Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32751) Eagl3


Eagl3
veterán

Jól gondolom (Kékes által megosztott cikk alapján), hogyha én 2020 novemberében igazoltan átestem a fertőzésen és 2021 július elején megkaptam a 2. Pfizert is, akkor jelen állás szerint felesleges 3. oltáson gondolkodni?
Van péda arra, hogy fertőzésen átesett majd kétszer mRNS-el oltott újra megfertőződött? Vagy meg lehet fertőződni, de enyhék lesznek a tünetek?

(#32752) Sir Pocok válasza Eagl3 (#32751) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én a cikk alapján azt gondolom, hogy felesleges. Gyakorlatilag a Te esetedben megkapott 2. Pfizer már boosternek minősül.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#32753) BalanceR válasza #86564352 (#32740) üzenetére


BalanceR
addikt

Valóban korrekt, és jól kommunikál, ráadásul nem akar minden áron okoskodni, amihez nem ért, vagy nincs rálátása, az megmondja. Tényleg ilyeneket kellett volna nyomni a Győrfi Pali, meg Ceci néni helyett, bár az "életiskolájában" tanult fényharcosokat ő sem győzi meg...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#32754) t72killer válasza Chesterfield (#32749) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A kb 70% körüli immunitás (alfás fertőzések + oltások) fékezni fogja, ahogy az őszi szünet is. Megfigyeltem, a "topik" mindíg túl koránra várja a hullámot:)).

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32755) t72killer válasza t72killer (#32754) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Fentebb volt róla szó, hogy a jelenlegi magyar görbe 1.3-as r értéket ad ki, ki kell számolni, mikor lesz ebből a lakosság 1%-a aktív fertőzött - nekem kb ennyi az egyéni-szubjektív kockázatétvágyam :R .

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32756) Ispy válasza Parci (#32733) üzenetére


Ispy
veterán

Igen, de magában egy űramerikai meg semmit sem ér, szóval....

Értem mire gondolsz, valóban kicsit önigazolás szaga van a dolognak, de ha függetlenül nézem ezt, akkor viszont a kínai+mrns most a legjobb kombó, szóval kínai és amerikai kéz a kézben, világbéke! ;]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#32757) PuMbA válasza Ispy (#32756) üzenetére


PuMbA
titán

Szubjektív véleményem következik. Önigazolás helyett én azt mondanám, hogy a nyitottság fontosságára mutattam / mutatok rá mindig is, hiszen tudjuk, hogy a végletekben való gondolkodás sosem jó. Egy tudományban 100%-ig biztos ember is véglet, hiszen 10 év múlva lehet, hogy bebizonyítják, hogy x dolog amúgy nem úgy van, ahogy eddig a történelemben már sokszor előfordult. Félre értés ne essék, én is a tudomány oldalán állok, de "csak" 95%-ban ha mondhatjuk így. Amikor ide írtam először és le lettem csitítva, mivel egy kicsit mást gondoltam, azt túlzásnak éreztem. Most például sokkal nyitottabb a topik és a diskurzus, szóval szerintem happy a vége mindenki számára :)

[ Szerkesztve ]

(#32758) Drizzt válasza t72killer (#32755) üzenetére


Drizzt
nagyúr

A mostani aktive fertozott szam es 1.3-as heti R0 alapjan december elejen lesz 100K+ aktiv igazolt fertozott. De ez azert nem teljesen korrekt matematikai szamitas, mert szimplan megneztem, hogy a mostani aktiv fertozott * 10-ad x milyen x eseten valik nagyobba, mint 100000. Ha izraeli szamokat nezek, ott a ~7k -> ~100K aktiv fertozott olyan masfel honap alatt lett meg. Mi epp ~7K-nal tartunk.

I am having fun staying poor.

(#32759) Kékes525 válasza Eagl3 (#32751) üzenetére


Kékes525
félisten

Rövid válaszom: lásd Sir Pocok hozzászólását. Hosszabban:

Én az antitest méréshez kötném a 2. oltás esetleges felvételét, ha előzőleg volt egy fertőzés és ha az kezd jelentősen csökkenni. A másik indikátora az esetleges 2. oltásnak ebben az esetben az, hogy mennyire vagyunk veszélyeztetettek. Idősek, elhízottak, cukorbetegek, magas vérnyomásúak, egyéb súlyos, krónikus betegségben szenvedők. Minél több van ebből, annál inkább szükséges lehet a 2. oltás, persze csak az aktuális antitest teszt titert figyelembe véve. Ja és az antitest titer megfelelőségét hetedelés után értendő, mert a delta mintegy hetedrészére csökkenti a neutralizáló antitestek hatékonyságát.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32760) mozso válasza Drizzt (#32758) üzenetére


mozso
senior tag

Nem tudjuk mennyi ember + gyerek van covidosan itt-ott, mint tunetmentes aktiv fertozo vagy mint nem teszteljuk mert minek. Igy kb a mostani aktiv 7000 beteg pont semmilyen adatot nem ad, mennyire van sok potencialis fertozo korulottunk.

(#32761) t72killer válasza Drizzt (#32758) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R, akkor november első felében vennék fel boostert. Nem hinném, hogy sok halott lesz akkor még, ami besz.ratná a tömegeket és ezek egymást zúzva mennének oltásért, valószínű lesz minden.

Ha a brit görbét követjük, akkor hónapokig lesz nyűglődés, fontos, hogy az erős védelem akár jövő májusig is kitartson.

#32760: nem tesztelnek túl sokat, de azért sokkal jobb a tesztelési helyzet, mint 2020 tavaszán. Tegnapról mára pl 14e tesztet mutat a worldometer, ami azért nem szőnyeg alá söprés kategória.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32762) Eagl3 válasza Kékes525 (#32759) üzenetére


Eagl3
veterán

Mármint a 3. oltást... :)

Mert én fertőzött voltam és kaptam 2 pfizert.

(#32763) natë válasza Eagl3 (#32762) üzenetére


natë
nagyúr

én is hasonló szituban vagyok és októberben megyek a boosterre

(#32764) mpo válasza Drizzt (#32758) üzenetére


mpo
veterán

Ezt is figyelted?

2020.09.20.
Új fertőzések hétnapos mozgóátlaga 812
Kórházban 404

2021.09.22.
Új fertőzések hétnapos mozgóátlaga 400
Kórházban 406

Volt itt egy cikk arról, hogy az oltott fertőzöttek kimaradnak különböző okok miatt.

Ha érted, akkor már elavult.

(#32765) Kékes525 válasza Eagl3 (#32762) üzenetére


Kékes525
félisten

OK. :R Igen. :D

Amúgy amit írtam, az mindenkire igaz. Ezek a legfontosabb indikátorai az esetleges újabb oltásnak.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32766) Ringman


Ringman
nagyúr

eric topol
New large dataset of US Medicare (age 65+) population subgroup: 2.7 million Pfizer; 2.9 million Moderna vaccinated, w/ ~30,000 breakthrough hospitalizations, via claims 🧵main findings
Definite waning of protection vs hospitalization for those 5-6 months out from vaccination (odd ratio 2.5X at 6 months)
No significant difference of waning for Pfizer vs Moderna for protection from breakthrough infections
Breakthrough hospitalizations most in oldest age groups (cumulative 2.6%, of those with infection 20% required hospitalization, 34% ICU)
Crude vaccine effectiveness vs hospitalization = 62%
This may be an underestimate due to this Medicare subgroup with high comorbidity and imputation for unvaccinated via CDC data sources

The variables associated with breakthrough hospitalizations
Most notable: Prior covid + vaccine marked protection


(#32768) Mr K


Mr K
senior tag

Covid: Immune therapy from llamas shows promise
(Ezt talán nem kommentálom... :) )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#32769) Ringman


Ringman
nagyúr

Moderna vs. Pfizer: Both Knockouts, but One Seems to Have the Edge

A series of studies found that the Moderna vaccine seemed to be more protective over the long term than the Pfizer-BioNTech vaccine. Here’s why.

(#32770) Vesa válasza Parci (#32735) üzenetére


Vesa
veterán

Ráadásul már írtam csak a konteósoknak nem ment át, mert lezárt elmével rendelkeznek, hogy biofegyvernek teljesen alkalmatlan egy 2-3% mortalitású vírus, ami ráadásul főleg csak a legidősebbeket támadja. Mi a jó fenének szarakodnának koronavírussal, amikor sokkal brutálisabb vírusok tömegét ismerjük, melyekkel hamar 60-80% mortalitási ráta érhető el (vagy már alapból is tudja a vírus, pl. Marburg)?

Persze logikát és elemző gondolkodást egy konteóstól ne várjunk...

A tudomány a valóság költészete!

(#32771) Vesa válasza PuMbA (#32737) üzenetére


Vesa
veterán

Te tulajdonképpen mit vársz a tudománytól? Lássanak a jövőbe? A sinóról pedig nem azért mondták, hogy aggályos, mert ne lehetett volna akár jó is, hanem azért, mert egy vakcina hatékonysága nem bemondásra ítélendő meg. A gyártó pedig mai napig adós a tudományosan megalapozott és hiteles tesztelési adatokkal. Az, hogy máshonnan jönnek róla infók, tök jó, így utólag, de ez nem így működik. Először bizonyítani szokás, utána lehet alkalmazni valamit. Minden más működés szerencsejáték

A tudomány a valóság költészete!

(#32772) PuMbA válasza Vesa (#32771) üzenetére


PuMbA
titán

"Te tulajdonképpen mit vársz a tudománytól? Lássanak a jövőbe?"

Nem, ezt nem várom, hiszen lehetetlen.

"Először bizonyítani szokás, utána lehet alkalmazni valamit. Minden más működés szerencsejáték"

Ez így van, de szerintem, csak ha nem kell sietni.A koronavírus helyzetben az időnek fontosabb szerepe volt, mint sok más eddigi helyzetben. Ez idézte elő ezt a helyzetet, hogy még ma is tök új dolgokat tudunk meg. Egy olyan súlyos betegség esetén például, ahol nagy az esélye a halálnak, a legtöbben szerintem bevállalnának (én biztos) egy olyan gyógyszert vagy kezelést, ami még nem teljesen bizonyított és nincs róla végleges papír, hiszen legalább van esély a hosszabb életre.

[ Szerkesztve ]

(#32773) Ringman válasza PuMbA (#32772) üzenetére


Ringman
nagyúr

azért az astrának, modernának és a pfizernek csak sikerült publikálnia az eredményt és lefolytatni egy phase2+3 trialt - ellenben a kínaiakkal, biztos nem volt rá idő :U

(#32774) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Jakab Ferenc virológus szerint is érdemes újra maszkot hordani

alatta egy hsz:
Nemrégiben családi szülinapot tartottunk. Nyolcan voltunk. Mindenki kétszer oltott (Pfizer, Astra, Janssen, Moderna, Sinopharm).
Az egyik rokon másnapra tipikus delta-tüneteket mutatott, doki szerint persze, csak nátha. Ezért aztán magánteszt - naná, hogy pozitív lett.
4-6 nap elteltével, kivétel nélkül mind a nyolcunk beteg lett. Mindenki elkapta a covidot, erről saját zsebre győződtünk meg.
Mivel a doki szerint - a pozitív teszt ellenére is!!! - csak náthás voltam, melózni kellett járnom. Hordtam a maszkot, hogy legalább a tőlem telhető legtöbbet megtegyem és úgy néztek rám az emberek mindenhol, mintha egy UFO-ból szálltam volna ki.

(#32775) PuMbA válasza Chesterfield (#32774) üzenetére


PuMbA
titán

Hát ja. A mostani napi fertőzöttek számát nyugodtan megszorozhatjuk 2-vel. Én is tudok családi fertőzésről, oltottak, de csak 1 ember van benne a statisztikában, mert nem mennek ki tesztelni.

Ringman: Erre én sem tudom a magyarázatot.

[ Szerkesztve ]

(#32776) Ringman válasza Chesterfield (#32774) üzenetére


Ringman
nagyúr

amelyik háziorvos nem küld tesztre, az miért cselekszik így? nem fér a fejembe.

(#32777) radi8tor válasza Ringman (#32776) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Semelyik nem küld ha oltott vagy. Gyaníthatóan kiadták nekik ukászban hogy alacsony számokat generáljanak a statisztikában. És még alacsonyabbat az oltott-fertőzött statisztikában.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#32778) Dottorei válasza Chesterfield (#32774) üzenetére


Dottorei
tag

ez eléggé kamuszagú hsz

[ Szerkesztve ]

(#32779) Ringman válasza radi8tor (#32777) üzenetére


Ringman
nagyúr

agybaj.

(#32780) radi8tor válasza Ringman (#32779) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja és ezáltal jobban teljesít a kampány: [link]

⭐ Stella

(#32781) Vesa válasza PuMbA (#32772) üzenetére


Vesa
veterán

"a legtöbben szerintem bevállalnának (én biztos) egy olyan gyógyszert vagy kezelést, ami még nem teljesen bizonyított és nincs róla végleges papír,"

Ezt láttuk a gyakorlatban is, bele is haltak többen, amikor pl. nátrium-hipokloritot ittak mert "nyitottak voltak", vagy lovak számára fejlesztett féreghajtót szedtek! Persze ha valaki szeret az életével kaszinózni, akkor ez egy kiváló megoldás! Vajon mit mondanál utólag akkor, ha a sinóról az derült volna ki, hogy a vele beoltottak 30%-a XY maradandó károsodást szenvedett, vagy netán meghalt (ez nyilván túlzás, csak a példa kedvéért, hogy szemléltessem a problémát)? Utólag nem nehéz "okosnak" lenni, de megjegyzem, hogy az utólagos adatokat is a tudománynak köszönhetjük, senki másnak! Az pedig nem "tudás", hogy tettem a pirosra aztán pörgettem a rulettkeréken és ha ott állt meg a golyó, akkor jöhet az "ugye megmondtam". Ez netto szerencsejáték, ahol az 50% esélyből szerencsére az jött be amire tettem. Köze nincs a tudáshoz, nyitottsághoz.

A tudomány a valóság költészete!

(#32782) PuMbA válasza Vesa (#32781) üzenetére


PuMbA
titán

"Vajon mit mondanál utólag akkor, ha a sinóról az derült volna ki, hogy a vele beoltottak 30%-a XY maradandó károsodást szenvedett"

"Ez netto szerencsejáték, ahol az 50% esélyből szerencsére az jött be amire tettem. Köze nincs a tudáshoz, nyitottsághoz."

Távolról sem. Azt ugye tudtuk már a legelején is, hogy a Sinopharm-ból millió számra nyomtak be Kínában és ott se annyira hülyék, hogy a saját lakosságukat veszélyeztessék nem biztonságos vakcinával, különben ki termelné a GDP-t? Ki dolgozna a gyárakban, ha az emberek 30%-ának maradandó károsodása lett volna? Amit írsz, az szerencsére a mai világban nem létezik, beszéljünk akármilyen országról. Zéró értelme van nem biztonságos vagy semennyire sem hatásos vakcinát gyártani és vele oltani, akármilyen politikát is vizsgálunk, hiszen senki sem akar magának rosszat.

[ Szerkesztve ]

(#32783) t72killer válasza Chesterfield (#32774) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Uupsz, azt hiszem rhino-szezon vége... Asszony megy Pestre 3 hét múlva, búvárruhát adok rá, a reptér maga Sodoma és Gomorra...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32784) Vesa válasza PuMbA (#32782) üzenetére


Vesa
veterán

Direkt odaírtam, hogy csak a példa kedvéért említek ilyen extrém dolgot, nem azért, mert reális esély volt 30% problémára. Az elvről beszélek, amit képviselsz itt. A bizonyítatlan "nyitottság" veszélyes és kizárólag a tudomány képes magyarázatokkal és megoldásokkal szolgálni, akárhogy csűröd, csavarod. Lehet rizikózni, az egy más kérdés. Csak ne mondjuk azt, hogy ez a helyes út. Megjegyzem, a kínai vakcinát is a tudomány állította elő, tehát teljesen értelmetlen arra hivatkozni, hogy a tudománnyal szemben "voltál nyitott" valami másra. Itt legalábbis nem ez történt.

A tudomány a valóság költészete!

(#32785) Gothmog válasza Chesterfield (#32774) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Mivel a doki szerint - a pozitív teszt ellenére is!!! - csak náthás voltam, melózni kellett járnom.

Amennyiben ez igaz (és velem történik meg), én élből jelenteném fel a kamaránál azt az orvost, amelyik ezt megteszi.

Egyébként érthetetlen (kicsit gyanús/kamuszagúnak tűnik) a dolog. Igaz, hogy csak egyetlen példa, de az egyik ismerősöm/kollégám (oltott) például nem egészen egy hónapja betegedett le (köhögés, taknyosság, láz, még a szemét is érezte), és ezen információk hallatán a háziorvosa telefonon keresztül "azonnali szigorú szobafogságra" fogta, és kiküldte hozzá a mentőket tesztelni. Egyébként negatív lett (az antigén gyorsteszt és a PCR is - valami rhino vagy parainfluenza vírust nyelhetett be), más kérdés, hogy három napig tartott, míg kiérkeztek a tesztelők, és még két nap volt mire megjött a PCR eredmény.

Endure. In enduring, grow strong.

(#32786) #86564352 válasza Ringman (#32773) üzenetére


#86564352
törölt tag

Valamint rendben, hogy most kiderült sino + mrns koktél mix működik, februárban úgy kellett dönteni róla magyar időseknek, hogy még a kínaiaknak se volt igazán adata 60 év felett és más EU ország nem vett. Miközben a nyugatiakról tudni lehetett antitest mennyiséget, hatékonyságot stb. 18-tól 100 évesig. Sino kis túlzással kb. azért kapott WHO engedélyt éppen átlépve a küszöböt, mert Ázsia számára fontos legyen valami, a semminél biztos több alapon, később majd csinálnak jobbat. (és hogyan is fogalmazzak, Kína és Oroszo. méretű, lakosságú és történelmű ország kicsit más az emberélet mint Nyugat-Európában + a transzparencia különbség)

Szóval az elérhető legtöbb információ fontos és szerintem teljesen természetes dolog, hogy EU-ban élve azt nézem mit csinálnak a németek, franciák, britek, amerikaiak... Ha kínai lennék ott és csak az a lehetőség van, jöjjön a sino szuri azonnal. Ha orosz lennék és csak szputnyik elérhető azt mondom ide vele gyorsan davaj davaj... nem nézem milyen trial, milyen engedély, milyen protokoll ha nincs más, ha indiai lennék ide a helyi astrával ha nincs más és nem érdekel a vérrög kockázat. Mi itt nyugaton szerencsésebb helyzetben vagyunk, több lehetőség, több információ.

Kubai elvtársakról kevés szó volt, orvostudományban top szint (castro presztízskérdésnek tartotta az egészségügyet), csináltak is egy-két saját covid vakcinát: Why Cuba developed its own covid vaccine—and what happened next | The BMJ

A soberana, abdala nevű kubai szurikból adnak el külföldre is Irán és Vietnám, phase2+3, elvileg most kérvényezik a WHO engedélyt. Gyerekeket is oltanak velük, friss hír már 2 éveseket is. Bizonyára fasza cucc. Ettől még nem hiszem sok magyar szülő beadatná a gyerekének most, ha vennénk belőle, hiába top szint kubai orvosok fejlesztették. Mert itt Európa közepén többnyire azt nézzük mit csinálnak a németek, franciák, britek, amerikaiak... mert van saját gyógyszergyár, saját vizsgálati folyamat, saját tudás és lehet tájékozódni.

(#32787) t72killer válasza #86564352 (#32786) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" In the case of Soberana 2, the protein from the virus’s receptor binding domain, or spike, is combined with a tetanus toxoid" - ez igencsak érdekes :R. Vajon miért :F?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32788) Mr K


Mr K
senior tag

* Az mRNS-oltások az influenza és a légúti vírusok elleni harcot is forradalmasítják
(Szó van benne a Moderna négy új vakcinájáról (három már a klinikai vizsgálatoknál tart).)
* Az osztrák rendőrség szigorúbban kezdi vizsgálni a védettségi igazolványokat
(Mert rájöttek, hogy hamisítják.)
* Temesváron elkezdik korlátozni az esti kijárást a járvány miatt
* Montenegróban az oltási kampány kezdete óta elhunytak 86 százaléka nem volt beoltva
* Jakab Ferenc: A maszkviselés rettenetesen fontos lehet a negyedik hullám leküzdésében

(Mintha kezdenének szaporodni a koronás cikkek - fentiek egyetlen hírportálról valók...)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#32789) bohoc71 válasza Mr K (#32788) üzenetére


bohoc71
aktív tag

Lassan vége a világkiállításnak...

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#32790) t72killer válasza bohoc71 (#32789) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó, de ez pont a balliberál mélyfertő, aminek nem kéne a kormányzati menetrendhez igazodni :)) :)) .

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#32791) Vesa válasza Gothmog (#32785) üzenetére


Vesa
veterán

"kiküldte hozzá a mentőket tesztelni."

Ez is érdekes. Nekem pár hete volt a fiam lázas és a többi tipikus tünet. Felhívtuk a háziorvost, aki közölte, hogy beutalhat tesztre a tünetek miatt, de nincs már ilyen, hogy jön a mentő, helyette be lehet fáradni a kijelölt pontokra ahol elvégzik a tesztet.

Össze-vissza kavarnak itt attól függően, melyik országrészről van szó, vagy melyik orvosról.

A tudomány a valóság költészete!

(#32792) mpo válasza bohoc71 (#32789) üzenetére


mpo
veterán

Lassan vége a világkiállításnak...
Írtad ezt két nappal a nyitás előtt. :)

Vadászati és Természeti Világkiállítás (2021. szeptember 25 – október 14.)

Ha érted, akkor már elavult.

(#32793) mpo válasza Gothmog (#32785) üzenetére


mpo
veterán

A háziorvosom/barátom tegnap mondta, nála minden a régebbi gyakorlat szerint megy, akár oltott, akár nem.
Azt meg már írtam, hogy volt olyan háziorvos, aki senkit nem küldött tesztre az előző hullámokban.

#32788 Mr K
A nem propaganda szakértők a maszkviselés szükségességét hangsúlyozzák.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#32794) Asbee válasza Vesa (#32781) üzenetére


Asbee
veterán

Nem hinném, hogy arra gondolt, hogy neten terjengő baromságokkal kísérletezzünk magunkon otthon. Felesleges ennyire túlozni. A favipiravir felírása pl jó példa erre. De sokszor a kórházban alkalmazott kezelések is csak egy próbálkozás, nem egy tudomány által bizonyítottan működő dolog a covidra. A sinóval sem a biztonságosság volt a baj.

(#32795) Asbee válasza radi8tor (#32777) üzenetére


Asbee
veterán

Ez nem igaz, hogy semelyik nem küld.

(#32796) Vesa válasza Asbee (#32794) üzenetére


Vesa
veterán

"A sinóval sem a biztonságosság volt a baj. "

Így utólag...Azonban, az alkalmazás kezdetén erről semmit nem tudtunk, mert még az a szükséges minimum sem volt meg (phase 3), amiből bármilyen ide vonatkozó következtetést le lehetett volna vonni. Ezt ugyebár a WHO is kijelentette (nincsenek meggyőződve a Sinopharm biztonságáról, mert a gyártó által benyújtott ide vonatkozó adatok hiányosak és elégtelenek). A lényeg itt az, hogy akár még baj is lehetett volna belőle. Ez így rulettkerék...Azt ne felejtsd el, hogy a Pfizer vagy a többiek is szórhatták volna világba a vakcinájukat már sokkal korábban is, ha a kínai mentalistást vitték volna, és Phase 2 után már tolták volna az emberekbe milliószámra, "hátha nem lesz gond" alapon. Szerencsére nyugaton nem úgy működnek a hatóságok és a tudományos közösség, mint kínában.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#32797) Asbee válasza Vesa (#32796) üzenetére


Asbee
veterán

A sinoról azt tudni lehetett, hogy biztonságos. Ne legyünk már álszentek. Unalmas ez a zsigerből kína ellenesség bezzeg a nagy nyugat. Úgy adod elő, mintha a csoda nyugati vakcináktól a hajad szála sem görbülhetett. Ugyanúgy egy kockáztatás volt. Nem fogom részletezni milyen durva mellékhatások voltak pl pfizerrel mert úgyis rálenne húzva hogy kamu. Ja meg add ezt elő annak aki belehalt a nyugati csodákra. Tudom erre az a magyarázat, hogy az algopirinbe is van aki belehal.

[ Szerkesztve ]

(#32798) gombasm válasza mpo (#32792) üzenetére


gombasm
aktív tag

Vadászati és Természeti Világkiállítás (2021. szeptember 25 – október 14.)

Mi - baráti körben - úgy saccoltuk meg, hogy 10.15 -től jönnek is majd a rosszabb (igazi) számok és a megszorítások :Y . Ezt figyelembe véve a szokásos őszi találkozónkat egy héttel előbbre (10.08-10.) ütemeztük - csak nem zárnak be szállodákat a "nagy legnagyobb vadászati esemény" alatt.
(Amúgy mindannyian oltottak, sőt sokan betegségen átesettek+oltottak vagyunk.)

[ Szerkesztve ]

Nexus 4 & Redmi 5+ & Poco F2 pro

(#32799) Sir Pocok válasza Sir Pocok (#32744) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Este hidegrázásra ébredtem, bevettem egy algoflexet. Plusz fáj eléggé a vállam, ahova az oltást kaptam.

AZ-hez képest nincs ízületi fájdalom részemről.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#32800) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek száma: 526 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +25)
Új halálos áldozatok száma: 2 (az előző napon közölt adatokhoz képest: 0)
Kórházi ellátást igénylők száma: 411 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +5)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 48 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +2)
Új mintavételek száma: 14 192 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +74)
Az első dózissal oltottak száma: 5 869 259 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +3 394)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 600 425 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +8 514)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 667 000 (az előző napon közölt adatokhoz képest: +21 000)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.