Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lac-coo
őstag
És mi működik pl egy M42 -vel vagy egy nikon F-e l... Manualfokusz, az világos, fénymérés gondolom nincs, élőkép alapján szemre aztjóvan ?
-
Lac-coo
őstag
Lumix GX80 -ra van lehetőségem vintage manual objektíveket használni ? Látom vannak adapterek, bár nem olvasta még utána ....
-
mihulino
tag
Szabad
Sony A6500+6400 16-50mm, 35mm 1.8, vintage 135mm 2.8 , Zhiyun crane plus
Nagyvonalakban ezek.Általában nézem hogy mennyi idő megy rá (totál esküvő függő persze..és most a vágóasztalra gondoltam), és kb óra bérre mennyire jön ki... alapvetően nem dolgozok drágán, így nem valószínű, hogy külföldön a 4-5 ezres órabér az jónak mondható lenne
-
vond
MODERÁTOR
Hát igen, azért ha figyelembe vesszük a beleölt munkát, meg a kollégák kifizetését, nem is járok olyan jól. De valahol el kell kezdeni ezt is. Legalább valami gyakorlatom, meg portfólióm legyen ebben a témában is. Mert eddig mindig csak a sokszáz Halis videót, meg egy-két bohóckodást tudtam mutatni, amikor kérdezték.
Amúgy eszméletlen, hogy valóban milyen keveset lehet elkérni itthon egy jobb, átlag esküvősnek, hiába van még benne némi maximalizmus, meg hajlam a fejlődésre.
Kivéve a nagy produkciók, felkapott videósok. Ők azért rendesen meg tudnak ebből élni.
A másik véglet meg a handycam-mel szeletelő olcsójános, aki miatt engem néha válaszra sem méltatnak az ügyfelek mondjuk egy egész napos, highlights+doku videós 150 ezres munkadíjjal, vagy ha igen, akkor is azonnali elutasítás a válasz.
-
syC
addikt
válasz
mihulino #22092 üzenetére
Azt szabad tudni hogy milyen eszközökkel van felvéve az esküvő?
más: közben azon töprengtem, hogy itt 2-3 fős operatőr stábról van szó az előző két esküvő esetében + utómunka, leosztva az ott eltöltott idővel ( ember * óra) + még amit a vágással el lehet pepecselni, gondolom mindenki meggazdagodott
, mert nyilván a reális ár töredékét lehet elkérni itthon.
-
mihulino
tag
Igen, az alexpo ezekszerint a gyengém...be kell ruházzak fényre
Ja, színes válltetkós csaj: <3 <3 <3 ...ISHa érdekel jobb minőségű miki, nálam van egy elfekvőben, ami csak a helyet foglalja.
https://hardverapro.hu/apro/sennheiser_mikrofon/hsz_1-200.html
Én sem tudom elképzelni, de szívesen kipróbálnám -
vond
MODERÁTOR
válasz
mihulino #22087 üzenetére
Nagyjából azokat akartam leírni, amit Tuninger is.
Annyival egészíteném ki, hogy sok helyen túl nagy helyet hagysz felül, a fejek felett. Ez zökkentett ki néha. Nameg azok az érzelemmentes "csókok" és megnyilvánulások.
Ezt nem is értem, komolyan.
Tényleg sok az alexpós snitt, meg a fókusz is jól félremegy párszor, de ez nem olyan zavaró, nem kell állandóan, tökéletesen élesnek lennie a fő témának.
A felszerelésre visszatérve: egy dupla (URH-s) csipit mindenképp vennem kell nekem is, meg esetleg egy ilyen jobb külső rögzítőt. Bár a Redmi Note 7 meglepően szuper felvételeket csinál (1.5mbps WAV), főleg ha még egy külső mikrofont is rákötök.
Ja, színes válltetkós csaj: <3 <3 <3
(#22088) Tuninger: Köszi!
Ez volt a cél, hogy elsősorban természetes legyen, meg egy kicsit "más" is. Óvatosan, finoman bántam mindennel. Mondjuk amúgy sem szeretem a túl kontrasztos, túl szaturált fotókat és videókat. Ez látszik a képeimen is.
Inkább húzom le egy kicsit ezeket is, meg emelek a feketeszinten. Jó kis paraszt dinamika növelés.
Amúgy engem is meglepett, hogy árukhoz képest mit be tudtak fogni ezek a Pana vázak. Még a kis GX80 100mbps 4K25 képéből is egy csomót ki lehetett "tekerni". A G80 semmivel sem volt jobb, viszont a G9 most is érezhetően jobban teljesített.
Hirtelen el sem tudom képzelni, milyen lehet mondjuk egy A7SIII-mal, vagy valami még komolyabb, Cine kamerával dolgozni.
-
mihulino
tag
válasz
Tuninger #22089 üzenetére
Igen, a buliban kevés volt a fény ..volt hogy még azt is lekapcsolták..(én meg még nem járok redheadekkel bulizni
a kontrasztra ránézek majd, köszi!az érzelemmentesség...igen, ha valakinek "kötelező feladat" a videó/fotózkodás akkor az ellen nem tudsz mit tenni sajna...a ffiak legjava meg nyilván ilyen
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
mihulino #22087 üzenetére
Jó a hangulat, tetszik ahogy merted használni a közvetlen napsütést (iszonyat sokat dobott volna egyébként ha valaki betart egy diffúzort a fény útjába), az elején vannak tök jó megoldások, jó az egymásra várás.
A buliban viszont nagyon sok az alexpós felvétel, illetve a kontraszt is hullámó. Az alexpósok kontrasztszegények, a napsütésesek meg túlkontrasztosak.De hogy mennyire érzelemmentesen puszizkodtak..
-
-
mihulino
tag
Szerintem összességében megállja a helyét.
Ha hibát akarsz keresni akkor van ahol kiégett ja, illetve számomra az alsó gépállások "furák" engem zavarnak, és a warp tényleg nem volt annyira szép, nah de ez egy esemény megörökítése, ami teli van buktatóval.A hangra is érdemes adni, de én úgy gondolom azt sem kell túlzásba vinni.. nálam egy zoom H1N - anyakönyvv előtt, Boya csipi a vőlegényen, és két miki a kamerán...ennyiből már szerintem meg kell tudni oldani.
Mi is 1 gimball, 1 statívval toljuk...ha lenne egy harmadik ember, annak venném át a helyét, és művészkednék (ahogy talán Tuninger is írta, közeliek/érzelmeket felvenni) a Highlight nagy örömére
Hogy megmutassam nálam sem hibátlan a szerkezet ezért itt a kritikát váró highlight
-
narumon
őstag
válasz
hibavissza #22025 üzenetére
Stabilitás mindennél fontosabb. Ráadásul a vásárlásnál a proci árelőny is olvadozik, mikor kiderül, hogy az AMD-hez nem jó akármilyen dzsunka lap és RAM.
Nem gondolnám, hogy az intel bármiben is stabilabb lenne - illetve mit nevezünk dzsunka lapnak 100-ával pakoltuk össze sima tizenegynéhányezer forintos asrock lapokkal a ryzent kutya baja. Apósomnak is ilyet raktam össze. Legolcsóbb asrcok lap+ryzen+legolcsóbb ram. Tökéletesen megy. -
vond
MODERÁTOR
Nem hinném, hogy van különbség, max. valami elenyésző.
Hát, ISO800-hoz el kellett volna kérnem a kolléga Sigma 18-35-ösét, és f/1.2-n menni. De ott meg a DOF-fal lettem volna bajban.
Tudod, mondtam már személyesen is, engem ez a zaj téma nem annyira zavar.
Jó, nyilván azért nagyon fos ne legyen, azt már én sem vállalom be, de GH5/G9 ISO3200 videóban bőven jó, és még a 6400-at is megkockáztatom néha.
Majd jövőre veszek egy A7SIII-at, aztán lesznek "lólájt" hegyek.
Néztem, olyan tiszta képe van ISO16000-en, mint nekem 800-on.
Nem gyenge.
(#22083) Tuninger: Gyertyafény keringőknél, meg torta behozataloknál szenvedek is rendesen az MFT+f/2.8-cal.
De hát ez van, ezt kell szeretni.
Színekhez, "grade-eléshez" nem nagyon szólt hozzá senki. Az mennyire van rendben? Naturálba nyomtuk, szóval semmi LOG.
De igyekeztem valami szolidan mutatósat, és egyben kicsit egyedit is kikeverni. Nem tudom, mennyire sikerült.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #22075 üzenetére
Ha itt lenne, már mennék is.
Pont ilyeneket "szoktam" csinálni. Mondjuk nem teljesen ingyen. De ha sokat tanulhatnék, akkor azt is bevállalnám.
(#22080) syC: Itt nem volt olyan nagy szám a lagzi, inkább csak vacsora volt. De rá egy hétre volt egy másik, egész napos esküvőnk. Ott rendesen nyomtuk a lakodalomban is majdnem éjjel 3-ig. Jól be is pálinkáztam a végére.
Nem sokat szaroztam a hosszú lagziban, fölcsaptam a 12-35 II-t a G9-re + gimbal + puskamiki, aztán hajrá!
4K50, f/2.8, 1/100, auto ISO, 6400-as maximummal. Ott már azért látszik a zaj rendesen, de nekem és a párnak is megfelelt, és így sötét sem lett semmi. Ezt majd lehet, hogy 3200-ban maximalizálom, de mondom, így sem volt olyan vészes.
Tudom, Neked már az ISO 1600 is gáz.
-
Tuninger
Topikgazda
Érdekelne egyébként valakit egy esküvői videózós meló ingyé?
Lesz egy esküvőm idén Október 24 szombaton. Ha érzed magadban a kurázsit, hogy kipróbáld magad éles helyzetben, írj privátot.Amit kapsz:
- tapasztalatot,
- ha sikerül ledumálom a párral akkor vacsorát, ami ezúttal nem nagy truváj mert vegán (...) vacsora lesz a teljes násznépnek, az eszem megáll (**Budapest, belváros)
- rengeteg anyagot kísérletezgetéshez, colorgradinghez
- A saját magad által készített felvételeket felhasználhatod saját promós célra.Amit én kapok:
- még egy látószöget amit valszeg fel sem fogok használni, nagyon max a ceremónián
- kis nyugalmat hogyha én nem veszek fel valamit akkor te talán igen.Ami elvárás:
- legyen olyan cuccod amivel nem gond összesen 2-3 óra videó rögzítése (memkártya, aksi...), és lehetőleg ne camcoderről beszéljünk. Ha tudsz Canon obit fogadni az csak jó, mert azt tudok adni.
- ne falsulj be esküvő előtt két nappalKét verzió is működhet:
- készülődéstől a ceremónia végéig vagy, az kb 5 órás menet és az a legnehezebb része
- teljes napos meló a bulival együtt, ott lehet obikat próbálgatni, kísérletezni, de 12 óra...Ha lesz jelentkező lebeszélem a párral hogy viszek még egy embert, valszeg nekik megéri a + kaját a két videós. (ami egyébként szerintem van vagy 15 rongy, egy hajón leszünk a dunán)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #22073 üzenetére
Na, van még mit tanulni.
Ez szerintem másnak is nagyon hasznos. Köszi!
Nagy részével egyet is értek, és érzem is, hogy közel sem volt tökéletes a megvalósítás.
Nem volt már több, más lencsém, csak a kis 42.5mm f/1.7.
Mondjuk így utólag tényleg az egyik kolléga mehetett volna ezzel a fix 85-össel (fél)közelizni, meg szeparálni, hátteret mosni.
Mondjuk mondom, így is volt párszor olyan, hogy muszáj volt az UWA-t betettem indokolatlanul is, mert a másik kettő épp valahol bóklászott. Full telézve még ennél is problémásabb lett volna. Főleg, hogy tapasztaltnak sem mondanám magunkat. Osztódni kellett volna, akkor legalább azt tudtam volna, hogy a másik énem épp hol jár.
De érzem most már eléggé a problémákat. Tanulok belőle.
Eléggé más ez, mint a pálya körül bóklászni.
Ja, érzelem legalább nem sok volt, amit annyira közvetíteni kellett volna.
A gimbalos snittekért (is) köszi!
Az vótam én.
Na, jól szétbombáztam a topikot. De talán másoknak is érdekes, hasznos ez a sok tanács, felvetés, probléma, stb.
(#22069) syC: Így utólag már azt is bánom, hogy nem ültem le Veled, vagy valamelyik másik helyi esküvőssel egy órát, hogy átbeszéljük a dolgokat.
-
Tuninger
Topikgazda
szégyelje magát az úr hogy 3masban volt ott és egyik kolegából sem volt kitaposva hogy tegyen fel egy telét.
Egyik kamera fixen tele, arcok, erzelmek vadaszata, egy gimbal nagylato mehet, ultranagylatot meg nem hasznalunk mert ahogy a mellekelt abra mutatja valamelyik kolega mindig benne lesz a képben ami illúzióromboló.A szülőköszöntésnél is arcra megyünk, az 50mm minimum ( de akkor ktt vagy a szajukban ami a fotost is zavarja), érzelmeket továbbítunk (ami itt mondjuk nagyon nem volt), sírást veszunk fel.
A gimbalos snittek kozott van sok jo
A 10-20-nal borzalmas a warpolas, nem jo a framing es nem indokolt az ultranagylato. Pont hogy nem kellett volna kihangsulyozni hogy a ceremoniavezeto 200 meterre az arnyekban lazul...
Totál nincs dof, és nincsenek arcközelik sem. De ami "közeli" ott legalabb le van vagva a ket tanu valamely testresze a keprol.A hang szerintem teljesen jo.
Legkozelebb inkabb legyen ket ember ket allvannyal, tisztan kiadott instrukciokkal mint pl "te csak menyasszony es szulei" "te pedig vadassz erzelmeket a vendegek kozott, nagymamak, cuki gyerekek"
A nagylatot meg el kell engedni, 24mmnel szelesebb nem kell, viszont 150mm+ praktikus...Szerk: ha 3 videos van akkor mindharomnak mas a feladata. Ti majdnem ugyanazt vettetek fel mindharman csak egy kicsit mashol állva
-
vond
MODERÁTOR
Ja, és még valami: Nem gondoltam volna fél-egy évvel ezelőtt, hogy ilyet írok, de életem egyik legjobb döntése volt, hogy megvettem ezt a kis gimbalt.
Már most többszörösen visszahozta az árát. Szóval köszi, hogy "rábeszéltetek".
Eszméletlen, mennyit hozzá tud tenni a felvételek minőségéhez. Persze, kell a jó IBIS+OIS is, de így egyben az igazi.
Vannak még összezörrenéseink, de már egyre jobban szokjuk egymást.
Az esküvőkön is sokat használom, de megy ugye ez a nagy térségi projekt is, ahol meg aztán el sem tudnánk képzelni a munkát enélkül. Majd ősszel jönnek a filmek, aztán tudom mutogatni őket. Addig nem igazán szeretnénk kiadni semmit.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
DanielLong #22068 üzenetére
Természetesen én is érzem, amit mondasz, de ez már ilyen marad.
Egy ilyet tervezek majd mindenképp venni, de ugye ez is közel egy 100-as. Ahogy néztem, ez az egyetlen olcsóbb fajta rádiós dupla miki szett, ami képes a két adó hangját a sztereó hangsávban balra és jobbra panorámázni. Ami ugye nem egy rossz dolog.
Emellé még egy sima csipi az anyakönvvezetőre, plusz egy rögzítő a hangpultra, meg egy puska a legjobb helyre az atmónak. Aztán nagyjából okés is lennék.
De nem tudom, lesz-e annyi, és olyan meló, ami miatt tudnék ennyit költeni. A következő munkáknál nem annyira fontos a hasznos hang, így legalább ilyen szempontból könnyebb dolgom volt, lesz.
Csapatjuk, az a lényeg.
Kell is, mert arra várhatok, hogy a rendes munkahelyemen normálisan megfizetnek.
Így is fejlesztenem kellett a PC-t, mert kínszenvedés a nagyobb 4K50-es projekteket vágni. Elvileg jövő héten jönnek meg a cuccok. Összerakom, aztán legalább azzal megleszek egy jó darabig.
Vagy bejön annyi munka, hogy jövőre veszek egy A7SIII-at, aztán cserélhetem a gépet is megint.
(#22069) syC: Gondoltam rá, hogy kivágok egy-két ilyen részt, de nem sokat nyertem volna, max. fél-percet. Akkor már inkább hagytam realtime-ban.
Full dokuban a lassítás sem játszik. Majd a kreatívban, meg a lagziban lesz bőven.
Csak már ott lennék, hogy készen vannak.
Ja, az expó manuál, a fókuszt meg írtam az előbb.
-
syC
addikt
Imelda szegény már hogy unhatja a banánt. Ezt 14-én vettétek fel? Asszem az afterpartyra pont odaertunk az arboretumba asszonnyal ( evfordulo, ugyan itt volt
).
Szerintem a kevesebb neha tobb. Az ok, hogy kell nekik minden, de amikor atalltok egyik jelentrol a masikra, a motoszkalast, mozgolódást én nem venném bele. Egy-ket lassítást is beletennék, meg kb 6-8perc max, ami meg talan nem unalmas egy ilyen szertartas intervallumara szerintem. De amugy jo lett. Expo manual volt? Af volt vegig? -
Igen, ha az ember minden beszédet értelmesen szeretne felvenni, akkor a gépek értékét lehetne költeni még az URH-s portokra, ahogy írod is. Ezért csak a zenét emeltem ki, mert én ahogy fejhallgatóval elindítottam a videót, rögtön megütött a kontraszt, hogy a kép az faja, de a hang az sovány. A beszéd az már számomra sokkal kevésbé zavaró, mert ott érződik, hogy a forráshoz közelebb voltak a mikrofonok. Ezért próbálnám meg, hogy legalább az elején és végén lévő számokat jó minőségben alá keverném, ha telik rá még erőből és értékelik a munkád.
-
vond
MODERÁTOR
Köszi!
Hogy miért állt olyan messze? Mert ott már árnyék volt. Komolyan.
Így utólag már csak ezért is megérte legalább az egyik gépen ultranagylátóval menni, hogy "minden" beleférjen. Lehet, hogy kicsit furának hat, de számomra inkább még fel is dobja egy picit.
Egy tapasztalt operatőr kolléga meg a (nagyon)közelieket hiányolja. Hát, mondtam neki, hogy így is örültem, hogy tudtam bele vinni valami mozgást, meg némi kreatívitást. Meg ugye direkt nem is akartunk állványozni. A kreatívban úgyis lesz jó sok közeli.
A Boya puskák a gépeken voltak (így is kölcsön kellett egyet kérni), így a mobilt csak simán kiraktam az asztalra, a virág alá.
Észre se lehetett venni. Ráadásul elfelejtettem átállítani WAV-ba a nagy kapkodásban. De ahhoz képest tényleg nem is olyan vészes.
Ja, igyekeztem a lehető legjobban összepasszintani a kamerák képét (elég nehéz is volt), de néhol azért még így is látszik a különbség dinamikában, színekben a G9 és a másik kettő Pana váz között. Ez van, három G9-re egyelőre nem telik.
Ja, a GX80+nagylátót végtelenre állítottam manuálban. Asszem f/8-on ment, ott már fél métertől minden éles. A G80-as kolléga végig AF-fel tolta (néha el is mászott). Én meg a gimbalon egyszeri AF-fel, ami aztán ott is marad, amíg újra nem állítom. Így nem kellett a vázhoz nyúlkálnom, elég volt a Weebill S gombját nyomogatni, amikor újrakomponáltam.
-
_q
addikt
Van pár észrevételem, illetve érdekel is néhány részlet, de szerintem a haszosabb tanácsokat nem én, hanem majd a tapasztalt esküvősök megírják.
Miért állt olyan messze a pártól az anyakönyvvezető? Függetlenül a videótól, szerintem elég rossz, hogy a vendégeknek balra-jobbra kell nézniük a nagy távolság miatt, meg eleve szerintem furán is mutat. Ha élőben ilyennel kell szembesülni videósként, de akár még fotósként is, egyedül tényleg elég nagy kihívás, hogy mindenről legyen anyag, hiszen olyan szöget találni, ahonnan a pár és az anyakönyvvezető is egyszerre jó beállásba kerül nem könnyű, annyit mászkálni meg nem hiszem hogy lehet, a végeredmény rovására esetleg. Nem láttam annyira sok esküvőt, de ez a nagylátó nekem nem jön be.
A hang nekem tetszik, ahhoz képest csak telefonnal vetted (gondolom volt boya azért) tök jó. A gimbalos felvételek is tetszenek, a 12-35-ös gx80 se rossz, a nagylátót pedig említettem már. Mindegyik kamera AF-al ment vagy manuálban? A színezés is tetszik, főleg a G9 esetén jók a színek, a többinél kicsit erősek/kiégtek a fények.
Amikor az anyakönyvvezető elment az asztaltól, akkor jött volna jól egy csiptetős mikrofon az hallatszik, vagy amivel kezdtem, egymás mellett jobban is mutattak volna a párral és a hang is maradt volna a normál hangerőn.
Kár, hogy a gyűrű felhúzás nem látszik jól, de én se nagyon tudom milyen szögben kellett volna lenni ahhoz, hogy látszódjon maga a gyűrű is.
Szerintem egyedül is tök jól meg tudtad volna oldani, nem tudom a 2 másik kollega mennyire tapasztalt videós, de nekem a te szemszöged tetszett jobban. Csak így tovább
-
vond
MODERÁTOR
válasz
DanielLong #22064 üzenetére
Hát, előbb-utóbb biztos, hogy rá kell feküdni a hang részére is. Majdnem olyan fontos, mint a kép, vagy akár ugyanannyira. Eszközöket beszerezni, rákészülni, telepíteni, utómunkázni, stb. Ugye az lett volna az ideális, ha van 3 URH-s csipi a páron, meg az anyakönyvvezetőn, meg egy direkt rögzítő a hangpulton, meg esetleg egy puska az atmónak. Na ettől még nagyon messze vagyok.
Nem mentség, de így is alig tudtam valami infót kihúzni a párból. Egy csomó dolog ott a helyszínen alakult ad-hoc. Ahhoz képest én még azt mondom, elégedett is vagyok a végeredménnyel. Főleg így elég kevés esküvős tapasztalattal a hátam mögött.
Nekik is nagyon tetszik, és az a lényeg.
Ja, és köszi!
Van pár mozgós snitt, ami biztos, hogy megy majd a portfólióba (ha majd lesz olyanom).
-
Nekem alapvetően tetszik, de a hang, mint bizonyára te is tudod, eléggé lehúzza a kép minőségét. Hülyézzetek le, de lehet, hogy a zenéket megpróbálnám beszerezni és alá keverni egy külön sávban.
Visszatérve a képre, nekem pont azok a snittek tetszettek, ahol volt egy kis mozgás, még ha csak 1cm/h is
Persze tudom, hogy az érintettek számára ez teljesen más lesz, nekik nem az "izgalom" kell.
-
vond
MODERÁTOR
Kérnék véleményt erről a polgári szertartásról. Elég unalmas így 16 percben, de egy az egyben kérte a pár.
Az első ilyen komolyabb saját esküvős projektem, és még elvileg jön hozzá egy zenés klip, meg a kiválogatott nyersek. Plusz már itt vár a következő esküvő is vágásra. A kettő együtt 550 giga. Asszem egy kicsit túlforgattam őket.
A fenti szertartásra hívtam még két kollégát, hogy biztosan meglegyen minden. De kellett is a három kamera, mert volt, amikor kettővel is épp gépészkedtünk.
Utólagos stabit direkt nem raktam egyik snittre sem. Néha azért rendesen beszitál, főleg a nagylátó. De nem lehet mindenkinek olyan stabil tartása, mint nekem.
Én mentem a gimbalos G9+14-140-nel, és volt mellette egy G80+12-35II, meg egy GX80+Sigma 10-20 speedbooster-rel. Néhol fura lehet a kamera választás, de ennél jobban tényleg nem tudtam összepasszintani a snitteket. Majdnem két napig vágtam, hogy a lehető legjobb legyen. Brutál volt.A hasznos hanggal is szívtam rendesen. Még szerencse, hogy kiraktam a mobilomat az anyakönyvvezető elé. A "színezés" is saját tekergetés Lumetri Color-ban.
Tanulságos volt ez az egész, annyi szent.
Legközelebb lehet, hogy inkább "lesétálom" egyedül gimbalos nagylátóval, mert kegyetlen ez a vágás. Pedig nem ma kezdtem azt sem.
-
vond
MODERÁTOR
Leginkább itt, a Hardveraprón.
Pl. MILC-ek, m4/3 obik. Vagy Index m4/3 topik. De akár a Jófogáson, meg Facebook csoportokban is sikerrel járhatsz.
-
Lac-coo
őstag
Sorry..Amúgy hol nézzek használt cuccokat, igazából széttúrtam a netet sehol nincs ...
-
-
Lac-coo
őstag
Köszönöm , urak, ezzel már el tudok indulni. Igen a 20 cm tárgytávolság az nagyon kicsi , nem lehet úgy dolgozni ...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lac-coo #22051 üzenetére
A gx80 váz kb a legolcsóbb 4k megoldás, szerintem abban érdemes használni és akár már kimásolásnál átkonvertálhatod FHD-ba, ami így nagyon éles, jó minőségű lesz. Maga a váz is kitobival egy árához képest jó szett.
Gyorsan kipróbáltam a 12-32-es obit amit vond írt, 'makró' módban kb 12cm széles területet lát, kb 20 cm közelponttal. Szerintem ez nem annyira praktikus, túl közel kell tenni a kamerát és nagyon a közelpont határán van. Egy megfelelőbb macro objektív kellene rá, szerintem adapterezett manuális is jó erre a célra. Itt érdeklődhetsz ez ügyben. Vivitar-nak és Minolta-nak vannak zoomos makrozásra is alkalmas teleobjektívjei, ez azért jó mert rugalmas ha épp nagyobb a tárgy valamint talán nem az arcod előtt lenne a kamera, de a macro képességet ki kell nyomozni, meg a függőleges helyzet miatt a tolózoom mit csinál...
A legtöbb MILC-ben van 30 perces limit és nem árt ebben az esetben ha megoldható a hálózati tápellátás! GX80-hoz lehet beszerezni áram konvertert és akár USB portról is működtethető. Egyre több kamerát lehet az USB portján tölteni, de közben általában nem lehet ekkor használni.
Valami ilyesmit építenék. A kontroll monitort magam elé tenném, vagy a meglévő monitorom használnám e célra, hogy lássam mit is lát.Na, vond beelőzött.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Lac-coo #22051 üzenetére
Akkor én továbbra is egy GX80-at ajánlok, csak nem a 12-32-es obival, hanem a Lumix 12-60-nal. Ez utóbbi kb. 60-ért megy használtan. A váz is 60-70 körül van. És még marad pénzed memóriakártyára, állványra, vagy más kiegészítőre.
A 12-60-asnak szuper a közelpontja, így maketthez, apró részletek mutatásához nagyon jó lenne. Nagyjából 1:2-es nagyítást tud, ami már elég közel van a direkt makró lencsékhez.
-
-
Lac-coo
őstag
Sziasztok !
Videókamerát vagy fényképezőgépet keresnék videózásra... Jól megvilágított munkaasztalról lenne szó, nagyjából a legközelebbi beállításra elég lenne egy 10 cm X 10 cm -es kivágás .1080p elég lenne de 4K se olyan nagy baj
Olcsó legyen!
Mit javasolnátok ?
Köszi a segítséget !
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #22045 üzenetére
10+ éve tolom én is, nem egy világ szinten is kiemelt ügyfélnek, szóval láttam már egy s mást.
Ha valami elszaródik az általában azért van, mert valami manager vérszemet kapott, hogy cost saving, és belekényszeríti a technikusokat olyanba ami nem az optimális.
A másik meg, hogy Indiába viszik a supportot szintén cost saving miatt.
A legjobb amikor a kettő kombinációja.
Meg szokott lenni amikor beígér a sales minden szart, aztán a technikusok meg csak pislognak, hogy ezt meg hogy csináljuk mi meg.Könyvet tudnék kiadni az indiai support csodáiról, de dolgoztam együtt maláj és kínaiakkal is.
-
Márton
nagyúr
Van ez az ingyenes avidemux progi, aminél ha bepipálom az opcióknál, hogy "decode video using DXVA2", akkor olyan szélsebesen tudok scrollozni egy h264-es fájlban, hogy öröm nézni! A DV avi-s időkre emlékeztet, amikor minden képkocka külön volt tömörítve, így irtó gyors volt a seek, a vágási pont megtalálása, stb.
Na ezt tudja valamelyik mai vágóprogram legalább fhd h264-gyel? Azóta a proci/háttértár sebesség annyit ugrott, hogy nem értem miért nem találkoztam még ilyen progival. A proxyba való kódolásnak nem vagyok híve. Ha lehet, sokszor kártyáról vágok usb3-as olvasóról.. -
_q
addikt
válasz
taranis #22038 üzenetére
Nem csak azért van ez a trükközés, hogy majd kijöhessen egy utód, aminél már nem kell várni 1 órát, hanem tényleg csak 1-2 perc vagy annyi se kelljen, tehát gyárilag butítják teret hagyva a "jövőnek"?
Mondjuk ezt többnyire úgy tudom szofveresen szokták megoldani a gyártók ugyan azon hardveren, Canon meg hardveresen butít, majd jön a következő váz ahol az elemet kiszedik és minden marad ugyan az, cserébe eladható drágábban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #22041 üzenetére
A másik lesz az.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #22040 üzenetére
Több oka van. Tele van vele a szaksajtó még mindig és megint tele lesz, mikor "valaki" "feltöri". Gerillamarketing. A törés pedig valószínűleg úgy lesz megoldva, hogy marad nyoma, így a Canonnak sem kell egy rakás gép garijával vesződnie. Win-win.
A másik magyarázat, hogy tökhülyék. -
MrChris
nagyúr
válasz
taranis #22038 üzenetére
Ha már a Canon így ügyeskedett akkor miért ilyen faék bénán csinálták. Szerintem mindenkinek jobb ötlete lenne, hogyan lehetett volna hihetőbbre megcsinálni az átverést.
Akkor úgy néz ki ha akarná a Canon javíthatná. Vajon akár több darab karaktert át kéne írni, vagy csak kitörölni a programban? -
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Gerald Undone csinált egy eszméletlen részletes videót a log felvételek helyreállításáról.
Mindenkinek javaslom, szuperül benne van amit Taranissal már évek óta próbálunk sulykolni. -
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #22030 üzenetére
Köszi, megnézem. De a cikkből nekem úgy jön le, hogy itt megint választani kell a kettő közül. Viszont nekem kellene az IGP is (dekódoláshoz), illetve a GPU is (színezéshez, rendereléshez, exporthoz).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #22027 üzenetére
Itt felesleges intel vs amd vitát szítani, maradjunk a canon vs pana vs sony vs fuji vonalon ha kérhetem.
-
hibavissza
veterán
válasz
kovsol #22026 üzenetére
Minden fejlesztő ismerősöm Intel+Nvidia only. AMD+Radeon szitokszó nàluk. Majd ha ez vàltozik én is vàltoztatok. Anno így fürödtem be a AMD Phenommal. Papíron sokkal jobb vétel volt. Való életben pedig egy rakàs. Majd ha màr 10 éve jobb az AMD talàn vàltok. Még egyszer nem szopom be. Tehàt nem azt àllítom, hogy pàr mainstream alkalmazàssal most nem jobb az AMD, hanem azt, hogy nàlam eljàtszottàk a bizalmat.
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #22025 üzenetére
Full off, de éppen, hogy AMD mellé az egyik legajánlottabb MSI lap is alig kerül 30e Ft-ba, és RAM-ból se a drágák az ajánlottak.
Vegyél csak intelt drágábbam, nekem van, hogy hetekig megy a gépem, és nulla instabilitás. -
hibavissza
veterán
válasz
taranis #22020 üzenetére
Én pl. Ryzent sem merek bevállalni, annyi bajom volt már az AMD-vel korábban. Majd ha már mindenki átállt és csupa pozitív a vélemény, akkor leoltom a villanyt az Intelnél
+1000. Amíg Intelen fejleszt a többség engem nem mozgat a +21% teljesítménytöbblet. Stabilitás mindennél fontosabb. Ráadásul a vásárlásnál a proci árelőny is olvadozik, mikor kiderül, hogy az AMD-hez nem jó akármilyen dzsunka lap és RAM. -
vond
MODERÁTOR
válasz
DanielLong #22023 üzenetére
Igen, nekem is átfutott az agyamon, hogy így spórolhatnék 40 ezret, vagy ezt a pénzt akár egy új videókártyába is beforgathatnám, vagy így akár meg is lenne az 1 terás SSD ára. 10-20% a különbség vágásnál, transzkódolásnál, a +40W TDP meg nem igazán izgat. Nem tudom, még átgondolom.
Köszi a tippeket mindenkinek.
-
Még költégcsökkentés képpen megnézheted a régebbi 2700X-et. Nem tudom mennyivel lassabb, de vagy 40ezerrel olcsóbb és később bármikor cserélhetsz, az alaplap kompatibilis. Én anno a 2600-zal RAM és alaplap kapcsán nem tapasztaltam problémát, ez a gondolkodás szerintem még az első szériából fakad. Stabil is volt a rendszer.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
taranis #22020 üzenetére
Nézegetem az Intel-t is, de amit érdemes lenne megvenni, az a 10700K, ami viszont jó 30 ezerrel drágább, mint a 3700X, meg egy normális alaplap is 60k körül kezdődik hozzá. Ez kapásból +50 ezer.
Sok Premiere-es, videóvágós honlapot, tesztet megnéztem, és igazából sehol sem volt gond a 3700X-szel, ezért (is) merek ebben gondolkodni.
(#22021) kovsol: A megfelelő és ajánlott alaplap és RAM kit már ki van választva. Rengeteg pozitív visszajelzés jött mindkettőről. Úgyhogy ezekkel nem lesz gond. Remélem, mással sem.
-
taranis
addikt
Nekem sokszor még 1 gpu-s tiszta installnál is voltak összeomlások, összeteszem a kezem ha van olyan rendszerem ahol a gpu driver tisztességgel végzi a dolgát, IGP-t belevinni a képletbe könyörögés a pofonért. Szerintem is működhetne amúgy, csak sokkal érzékenyebb ez a terület. Én pl. Ryzent sem merek bevállalni, annyi bajom volt már az AMD-vel korábban. Majd ha már mindenki átállt és csupa pozitív a vélemény, akkor leoltom a villanyt az Intelnél
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #22017 üzenetére
Már megtörtént.
BIOS-ban deaktiváltam, Win10-ből meg töröltem a drivereket.
(#22016) kovsol: Tudom, hogy jön a 4. generáció, de sajnos nem nagyon tudok várni, mert két fullos esküvőt kell megvágnom egy hónapon belül, itt van a nyakamon egy rakás Halis anyag is, meg vannak más projektek is. Úgy terveztem, hogy kérek egy kis kölcsönt/előleget, és jövő héten elintézem a dolgot, hogy tudjak haladni.
(#22018) taranis: De azért valahol durva, hogy pont ez lenne a lényege, hogy működjenek rendesen egymás mellett is, nem? Ha már belerakták azt a szabos H.264/H.265 támogatást, meg szeretném kihasználni közben a GPU erejét is.
Szar az egész. Rámegyek én is inkább a nyers proci erőre, nem szórakozok IGP-kkel.
Nem lesz olcsó mulatság, de egy ilyen vassal talán elleszek 2-3 évig.
-
taranis
addikt
válasz
hibavissza #22017 üzenetére
Egyetértek, nem jó keverni, én az írmagját is kiirtanám annak, amelyiket nem használom, DDU-val mondjuk.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
DanielLong #22014 üzenetére
Hát, egyszerre kéne mind a kettő, a CUDA, meg a QS is.
Elvileg mennie kéne, de mégse. Biztos én szabarintok el valamit.
Bár egyébként is fejlesztenem kellene, mert egyre nehezebben bírom a projektek feldolgozását. Elpötyögök az i5-8400-zal is 4K50-ben, de érzem, hogy visszafog a gép, menne sokkal gyorsabban is.
Nagyon érik, hogy váltok AM4-re, egy 3700X-szel, valami jó alaplappal, meg 32 GB memóriával. Meg persze kéne vennem egy 1 terás SSD-t is, hogy ami már nem fér el a két 240-esen, azt ne vinyóról kelljen vágnom. Viszont abból az MLC-sek egyelőre elég drágák. Lehet, hogy bevállalok egy TLC-s Samu 860 EVO-t, az most kicsivel 40 fölött már elérhető.
-
-
vond
MODERÁTOR
A Premiere topik eléggé döglődik, úgyhogy inkább itt kérdezek.
Használ valami friss Adobe Premiere CC-t Intel Quicksync-kel, és külön GPU-val? Miután megvettem a GTX970-et, én nem is engedélyeztem BIOS-ban az IGP-t. Most gondoltam, kipróbálom, hátha ettől gördülékenyebb lesz a vágás, mivel az i5-8400-ban lévő Intel UHD630-ban van hardveres H.264 és H.265 dekódolás.
Alapvetően érzem is a gyorsulást, de egy csomó hibát produkál. Sorban dobálja a hibaüzeneteket a Premiere, meg random ki is fagyogat. Letöltöttem az IGP-hez a legfrissebb drivereket, többször is újraindítottam a gépet, cache-t töröltem, látszólag minden rendben van, de mégsem akarja az igazságot.
Ha kikapcsolom BIOS-ban az IGP-t, akkor újra atomstabil lesz a PR.
Esetleg valami ötlet?
-
syC
addikt
válasz
Tuninger #22008 üzenetére
Ezzel abszolút egyet értek. Egy baromi jó vas lenne - az árától eltekintve - ha nem lennének ezek az issuek. Kicsit mintha elkapkodták volna a release-t, pedig idejük volt bőven. A sony meg úgy is csak arra várt, hogy legyen végre valami ellenfele az SIII-nak, ha jól olvastam '18 végére már kész volt a gép.
-
kovsol
titán
válasz
Tuninger #22008 üzenetére
Mondjuk ma láttam pont, hogy egy kínai mérnök szétkapta, és kiderült iszonyat béna a belső tervezés. A DDR4 ramokon van hővezető, és a CPU-ra annyi jutott, hogy a ramról félig rálóg egy termalpad, és egy második PCB van a CPU felett közvetlen ami akadályozza azt, hogy a hőt a külső burkolaton leadja közvetlen.
Szóval igazából csak úgy hűtés nélkül be van szorítva két PCB közé a CPU.
-
Tuninger
Topikgazda
Úgy tűnik az R5/R6-nál sima szoftveres timerek korlátozzák a használhatóságot.
Mattjhonson Is arra jutott hogy mindegy hogy a kamera 23 fokos szobában van vagy a tűző napon, ugyanannyit tud felvenni túlmelegedés előtt.Nekem ebből két dolog jön le:
- sima firmware frissítéssel javitható a probléma
- a cinema eos kamerák eladásainak védelme miatt limitálták az R5/R6 használhatóságát.Elég szűklátókörű gondolkodás, kb minden rendszerről mindenki ment volna canonra ha nincs ez a fiaskó... most meg már hiába javítják, mindenkibe "beégett" a probléma.
-
Tuninger
Topikgazda
Láttam tesztet Tommy Callawaytől
amiben nem is volt annyira katasztrófális. Persze a mai elvárásokhoz kevés.A sirui monodpodról jó teszteket láttam. Nekem egy Benro monopod (a49tds talán?) van, én nem merném magára hagyni vele a kamerát, de elvileg megáll a saját lábán
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- iPhone topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Politika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest