Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #31734 üzenetére
Persze, hogy érdekel.
#31735mihulino ...western filmes...Elkészültem egy újabb témával. Ezúttal Vond objektívjeivel. Nappali résznél a Lumix 14-140mm volt az elsődleges, majd ahogy kezdett sötétedni, már váltottam 12-35mm-re. A gitáros résznél valami érthetetlen akadás van, nem is értem mitől, pedig ugyanaz, mint a többi felvétel. [link]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #31737 üzenetére
ejj de kár hogy ilyen messze vagy
Bár a szélzaj örök ellenség, a gyerekhangokat aránylag jól ki lehetne venni. Az FCPXben és a Resolveban is van Ai alapú Voice Isolation én most kezdtem el használni és ha aránylag tiszta az audio akkor döbbenetes mire képes.
Persze postban akkor is meg kell tölteni ambient sounddal hogy legyen benne élet.én pont mostanság gondolkodom rajta hogy jó lenne kipróbálni olyan forgatást ahol van ember rá aki boom mikivel bottal a hátán szalad az eseménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #31735 üzenetére
az utószinkron a sétánál a környezeti hangok nélkül nagyon érződik hogy nem ott lett felvéve. A tűznél viszont szuper a tűz ropogásának hangja miatt..
Engem zavar a rázkódás túltolása a sétánál.
Viszont jó a humor faktor, a vágások miatt megvan a filmszerű élmény, és úgy általánosságban jó a kép. Hangon kellene még sokat dolgozni ami összehozná a hangulatot.Az életbe nem mondtam volna meg hogy végig fixen 50mm, ügyesen használtad.
ha legközelebb van ilyen projected (és pest térségében vagytok) szívesen mennék segíteni ingyé
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #31278 üzenetére
Egyébként nehéz mikit ajánlani mert a Rode Videomic Go II-től mindenki hüledezik 40 rongyért, ad vajon pluszt a Videomic Pro+ 90-ért hogy azt válaszd? Sőt. 90ért akkor már Videomic NTG ami szerintem a legjobb on camera mic. De tényleg jobb annyival a go IInél? kontrollált környezetben mindegyik eszméletlenül szól a tesztek alapján.
És akkor még ott a Deity D4 ami az ár! érték bajnok
Én meg folyamatosan csalódok pl a Takstar 598-ban a zajszintje miatt. Jó 6000 forintot fizettem érte, annyiért pazar
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #30688 üzenetére
Egy válasz az AI-re MotionScience-től.
-
Teasüti
nagyúr
válasz mihulino #28548 üzenetére
Milyen géped van? Valamint Resolve kézikönyvben érdemes átnézni a timeline proxy, render cache és optimized media funkciókat, hogy képbe kerülj miként lehet optimalizálni a teljesítményt ha nyers erőből nem megy a gépednek. Illetve ha Free verziót használsz és H264/HEVC anyagot próbálsz vágni, akkor az CPU only dekódolással megy csak.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #28531 üzenetére
Biztos vagyok benne hogy a premiere 4K project hasznalta eseten a preview windowod nem 1:1-en van.
rakd át hogy itt is fele/negyed felbontast mutasson, ezt a timeline proxy módban tudod változtatni, valamelyik felső menüben.
vagy 1080p timelinet használsz és render előtt átállítod 4K-ra -
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #28523 üzenetére
Kezd Aram K (régi) Videóival, , mellé nézd a Creativ Video Tips-et aztán jöhet Waqas Qazi
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #28294 üzenetére
Bocs, hogy akaratlanul a lelkedbe gázoltam. Épp kiakadtam egy helyi dolgon, ami témába vág.
De amúgy tényleg, ha belegondolsz, kb. ugyanoda jön is a beépített mikrofon ha befelé, vagy kifelé fordítva teszed fel. Ha nem fordul be a tested felé, akkor nem fog zörögni. Csak erre kell figyelni.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #28290 üzenetére
Én a Rode Go II-t is 99%-ban csipikkel használom. Ehhez is azt vennék. Max. ha nagyon nem lenne idő bemikrofonozni az alanyt, akkor aggatnám rá így natúrban, de akkor is inkább befelé fordítva. A sok idióta wannabe videós ennyire nem képes, hogy legalább pólón/ingen/zakón belülre tegye a nagyobbik részét. Rohadt nehéz rájönni, tényleg. Főleg akkor szép, amikor még le is húzza a felsőruházatot az emberemről.
[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #26940 üzenetére
Szeretek szenvedni. Tudom, hogy valószínűleg jobb lenne multicam-mal nyomni, de megszoktam ezt a workflow-t. Így látom át, így tudok mindenhez hozzányúlni, amikor csak kell.
Mondjuk nem is maga a tényleges vágás, ami kikészít, hanem a sok pöcsölés, hogy mikor, mit, mivel tudok kiváltani, rakosgatni ide-oda, match-elni a kamerák képét, ráadásul most még a hanggal is megszopattam magam. Ezen nem sokat segít, ha egyszerre látom a 3-4 kamera képét. Tényleg, ha végzek a multicam-mel, akkor utána hogyan színezek külön egy-egy kamerát? Akkor már inkább előre meg kell csinálni egy-egy szekvenciában a kamerákat, aztán azokból vágni, nem?
Mindegy, befejeztem. Most exportálom. Messze nem tökéletes, de bőven vállalható, még számomra is. A párnak meg szerintem több, mint elég lesz (ezt igyekszem minél inkább szem előtt tartani).
-
Kukcaman
senior tag
-
_q
addikt
válasz mihulino #26559 üzenetére
Nem zavaró a kamera táskát cipelni vagy kisebb fajtűt használsz? Én most ehhez hasonlóba tervezem pakolni a cuccokat: [kép] , de már ennél is úgy érzem nagy lesz, pedig ezt még övre is fel lehet tenni.
#26560Teasüti
Annyira nem nagy a táska, de azért egész nap cipelni, jól bírod Múltkori eskövőn vond, most meg te is egykezezel. Ennyire könnyű az a webill s vagy megedződtetek ? Nekem a crane 2-nél nincs az a praktikus tartó rész, de még függőlegesen tartva is fárad a csuklóm, pedig súlyban ahogy nézem ~300g eltérés van csak. -
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #26219 üzenetére
Igazán köszönöm! Kezdünk egyre jobban összeszokni. Szeretem a cuccot. De a "régit" is. Gondom is lesz vele, hogy eladjam. Pedig el kéne, mert elég sok pénz áll benne. Mondjuk most is jól jött a három váz, meg a sok MFT-s obi, de annyit meg nem használom őket, hogy megérje végleg megtartani mindent. Majd még kitalálom, mi legyen. Most is közel 2 milla volt a fotós táskában.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #25959 üzenetére
Slog2-sgamut-ban vagyis gyári PP7 profillal mentél 1080p 100fps-en.
Állítsd át sgamut3.cine-re a detailt pedig vedd fel -3-ig
Mind a 4 klipp expója totál más, a LUT-okat a 3. klippen csináltam. A többihez kell egy expó korrekció a LUT ELŐTT.
A LUT-ok:
Sony_Slog2_Sgamut_ACES_Like : gyakorlatilag egy LUT alapú ACES konverzió, ennélfogva akadhatnak vele problémák. Csak ennél a LUTnál korrigáltam a brutális zöld tintet ami van a felvételen, vagyis ez lehet nem lesz univerzális
Sony_Slog2_Sgamut_ACES_Like_HR: Highlight Recovery, visszahúzott highlighttal. Sajnos a gyenge codec miatt visz bele egy is colorshiftet is, olyan mintha koszos lenne a ruha
Sony_Slog2_Sgamut_CST: Egy sgamut - REC709 konverzió egy masszív kontraszt curve-vel. Picit hasonló az ACES-hez de kevésbé esik szét tőle a codec
Sony_Slog2_Sgamut_SmoothRolloff: ez az a LUT amit ígértem, az expót megfelelően kell behúzni mielőtt rárakod a klippre
Alister_V-Look_-1p50: Allister Chapman Venice LUT-ja, -1,5EV-s beépített expó korrekcióval, én alapvetően ezt szoktam használni -
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #25952 üzenetére
Háááááááát ez faja lett Gratula.
0:22 - Nem tudom mi ez a fátyolosság, vagy direkt ilyen "álom csilli" réteg lehet? - ahogy lemész teljesen a virágig, nagyon baba
0:27 - a menyasszony homályos, vagy ez a koncepció
0:44 - Ez most MF vagy szép lassú AF?
0:49 - ez olyan mint valami super8-as részlet, csak mai kamerával felvéve - mintha álomrész lenne ismét
0:57 - csúcsfényt soknak látom az utána lévő snitthez képest.
(vagy inkább az utánalévő csúcsfénye kevesebb a többihez képest )
1:17 - nincsenek teljesen középen (menya mögötti hely)
1:30 - és az utána lévő snitt az ismétlés, ugyanabból a szögből.
1:38-nál pedig megint egyedül a leányzó, és megint bejön a pali.
1:50-nél furcsa, hogy a pár fordítva van, lehet csak az én szememnek.
- frankó a becsillanás.
2:02-nél furcsa nekem ez a szög, főleg a jobb oldalt, hogy nincs mit mutatni. - tetszik, hogy visszatér a természetbe, az aláírások helyett.
2:55-nél a reverse nem tetszetős
3:03-3:08, mintha gyors lenne ez a két snitt. Ez 60fps 25fps idővonalon? Vagy csak fel van gyorsítva egy kicsit.Furcsa volt, hogy a táncoknál nem voltak totálok, nem volt nagylátód?
Szóval inkább szőrszálhasogatásként írtam a legtöbbet mert tetszik, eléggé egyedi.
Mennyit forgattad az anyagot (kreatív + esküvő) -
Teasüti
nagyúr
Akkor leszek én a mumus.
Én a virágot kitartós részt nem értem. Hiányolom az átmenetet a kreatív és buli között.
Nem egybefüggő a cselekmény: menya végigsétál a mólón, majd bejön a vőlegény és a következő képkocka, hogy a vőlegény eltűnt. Máshol is feltűnő, h megszakad a linearitás és megmutatod ugyanazt kétszer más szemszögből. A táncnál jó ötlet visszafelé lejátszani, viszont az éles irányváltás nekem nem adja. Egy finom speed ramping-et kipróbálnék ott, egy ütem erejéig. A felbontás nagyon le lett rontva. 1440p-ben néztem, de nézhettem volna akár 720p-ben is, nem látnék különbséget. A grade egy kicsit fotósra sikerült, videónál ritkán látni ilyen kimosott álomszerű alkotást, nekem mondjuk tetszett ez a filmes hatás annak ellenére, hogy már túl vagyok eme alkotói korszakomon.
Összességében nagyon tetszett. A végén az outro, a csillapított hanggal szuper ötlet!
Szeretnék ilyen videót csinálni én is... -
Tuninger
Topikgazda
Szerintem nagyon szuper lett, gratulálok!
Az eseték többségében működik a 2,35:1, szépek a felvételek, van érzéked a komponáláshoz. A grade nagyon nem az én ízlésem, ez van.Technikai szempontból viszont nagyon soft az egész anyag, APSC sonyval mentél fullhdban, -7 detaillel? Muszáj lenne rá egy kis sharpening. A buli rész legalább 2EV-vel alexpós, ami biztosan jól visszaadja ami ott volt, de te illúziót árulsz, nem valóságot
A csóknál elmászó fókuszon kitéphetted a hajad.
A highlight kiégetés ebben a formában nem szép. Direkt nincs kontraszt, viszont a highlight egyik pillanatról a másikra megy clippingbe, mikor a menya sétál a mólón a kamera fele ott nagyon látványos. Ha feldobsz abból a felvételből egy nyerset szívesen csinálok neked egy alap LUT-ot amit a jövőben is tudsz használni egy szebb highlight rolloff érdekében. -
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #25838 üzenetére
#25839vond
Amit lentebb ír Tuninger, teljesen úgy állítottam be, ahogy leírta. Automatikus záridő (mindig próbáltam lejjebb vinni ezt az értéket a rekesz segítségével, meg a az expo komenzációval, amit +2-re volt rakva, és minimum +1-re vittem le - szintén útmutatás segítségével ). Zebra 100+, még kiégés elött (persze volt rá példa, mikor hagytam a krómot kiégni, mert a beltér bukott volna).
ND nem volt, pedig nem ártott volna, az összes nap abba a pontba sütött#25840kovsol
Áhh, kölcsönbe kaptam egy forgatás erejéig, mert nyekeregtem, hogy milyen jó ez a "kis" átfogású obi, nem kell előre hátra sétálgatni. Aztán megkaptam, nagyon nem ellenkeztem. Örülök, hogy tetszik, még így "kívülállóként".#25842hibavissza
Persze, keresek, de az épületeket megpróbáltam kerülni. Olyan is érdekel 1-2snitt, amik benne voltak? Válogatok párat akkor.Ezek vannak rajta:
03 Vign
02 creative: Fuji ETERNA 250D Fuji 3510 (by Adobe)- 80% - ezen van még alap korrigálások+Curve, 90%sat. Fehér: -60
01 creative: Sony.A7s.mk2.ITU709Pro - 50% - 97%satPár minta kép: [link]
A kéz lógatós jelenetnél már vihar előtt volt az időjárás.Köszi srácok
Azért van egy nagyobb hiba, amiért már nem exportáltam újra. A vége felé a szemből jövő kék bogár ugrik egyet. (stabi). Meg az elején beakad a logó az keret átugrásnál. Meg még ki tudja.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #25804 üzenetére
Egyrészt szerintem tökre elütne egy full statikus kamerakép a másik kettőtől, másrészt nem is lett volna megoldható. Hiába gondoltam volna, hogy jó helyre rakom, richtig végig ott állt volna előtte a fotós kolléga, vagy kimászott volna a lényeg a képből. Meg közben forgolászni is kellett néha. UWA lencsét most nem akartam használni. A múltkor megkaptam, hogy az már túl széles. De tényleg eléggé idegen is volt a többi gyújtótáv mellett.
qnadam: Öhöhö.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #25759 üzenetére
Ja, erre gondoltam még én is, hogy úgysem veszik észre. Leginkább azért, mert másra figyelnek, más nekik a fontos, mint nekünk.
Félelmetes amúgy, hogy még mindig milyen igénytelen anyagokat tudnak leadni "videós kollégák". És baszki, vígan megélnek belőle. Lejjebb kéne adni az igényekből, meg a magam elé támasztott elvárásokból. Csak ugye az nem én lennék...
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #24861 üzenetére
Köszi, továbbítom is az ajánlást
Ő lenne az? -
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #24764 üzenetére
Igen, én is így tervezem. Plusz természetesen szeretnénk a fényekre is nagy figyelmet fordítani.
Az a Digi reklám mekkora egy fos. Ráadásul a hangja is totál túl van vezérelve. Tiszta torz, meg legalább 8-10 decibellel hangosabb minden másnál. Kajak idegesítő.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #24472 üzenetére
Ha nem kell tökéletes képminőség, meg magas felbontás+képkockaszám, akkor a párezer forintos kínai vacak is megteszi. Ha nem szeretnél kompromisszumot, akkor valahol itt kezdődik a történet HDMI»USB capture fronton.
Ha minden szinten megfelel, akkor a legegyszerűbb egy telefonnal megoldani az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #23509 üzenetére
Nem egyszerű a választás az már biztos...
Ilyen videó után, simán választható a GH5
Csapó András is Panasonicot használ, érdemes nála is körbe nézni.Meg mostanában néztem A7III és X-T4 összahasonlításokat, meg csak úgy önmagukba videókat. Képekre a Sony-t jobbnak láttam, de a Fuji se sokkal gyengébb. AF-re a Sony-t mondják jobbnak, de a Fuji-é sem rossz.
(Szóval youtube-n is az a helyzet, hogy valaki jól tudja használni a gyengébb kamerát mint mások a jót )Szerk
Vagy XT3+gimbal[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Nekem is bent van a zabszem a seggemben állandóan, de mindig oda lyukadok ki, hogy csak egy A7SIII lenne az igazi előrelépés, amivel szinte semmi kompromisszumot nem kéne kötnöm. De ez meg ugye két-három alap obival kb. 2 milla. Szóval hagyjuk.
-
Tuninger
Topikgazda
Én már megfutottam kis köreimet a témában és azt mondom: az 6500zat cseréld GH5-re :P
Gyakorlatban meg ha 4K-rol beszélünk semmi hátrányod sincs a sonykkal képminőség terén.Volt nálam karácsony előtt egy EosM, nem okozott problémát matchelni az A7 III-al a képét és nem láttam azt az óriási különbséget a RAW és a 8 bit között. Tény nem is volt szélsőséges a felvétel. Szóval ahogy már volt róla szó a 10bit nem jelenti automatikusan h jobb lesz a felvétel.
Vond: kéne neked egy jó RibCage Hero 7 és arra egy jóféle B4 Canon 7-105 f1.4 servo zoom. Az kb 35-525 F8-nak felel meg.
Van egy használaton kívüli Hero 4-em azt tök jó lenne hekkelni, de túl mélyen ül a szenzor (a ribcage pont ezt alakítja át jó pénzért), a megfelelő bázistávolság miatt, hogy obit lehessen rárakni szét kéne barmolni a gopro vázát. -
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23300 üzenetére
Köszi! Neked is, taranis!
Egyébként én is jobb szeretek magam csinálni mindent, de most az idő rövidsége miatt muszáj volt felhasználnom félkész dolgokat is. Ez például 100%-ban saját cucc (na jó, a zenét itt sem én írtam).
Ebbe a Közrend szignálba most ingyenes Envato/Videohive template-ekből raktam elemeket, meg a zene is onnan van. Ha be vagy regisztrálva, akkor minden hónapban jön egy rakás ingyenes cucc. Én is már gyűjtögetem pár éve. De ha valami komolyabbat direkt meg akarsz venni, az sem olyan drága szerintem. Az Elements előfizetés meg még olcsóbb, ha sok dolgot töltenél le.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23050 üzenetére
Nem vigasztal, de azért köszi!
Zero-D-ben nincs ilyen obi? Nekem inkább olyan kéne. Bár itt van a Sigma 10-20. Nem szabad!
Aszongya: "Macro 4/3".Godox SL60-on én is sokat gondolkoztam, de inkább Jinbei EFII-60-at veszek, ha veszek. Két batár NP-F akksival kültéren is el lehet vele pötyögni. Persze tudom, a 60W-tól sokat nem szabad várni. De akkor is jó a szabadság, hogy kábel nélkül is megy. Az SL60-ból is van akksis, de kétszer annyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23039 üzenetére
Rendelek egy ilyen böcce 970-est, aztán meglátom, hogy egyáltalán hogyan fér el, meg mennyire zavar a mérete és a tömege. Van egy 750/770-esem még a YN 300 Air mellől, majd kipróbálom azzal is.
Tuninger: Ja, hát az 550-es nem játszik, bármennyire is kicsi és könnyű. Minimum 750/770-es kell szerintem. Azért 2-3 órát jó lenne, ha kibírna állandó ki/be kapcsolgatás nélkül is.
Elindult a lavina, most vehetek minden kis szart a monitorhoz is, hogy gimbalra is fel tudjam tenni úgy, ahogy nekem kényelmes. Meg vékony HDMI kábelem sincs, meg akkor már rendelek derítőlapot is, mert úgyis kell, meg vaku távvezérlőt is akartam már régóta, meg hordozható softbox-ot, meg minden kacatot. Kéne wireless miki is, meg egy erősebb led fény. Áhhh... Lehet költeni a pénzt rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23037 üzenetére
Ja, most vehetek még Sony NP-F akksikat is. Mondjuk úgyis kellene máshoz is. Nem tudom, be merjek-e vállalni egy 2-3-4-es csomagot pl. ebből a vám miatt. Talán nem fogják meg. Powerbank-ként is használható, ami tök jó dolog.
Te olyan 750-essel használod? Meddig bírja azzal?
Amúgy meg mi a szarért nem lehet úgy keresni Aliexpressen, hogy csak európai raktárakból adjon találatot? Olyan nehéz lenne lefejleszteni egy ekkora oldalnak? Vagy csak én vagyok béna, hogy nem találom?
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #23034 üzenetére
Hát, a nitet akkor benéztem, pedig meg mertem volna esküdni, hogy 1000-et láttam több helyen is. A kontraszt az tudom, hogy 1000:1. Mindegy, ilyen áron jó lesz az 500 cd/m2 is. A telefonom is kb. annyit tud, és csutkára felhúzva azért elég jól látszik nappal is. Ha nagyon vészes a helyzet, akkor meg felpakolom a napellenzőt. Jó kis összehajtogatható fajta, így nem lesz problémás cipelni.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #22862 üzenetére
Nem tudom, vettél-e már field monitort, de Neked, meg a többieknek is mondom, hogy ~39k a Feelworld F6 Plus a hivatalos boltban, 7 napos, ingyenes szállítással Spanyolországból, szóval nuku vám és egyéb sarcok. Én beneveztem egyre. Max. ha nem használom ki, akkor eladom hasonló áron.
Utánanéztem, a legújabb firmware-rel már szinte mindent tud ez a kis kijelző, ami kell, és az olcsóbb társaival ellentétben ez már
1000500 nites (benéztem, bocsi), valamint az érintőképernyő is nagyon hasznos.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #22862 üzenetére
Nekem Andycine A6 van ami ugyanaz mint a sima Feelworld F6.
A touch screen nagyon hiányzik, azt ezekkel már megkapnád, viszont mindenképp nagyobb fényerőre mennék. kültéren éppen használható, napsütésben már árnyékolóval is necces.
1000 nitre lőnék, a 2.2K tényleg sok, a nagy NPF aksit lerántja egy óra alatt és borzalmasan melegszik.Egyébként mindkettő jó választás. Csakhát kapsz mostmár wireless transmittert is ennyi pénzért és tudod használni full funkcionalitással a telefonodat is akár... az pedig biztos hogy jobban látható napsütésben
-
_q
addikt
válasz mihulino #22297 üzenetére
Egyetértek. Ugyan ez igaz a legtöbb promó videóra és amit syC is említett vajon tényleg azzal készült-e?
Lehet azzal, de milyen utómunkán ment keresztül? Az átlag felhasználó nem fogja utómunkázni. Telefonon gyári Xiaomi vágó programmal összevágja jobb esetben, de lehet vágás nélkül a nyers felvétel megy ki netre, ami biztosan nem lesz ilyen jó.
Gopro-nál, DJI-nál hallottam ismerős körben, hogy a gyári alkalmazással vágják meg, vagy valamilyen Ipad-es vágó programmal, de van hogy nem is foglalkoznak vele, facebookra jó lesz a nyers is. Persze azok nem is "cinematikusak" mint a promók. -
syC
addikt
válasz mihulino #22092 üzenetére
Azt szabad tudni hogy milyen eszközökkel van felvéve az esküvő?
más: közben azon töprengtem, hogy itt 2-3 fős operatőr stábról van szó az előző két esküvő esetében + utómunka, leosztva az ott eltöltott idővel ( ember * óra) + még amit a vágással el lehet pepecselni, gondolom mindenki meggazdagodott , mert nyilván a reális ár töredékét lehet elkérni itthon.
[ Szerkesztve ]
•
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #22087 üzenetére
Nagyjából azokat akartam leírni, amit Tuninger is.
Annyival egészíteném ki, hogy sok helyen túl nagy helyet hagysz felül, a fejek felett. Ez zökkentett ki néha. Nameg azok az érzelemmentes "csókok" és megnyilvánulások. Ezt nem is értem, komolyan.
Tényleg sok az alexpós snitt, meg a fókusz is jól félremegy párszor, de ez nem olyan zavaró, nem kell állandóan, tökéletesen élesnek lennie a fő témának.
A felszerelésre visszatérve: egy dupla (URH-s) csipit mindenképp vennem kell nekem is, meg esetleg egy ilyen jobb külső rögzítőt. Bár a Redmi Note 7 meglepően szuper felvételeket csinál (1.5mbps WAV), főleg ha még egy külső mikrofont is rákötök.
Ja, színes válltetkós csaj: <3 <3 <3
(#22088) Tuninger: Köszi! Ez volt a cél, hogy elsősorban természetes legyen, meg egy kicsit "más" is. Óvatosan, finoman bántam mindennel. Mondjuk amúgy sem szeretem a túl kontrasztos, túl szaturált fotókat és videókat. Ez látszik a képeimen is. Inkább húzom le egy kicsit ezeket is, meg emelek a feketeszinten. Jó kis paraszt dinamika növelés.
Amúgy engem is meglepett, hogy árukhoz képest mit be tudtak fogni ezek a Pana vázak. Még a kis GX80 100mbps 4K25 képéből is egy csomót ki lehetett "tekerni". A G80 semmivel sem volt jobb, viszont a G9 most is érezhetően jobban teljesített.
Hirtelen el sem tudom képzelni, milyen lehet mondjuk egy A7SIII-mal, vagy valami még komolyabb, Cine kamerával dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #22087 üzenetére
Jó a hangulat, tetszik ahogy merted használni a közvetlen napsütést (iszonyat sokat dobott volna egyébként ha valaki betart egy diffúzort a fény útjába), az elején vannak tök jó megoldások, jó az egymásra várás.
A buliban viszont nagyon sok az alexpós felvétel, illetve a kontraszt is hullámó. Az alexpósok kontrasztszegények, a napsütésesek meg túlkontrasztosak.De hogy mennyire érzelemmentesen puszizkodtak..
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #21531 üzenetére
Persze, írtam már, hogy majd hozom azt is. De legkorábban szeptember végén lesz meg.
Bár rohadtul nincsen rá időm, de én magam lehet, hogy összesarabolok majd egy rövidebb, történet nélküli filmet, csak hogy benne legyenek a legemlékezetesebb felvételek.
Meg most már tényleg rá kéne feküdnöm a stock oldalakra is. Tegnap is készült pár olyan snitt, amit szerintem simán fel lehetne pakolni eladásra.
-
Teasüti
nagyúr
válasz mihulino #21069 üzenetére
Oda exponálj, ahova kell! ETTR és zebra.
Nincs log profil, de az arnyékok az mindenhogyan zajosak lesznek. ISO100-on is zajtenger van. Szóval vmi zajszűrőn majd érdemes áttolni a képet. Dinamikával tudsz játszani csak. Ha mindent ki akarsz facsarni a szenzorból, akkor cinelike (picivel több highlight), kontaszt is kicsit tudja növelni/csökkenteni a dinamikát mindkét végén (max dinamikához -3), szaturációt sokan visszaveszik -1 értékre egy hajszálnyi plusz dinamikáért.
Viszont a 8 bites flat profil szerintem jó szar élmény post-ban, szóval hacsak nem akarod csavarni ide-oda, akkor érdemes beégetni a színeket és kimaxolni a színárnyalatokat azon a 8 biten, vagyis úgy belőni a dinamikát (normál/cinelike és kontraszt értékekkel játszani állandóan attól függően mennyi tartalék kell alul és felül) és az expozíciót, hogy a jelenet dinamikája szépen kitöltse a hisztogramot egyik végétől a másikig. Ez adja a legjobb képet. A flat profil meg bár a legnagyobb dinamikát, de ha elkezded csavarni, akkor nagyon gyorsan zajosodik és sávosodik.Szóval jah, kettő közül lehet választani. Vagy berakod állandó flat profilra visszavett kontraszttal és megelégszel egy középszar képminőséggel, vagy minden jelenethez tuningolod a hisztogrammot és ezzel fog elmenni a repülési időd nagy része, hogy buzerálod a képet.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #20759 üzenetére
A gond a wifivel inkább hogy megbízhatatlan a kapcsolat. Épület mögé repülni akár 20 méteres távolságban is necces, ráadásul ha gyenge a jel akkor lagos az élőkép.
Városban necces használni emiatt, nagy az interferencia, a pusztát meg hamar megunja az ember
Ettől függetlenül én Air-re fogok menni, mert a képminőség mindenek felett -
_q
addikt
válasz mihulino #20560 üzenetére
Köszi az utóbbit használtam már párszor. A freesound-ra ezek szerint megéri regisztrálni, mert én eddig amiatt nem próbáltam ki, hiába nem szeretnék a sokadik helyre is regisztrálni.
(#20559) Teasüti
Nehezen találtam hozzá zenét, nem is tetszik annyira, mint vártam, de ez volt a legjobb azok közül amiket találtam. Talán jobb is most, hogy nem rontottam akkor csernobil hatásokkal. -
-
_q
addikt
válasz mihulino #20537 üzenetére
Csak teszteken láttam, hogy egy "sima" csíptetős mikrofonnal tök jó lesz a hang mindenféle plusz szivacs vagy bűvészkedés nélkül. Több youtuber is így veszi fel a hangot ha nem szobában készül a videó, hanem menet közben kültéren vagy zárt térben és ott nincs meg ez a dobozosság érzet.
Az is érezhető volt, hogy utólag vetted fel, de ezt megint csak a hangnak a jellegzetességéből gondoltam. Egyébként szerintem is jobb a 4k, bár nem tudom a 1080p a te esetedben milyen eredményt adna, a G80-on egyértelmű előny a 4k használata. -
kovsol
titán
válasz mihulino #20101 üzenetére
"és kaptam egy kábelt a kiten kivül...."
Van benne pedig töltő adapter is. Csak az ugye a vázon át töltésre tudod csak használni alapból.
Persze fillér baszás kb, de akkor fogd fel úgy, hogy a töltő árával olcsóbban kapod meg, és a gyári töltőnél olcsóbban tudsz venni úgyis hozzá, így végülis spóroltál.May the Force be with you!
-
hibavissza
veterán
válasz mihulino #19794 üzenetére
Nem tudnál feltölteni egy kis A72 sample videót nullás detaillel? Lehetőleg valami épített környezetben és nagy mélységélességgel. Annyira ocsmány teszt klippek vannak a YT-on, hogy nehezemre esik elhinni, hogy a Sony kiadott egy kamerát ennyire pocsék képminőséggel. Megnézném SK.
-
kovsol
titán
válasz mihulino #19791 üzenetére
Nem bonyolult ez, igazából az nehezebb ha röptében kellene állítgatni a dolgokat.
By default én amúgy 4k 25fps -el lövök úgyis. 1080p -t csak akkor használom ha kell az 50 vagy 100 fps. 4K igazából azért is jó, mert kevesebb a zaj, és 1440p vagy 1080p re leskálázva is szebb lesz, mint a sima 1080p felvétel.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz mihulino #19787 üzenetére
Nekem a memória profilokra ilyen van mentve:
4k 25 A
4k 25 M
1080p 100 A
1080p 100 M
1080p 50 A
1080p 50 MA PP beállításokban a felbontástól függően előre van állítva már a details alatt -3 és -7.
Igazából csak rátekerem a kívánt beállításra, és bármelyik általam használt PP profilban már el vannak tárolva a szükséges beállítások.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz mihulino #19785 üzenetére
PP7 - slog2-nél le van tekerve az élesítés, vagyis a detail -7-en van. Ez 4K-hoz elfér, de a 1080-at túllágyítja. Nem véletlen panaszkodnak hogy soft az sonyk 1080-ja.
-3 detail az ajánlott, de én 3 hónapja tesztelem a 0 detailt és több az előnye mint a hátránya 1080-hoz.
Vagyis nem az obi a ludas, hanem a beállítás. -
DanielLong
senior tag
válasz mihulino #19630 üzenetére
Nézegettem ezt a GX80-t közben. Feltűnt, hogy jóval olcsóbb, mint az A6300, ezért inkább a Panasonic vonal felé tendálnék. A másik pedig, hogy elméletileg a GX800 pont ugyanazt tudja videóban, mint a GX80, viszont árban barátibb. Van valami ellenvetés esetleg a GX800-zal szemben? (Azt tudom, hogy nincs live view finder és internal stabilisation, de ugye nekem nem is kell)
-
vond
MODERÁTOR
-
_q
addikt
válasz mihulino #18902 üzenetére
Ismerős a neved, nem te nyertél a broadtest videópályázattal? Ha nem is te, de a neved mint ha többször is elhangzott volna az értékelő videók során, jól emlékszek?
Pont amit írsz amiatt nem egyértelmű nekem, nem túl kézzel fogható. Valamiről egy rövid snitt.
Youtube vlog-okban láttam egy oldalt, de nem emlékszek melyik. Nem tudom az-e a legjobb, de azt reklámozzák a legtöbben stock videós oldalként.Szerk.
Storyblock a neve amit reklámoznak.(#18907) zgospel
Ebbe én is belefutottam, elég érdekes eredményt adott, de végül azért valamit ki tudtam hozni, magamhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #18900 üzenetére
Köszi jövőre úgy sem lehet ezzel, még ha akarnám is
Blackbox Hungary-t próbáld ki.Egy újabb Parallaxos témát csináltam. Az egyik kicsit barnás, a másik meg amolyan I.világháborús szín visszahozós színben tetszeleg, úgy érzem az utóbbi szín jobban áll hozzá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest