Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26037) vond válasza Teasüti (#26031) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Phanteks Enthoo Pro: 6 darab 3,5" hely, 3 darab 5.25", USB3, venti elosztó, 8 (10) ventillátor hely, masszív, könnyen szerelhető, jól hűthető, stb. Elég ritka madár már, de szerintem megéri egyet beszerezni, ha hosszú távra tervezel egy több, mint korrekt házzal. Ez még nem az általad is említett, gamer vonal, rendesen meg lehet pakolni. Itthon és a munkahelyen is ilyen van, imádom. :)

Ami meg a tárolást illeti: Én is sokat gondolkodtam a NAS-on (főleg, hogy a melóban már 8 éve összeraktam egy elég komolyat), de mindig oda lyukadok ki, hogy egy normális NAS árából inkább veszek plusz 15-20 TB-nyi vinyót. Nekem itthon minden minimum három példányban van archiválva (két példány a gépben HDD-n, egy meg egy külső házban, amit csak az időnkénti biztonsági mentések alatt kötök rá a gépre. Az aktuális melók egy 1 terás SSD-n, meg amíg nem végzek vele, két mentés HDD-ken. Pár fontosabb dolgot felhúzok felhőbe is, és megosztásokra, időleges tárolásra is a 2 terás Google Drive-ot használom. RaiDrive segítségével egyszerűen fel tudom csatolni hálózati meghajtónak. Publikálás meg általában YouTube-on (mostanában elég elnéző a zenékkel, így nem kényszerülök Vimeo használatára). Ha minden kötél szakad, akár innen is le lehet tölteni a kész anyagokat és a nyerseket is (igen, egy ideje felhúzom azokat is), mert mindent 4K-ban nyomok fel.

Fullos esküvők olyan 200 és 300 GB között mozognak. A nyerseket válogatom, színezem, exportálom, és ezekből vágom a highlights videókat. Ha minden kész, akkor átpörgetem a fájlokat CRF20-as x264-gyel (kb. harmada lesz a méret), és mennek az archívumba. Eddig nem töröltem semmit, de lehet, hogy az az idő is eljön majd, hogy csak a rövid, vágott anyagokat tartom meg. Meglátjuk. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.