tuninger
Köszönöm a válaszokat. A GoPro/iPhone kombóval a problémám az, hogy ha pl egyik főnök kitalálja, hogy akkor most akar egy videóüzenetet csinálni, vagy pl egy meetingről kell valami promóvideót csinálni, akkor a nagy látószög miatt bele kell tolni az arcukba az eszközt, ezt meg nem szeretném. Valamint egy iPhone 14 Pro drágább ~200Euroval, mint 6400 kit.Ahogy látom a 6400 kit obija fényszegény környezetben vérzik el. Ha esetleg plusz obit vennénk hozzá mi lenne az ajánlott a 16-50 mellé?
Valamint de, el kell égetni a 2000EUR-t, mert most ezt adják, ha nem használjuk el, akkor a maradék összeg "elveszik" - ha később esetleg kell még plusz hozzá, akkor az inkább megoldhatóbb.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #31554 üzenetére
Kölcsönadom a 12-35 II-t, meg a 14-140 III-at is, ha megoldod a szállítást. Bedobhatom akár Foxpost-ba is, oda-vissza 3-4 ezer pénz.
Most mondom, ha megfogod a 12-35-öt és elkezded használni, nem akarsz majd semmi mást.
El kéne már adnom a francba az egész MFT szettet, de nincs szívem, basszus.
MrChris szerintem nem a Lumix 12-60-ra gondolt, hanem a Leica-ra.
Az is f/2.8-f/4, ráadásul nagyon hamar sötétedik.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
MrChris #31552 üzenetére
Fontossági sorrend kb ez lenne:
- lehető legjobb élesség (ki akarok próbálni termék videókat is - pl: forog egy csoki, utólagosan meg lehet vele szórakozni is)
- jó fényersség (legtöbbször akkor szolnak, amikor már kezd sötétedni, ki érti ezt vagy éppen gyenge megvilágítású épületekben). - vagy éppen autók részleteinek hangsúlyozása.
- AF nem egy utolsó dolog
- dual stabi elég hasznos, de minden egyszerre nem lehet.
Videóra/képre egyeránt használnám.
Szóval ennyi lenne. (L12-60-nál nem vettem észre nagy különbséget, mármint az elmosódásban). Köszi.#31553vond
Kipróbálnám azért azt a 140-es biztos jó, de tényleg túl korán lenne sötét.A Zuiko 12-40-en hátra lehet húzni a fókusz gyűrűt és akkor lineáris a működése, alapesetben meg "gyorsulós-lassulós", mint a többi focus-by-wire.
Komolyan hangzik és tetszik, este jól tudna jönni, meg bűvészkedni. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #31551 üzenetére
Pedig kb. ezt a kettőt érdemes nézegetni. Ha nagyobb átfogás kell, akkor esetleg a 14-140-est. De az már azért sokszor sötét tud lenni.
A Zuiko 12-40-en hátra lehet húzni a fókusz gyűrűt és akkor lineáris a működése, alapesetben meg "gyorsulós-lassulós", mint a többi focus-by-wire.
-
Kukcaman
senior tag
200k környékény tudtok jó zoom obit Pana G80-hoz?
Az rendben van, hogy van Panasonic 12-35mm f2.8 ii meg
Olympus m.zuiko 12-40mm f2.8 (plusz kérdés még, hogy mit jelent a kuplungos fókusz?), ezen kívül van javallott? -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31549 üzenetére
Nem biztos, hogy első körben el kell égetni a 2000 eurót. Elég hamar a végére lehet érni úgy, hogy a produktum rossz marad. Egy jutuber starter vilàgítàs kit 100 ezerből megvan. Jó gimbal kell, azt nem lehet megúszni, ha màszkàlni is akar. 2023-ban az öskövület apsc kit nem fog sokat hozzàadni a végeredményhez. Gondolom jó out of cam eredményt vàrnak el. Tartalom, vàgàs, vilàgítàs, hang mind ezerszer fontosabb, mint hogy konkrétan mi rögzít. A kérdés szàmomra definiàlta, hogy a kérdező teljesen kezdő, ezért írom ezeket. Rengeteg nagyon részletekbe menően magyaràzó videó van fent yt-on konkrét termékekkel. Màsrészt, ha valamiért a Gopro vagy telefon valamiért nem felelne meg nekem akkor a 6400 kit gimballal jó vàlasztàs.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
LógaGéza #31547 üzenetére
Az RS3 mini és a Rode is remek választás.
Vázból ma már bármelyik modern 4K képes belépő váz ajánlható. A Sony kittobija fotóra nézve gyenguszka, videóra tökéletes.
Az XT30 II körülményesebb: kell 2,5mm-3,5mm jack átalakító, 10 perc felvételi limit van egy klipre 4K-ban. De a képe és testreszabhatósága jó.
Canon R10-en érdemes még elgondolkodni esetleg.Fényforrásból a Jinbeinek van olcsón jó de a Godox megoldását is érdemes mérlegelni, pláne ha nem kell az aksis működés.Aputurenak van minden árkategóriában jó LED-je. A Zhiyunnak jött most két szuper lámpája
bár nem tudom itthonra szállítanak e, meg hogy ki forgalmazza.Ami a lámpánál trükkös hogy elköltesz rá 100 rongyot, de még mondjuk 15-20 a fényformáló 10 a vakuállvány és akkor még mindig csak 1 fénnyel villágítasz. Persze már ez is jól fog kinézni, de illene 2-3 fényforrás.
-
hibavissza
veterán
válasz
LógaGéza #31547 üzenetére
Erre szerintem egy Gopro vagy jobb mobil bőven elég. Riportoknál tetszetős háttér és hangulatos megvilágítás sokkal fontosabb. Ha valakinek a cégnél van egy S23 vagy Pro Iphone-ja csináljatok próbafelvételeket. Ennek elemzése után vegyetek gimbalt, fényeket.
6400 akkor érdekes, ha nagyon gyér fények közt vagy háttérmosással akartok felvenni. Oda a kitobi viszont szintén kevés lehet. Laikus nem fogja megmondani, hogy Iphone 14 Proval, Goproval vagy 6400+kitobival készült.
Az XT30 II annyival jobb választás, hogy a 18-55 kitobija f2,8-ról indul, viszont gyengébb a fókuszrendszere. Jó azért, de követő fókuszra nem olyan.
Csináljatok csinos fényeket, szép hátteret és a mobilos tesztvideón szerintetek gyengébb dolgokon javítsatok. -
LógaGéza
veterán
Sziasztok,
Cégnél szeretnék, hogy összerakjak egy kisebb, videózásra alkalmas szettet. Főleg céges eseményeken kéne felvételeket készíteni, esetleg irodán belül néha interjúkat. Erre nagyjából ~2000EUR amit szánnak (ha jól rémlik akkor nettó).
Első körben egy Sony Alpha 6400-at néztem ki kitobival + egy DJI RS3 Minit + Rode Videomic Go II-t és marad még valami pénz alap fényforrásokra. Ez a szett így működhet, esetleg lenne jobb opció erre a célra? Ahogy láttam az objektív nem a legjobb ebben a szettben.
Esetleg egy Fuji X-T30 II jobb választás lenne? -
b.vr
őstag
válasz
MrChris #31543 üzenetére
Nálam pl. munka (renderelés), és bár egyel az említettek alatt (1060 vs 3060Ti) de kijön a 4x teljesítménykülönség. Amúgy amit használt árnak írsz 3070re az nagyon baráti (amúgy is rég nézegettem már), nekem a 3060Ti-t akkor kellett megvennem másfél éve egy munkához amikor még mindig baromi magasan volt (mondjuk szerencsére be lehetett építeni árban abba a projektbe, így nem volt gond, azóta meg így ingyen termel.)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #31521 üzenetére
Bár nem látom hogy sok embert érdekelne, azért érdekesség:
Futtattam még pár Handbrake tesztet.
Forrás: 79 másodperc hosszú h265 8 bit 4K 50 fps
Cél: h265 8 bit 4K 50 fps, RF/CQ 20Nvidia NVENC
(RTX A5000) RTX 3070: 48,6 fps
(RTX4000) GTX1070 : 39,3 fps
Itt valószínűleg a kártya generáció + órajel dönt, ergo egy valódi GTX1070 lehet lassabb lenne.Videotoolbox:
M1 Macbook Air: 34,4 fps
M1 Macbook Air Low Battery mode (csak a high efficiency coreok mennek 4W fogyasztással): 15,8 fpsFileméret: az nvidia kártyáknál fixen 300MB
Macbook: 270MB
Forrásfile: 900MBSzerk: egyébként ma megjelent a Nikon Z8 ami mindössze 1.9 milláért tud 8K 60 fps internal RAWot, illetve tegnap kijött a Pana S5 II X, ami ugyanaz mint az S5 II csak tud ProRest, tud külső SSD-re írni és már tudja a RAW-ot HDMI-n keresztül. Geraldnak van jóféle tesztje róla
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31537 üzenetére
Letöltöttem a tömörített formátumot. Nekem nagyon tetszik. Úgyhogy nekifutok még egyszer a nyerseknek. Köszi a fáradozást!
Na ezt már szívesebben olvasomVitáztam már párszor az EosM facebook csoportban az MLVApp egyik készítőjével és minden csak úgy jó ahogy ő elképzeli. “Sajnos” elég intelligens gyerek, de nem feltétlen a userek kiszolgálása a célja. Bár az emberhez képest elég barátságos magának az MLVappnak a kezelése.
3 ember legózta össze, Ilia3101 aki írta az egészet, Marcus Schweitzer tartja karban az új fejlesztésekkel, iaburn csinált egy korrektül optimalizált multithreadinget használó buildet. Marcus aktív a facebookon. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31530 üzenetére
YT tutorialt kell nézni hozzá, hogy megnyissak egy fájlt... miért is opennel nyissunk meg valamit. Az olyan béna. Nyomjunk importot, amire felugrik egy ablak, amibe belehúzzuk a megnyitni kívánt fájlt. Milyen elegáns megoldás!.....Persze, hogy nem a program a hülye. Aki írta az.
Letöltöttem a tömörített formátumot. Nekem nagyon tetszik. Úgyhogy nekifutok még egyszer a nyerseknek. Köszi a fáradozást!
-
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31532 üzenetére
Jó ez. FCP-ban komfortos vagyok, semmi mást nincs se kapacitásom, se kedvem megszokni. Próbáltam a Lumát, de egyszerűen nem tudtam megszokni a felületet (sokáig nem is erőltettem). Többnyire úgy is gépről dolgozok, de ha valamiért nem tudok onnan, akkor az az 5 dolláros havi fizetés semmi érte. Azt nem értem, hogy miért nincs egy drágább lifetime opció, mint a desktopra (vagyis értem, csak nem szimpi).
-
Kukcaman
senior tag
Hyperlapse-t teszteltem [link]
-
nozs23
addikt
FCP jön az iPad-ekre: [link] M1-től. 49USD/év, 4.99/hó
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31528 üzenetére
Csak be kell huznod az mlv filet a programba. Nem a program a hülye...
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31528 üzenetére
Töltöm a tömörítetteket.
Feyutech G6 plust venni a Feyutech oldaláról, eu-s raktárból 200 dodó bruttóért? Félnem kell e? Tudom DJI-t kell venni, de nem szánom a dupláját a kis Insta reklámfilmjeim alá.
TimeLapse mód is van benne......beszéljetek le lécci. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31527 üzenetére
Elfuttattam. Látja, de nem nyitja meg az MLV fájlokat. Ezt a ták foscht. Mindegy, az esélyt megadtam neki. Nem élt vele.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31526 üzenetére
Nem tudom, tele van a gépem Adobe, Office programokkal. Töltöttem le Resolve-ot és ezer mást a webről. Egyik sem Appstore-os. Eddig csak a nyomorék Logitech illesztőproginál kellett ezzel tökölni. Nyilván fel tudom tenni. A kérdés, hogy akarom e?
. Mennyire megbízható?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31525 üzenetére
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Van ötletetek, hogy milyen fórumon érdemes retrós videós cuccokon túladni?
Dobjam fel jófogásra meg FB Marketplace-re és valaki csak elviszi?
Konkrétan egy Sekonic 80P projektor és egy Paillard-Bolex 8mm-ről van szó, mind a kettő gyári tokjában.
Köszi szépen! -
Kukcaman
senior tag
Készítettem egy mini hyperlapset - kb béta teszt, túl nagy a lépték és így túl gyors. [link]
-
MrChris
nagyúr
Kipróbáltam Samu A52 raw videóján az ACR Enhance zajcsökkentőt. Ez nemtom megegyezik e a Lr AI-s zajcsökkentővel. Lőttem egy iso 1600-t és jobb híján képenként ráengedtem. Egyelőre a Neat még mindig jobb, legjobb, csak 4k-hoz kevés neki a 8GB VRAM és próbálgatni kell a profilt.
Tuninger: hát én aztat nem annyira szeretem.
-
Tuninger
Topikgazda
Egy régi problémámat sikerült orvosolni M1 Mac alatt. Most már a handbrake is tud ugye NVENC-et használni, vagyis villámsebesen megy a videó kódolás variable bitratetel ha nvidia GPU-ja van az embernek.
Mac-hez idáig a hagyományos X265 / x264 codeceket használtam ami bár átlag processzorhoz képest gyors, azért a GPU kódoláshoz képest piszok lassú volt.
Kiderült hogy a 1.4.2-es verzió óta van a handbrakeben beépített hardveres encoder MAC-hez, Videotoolboxnak hívják szépen és gyorsan dolgozik:
A CQ beállítás hasonlóan működik mint a CRF a x264/265 esetében. Ergo kb azonos csúszka állásnál kb hasonló minőséget kapunk: CQ 60 = CRF 20
Cserébe ez megy 100 fpst 1080p-nél és akár 50-et 4K-nál.
Méretre azért az x265 felett megy, de nem vészesen.
Én mostanság mindent (még nyers fileokat is) CQ60-ban számoltatok át, fórumokon CQ 52-57-es tartományt ajánlják, a CQ70+ meg placebo állítólag.
Az MLRAW-is videóknál a 10 bit az CQ70 a 10bit 422 az CQ80-on készült ProRes422HQ forrásból.Szerk: MrChris: de mindenki tudja hogy attól lesz a kép szinematic ha a zöld levél az sárga
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #31516 üzenetére
Szösszenetet néztem meg, elviselhető a rollingshutterje.
Színekben nekem
Lr def a legjobb, erős bőrszínben, kissé erős a kontrasztja,
MLVApp def kissé frucsa színek és kontraszt, a Kodak vis3 nagyon döglött,
Kodak 2383 egész egyenletes, még ha tiszta sárgás is,
ahogy írod BMDRAW Aces rec709-ben a bőr eléggé false color, ég is meg a vörös is kiütköző.
Ha azt is nézem, hogy mégis csak tavasz van, nem kellene minden lombból őszt csinálni akkor csak a Lr-os marad. -
hibavissza
veterán
Nekem cache funkcióra kell. Vàgàsnàl horror méretűre tud hízni és rendszeresen van 4-5 futó projektem. Viszont ahogy kiderült, M1 TB3 port 1500 MBps-re van butítva íràshoz. És nincs olyan rack ami meg tudnà közelíteni a szabvàny felső hatàràt. Így nem érdemes dràga rackben gondolkozni. Nekem pl. annàl a Sandisknél nem is kellene jobb. Mondjuk az àra beteg. Gyors nvme SSD egyelőre DIY PC only.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31515 üzenetére
Pont ezért is vettem a 2 terás T7 Shield-et. Ez folyamatosan tartja az 1000-1100 MB/s körüli írást.
-
Tuninger
Topikgazda
Próbálgatom az új 700D RAW buildet. Sokat javult a váz RAW-ra való használhatósága, megbízhatóbb lett, valós framinget látni, stabilabb az egész váz úgy hogy mellé gyorsabb lett minden szempontból.
Többször voltam az elmúlt héten filmezni de mivel mindegyik ad-hoc jellegű volt, nem tudtam éppkézkláb videót kirakni belőle.
Így most csak ezt a kis szösszenetet hoztam ami megmutatja az alap "look"okat.Ha valaki szeretne játszani a felvételekkel, ezen a linken mindent elérhet.
A filenevek tartalmazzák a méretét is a filenak/mappának. A tömörített zip-ek és a mappák megegyeznek.
A 10 bit h265 mappa tartalma 1080p 10 bit h265 420 tömörítésű videók kb 20Mbps-en
A 10 bit h265 422 mappa tartalma 1080p 10 h265 422 tömörítésű videók kb 35Mbps-en, de ember legyen a talpán aki kimutatja a különbséget akár 600%-on. A Mac userek töltsék a 422-őt, mindenki más a 420-át mert a 422höz csak az újabb intel procikkal van hardveres gyorsítás, GPU-ból megy talán csak az RTX3xxx szériától.Az MLRAW mappában az összes eredeti felvétel van, ha akarsz vele játszani az MLV App segítségével megteheted
Az általam feldolgozott felvételek BMD Film Pocket 4K gen 4-ben vannak
Amit az MLVAPP-al konvertálsz DNG-be az a Resolve szempontjából BMD Filmben van:
A Lightroom felismeri és kezeli az MLV App-on keresztül konvertált DNG-ket
Mindegyik mappában sokkal több videó van mint amit a kis egy perces szösszenet sugall.
Mivel a legtöbb esetben 1x3 4.2 Anamorphicban mentem, kell egy 3x zoom az X tengelyre hogy rendesen nézzen ki a felvétel amennyiben a DNG fileokkal dolgozol:A Lightroom automatikusan megcsinálja ezt a konverziót.
A kommentek:
MLV app default: gyakorlatilag bedobtam az MLV filet és ahogy beállította az app exportáltam ProResbe
Kodak Vis3 MLVAPP: MLV appon belüli filmsim
Lightroom Default: Ahogy feldolgozza a RAWot a lightroom, semmihez sem nyúltam csak export
Kodak 2383 Filmprint: BMD - Cineon konverzió és Resolve alap Kodak 2383 filmsim
Blackmagic Extended Video: magáért beszél
ACES: akadtak problémáim a 700D ACES konverziójával így ez most pontatlan, ez az ég színéből is látszik, így ez most nem valid match.Ha kérdés van, állok rendelkezésre!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31513 üzenetére
MSI B450 TOMAHAWK MAX. Két Gen2 és két Gen1 USB 3.2 van rajta.
-
hibavissza
veterán
Milyen alaplapod van? Nem mostanában néztem, de WinPc-re elég drágán mérték az USB 3.2-es lapokat is. USB 3.2 2x2 arany árában. USB4 meg a holdon. Szóval nem igazán gazdaságos arrafelé a külső SSD. Viszont már gombokért voltak 2 natív nvme-s alaplapok. Az nagyon tuti. Fiam laposába is 2 darab natív nvme-s SSD-t tettem.
Csak mink itt az almás gulagon kő copjunk ezzel. Hordozni teljesen elég egy egyszerű USB 3.1-es akár. Adatmentésre nekem is egy gagyarék USB 3.2-es rackban van az nvme-s SSD. -
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31510 üzenetére
Van már három (+2 HDD-s). Most kéne a negyedik, de jelenleg nincs a piacon szabvány szerinti rack. Ráadásul úgy tűnik az alap M1 procis gépek alaposan kiherélt "TB3" csatikat kaptak.
[link]Most raktam össze egy Timelapse szoftvert. Elég volt az éjszakai-hajnali fázásból. Egyszerűen hihetetlen, hogy egyik fgép gyártónak sincs erre normális szoftvere. Ki is próbáltam a héten, úgyhogy a te anyagod már csak szúnyogcsípés a krokodil hátára
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31510 üzenetére
Én is vettem egy új 2 terás T7 Shield-et 55-ért, azzal elvagyok egy darabig. Vihetem is magammal ha kell, meg dobálhatom is bele mindenbe, nem lesz baja. A gigabyte/másodperc sebesség meg nekem bőven elég. Úgyis mindig más a szűk keresztmetszet. Az ATEM-hez van egy 1 terás Sandisk Extreme V2, az is tökéletes. A gépben is van két 1 terás belső. Ezeken már bőven elfér minden aktuális melóm. Aztán ha kész, akkor megy minden a NAS-ra, meg felhőbe.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31509 üzenetére
Ha external ssdt szeretnél, építs egyet. Bár 5000-ret ez sem megy, azért a 2500 elég dícséretes sebesség. Pláne hogy nem drága a sebességhez képest.
hozzáteszem hogy én maximálisan elégedett vagyok a kb 800MB/s-re képes samsung T7-el.
Holnap hozok 700D anyagot, lehet felszabadítani helyet, 30 GB a nyers és letölthető. Aztán ha kibontod, még 30GB
-
hibavissza
veterán
Kéne egy új külső rack és az OWC Envoy Expressem közelében sincs az SSD elérhető sebességének elkezdtem nyomozni mit lenne érdemes venni.
Röviden: semmit.
Minden számít. A kábel, az SSD típusa, proci fajtája....annyi a változó, hogy lehetetlen összevadászni a legjobb receptet. Egy biztos. Jelenleg egyik külső rack sem tudja megközelíteni a TB3 elméleti 5000 MBps tempóját. -
Kukcaman
senior tag
Első séták egyike, ígéretes lesz ez. Igaz 60fps-ről lassítva meg még egy warp stabit rárakva, de alakul majd. [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31504 üzenetére
Aki pénzt keres vele annak megéri. Ezzel megy el a legtöbb idő. Ráadásul azért is útálatos mert kb. ezerszer kell újra és újra meghallgatni az adott ingyenes icciri-bucciri szoárét. És ha neadj isten találsz az eleje felé valami kivágni valót, kezdheted elölről...
Reméljük mihamarabb ott lesz a Resolve Studióban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31503 üzenetére
Ha jól láttam 29$/hó...
-
Kukcaman
senior tag
Látom, hogy megosztottak egy AI-s auto vágást, elég király dolog. [link]
Közben találtam egy régebbi videót, amiben a zenében lévő ütemeket jelölgeti be, onnantól meg csak tili-toli a jeleneteket és kész. [link]
A nagy kedvenc meg, amivel én is szívni szoktam néha napokig is. Itt meg katt-katt cső - akár zene hosszabbítás, vagy trimmelés. [link] [link] - a nyugalom megzavarása érdekében keresse fel kezelőorvosát, gyógyzserészét, Premiere pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AM 4 Lapok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest