Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
77 mm-es tele lencse van pro szifonban. Kétszeres crop még elmegy szódával, ami 154 mm. Viszonylag ritkán van olyan vlog téma ami ennél többet igényel. Nem cipelném a téglát emiatt. Nem azt mondom, hogy a minőség nem számít, de egy mai top telóval bőven broadcast minőséget kapsz. Nyilván, ha kazamaták gyertyás felfedezése a téma akkor nem.
Itt most nem meggyőzni akarlak a telefonra váltásról, mert azzal érdemes dolgozni amit megszoktál és szeretsz. Az eredeti felvetés a vlog G6+kitobival vs. vlog telefonnal volt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #30998 üzenetére
Teleobjektív telefonban? Köszi, nem.
De azzal egyetértek, hogy a tartalom viszi a hátán az egészet. Sokkal érdektelenebb lesz tartalom nélkül penge képminőséggel és egy raklapnyi felszereléssel, mint fordítva.
-
hibavissza
veterán
Arra ott van a hátoldalon 3 lencse. Még sötétben is odaverik a G6+kitobi kombót...Nagyon extrém az a szituáció, hogy akár egy FF gép millós obiparkkal érdemben hozzáadjon egy vlogolós tartalomhoz. Jó hang, telefon mozgatása, kompozíció mind nagyságrendekkel jobban számít. Első a téma persze. Max egy Gopro vagy Insta kellhet, mert az extrémebb körülményeket jól bírják. Tartalom visz mindent a hátán. Amire te gondolsz az érzés, hogy szeretsz fényképezőzni. Szereted használni. A többségnek csak szenvedés a féltégla a kezében.
-
vond
MODERÁTOR
Nekem mondjuk a városi vlogolás nem csak abból áll(na), hogy veszem az egy szem fejemet, hanem közben menne a vágóképezés is ezerrel.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #30993 üzenetére
+1 telefonra. Ha klasszik vlog, akkor nagyreszt egy fejet latsz vegig, felesleges tulcinematizalni, tartalom legyen meg. iPhone egyszerű, stabil. Foleg az elejen.
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #30994 üzenetére
Nem kell semmilyen app. Szifonnak olyan szelfi kamerája van, hogy mindenre elég nappal. Gimbal sem kell. Lehet a tartalommal foglalkozni. A linkelt vlogban annyira jól adja, hogy mennyit javított a képi tartalom minőségén mikor szifonra váltott a nyomorék om1-ről. A hang az pocsék lett, de azon a legkönnyebb segíteni. Be van akadva "valamiért" az
OlympusOMD a mókusnak, de engem iszonyúan irritál a háttérmosás és folyamatos fókuszvadászat. Meg a stílusa is időnként sok, de vannak néha érdekes tartalmak a csatornáján, ezért követem. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #30993 üzenetére
FilmicPro app-ban ha kikapcsolod a képjavítókat akkor kiváló képe van az A52 főkamerájával. OIS is van, de bagóért lehet még alá venni egy kicsi gimbalt és akkor nagyon smooth. Vlogolásra biztos jó, csak nem láthatod közben az arcod.
-
hibavissza
veterán
Vlogoláshoz egyértelműen telefon (Iphone, S22, stb.) , ha van fény. [link] Felesleges bármilyen fényképezővel, gimballal bohóckodni. Nem ad hozzá semmit. A G6+kitobi nem rúg labdába videóban egy korszerű telefonnal szemben. A hangot kell megoldani egy külső lav mikrofonnal. FHD anyagot érdemes 2-4 K-ban esetleg 1152p-ben feltölteni YT-ra.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #30987 üzenetére
G6-ot annak idején sokat próbálgattam. Most visszanézve meglepően penge éles és ha van annyi fény, hogy iso 1600-on ki legyen exponálva még ott is egészen tűrhető.
Sajnos 50/60fps-nél a minősége némileg (erősen) leesik, a FHD jó ha 720p-nek (HD) megfelelő, ekkor is csak max 28mbps-ban rögzít, viszont csinál egy hülyeséget is, ~15 sorral megnyújtja a képet ami elég rosszat tesz, talán emiatt gyengusz. Itt van az összehasonlító kép. Szerintem csak 1080/24/25/30p volt érdemes használni.
Meg volt még egy anomália, ami lehet változott, hogy a videószerkesztőkben a sorkezelés nem volt jó, úgy nézett ki mintha linescippelt lenne és így is exportálta. Bal az eredeti, jobb a szerkesztőből. Jobb oldalin látható, hogy valami katyvasz van. Felül a narancssárga háromszögű papírdarabkán lévő fekete vonalak eléggé keszekuszák, pedig csak simán át lett hajtva az editoron.
-
Márton
nagyúr
A Vegas-hoz kapcsolódva mondjuk ezt a részt nem értettem:
"vagy első ízben valami egyszerűbben kezelhetőt"
Rengeteg ismerősöm van, aki pont hogy az egyszerűsége miatt használja a Vegas-t.Az lehet, hogy kevesebb a plugin hozzá (nem tudom), de egyrészt ott a scriptelési lehetőség (én pl. ezt imádom benne), másrészt OFX plugineket is támogat jóideje.
-
-
vond
MODERÁTOR
Ha valóban komoly terveid vannak a videózással, akkor szerintem vegyél egy jobb, modernebb vázat (is). Ha rendszerben akarsz maradni (nem tudom, milyen MFT obikkal rendelkezel), akkor mondjuk egy használt G9-et, és akkor gimbal sem kell a városi vlogoláshoz (brutálisan jó IBIS, megfelelő obikkal Dual IS, vagy akár IS Lock).
-
Tuninger
Topikgazda
Van elvileg .mov opció is. Ott válaszd az 1920x1080 25 vagy 50 képkockát a hozzá tartozó legmagasabb IPB Mbps-el. Elvileg egy 50Mbps kellene legyen.
Városnézős vlogra a gimbal jó megoldás, de körülményes, nagy és nehéz, erre egy újabb (Hero 7 vagy újabb) GoPro vagy egy telefon is tökéletes megoldás, meg küzdeni fogsz az autofokusszal ha a G6-ot akarod erre használni
-
rwin5
őstag
válasz
hibavissza #30984 üzenetére
Köszi!
Szerintem mindkettő opció játszani fog, az ötlet amit adtál az is, és a slider is. Nem a nézettség lesz a lényeg a videókban, hanem a minőségi munka (kreativitás, magam fejlesztése), ezért szerintem beszerzem a slidert is.
Ez, hogy kompatibilis állvánnyal, amit amúgy is venni akartam sokat dob a helyzeten.Még 1 kérdés, amiben hátha tudtok segíteni, ez megint sajna az amatőrségem ágán van, de ha nem kellene neten kutakodni az sokat segítene:
Alábbiban tud rögzíteni a G6:
- mp4: itt a max 1920x50p 28mbps, 25p 20 Mbps, ha természetet, kertet akarok videózni melyik a jobb?
-AVCHD - ezt gondolom úgy is át kéne konvertálni, hogy Youtube kompatibilis legyen, így kilőve?+ későbbiekben ha belejönnék műszakilag a videózásba, gondolkozom budapesti városi vlogra. Városnézés szinten, oda viszont gimball jó megoldás lehet?
-
vond
MODERÁTOR
Most jött velem szembe Facebook-on: POCO Drop-In Filter Adapter
-
hibavissza
veterán
(I.) Kis tárgy? Felülről lelógatott 2-3 madzag közé vágódeszka arra a gép? Jó slider drága.
(II.) Premiere az After Effects miatt. Davinci Resolve.
(III.) Ha nem valami százezres csoda vagy 50 kilós faállvány akkor lényegében mindegy. Mind ugyan olyan szar. A lába legyen minél vastagabb. A fej szerintem fontosabb. Nem mintha a legolcsóbb gömbfej nem tartaná meg a g6-ot. Csak izomból kell meghúzni mindent. Azért egy jó videós fluid fej tisztább-szárazabb érzés. Ellenben piszok drága. Itt az a kérdés, hogy viszed vajon magaddal és milyen gyakran használod. -
Tuninger
Topikgazda
Szia!
I. Slidert vegyél ilyen feladatra, gimballal kézből nem lesz soha elég stabil
II. Davinci Resolve
Vegashoz kevesebb plugin van, ha esetleg látsz valami érdekeset, nem tudod kipróbálni, a Premiere előfizetéses, a Final Cut Mac only, a Resolve viszont ingyenes, és mindent is tud. -
rwin5
őstag
Sziasztok!
Több ízben is szeretném a segítségeteket kérni, aki esetleg tud bármelyik részében is, annak előre is köszönöm.Egy nagy projektba akarok belefogni tavasszal. YouTube felületre történő tartalomgyártással akarok foglalkozni munka mellett, évek óta érlelődött a dolog. Korábban már hobbi szinten foglalkoztam videózással, de próbálnám egy magasabb (minőségibb) szintre emelni, technikailag és videóvágást tekintve is.
Jelenleg egy Panasonic Lumix DMC-G6 vázzal (+ obikkal) rendelkezek, amin van sztereó mikrofon bemenet is.
Ehhez szeretnék vásárolni későbbiekben mikroportot is, de
(I.) első körben ami mindenképp kéne egy megbízható kézi stabilizátor. Tudna-e valaki esetleg ajánlani aki használ? Nem kell profi cucc, általában kisebb tárgyakat videóznék vele, melyek nincsenek mozgásban, én mozognék a kamerával.
(II.) komolyabb szinten rá szeretnék feküdni egy videóvágó szoftver megtanulására, olyanra ami popular és esetleg későbbiekben máshol is hasznát tudnám venni (munkavállalás). Jelen videógyártásban nem lesznek nagyobb effektek.
Többségében az alábbiak jelennének meg a videóban (1080 HD):
- feliratozás
- videóanyag felgyorsítása
- zenei aláfestés
(III.) fotóállványból esetleg valakinek tapasztalat? legalább 170-180 cm magasságúra volna szükségemVegas Pro-t lenne célszerű kitanulni, ha hosszútávon gondolkodok vagy első ízben valami egyszerűbben kezelhetőt, abból fakadóan is, hogy az én videóim nem akciófilmek lesznek?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
kovsol #30978 üzenetére
Elsősorban méretre gondoltam elavulás terén. Nekem ott vannak fent a polcon dobozban a OCZ Vertex 3 64GB SSD amit még a rendszerhez használtam évekkel ezelőtt illetve egy Kingstone A400 120GB és nem használom már semmire.
Video vágásos nagy mozgatás inkább akkor lehet érdekes ha RAW kamerád van mert akkor tényleg sok lehet az írás/olvasás. Most azért az elmúlt fél évből nekem jó 4-5 project parkol a külső SSDn, vagyis mondhatjuk hogy havi 200-300GB-t mozgatok át rajta (feldolgozott anyag törlése, új anyag rárakása). De ha havonta újra írnám nulláról az is csak 12TB évente.
-
kovsol
titán
válasz
Tuninger #30977 üzenetére
Videó vágáshoz másolni rá anyagokat tera számra az normál felhasználás? Nem a steam játékok tárolására kell itt gondolom senkinek az SSD, amire havonta letölt egy új játékot.
SSD elválása meg számomra értelmezhetetlen. Szintetikus teszteken kívül ki veszi észre, hogy ez az pár másodperccel gyorsabb egy új SSD-vel? Miközben te USB-ről használod ami eleve egy nagyobb késleltetést eredményez ahhoz képest, mintha beépítve lenne.
-
kovsol
titán
válasz
Kukcaman #30957 üzenetére
Jellemzően az SSD vezérlő elébb hibásodig meg, mint a NAND chip kilehelné magát, mert átlag user nem ír rá annyit, inkább csak olvasgat róla.
Ha elérted a gyári TBW értéket még utána sokszorosáig elmehet. Még mindig be tud vonni tartalék szektorokat, meg a hibás szektorok letiltásával még sokáig használható. De zsákbamacska.512GB Samsung 840 Pro nálam:
Ipon teszt szerint a 250GB-os 840 pro Wear-level 500TB írásnál ment le 0-ra. és 2000TB írás után is hibátlanul működött. Teljesen mentes volt javíthatatlan hibáktól.Szemben a sima 840 (nem pro) 300TB írásnál ment le 0%-ra, és 100TB írás után már elkezdett bevonni tartalék szektorokat. 300TB -nál meg már helyrehozhatatlan hibás szektorok is lettek. 900TB meg kipurcant.
Ebből látszik, hogy lehet drágább egy Pro SSD, de ha keményen használatban van akkor hosszú távon megszolgálja az extra kiadást.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30973 üzenetére
Szerintem tedd be aláírásba, hogy szaramac. Kár ezért mindig új offot nyitnod.
Ez bármelyik smd panel javítással foglalkozó cégnek gyerekjáték. Olyan dolgaimat javították már, hogy lestem. Bővítés nem biztos, mert ahhoz lehet a firmware-t kell módosítani. A Studoban pl. nem engedi bővíteni, pedig abban otthon cserélhető az SSD. Itt arról beszélek, hogy megdöglött és ki kell cserélni egy ugyan olyanra.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #30973 üzenetére
Nincs sajnos, pedig érdekelne.... napi szinten küzdök vele hogy kicsi a 256-os SSD az Air-ben (olyan 140GB marad miután belaktam appokkal) , szóval bővíteném de nem lehet. Így most egy 1TB-s Samsung T7 van szinte mindig rádugva, ami tökéletesen kiszolgál, de jó lenne ha nem kéne mindig lógnia kifele valaminek a mac-ből.
Más:
Potato Jet csinált egy Sony FX30 vs Canon R7 tesztet ami szerintem érdekes. Eljutottunk oda hogy a szín differencia nem számít mert "literally 3 klikk" - Gene, összehozni. APSC-n is elég rendben van a zaj elég durva ISO-ig, az AF lenyűgöző, a stabi parádé (Catalyst browse vs R7 IBIS + digitál)
Viszont melyiket jobb használni? melyikkel kevesebb a munka utólag? Melyik ad szinte out of box pazar képet? Eljutottunk oda hogy az összes kamera képe és featurejei fantasztikusak. Ha nem lett volna itt fórumos negatív tapasztalat az R7-ről, simán venném/ajánlanám.A másik: Gerald Undone below native ISO tesztje. Nekem ez eddig is triviális volt, viszont mikor jöttek a munkahelyemre forgatni Blackmagic URSA-val és BMPCC4K-val olyan emberek akik 20 éve ezt csinálják és még mindig nem értik az ISO működését, (sőt, az a srác sem akinek az esküvői videóit szoktam linkelni), gondoltam nem baj ha bedobom ide. Súlyos anyag, és Gerald mindent megtesz hogy érthetően magyarázza, de biztos fog újat mondani. Lehet beszélgetni arról az ISO4000 vs ISO400 egyforma zaj részről kicsit ha nem egyértelmű.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30972 üzenetére
Majd az idő eldönti. 8 giga ram mellett azért nem elvitatható, hogy rendesen swapol ssd-re, főleg ha szerencsétlen géppel videót szerkesztenek.
M1 Mac Mini-ben amúgy ki vállal be ilyen melót Magyarországon? Meglepne, ha lenne rá vállalkozás. -
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30968 üzenetére
Bírja az. Nem fognak megfőni benne a cellák.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #30969 üzenetére
Laptop az lehet 66 fokos. Azért írd bele, hogy laposban volt. Szerintem ez ott is sok, de lehetséges. Az enyémben komoly hűtőlemez van a 2,5-ös hely körül.
Mit vesztesz? 16 ezer forint kisker áron. Lehet jófejek és adnak egy újat. A tesztprogi nem tudja exportálni az adatokat? Csak hogy ne egy képernyő mentést küldj a szkennelt számla mellé. -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #30966 üzenetére
Ezt a max hőmérsékletet nyáron érte el. Nem volt hideg, ha emlékszel az idei nyárra
Laptopban használom. A proci meg a hűtőborda sincs olyan nagyon messze tőle, dehát egy laptopban minden egymás hegyén-hátán van.
Volt amikor áramszünet volt és nem vettem észre, és az akksi meg kb 5percet bír aztán lelövi a rendszert. Szóval azt mondod, hogy ezzel a jelenséggel lehetne kopogtatni a Crucial-nál? -
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30966 üzenetére
66 fok egy m.2 formátumú ssd-nél nem olyan extrém. Laptopban tud az menni még feljebb is. Laptopban még a 2.5-ös vinyó is elérte nálam az 55 fokot.
ATX alaplapon bordával talán megáll 60 alatt egy nVME ssd ha rendesen használva is van.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #30965 üzenetére
Én ezt elküldeném a Crucial RMA-nak a számlával, hogy várom az új csere SSD-t.
Mondjuk az 59 unexpected power lost az mi? Állandó áramszüneted van vagy a gagyi tápod nyírta ki az SSD-t? Ebbe bele lehet kötni. Tudod mi az oka?A 66 fokos SSD is csodás eredmény. Az SSD-t pasztáztad rá a procira hűtés helyett?
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #30961 üzenetére
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30958 üzenetére
Crucial MX500 ment nálam RMA-ra asszem két éve. Alig volt 10 TB írás a terás meghajtóban.
#30957 Kukcaman
Némá! Egy MX500!#30961 hibavissza
A jótállás viszont elévülhet 5 év előtt is, ha meghaladja az írás a specifikált élettartamot. -
hibavissza
veterán
válasz
Kukcaman #30960 üzenetére
Oprendszer és a Crucial saját diagnosztikai szoftvere mit mond? Ez a Sentinel valami ingyenes program. Kb. mindegy mit ír. Ha a gyártó szoftvere is hibát jelez akkor lehet reklamálni. Crucialra 5 év a jótállás emlékeim szeint. Nekem is van. [link]
Most raktam be a laposba a 980-at. Első volt, h feltettem a Samu szoftverét. Frissített is firmware-t. -
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #30959 üzenetére
2020 márciusban szereltem be a gépbe a crucial ssd-t. Nem olyan sok video ment át rajta.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30955 üzenetére
Nem tudom hol olvastad ezt a "firmware terület fáradást", de ez egészen biztos valami elavult sületlenség. Hogy az SSD mindenhol monitoroz csak a saját partíciós tábláján nem? Ez egyszerű programozási hiba lenne. Samsungnak volt ilyen szériája, de firmware frissítéssel azt is orvosolták. Nyugodtan nyudodj meg, ha fárad a partíciós tábla azt is áthelyezi egy normális SSD. Saját magát is trimmeli. Ez annyira banális, hogy a korai darabokon még előfordulhat, de ma kizárt egy normális darabnál. Kb. 100 sor kód lehet.
Tegnap vettem egy terás Samsung 980-at. Az 160 GB-ot tesz el magának erre-arra. Szerinted nem fér fel többszörös mentéssel a teljes partíciós táblája, firmwarestül százszor? Ha ez így lenne ahogy írod minden SSD bedöglene pár év alatt. 100%-os lenne a döglési arány. Trim minden szektorban kell.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30955 üzenetére
Még egyszer, mindez mit számít? Ki lehet cserélni az SSD-t minden M1-es termékben. Bármelyik SMD javítással foglalkozó műhely meg tudja csinálni nem horror összegért.
Másrészt én még nem találkoztam olyan emberrel aki látott volna olyan embert akinek a nem dzsunka SSD-je elromlott volna. HDD viszont már nálam is döglött be.....
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#82860288 #30954 üzenetére
Sok változós a dolog. De nagyrészt kijelenthető, hogy általában vezérlő hiba miatt döglenek az SSD-k. Azt meg leggyakrabban a firmware terület elfáradása okozza, ami miatt boot loop-ba kerül a meghajtó firmware-e és onnantól nem ismeri fel a BIOS. A firmware terület pedig a NAND chip-en van, méghozzá egy fixen címzett területen, ami kívül esik a wear leveling hatáskörén. Ezen a területen van az [ssd-nek megfelelő partíciós tábla, mint HDD-nél, csak nem tudom SSD-nél ezt hogy hívják], ami frissítésre kerül minden egyes fájlírás alkalmával, hogy fizikailag hol található az adat a NAND chip-ben. Könnyen belátható ezek után, hogy a sok apró írás hamar firmware hibát okozhat, jóval hamarabb, mint amit wear leveling védelme alatti várható élettartama a celláknak sejtetni enged. Legalábbis a konzumer piacra szánt meghajtók így működnek. Szerver SSD-knél nem tudom mennyiben más a meghajtó strukturális műküdése, amiket kifejezetten intenzív használatra szán a gyártó, mint mondjuk egy adatbázis futtatása.
Szóval így lehetséges az, hogy alig pár százalékos HD Sentinel szerinti fáradás után is bármikor bekrepálhat a meghajtód. Egyszer csak eltűnik az eszközkezelőből, vagy csak simán nem boot-ol a gép ha ott van az OS.
A sok apró írást pedig főleg rendszerlemezként való használatra kell érteni, amikor egyrészt állandó swap-olás zajlik (ugye, Apple M1 8 GB?), másrészt állandó cache-elés minden szoftver részéről. A Chromium alapú böngészőkben pl a mai napig nem lehet kiiktatni a videó cache írását amikor megnézel egy videó stream-et mondjuk Youtube-on. Ha te napi pár órát Youtube-ozol, akkor figyeld majd meg hogyan nő az összes írás a meghajtódon!
A torrent az OS-hez képest kismiska. Én a terabájtos SSD-n is alig egy-két év alatt ilyen 6-8 TB írást tapasztaltam Win10 alatt, ahol az OS partíció csupán 128 gigára volt partícionálva. A maradék meg videós scratch meghajtóként üzemelt, de ha teleraktam talán kétszer, akkor lehet sokat mondok. (Amióta hardveres dekóderrel üzemel a DR, azóta igazából scratch meghajtóra sincs szükségem, nem generálok bazi nagy proxi fájlokat.)Szóval a torrentezés ennek fényében egy kifejezetten lájtos felhasználás. A Steam könyvtár is az. A folyamatos apró swap és cache az, ami számít egy konzumer SSD-nél. És akkor a cellánkénti bitek számáról még nem is beszéltünk. A fájlírás módjától függ, hogy mennyire lesz tartós. A random írás nagyságrendileg gyorsabban végez a meghajtóval, mint a szekvenciális írás. Ha napi felhasználásban nagyrészt random írás zajlik és sok-sok újraírás, akkor hiába számítanál a wear leveling miatt arra, hogy kb egyenletesen fárad a NAND chip és így elvileg rendelkezésedre állna a kb hatszázszori teleírás (4 bites cellával a ~600 írás az általános), ami terás meghajtónál ~600 TB össz írásra engedne következtetni, ha közben a firmware terület meg piszok gyorsan eléri a ~600 újraírást, mert az a terület fixen kapja az ívet minden egyes írási műveletnél.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #30951 üzenetére
+1 SSD tartósságra. Legalább 5 éve használok egy SSD-t torrentre és semmi baja.
De egyébként is sok éve van SATA3 és PCIe NVMe SSD-m és lekopogom semmi baj velük, pedig kapnak írást rendesen, főleg a Steam és egyéb kliensek miatt is. -
vond
MODERÁTOR
Na, itt a második rész, képből kitáncoló műsorvezetővel, nem annyira passzoló képekkel, szarabb hanggal, fos helyszínnel, mixelt fénnyel, meg mindennel, ami kell.
Ez van, amikor váratlanul egyedül maradok egy ilyen projektre. Három kamera, négy mikrofon, világítás, berendezés, cuccolás, majd vágás, és utómunka még aznap éjjel.
Tegnap este volt a felvétel, a második Sony meg csak ma jött meg, úgyhogy ez most A7III+G9+GX80. A vágás+fényelés meg lóhalálában készült, éjjel 2-kor. Olyan is lett...
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30949 üzenetére
Ja, SSD. Egyrészt ki lehet cserélni. Forrasztani kell, nem a világ. Másrészt a projekteket külső SSD-re teszem a Cache fájlokkal együtt. Annak kb, fele sebessége van mint a beépítettnek. Nem érzem a különbséget. Szóval ez az egész egy nagy kamu. A negyed sebességű USB 3-on sincs drasztikus lassulás. Jól van megírva a FinalCut. Befogtam egy régi Crucial SATA SSD-t torrentezni, filmezni. Szóval én nem hiszek ebben az SSD döglésben. A vezérlő előbb szárad le a lapkáról, mint hogy a mem chipek elhulljanak.
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30949 üzenetére
Valszeg én addig használom ezt a gépet amíg javíthatatlanra be nem döglik. Az pedig gyakorlatilag a proci. Jó eséllyel 10+ évről beszélünk. Nem változik semmi. Ugyan annak a kamerának az anyagát szerkesztem ugyan azzal az alkalmazással. Esélyes, hogy én a kamerát már egy state of the art mobilra fogom cserélni, ha valami feladja a gx80-ban. Reményeim szerint az is jó pár év. Szóval jelenleg semmi jel nem utal rá, hogy ezt a gépet lecserélem belátható időn belül. Így vagyok az Avensisemmel is
Lyobbanteljesít.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30946 üzenetére
Aha, tedd hozzá azt is, hogy nem cserélhető a rendszer SSD és arra pakolja ki az M1 a cache-t ha nem fér el a 8 gigán. DR esetén meg elég könnyű kifutni a ram-ból. Ez a korai elhalálozás egyik receptje.
Persze addigra valószínűleg már M3-on fogsz vagdosni.
Nem véletlen, hogy a filmiparban se spórolnak a ram-mal még a profi iMac-ek esetén sem. -
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30946 üzenetére
De te M1-et használsz, modern ARM-ot, nem elavult Intel/AMD x64-et
-
hibavissza
veterán
válasz
Teasüti #30945 üzenetére
Ezzel szemben a valóság az, hogy csak vágni teljesen overkill a DR. DR alatt APU-val másba nemigen fogsz bele egészséges idegrendszerrel. FHD anyagokkal el lehet kísérletezni, de maszkolgatás már ott sem barátságos.
Lehet, hogy a legújabb DR i9-cel már élhető, de egészségesebb egy i5+3060. I7+1070 elég szenvedős volt emlékeim szerint. Meg lehetett vele csinálni mindent, de hobbi szinten, mikor nincs határidő. Ha tényleg precízen látni akartam mindent, akkor ki kellett renderelni, mert 720p TL-on is akadt. Soha többet.Manapság már laptopban se túlzás a 32 giga ram sztem.
Nálam 8 GB RAM-mal reccenés mentesen megy a natív 4K 100 Mbps 8-10 maszkkal....
Valamit rosszul csinálok.
-
Teasüti
nagyúr
Oszt mi a baj az integrált CPU-val DR alatt? Mind a Ryzen Vega, mind az Intel IGP flottul működik DR alatt. A fizetős verzióval megy a hardveres dekóder mindkettővel és az újabb CPU-k egészen 4K@60-ig tudják dekódolni DR alatt a HEVC-t és H264-et. A vágáshoz bőven elég az iGPU is. Akkor lesz csak kevés, ha keményen effektel vki, mert akkor jó ha kéznél van a kávé és a cigi amíg lerendereli neked a cache-t.
A Free verziónál meg proxi fájlokkal dolgozol vágás közben és a DNx fájlok meg amúgy is CPU-ból mennek, vagyis még kevésbé jön ki az iGPU hátránya.
DR egy kifejezetten laptop barát szoftver. Mondom ezt úgy, hogy a VGA válság idején Vega 8-cal használtam és nem ütköztem különösebb akadályba. Timeline scrubbing is tök jó volt Vega 8-cal 4K HEVC-n. Csak legyen RAM a gépben dögivel, mert ha lefoglalok 16 gigát az iGPU-nak, akkor a maradék 16 gigába olykor nehezen lehet beférni 4K workflow esetén.De általános felhasználásra a 24/8-as felosztás egész jól bevált.
Manapság már laptopban se túlzás a 32 giga ram sztem. Ha vki videózik, akkor gondolom ennyi belefér. -
Teasüti
nagyúr
Davinci-ben van erre egy effekt a Color Page-en, ami stabilizálja a WB-t többek között. Váratlan módon Color Stabilizer a neve.
Mintavételezés után tartja a beállított színt a teljes snittben. Én kültéri ceremónián használtam eddig élesben, ahol a felhő és a nap váltotta egymást folyamatosan fél órán át. Auto ISO volt beállítva a kamerán, a WB-re nem emlékszem, hogy manual vagy auto volt-e. Mondanom se kell, hogy azért tetten érhető volt a hideg-meleg váltakozás. Color Stabilizer úgy kivasalta, hogy se WB, se expo kilengést nem látni a teljes ceremónia alatt. Egyedül a fény-árnyékokból és így a jelenet kontrasztjából lehet sejteni, hogy kisütött a nap vagy elborult.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30935 üzenetére
Nvidia Broadcast-nál már filóztam rajta, hogy át lehet küldeni virtuális hangkártyával rajta a hangot (Pl. Virtual Audio Cable), majd rögzíteni az NLE-ben egy másik csatornán. Davinci-vel már csináltam ilyen valós idejű hangfeldolgozást kifejezetten videóhívás közben, hogy zajt szűrjek. Nvidia Broadcast ezt megcsinálja két kattintással egy kényelmes frontendből. Nekem eddig videóhívásokhoz nagyon bevált.
Ezzel már forrásfájlt is fel lehet dolgozni? Nem látok hirtelen mást, csak streaming szoftvereket felsorolva. -
-
vond
MODERÁTOR
Én belefutottam már párszor hasonlóba. Utólag tényleg szívás helyre rakni, ha állandóan mocorog a WB erre-arra. Ezért aztán én amikor csak lehet, inkább fixálom a fehéregyensúlyt, és manuálisan változtatom, ha változik a környezet, a világítás.
Ha mégis megtörtént a baj, akkor utómunkában be szoktam húzni a snittek fölé egy vékonyabb, világosszürke sávot (sima solid, a képeken leginkább látható fehérek, szürkék világosságával), hogy könnyebben lássam, mikor, merre mászik el a WB. És ehhez igazodva, keyframe-ekkel próbálom javítani, ahol kell. Persze ez sem ad mindig tökéletes eredményt. Szemre is érdemes benézni.
-
nozs23
addikt
Illetve megelőzni fix WB mellett lehetne?
Igy van. Alapvetoen az auto WB-t erdemes elfelejteni videozasnal, mert egy felrement fixet konnyebb viszonylag helyrerakni ugy, hogy konstans legyen az eredmeny, viszont az adott klipben valtozot mar nem nagyon lehet.
Nekem meg nem kellett ilyennel kuzdeni, hatha valaki tud valami trukkot, de tippre erdemes lenne ugy vagni, hogy a shiftek kukazhatoak legyenek. Legyen zsebben egy szurke/feher kartya, az a biztos. De az autonal barmelyik preset wb beallitas is jobb. Illetve sok gep kinal fix auto wb-t, ami a felvetel kezdesekor lefixalja az auto wb-t. Ez nyilvan klippenkent eltero lehet, de meg mindig konnyebb korrigalni, mint ami klippen belul megy felre. -
_q
addikt
Jött egy kérdés hozzám, de én nem voltam még hasonló helyzetben ezért tőletek kérdezem.
Szalagavató bálon sok vaku mellett elment a fehéregyensúly rózsaszínbe. Mivel auto WB van így vissza is áll. Ezzel mit lehet csinálni utólag? Illetve megelőzni fix WB mellett lehetne? Mennyire jellemző az ilyen? Esküvő videó alatt én ilyet nem láttam még pedig auto WB volt nálam is vaku mellett. -
hibavissza
veterán
[rtx voice] ai támogatású hanghiba korrektor.
-
hito
nagyúr
Szerintem Gcam elég fapad videóra. Próbáld ki az Mcpro24fps-t. Ha a kamera driver enged hozzáférést, akkor kapcsold ki az élesítést és a zajszűrést. Mondjuk mindenféleképpen engedni fogja. Viszont ha valóban hozzá is fér, ég és föld lesz a különbség. Egyik legjobb videós app androidon. Bőven megéri az árát.
Tuninger: és tényleg
Amikor telepítettem, be is lehetett pipálni a Premiere plugint. Most már tényleg itt a kánaán
Mi12U bitang egy darab. Nekem az álom viszont az Xperia Pro-I, RX100 Mark VII szenzorral. Akkor már két ilyen szenzor lenne itthon
-
Tuninger
Topikgazda
Rakd fel, nézd meg hiszen van próba verzió, de a RAW a nagy feature ebben.
Hito: a dream come true az a Xiaomi 12S Ultra Concept lenne Motion Cam-al.
Egyébként van Premiere plugin hozzá a motioncam app oldalán lent, ott konvertálás nélkül lehet berántani premierebe. -
hito
nagyúr
válasz
Tuninger #30930 üzenetére
Köszi!! Ezzel értettem meg egészében az előző hsz-ed
Elképesztő ez a MC. Asszem erről álmodtam amióta mobiltelefonba kamera került. De gondolom nem csak én
Amikor fórumtárs szólt, hogy van egy ilyen app, 10 perc múlva már fenn is volt a Pro verzió. Ennek a sokszorosát is fizettem volna ezért az alkalmazásért, szerintem a tudásához képest (illetve, hogy mennyire hiánypótló) szinte ingyen van.
A Wines konverter meg hülyebiztos és villámgyors. Ha belekerülne az összes csúszka és opció a mobilos appból, nekem elég is lenne a kész videóhoz. Remélem idővel befejlesztik azt is.
-
Tuninger
Topikgazda
Csak a motioncamapp
-
hito
nagyúr
Köszönöm!
Meg is van az mcraw. Most keresem, hogy melyik programnak veszi be a gyomra. Egyszer játszottam raw videóval PC-n még 8 éve kb., amikor valamelyik APSC Canonnal (70D, vagy 700D? már nem emlékszem). Azóta meg csak amióta van Motioncam és telefonon gyúrtam készre
Legalább lesz mivel bíbelődnöm egy jódarabig.
-
MrChris
nagyúr
Kb ahogy írja Tuninger. Manage Videoban lehet megadni a videó mentés helyét.
A készítő aszonta, hogy az mcraw egy nagyon gyors veszteségmentes tömörítésű formátum, míg a közvetlen dng írása lassú lenne, persze a biznisz alap jobban hangzik.
Tehát csak simán exportáld az appban mcrawnak és a megadott mappában látni fogod. -
Tuninger
Topikgazda
Add meg a beállítások alatt az appon belül hova mentse a fileokat. Akkor ott látni fogod a .mcraw konténert amit utána át tudod konvertálni "akármibe" PC-n.
Azért mcraw hogy tudja limitálni a készítő hogyha fizettél az appért mehessen a Windows alatti konverzió akár ProResbe pl ha nem fizettél az appért akkor csak DNG-be.Azt nézegettem hogy a Cineon Log-ba konvertált ProRes igen jó és szinte bármi másba lehet utólag konvertálni. Már úgyértem bármilyen más LOG-ba.
Amíg csak játszol és próbálgatod, érdemes pixel bines módban hajtani 1080p felbontáson, meglepően korrektül néz ki és sokkal gyorsabb a feldolgozása.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #30833 üzenetére
Nagyon durva milyen anyagokat lehet előállítani Motioncam-mel. Használom egy ideje. Xiaomi-val ráadásul megy az összes lencse.
Most Mi 10 Pro-val nyüstölöm. A főkamerával 27MP-es raw fájlokat lehet összefűzni, ez viszont 4:3, 16:9-ben a felbontás "csak" 20MP
Elég gyilkos, gamer notimat (8mag/16szál Ryzen 7 + 1660Ti) is pillanatok alatt kiakasztja.
Viszont a telefont féltem folyamatosan ilyen feladatokra befogni. Nem tudod véletlenül, hogy még a DNG fájlok renderelésének előtti fázisban hol található az elkészült anyag a készüléken? Illetve milyen formátumban készíti a nyersanyagot? Ha sima DNG lenne, a Galéria mutatná a fájlokat, de csak azután bukkannak fel a Galériában, miután végzett a render DNG folyamattal. Ha meglenne és lehetne vele notin is dolgozni, ott csinálnám inkább a teljes processt.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #30922 üzenetére
Vártam a Black Friday-t, mondom, hátha lesz egy bevállalós bolt, aki leakciózza az A7SIII-at 1.2 - 1.3 milla környékére, aztán nekem meg elborulhat az agyam, és megvehetem.
De nem. Sőt, még pénzvisszatérítés sincs rá. Nem is értem, komolyan.
Viszont az A7C elég vonzó most 600-ért újonnan, 3 év garival. Gondolkodóba estem.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #30921 üzenetére
volt egy gyenge próbálkozásom 1-2 meló erejéig hogy csak azért sem lassítok, hogyha sikerül megszokni, mehessek 4K 25-ben 1/50-el mert mennyivel jobban néz ki, de ehelyett 100 fps és még durvább lassításba fordultak a videók az utóbbi időben
Kültéren soha nem tartom a shutter rulet és szinte soha nem megyek vágásnál normál sebességen így még értő szem sem szúrja ki.
Valid probléma amit Vond felvetett, nincs face AF 100 fpsnél az A7 III-nál, nem elég hozzá a proci és el is rontott nekem egy jó pillanatot az okt 22-es first looknál. -
hibavissza
veterán
Teljesen off: használ innen valaki Adobe Bridge-t? 13-as egy bughalmaz lett. (Preview ablakban teljesen rossz a színkezelés, de csak ott. Használhatatlan.) Hogy a viharba lehet downgradelni? Pl. Premiernél hogy lehet egyel korábbi verziót újratelepíteni? Az is Adobe CS.
-
vond
MODERÁTOR
Na, leválogattam, meg feldolgoztam hangilag a videós nyerseket. 27 hasznos perc lett a szűk egy órából. Most jön az expó, színek rendbe tétele, aztán a zenére vágás. Annyiból más ez most, hogy nem volt gimbal a Sony alatt (a folyamatos fotózás miatt). Nem rossz az A7III IBIS, de azért messze nem egy G9 (+ pl. 12-35 II) szint. Belassítok mindent a felére, úgy azért jobb lesz egy picit.
-
Teasüti
nagyúr
Az az egy perc per fotó azért elég erős, főleg nekem, aki nem minden héten ezt csinálja.
Ezt én is észreveszem magamon. Ha minden nap gyúrod, akkor megy az gyorsabban is mint egy perc. Capture One-ban pl gyorsbillentyű + egér kombón van a legtöbb csúszka, még LR-nél is pörgősebben lehet benne haladni. Viszont ha fél évente egyszer veszem elő a programot, mint mondjuk én a Resolve-ot, akkor azt tapasztalom, hogy kb minden alkalommal szinte a nulláról tanulom újra a szoftvert. Na jó, azért nem. De a projekt idejének fele azzal megy el, hogy tutorial-okat nézegetek mellé. Főleg, mivel videóban sosem elégszem meg vmi alap szerkesztéssel. Muszáj beletennem vmi szükségtelen extrát, csak mert a szoftver tudja.Illetve ott van még a hardver perverzióm is, hogy azért vettem 12 giga vram-ot, hogy tele lássam render közben. Szóval ha nincs kihasználva, akkor pakolok még rá pár effektet, biztos ami biztos.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #30910 üzenetére
Én három hónapot vállalok az átadásra, és ez mindig benne van az árajánlatban, szerződésben is. Mondjuk ez általában videóra vonatkozik, azzal tényleg jóval több az utómunka.
Ez most annyiból volt speciális, hogy ismerősök kértek meg. Ezért aztán nem kezeltük annyira szigorúan a határidő és az ár témát sem (kb. féláron vállaltam, hogy megoldom a fotót és a videót is - nem az én ötletem volt, hogy mindkettőt vigyem).
#30912 Teasüti:
Rögtön másnap kiválogattam, feldolgoztam, és átküldtem nekik tizenpár fotót. Szerettem is volna rögtön mutatni valamit, és örültek is neki nagyon.A teljes anyaggal mostanra készültem el. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak pár napja álltam úgy istenigazából neki. Annyi más munkám, és egyéb, magánéleti teendőm volt az elmúlt 2-3 hónapban, hogy azt elmondani nem tudom (és még jórésze tart is).
Meg ugye épp próbálom megtalálni a helyem a szférában főállású vállalkozóként, miután augusztus végén felmondtam a TV-ben. Nem egyszerű, teperni kell rendesen, meg állandóan tanulni, fejleszteni, a jövőn agyalni. De nyomatom lelkiismeretesen, szorgalmasan.
Az az egy perc per fotó azért elég erős, főleg nekem, aki nem minden héten ezt csinálja, plusz hihetetlen pepecselős, agyonvisszahatszormegnézős, maximalista fasz hírében állok, és bizony rá is szolgálok erre. (Persze ettől még bőven lehet szar, amit leadok.)
Mondjuk ha egy perccel számolok, akkor is 10 óra a 600+ kép kidolgozása. Már az sem kevés. De ennél biztos, hogy többet töltöttem el vele. A sorozatok miatt kb. 1600-ból lett ennyi. Plusz mellette készült szűk egy óra videós nyers is. Annak is most fogok nekiállni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Márton #30911 üzenetére
De azért legalább csináltok nekik egy kisebb válogatást? Én 48 órára vállalok közösségi médiára némi kóstolót. (Ez már azon túlmenően történik, hogy még aznap este a kezükbe nyomok pár Fuji polaroidot rögtön a kamerából nyomtatva.) Szerintem 20-30 képet megcsinálni előre igazán nem nagy kunszt még főállás mellett sem. A válogatás lemegy nettó két óra alatt kb. Utána kb egy óra, mire vállalható egy röpke sorozat. Ennek azért szerintem illő beleférnie a munkahétbe, ha mondjuk hétvégente van egy esküvőd egész szezonban. Azért az nem járja, hogy a netre nem kerül fel semmi profi. Aztán mire megkapják a képeket már mindenki rég túl van az eseményen és már rég lecsengett a dolog.
Nálunk néha a pár külön kéri is mindenkitől, hogy senki ne töltsön fel képeket előbb, mint ők maguk.
Szerintem ha egy esküvőt nem tud az ember kidolgozni a rá következő héten a következő hétvégéig (következő esküvőig), akkor lassú a workflow. LR-ben kb 1 perc egy kép alap szerkesztése ha lassú vagy. Az ügyesebbek billzeten lezongorázzák kevesebb, mint fele ennyi idő alatt is. Ebben természetesen retus az nincs, csak a csúszkák. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #30903 üzenetére
Munkája, megrendelője válogatja, de ha csak forgatni megyek, akkor általában én is egy 10-est szoktam elkérni óránként. Azzal a különbséggel, hogy az első óra 20k. 10-ért kicuccolni, megmozdítani a sok esetben 2-3 milliós, 20-30 kilós felszerelést nem annyira buli. De ha már kint van a vas, meg én is, onnantól oké. És felőlem mehet a gimbalozás is. Úgyis jobban szeretem, mint egy kamera mögött állni, aztán nyomkodni a REC gombot.
Mondjuk ezen lehet, hogy hamarosan emelni kell, mert állambácsi rögtön lecsíp belőle 30-35 %-ot. Úgy már azért nem néz ki olyan jól a szitu.
Ezt simán nyomnám állandóban is akár. Heti két ilyen, pár órás meló, aztán megvagyok, és nem kell szétszakadnom, marad időm magamra is (ami mostanában nagyon nem jellemző).
Az elmúlt napokban például éjjel-nappl a lájtrúmot nyúztam. 600+ fotót dolgoztam ki egy szeptemberi eskövőről. (Ez volt az, ahol mellette még videóztam is.)
Hát, kikészültem...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tuninger #30903 üzenetére
60K-ért úgy, hogy csak leadom a kártyát utána és hazamegyek és elfelejtem? Nekem szimpatikus ajánlat. Én felhúzom neked még a ninja papucsot is pár órára.
10k/h azért nem rossz ma Magyarországon, nem? Persze nyilván ebből még adózik mindenki.
120 diák, 8k fejenként. Ez tök jó! Nem gondoltam semmi komolyra. Azt hittem TFR-be nyomtátok, mint Vond a foci klubbos videókat.
Aki meg hozta a munkát és intézi a kliens menedzsmentet, marketinget és az üzleti részt a saját kreatív munkáján felül, ő meg nyilván zsebre teszi amit lehet. Ez így van jól.
De aztán ha kiszámolnánk az ő órabérét az egész üzleti tevékenységére első kapcsolatfelvételtől a szállításig, lehet akár a 10k/h kisiparos jobban járt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Teasüti #30900 üzenetére
Még nem próbáltam a multicam featuret, de egyébként lazán viszi.
Diákok fizetik, akik 120-an vannak. 1M volt az ajánlat (amit az életbe nem gondoltam volna hogy kifizetnek), vagyis családonként kb 8000 huf. Ennyiért kapott minden osztály "saját" fotóst, 2 mobil stúdiót az esemény után ahol lehet családi fotózni, 1 szelfiboxot, illetve az összes videót "vágatlanul".
A fotósok és a videósok 60k-t kaptak fejenként 15:30-21:30-as rendelkezésre állásra (vagyis 10k / óra), mindenki kapott memkártyát amire dolgozik aznap, ergo nincs utómunka. Odaadtam memkártyát beállítottam gépét, megmondtam mit csináljon. Volt aki állvány mellett telefont nyomkodhatott, volt akit megfuttattam gimballal (hehe
)
A szelfiboxos kapott extra 80 pénzt a fotózáson felül, én mint fővideós 150ért pakolom össze az anyagot (és voltam ott 13:00-22:00-ig) nézhető formára (de hivatalosan nem kapnak vágott videót, csak eseményekre szétszedett kameránkénti bontást), illetve én kezelem a többi videós által felvett anyagot és biztosítom a cloudból való letöltés lehetőségét. 4K és 1080p az átadás, megfelelő audio ráillesztés, szevasz.
A fővállalkozó fotós 375öt tesz el mert ő annyit akart keresni ezen az egészen. Mostmár, látva a meló mértékét amit extrába beletett, nem sajnálom tőle, plusz eszköz bérlés mert vitt pár extra fényt, hátteret, vázat, optikát.
Egyértelműen a kommunikáción állt vagy bukott a dolog, volt egy másik csapat fele ekkora összeggel, de nem kommunikáltak profin, nem voltak szép referenciáik, így a diákok (szülei) minket választottak inkább drágábban.
Kegyetlen fárasztó volt, 60ért nem biztos hogy megérte a többieknek, de mindenkinek első ilyen melója volt, szóval a tapasztalatgyűjtésről szólt a móka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Sigma 28-45mm F/1.8 DG DN (A) - L-Mount
- Canon EOS M50 MII MILC fényképezőgép + Canon EF-M 18-150 mm f/3,5-6,3 IS STM objektív eladó
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Tamron 24MM F/2.8 DI III OSD Sony E
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest