Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
-
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #31197 üzenetére
Köszi! Ez előbbit megnézem, utóbbira nem vetemednék.
Ami még hiányzik a tökélyhez az szokás szerint a bőrtónus, amit eddig 1 eszköznek nem sikerült megugrania értékelhető szinten (NX500-at kivéve). Csak egy leheletnyi arcpír kéne rá valahogy vázon belül és tökéletes lenne számomra. Van valami unortodox megoldás erre, ami ha nem is direktbe ezt szolgál, de mégis pozitív hatással van rá (?).
nozs23: köszi, arra is ránézek.
-
hito
nagyúr
Hogy tudnám még lágyítani a GH5 képét azon kívül, hogy lehúzom az élességet -5-re? Még mindig túlélesít az én ízlésem szerint. Kár, hogy nem lehet az AF-t 1-2%-kal eltéríteni, komolyan azt csinálnám ha lehetne.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31189 üzenetére
a Macbook Proknál is jött upgrade, kb 60k-val olcsóbb és egy kategóriával magasabbra konfigolt mint az elődje.
Vagyis mondhatjuk hogy a CTO M1 Pro lett egy 160 ezerrel olcsóbb
Várjuk meg mondjuk a teljesítményteszteket, de ahogy az eddigi M2 tesztekből láttam, koppra annyival gyorsabb amennyivel több magos. Meg persze ott van a sávszélesség probléma az alapmodellnél, ami valószínűleg a Pro/Max-ot nem érinti -
b.vr
őstag
válasz
nozs23 #31189 üzenetére
erről még nem néztem teszteket, annyit jegyeznék meg hogy anno amikor macbookban jöttek ki az M2-esek ott azért volt elég komoly reccsenés (ráadásul a topic témájába tartozó videovágás pont érintett volt) mert hiába nőtt a cpu teljesítmény közben meg az ssd-adatbuszon spóroltak az első generációhoz képest és mivel ez lett a korlát, így összességében a teljesítmény romlott. De nyilván meg kell majd nézni tesztekben hogy itt ezt már javították-e.
-
nozs23
addikt
Megjött az M2, M2Pro Mac mini. Érdekes, hogy az áron is faragtak kicsit:
[link] -
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #31185 üzenetére
Köszi!
Nekem nem volt annyira zsibbasztó. Majd az ötödik-hatodiknál már biztos az lesz (10 részt tervezünk csinálni).
A hang az nem tökéletes, tudom (írtam is, hogy mi volt a legfőbb gond). De egyébként a helyszín miatt nem is lehetne olyan "rádiós", amit emlegetsz. Ahhoz kisebb, hangkezelt helyiség kellene, vagy legalább hangfogó szőnyegek, falak felállítva. Plusz a lavalier mikrofonok sem erre vannak kitalálva. A következőn azért próbálok még többet javítani.
Állandó broadcast audio minőséghez azért jócskán be kellene még ruháznom.
Videóhoz szintén. De csak szépen lassan megy. Most például olcsó keverőket, meg wireless HDMI-t nézegetek, mert esélyes, hogy kelleni fog egyre többször mindkettő.
Ja, az intro-t kézből vettem, és néha bemozdult egy kicsit, meg utánarántott az IBIS is. De szerintem még nem zavaró mértékű.
-
hibavissza
veterán
Részvétem, hogy neked ezt a zsibbasztó műsort többször át kellett nyálaznod a vágáshoz. Le a kalappal. Nem néztem végig.
Ami nekem nem tetszett, hogy az elején a kamera forgatásos vágás (nem tudom mi a neve, 360?) után zavaró a rángatózó kép. Ezt nem kézből kellett volna megtartani. Továbbá nekem kicsit kevés a kontraszt. Ezeket nem kritikának írom. Csak nem tetszett.
Amit egyedül hibásnak vélek az a hang. Túl éles, sok a környezeti zaj. Nem broadcast minőség. Egy beszélgetős műsornál ez sokkal fontosabb mint a képi világ. Egyszerűen nem jó hallgatni, nem olvad bele az ember fülébe. A műsorvezetők hangját sokszor tweakelik. Élőben pl. Bocskor Gábor hangja teljesen más. Vele beszéltem élőben azért emlékszem. Rádióban búg valóságban idegesítő, mutáló kamasz hangja van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #31179 üzenetére
Neked is köszi!
A hangokat négy darab Rode Wireless GO II TX adta össze, három a szereplőkön (Rode Lavalier GO-val) és egy az asztalon elrejtve backup-nak. Utóbbi kellett is, mert ötből három felvételnél valamiért nem rögzített az egyik Rode (a linkelt adásnál sem), és az asztalon lévőből kellett összehoznom a műsorvezető hangját. Szerencsére pár hete rátaláltam az Adobe Podcast-re, ami egészen elképesztő dolgokat produkál a szar minőségű hangfelvételekkel. Próbáljátok ki, az állatok le fog esni.
De ha még lesz pár ilyen meló, akkor venni fogok valami olcsóbb hangkeverőt, mert egyre inkább szükségét érzem annak is.
Fények az ottani állandó spot lámpák voltak a mennyezeten (amiket egy kicsit arrébb állítottunk), plusz vittünk két Godox SL60W-t, azok voltak oldalt felállítva két 90-es softboxszal.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #31177 üzenetére
Köszi!
Most négy MILC van, meg három action cam.
De ennél a felvételnél még nem volt meg a második A7III, így totálnak a G9-et kellett betennünk a 12-35-tel. Gondolom, ezen látod is, hogy kicsit más a képe, mint a többinek. Bár megpróbáltam a lehető legjobban összehozni őket.
Oldalt egy Sony és egy Sigma 85-ös fix volt az A7III-okon, f/2.8-ra rekeszelve. A müsivezen meg a Tamron 28-200.
_q:
-
Márton
nagyúr
Nem rossz, bár az én szemem még egy leheletnyi sharpeninget elviselne.
Nem "esik le" a kép a QHD monitoromrólA műsorvezető srác főleg az elején lehetne lazább, határozottabb, picit "gépi" a beszéde, nem tudom hogy mondjam, talán az intonáció pragmatikai funkcióját kéne jobban kidomborítani. Majd belejön.
Amúgy klassz -
vond
MODERÁTOR
No, végeztem az első adás összerakásával:
Szívesen fogadok bármilyen észrevételt.
Meg lehetett volna csinálni megúszósan is, mert nem volt feltétel (és annyit nem is kapok/kapunk érte), de igyekeztem ezt is kimaxolni, amennyire csak lehet (animációk, zenék, hangok, stb.).
Szerencsére a szurkolók nagyon szeretik, a Facebook-on tegnap este óta már 3000 fölött van a megtekintések száma.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31174 üzenetére
Kipróbáltam az S5 II kijelzőjét az A7 III kijelzője mellett. Az S5 0 fényerőn egy picivel kevesebb fényt tolt ki mint a Sony "sunny weather"ön vagyis maxon ahol már egyébként torzítja a színeket. A Pana +3 fényerőn vagyis maxon, kategóriákkal volt világosabb, kb mint egy OLED teló maxon, össze sem volt hasonlítható és nem torzultak a színei.
Az A7 IV / S3 kijelzője jobb, de elmarad szerintem a többiekétől. -
MrChris
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Szerintem már évek óta reszelgették, csak még le akarták húzni az utolsó bőrt is a DFD-ről. Ahogy most S5II-t, szűk egy éven belül lehet majd szépen venni a GH6II-t is. Pénz, pénz, pénz...
Ugyanennyire, vagy akár még jobban is kiakaszt, amit például kijelző terén csinálnak a gyártók (főleg a Sony). A 4 éve 60 ezer forintba kerülő, most kb. 25 ezret érő telefonomban százszor jobb képernyő van, mint az A7III-ban. Egyszerűen hihetetlen, hogy többszáz ezres, milliós MILC vázakba kevés kivétellel nem tudnak rakni a mai elvárásoknak megfelelő kijelzőket, amikor gyakorlatilag pár tíz dolláros cuccokról beszélünk.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31169 üzenetére
Vittem a gépet, de olyan ideges voltam, hogy elfelejtettem fotózni az enyémmel is. Csak a levelezés megtalálása után engedtek pár expót. Agyrém. Amúgy az összképhez nem adott volna hozzá, DP review tesztképei bármikor megmutatják a különbséget. Amit akartam azt megtudtam.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31168 üzenetére
Be kellett volna fotóznod ugyanezt a saját cuccoddal hogy lásd mennyivel jobb az S5
-
hibavissza
veterán
Némi közjáték után (kiderült, hogy az email végén ülő ember rosszul tudta, nincs tesztgép, így egy készleten lévő gépet bontottak, hogy ne anyázva távozzak) nagy nehezen engedtek pár képet készíteni. 6 db-ot csináltam. S5 ergonómia remek, de ez nem hír. A 20-60 kit jóval testesebb élőben, a zoomgyűrű akadt egy ponton. A képe tipikus kitobis. 20 mm nyitva lágy, kicsit zoomolva vagy rekeszelve javul. A próbált darabnak nem volt durva optikai hibája, de nem jól világított tesztábrát fotóztam ISO 100-on. F9-nél ISO 2000 volt. Nekem elég lágy a 20 mm nyitva. Valójában f4-től indul ez az obi. A 3,5-öt csak a markatingesek erőltették.
S5 jól élez át ezzel a kitobival. Teljesen néma, csak a kezemben éreztem, hogy dolgozik a motor. Mindezt rossz fényviszonyok közt. Ennyi teszt nem elég arra, hogy kiderítsem ettől is agyfaszt kapok e mint a gx80 fókuszától. Mivel DFD, esélyes, hogy random megbolondul ez is. Az átélezés teszt alatt is volt egy pici.
[link]
Érdekesség, hogy az országban lévő három Pana resellernek sem ad a Panasonic tesztvázat. 220 Volt is csak pár napra kapta meg az országban lévő egyetlen s5ii vázat. Annyira kicsi itthon a fotós részleg forgalma, hogy nincs pénz normális promóra sem. -
nozs23
addikt
Részletes A7IV / S5II IBIS teszt: [link]
dióhéjban:
Gyaloglással: Active Stab (crop) nélkül minden gyujtótávon jobb az S5II. Active Stab ON a Sonyn jobb eredményt ad 20mm-ig, mint az S5II.
20mm felett, de 24mm-től biztosan sokkal jobb az S5 eredmény, úgy is, hogy az Active Stab (crop) ON a Sonyn.
Statikusra mindkettő jó, de a Boost IS a Panasonicon állványszerű.
A Panasonicos E-stabilizáció teljesen haszontalannak tűnik, sőt, mintha rontana az összképen. -
Tuninger
Topikgazda
Kipróbáltam a cloud computingot és az első tapasztalatok pozitívak:
Röviden: Ha full effectel akarom a videóimat számoltatni, az M1 Macbook kevés. Cloudban viszont 380 forint / óráért kapok RTX 3080-as teljesítményt ami egészen hamar végez a feladattal.
Hosszan: A 4K Timeline + 5 frames Temporal NR + Motion Blur + optical flow kivárhatatlan render időket eredményez a Macbookon. Gondolkodtam asztali PC összerakásán most hogy a GPU árak rendeződtek, egy 3070-el korrekt sebességet lehetne elérni.
Szembejött a TensorDock mint szolgáltatás. Gyakorlatilag GTX 1070-RTX3090Ti-ig (x8) adnak teljesítmény szinteket, alá pedig 1-96 Epyc processzormagot, akár 960GB RAM-al, és ezt szépen be is árazzák.
A legolcsóbb setup kb 170 HUF / óra használati díjjal megy, míg a kimaxolt 8x 3090 Ti-s konfig az 6300 HUF / óra.
Kapsz egy VM-ben futó Win 10-et és azt raksz rá amit akarsz. Nekem mindenem fent van a Google driveban. Felmappeltem network driveként behúztam egy videót és gyönyörűen renderelte a davinci resolve a virtuális gépen..Mondjuk egy 3090-es 10 magos konfiggal is 8 fps-t ment csak a render full effektel, de az konkrétan meg sem mozdul a macbookon.
Lehet fogom 1x-2x használni, átszámoltatom a teljes felvett anyagot, visszatöltöm 10Gbps-en google drivera a rendert és a Macbookon megvágom.
Persze úri móka, mert csak a videók kis részére kell zajszűrés, a (számolt) motion blurral agyonvágott 4K anyag meg már nem is 4K...
1080p-ben meg a macbookon is élhető a render sebesség.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31164 üzenetére
Én a kitobitól teszem függővé ezt a váltást. S5-ön fogom próbálni. Ha normálisan átélez akkor még az is lehet, hogy az első verziót veszem. Soha nem leszek rendezvény videós. Filmezném a boldogiító igent a pár mellől és mindenki engem bámulna, miközben azon meditál, hogy vajon a dagadt hegyomlást hozta a sarkon álló platós kamaz
Ha nem tetszik a rendszer akkor egy 9 milis summiluxot csavarintok a gx80-ra. Kell az uwa, nem tudok mindent panorámával megoldani. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31163 üzenetére
HA-ón van egy S5 egész jó áron, mintha az mk2 után már a kutyának se kellene, ezért egész komolyan elgondolkodtam rajta. Csak mit tegyek rája? Végigpróbáltam most a manuál objektívjeimet a G9-en, hátha azokhoz jó lenne, de ha azt akarom, hogy karcoljanak csak le kell rekeszelni 2-t. Persze alapban is elmegy némelyik, de azért na... 420+ pénzért vasat tenni alájuk kissé sok.
A gyutávjukat (24... 200mm) meg bőven lefedi a kihagyhatatlan Lumix 20-60 kitobi ami meg elég jól szerepel és gyanítom azonos rekeszen van olyan jó mint ezek a fixek. Kb csak az OM100, 135 és 200-as nyújtana nekem extrát, amik amúgy kiváló obik. Valamint a Lumi20-60 mellett legyen még egy fényerős 24/28-70 sok-sok százezerért? Telezoomok is hasonlóan fél misi. GX80+kitobiról persze más a helyzet, akkor meg ott lenne a zabszem, hogy inkább már mk2...
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31162 üzenetére
Mégis lesz váz az obi alá 220-nál! Folyt köv.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #31158 üzenetére
Úgy tűnik 220-ban nincs tesztre ff váz egyáltalán, videopart nekem időben macera. Csak hétköznap délben vannak nyitva. Látatlanban nem veszek még egy szar obit. Úgy néz ki nem lesz ebből semmi egyelőre.
Jó teszt volt abból a szemszögből, h a pana fotós részlege telibe tojja kishazánkat. Nincs egy normális dealerük. -
MrChris
nagyúr
válasz
Egyszer autóval mentem oda a tűzhelyes boltba, két kör után jó messze tudtam csak megállni. Furcsa hogy a parkolóhely nem feltétel az engedélyezésnél. Szerintem lakni a panel kevésbé rossz mint ez a fajta kaptár, még a parkoló is több körülöttük, pedig akkoriban negyed ennyi jármű volt. Néha munkám végett megfordulok ilyenben.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31159 üzenetére
Én nem aszerint osztályozom a lakóhelyeket, hogy a selejtek mennyiért veszik meg. Egymásra ráépült bunkerek. Még egy nyomorult parkolóház sincs. Táblán hirdeti, de nem működött. Tragédia az egész környék. Ahogy tragédia egész budapest. Amúgy csomó cég és valami náci hivatal is székel ott, de tartanak fent parkolót az ügyfeleknek a porta előtt. Gondolom azok nem biciklis futárokkal akarnak üzletelni....
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
szeretném birtokolni az ottani bármelyik 100milliós putri lakást
Amúgy tényleg botrány ott a parkolás.
-
hibavissza
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31148 üzenetére
Írd meg mit láttál, van ott pár kockaház, azokon teszteltem vásárlás előtt a Laowa-t.
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #31154 üzenetére
Ha kapcsolható lenne, akkor igen.
De az eredeti példából is látszik, hogy fixen be lehetne építeni, egy 1600/12800 natív dual ISO szenzornál semmi óriási kompromisszumot nem okozna.
Arról nem is beszélve, hogy az FX30-ból kivették a mechanikus zárat is, pont egy olyan szenzornál, ahol a kiolvasás nem olyan gyors, egy FX3-nál ez sokkal kevesebb kompromisszumot okozna. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Kukcaman #31150 üzenetére
A sonyhoz van third party a canonhoz meg gyári variable
p_adam: Gerald Undone mondta valamelyik (talán pont az S5II?) videójában hogy problémás az IBIS + beépített ND. Ezért is van az FX6-ban ND és nincs IBIS míg az FX3ban fordítva. Valahogy on sensor kellene megoldani.
-
p_adam
addikt
válasz
Kukcaman #31150 üzenetére
Mondjuk egy olyan nem lenne rossz, amit állítani tudsz, ha változik a fény...
A Sony bele tudna tenni fixen egy elektronikus ND-t pl. egy FX3-ba, ha akarna.
Lenne egy állandó 2 értéknyi fényveszteség, de ez olyan nem nagy probléma, hogy cserébe 2 és 7 lépés között fokozatmentesen állítható lenne, akár automatikusan is.
(Persze a saját eladásaikat vetnék vissza vele.) -
hibavissza
veterán
válasz
nozs23 #31130 üzenetére
Szerintem egyetlen egy ostyára van pénzük. Maximum időben eltolva van régebbi és újabb. Mikrolencsék, színszűrők, proci változik. Azokat számozgatja a Sony. Senki nem gyártat párhuzamosan több wafert. Intel, AMD, Nvidia mind egyet gyártat egy időben. A kihozatal optimalizálás miatt. A hibásakat csonkolják egyformára maximum. Olyan amiben pont a pd szenzor helye rossz szerintem nincs. Le van tiltva.
Nem vitatkozok, mivel nem állok itt a gépsor mellett, de ha a Sony-nál nagyobb cégek sem engedhetik meg maguknak akkor kétlem, hogy ők sok különböző wafert rendelnének egy időben. Persze lehetséges. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31144 üzenetére
Technikailag neked akkor sima S5 is jó, az meg van “mindenhol”. A fotoplusnal kiveszik neked vitrinből bármikor. Stokucsa Gáborra írj rá, ott a linken megtalalod en tolem kaptam anno a BGH1-et tesztre, nagyon segítőkész
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31144 üzenetére
Onljne van par RAW galeria a 20-60-hoz ha nem csak tesztabrat akarsz rajta megnezni.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #31143 üzenetére
Ezt most nem értem. A videós workshopon ragad rám valami? Oda nem vágyom. Sokan szuszognak egymás válla fölött. Terjed ez a rohadt covid megint. Egyszer elég volt túlélni. 15 perc kell kettesben a géppel és egy normálisan bevilágított tesztfal. Lehet az kínálópult is. A kitobi hibái érdekelnek. A többit látom a tesztvideókból.
11-kerben van boltjuk. Rájuk csörök hátha van egy kitjük 15 percre. Köszi a tippet. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #31142 üzenetére
Fotoplus akcio
menj el nezd meg, legalabb rakad rad valami, es meg ki is kölcsönözheted ingyen 3 napra. Ha veszel ugyanolyan szívesen fogadják a pénzed mint bármelyik wannabe cinematographernek -
nozs23
addikt
Hybrid Shooter A7IV/S5II: [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #31138 üzenetére
én is láttam és remek kérdés, a grade nélküli felvételen is látszik. valószínűleg szenzorkiolvasásnál valamit összevont. Nekem úgy tűnik mintha kicsit máshogy lenne a lineskipping mint a sonynál. Ez is zizeg egyébként aliasing miatt csúnyán, a második 1080p 50 klippnél egy pillanatra megmozdítom a kamerát és pont a kérdéses részlet is mozog.
-
syC
addikt
válasz
nozs23 #31134 üzenetére
Jó, végülis mindegy. Imádom az ilyen teszteket. Aztán amikor megveszem a gépet, akkor esik ki a csontváz, hogy nem teljesen úgy van, ahogy ... (pl Canon)
A lényeg, hogy a Pana tényleg nagyot gurított most ezzel és hogy egyáltalán vitatkozunk azon, hogy a Sony vagy a Pana AF-je jobb, már önmagában mókás.
-
Tuninger
Topikgazda
Megnézegettem az S5 II teszt felvételeimet. A 1080p 50 fps egy kicsivel jobb mint a sonynál, de nincs dráma.
A 1080p 120 fps hasonló a két kamerán, de a sonynál kisebb a zaj.
A 4K 25 pariban van, a 6K viszont elég komoly a panán-A Sonyval slog2-sgamut3.cine-ben mentem +32-es szaturácóval, a panával VLOG-ban.
A Sonynál a 120fps tesztnél feljebb veszem az élesítést -1-re mivel azon használom 1080p esetében. Előtte végig -7-en megy. A Panánál 0 élesítés 0 NR.Panán 24mm F1.8 volt, EIS bekapcsolva talán a második videótól így kb 26mmen megy. A Sonyn a 28-75 F2.8 volt.
Ha valakit érdekelnek a fileok, ebbe a mappába töltöm épp fel. A Pana 12GB a Sony kb 3GB. Mellékeltem egy alap korrekciós LUT-ot mindkét LOG-hoz.
Gondolkodtam rajta hogy megvágom, de annyira random hogy nincs sok értelme, meg jobb lett volna ezt kint. Lehet rá kellene menni a fotoplus ingyenes kipróbálási lehetőségére február/márciusban 3 napra egy mélyebb teszt erejéig
-
nozs23
addikt
Elmondja a beallitasokat, meg neha ki is van irva. Itt van meg egy: [link] De ugy nez ki szorszalhasogatas, hogy melyik a jobb. Ami jo hir. Viszont elvileg 60fps felett nem mukodik a Phase detect vagy Face detect? Sajnos nem hallom normalisan a videokbol melyik teszi fel a kezet 60p felett.
-
nozs23
addikt
válasz
MrChris #31131 üzenetére
Nem a Leica-tol jon, csak bejelentettek egy szorosabb egyuttmukodest (L2
: [link]). Nem tudom, hogy az itt leirt sok bullshit mit jelent, de szerintem azt, hogy a Leica megkapja a Panasonictol ezt a fokuszrendszert is, ahogy korabban a DFD-t, cserebe a Panasonic rabiggyeszthet meg egy par Leica logot az uvegeire.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31123 üzenetére
A Pana pdaf-ről valahol azt olvastam, hogy a Leica-tól jött. Ezt most nem aprózták el ahogy én feltételeztem róluk, teljes értékűnek tűnik. GH6-ba is nem ártott volna, ha videózással dolgoznék csak nagyon indokolt esetben venném az S5II helyett.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #31123 üzenetére
Valami hardveresen hianyzik. Pont ennyire tudom tudomanyosan megfogalmazni. Meg csak nem is ugyanazt a szenzort hasznaljak, mas a szamozasuk es azon a Sony szenzor spec PDF-en az egyik listazott kulonbseg pont a PDAF.
Amugy nem hiszem, hogy barmi kulonleges kepesseg kene az objektiveknek. A Sony is CDAF-el indult es mukodtek az obik kesobb is. A Panasonicos MFT obik is elmennek az Olympus vazakon. Amig linear motorral vannak ellatva addig nagy gond nem lehet. Ezek a Fuji fele gyors stepping motoros obik neznek ki eleg szarul videoban. De ok sem ilyet hasznalnak mar az ujakban.
Valoszinuleg nem tegnap kezdtek el tesztelni ezt az AF rendszert, ez reszben megmagyarazza a regebbi szenzor hasznalatot is. Egyszeruen eddig nem akartak fizetni erte, viszont meg egy DFD-s vaz valoszinuleg kinyirta volna a businesst, de uj felhasznalokat mar biztos nem tudtak volna behuzni. -
törölt tag
Köszi. Akkor Sony.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
#86883328 #31121 üzenetére
Még mindig a jó öreg Sony A6300 a befutó erre, akár a 16-50-es kittobival. 180k körül mérik a vázat a használt piacon, 25k körül van az obi. Ne tévesszen meg hogy boltban az obi 125k.
A ZV-E10 amit hibavissza ír ugyanazt a képet fogja adni jobb AF-el és van benne konkrétan tárgy bemutató AF mód ahol ha valamit beemelsz a kép közepére, instant arra húz. A hátránya hogy használtan ritkább, újonnan meg 300k+ -ért vannak sokkal okosabb választások.
-
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31120 üzenetére
G9-ben elvileg ugyan az a szenzor van mint az EM1 II-ben. Az tud fázist. Röhögnék, ha fw frissítéssel megkapná. Biztosra veszem, hogy az S5 I-re is rá tudták volna varázsolni fw frissítéssel. Ugyan az a 24-es Sony szenzor van bene mint az a73/4-ben. Tudtommal.
Ahogy nézem az L rendszer üvegei vígan mennek PDAF-fel. Tehát már tervezéskor tudniuk kellett. Még új fw-t sem adtak ki az L obikhoz....tehát évek óta patkány módon hazudoztak a Panasonicnál. Egy ilyen szintű PDAF rendszert nem könnyű összehozni. Nikon, Oly, Fuji nem képes rá ennyi pénzért.
Még azt sem tartom kizártnak, hogy az MFT üvegek is futnának fázissal... -
hibavissza
veterán
Kétfelé válik nálam a történet. Egyrészt vannak szökőévenként fizetős fotós munkáim, párszor vették már meg képeimet is Flickr-ről is, másrészt van családi esemény megörökítés. Családi vonalra megvárom mit gurít az s23. Fizetős vonalon viszont bátrabban vállalnék egy jobb szettel. Másrészt elég aprópénz van ebben az iparban is, ha nem vagy tele buta és gazdag ismerősökkel.
A fotós-videós vonallal azért vagyok óvatos, mert nem biztos, hogy a szabadidőmet van értelme erre áldozni. Német nyelvtanulás (szinten tartás), Python, második diploma is játszik. Ezeket sem lehet fél seggel megülni. Mindent nem lehet. Kéne még egy élet.
-
törölt tag
Üdv.!
Melyik MILC-et ajánlanátok tárgy bemutató videózásra? Itt a (nem arc és nem szem) követő autófókusz a lényeg videózás közben. APSC elég nem kell milliókért full frame.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31118 üzenetére
Persze időnként kiszámolom mennyibe lenne a váltás, mindent eladva most egy S5II váz kijöhet... de érdekes gyutávokról le kell mondanom mint az eq 600 és15mm. Kb a 20-60 kitig terjedne a pénztárcám.
Vázamba a WB fixálást és a stabilizátor státuszképernyőt betehetnék egy újabb fw-be. A most prezentált pdaf-t meg megkaphatja egy G9mk2.
Ahogy látom G9 dömping van a piacon, feltűntek az A7mk3-ak is, másoknál is felbolydult a vezérhangya. -
_q
addikt
válasz
hibavissza #31118 üzenetére
Iphone terveket már elvetetted? Úgy emlékszek amellett érveltél sokáig.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31113 üzenetére
G9-ről nincs sok értelme bármire váltani. Mindent meg lehet vele oldani. Sony szenzor van benne. Gx80 viszont már hobbira is régóta szűk keresztmetszet nálam. Ezzel is meg tudok oldani mindent, de nagyon szenvedős. Sokszor azért nem fotózok, videózok már vele, mert a kívánt eredményért nagyon meg kell dolgozni a gépből kieső anyagot.
-
nozs23
addikt
Meg egy nagyon hasznos aprosag, ami lett: AWB Lock, végre.
-
toyone
őstag
válasz
Tuninger #31114 üzenetére
Nem vittem adaptert sajnos. De a belenagyítás az kell menjen kontakt nélkül is. A focustávolság megjelenítését dobja csak így el. De az amúgy sem annyira lényeges.
Amit ki tudtam próbálni az alapján valóban jól sikerült verziófrissítés.
Személy szerint az X-et megvárnám. +200$ ért van All-I meg SSD-re rögzítés. Amikkel tudnék még azonosulni. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
toyone #31112 üzenetére
Én is nemrég jöttem haza egy S52 taperolásról. Lőttem par vlog samplet, majd feltöltöm cloudba. A stabi mellbevágóan jó. A belenagyítós assistot én is kipróbáltam narumon kedvéért. Ha elektronikus kontakt nélküli obikkal is ilyen jó az nagyon szimpi, én csak a pana 24 1.8-al tudtam próbálni a 220 voltban
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #31110 üzenetére
Mi a kiszemelt? S5II? Nem nagyon szoktam a beszerzésről konzíliumot összehívni, mert ész érvekkel indokolhatatlan.
Ha munkára kellene és jönnének is a megrendelések simán venném pl ezt a vázat, vagy jobbat, drágábbat, drága, jó obikkal.
Az a probléma, hogy pl. G9-be kb ugyan azt a hardvert bele kell tenni, mint egy ff S1 vázba, szinte csak a szenzor a különbség. Valahol régen egy Panás ember magyarázta, hogy a szenzor ára mára jóval olcsóbb mint korábban, az azonos körítés viszont meg hasonló költség szenzormérettől függetlenül. Objektíveknél is hasonló lehet a helyzet.
-
toyone
őstag
Mivel a legtöbb hazai forgalmazónál van tapogatható S5II, így meg tudtam nézni pár apróságot.
narumon
0-ás peaken is bőven sokat mutat már. Szóval az megoldva.
Ami számomra egy hasznos funkció, a sonykban is megtalálható felvétel közbeni belenagyítás és focus csekkelés. A GH6 után ebben is működik. -
nozs23
addikt
A7IV-S5II AF: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #31109 üzenetére
Ma mondtam itthon, hogy eltapsolnék másfél misit a hobbira. Volt öröm
A vicc az egészben, hogy ugyan ez a szett MFT-n jóval drágábban jön ki és nincs követő fókuszod.
G9+10-25+25 400+750+450=1,6 millió. Durva szám.
Ha eltekintek az ekvivalenciától csak valami hasonlóan használható szettet nézek akkor
G9 12-60 kit + 25 1,4 az 630 + 250 = 880 kopejka.
A plusz háromszáz ezresért másik ligába kerülsz. Nulláról az MFT nem életképes ajánlat ma már.
MFT-n van a 20-45-60 fix sor egy gx80/g80-nal ami ultra budget tud lenni és minőségben még mindig ász. Fujin/Olyn is el lehet lenni kis büdzséből, pár fixszel, ha a videózás nem annyira számít.
Amikor ezek nem játszanak, úgy néz ki a következő lépcső az s5II kit és az L rendszer. 105-ös makró az L rendszerben egy százassal hosszabb. Telében a Sigma szintén ott van jó ajánlattal. Meg kell szokni azt a 30% felárat.
Nálam az a kérdés, hogy a 20-60-as kitobi hogy viszonyul rajzban az mft soromhoz. Másik dolog, hogy ez a mostani kit ár az mézesmadzag az early adoptereknek vagy tartósan ez marad. -
MrChris
nagyúr
válasz
narumon #31108 üzenetére
A kitzoomot láttam 95e-t, 50-est is hasonlóért. Kitet csak akkor érdemes, ha használod is, különben alig/nem kapod vissza a pénzed.
Hobbistának, mint nekem azért ezek az árak kissé húzósak, használt piaca meg még nincs. -
narumon
őstag
1.150.000 Br a Kit 20-60 + 50/1.8-al
[link]Ez azért nem rossz ár ha 900 a váz. Kérdés, hogy használtan mennek-e ezek az obik egyáltalán olcsóbban.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31104 üzenetére
Fejlodott am azota a program, nyaron mar irtam rola! Mostmar ugyis tudsz utolag gyrozni ha a kamerában Activeban ment a stabilizáció a felvétel folyamán! És mivel már stabilizált felvételt stabilizálsz tovább, kevésbé érzékeny a záridő problémára.
illetve van catalyst browse adobe premiere integráció. Persze ez fcpx/resolve usernek nem akkora dolog, de van progress -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #31103 üzenetére
Pár hónapja volt egy munkám A7IV-el + 24-105 (ami stabis), azt jó kombónak éreztem a croppos stabival, de nem gyaloglósnak. Náluk többet számít egy jó stabis optika. De tényleg összemérhette volna úgy is őket.
[link] Itt van egy hasonló, ahol croppos móddal is összeveti a G9-el, de még úgy is elég messze vannak egymástól. Amúgy egy csomó youtuber boost IS-el teszelte a gyaloglást, amitől a hajamat tépem, mert mindenhol leírják, hogy nem arra való és össze-vissza rángat tőle, mondjuk ezt minden Panasonic kamerával eljátszák.
Catalystet én dead-endnek tartom, nincs FCP integráció, kikapcsolt stabival kell menni, el kellett állítanod a záridőt, sok a crop. Nagyon körülményes és az eredmény sem mindíg jó. Egyszer próbálkoztam vele, elég volt. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #31102 üzenetére
Igen, az active stabi hianyara utaltam, a sonyk használhatatlanok anélkül, gyakorlatilag az A7 II-A7r5 között nincs változás ibis terén, activeval viszont az élmezőnybe ugranak, catalyst browseal meg az első helyre, warpolás nélkül.
persze én is inkább a crop nélküli ibisre szavazok, csak ez így rosszabbnak tünteti fel a sonykat mint ahogy bárki is használja őket. -
-
Tuninger
Topikgazda
Gene VLOGolt is az S5II-vel egyet
Követem a munkásságát pár éve, ami szembetűnő az A7s III után, az a jobb IBIS, pedig Active stabbal a sony is erős játékos, bármennyire is próbálja elkummantani azt a tesztet Richard Wong nozs23 fenti linkjén.
A többi ugyanolyannak tűnik mint a sonyval, ami jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mozilla Firefox
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest