Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Tesla Smart Plug Dual SD300 -as okoskonnektorok avagy fogyasztásmérés evolúció
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukcaman
senior tag
válasz
Márton #30196 üzenetére
Ezek tegnap készültek. - 4k 1/60 25fps
60fps-t és a lelassított 25fps videót inkább nem mutatom, ahhoz szokott a szemed, ahogy fentebb is említették, hogy ez lehet a problémád.#30198hibavissza
Az mindig bejön -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #30193 üzenetére
Final Cut egymás után sokszor beimportálta timeline-ra a kb. 1600 jpg-t. Szépen legyűrte. Minden smooth. Kezdem örülni. Gondolt egyet és a következő adagot csak direkt kép importként, külön engedélyt kérve engedélyezte. Ez totál káosz.
Óvodában tologatni a porba, arra jó ez a rom. Ebben az a gáz, hogy ez elvileg apple alkalmazás. Azon átlendültem, hogy az adobe nem képes optimalizálni, de hogy még a saját fejlesztőik sem...
Azért különösen bosszantó, mert ha nem lenne teleszórva az összes alkalmazás agyzsibbasztó bugokkal marha jó is lehetne. Fizettem érte, hogy bétateszter lehessek. Napi 7-8 crash report
-
b.vr
őstag
válasz
hibavissza #30193 üzenetére
hát basszus miután szinte kizárólag csak végletekben tudsz véleményt megfogalmazni (és amúgy is döntően negatívat), ezt a mostani rövid mac-es kalandodat még önmagadhoz képest is vicces volt lekövetni : )
(amúgy azt hogy vicces volt azt kívülállóként (vagy inkább mindkét oldalon állóként) írom, a munkám a windowsos erőgépekhez köt, de amúgy telefon-tablet-laptop meg mind apple. Beleugrasz valamibe és közben is folyton osztod a másik oldalt (mint ahogy ebben a posztodban is persze, csak most épp fordítva) - és pont annak nem jársz utána és így végül az dönt be ami mindig is minden rendszernél a lényeg volt és az is marad, azaz a felhasználói szempontok + szoftveres rész) -
Kukcaman
senior tag
Ne mondd a nagylátót
- köszi az ajánlást ismét
Így néz ki a L-alakú tercia [kép]
Ez meg a szinpad (éppen Helios-al).
Ami érdekes, hogy 4K 1/50 25fps-nél szaggat a kép, élőképen is, ráállítottam 1/60-ra és a gond elillant.
ISO meg 1600-3200 között, már így is szétkeni az emberek fejét, szóval így is már sok.
#30190hibavissza
Ez egy közepes videó, nem több. Nem tudom mi lesz a vége, mert nagyon kevesen voltak most is, és pont ez lenne a lényege a felvételnek ispedig aztán hangulatos hely.
-
hibavissza
veterán
Nos ez rakás szoáré final cut nem ismeri fel a osx fájlrendszerét. Nem tudsz importálni. Részemről itt van vége az egész apple hulladékgazdálkodási ökoszisztémának. Ki kell adni a pénzt egy normális windowsos gépre nincs mese.
Pocsék ablakkezelés, elcseszett élsimítás, totál bughalmaz minden alkalmazás. Ki merem jelenteni, hogy az apple silicon egyelőre nem alkalmas normális munkavégzésre. Max. kötélidegekkel.
Mekkora lóvé lehetett százszám lefizetni a sok youtubert..... -
vond
MODERÁTOR
válasz
Kukcaman #30189 üzenetére
Igen, most is nagyon hiányzik legalább pár nagylátós snitt. Ha nem tudsz/akarsz sokat költeni, lehet, hogy nézned kéne egy Lumix 12-32-t, vagy egy Zuiko 14-42-t. 30-35 körül mennek használtan. Mindkettő f/3.5-ről indul, de ha nagyon nincs fény, wide képeknél szerintem megkockáztathatsz 360-as shutter-t is, meg egy kicsit magasabb ISO-t, és máris ott vagy, mintha f/2-es lenne.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #30184 üzenetére
Time laps-ot előbb ki kell renderelni. Arra lehet stabit ráhúzni.
Hiába compound.
-
-
Kukcaman
senior tag
Most lettem kész egy kis projekttel. Azt a célt kaptam, hogy mutassam meg magát a helyszínt, mert nem nagyon ismerik
- Késöbbiekben felveszek több ilyen koncertet, a helyszín hangulatával együtt, aztán összepattintom.
Szóval ez most nem az[link]
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #30181 üzenetére
Attól, hogy CIZ-vel croppolok (eleve 16mm helyett már 50+ról beszélünk itt a kitobival), attól gyorsabban olvassa ki a szenzort, kisebb lesz a RS? De mindegy is, mert attól még 16-50 között nem változik semmi. 30p-ben viszont a crop miatt lesz a 16-ból mondjuk 20mm, mégis jobb a RS, mint 25p-ben 20mm-en.
-
nozs23
addikt
válasz
hibavissza #30184 üzenetére
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #30183 üzenetére
e
Sok év Vegas, Premiere, Resolve után azt vártam volna, hogy alap dolgokhoz nem kell tutorial. Mert ügye felhasználói élmény. Ott elakadtam, hogy inspectorban nem jelenik meg a stabilizálás. Miért? Lehet nézegetni a sok nyomi tutorialt megint. Vagy elengedem....
-
hibavissza
veterán
Nekiálltam ismerkedni a FCPX-szel. Eddig nagy szar. A szomorú, hogy nincs egy Goat Eye szintű tutorial gyűjtemény hozzá. Ahonnan az alapokat gyorsan elsajátítod. Csak ratardáltak töltenek fel, ahol vagy végigszaladnak billentyűparanccsal vagy az anyósuk tyúkszeméről is regélnek fél órát.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Márton #30180 üzenetére
Erre mar valaki, szerintem Kovsol írt egy megoldást, hogy kikapcsold az animált forgótárcsát mert az laggol.
Az összes a6000 óta megjelent sonyban ugyanaz a szenzor van ugyanazzal a rolling shuttertel ISO performanceal, dinamikával.
25p—ben manuálisan tudsz croppolni a clear image zoommal. De azert csodát ne várj RS terén.HDMI: ja igen, lenyomod a recordot es fekete a kijelzo, mintha Gerald Undone is értekezett volna rola hogy csak a legujabb sonykban van javítva
-
Márton
nagyúr
válasz
Tuninger #30179 üzenetére
A6400-ban jobb a RS vagy ott is ua. a szenzor?
Én örülnék egy crop-os 25p-vel is, ha kisebb a RS.
Hdmi: igen, de állítható arra, hogy ne menjen el a kijelző?
Menü: bocsi, rosszul fogalmaztam, nem a full menüt akarom előhozni (sztem ez sem tudja), hanem az OSD frissítés lassú, pl. ha tekerem a záridőt, vagy ISO gombot nyomok. Nem azonnali a reakció. Még egyet tekerek, mire az elsőt lereagálja, de az meg már sok -
Tuninger
Topikgazda
-
nozs23
addikt
válasz
Márton #30176 üzenetére
De pl. egy esküvőn van hogy hirtelen történik valami a hátam mögött, ott nem lehet 10mp-ig svenkelni :B Ezt hogy oldjátok meg?
Megvagom az anyagot. Szerintem egy ilyen hirtelen hatrarantast nem igazan erdemes bennehagyni, akkor sem ha nem akadozik. Gyakorlatilag minden filmes vegtermek 24p, lehet erzekenyebb vagy, mint atlag, vagy nagyon elszoktal tole. De atlagembert nem zavarja a darabossag. -
Márton
nagyúr
- ZV-E10 4k-30p módja vajon miért crop-olt? Nem tudja a fullt a szenzor? Vagy túlmelegedne?
- 30p-ben kisebbnek látom a rolling shuttert, ez a kiolvasási idő miatt van, vagy épp azért mert crop-olt területről dolgozik, ezért gyorsabb? Ez esetben nem lehetne egy 25p-s croppolt mód is?
- Fn menü lehet totál különböző fotó és videó módra, ami remek! De az ISO-t például már nem tudom másra állítani a két módban. Pedig jó lenne max 400-ig fotózni, 2000-ig videózni. Egy eseményen én gyakran 5 percenként váltok fotó és videó között.
- hdmi out esetén muszáj elsötétednie a kijelzőnek?
- a menürendszer sebessége elfogadható, de csak addig amíg nem megy a felvétel. Amint indítom, már lassú, laggol, még egy záridő állítás is.. Csak én vagyok ilyen maximalista? A kis 5100-amnál nem volt ilyen jelenség..
- full auto audio levels van esetleg? Nekem kell állítani a jelszintet minden bulinál, beszédnél különVajon várható itt még firmware update?
Amúgy pöpec a 4k minőség, csak meg kell tanulni nem kapkodni a kamerával, 20+ évnyi 50fps után.. De pl. egy esküvőn van hogy hirtelen történik valami a hátam mögött, ott nem lehet 10mp-ig svenkelniEzt hogy oldjátok meg? Hiába teszem 1/50-re, még úgy is zavar a darabosság..
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Pedig nincs különbség, csak az obi egyéni karakteréből fakad.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #30171 üzenetére
Biztos az vagyok, de ez nem hagy nyugodni. Az oké, hogy leesik a kép széle, de szerintem tök más például a háttér "tömörítése" egy rendes 28 millis obinál, mint egy crop-olt 14-esbél (és még lehetne folytatni). De le fogom tesztelni. A Sigma 10-20-am tökéletes is lesz a célra.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30171 üzenetére
De van, mert a képközépet használod. Pont ezzel "küzdök" a 700D-nél. A 3K RAW esetén a kép közepéről croppolunk olyan 2,74x croppon ráadásul a raw miatt valóban lehetne pixel szintű részlet. De nincs olyan obim ami képes kirajzolni. A legtöbb obival rekeszelve nem rossz minőség, de azonnal érződik ha egy gyengébb üveg van rajta, pl a kit 18-55 hulladék.
Egyébként van olyan olcsóbb obi is ami sharp, illetve vintageből is lehet válogatni ami picit rekeszelve elég éles.
-
hibavissza
veterán
Fáradt vagy. A képszélek leesnek. A képközépi rajzolathoz a lencse minősége és építési mérete, ára adhat támpontot. Önmagában a látószög nem ad iránymutatást az optikai minőséghez. Egy 250 ezres, kroppolt 14 mm valószínűleg jobb képet ad egy 250 ezres 28-as obinál. Ellenben egy 500 ezresnél nem valószínű. Szerintem a tárgyalt fHD felbontáson nincs jelentősége az objektív feloldóképességének.
-
syC
addikt
Vasárnap voltunk a családdal Pannonhalmán, vittem magammal a 7Iv-et is. Slog3 200Mbit 4k50p, Aperture prio. mód, +1.7ev, ez lett belőle: [link]
Ha igény van rá, feldobom a nyerseket is (~20G)
-
vond
MODERÁTOR
Lehet, hogy már hülyeséget beszélek, olyan fáradt vagyok, de:
Ilyenkor azért ne felejtsétek el, hogy ha pl. egy fullframe 14 mm-es obit crop-oltok clear image zoom-mal 28-ra, attól az még nem úgy fog kinézni, mint egy rendes 28 mm-es. Gondolok itt a torzításra, főleg a képszéleken. Ahogy haladunk tele irányba, egyre kevésbé észrevehető, de nagylátós gyújtótávokon szerintem problémás lehet.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30166 üzenetére
Nozsnak igaza van, az A7III clear image zoomja minden beallitason gyengebb lesz mint a nocrop megoldás.
a74-en is az 2x crop ám, nehezen használható. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30157 üzenetére
De. Ott a 1080p belenagyitas az sima digitalis zoom minden frameraten, a 4K viszont vegig oversampled, szoval lehet használni. Egyébként a6300 ota van es ott is szuper volt 4K-t használva. Annyi hogy le kell tekerni -7-re a detailt mert az adhat romló eredményt a zoomot használva
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #30162 üzenetére
Egyébként ez nem csak belenagyít, hanem a képfeldolgozó javít is rajta valamit. Amúgy meg most nem értem, te kérdezted van-e, akkor most végén még én leszek a rossz, hogy írtam, hogy van?
-
Viper26
nagyúr
Shotcut-ot használ valaki?
-
kovsol
titán
válasz
hibavissza #30157 üzenetére
Clear image zoom van A73 -ban is.
-
vond
MODERÁTOR
Ha lemennek az esküvők (meg a költözés), csapathatjuk.
Esetleg a G9-et is mellé lehet tenni (főleg a brutál jó FHD miatt).
Bő egy hónap múlva kb. jó lehet. Ha még egyáltalán meglesz az A7IV-ed.
Bár akkor majd maximum az A7SIII-at, vagy az A1-et teszteljük.
"36-105, de 2.8-cal"
Az oké, hogy f/2.8-at mutat, de mégis csak crop módban vagy, rosszabb dinamikával, és zajtűréssel, más DOF-fal, stb. -
Tuninger
Topikgazda
Jól olvastad, de rosszul értelmezted. kapcsold be a lossless zoomot és tekerd ki 2x-ig. Na ott tuti lesz a 1080p
szerk: igen, clear image zoom
-
vond
MODERÁTOR
A crop-os 4K50-nel hogyan tudsz együtt élni például esküvőzés közben? A Sigma 24-70-ből ugye 36-105 lesz. Vagy inkább FHD-ben fogod használni?
Mondjuk egy Tamron 17-70-nel egész kényelmes lenne az átfogás. De mégis csak APS-C crop-ban vagy, meg ekv. f/4-en. 1,1 millióért, plusz az obi.
"Valahol azt olvastam, hogy az 1080p cropja van olyan szép, mint a 4k."
Az a GH5, meg a G9 lesz. De még azoknál is látni azért. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #30147 üzenetére
Szeptemberben leszek 43.
Jó, tudom, évi 25 esküvőre gondolsz. Attól még tényleg messze vagyok (szerintem sosem lesz annyi), de mellette amennyi meló van, ez a 8-10 is épp elég, sőt.
Igazából pár 10 km-rel nyugatabbra kéne csinálnom, és akkor ez is épp elég lenne egész évre anyagilag.
-
vond
MODERÁTOR
Múlt héten kicsit durvára vettem a figurát, három és fél esküvőm volt 5 nap alatt, és közben még a munkahelyre is bejártam.
Csöppet rottyon voltam már a végére. Most próbálom összeszedni magam.
Tapasztalásnak is jó volt mondjuk. Nagyjából ki is alakult mostanra, hogy mi a legjobb, legkényelmesebb szett számomra egy átlag esküvőzésre. Persze lehetne még fejleszteni sok téren, de már így is rengeteg pénzt költöttem a felszerelésre. Kicsit meg kell pihenni, utolérni magam, és a közeljövőben inkább csak projekt specifikusan vásárolni (mondjuk ez eddig is eléggé jellemző volt).
A 35-ös és 85-ös Sony-kat se nagyon tudtam még próbálgatni, de szerintem meglesz a helyük. Alig várom már, hogy ki tudjak menni éjjel a városba, az egy szem A7III + 35mm f/1.8 + Cinebloom kombóval gyakorolni.
-
Tuninger
Topikgazda
Ez olyan guide mint az enyém, de jó pár helyen potatlan. A knee-t 2 éven keresztül próbáltam finomhangolni, de sosem kaptam szebb eredményt mint auton.
A detail ilyen közeli témánál mehet felfele, de abban a pillanatban hogy sok finom részlet lenne a képen, pl nagylátós végtelen, borzalmasan néz ki.
A cine profilok közötti különbséget sem részletezi megfelelően, pl 1-2 és a 3-4 között csak a video level a különbség, a kneet hiába állítod log profilnál, a 8 bites kameráknál teljesen egyforma az slog2 és slog3 profil dinamikája (míg a cikk nem ezt állítja).Viszont jó alapot ad hogy mik is a picture profileok és hogy mit is állítasz a kapcsolókkal.
-
syC
addikt
Itt van egy beállítási alap útmutató Sony A7 III, A7S II, A7R IV-hez. Ez a knee érdekes, meg hogy a detail-t azt szerinte csutkára fel kell tekerni.
-
MrChris
nagyúr
Aki DOF témaleválasztást akar ennél lejjebb ne adja!
-
Tuninger
Topikgazda
3 év?! há 3 hónapig sem tartasz meg egy kamerát (lásd R7)
Más az oversampling az A7IV-nél, ki kell tapasztalni mi a jó sharpening. A7 III-nál 4K-hoz a -7 detail, 1080p-hez a -3 detail volt a jó választás. Mindkettő elbírta egyébként a 0 értéket csak a nagylátós shotoknál a 1080p-nél egyértelműen látszódik a túlélesítés. A 4K-nak nagyon jól áll, csak úgy még látványosabb a különbség a 1080hoz képest.
Nem kizárt egyébként hogy más érték a jó a 4K 50-hez mint a 4K 25-höz
-
syC
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Azért így beleszaladtál 1,4 millióval a buliba, de szerintem nagyon fog tetszeni.
Előző esküvőn beleszaladtam egy pofonba a saját hülyeségem miatt az A7s III-al.
Úgy voltam vele hogy patika a 1080p, veszem az egész esküvőt abban, mert a render sokkal gyorsabb. De még ezen felül akartam spórolni egy keveset és ráengedtem az élesítést in-camera. Na ez hiba volt. A nagylátós felvételek pocsékul néznek ki, míg egy előző esküvőn letekert élességgel hibátlan.Hiába no, 2022-ben még mindig kerülni kell az in-camera élesítést... vagy legalábbis ki kell tapasztalni éles használat előtt.
-
syC
addikt
Megérkezett a sigma dg dn art. Eddig nagyon szuper, minőségben, focusban, mindenben. Nagyon jó a manual focusozás vele.
Szombaton főpróba ..
-
syC
addikt
Csináltam pár slog3 felvételt A7iv-gyel, ha valakit érdekel. Canon 24-105 F4 / MB speedbooster, MF, XAVC HS 4k 50p 200Mbit 4:2:2 10bit: [link]
All-i (500Mbit) -hez nincs kártyám
-
vond
MODERÁTOR
Én meg - egy életem, egy halálom - vettem két egynyócas Szotyit (35 és 85 mm) akcijjóba.
Úgyis lesz pár fotózásom is a videók mellett. Aztán max. eladom őket, ha sokáig csak a helyet foglalják. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a FF+fényerős natív fix, minden szempontból.
A 20-asról végül lemondtam. Bitang jó obi, de túl drága lett volna egymagában, meg amennyire használnám, azt talán meg tudom oldani az adapterezett Sigma 10-20-szal is.
Inkább veszek majd nagyobb szenzoros 360-as kamerát és/vagy drónt. Az új Insta360 ONE RS 1 inch és a DJI Mini 3 Pro például jónak tűnik, csak (még?) elég drágák.
-
-
Tuninger
Topikgazda
Csoda hogy van egyáltalán. Video AF az csak MC11 + Sigma obikkal volt a korábbi vázakon, a canon + metabones elég megbízhatatlan, még a Viltroxszal is jobb, de ott is csak 1-2 STM obival.
Fotóra viszont a legtöbb adapter + obi kombóval jó a váz.
Nekem Tamron 28-75 F2.8 van, ami 225 körül megy használtan, pazar obi, bár azért sokszor jól jönne a 4mm a wide enden.
Fotós haveromnak Sigma 24-70 F2.8 van, még élesebb, még gyorsabb, még nehezebb de 350k
Az első generációs GM nem jobb mint a sigma, viszont drágább.Gerald csinált is egy összehasonlítást a 3 obival.
A Samyangról egyébként jókat hallottam, Sigma szint ha minden igaz.
-
syC
addikt
válasz
Tuninger #30121 üzenetére
3 éve velem is volt ilyen, megsérült a drón videó, ha jól emlékszem ffmpeg script-tel helyre tudtam rakni.
Más: megvolt a 7iv első éles tesztje, bevettük Pécs city-t. Vettem egy Canon 24-105 öt, speedboosterrel viszont eléggé bizonytalan az autófókusza. Vagy azért, mert szar az obi, és/ vagy mert szar a metabones, nemtudom. MC11-el egyáltalán nincs af :S. Nagyon meg vagyok elégedve az iso teljesítményével, ez az eddigi legjobb lowlight váz, amivel dolgoztam, viszont emellett felvetődik a kérdés hogy valóban szükségem van-e adapterezett 2.8as ef obira, hogy legyen egy fényerős all-situation obim. Simán elég lenne egy natív 24-70 2.8.
A kérdésem az lenne, hogy használt-e már valaki közületek "uj" samyang 24-70est, sigma 24-70 dg dn art-ot vagy 24-70 gm (1) et, esetleg ezek közül többet az összehasonlítás kedvéért?
A boltban a sigmát nagyon dícsérte az eladó srác, azt mondta hogy jobb mint a gm 2-es, vagy nem rosszabb.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Kukcaman #30120 üzenetére
Csak 12 percre darabolja a klippeket, mert akkor éri el a FAT32 4GB-s file size limitjét. Ott lesz a többi videó is csak máshogy sorszámozza, pl:
GX016714, GX026714, GX036714...GoPro Labs firmwarel lehet váltani 64 bites módra, akkor 12GB-s limittel dolgozik a kamera egy videófilenál, viszont ez esetben in cam nem lehet visszanézni, sem pedig törölni a felvételt.
Más: tegnap voltam esküvőn, most másolom fel a felvételeket. A Dji Mini 2-vel készült utolsó videóm corrupted lett. Nem nyitja semmi, de látszik hogy 3,5GB a videó file.
A Wondershare Repairit mentette meg a valagam, elpiszmogott vele egy jódarabot mert a "quick repair" ami csak úgymond lezárná a video stream végét nem volt elég.
Viszont visszakaptam az original filet, szóval emelem kalapom. -
Kukcaman
senior tag
Egyik cimborámnak Gopro 10 Black-je van (jobban mondva a futácég, ahol melózik) és 12perces felvételi limit van rajta, hogyan lehet kikapcsolni, tudja valaki?
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #30118 üzenetére
Köszi
Ennél több szín? Már ezt is soknak láttam, ezek szerint, akkor még ez is kevés.
Igen, sima kis tubus átalakító...(penge lenne egy ND szűrős reducer, már ha létezik ilyen)."Elég kevés infó jött át, némi felirat a látottakról vagy feszesebb vágás jobb lett volna."
Gondoltam rá, hogy sokkal feszesebb legyen max 2perc, de akkor még több lenne a kérdés, így meg látható, ami ott volt. (hidd el sokszor megremegett a kezem, hogy rövidebb legyen).
A szerzők narrációival pont teljes lett volna a videó, több nem is kellett volna, csakhogy videó sem volt tervben - csak vágásnál gondoltam erre.
Írtam a szervezőnek, hogy írjon egy-két mondatot a művekről, meg a mű nevekről, aztán megcsinálom a feliratot, köszi.Ez lemaradt:
CineD profil + basic fényelés + kis curve + "emelt matt vörös" HALD a PS-ből.Jennyfernek a kép is minden arc profilból jól állt
- tőle több jelenetet is ki kellett vágnom, túl erős volt a mimikája a munkája közben.
-
Kukcaman
senior tag
Idei Public Art-ról egy hosszabb hangvételű videó. A beszédes rész mind Helios-al készült (mindig meglepődök mennyire éles, ha sikerül eltalálni - ígéretet kaptam egy Takumar 50/1.4-re, arra még kíváncsi leszek).
2:54-nél a Jupiter 135mm-el készül, azért megszenvedtem vele. Úgy látszik örök lecke marad, hogy ha a fűszálak belógnak, akkor ratyi lesz és kontraszt sem lesz.
Az átélezések elég jól mentek már, ebből van benne jópár. [link]
Eredetileg más zenére ment a kotta, de azt a youtube azonnal letiltotta, amit eddig még nem láttam -
syC
addikt
First impressions: van benne expo méter (folyamatosan), akksi % kijelzés, zabra, histogram, peaking ( AF nél is
) , egyszerre. Viszont evf / lcd dinamikus váltás mintha nem menne.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
hibavissza #30108 üzenetére
Tedd még hozzá, hogy PC-t telerakod HDD-kel, és nem kell szarozni NAS-okkal (ami megint cirka 200k ha vmi vágásra használhatót is akar az ember; vagy épít magának, de akkor megint az x86-nál tartunk
).
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30108 üzenetére
ATX-ben gondolkoznék, az Air mellé.
RTX3070 190-ért, Ryzen 3700x 75k, B450 lap 20k, 16GB ram kb 20k, ház 10k táp 15k, SSD / vinyó / monitor van.Így 330-ban állna meg.
Ha pedig Air csere Pro-ra az 400-as rádobó, kisebb render sebesség, de nem két gépen kell dolgozni.
Továbbra is az Air-en dolgoznék, az asztali csak renderre lenne elsősorban. Azért most hogy "szezon van", rengeteget számoltatom az Air-t.
Igaz olyan időben amikor úgysem kell, ergo ez is csak játék a számokkal, mint ahogy Taranis is mindent az R5C-hez mér amit egyébként sosem fog venni
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30103 üzenetére
Használt 14" alap M1 Pro, 700k körül. Bár mostanság inkább a 800-as tartomány barátja kezd lenni...
280-300-ba el lehetne adni az M1 Air-t, csak hát kegyetlen sok a rádobó... és csak több lesz. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #30100 üzenetére
Kellett a sulis projectekhez a több ram mi?
És most azon kotlok hogy 14" Macbookra csere most olcsóért amíg nem 500 az euro vagy érdemesebb építeni PC-t. Nem tudom figyeltétek e, de a rezsicsökkentés miatt hirtelen 190ig zuhantak a használt RTX3070-ek árai.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest