Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Beléptem a ff világba egy s5 kittel. Ugyan itt MFT minden_is olcsón eladó garázsvásár!
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Hyperlapse v4, így már elég smooth lett, csak a kapcsolódási pontnál nem egyezik, de hát ritkán fordul kettőt egy videóban egy szobor. Élesség nem tudom mennyire látszik (Panasonic 12-35mm-el felvéve), ha érdekel valaki felrakom drive-ra és nézheti közelebbről is
-
LógaGéza
veterán
válasz kovsol #31696 üzenetére
Ez lesz a következő kérdés, ha nem sikerül javítani. Amire használva van, arra igazából pont elég, bár ahogy nézem ez a Tamron olcsóbb - ha tud mindent amit a Sony tudott, akkor még jobb is lehet.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
MrChris
nagyúr
válasz LógaGéza #31694 üzenetére
A sony milc fórumban próbáld kérdezni.
-
LógaGéza
veterán
Sziasztok,
Van egy Sony SELP18200 objektívem (igazából már 2). A probléma vele, hogy ~5 éves kora környékén elkezd benne kattogni valami. Az elsőnél ilyenkor a zoomot vesztettem el, a másodiknál a fókuszt. Sony márkaszervíz ismét cserét ajánlott, ~500e-ért, amit nem feltétlen szeretnék kifizetni.
Tudtok ajánlani esetleg valakit, aki optika javítással foglalkozik, és rá lehetne bízni ennek a javítását?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31690 üzenetére
Lehet tanulni persze, egyben befolyásol is, a végén meg azt veszed észre, hogy egyiket kevered a másikkal, mert mindegyikből tetszik egy kis részlet
Még csak a koncepción gondolkodok. -
hibavissza
veterán
válasz theporcupine #31688 üzenetére
Én most a biztosítóval szívtam meg. Szépen becsületesen igazoltam a költségeimet amire elkezdtek kibúvókat keresni. Sajnos későn tudtam meg, hogy esetemben mit kell (agyrém) ráírni a költségelszámolásra, hogy fizessenek....néhány tízezer forintról beszélünk, negyedévente többet fizetek nekik díjként erre-arra. Soha semmi károm nem volt, most egy csőtörést próbáltam kifizettetni velük. Nem tudom nekik mi volt ebben a biznisz, mert ezek után tuti váltok, még ha többet is kell fizetnem. Úgy néz ki a biztosítóknak is csak kontraszelektált munkaerőre telik már. Aegon. Kerüljétek mint a pestist.
-
Kukcaman
senior tag
válasz theporcupine #31688 üzenetére
Cinematography Magyarország FB csoportban szoktak hasonló kérdéseket feltenni, érdemes megpróbálni.
#31686hibavissza Jobb is, ha nem látom
-
theporcupine
tag
válasz hibavissza #31687 üzenetére
Alapvetően, még ha ebben az országban abnormálisan is mennek a dolgok, én jobban szeretem normálisan intézni. Egyszer követtem el valamit és nem én találtam ki, csak elfogadtam a mások által lebeszélt szerződést, viszont én voltam a szerződő. A navossal utána nekem kellett beszélgetnem, mert ráugrottak. Azért leizzadtam kicsit és be kellett csengetnem a kb. 50 rugó-t. Vagyis nem volt nagy biznisz és nem is kaptam ezen felül büntetést, de engem megtalálnak. Sem erkölcsileg nem támogatom az ügyeskedést, sem a bünti nem hiányzik, még ha az ország fülétől farkáig romlott. Igen, hülye vagyok.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
hibavissza
veterán
válasz theporcupine #31683 üzenetére
Én egy szakos könyvelőtől kérdezném meg, ha ennyire életbe vágó és olyan hatalmas az összeg, hogy a ner takargatásával amúgy is túlterhelt nav lehajoljon érte.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31678 üzenetére
Jaja, vágom a kereséses témát, csak nem dob ki semmit.
-
vond
MODERÁTOR
válasz theporcupine #31677 üzenetére
Ott van az 591101-ben, hogy: "promóciós-, reklám-, videofilm gyártása", én is ebbe raknám, de bejelentéssel eddig nem volt dolgom. Ahol csak lehet, és kicsit is passzol, én 742002 - Videofelvétel-készítés-ről adok számlát.
Iszonyat ez a rendszer, de komolyan. Én már eljutottam arra a szintre, hogy ha "fent" ennyire szabnak rá, akkor én sem fogom magam megerőltetni. Örüljenek, ha nem feketézem végig az évet. Segítsük a kisvállalkozókat, persze. Azért kell - ha minden vállalkozással kapcsolatos dolgot összeszámolok - havi 170-et kipengetnem kvázi a semmire.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
theporcupine
tag
válasz hibavissza #31681 üzenetére
Nyilván nem nagy adminisztráció felvenni új tevékenységi köröket. De az kérdés, hogy milyen feltételei vannak. Sajnos a magyar rendszer, saját tapasztalatom szerint, elég nehézkes. Olvastam valami e-tus rendszerről, de úgy látom, az nem működik. Az, hogy törvényeket kell böngészni, hogy megtudd, milyen szakképzettség, engedély és bejelentés kell egy tevékenységhez, vagy lehet kérdezni kormányablakban, esetleg kamaránál, de hogy ott is teljesen fogalmatlan emberek ülnek, nem sokat segít. Azért kérdeztem, hátha valaki már sikeresen átrágta magát ezen. Tudom, hogy ebben az országban a tojok rá, meg megoldom okosban megy, de nem az enyém a Kft. és nem ez a fő tevékenysége, nem akarok gondot okozni.
-
hibavissza
veterán
Lenne egy jogi kérdésem nekem is. Ha egy nyereségvágyból elkövetettt klipbe animációként, néhány képkocka elejéig beteszek egy ai által generált, DC Comics karakterre emlékeztető mozgó alakot az már lopás?
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz theporcupine #31680 üzenetére
Ezt még mindig nem vágom. Van egy pék, csinál egy adószámot, felveszi tevékenységi körbe az összes audiovizuális teáort. Vagy most itt az a kérdés, hogy anno nem vetted föl a reklám készítő teáort (ami amúgy agyrém) és meg a akarod úszni a tevékenységi kör bővítésével járó adminisztrációt?
-
theporcupine
tag
válasz hibavissza #31679 üzenetére
Nem végzettség a lényeg, mert az elvileg nem kell ahhoz sem, ahogy a fotósnak sem (függetlenül az örök vitától, hogy ez helyes-e). Tevékenység szempontjából meg nevesítve van a fotósnál az esemény videó és a másik esetben pedig a reklám. Szóval, elvileg egy interjút, vagy egy reklámfilmet fotósként nem számlázhatsz le.
-
hibavissza
veterán
válasz theporcupine #31677 üzenetére
Bocsànat, de visszakérdeznék, mert érdekel. Biztos, hogy fotós szakmukipapírral nem adhatsz ki short clipre szàmlàt? Könyvelő mondta? Szerintem ebben az iparban a többségnek nincs relevàns végzettsége. A fotós papírral màr jedi vagy errefelé. Nekem van papírom mindenre is, vàllalkozàsom nincs
-
theporcupine
tag
Valakinek van ismerete, tapasztalata vállalkozással kapcsolatban, hogy ha netes reklám, imázs film készítéséhez milyen feltételrendszer van? Ha jól látom, teáor 5911-be tartozna, bár ott csak tv-s reklámot említ. Ez nem engedély, de bejelentés köteles. Ugyanakkor a bejelentés ránézésre a filmforgalmazáshoz kötődik, ami itt (szerintem) nincs. Szakképzettség előírását sem találtam hozzá. A fotós (ilyenem van) csak esemény videóra van feljogosítva.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31673 üzenetére
Nem tudtam ránézni a konkurenciára, hiába kerestem. Megnéztem volna a többiekét is.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31674 üzenetére
750-ből akkor már 13700+4070Ti. Vagy minimálban 550 ezres egy használt 6800XT-vel. És akkor ott szűrök zajt 4K-n ahol akarok. Vagy nem?
Nem fogyott el a tárhely. Lassan renderel. Proresben fut a proxi, azt rendelgeti újra, nem tudom mit segít rajta, hogy miben fut az eredeti. Azt nem piszkálja meg csak exportnál. Igazából ki lehet jelenteni, hogy "profi" "dizájner" munkára Resolve-ban ez kevés. Gyenge a proci. Én biztos nem dolgoznék vele határidőre pénzért. Egy egyszerű rendezvény vagy családi videóra viszont bőven sok. Azért az más szint, és végül is meg lehet vele csinálni mindent, csak hobby szinten, szenvedősen úgy, hogy nem dorombol a lábamnál a nagy fekete porszívó....olyanoknak mint én még overkill is egy Mac Mini Arra kíváncsi leszek FCPX-ben hogy hasít.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31671 üzenetére
Az alap Mac Studioban M1 Max van 32GB rammal, 3060Ti-nek megfelelő GPUval. Az, ha nem szűrsz zajt mindenre elég.
Mac Minivel nem fogyott el közben a tárhelyed? Mintha ram probléma lenne, a RAM meg ugye addig tart amíg van hely az SSDn.
Illetve a tutira menés ha átkódolod a forrásanyagokat ProResbe és azt szerkeszted.Én most az idei első esküvőnél futottam bele egy workflow hibába. Kitaláltam hogy mindent átzavarok handbraken, mert hamar átforgatja az anyagot VBR h265-be és sokkal kisebb helyet foglal az anyag amit szerkesztek.
De pl most a 1080p 50p VBR h265 anyag Resolveos timelineon darabosan scrubbol, pláne visszafele tekergetve. Így asszem FCPXben lesz ez most vágva, ott továbbra is vajsima a timeline.A nyereség DOF-os felvételnél valami egészen döbbenetes, ha valakinek ez mond valamit RF15 körüli beállítással ilyen 25Mbps-en megy a 1080p50.
A számok durván:
Nyers: 90GB (h264 422 10 bit 50Mbps 1080p 50p Slog3)
újratömörített nyers: 52GB (h265 RF15 ekvivalens 422 10 bit)
Gradelt vágásra váró: 16GB (h265 RF20 ekvivalens 420 8 bit) -
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31672 üzenetére
Köszi! Megcsináltam (remélem ). Nem nagyon használom az Instát (se).
Érdekesen futott le ez a projekt Mac Minin. Egy ideig úgy ment mint a villám, de egyszer csak azt mondta, hogy elég volt, nem kér több layert és el kellett kezdenem proxizni. Azzal az a gond, hogy mikor változtatsz valamin akkor elkezdi újrakódolni az adott frémeket és az bazi lassú. Csalódtam. Hirtelen össze is konfiguráltam magamnak egy 13700+4070Ti desktop szettet. A következő kontentet megpróbálom megint FCPX-en. Pedig kezdtem visszaszokni, belakni a Resolve-ot ismét...
Ránéztem a konkurenciára. Amit feldobott az elég vegyes. A többség olyan gyenge mint az enyém, de vannak brutál jók. Mondjuk azok inkább már animáció kategória nekem mint sem editing content. Szerintem ez sem sportszerű, idegen cuccokkal teleanimálják az egészet. Meg volt adva a készlet....puffog a lúzer....
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31671 üzenetére
Még három embert be kell jelölnöd a szabály szerint.
Megérné előfizetni zenetárra, úgy is lassú lenne a folyamat, de még így is gyorsabb, mint mazsolázni a szemét kupacon.
Jónak mondod, egy régi üzleti laptopon szórakázom
Mac Mini-t pedig magasztalják.
Végül nem csináltam semmit. El kellett tüntetni pár köb fát Majd kiderül ki-mit hozott ki az anyagból. -
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31654 üzenetére
[link] Neked sikerült valamit összerakni? Jó kis tapasztalat volt. Szarból nem lehet. Kell egy fizetős zenetár, ha ilyeneket gyártasz. Rohadt nehéz normális zenét találni. Mac Mini erre már nem alkalmas, meg lehet oldani, de ugyan olyan tré érzés mint anno az i7+1070. Gyorsan össze is raktam egy i7+4070-es gépet. 750 lett....inkább Mac Studio. Kérdés, hogy abból az alap mire elég.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
A prioritás már meg van, a többi része hiányzik.
Az a kombó elég is lenne mindenre jó sokáig Meg ilyen produkciók is érdekelnek, erre meg egyenesen perfekt [link]A másik oldalról meg itt ez a srác, G80+L12-60mm+25mm [link]
Az nem jó, hogy nincs szombati meló. Persze, hogy nyaggatom még az obikat Már a pro obival is kellene kezdenem valamit. -
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #31665 üzenetére
Ha ilyen prioritásaid vannak, akkor szerintem add el az összes MFT cuccodat, és kezdj el gyűjtögetni egy használt Sony A7III + Tamron 28-200 kombóra. A múlt héten láttam már 400 alatt is A7III-akat, és a Tamit is meg lehet már venni 200 körül, vagy akár olcsóbban is. Tudom, 550-600k nem kevés pénz, de nyugiban elvagy egy darab vázzal és obival jó sokáig.
Ha próbálgatnád még a két Lumix obit, akkor maradhatnak nyugodtan még egy kicsit. Mégsem kellenek a szombati melóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Akkor a 128GB sem vészes, ha már nem lehet külföldröl jóárasítva venni
Megnyugtató, ma már meg is jött az akksi. Ugyanez a töltő+powerbank érlelődik már bennem egy jó ideje. Xiaomi 10000mAh és kész. Aztán nem kell kéregetni az áramot a szinpados emberektől.#31663hibavissza Akkor azt jól kifogtad
Közben Vond két obija nálam cselleng. Baromi éles a 12-35mm, merem állítani, hogy össze lehetne téveszteni nagyobb szenzoros gépek képeivel.
Viszont az a megállapításom, hogy ez nekem nagyon rövid. Kisfilmek gyártására tuti tökéletes, de legtöbbször nekem az kell, hogy messziről csináljam a dolgokat. Ezért is van fent legtöbbször a 14-140mm pana. Először azt gondoltam sokkal szebb a képe, mint a 12-60mm Lumix-nak, összevetve, kitekerve 60mm-re ugyanazt láttam. Úgy látszik délibáb.
100-140mm között használva iszonyat jó használni, ezt a képi világot szoktam keresni.
Szóval, ami éppen van Lumix 12-60mm ad egy általános "turistás" nézetet jó minőségben.Felvetődik egy másik kérdés is. Ugyan ritkábban használok nagylátót és nem is akarnám egy rövid alkalomra lecserélni. A szokásos nézelődés közepette az oly 12-100mm f4-t elég jónak mondják, csak baromi drága, cserébe PRO
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31660 üzenetére
Használtan vettem 2 gyári aksit plusz a töltő. 12 körül. Egyet 7500-ért vettem újonnan. Tévesen írták ki az árat az Alzánál, de leszállították ennyiért. Egy meg ügye volt a kitben. Így van 4 db gyári aksim. Nálam sem a Patona akku volt rossz, inkább a Patona töltő. Ami lehetett egyedi eset is.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz Kukcaman #31660 üzenetére
A 128 megás extreme meg 11.000, en az ala mar nem mennek. A Patona-t szerintem nem fogo megbanni, nekem mindegyik vazamhaz olyan potakkuk vannak, teljesen jol bevaltak. Plusz hozzajuk slim dual tolto (utazasaimnal van amikor szamit hogy egy este alatt kettot is lehessen tolteni es kozben ne azt figyelni hogy az elso kesz es menjen a csere. Valamint USB csatlakozosak, igy amikor autos nomad satrazod utakat tettem powerbankrol/szivargyujtorol is ment ha epp ugy jott ki hogy nem normal szallas vagy kemping es macera volt az aramhoz jutas
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31659 üzenetére
Az frankó
Épp tegnap rendeltem Patona-t, az eredeti meg 25guriga.
Meg néztem Sandisk Extreme sd kártyát is, aztán a 32GB-s postával együtt kijött volna 10.500pénzből, a 64GB-s meg 9200-ért. Mik vannak -
b.vr
őstag
válasz Tuninger #31623 üzenetére
"Már van ára a 15"-ös Macbook Airnek, de ennyiért már akad használt 14" Macbook Pro HDR kijelzővel"
Nekem van 13as Macbook Air (M1 is meg egy nagyon régi is) meg 15ös Macbook Pro (régi, de már retina, itthon nagyon szeretem. Fizikailag persze a 16"os sem nagyobb, csak épp 8x annyiba kerül mint amennyibe ez került anno használtan ) Nyilván bárhová megyek a Macbook Air jön velem, de itthon meg sokkal-sokkal jobb a 15ös (de még így csak itthon is dögnehéz, amikor egy kézzel veszem föl az ágy mellől) Most is az első spec amit kerestem ezen az újon az a súlya, és csak 1,51 kg! Ez szuper! Most nyilván nem fogok még váltani, de főleg ha egyre többször laptopot is vinnem kell munka ügyben és nem lesz elég a tablet, nem kérdés hogy ez lesz az első amiben gondolkozni fogok.
(meg persze nyilván a valóságban is ki kell próbálni, hogy kézbe véve már a súlypontot is érezve milyen érzés lesz, de ez tippre már teljesen okés)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
kovsol
titán
May the Force be with you!
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31054 üzenetére
Megoldottad a patona akksi problémát? Vettél hozzá pana töltőt?
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31653 üzenetére
Úgy csinálod, ahogy szeretnéd
Ha nincs meghatározva, hogy nem használhatsz külsős felvételt, akkor szerintem használhatsz.
Volt olyan verseny, ahol lehetett használni mindent. Az első háromban benne is voltak. Igaz, hogy az egyik valami pro videós anyagát nyúlta le, meg volt olyan is, hogy egy játéknak az introját és egy gameplay-t bevágott, majdnem agyvérzést kaptam. Szakadjanak megFuji S20 ára, meg szettben.
Tegnap láttam egy srác nyakában valami analóg gépet. Csak az volt a furcsa, hogy matt fekete obi volt rajta. Itthon rá kellett néznem mi a franc az. Legközelebb, ha találkozok vele, megnézem a gépét közelebbről is (Fuji X-PRO). Már csak az is tetszett benne, hogy semmi feltűnő, mint valami 20zlotyis analóg gép.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31652 üzenetére
Ránéztem a shop oldalára és a yt-on lévő más promo clipekre. A kérdés, hogy lemásolom a latino tuc-tucra speedrampolt stílust vagy csinálok valami mást a versenyhez kiadott szemétből. Nincs benne egy jó felvétel, míg a promo anyagok tele vannak élettel. Nincs egy épkézláb felvétel a fodrászokról, eszközökről, a helyről. Pedig van hangulat. Azon gondolkoztam kiveszek pár részt a YT anyagaikból. Nyilván az nem szabályos.
Pl. én maradtam 9:16-on. Most már úgy gondolom jobb lett volna a 4:3 vagy 1:1, de ez így marad.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
Be kell újítanom 1-2akksit, eléggé amortizálódtak már. Milyen márkát javasoltok? Most néztem ilyen Patonát, de talán más márka is jó lehet, lényeg, hogy ne dagadjon bele a gépbe hosszabb távon. Egy ilyen komcsi töltőm van még hozzá (ha mondjuk patona akkut vennék, akkor érdemes lenne hozzávaló töltőt, vagy ez tökéletesen megfelel?) Meg van 1400mAh-s is, de elég noname.
#31651hibavissza Ilyenkor szoktam ránézni más kész munkájára is, hashtag-el jelölik úgy is. Bár ilyenkor ez befolyásoló tényező lehet.
#31649vond
Ja, így értem a bevezetést. Nem baj a bumm-bumm
Jaa még valami. Hasonlóképpen vagy nagyon ugyanúgy viselkedik a Lumix 12-60mm és a 14-140mm. Tegnap is voltam "lövöldözni" vele emberekre, kb 100-140mm alatt nem is nagyon voltam. Egy vadlesre való obival nagyon frankó dolgokat lehetne csinálni.#31648vond
Ez a jótékonysági duma nagyon idegesítő, ha bekamuzzák. Nekem alapitványi dumát szoktak mondani. Vagy sugallják, hogy "minekünk saját pénzből van finanszírozva" - egyrészt nem is kérdeztem, másrészt, ne adják elő a lopott holmit, ha tele vannak Láttam már bizonyos fehér alapon kék szöveges támogatásos táblát tartó figurát is egy rendezvényben.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #31639 üzenetére
Köszi! Direkt megy bummra minden. Én már csak ilyen vagyok. Nem menekül el az ütem előlem. Vagy ha igen, akkor azonnal levadászom.
Lehet, hogy kicsit sok a körítés, de meg volt adva, hogy miknek kell mindenképp szerepelni a videóban. A sok "támogató" most gondolom, erre nyáladzik.
-
vond
MODERÁTOR
[link] Halántékomon legördülő izzadságcsepp vagyok.
Majd nézzetek be, ha tehetitek. Már ha egyáltalán összejön.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31645 üzenetére
Ahha, nézz rá a srác instájára, és látod majd, hogy marha gyorsak a videók. Lehet még a 30 is sok, ahogy kiadja.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31643 üzenetére
Nyomassad csak Nem lesz túl sok az az időtartam? Ezem max 20-30 másodperc alatt végig pörögnek.
Még nem tudtam nekiállni, de jó lenne valamit kihozni belőle. -
narumon
őstag
Használ valaki itt Pana S5II-t? Az beállítás vagy szándékos "feature", hogy a MOV-okat 2 percenként darabolja? Ugyanakkor ugyanarra a kártyára mp4-ben simán csinált 15GB-os fájl is, szóval nem az SD kártya formázása okozza. Nem találtam meg mit kéne átállítani de ez marhára idegesít...
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Kukcaman
senior tag
Őstagok, hátha érdekel valakit.
Pesti helyszínre 2-3órás beszélgetéses témát kellene rögzíteni frankó minőségben. Többi infó majd privátban. -
Kukcaman
senior tag
Egy új téma. A videó második fele még tavalyi, mindenféle obival (L25mm f1.7, Helios 44-2, Jupiter 135mm is van közte.), a videó első fele meg L12-60mm-el. [link]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31636 üzenetére
Nem kell kirajzolódnia semminek, nem a történetről szól, itt egy a használhatatlan felvételek közül. Daniel Schiffer nyers anyagai is ilyenek, aztán még sem tudtam kihozni belőle, amit ő szokott Kicsit több kreativitás kellett volna hozzá, az már biztos.
#31637vond
A csajok patikák Börszín mindenhol frankó, viszont kicsit agyamra ment, hogy minden ütemre megy 1-2-3 bumm, 1-2-3 bumm. Na meg hosszú a bevezető, vagy csak már nem tudok mit kitalálni? Mennyi időd volt rá?[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Tessék, nézzetek jó nőket!
A helyes fehéregyensúlyt és bőrszíneket szinte egész nap rémálom volt beállítani, meg persze utómunkázni is. Szóval messze nem tökéletes. De már le kellett adni, nem volt mese.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31635 üzenetére
Letöltöttem. Az a gondom, hogy a felvételeket nem lehet úgy összerakni, hogy bármi történet kirajzolódjon belőle. Redundáns random bénaságok kivétel nélkül. Pár másodpercre elég. Ahhoz viszont nem lehet az összes mellékel effektet belerakni. Ebből semmi értelmes dolgot nem lehet összerakni. Ráadásul a fődíj is irreálisan magas. Fura.
Meg aztán az a beadás, hogy tegyem ki az instámra jól megtegelve, reklámozva a szarjaikat.....hülyének néznek ezek mindenkit.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31634 üzenetére
Általában a honlapon feltűntetik az előző évi nyerteseket, de itt nincs.
-
Kukcaman
senior tag
Ha már mindenkinek romlott a látása, akkor nézzétek majd meg ezt a videó vágós versenyt. [link]
-
hibavissza
veterán
Olyan 5-10 centi közé tudsz fókuszálni. Értem én, hogy amire nem fordul rá az íriszed az kap egy kis blurt, de az éles tartalom a szemedhez közel jön létre. Egy fix lencsével ki lehet tolni (illetve ezzel korrigálják, ha nem látsz élesen közelre), de szemizmod mindenképp közeli távolságra állít élességet.
Ahhoz mozgó optikai egység kellene bele és valami scifi érzékelő, hogy tudja az agyam hová küldte az élességet.
Továbbra is azt mondom ezt sem szabad huzamosabb ideig használni, mert hazavágja a szemet. Ennek ellenkezőjéről még nem láttam semmi meggyőzőt, de nyitott vagyok egy hozzáértő magyarázatra.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
-
Márton
nagyúr
Így van, én is ebben a cipőben járok pár hónapja. Az apróbetűs szövegeket (de már a nem annyira aprót is) távolabb kell tartanom, miközben lányom simán 10 centiről folyamatosan olvassa. De szemüveg után még nem néztem... Húzom, amíg csak lehet
hibavissza: amikor belenézel a fényképeződ kukucskájába (ha van), szerinted ott is pár centire fókuszálsz? Meg is őrűlnénk, főleg a 40+ os korosztály. A lencse segítségével jóval távolabbra tehető a fókuszpont, VR szemüveg esetén tipikusan 1-2m közé. Volt már rajtad Quest2?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #31626 üzenetére
A bemutatón a tér mélységében is folyamatosan változtatott a virtuális felületeken. Én úgy láttam nincs DOF játék. Minden bazi éles. Ezt mondák a tesztelők is.
Én úgy olvastam valahol, hogy az eye tracking (ami az elmondások alapján félelmetesen jól sikerült) alapján "helyezi fókuszba" azt amit nézel, tehát amit nem azt feltételezem kicsit elmossa, mintha lenne dof, ezzel ugye segít neked is, illetve energiát is spórol. Ez amúgy nem új dolog, azt hiszem más headset is így csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Márton #31625 üzenetére
Jó is lenne, ha tudnék 43 évesen 3 centire fókuszálni. Sajnos ez már inkább 30 manapság. Ami kezd egyébként gond lenni forgatáskor is. Olyannyira, hogy néha kényelmetlenül messze kell tartanom a gimbalos szettet, ha élesen akarom látni a képernyőt. Főleg, ha hátulra felteszek akár egy plusz monitort is. Lassan el kell kezdenem szemüveg után nézni.
-
hibavissza
veterán
válasz Márton #31625 üzenetére
Hogy oldják meg, hogy távolba fókuszáláskor legyen éles az adott tartalom a szemed előtt lévő kijelzőn? Egyáltalán meg lehet? A bemutatón a tér mélységében is folyamatosan változtatott a virtuális felületeken. Én úgy láttam nincs DOF játék. Minden bazi éles. Ezt mondák a tesztelők is.
Mivel te vágod, nyugodtan kifejthetnéd... -
Márton
nagyúr
válasz hibavissza #31622 üzenetére
Azt ugye vágod, hogy itt azért nem 3 centrie fókuszálsz?..
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31623 üzenetére
Itt (is) azért sokat számít az az 1 inch. Le kell elé ülni. Nekem a 14-es kicsi. 16-os már jó mindenre (főleg, ha van mellé egy Ipad második kijelzőnek), viszont annak csillagászati az ára, ha nem dolgozol rajta.
Ki kell próbálni a 15-ös Air + alap Ipad workflow-t. Ha működik kukáznám a 27-es fekete szart is a nappaliból.Bár ahogy belegondolok. Autót megint nem cserélek egy darabig. 1,2 millióért végre bárhova költözhetek a lakásban, ha csinálni akarok valamit a gépen....Szerintem nálam a Macminit és Ipadet egy 16-os Mac fogja váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31621 üzenetére
Már van ára a 15"-ös Macbook Airnek, de ennyiért már akad használt 14" Macbook Pro HDR kijelzővel
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #31621 üzenetére
Mondjuk egy szemorvost is megkérdeznék. Szerintem egészségesebb órákon keresztül a tőlem 4 méterre lévő 65-ös tévére fókuszálni minta a szemüvegben 3 centire lévő panelre. 27-es monitortól is 80-120 centire van a szemem. Mikor telón nézek egy nem is hosszú YT videót utána percekig tart mire képes leszek a távolba fókuszálni ismét.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31619 üzenetére
Ami engem a 27-es monitoromon nem zavar durván az nincs. Nem nagyítok bele. Telón, tévén, laptopon nem fog látszani. Az biztos, hogy nagyon nehéz jól exponálni. Gyakorlatilag picit ki kell égetni a csúcsfényeket a helyes expóhoz. Itt azért érezni a régi Canon szenzor elmaradását a mai top kategóriától. Majd 10 év múlva Nikon Z8-cal toljuk
Meghallgattam egy beszámolót a szemüveget már kipróbált random jutúbertől. Elég beteg a cucc. Igazából nem látsz át rajta, csak tettek egy kijelzőt kifelé, ami mutatja a szemed, így olyan mintha. Megteremti azt az illúziót, hogy ha felrakod, nem zár el a külvilágtól, Nem zárod ki magad belőle, biztonságban vagy. Mikor filmet nézel a vászon hátoldalát vetíti kifelé...van vagy egy tucat kamera, érzékelő benne.
Az árán kívül én azt látom problémának, hogy 26 fok felett ráizzad a fejedre. Nyáron nem használok fejhallgatót csak klímában és 30-32 fok alatt nekem nem hiányzik a klíma, ha jár egy picit a levegő. Nyilván páratartalomtól is függ. Nem váltja ki a háttértévézést, de a nagy nyereséget termelő mega-giga paneles tévéket kiirtja szerintem. Mikro LED-nek alá tehet.15-ös Air most megingatott. Még kap frissítést az Ipadem, de az utódjának egy Pro-t néztem ki a toll miatt. Árazás fog dönteni nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31617 üzenetére
Bár a Lightroom élesítése és zajszűrése jónak tűnik, ha elkezded nagyítva vizslatni, kiugrik hogy rengeteg artifactot generál. Mármint az MLRAW 1x3 1472x2208 felvételekkel. A felvétel amit választottál ha jól emlékszem csak 1736x976, ott nincs ilyen problem, helyette a moire idegesíti a usert
Az Apple szemcsire instant megindult a nyálelválasztásom, gondoltam a Meta szemüvege 320k-ból kijön caklipakli, akkor ez lesz alsó hangon fél milla, de még az is megérheti. DE 1.5 MILLIÓ?!
-
hibavissza
veterán
Apple szemüveg. Ha minden igaz most áll a szemétdomb felé irányba a teljes tévéipar. Van 10 éve. [link] 15-ös Air. Végre. Nyilván murva drága lesz kisrubelben és majd megnézzük a MM-ban.
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #31616 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31614 üzenetére
650D,700D,EosM-el a sima normál trükközés nélküli lineskippes 1736x976 RAW módban AF-C, de még a GX80 után nézve is elég harmatos.
A többi módban a felvétel elindítása előtt van AF, amikor elindítod onnantól nincs.
Van kép a képben zoom video assist és peaking. Illetve régebben volt 10x belezoomolás egy gombnyomásra, most az eltűnt, követeltem is vissza a fórumban, mert ugyanaz a developer rakta ki mint a legfrissebb hacket.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31613 üzenetére
Pana DNG-ket nem eszi meg az FCPX. MLV tök jól pörög.
Resolvban megtaláltam ezt az Arri LogC-t. MLV-ből export Prores 422-ben, LogC LUT ráhúz, Auto korrekció megnyom, seggreül....azért így lehet élni....Megnézem még Lájtrúmban mit lehet. Vagy nem szomorítom magam tovább.
700D-vel van valami AF ML alatt vagy csak manuál?[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31612 üzenetére
Amit a preview windowban látsz az MLV Appban, az gyengébb minőség mint az export lesz. Full zajosnak tűnik, aztán (ProRes) export után egész pofás és szűrhető resolveban. Persze ha a dinamika határig világosítod ott már elfogy.
Sokan az Arri LogC presettel exportálják MLVAPPból a ProRest és arra pakolgatnak mindenféle LUT-ot immáron resolveban vagy FCPX-ben. Annak is hót más a lookja egyébként mintha Resolveba tolod be a CDNG-t és azt konvertálod Arri LogC-be.
Az MLVAPP Upscaleje egyébként egészen jó talán a legtisztább eredményt az adja az összes közül. A fileok ha jól emlékszem 4.4K presettel készültek ahol a valós felbontás 1472x2208, ezt upscaleli 4416x2208-ra mindenféle trükkökkel (anamorf stretch). Persze ettől nem lesz 4K, de talán ez adja a legkevésbé artifactos élesítést az ACR-Resolve-MLVAPP trióból. Mindegyik verzióban megállja a helyét akár a mai modern 4K kamerák képe mellett is.
Persze az igazán Pro-k agyonvágják az egészet az élesség csúszka maxra húzásával.
FCPX-ben ha jól tudom nincs hardveres gyorsítás support jópár RAW codecre. PL a C70/C200 RAWjával köhög (jó, 4K RAW) míg a RED RAWját röhögve viszi. CDNGt nem próbáltam, de valszeg az sincs ott támogatva.
Nyomkodjad még, sokat lehet belőle tanulni. Legfőképpen azt, hogy érdemesebb megtanulni 8 bites filet okosan csavarni mint RAWba lőni bármit óriási tárhely igénnyel az 1 klikkes "filmlookért".
Ha valakit még érdekelnek nyers 700D RAW fileok itt még talán 1-2 hétig elérheti!
Sajnos utolért a végzet és leköltözöm a korlátlan Google Driveomról. Megpattintotta a havidíjat a google ( évi 100 rongy) és bár még mindig megérné, spúr vagyok és váltok valszeg 2TB limitesre évi 36 ezerért, így már csak az lesz fent cloudban ami fontos hogy fent leszen. Tőcsétek amíg van.
-
hibavissza
veterán
Volt egy kis időm és megnézegettem az MLV appot a 700D anyagokkal. Messze nincs benne annyi mint egy normál RAW feldolgozóban, de így is szédítő. Lighten csúszka éri a legtöbbet. Nagyon könnyű egy tiszta, neutrális lookot kihozni belőle, pedig oda volt pirítva a dinamikának Tuninger tesztanyagával. Ez a semleges karakter a hátránya nálam. Nem lenne szívem mindenféle ták LUT-okkal szétverni. Viszonylag hamar elég csúnya és szűrhetetlen színzaj jelenik meg, ha húzogatjuk. Nem bolondbiztos, de aki nem akarja széttweakelni az anyagot annak teljesen elég az MLV akár.
Érdekes, M1-en az FCPX ledadog a DNG-től, ugyanott Resolve viszi mint kés a vajat. -
vond
MODERÁTOR
MrChris, Kukcaman: Köszi! Igyekeztem odatenni magam, amennyire csak lehet. Pedig időm az most se volt sok. Holnap este jön az utolsó, mindent eldöntő meccs.
-
vond
MODERÁTOR
A harmadik meccsről is gyártottam egy zenés klipet.
-
Kukcaman
senior tag
válasz Tuninger #31606 üzenetére
Ahha, köszi, pont ezt szoktam csinálni, reméltem, hogy van más megoldás is van.
Videónál meg marad a LUT pakk.X-S20-nál kár, hogy nincs két kártya hely. Mellé egy Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN sem olyan vészesen sok pénz.
-
Kukcaman
senior tag
Szikrázó napsütés + árnyékos park + fű kombináció. Mire érdemes állítani a WB-t, hogy ne kezdjenek zöldülni az emberek fejei? (eddig beállított érték: napocska) - videóra és fényképre egyaránt.
-
Tuninger
Topikgazda
A fuji csillantott egy X-S20-at, ami egy X-H2s-nek tűnik Internal ProRes és 4k120 nélkül, de konkrétan féláron.
1400 dollárért flog2, cropmentes 4k60 10bit 422, ibis
drága de mégsem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest