Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26701) _q válasza Tuninger (#26700) üzenetére


_q
addikt

Köszi neked is és a többieknek is az eddigi hasznos hozzászólásokat, na meg a sok-sok technikai segítséget igazából mindenkinek. Ezek mind kellettek, hogy legalább neki tudjak menni egy ilyen napnak.

Felszerelésből adódó malőr után már a másodváz szükségessége is sokkal jobban felértékelődött a szememben, valami olcsóbb megoldás B kamerának lehet hasznos lenne, na de így is sok pénz van a felszerelésben, mennyiből jöhet ki vajon a minimum, mi a minimum?

Első videódhoz képest iszonyat sokat fejlődtél. Mikor volt az első és milyen felszereléssel mentél?

Pénteken volt az esküvő, szabin voltam és kb. hajnali fél 3-ra értem haza. Szombaton és vasárnap nem dolgozok, de a fiam most múlt 1 éves, jön a foga és 7.30-kor már nyűglődött nagyon, esélyem se volt tovább aludni.

#26699qnadam
Jó, hogy meg tudtátok oldani és nem kellett sokat csúszni. Ilyenkor úgy tűnik, hogy alig pár perc volt csak, közben ránézve az órára tudatosul, hogy basszus itt bizony már helyszínekről/jelenetkeről lehet lemaradni annyi idő alatt.

[ Szerkesztve ]

(#26702) vond válasza _q (#26701) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Veszel használtan egy GX80-at 12-32-vel 90-100 ezerért (vagy 12-60-nal 120-130-ért), és úgy ahogy be vagy biztosítva. Persze, messze nem egy A7III, de ha minden kötél szakad, ezzel már valamennyire meg lehet menteni a napot. :K (Penge 4K25, vállalható FHD50, bitang jó IBIS, mondjuk még egy mikrofon bemenet jó lenne rá.) Nálam mindig ott van a táskában a kis cukika, csak itt a 12-35 van rajta, vagy a speedboosteres Sigma 10-20. ;]

Gondolkodtam már én is, hogy mivel lehetne kiváltani Sony oldalon (hogy match-elni se kelljen a képet). Olyan HLG-t (esetleg még LOG-ot is) melyik olcsóbb Sony váz, vagy akár kompakt tud, mint amilyen az A7III-é?

Érdekes tény, hogy ugye mióta megvan a Szotyi, állandóan mondogatom magamnak, hogy fel kéne számolni az MFT részleget itthon, de baszki, viszem mindenhova, és jó részét általában használom is. Mi lesz így, rajtam marad minden? :D

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#26703) Tuninger válasza _q (#26701) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Tűzd ki célnak mostmár hogy csak a fotó/videóból keresett pénzt költöd fotós/videós felszerelésre.
B kamerának egy a6300 egy kittobival a legracionálisabb kb 180k körül. De majd ha megkerested az árát, csak akkor vedd meg...

Első vidim: 2016 augusztusában asszem, 5D Mark II + 24-105 F4-el all day. Tömörített codeckel mentem magic lanternnel, egyetlen raw klipp készült a buli vége fele. Fcpx-ben vágtam, filmconvert a look.

(#26704) qnadam válasza _q (#26701) üzenetére


qnadam
veterán

szerencsére nem kellett megoldani, nálam voltak a gépek, de az hosszú pár perc volt, mire meg tudtam nézni :D

tartalékgép: ha meg tudod oldani és csak ritkán van rá szükség, bérelj. ha nem, akkor két irányba is lehet menni: vagy egy akármi, ami tényleg csak tartalék arra az esetre, ha valami szétesik, ennek előnye hogy olcsó :) nekem az 5d3 mellé volt egy 100d, de szerencsére nem volt rá szükség. ha viszont úgy tartalék, hogy b kamera is egyben, akkor az drágább. az a6300 jó, de hosszabb távon rettentően tud melegedni sajnos.
plusz obival is számolni kell, manapság az is elektronika+finommechanika, az is el tud halni, le tud esni, bármi.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26705) _q válasza Tuninger (#26703) üzenetére


_q
addikt

Köszi, egyelőre hagyom még, de ha lesz belőle valami látszat is, akkor lehet tartaléknak kelleni fog.

#26704qnadam
B kamera, de lehetne a mostani A5000 helyére is, néha fotóra szoktuk használni. Ha lesz értelme tartaléknak, akkor elmegyek ezirányba.

#26702vond
GX80 jutott eszembe elsőnek, de ha tartaléknak kell, akkor esti felvételnél nem a legjobb, na meg matchelni se könnyű (nekem), ha esetleg B kamerának is befognám. A6300 tűnik megcélozható iránynak nekem is.
HLG nyers-et nálad a potplayer nem cseszi szét? Azt hittem az AWB eltolta a színeket, de most DR-ba betöltve teljesen jónak tűnik, ezek szerint ő automatikusan lekezeli. Potplayernél vöröses a bőrszín, windows lejátszóval meg kiég. HLG esetén valamit be kell kapcsolni külön vagy más lejátszóval nézzem a nyerseket?

(#26706) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Intim Torna Illegál-os srácokról készült videó kész is van, jöhet hideg-meleg [link]
Alap korrekció + HALD-ban elkészített LUT (PS Warm Contrast beépített preset-je, Premiere-ben 20%-ban felhasználva)

(#26707) qnadam válasza Kukcaman (#26706) üzenetére


qnadam
veterán

engem nagyon zavar, hogy nem azt éneklik, amit hallunk. meg a repülés és a közeli közé nekem kellene egy establishing shot, amiből kiderül, hogy koncertet nézünk. meg általában több kép, amin a zenekart látjuk egyben :) a lassítás viszont jópofa.
bocs :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26708) Kukcaman válasza qnadam (#26707) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Köszi :)
Most ennek tükrében újra néztem, aztán jogos a sztori. Rágyógyultam a nagyon közeliekre. Majd figyelek rá legközelebb.
A repülő és az utána lévő jelenet is jogos, ezt is elfelejtettem :D
Köszi az észrevételeket.

(#26709) _q válasza qnadam (#26707) üzenetére


_q
addikt

Nekem is zavaró hogy mást énekelnek, mint ami zene rákerült, de fesztivál jellegű fellépésen, főleg ahol ennyien vannak 1 személyben, de még talán 2 fővel is nem tudom hogy lehet kivitelezni, hogy az ének passzoljon a látottakkal.

#26706Kukcaman
Nekem is hasonló a véleményem qnadam-al: látottak/hallottak közötti eltérőség, és a kevés távoli felvétel hiányzik. Az objektívek szerintem jól passzolnak ide.

(#26710) Kukcaman válasza _q (#26709) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Köszi :)
A 25mm-st el sem vittem, az lett volna a legnagyobb látószög :D
Úgy kivitelezhető az élőképes szinkronos nótázás, hogy minden tagot vesz 1-1kamera, meg ezek mellett van még sétálós ember az emberek között meg a szinpadon is. :D Szerintem csak ennyi lehet, de ki tudja.

(#26711) qnadam válasza _q (#26709) üzenetére


qnadam
veterán

értem én, hogy miért ilyen, csak ezt a végeredmény nézője nem tudja :)
azt a trükköt lehet megcsinálni, hogy a bemutatandó számról készülnek el az énekes részek, a többi közeli meg mehet a többi zenéről.
vagy lehet olyan pörgősre vágni, hogy ne lehessen látni a szájszinkront :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26712) vond válasza Kukcaman (#26706) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ez akár ofisöl klip is lehetne, ha tényleg meglenne a szájszinkron. A drónos pörgettyű és a gitáros lassítás nagyon baba! :K

A sok manuál lencse helyett nem akarsz inkább egy 14-140-et? Szerintem tovább nőne az anyagaid színvonala. Nem mellesleg lenne végre nagylátód is a sok közeli mellett. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#26713) vond válasza _q (#26705) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nekem teljesen jól lejátsza a PotPlayer a HLG klipeket. Lehet váltani SDR és HDR között. Mondjuk én incam lehúzom Rec.709-be az anyagokat, ha az számít. :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#26714) hibavissza


hibavissza
veterán

2 nap kínlódás után rájöttem, hogy a DisplayCal nem tud ICCv4-et. Asszongya' me' az nem kell. Asztpasztmek... :DDD Csávó elaludt a kő alatt. A gammám közben le-föl driftel alkalmazástól függően.
Guberálhatok valami szoftvert a Munki oldalán....

[ Szerkesztve ]

(#26715) hibavissza válasza hibavissza (#26714) üzenetére


hibavissza
veterán

Találtam egy olyat, h Basiccolor. Kíváncsi vagyok ez rendbe tesz vajon a driftlelést.

(#26716) Kukcaman válasza vond (#26712) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Köszi :)
Azért az ofisöl az erős túlzás :D
Ezeket a lencséket pont fellépés előtt kaptam 1 órával, szóval csak kölcsön.
Áhh, mostanában már nem is gondolkodtam lencsékben, de amúgy 14-140mm lenne, ha lenne :)) Ehhez a géphez már nem hiszem, hogy akármit is veszek, max memória kártyát.

#26711qnadam
"azt a trükköt lehet megcsinálni, hogy a bemutatandó számról készülnek el az énekes részek, a többi közeli meg mehet a többi zenéről."
Végül is igazad van, erre nem gondoltam volna. Mondjuk a zenekart sem ismertem (ott kiderült, hogy mégis tudom kik ezek a brigantik). De igazából utólag gondoltam ki, melyik nóta legyen alatta, és nem terveztem meg ez esetben. Viszont, ha az énekes szájmozgása fontos, akkor a dobé is az ;] A gitárt még el lehet mismásolni.

(#26717) _q válasza vond (#26713) üzenetére


_q
addikt

Én is csak leszedtem a memóriakártyáról. BT.709-et ír a media infó, de az ugyan az a REC.709 lesz. HDR be volt kapcsolva, az színezte vörösesre az arcbőrt, ha kikapcsolom akkor már jó. Köszi :R

(#26718) _q válasza Kukcaman (#26716) üzenetére


_q
addikt

Én is így voltam vele, hogy már több objektívet nem vettem a G80-hoz, amikor éreztem, hogy nem lesz hosszú távon nálam a váz. Ez kb. a 25 mm-es pana megvétele után néhány hónappal meg is fogalmazódott bennem.

(#26719) _q válasza hibavissza (#26714) üzenetére


_q
addikt

Studio vagy Pro verziót használod az X-rite-ból?

(#26720) Kukcaman válasza _q (#26718) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Bár B kamerának is tökéletes. ;]

[ Szerkesztve ]

(#26721) qnadam válasza Kukcaman (#26716) üzenetére


qnadam
veterán

Viszont, ha az énekes szájmozgása fontos, akkor a dobé is az ;]

áh, csak elég sűrűre kell vágni :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26722) _q


_q
addikt

Gimbalnál POV mód esetén hogyan lehet megoldani, hogy gyors "hullámzó" mozgás legyen? A táncot akartam úgy felvenni, hogy dinamikát vigyek bele, élőben jónak tűnt, visszanézve a felvételeket viszont éppen csak minimális bedőlések vannak.
Gyorsabb/direktebb gimbal reakciót kellene beállítani vagy csak nem tartottam ki elég sokáig a gimbalt adott szögben, hogy legyen ideje lekövetni?

#26720Kukcaman
Akkor már csak egy fő kamera kellene neked a szetthez :DDD

(#26723) hibavissza válasza _q (#26719) üzenetére


hibavissza
veterán

Munki (Studio). Nincs HDR kijelzőm.

(#26724) _q válasza hibavissza (#26723) üzenetére


_q
addikt

HDR-hez a Pro Plus kell, sima Pro kevés HDR-hez azt olvastam csak gyorsabb mint a Studio (x2-x3).

(#26725) vond válasza _q (#26722) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Go, vagy Sport módot keress. Vagy akár a menüben is beállíthatod, hogy alapból is gyorsabban reagáljon a mozdulataidra.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#26726) hibavissza válasza _q (#26724) üzenetére


hibavissza
veterán

Tudom. Nem HDR képes monitorhoz használom mint már írtam. A pro is csak egy koloriméter egyébként. Picit bővített szolgáltatással.

Tényleg, Tuninger tudtál HDR-t színezni az 500 niten? Mondjuk ellenőrizni nem tudom hol fogod. Legutóbb a Media Marktban sem volt 1000 nites tv kiállítva. :D

[ Szerkesztve ]

(#26727) _q válasza vond (#26725) üzenetére


_q
addikt

Köszi. Sajnos Crane 2 nem tudja egyiket se, akkor marad a sensitivity változtatás, viszont ezzel a többi mód is érzékenyebb lesz.

(#26728) Tuninger válasza hibavissza (#26726) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Megcsinaltam, kijelzőn batarosan nezett ki, kiexportaltam 10bit h265-ben, feltoltottem youtubera.... eees nem billen be a HDR flag. Ezt a szenvedest mar a resolveos exportokkal is megküdöttem, de nem jartam eddig sikerrel

(#26729) qnadam válasza Tuninger (#26728) üzenetére


qnadam
veterán

ez esetleg:

If you’ve used a different method to grade your videos in HDR, YouTube has an HDR Metadata Tool that can add HDR metadata to your videos.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26730) Kukcaman válasza _q (#26722) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Meg több fizetett véradás. :U

(#26731) kovsol válasza Kukcaman (#26730) üzenetére


kovsol
titán

Hány évnyi véradásból jön ki egy A7SIII ? :D Lehet érdemes lenne spermára is átállnod. ;]

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#26732) qnadam válasza kovsol (#26731) üzenetére


qnadam
veterán

vagy vesére

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26733) Kukcaman válasza kovsol (#26731) üzenetére


Kukcaman
senior tag

Akkor minden játszik ;] még a prosti is :DDD

(#26734) hibavissza válasza hibavissza (#26715) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem javult a kontraszt konzisztencia, pedig bíztam benne [link]
Gyakorlatilag csak Mozilával látom majdnem ugyan azt, mint Ps-ben. Chrome, Edge hiába tud V4-et, nem jó. Rádob egy kis S görbét a képekre. Áttérek Mozilára.
Most videóval is letesztelem....

(#26735) Tuninger válasza qnadam (#26729) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nem tudok rajonni egyszerűen hogyan lehet lehuzni az indito filet mac alá...

(#26736) qnadam válasza Tuninger (#26735) üzenetére


qnadam
veterán

legrosszabb esetben húzd le az egészet (mac+win) egyben, jobbra fent van a zöld Code gomb, azt megnyomod, download zip.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26737) _q válasza qnadam (#26736) üzenetére


_q
addikt

Githubról szerintem csak egyben lehet letölteni, ha valaki nem akar parancssorros utasításokat használni, se pedig külső alkalmazást emiatt telepíteni.

(#26738) syC


syC
addikt

[link] Canon R3, fussatok a boltba!

(#26739) qnadam válasza syC (#26738) üzenetére


qnadam
veterán

ááh, most vettem sonyhoz vakut, nem kell

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26740) Tuninger válasza qnadam (#26736) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Thx a tippet, működik. Tesztelem hogy a funckióját ellátja e

(#26741) Tuninger válasza qnadam (#26729) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

működik! zisten fizesse meg, köszönöm.

(#26742) hibavissza válasza Tuninger (#26741) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem kéne az ehhez hasonlókból egy összefoglalót gyúrni?

(#26743) hibavissza válasza hibavissza (#26734) üzenetére


hibavissza
veterán

Oda jutottam, hogy Firefoxon a YT videó visszajátszása sokkal jobb. Élesebb. Kontrasztban, színben itt nincs különbség. Esetleg más is megnézhetné.

(#26744) MrChris válasza hibavissza (#26742) üzenetére


MrChris
nagyúr

A naprakész gépajánlóval mi a gond? ;]

(#26745) hibavissza válasza MrChris (#26744) üzenetére


hibavissza
veterán

Ezt most nem értem.

(#26746) Tuninger válasza hibavissza (#26745) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Az hogy 2 éve ígérem a topic osszefoglalót, benne naprakész gép ajánlóval :D

Egyelőre még meg akarom fejteni mi az és hogyan működik a HDR. Szkóp alapján kéne szintezni, nem mindegy mi az export és ez az app kell pluszban hogy a youtube elfogadja HDR-nek. Ráadásul csak fcpx alatt látom a gradem eredményét, Resolve alatt nem.

(#26747) nozs23


nozs23
addikt

Az uj iPhone Pro dolby vision mellett mar ProRes-ben is tudja nyomni 4k/30-ig. Illetve van "cinematic mod", ami gyakorlatilag portremod videohoz, tudsz focus shiftet csinalni, meg trackelni.

(#26748) qnadam válasza Tuninger (#26746) üzenetére


qnadam
veterán

kicsit utánaolvastam, hogy kell hdr-t csinálni, és hamar arra jutottam, hogy nem is kell :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#26749) Kukcaman


Kukcaman
senior tag

Telefonos videó a ninja cipős fiatalembertől.

(#26750) mihulino


mihulino
tag

A telefonos videókról jut eszembe...valamikor nyáron készítettem videót a gyermekről, Xiaomi telefonnal, illetve lett egy iphonenal is... premiereben annak rendje módja szerint megvágtam, nagyon büszke voltam magamra...majd jött volna a render, és egy Istenért nem akarja kirenderelni... próbáltam YT összes beállítással, próbáltam matchre rakva...semmi!
Valaki járt már így, hogy képtelen volt kirenderelni egy anyagot? Megoldás?
(nagy a nyomás a megrendelőtől,.. az asszony mindig kérdi mikor lesz már belőle valami :D :D)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.