Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26031) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Közvélemény kutatás:
Ideális tárolókapacitás otthonra szabadúszó munkákhoz (esküvő és egyéb kisebb melók). Mehet!

Háttér:
PC-t tervezek és még nem tisztázódtak le teljesen az igények. Több szempont is van, de az egyik, hogy ellássa a képszerkesztős és videóvágós feladatokat. A gép form factor-án vagyok elakadva. Eleinte vmi szerver/workstation felé hajlottam, amit tele lehet pakolni mindennel is (BD író, kártyaolvasó, HDD dokkoló, sok HDD hely). De aztán egyre inkább vonzanak a mini gépek (meg az egyedi vízhűtés, lol). Meg hát akadnak problémák a ház trendekkel is, hogy minden gamer manapság és senki nem csinál szupi workstation házat. Külső meghajtóhelyek gyakorlatilag eltűntek. Amin meg van, azok meg 5-10 éves konstrukciók és még USB2 van az előlapon, meg egyébként sehol nem kapni már, mert EOL...
Szóval ATX, mATX és ITX a lehetséges irány. Hozzávaló méretű házakkal, amiknél a sarkalatos pont a meghajtók száma.
Van két kettő terás 2,5" merevlemezem most a laptopban, amit fixen meg akarok tartani. Ezeket tükrözve használom és hazaérve felmásolom az anyagot és letudva az adatbiztonság (legalább addig, amíg a projekt elkészül). Két kicsi meghajtót általában gond nélkül fogadnak még az ITX házak is. SSD az alaplapra fog menni így is úgy is. Viszont a 3,5" HDD-knél már nem ennyire egyszerű a helyzet.
ITX házba nagyon max befér még egy ilyen a két kicsi mellé. Micro ATX már olcsóbb és általában két 3,5" hely is szokott lenni majdnem mindenhol. ATX méretben meg 3+ meghajtóhely a minimum.
A meghajtók száma nekem azért érdekes, hogy érdemes-e raid-be tenni őket, vagy a második/harmadik vinyó legyen inkább a fiókban és csak bedokkolom, amikor szükség van rá?

Azokat kérdezem, akik már hosszú évek óta benne vannak ebben, hogy ti hogy oldjátok meg az adattárolást? Egyáltalán archiváltok-e, vagy mire szerződtök? Nincs megőrzés mondjuk egy év után és megy a levesbe?
Valamint kb mekkora kapacitás az, amire azt lehet mondani, hogy elég?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.