Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz nozs23 #31099 üzenetére
Brutális az a stabi, és még jobb is lesz szerintem egy-két firmware frissítést követően. Az új fókuszrendszer után a legjobb, leghasznosabb fejlesztés. Fullframe-en, ekkora vázban ez egy jókora technikai bravúr.
Jönnie kéne L-Mount-ra a Tamron-nak, és a Samyang-nak is, akkor lenne igazán jó alternatíva az E-Mount mellett.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nozs23
addikt
S5II stabi teszt: [link] FF-en messze a legjobbnak a tunik, meg a legujabb A7RV uj stabija sem tudja megkozeliteni. GH6-ot meg mindig termeszetesebbnek latom, kicsit tobb mozgas van benne, mint az S5-ben, ami simabb, de neha-neha meg befigyel egy berangas, ami elarulja (kozel sem annyi, mint az elso generacional). Az osszes teszt preproduction fw-el van tesztelve, ugyhogy siman lehet, hogy mire megkapjak a felhasznalok reszelve lesznek meg a dolgok.
-
nozs23
addikt
AF sigma obikkal: [link]
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31088 üzenetére
Eurokolhoz.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31093 üzenetére
1.50, Fotopluson fent van. Amugy remek obi a 20-60.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #31091 üzenetére
Nem találtam jó tesztet. Ha jó a kit, nem decenteres és nem kontrollálhatatlanul rossz a sarkokban akkor elég lenne mellé egy 105-ös makró. Kíváncsi vagyok mennyi lesz a 20-60-as s5 ii kit. Két mft fix eladása fedezné a 105-öt. Gx80-at megtartanám egy 14-es vagy 20-as fix-szel. Vagy eladnám és vennék egy Gopro-t.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #31084 üzenetére
Hát ami az S5-ön is volt - 20-60 + 50 1.8 - ez bőven elég mindenre (IS)
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31089 üzenetére
Ugyanannyiba kerulnek.
-
MrChris
nagyúr
válasz nozs23 #31081 üzenetére
Na aztat nem is tudtam. De szerintem nem csábulok el. Sajnos az S5II-ben a leírás szerint kézből nem jó a highres.
hibavissza: az eurokolhoz árfolyam különbséggel bő 300€-val drágábbra jön ki mint usánkában. Manuálokhoz vagy egy olcsó ff-t szereznék be, vagy tényleg lecserélném a szettet.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31084 üzenetére
Én Sigma 24-70 F2.8-cat és Pana 18 1.8-at tekernék rá. Más nem is nagyon kell.
Megnéztem pár tesztet. Ez alapján a Sony A7 IV-hez képest 200 ezerrel olcsóbban kapsz:
- Picivel gyengébb dinamikát (12,3 EV vs 12,8 EV SNR2) - Gerald Undone
- Picivel gyengébb 1080p-t (Caleb Pike)
- hangyányival gyengébb üzemidőt (Caleb Pike)
- Mindent verő IBIS-t (CVP)
- jó high iso-t ( Potato Jet)
- Sony megközelítő AF-et (összes videó)Ha úgy nézzük hogy 900k vs 1,1M akkor tényleg nagyon jó vétel lett.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz narumon #31083 üzenetére
Mit tekersz rá? A 20-60-as kitobin kívül én nem láttam bomba vételeket a szortimentben. Nekem kéne egy makro-portré kombó egy fényerős uwa és egy tele zoom a kit mellé. Mondjuk a tele zoom és portré makró esetleg lehet egy 50-200 körüli f4-es obi jó közelponttal. Egy 120 millis f2,8 makró lenne az ideális. Azzal kivéltanám a kistelét is.
Talán egy 24-105 f2,8 makró kiválthatna szinte mindent. Normális rajzzal és fókusszal az sehol nincs meg értelmezhető összegből. Canon RF 24-105 f4 500 ezer+ körül van. Az f4 nekem kevés nagylátón. Ennyi erővel vehetek egy f2 uwa-t mft-re. Hehe.[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz hibavissza #31078 üzenetére
Valami megérzéstől vezérelve nyár végén eladtam az S5I-et (jól szálltam ki belőle), de most Május végére kell az utód. És úgy nézem, hogy akkor nekem ez egy S5II lesz.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31080 üzenetére
Ahogy Nozs23 írta az S1 egy durva munkagép, ha nem kell követő AF. Fotóra is zseniális.
Végre eljutottunk oda, hogy nem a specifikáción megy a fingreszelés és cicaharc, hanem a képalkotás lényege, az objektív felhozatal dönt.
Sok manuállal a fiókban biztos beneveznék egy S1-re. MFT pont a karaktert heréli a manuális obikban. Manuálisnál mondjuk lényeges a peaking, kérdés abban hogy remekel az s1. Lehet Narumon küldte vissza az Alzára
Apropó, ugyan itt S5 I. átvétel. Jelige: szaréhugyé'
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #31071 üzenetére
Ez jó nagy bunkóság a RED-től. Nem is értem hogy lehetett ilyen kiváltságot manapság ezen a téren elérni. De hát a szabad világban az űrhajó fellövést se szabad végig közvetíteni, mert egy magasságtól már szerzői jogvédelem, vagy mi a tököm alatt áll...
hibavissza: az jó kis ár, de én pl. pont S1-t nem vennék, videóban G9 már a specificationban is jobb és videóképre is.
nozs23: Az milyen bosszantó, hogy a DFD szépen bekeretezi a humánt, még a szemét is megtalálja, de toszik élesíteni, nem csinál semmit.
Annak a Lumix 50/1.8-nak ahol még csak kicsit mos ott ritka ronda a bokéja. Canon R6II nem csak elmaradozik, hanem többinél többször darabosan mozgatja a fókuszt.
Erre az S5II-re már elcserélném a G9-t, számottevő előrelépés. Csak a kitobin kívül pénztárcámból mit bírnék rátenni ha nem ebből élek? Vannak régi de kiváló manuáljaim... de akkor meg minek a supi AF? -
hibavissza
veterán
válasz nozs23 #31074 üzenetére
El kell fogadni, hogy egy szinte kompromisszum mentes, munkára is alkalmas hibrid váz 1 millió. R6, a74, S5II. De legalább már háromból lehet választani. Az átkosban, 280-as árfolyamon 700 ezer lenne ugyan ez. Ha 900-ért adja itthon a Pana az 260 ezres ajándék. Kérdés, hogy ez valami induló akció vagy ennyi lesz itthon? Vagy ők tudnak valamit?
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
[link] Alzán S1+ 20-60 felbontott, de teljes garis 710-ért.
-
nozs23
addikt
AF teszt A7IV-el, R6II-vel: [link] Canonnal jobbnak tunik, lol.
-
narumon
őstag
Hú de jó, hogy nem vettem friss kamit év végén. Kérdés, hogy az S5II-ben lesz normális focus peaking?
Gerald Undone: [link]
-
nozs23
addikt
Még egy AF hangsulyos teszt: [link]
-
nozs23
addikt
Teszt + AF: [link] Jonak tunik. Hunting nincs. A7IV-el osszevetve nagyon kozel vannak, de a Sony talan jobban trackel.
Magyar ár: 900.000
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
S5II
[link] -
-
Kukcaman
senior tag
S22 meg a milc-ről beszél a scrác.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz nozs23 #31066 üzenetére
Már (még?) privát a videó.
a sigma 24-70 2.8-cal lenne izgis egy s5II
a raw csak external lehet ha nem akarnak balhézni a reddel, ugyanakkor már a sima s5 is tudott external rawot 5.9K-ban.
ugyanakkor a húzó a használt obipark a sonynál, ami a panánál sokkal korlátosabb, pláne itthon.
2000 usd az s5II
2200 usd az s5IIx a rumor alapján. A különbség az internal prores és a streaming funkciók -
nozs23
addikt
Elao video kint is van, bar nem reszletes. Azt mondja az AF az fixed es night&day az elozohoz kepest: [link]
S5IIX-rol azt mondja, hogy tud RAW-t felvenni, bar azt nem emliti, hogy internal vagy external.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz nozs23 #31064 üzenetére
Sony EF-re van most a legjobb obikínálat. Azzal hasonlítom. Ezen csak a Sigma tud változtatni. Panasonic L obik drágák nekem. Szerintem másnak is. Van az az ár amennyiért 7-400 f0,95 pancake sem érdekel Főleg míg Panáék útkeresésben vannak af terén. Benne van a levegőben, hogy az s5II-vel "kuka" az eddigi obipark. Láttunk már ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31063 üzenetére
Szerintem alapvetően a Sigma úgy navigál, hogy a megjelentetett objektívek kelendőek legyenek E-Mounton is, így eléggé be vannak korlátozva, mert az már elég szaturált.
Szvsz eléggé rendben van már az L-Mount kínálat. Árban sem drágábbak, mint a konkurencia. Persze ezt nyilván felhasználó válogatja, ha nincs olyan, amit elképzeltél, akkor nincs. Viccnek nem nevezném. A most megjelenő 14-28-al már 14 Panasonic optika lesz, 18 Sigma (ami direkt MILC-re készült, a DSLR adeptáltakat nem számolom) + zárójelben Leica, annak a két embernek, akit az érdekel. Többnyire a Sigmák is megkaptak a focus ring kontrol támogatást a Panasonictól, szerintem PDAF-el sem lesz gondjuk. -
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31062 üzenetére
Talán a pdaf lehetővé teszi, hogy megjelenjenek normális obik a rendszerben Sigmáéktól. Ami most van a Pana kitzoom kivételével viccnek is rossz. Bíztató.
Az eddig kiadott obik támogatására leszek kíváncsi. Egyébként a pdaf önmagában nem garancia a jó követő fókuszra. Arra kizárólag a Sony matrica volt eddig is garancia. Szóval a jó és emberibb árú obik megjelenésén kívül én másban most nem bízom. 2000 dolláros váz ár megtámogatva pár best buy Sigma optikával elég vonzó ajánlat, hacsak nem térdel le csúnyán az első generációs pdaf á lá Fuji/Oly.[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz Tuninger #31060 üzenetére
Az ár viszont úgy néz ki változatlan marad. 2000USD nyitóáron nagyon vonzó ajánlat lehet.
PDAF-on kívül lesz internal 6k, jobb EVF, fullsize HDMI, 4.2.2 C4K/60.
Illetve a Sonyval ellentétben a Panasonic itthon is normálisan szokott árazni. (Bár az utóbbi időben az A7IV-re is voltak jó dealek itthon.) -
Tuninger
Topikgazda
Ma délután jelenti be a Panasonic az S5 II-őt ami egy S5 PDAF-el. Vagyis kihoznak egy A74-et. Ideje volt már, kivancsi leszek a tesztekre, kár hogy a szenzor marad a régi IMX410, vagyis marad a croppos 4k60
-
Sordoran
addikt
válasz hibavissza #31057 üzenetére
Mikor nálam is felpuffadt egyik patona akksi, és alig tudtam kiszedni gépből, akkor döntöttem úgy, hogy csak eredeti gyárit használok. Most áldom magam, hogy pár ezerrel drágábban volt eredeti külső töltővel az új akksi, így a patona töltőt csak 1-2x viszem magammal, alig van használva. Jövőben annyit se fogom használni, csak vészmegoldásként lesz nálam.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
törölt tag
Overhead (felülnézetes) videókat szeretnék löni, jelenleg tripodot használok, de mindig belelóg a láb plusz nem is teljesen vízszintes. Tudtok ajánlani valami megbízható állványt? Igazából egyelöre telefonnal lövöm, úgyhogy nem kell a világ minden súlyát kibírnia.
-
hibavissza
veterán
Igen. Elvileg a Patona is típus specifikus (BLG10) töltőt adott. Megmértem, jó értékekkel tölt, de a gépben töltve nem melegszik annyira. Vagy van benne egy hőszenzor vagy a töltőáramnak váltakoznia kell valami ciklus szerint amit a Patona nem ismer.
Ott bukott ki a dolog, hogy a puffadás után vett gyári aksik is elkezdtek enyhén duzzadni. Nincs itthon infrás hőmérőm, de kézzel saccolva 45 fok fölé melegszik a Patonában töltött aksi. A gépben töltve biztosan ez alatt marad.
Mondjuk amennyit mostanában előveszem kérdés, hogy a három aksim mire nem elég? Azokat pedig eltöltögetem a gépben is....
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #31054 üzenetére
Mihez való töltő, GX80-hoz?
Én ahhoz valami kínai szart használok. Nem sokat töltöm (mert a gépet se sűrűn veszem elő), de eddig nem volt gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Rájöttem, hogy a Patona külső töltő fújja fel az aksikat. A gépben töltve nem puffadnak. Nem is melegszenek fel annyira, igaz sokkal lassabb a töltés. Úgy tűnik nem a Patona aksival van a gond, hanem a hozzájuk adott töltő túl nagy árammal tölt. Be kell ruháznom egy Panasonic gyári töltőre. Még nem kerestem rá, biztos horror az ára.
-
vond
MODERÁTOR
A jövőre való tekintettel (is) én inkább Extreme Pro-t vennék, vagy más, legalább V30-as jelölésű kártyát. De ha most nem akarsz annyit költeni, akkor a G6-ba jó lesz az Ultra is. Max. később cseréled, ezt meg beteszed telefonba. És igen, egy jó kártyaolvasó se ártana. Én már sok-sok éve ilyeneket használok mindenhol, teljes megelégedéssel.
Boldog, videós eszközök vásárlásában és használatában gazdag új évet kívánok mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
sziasztok!
Búék!
és Segítsetek légy szíves.A g6-ba szeretnék egy 128 gigás SDXC (ez a maximum amit lehet) kártyát vásárolni.
Ezt néztem ki: [link] ez jó lehet videózásra?
+ esetleg tanácsolnátok valami eszközt, amivel az adatátvitelt lehetne kicsit gyorsítani, mint kábelről a gépet összekötve? Esetleg kártyaolvasó jobb lehetne?
-
syC
addikt
Szegény A7iv-em itt hallgatja, milyen csúnya, szörnyű dolgokat mondtok róla. De én azért vagyok annyira rendes és megnyugtattam, elmondtam neki hogy nagyon szeretem és mióta együtt vagyunk, másra rá sem néztem, SAR-t is havonta olvasom, ph aprót meg még annyira sem. Teljesen összecsiszolódtunk, tiszta first sight.
BUÉK mindenkinek!
•
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #31044 üzenetére
Húúú, de baromira untam. Milyen lehet a hosszú film? Ott egy óráig nézhetem, hogy sétálnak és álldogálnak a tengerparton? 1:28-nál rossz a vágás, majdnem két ugyanolyan kompót egymáson. Az kizökkentett az unalomból, de nem jó értelemben.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Kukcaman #31044 üzenetére
A 15 - 20 minute Feature Film produced in the unique ‘Rowe Films’ filmic style
A video of your full wedding ceremony, completely uncut, and as it happened
A video of your full speeches/toasts, uncut and as they happened
Drone Use is included as standard
Full coverage of the wedding day, from prep to party, with no set hours or time limits
All costs and expenses relating to travel, and the production of your wedding filmÁr nincs, de simán kerül 5-6000 GBP-be.
Szerintem nagyon túl van tolva, nem a párról szól hanem hogy mekkora gigászi nagy cinematographer ez a Tommy gyerek. Nem mondom, sok szép shot van benne, de látszik hogy most épp a bloom mániás időszakát éli. Menő hogy 4K ProRest tud a kamera hogy aztán 720p minőséget pakoljunk ki a végén. a 3,5 percből akár több másodpercre is láthatjuk a pár arcát és érzelmeit! De a lemenő nap fényéből abból kijut 2 perc.
A vágás jó és sok helyen összejön a classic film look és bár én tudnék ilyet. De a kevesebb néha több itt nagyon érvényesül. -
Kukcaman
senior tag
Frankó kis esküvői videó, ezért a nyúlfarokért fizetnek, vagy kaphatnak mellé valami hosszabb verziót is? Mi a módi UK-ban? [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #31040 üzenetére
A Galaxyt eladtam, nem próbáltam ki végül vele a MotionCamet.
A OnePluson meg a 11-es droiddal van full funkcionalitás. Bár érdekes mert régebbi MotionCam verzióval volt 4K 60 fps, most meg 4K 48 a max.
1080p 24fps-en managelhető a fileméret, persze ott se eszik keveset. Általában rádobom a Samsung T7-et átmásolom rá az MCRAWokat és az SSDről dolgozom utána -
MrChris
nagyúr
-
Kukcaman
senior tag
Nem hozott semmit a miku cserébe kész lettem egy videóval.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #31033 üzenetére
350-ért nem biztos, hogy könnyen elmegy használtan. Főleg most, hogy még erre is van 80.000-es visszatérítés. 390-ért ki lehet így hozni a teljesen újat.
Még átgondolom, hogy kibontom-e. De tény, szuper lenne összevetni a Tamronnal, meg úgy egyébként is, olyan kis patent, minőségi cuccnak gondoltam mindig is, ezért is csábító, hiába "csak" f/4-es.
Egyelőre várom, hogy leteljen az egy hónap, és bejelentkezhessek a 160 ezerért.
Narumon most akkor gép nélkül van, vagy? Hogyan lehet azt bírni?
-
Tuninger
Topikgazda
Olyan 350-et ér akkor is ha bontatlan meg akkor is ha hasznaltad.
pont amikor vetted a Tamront akkor beszelgettük ezt mint alternatívát. Remek alkalom lenne összemerni a kettőt. Valszeg használhatóság terén a Tamron nyer az átfogás miatt, de azért nagyon jó lesz használni a sonyt és valszeg “elég” lesz az átfogás és mellé a fix fényerő is kellemes lesz. Nem gondolom hogy cserélnéd a tamront de tuti nem hagynám ki a lehetőséget a próbára -
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #31031 üzenetére
Hát, csábító, hogy kipróbáljam a 24-105-öt, de úgy kalkuláltam, hogy minél jobb áron szeretném eladni. Ebben nem segít az, ha elkezdem használni. Nem véletlenül vágtam be egyből a szekrénybe.
Miben nyújtana nekem többet, jobbat, mint a Tamron 28-200? Oké, az OSS, meg a 24 mm elég nyilvánvaló előny, és egy picit tovább is marad f/4, mint a Tamron. Kezdő fényerőben, átfogásban viszont jobb a 28-200. Nem érezdnéd luxusnak megtartani mind a kettőt?
Már elindult a fix őrület is, ne félj. Egyelőre az f/1.8-as 35-tel és 85-tel. Szeretem is mind a kettőt. Bár jobb lenne többet használni őket. Valószínűleg meg fogok próbálni a nyáron 1-2 esküvőt csak ezzel a 35+85 kombóval, kiegészítve pár UWA snittel. Két idei szeptemberi esküvőn használtam már őket a Tamron mellett. Iszonyat sokat hozzáadtak a minőséghez.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon örülök hogy ilyen mélységekben megadtad magad a sötét (sony) oldalnak.
Narumon is vergődik mert eladta az S5-öt és viszket hogy venni kellene valamit, de még nem látja hogy a sony az egyetlen helyes út.villámsebesen bontsd ki azt a 24-105-öt mert parádés obi, sőt a kategoriaja legjobbja. Tuti összeereszteném pár tesztre a Tamronnal.
a két váz miatt akkor johet a zoomok lecserelese fixekre -
vond
MODERÁTOR
Boldog karácsonyt Mindenkinek!
Tuninger: Nekem ugyan 1-2 héttel előtte, de hozott egy második A7III-at*. Sony 24-105-tel, de az obit elvileg ki sem bontom soha. Egyelőre tartom magam hozzá.
* Már meg is volt az első bevetése. Egy templomi koncertet kellett rögzítenünk. Szuper, hogy a haveréval együtt van négy ugyanolyan vázunk. Ezzel már kb. mindent meg tudunk oldani. Ha egyedül megyek melózni, akkor meg sokszor megváltás lesz nekem is, hogy két ugyanolyan géppel tudok egyszerre fotózni, videózni.
-
Kukcaman
senior tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek
-
Kukcaman
senior tag
Egy kis "humor " esküvői videósoknak 😂[link]
Szab13: a zenét -1re szoktam állítani, ha csak az a hang van rajta az idovonalon.
-
szab13
aktív tag
Sziasztok két kérdésem lenne.
1, Premier Pro-ban van arra lehetőség, hogy Media Browser-ban a videók ne file name szerint legyenek sorban, hanem készítés dátuma szerint?
2, Elkészült videónál, a hang (utólag hozzáadott zene) kicsit torz, "túlvezérelt"
De a sequence felületen rendben van. Mit lehet a gond a exportnál?Köszönöm
-
-
_q
addikt
válasz nozs23 #31013 üzenetére
Nem is figyeltem az oldalt, de tényleg most akciós. Ahogy látom már van v2 is, nekem a v1 van még csak meg, de lehet upgradelek. Régen azt írták, hogy lehet majd a v1-ről kedvezményesebben upgradelni, de most ezt nem találom.
#31014rwin5
Sajnos minden csak drágább lesz. Én még a jelenlegi akciós ár feléért vettem. Azóta ha kell youtube index kép vagy fotót minimálisan retusálni, akkor ezzel szoktam. Szerintem jó vétel volt. Bizonyos dolgokban jobb is mint a PS, de persze nem mindnekinek való.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Mindent kihoztál a helyzetből, főleg egyedül többet is tettél Ennyi látószög és még a hang is szinkronban. A beszéd is rendben volt, mondjuk ez nem rajtad múlott Na meg láthattam a ninja gépészkedésedet is
- Tudom tudom, az alsó gépállás mindig sokat hozzáad - a nők számára mondjuk pont nem fog tetszeni, mert "látszik a tokám".
- A végén összeálltak a közös fotóra, ott még néztem volna tovább az egész csoportot.Mit szólt hozzá a pár?
-
-
vond
MODERÁTOR
Ja, ki kellett ugye szedni minden gépészkedést a gimbalos felvételekből, ezért érezheted néhol soknak a vágást. Próbáltam a lehető legváltozatosabb, legjobb képeket adni a fő kamerával, mert zenés klip is készül az esküvőről. Ha csak a szertartást kellett volna rögzíteni, akkor azért nem mászkálok, meg variálok ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Elkészültem egy újabb esküvői szertartás videóval. Itt is egyedül voltam, ráadásul a GoPro-t elfelejtettem bekapcsolni a nagy rohanásban, így az csak a felétől él. A helyszín az valami botrányos volt fényileg, láthatjátok is. Próbáltam a maximumot kihozni ebből a foltokban árnyékos helyzetből, hogy ne égjen ki minden a francba, ezért aztán a feketeszint itt még a szokásosnál is feljebb van. De még így sem az igazi. Tiszta hülye, aki ilyen helyre teszi a szertartásokat. Nem is értem.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31007 üzenetére
Pedig minden téren brutálisat esik a minőség a váltásnál, bár én monitoron néztem nem telón. Csak Csaba pont az akit a content miatt nézel és nem a képminőség miatt. Én nem szeretem a stílusát, de ügyesen prezentál.
-
rwin5
őstag
Youtube videó indexkép szerkesztésre valami photoshop javaslat? Glimpet láttam, de nem győzött meg az értékelése, nem baj, ha fizetős, ennyi pénzt beleinvesztálnék.
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31004 üzenetére
Átszaladtam a videón, hol vált benne szifonra?
Ezt mondom, nem veszed észre. Amúgy mondja mikortól.nem értem a kritikád, alig van fókusz vadászat
Másról nem szól az összes videója. Betalál-nem talál. Vágás után...Tök jók a színek. Háttérmosás az pont alig van,
A melegbe húzott WB és visszahúzott szaturáció. Háttérmosás nincs csak háttérhomályosítás. Gyötrelem a szemnek. Vagy legyen tökig éles minden vagy emeljük ki rendesen a témát. Azért "jó" az MFT, mert egyiket sem tudja a szokásos f2,8-4 lencsékkel.
Ezek mondjuk a lookhoz tartoznak. Ízlés dolga. -
_q
addikt
válasz theporcupine #31005 üzenetére
Kamerával a képzben profinak tűnhetsz, aki komolyabban foglalkozik a témával és akár olyan médiában jelenik meg a tartalom ahol nem örülnek neki. Telefon esetén amatőrnek tűnsz, a felhasználás és publikálás is ehhez mérten alacsony rizikót feltételez a laikus számára. Amúgy fura tényleg.
-
theporcupine
tag
válasz MrChris #31004 üzenetére
Azért az érdekes, hogy ebben a videóban is azt mondják és én is tapasztaltam, gondolom, mások is, hogy kamerával videózol egyből megtalál biztonságiőr, rendőr, akárki, hogy mit csinálsz. Ugyanez telóval senkit nem zavar. Miközben itt arról van szó, hogy hasonló, vagy ugyanolyan felvételt lehet csinálni azzal is. Elég értelmetlen.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #30993 üzenetére
Átszaladtam a videón, hol vált benne szifonra? Párat nézegettem, de nem értem a kritikád, alig van fókusz vadászat, "nyomorék OM1"? Tök jók a színek. Háttérmosás az pont alig van, lehet mindent jól látni, elvégre az is lényeg, nem csak a pofát mosott háttérrel.
-
hibavissza
veterán
S22. Szifon erősen túlárazott. Telefon ügyben teljesen egyetértek. A dolog ott bukik meg, hogy 2022-ben már nem lehet olcsó és jó telefont venni. Az A53 170 ezer forint és azért az is kompromisszumos. Nekem ez is irreális. Akkor legyen 3 kiló és tudjon mindent. Xiaomiban is ami normális bőven 100 fölé megy. A 100 ezres telefont ugyan úgy diszkomfortos tartanom mint a 300 ezrest...akkor már mindegy.
Egy akadós oprendszerű, random hívásokat nem fogató, homályos képeket lövő darabért pedig egyszerűen nem adok pénzt. Egyre több céges flottából kerülnek ki az egypálcás kínai szutykok. Xiaomi, Nokia, stb. Sok velük a gond. -
nozs23
addikt
4-5-ert maximum hasznalt szettet tud osszerakni, akkor hasonlitsuk hasznalt telefon arahoz. Gepet is el lehet ejteni. Nem tudom hanyszor zuhant mar a telom tokban, de semmi baja, a gep egyet sem elne tul. Egyszeruen rohadt kenyelmes, hogy van 4 stabilizalt latoszoged egy kattintasra. 3rd party appal akar egyszerre is rogzithetsz. Ja es mind 4k/60 dolby vision.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #31000 üzenetére
Én értem, hogy tök jó a teló, mert már tud vállalható videós minőséget, meg mindig nálad van, meg kicsi, meg minden. De mennyi most egy Pro Szifon? Nem vagyok naprakész a témában. Fél milla? Annyiért én már inkább vennék egy G9-et, meg egy csomó mindent mellé. Vagy akár rendszert is váltanék, eladva a meglévő cuccokat. De ő tudja, mennyire akarja komolyan tolni az ipart.
Persze van olcsóbb mobil is, amivel lehet videóz(gat)ni. És mellé egy komolyabb videós szett. Én még mindig inkább ezt az utat választanám.
Amúgy nálam kb. az élettel összeegyeztethetetlen 4-500 ezret kiadni egy telefonért, amit rohadt könnyű leejteni, elveszíteni, stb., meg az esetek többségében nem is munkaeszköz. Néztem a sokatok által emlegetett RAW képes telókat is, mert épp összetörtem a Note 7 kijelzőjét, és akkor már mondom olyat veszek, ami nagy szintlépés videóban, fotóban is. De basszus, még a használt 1+8Pro is 130+ (lenne, ha lenne).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest