Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30050) narumon


narumon
őstag

Nah, most ébredtem, olyan vagyok mint a mosott kakker, de azért gyors tapasztalatok.

S5 peaking vs Andycine Field Monitor

1) Ég és föld. Gondolom nem nagy meglepetés azok után amit a fenti kép mutat. Az esküvőn végig ugyanez volt, az alsó kis képen semmi, vagy minimális peaking, az andycinen folyamatos stabil peaking, hirtelen a felvételekbe belenézve még éles is lett. :)

2) Hirtelen fogva, nem növeli látványosan a súlyt, de a nap végére rohadtul :) Fájnak a kezeim és csuklyás izmom (helye :D).

3) Nem tudom tuninger akksijai a monitorhoz mennyire vannak elhasználva, de zabálja az akksikat. Az egész napot 2-3 Pana akksival le lehet tudni, ugyanakkor az Andycinehez, úgy hogy nem is használtam mindenhol, (oké ebből az egyik látványosan szar volt, 10-15 perc után megadta magát), szerintem reálisan kell vagy 4-5 jó akksi. És az elég zavaró, hogy persze különböző időkben fogynak ki - tehát plusz egy dolog amit nyomon kell követni.
Valamint (lehet, hogy szintén a nagyon használt akksik miatt), nem konstans a merülés. 40%-ig tök gyorsan lemerült, ott elidőzött elég sokat, aztán hirtelen 20%, és pár perc múlva meg kikapcsolás. Minden figyelmeztetés nélkül kapcsol ki.

4) Érdemes otthon elszórakozni vele, hogy hasonló színek és fényerő legyen belőve a monitoron is, én ott próbáltam menet közben állítani, ez így nem volt az igazi.

5) Ha vennék akkor valami modernebbet vennék, mert az OSD amit átküld a pana az nagyon nagyon apró, ráadásul zöld és homályos, egy csomó minden olvashatatlan.

6) Nekem ezzel a tartóval (gondolom gyári) ami a hotshoe-ra megy, nagyon közel van a monitor, sokkal jobb lenne ha valahova kinyúlna az obi fölé pl.

Ezek után végképp nem értem mit szartak el az S5-nél, és miért nem lehet egy firmwarrel javítani? A GH5 szuper peakingje után ez továbbra is használhatatlan, de mint a fenti ábra mutatja egy field monitor megoldja a problémát, csakhát plusz költség, plusz súly, plusz akksi, a hdmi kábel miatt meg a pana képernyője sem hajlítgatható.

A nap fénypontja az volt, hogy 50/1.8 - 2.5-ön egy táncoló párt szinte hibátlanul le tudtam követni, pedig ami eddig fel sem tűnt, hogy full framen ez már nagyon vékony DOF, egymástól 40-50cm-re lévő arcuk közül az egyik éles a másik már homályos. Ez nekem csak most esett le. GH5-ön az 1.8 még simán követhető kategória volt.

Kérdések jöhetnek.

https://www.facebook.com/Naruvideo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.