- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33990 üzenetére
Olyan 150-ben húznám meg a felső határt (viszont használt piac is játszik) és kellene tele kamera, mert használja.
Ezt jelenleg kb csak az S23 ugorja meg, de ott legalább belefér nagyobb tárhelyes. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33987 üzenetére
Ez most egy olyan komplikált szituáció, hogy a OnePlus 8 Pro a gyereknek a "mesenézős", nekem meg a "raw videós" telefonom. Asszonynak van egy Huawei P30-a amire 2022ben jött utoljára biztonsági frissítés, ráadásul csak android 10 és szeretném ha váltana, de nem akar nagyobb telót. Mégis adja magát hogy próbálja ki a OnePlust, Android 15tel hogy működne e neki. Kb olyan hogy kicsi de jó (és 3 kamerás) android nincs is jelenleg a piacon a Galaxy S23-24-25 kivételével.
De azon kívül hogy nem akarja, még a kamera se működjön rendesen, nagyon hendicappel indul az elképzelés
Egyelőre 2 percet nyomkodtam a GCAM-et, így hogy custom rom miatt minden funkciót elér, gyártói megkötés nélkül, jónak tűnik.
iPhone teljesen ki van zárva "mer csak". Pedig airdroppos arany élet lenne.Nekem meg ideje lenne már végre csinálni egy OnePlus vs iPhone videó tesztet.
-
Tuninger
Topikgazda
Hosszú hosszú idő után nekiveselkedtem és felfraktam egy custom romot a OnePlus 8 Prora (Android 15, LineageOS)
sokkal stabilabb a motion cam, 4K 30 fps raw stabil, nincs framedrop (gyárival 20 mp után, roottal 38 mp után dobál), 4 percig viszi drop nélkül a directLOGot is, a 4K 50 fps raw is stabil kb 1 percig.
egy topicidegen kérdés, de hátha valaki irányt tudna mutatni: kellene nekem egy olyan app, amivel portré módos fake dofos fotókat tudok lőni a telóval. A custom rommal sokat nyertem a raw video oldalon, de rengeteget vesztettem a multiframe analizálós fotó oldalon. Olyan kamera appom van amin mindent lehet állitani, csak épp a gyári app “mindent megoldok helyetted” funkciója, és a kamu background blur hiányzik
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #33981 üzenetére
Nekem 3 éve pihen a polcon a 700D (ugyanaz mint az eosm), abból szerintem az utóbbi 1.5 évben 2x ha hozzányúltam, de tudom hogyha eladnám, bökné a csőrömet hogy kell egy raw képes gép
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Khaosz55 #33973 üzenetére
Inkább utólag korrigáld ha az minden teszten kielégítő eredményt adott. Ha kamerán állítod az expót minden szín elmászik, hiszen nem LOG-ban veszel fel, így lehet az alexpós felvételt még többet kell masszírozni utólag.
ennyit arról hogy a hero 8 meg sötét volt, most az lesz a nyertes out of cam
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
A metaboned még rosszabbul dokumentált, hiszen a csóróbbja használ adaptert, azok meg nem fizetik ki a metabones felárát..
vagyis ez is hasznos info, rakhatnál fel pár cdaf video samplet, mennyire használható.de nem az volt hogy az a7c elment és most csak fujijaid vannak? Már elvesztettem a fonalat
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33929 üzenetére
Elvileg létezhetnek a valós életben olyan színek amik túllógnak a REC2020-on, ha jól tudom ezért kellett váltani.
Meg azért mert bele akar kóstolni a fuji a cinema világba
Egyébként egészen odáig amíg nem nézed meg a RAW-ban kieső anyag színeit a kamerából nem is látod mi hiányzik. De akkor viszont mellbe vágó...
Mondom ezt úgy, hogy én kevésbé vagyok érzékeny a problémára.. -
-
Tuninger
Topikgazda
Az elegáns zoomot legolcsóbban vagy egy handycammel, vagy egy Sony 18-105 F4-el tudnád megoldani, ami Powerzoomos és APSC módban szépen működne az A7-en, használtan kb 120k.
Irígyellek, mások egész csapatot visznek ilyen melóra, te meg egyedül lehozod és elteszed a másik 5 ember pénzét. Gazdagság van itt kéremszépen.
Az egyik kedvenc epizódom jut eszembe rólad a Tom és Jerryből: -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33909 üzenetére
Voltak érvek mindkét oldalon, én vártam és továbbra is várom a te bizonyításodat. Az utolsó két hsz nem tartalmazott érdemi előrelépést.
-
Tuninger
Topikgazda
Sajnálom hibavissza, Stauffenberg, csak hergeltétek egymást, töröltem mindkét hozzászólást.
-
Tuninger
Topikgazda
Be van kapcsolva az iGPU a biosban? Ha nincs dedikalt csak igpu akkor frissek a hozza tartozo driverek? Ha davinci resolve es van dedikalt gpu akkor a beallitasokban allitsd be hogy a decodinghoz az igput, az encodinghoz a dedikaltat hasznalja.
10 bit 420 teljesen elég fujihoz, semmit sem ad a kepminőséghez a 422 a chroma smooting miatt
-
Tuninger
Topikgazda
Minden képstílust érint a probléma, csak LOGnál a leglátványosabb.
Az hogy szép telt színeket tudsz előcsalni megfelelő beállítással, az nem jelenti azt hogy ne hiányozhatnának árnyalatok.
A 8 bites a6300zam több (szín)árnyalatot tartalmazott logban mint az X-T3 10 bit logban. Ettől még a sonyn előhozható volt a sávosodás, a fujin nem.Ne feszülj rajta, a fujinál inkább az AF idegessége vagy a stabi rángatása a probléma mint a chroma mosás. Szép képet ad és részletesség is pazar. Az meg mikor hogy csal a dinamikával, az meg kb senkit sem érdekel. Pláne hogy te nem is logban lősz.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33894 üzenetére
Ha én lennék a tanár néni, tuti összeraknálak titeket egy group projectre, hogy megtanuljatok együtt dolgozni egymás szemének kikaparása helyett
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33889 üzenetére
Ebben a témában Stauffenberg sokkal kompetensebb lektor lenne mint én.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33884 üzenetére
Ezt én úgy értelmezem, hogy továbbra is csak annyi a meló hogy
-
Tuninger
Topikgazda
Taranis X-T2, X-T3, XH2s, X-H2-vel tesztelte. Mindszr. ÉS mindegy hogy ProRes vagy a legkisebb mbps alap codec, mindegy hogy all-i vagy IPB.
Egyedül a RAW jó, de ott más nagyon súlyos problémák vannak, amit már prezentált végtelen számú teszten keresztül az Atomosnak és a Fujinak is, de mivel nagyon kevés usert érint, nem foglalkoznak vele. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33878 üzenetére
Azért írj előtte ide valami szösszenetet mit tapasztalsz, hogy lehessen reprodukálni, nameg jól használni.
-
Tuninger
Topikgazda
A gyári appal minden felbontás és képkocka stabil.
Stabil 4K30 RAW/DirectLog: Motion cam stock android
Stabil 4K60 RAW/DirectLog: Motion cam rooted androidFent vagyunk motion cam discordon és van 1-2 hozzáértőbb ember aki nekiesik a rootnak, Taranis nem ilyen bátor, mivel bukod a garanciát, és ez egy 600 ezres telefonnál azért fáj.
Én most megint elcsesztem 1 hetet a OnePlus rootolására, kitéptem az összes szál hajam. Most gyári android 11 van rootolva, de nem jobb annyival a motion cam mint kellene. Fel kell raknom custom romot hozzá. Majd talán jövő héten. Az a baj hogy még az sem tiszta mennyit nyerek vele mert még erre sem volt egyértelmű válasz discordon. Elvileg lehet 4K120fpsezni, de kérdéses mennyi ideig, elvileg a 4K60 RAW stabil lehet, de nem mondják mennyi ideig.
-
Tuninger
Topikgazda
Taranis vett Galaxy S25 Ultrát, csinált hozzá ACES Input Device Transformot Resolve alá, oszt kiment sétálni egyet.
Oké hogy az összes felvétel 8K, de nem is olyan rég volt, amikor ezt a képminőséget egy high end MILCtől vártam volna el...
Vannak azért hibák, a 4K elég halovány az erős pixel bining miatt (gyári appal), az ultranagylátón borzasztó erős a zajszűrés így alap ISOn is durván részletszegény a kép (utolsó két snitt), hiába "8K".
Motion Camal az UWA is patika képet ad egyébként, szóval nem fókusz probléma mint amire én gondoltam először.Érdekesség, hogy MotionCamben továbbra is 4K30fps a stabil felvétel határa, 4K60on minden módban egy idő után elkezdi dobálni a frameket. Ugyanakkor ha valaki elég bátor, hogy kukázza a garanciát egy rootért, képes 4K60ban menni betonstabilan mind RAWban mind DirectLogban.
Csak lassan felmerül a kérdés hogy mi értelme ha a fenti minőséget köpi ki magából a váz, a gyári appal, stabilizálva, kultúrált bitraten..
-
Tuninger
Topikgazda
Nagyon szépen köszönöm, de meg tudnád ismételni a tesztet a kedvemért úgy hogy letekered az élességet és a zajszűrést, illetve valami tájképet lősz a végtelenben ugyanezzel az obival?
btw azt látod hogy rángat a levélen az AF mikor a digit zoomot mutatod ?
A színe pazar, mellbe is vágott hogy mennyire jó, de aztán egyből kiütötte a szemem a zizgés az éleken, amit a felvett módokban nem kellene látnom, hiszen egyik sem pixel bines mód... illetve megnéznék akkor már egy pixel binest is ha újracsinálod, vagyis egy nem HQ 4Kt, ami ugye crop mentes.
ja és nem kell hátrébb menni, csak dobd fel ugyanott állványra a két gépet egymás után. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #33861 üzenetére
Asszem ezen a héten a fujinak van a legjobb képe Hito számára, de szombat van…
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
mokus1 #33851 üzenetére
Van egy nem túl technikai, nem túl kidolgozott, nem túl mélyremenő tavalyi kreténkedésem Taranisszal. Fogalmam sincs miért nem dolgozta fel a 4K-t a youtube, de vannak 4-500%-os belenagyítások.
Próbáltam a lehető legjobban matchelni a kamerákat, de beletört a bicskám.
Canon 700D RAW, OnePlus 8 Pro REC709 Motioncam, Fuji XH2s (FLOG1), Pana S5 IIX (VLOG), Sony A7 III (SLOG2), Canon R6 II (CLOG2), GoPro Hero 11 (LOG)A sokat szidott Fuji parádésan néz ki, a Canon képe nagyon király, de köze nincs a zöldnek a zöldhöz, a Panasonic nem találta el az arcot, a OnePlus tonemappje totál más, a GoPro kicsit távol volt (ugyanott ahol a többi kamera ekvivalens 50mm-en...) hogy értékelhető képet adjon.
Csak a Sony vett 8 biten. -
Tuninger
Topikgazda
addig Stauffenberg utolsó mondatrésze alapján nyugodtan fogok tudni aludni
=> használni kell és kész.
100%-ban igaz, a chroma problémát nem lehet látni csak egymás mellé teszel egy olyan gépet ami keni és egy olyat ami nem. Viszont ezzel magyaráztam, hogy miért nincs különbség a 360Mbps és a 720Mbps vagy akár ProRes között Fuji esetén.
Az X-T5 6.2K-t tud, az X-H2 8K-t. APSC szenzorról beszélünk, kb 3 objektív képes kirajzolni a különbséget. És te a kittobival fogod használni.
XH2s-el érkeznél meg oda ahonnan nincs már tovább. Kivéve a chroma és az AF terén. Akkor meg rollback a6700-ra. De ott meg a színek... Canon Eos R7 a megoldás! Ejj, de pixel bines a 4K60... Canon R6. Bakker melegszik és bizonytalan az AF. Canon R6 II. Megérkeztünk!Szóval még van előtted 5-6 váz váltás, lesz ebből június is mire befejezed a cserélgetést.
-
Tuninger
Topikgazda
A kamera összemossa / zajszűri a YCbCr (világosság - kék különbözeti jel - piros különbözeti jel) csatornákból az utóbbi kettőt. Vagyis nem "graint" szűr, hanem színeket.
Emiatt szokták azt mondani a fujikra hogy "organikus" a zaj, mivel csak grain van, nincs színzaj. Ha viszont nincs színzaj, sokkal jobban tömöríthető a felvétel, vagyis inkább sokkal hamarabb elérjük azt a bitratet ahonnan már nem javul tovább a felvétel minősége.Így néz ki egymás mellett egy mosott chroma és egy nem mosott chroma:
Itt fekete fehérben próbáljuk láttatni a kép színfelbontását. Látható hogy mosott chromával a színfelbontásunk a töredéke a jobb oldalinak.
Persze ha totálban nézzük, nem ugrik ki a különbség:
S bár ez beáldozható (nak tűnik), azért itt a teszkósítás oltárán valóban beáldozunk a képen látható színekből:Itt ez most "jól is jön", hiszen a pixel biningből fakadó moiret illetve cromatikus aberrációt törölte le nekem a chroma smoothing a képről, de azért ha megnézzük azt a kirakatot, vesztettünk nem csak a szín részletből, szín pontosságból de a szín intenzitásból is.
Egy mosott chromás felvétel vs nem mosott chromás felvétel esetén az utóbbinál teltebbek, élettel telibbek a színek úgy hogy a kép minden paramétere és feldolgozása azonos. És nem lehet kompenzálni annyival hogy növeled a szaturációt. Sőt, konkrétan hiányoznak színek ilyenkor a felvételből, már nem tudok előkaparni, mert mikor ezt Taranis bizonyította itt a fórumon úgy 4 évvel ezelőtt, hozott egy nagyon durva példát:
A Canon 5D mk3 RAW-jával és a Fuji X-T3-al lőtt egy erdős bokros felvételt, és a canon 1080p felvételén látszódott a szömörce piros színei a bokor zöldje / sárgája között, míg a Fuji 4K-jában egybeolvadt az egész bokor egyszín sárgászöldbe.
Amit eddig tudunk hogy a Pana S5 II /X érintett a 2. firmware updatetől, az összes Fuji a kezdetektől máig. A Canonok döbbenetesen jók, a sonyk amit láttam jók. Nikont nem teszteltünk, a RAW felvételek meg nem érintettek a problémában.
-
Tuninger
Topikgazda
Régebben csináltam tesztet a sony 200 Mbps-es IPB és 600Mbps-es All-I codecjével. A chroma rosszabbul nézett ki az all intrán, konkrétan hiányoztak színek a kepről az IPB-vel szemben. Persze itt ilyen mozgás közbeni kimerevített kép vizslatása 1000% nagyításon dolgokról beszélünk, de a kisebb volt a jobb.
Fuji esetén a chroma borzalmasan mosott, talán a legrosszabb az összes kamera közül, és mindegy hogy teszkós bitraten mész, 720Mbps-en vagy ProResben. A mosott színek miatt viszont nem kell akkora bitrate, konkrétan vizslathatod 1000%-on a 360Mbpst a 720Mbps szemben, nem lesz különbség
Hozzáteszem egyszer lőttem egy esküvőt 4K 50 fpsen 10 bit 420-ban 45Mbps-en (nem elírás) SLOG3-ban Sony A7s3-al. Gradelés után is patika volt. Persze sokat számít a zajmentes forrás, itt nem a zaj viszi el a bitratet, illetve a grade is csak kontraszt-WB-expó korrekcióból állt. Szebb lett volna ha 150Mbpsen megyek? Csak ha képkockánként hasonlítom egymás mellett, nagyítva…
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Sordoran #33830 üzenetére
Kis szemetek a sony vázak, megkövetelik a V60/V90-et, pedig maga az írási sebesség nem indokolja.
Én nem pánikolnék a dolgon, V30-as kártya, 150Mbps-es codec és viszont hallásra. A V60/90 amúgy is csak az All-I codecekhez kell ami szerintem kb minden létező projecthez hótfelesleges. -
Tuninger
Topikgazda
Kéne neked 1-2 jobbféle obi ami minden vázon szépen tud muzsikálni.
Egy Sigma 18-35 F1.8 EF az APSC vázakra, egy Sigma 24-70 F2.8 EF a fullframekre.
Panákhoz MC21, Sonykhoz MC11, Fujikhoz Fringer EF-FX PRO II, Canonhoz EF-RF. Nikonhoz meg Viltrox EF-Z AF, így minden rendszerre lenne jó üveged. Persze itt már az adapterek összértéke is súlyos pénz, de ha megvan tényleg csak vázakat kell cserélgetni és mindegyiknél van AF, többnyire fotóra és videóra is.hibavissza: azért ebben az ütemben az utóbbi 10 év alatt (12-13...) már illene RED-Arri vonalon mozogni, benzinkúton nem járok olyan sűrűn mint amilyen sűrűn Hito a vázait cseréli
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #33808 üzenetére
A Nikon Flatnek adsz egy kis kontrasztot és szaturációt és kész van. De out of camera se rossz. Ezt bármelyik programmal meg tudod tenni.
Hito: igen, minden "következő" sony kamera megkapja az előtte lévők tudását és az A7c II hiába belsőre egy A7 IV, megkapott mindent ami a ZV-E1-ben megjelent.
És miért akarod Fujira cserélni? -
Tuninger
Topikgazda
Engem az érdekelne hogy egy Nikon Z6 III-on egy tamron 28-75 f2.8 hogy viselkedik. Állítólag használható a video AF. Marpedig 1900 eur-ért ez egy valós váltás sony vázról. De ez is elég alul dokumentált a youtubeon, valljuk be, nem reális hogy valaki GM mark II-ket beruházva vált sonyról nikonra…
-
Tuninger
Topikgazda
Na ez egy hiánypótló komment, mert nincs utókövetése ezeknek az adaptereknek. A6300 idejében megjelentek, akkor mindenki letesztelte, azóta csend.
persze én azt reméltem hogy az újabb vázakkal már lesz video AF, de sose volt, sose lesz ezek szerint. Illetve de, elmondásod alapján van kontraszt alapú AF, eddig az sem volt. Fotó AF meg már az A73 idejében is jó volt.
egyedül a sigma mc11 tud videó af-et a sigma obikkal sony vázon, Canonokkal az sem
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
magyargyerek #33770 üzenetére
Tudsz mutatni gyro stabilizált videót amit a 10-18-cal lőttél, gimbal nélkül?
Gyroflowval is próbáltad vagy csak catalyst browseal? -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33752 üzenetére
Volt request ezer évvel ezelőtt hogy legyen LUT support a handbrakenél de nem lépték meg, pedig én is imádnám.
Ha nem akarod a Resolvera bízni a proxy generálást, akkor a handbradekel is tudsz proxyzni:
Ez így egy F-Logra kb 15-35Mbps-en fog renderelődni 4K60 esetén, vagy kb 1/8 - 1/10 fileméretet eredményez. Ha ráraksz egy LUT-ot jól fog kinézni, nem esik szét totálban nézve.Azért ha ránagyítunk 400%-on, össze se lehet hasonlítani a részltet/blokkosodást, de ez már már prores sebesség, töredék fileméreten és szépen lehet vele dolgozni.
Arra figyelj hogy ez MP4 kiterjesztés, vagyis a filecserés trükkhöz a Fuji se MOV-ban menjen!
Egy lépéssel feljebb lehet lépni ha fogod, Resolveból kirendereled LUT-tal, mondjuk 200Mbps-es fix bitratetel, és átzavarod ugyanezen a beállításon handbraken. Akkor kb nem lehet megkülönböztetni az eredeti (+LUT)-tól, cserébe a handbrakelt fileok mérete kb dupla lesz a kontrasztos fileok miatt a LOGhoz képest. Ami még mindig 1/4-1/5 fileméret az eredetihez képest.
Keyframe: alapból a handbrake valami 150-250-es keyframet használ, ami lomha timelinet eredményez ha fel akarod dolgozni utána resolveban. Tesztjeim alapján olyan 8-as keyframeig lemenve a fileméret kb 30%-ot nő (a gyári 150-250 keyframehez képest), de a sebesség brutálisan kilő. 8-as keyframe alatti beállításon draszikusan ugrik a fileméret, 4-3-2-1 mindegyik dupláz az előzőhöz képest, de a sebesség nem emelkedik számottevően a timelineon.
CQ60 az kb RF20-nak felel meg, LOG esetén akár CQ80-ig lehet emelni, de sosem lesz az igazi gradelésre az eredetihez képest. Nem LOG esetén pedig fel lehet engedni CQ55-ig és jó minőség marad.Videotoolbox 8 bit vs 10 bit: a 10 bit azonos CQ mellett kisebb és jó minőség és nem lassabb timelineon.
Videotoolbox 265 vs x264: azonos fileméret mellett a Videotoolbox jobb minőség és sokkal gyorsabban kódol
Videotoolbox 265 vs x265: kb 1.5x méretű videotoolbox képes hozni azonos minőséget mint az x265, cserébe kb 30x gyorsabb...Nekem ezzel a trükkel egy 100GB-s esküvő bemegy 8-10GB-re, vagyis elfért a Macbook Air belső tárhelyén kényelmesen és elég csak utolsó lépésben fileokat cserélni.
hibavissza: az új NVENC miatt elég egy i3 is egy 5070 alá mert mindent a GPU csinál.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33750 üzenetére
A linkelt patch notes elvileg resolve 19 és ott tényleg nem szerepel a hw gyorsítás, de úgy reklámozták az updatet hogy mostantól akár 3x gyorsabb a free resolve...
Én is studiot használok, a "nem hivatalos" siteokon kis lemaradással mindig fent van a legfrisebb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
tsgkmr #33725 üzenetére
Használtan rengeteg opció lenne, de hogy új legyen és ne elavult régi cucc 400ig szinte lehetetlennek tűnik.
Persze kittobival vannak opciók, Sony ZV-E10, ZV-E10 II egy picit túllógva 450ig, Fuji X-T30, Nikon Z30. De az igazán jó dealek a használt piacról lennének, nameg a kittobik sem épp a legizgalmasabb választások.Mire akarod használni a videón belül? Családi, vagy meló?
Egyébként használtan egy Sony A7 III (350K) + Tamron 28-75 F2.8 (225K) ami a leginkább killer és köröket ver arra amit újként tudsz ennyiből.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33722 üzenetére
Resolve 19-cel megkapta a free is a hardveres gyorsítást.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Chosen #33717 üzenetére
4k60 a gopro forrás és 4K60 az export? Mert akkor ha 10 perces anyag 3 perc, 180 fps-el renderel a 4070, ami túl soknak tűnik.
A reális egyébként ez a 70-80 fpses rendes sebesség amit a laptop bár kicsit alul teljesít, nem drasztikusan teszi.maga a nyers erő itt kevésbe számít, a hardveres encoder típusa határolja a sebességet
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33712 üzenetére
Nem, az Action 5nél már van rajta víztaszító bevonat
Itt most a védőlencse "trombitás lens flaret" okoz
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33707 üzenetére
Én megdöbbentő módon a gyári appot használom a legtöbbet... a fokozatmentes zoom, az optikák közötti matchelt expo és WB, illetve az utólagos "AI" hang zajszűrés miatt.
Az FCPXnél kitépem a hajam, hogy csak felvétel leállítással lehet optikát váltani, a Blackmagic app szerintem használható, csak "darabos" az optikák közti ugrálás, ráadásul váltás után néhány framing össze vissza ugrál az expó.Kinoban van teljes zoomtartomány a LOGhoz HEVChez?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #33703 üzenetére
A sarkokban tekeredés olyan 20mm-ig van, felette már nem gond, 20mm és alatt meg a digitális stabi kiveszi.
Mit rakj rá: Sigma MC21 adapterrel rámennek a canon EF obik és van AF fotónál, videónál. Egy jó 24-70 F2.8 200 rongyért, vagy egy örök klasszikus 24-105 F4 IS USM 140 rongyért, ezek mellé egy klasszikus Canon 70-200 F4 130 rongyért.
Fixnek egy 85 F1.8 kb 70 ezerért, vagy az 50 1.8 STM kb 40 pénzért, mind használt piacról, hogy el tudd adni annyiért amennyiért vetted. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33700 üzenetére
Milyen érdekes, hogy 2008-2025 között kb 2EV-t sikerült csak javítani a dinamikán. Jó, az 5Dnek ez a RAW fotó dinamikája, míg a modern MILCeknél a 12 bites kiolvasás limitálja a videó dinamikát.
Ok, azért mellé jött 4K meg 120fps, IBIS, EIS, az sem elhanyagolandó fejlődésBár van pl az EosM facebook csoportban egy beteg csávó aki gyro loggert rak az eosM tetejére és tolja az utólagos gyro stabit, meg EosMel fpv drónozást keményen
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33686 üzenetére
Pedig ha ajánlás szerint expózod, nem kellene problémának lennie a highlightban sem.
Emlékszem egyébként arra az interviewra, a gyárban, szépen összehoztad. -
Tuninger
Topikgazda
Az a vicc, hogy van opció:
ZV-E10, 1000 eur alatt 4K60 10 bit, ugyanez IBIS-el EVFel a6700tól 1260 eur
ZV-E1: 1800 eur 4K120 10bit fullframe
Eos R6 II 1720 EUR einfiről, 4K60 10 bit, 6K60RAW HDMI
Nikon Z6 III 1899 EUR einfiről 6K60 10 bit, 6K60 Internal RAW, adapterrel lehet rá sony üveget rakni és van AFÉs mindegyik fenti váznál jó az AF.
És hát ugye az infláció miatt mindenki vagy 30-40%al többet keres mint 3 éve, a váz árak meg csökkentek, szinte már az ember után hajítják a középkategóriát
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33680 üzenetére
Nincs annak baja, mikor haverom megvette az A7 IV-et, direkt összenéztük A7 III-al.
Bevilágított nagy dinamikájú scene, 8 bit SLOG2 vs 10 bit SLOG3.Jó, szétvertem párszor a billentyűzetet mire sikerült összehúznom a kettőt, de ha nincs elrontva a felvétel, egyformává tehető. Csak a nagyobb dinamikás szenzor a 10 bittel nagyobb szabadságot ad a hibára.
Bár A7 IIIra referáltam, az A7sII is ugyanez.
De persze én se vennék már 8 bites vázat elsődlegesnek, de másod váznak/backupnak tuti választás.
-
Tuninger
Topikgazda
Ha már így rolling shutter miatt sírunk:
Talán 2 éve kísérleteztem azzal hogy az A7III tetejére fogattam a GoProt, hogy a gopro gyro adatokat használva stabilizáljam az A7 4K felvételét. Akkor vágott mellbe nagyon csúnyán a jello. Az IBIS nagyon szépen kiveszi a rolling shutteres kép hullámzást ha sétál a kamerával az ember. A Gyroflow persze tudta korrigálni de azért akkor is csúnya volt elsőre.Ez a svenkelésnél dőlnek a dolgok engem szerencsére sosem zavart, de nem is sportot szoktam videózni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #33666 üzenetére
Mindegyik Fujinál ugyanaz a probléma az AF-el... az adott felhasználáshoz kell állítgatnod.
Engem az érdekelne piszkosul, hogy alakul az FX30 4K DR és az ISO az A7 III 1080p-hez képest. Én még mindig 1080ban esküvőzöm és a 4K-val ellentétben az nem oversamplinges, így mind a dinamika mind a zaj vagy 2EVvel rosszabb... De ilyen összehasonlítást senki sem csinál a youtubeon.
Úgy tippelem egyébként hogy az FX30 4K50 az mindenben lenyomja az A7III 1080 50jét.
Sőt valószínűleg ez így van az A7 IV / S5 II Fullframe 1080p 50fps / crop 4K50jével szemben is. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33639 üzenetére
Van egy tippem, hogy a kép pariban lesz a 3-nak. Mondjuk "nem nehéz" ha ilyen fényerős üveg volt az APSCn.
Egyébként pont összeereszteni az FX30-cal elvihetnéd pár tesztshotra a Fujit, mennyire vannak pariban képminőség terén. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33628 üzenetére
borzalmasan optimalizálatlan a catalyst browse encodere. a preview windowban real time látod a stabilizált felvételt, de mikor kiexportálod akkor valószínleg szoftveres encodert használ mert borzalmasan lassú. Ráadásul ha nem veszed meg a szoftvert akkor hiába exportálod ki a tartalmat 10 bitben, hiába lesz a konténer 10 bites, hiába mutatja minden 10 bitnek.... 8 bites a beltartalom... ami SLOG3nál csúnyán tud látszani.
Gyroflow is felismeri a gyro adatokat a fileban, de az meg csúnya eredményt ad... legalábbis amit Kukcaman által szeptemberben lőtt példából láttam. Igaz, azóta jött új gyroflow főverzió és állítólag pont ezt javították...
Egyébként ha mindig kb 1/100 felett tudod tartani a záridőt és bekapcsolva hagyod az összes stabi opciót akkor arra még ráerősítve Catalysttel, jó az eredmény. Teljesen kikapcsolt stabival viszont 1/160 a minimum, ami beltérben már necces. szerk: ráadásul ilyenkor szembesül vele hogy milyen brutálisan erős a rolling shutter pl az A74nél.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
nozs23 #33623 üzenetére
Mondjuk én is csak ez alapján a videó alapján ítélkezem, nem saját tapasztalat
Az viszont saját tapasztalat, hogy az S5 II stabija az én kezemben azért nem volt az a sínen futó repülő kamera mint amit akár Jason Wong tesztjeiben látni. Lehet ott is számít a natív üveg?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33620 üzenetére
Szerintem kár küzdeni a sony ellen, mikor mind tudjuk hogy az az egyetlen igaz út.
Már írtam régebben, de az sony csal egyébként az IBIS-el. A sima szenzorstabi elég halovány. Az active stabi third party obikkal OK, viszont natív sony üvegekkel panasonic szint.egy szó mint száz: vegyél sonyt, minden JELENLEGI problémádra megoldás.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Kukcaman #33615 üzenetére
Ne legyél olyan mint azok a youtuberek akik attól hogy délben beálnak a napernyő alá a tengerparton a kamerával az már "low light" tesztnek minősül.
Az a tűz zsonglőrös jelenet simán lehetett ISO100...
Hasonló kontextusban csillanthatok neked "éjszakai" felvételt iPhone 16 Proval:
Csak éppenséggel ez ISO100ban meg HEVCben, mert elképesző mennyiségű fény volt a rengeteg lámpa miatt. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33597 üzenetére
Az X-T3 után szerintem oldalazás lenne az a6700. Persze AF-ben nyernél, de a fuji reális eladási ára 270-300 pénz, az a6700 meg 500k
S5 II fele akkor érdemes menni ha nem fontos az 50-60 fps, akkor viszont minden létező dealt üt a piacon és fullframe módban használva óriási ugrás a fujihoz képest. Taranistól még fuji film emulációt is tudsz venni amit be is tudsz égetni. Az más kérdés hogy ez a funkció mennyire működik jól a panán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33565 üzenetére
Már majdnem megüti egy jobb telefon szintjét. - Eeeez de aljas
Ebben a topicban nem vagyunk annyira otthon camcoder témakörben, MILCeket próbálunk rávenni arra hogy tudjanak mindent amit egy camcoder.. és még többet.
A camcoderekkel az a gond hogy kicsi a szenzor, emiatt nincs háttérmosás és nem csillognak olyan szépen kevés fénynél. És mi éjszaka szeretünk otthon a hátsó kertben hervadt virágot filmezni télen, mert akkor nem melegszik túl a fullframe fényképező de legalább állati jól néz ki a kép.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33544 üzenetére
Az S9 májusban jelent meg, az egy S5 II kompakt házban. Volt is nagy sírás a felvételi idő limit miatt amit kivettek már nyáron egy firmwarerel és kiderült hogy nincs melegedési probléma. Egyébként tök jó gép, csak miért vennéd azt S5II helyett?....
A kompakt szériát évek óta nem fejlesztik, csodálom hogy még érdemes egyáltalán kihozni gépet.
A G97 viszont szégyen... Az egyetlen reális útja az m43 életben tartásának ha szépen a GH7 minden tudása elkezd leszivárogni fél évente egy kategóriát, hogy aztán a belépő váz is tudja a 4K120 10 bitet. Úgy szerintem piacos lehetne. Így viszont nem értem egyáltalán a GH7 minek jelent meg...
Egyébként az S1H II-nek kellett volna most megjelennie, lassan 5 éves az előd, nagyon kell dobbantani hogy kompetens legyen a mai high end milc piacon.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #33522 üzenetére
Azt én is néztem, de szerintem csak mellément a fokusz. Ha megnézed a masodik tesztben is össze vissza pulzál a 6400. Bizonyos világosság alatt feladja az AF, ezt A7 III-al is tapasztalom, ha a fénymérő 0.0EVt mutat f2.8, 1/50, ISO10000 mellett akkor már totál bizonytalan a fókusz. A7s3-nál már nincs ilyen gond
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
Jó, mi csórók vagyunk, nekünk számít mert nincs hozzáférésünk csoda optikákhoz, de ettől még érdekes okfejtés. "nincs olyan hogy fullframe look"
De van ha szegény az ember -
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #33508 üzenetére
Remek kérdés, valószínűleg nem ugyanaz a minőség, de elnézve azt, hogy emberek képesek Hero 13 + Airpodsal vlogolni aminél már a szöveg is érthetetlen minőségre zuhan, nemhogy normális hangok, valószínűleg az átlagfelhasználónak mindegy
Nem is tudtam hogy a DJI mikit lehet csatlakoztatni BT-n keresztül telóhoz.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
freelanced #33505 üzenetére
A DJI Mic 2 és a Mini csak transmitter esetén is csatlakoztatható Action 4 / Action 5-höz, ráadásul safety trackként külön hangcsatornán a kamera saját audioját is menti nem csak a mikrofonét, ráadásul a mikrofon is képes rögzítésre
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #33491 üzenetére
Húúú, veszel rá anamorf előtétet? Mert én is szemeztem a gondolattal, csak én Canon EF 40mm F2.8-cal próbálnám meg, annak is nagyon pici a frontlencséje, lehet működne.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33481 üzenetére
"Helios steril"
Óvatosan a káromkodással.
Nekem is van egy Heliosom, meg egy Takumar 50 1.4em még mindig. A Helios szerintem idén nem is volt a vázon, a Takut viszont minden esküvőn használtam, szeretem a képét.Ez az AF képes anamorphic izgalmas topic, pláne hogy egész kultúrált árakon jelennek meg. Kár, hogy az én használt piaci árakhoz szokott szememnek ezek a 250-300-400 ezer forintok még mindig a "na ilyen se lesz egyhamar" kategória.
Igazság szerint lassan ki kellen próbálni akár kölcsönzőből egy anamorf obit hogy tényleg van e értelme vagy csak parasztvakítás. Én szentül hiszem hogy egy APSC-re való 1.5-es anamorp és egy fullframere való ugyanolyan gyujtótávú normál obi letterbox kivágással ugyanazt a lookot fogja adni. Jó, függőlegesen nyújtott bokehhoz kell anamorfake mod, a lens flarehez meg damil a fullframen. Ki kellene próbálni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33479 üzenetére
az 1.33x úgyis az S-budget anamorphic kategória, nameg S5-ön van open gate recording és anamorf stabi. Szóval oda jöjjön inkább 1.5x-es obi.
Itt az 1.33-nál én azt érzem hogy egy anamorfake moddal és egy damillal el lehet érni ezt a hatást.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #33473 üzenetére
Nekem az egérgyorsulás mássága a probléma, felfedeztem hogy ifjúkorom kedvenc játéka, az RTCW: Enemy Territoryból van natíve Arm port és ugyanazzal az egérrel mint 20 éve (Logitech MX518, elég viseletes már szegény) most újra meg kellett tanulnom lőni
De így 3 hónap játék után egész jól megy.
Quake 3-ból is van Arm64 -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33455 üzenetére
Szerintem az SD olvasó hiánya sokkal fájóbb. Alapból nem nagyon kapcsolgatsz úgy ki egy mac-et mint egy PC-t. Én szerintem a Macbook ki-bekapcsoló gombját max ha 3x használtam az elmúlt fél évben erre a funkcióra (mert az ugye ujjlenyomat olvasó is, arra használom rendesen)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33435 üzenetére
nem tudják átírni a telefonosnál, iPhone 11-el szaladtam bele, hogy akkucsere esetén át kell szerelni a BMS (battery management system) vezérlőt a régi gyári akkuról az újra hogy a telefon ne dobja ki hogy nem gyári alkatrész van a telefonban.
Kérdés hogy az M4 is csak sipákol e, vagy bootolni sem hajlandó?
Magát a serialt egyébként az apple rendeli hozzá az adott Mac/iPhone serialjához és felhőben csekkolja az eszköz a dolgokat.Szerintem bármelyik felkészültebb műszerész meg tudja csinálni.
Az M1 óta lehet átforrasztani nandot, de itthon senki sem csinálja, sokat kerestem itthon, mert jó lett volna upgradelni az M1 Airt, megért volna nekem néhány tizezret egy 2TBs SSD csere...
A nem hivatalos apple szervizek sem csinálják sajnos.Most hogy 1TB van a gépben nem gond, de ha maradnék apple vonalon.a csere esetén a legfájóbb pont a tárhely szűkössége vagy borzalmas felára.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33433 üzenetére
Pont hogy ahogy linkeled a NAND-ot kell kicserélni, mert az SSD serialját figyeli az OS és a vezérlő, vagyis nem lehet csak úgy bepattintani egy 2230 magas SSDt és kész.
Jó lenne egyébként ha lassan itthon is foglalkozna nand átszereléssel valaki.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
FerNandor #33430 üzenetére
Minden újrakódolás jár némi minőségvesztéssel, minél magasabb a bitrate annál kevésbé látszik.
A Mov és az mp4 az csak a korsó, nem befolyásolja az ízét a sörnek amit beletöltesz. Minél kisebb a bitrate annál vizezettebb a sör. a h264 a 2%-os sör, a h265 a 4%-os sör.Egy szó mint száz: 4K24 felvételhez szabadon választott mp4/mov, h265 codeckel, 35Mbps-en jó eredményt fog adni amit 500%-os nagyításban kell vizslatni különbségért. h264-hez 70Mbps ajánlott.
Ha Auton hagyod a bitratet, lejjebb fog menni a fenti értékeknél és nagyítva látszódik is különbség. Teljes képernyőn nézve kevésbé.Ha esetleg FFmpeggel, handbrakekel újra tervezet kódolni hogy sokkal kisebb legyen jó minőségben, akkor én h265 80Mbps-t szoktam használni exportnak és azt tömörítem újra utána.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33427 üzenetére
M1 Pro teljesítményre képes kb a GPU, vagyis bár neked nagy upgrade az M1 Mac Miniről, a fiad gépével nem tud versenyezni, az meg hasonló liga /használt/ árban
mondjuk az M4 Max 40 magos az érdekes, 8K 30 fps Rawon tolnak 5 frames better zajszűrést és viszi real time a promó videóban. Kérdés be volt e kapcsolva a proxy timeline illetve valszeg 4K maga a timeline
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #33412 üzenetére
Az S5 összes csoda paramétere, mint giga dinamika, jó lowlight, oversampling mind fullframe módban érvényes. Apsc módban minden csoda paraméter óriásit esik.
A GH7 a DR-t leszámítva 1080p24-4K120ig konzisztens eredményt ad. Mondom ezt úgy hogy sosem próbáltam, csak a teszteket láttam, az S5-ből pedig Taranis tesztjeit vettem alapul.
egyébként meg #csakafullframe
-
-
Tuninger
Topikgazda
Ha jól emlékszem a Star Wars előzményfilmek 2002 tájékán 3CCD-s kamerára forogtak fullhd-ban. Consumer vonalon ugye az 5D2 (2008) és a Pana GH1 (2009) voltak az első 1080p képes kamerák. Bár lehet handycam már volt korábban is, de 2005-2006-ban szerintem 720p képes rögzítőhöz sem lehetett egyszerű hozzájutni. Akkoriban én
-
Tuninger
Topikgazda
Nem, a 1080p-ben menés is megoldás, mert van bőven részlet viszont elvesz annyit az élességből ami zavar, illetve hibavissza javasolta a Blur/Mist-et ami Resolveban szépen működik. De akár rakhatsz a képre egy minimális Gauss Blurt, az is megoldás.
A HLG-t meg nehezen hiszem hogy lágyabb lenne mint a V-Log.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Olympus OM-1 mark1 fényképező eladó (m43)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sony DSC-HX 300 50x zoom fényképezőgép
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest