Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Üdv!
Csak nekem tűnt fel,hogy a w10 a chrome 78 társaságában egy tetű lassú akadozó párost alkot????
Most cseréltem a nejem és a saját notimon a 7-est 10-re előtte is már a chrome 78 volt fenn a notikon de most valahogy irgalmatlan sz...Meg-meg akad a PH is utána mint ha mi sem történt volna...Vagy már megint egy sokadik W10 update hiba okozza a szívatást...
Már az MS is megérdemelne valami példás büntetést ami végre észhez térítené a fejlesztőket és a vezetőséget,hogy ez nem mehet a végtelenségig...Üdv:Attila
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Megbízható fűtésszerelőt tudtok ajánlani?
Üdv:
Rhino666Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
senior tag
Srácok, kipufogó javítás ügyben még mindig a Szabadkai út 50-es szám alatt lévő szerviz a tuti? Lassú tempónál füstszagot érzek az autóban, ha megy a fűtés, állóhelyben és nagy tempónál viszont semmit. Biztos valami gond van, most már kicsit fémes hangot is hallok alapjáraton is.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
stopperos
senior tag
Én 32bit-es firefox verziót telepítek, azzal valamennyivel kevesebbet zabál. A folyamatok számát meg visszavettem 2-re, mert annyi mag van a gépben (E5200)
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
ent
őstag
Hoppszli: https://hardverapro.hu/apro/ujszeru_asus_n551jw_notebook_dobozaban_free_posta/friss.html
Megosztásokért:
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
skopy
tag
Sziasztok.
PS3 játékok kompatibilisek a PS4 géppel ?
Mert a PS2 játékok nem voltak a PS3 al kompatibilisek.Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
stopperos
senior tag
-
fradi81
veterán
moto g72, Ninebot d28e
-
SirRasor
addikt
Van egy Xiaomi Mi Pro HD IEM-em. Pár hónapot használtam, aztán lett jobb.
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/xiaomi/mi-pro-hd-p368417803/#
Olyan 5k mondjuk reális érte.
Doboza szerintem nincs meg, de majd megnézem a munkahelyen.Make Love not war!
-
DarkByte
addikt
Van nálam egy tucat régi Siemens (A35/C35/M35/A50 vegyesen) és egy-két Nokia 6310 telefon, amit anyáméknál szedtem össze lomtalanításkor. Leginkább ütött-kopott formában, de a többség szerintem működne ha lenne hozzájuk akku, csak gyanúsan az akku többe kerülne hozzájuk, mint amit ezek a telefonok érnek. Szerintem a legtöbb T-Mobile függő. Töltő nem mindhez van.
Nem szeretném őket kukába dobni, inkább odaadnám egy gyűjtőnek egyben az egész pakkot, aki még fel tud belőlük használni ezt-azt. Van ilyen ember itt Szegeden akit érdemes lehet felkeresni?
-
SirRasor
addikt
válasz DarkByte #85522 üzenetére
Azért ez valahol nagyon szomorú és úgy általában az egész IT-re igaz. X év után minden kuka még akkor is, ha azelőtt 5 csillióba került és nem volt jobb alternatíva...
Lassan keresek játéktelefont a nagyobbik gyereknek és nem játéktelefont fogok venni, hanem valami régi használtat, ami kb. ugyanannyiba kerül
Make Love not war!
-
őstag
válasz martonx #85524 üzenetére
Isten ments MS böngészőtől utoljára Win 98 alatt használtam.
-Chrome pingelés 10~800ms közt ingadozik néha kidob
-Firefox pingelés 170~500ms közt ingadozik fél órája megy stabilnak látszik
-Edge pingelés el sem indul Vagy túl "jóra sikerült" ami kizárnék vagy olyan rosszra....[ Szerkesztve ]
Üdv:Attila
-
DarkByte
addikt
válasz fero02 #85527 üzenetére
Ha nem felejtem el, később, de legkésőbb holnap este csinálok. De pont azok vannak rosszabb állapotban. Hiányzó gombok, egy-két helyen megtörve a sarok.
quailstorm: ha érdekel, vihető. Mondjuk én most a rajtam maradt többi retró PC kacaton is gondolkodom, hogy odaadom valakinek, mert csak a helyet fogja, de szintén nincs lelkem kukázni. Úgy emlékszem te vittél pár éve a részhalmazából.
SirRasor: ez nem csak az IT-re igaz sajnos. Ismerőseim között nem ritka amúgy, hogy a kisgyerek (értsd: 2-3 éves) a már megunt régi okostelefont kapja "játéktelefon" gyanánt. Szóval ja, itt tartunk. Viszont rémisztő hogy hogy tudják kezelni úgy, hogy még olvasni sem tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz DarkByte #85529 üzenetére
Vittem igen, de nagyon rosszul haladok velük, mobilokkal talán jobban, mert kisebbek.
Minden mást csinálok, egyetem meg munka
De az érdeklődés nem lankadt, inkább mélyebb.Most hétvégén épp Aureal Vortex 2-t üzemeltem be.
6310-et meg gondolom azért kérdezte a kolléga, mert adott esetben akár 20k-t is adnak érte az emberek. De ahhoz hibátlan állapot is kell. Fellelt 6310-nél az értékét én nem tudom megbecsülni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz martonx #85531 üzenetére
Mivel már jó pár pingelési maratoni tesztelésen túl vagyok így kiderült,hogy minden böngészőbe vannak szakadozások tehát inkább internet szolgáltatási hiba lesz ez csak a W7 jobban tudta tolerálni mint a w10 úgy tűnik.Én chrome-ot használok nagyon rég óta és amikor az összes fotód a google felhőbe van (amivel még az Apple is kompatibilis) nem szívesen váltanék egy általam soha sem használt MS felhőre.
Eleve már az MS fiók is gáz...Felraksz egy W10-et belépési jelszó nélkül és ha belépsz az MS fiókodba onnantól már a géped is jelszavas lesz.Hozzá rendeli a fiókodhoz a w10-et meg az Office-od ha eredetiek ami régen a géphez volt rendelve(legalább is a Windows)most még az is ködös,hogy mi a helyzet gép csere esetén pl ha annak meg van egy előtelepített W10-e és Neked meg van egy w10 Pro-d amit már hozzárendelt a fiókodhoz...
Katyvasz az egész és mire sikerül is kihámozni valamit a jogok,jogosultságokból addigra megint megváltoztatják az egészet...Üdv:Attila
-
martonx
veterán
válasz totya694 #85532 üzenetére
A win10 teljesen elment abba az irányba, mint a mobil OS-ek, hogy be kell jelentkezni, és minden a userhez kötődik. Legalábbis nekem félig laikusként így tűnik. Ha emlékszel, legutóbb, mikor az új gépemet raktuk őssze, még win10-et is vettem előre, aztán kiderült, hogy az se kellett, mert legális lett rajta a windows. Szóval lehet benne valami, hogy mostanra a userhez kötődik minden MS vonalon.
Na, és pont ezért használok én Edge-et.Én kérek elnézést!
-
őstag
válasz martonx #85533 üzenetére
Maga a fentebb említett példa jól igazolja az MS hibáját mi szerint ha nem akarsz egyáltalán jelszót a gépedre akkor is ad neki és raadásul az MS fiókod jelszavát(ami lássuk be egyáltalán nem szerencsés sőt...)
Persze módosítható de sok embert már az is megkavar,hogy kritériumokhoz köti az MS jelszó kinézetét(nagybetű,kisbetű,szám) beír 2-3-at majd csak a 4.-et fogadja el és azzal a lendülettel már el is felejtette....
A W10 meg inkább ne menjen a "mobil" irányba mert belebukik mint a Winphone-ba.
A W10-nek "véleményem szerint" az a legnagyobb baja már túl nagy...túl komplex...
Szerintem egy átlag user 3%-át nem használja ki a W10-nek.Üdv:Attila
-
macilaci78
nagyúr
válasz DarkByte #85529 üzenetére
a kisgyerek (értsd: 2-3 éves) a már megunt régi okostelefont kapja "játéktelefon" gyanánt - ezt én is láttam családon belül. A nagy lány 4 évesen egy levetett Samsunggal játszott, fényképezőgép, videó, illetve egy-két memóriajáték. Sim kártya nélkül, wifijelszó nélkül. Mire iskolába került, ráunt, nem is láttam azóta a kezében ilyesmit. Ugyanígy a kistesói.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz totya694 #85532 üzenetére
inkább internet szolgáltatási hiba lesz - ezzel én is találkoztam egyik korábbi munkahelyemen. Az indítópultról indult a commander a
ping index.hu -t
paranccsal, nap végén Ctrl+C, print screen és gyűjtöttem ezeket egy hétig, mire a szolgáltatót felhívtam. Kb 2-3 hónapba tellett, mire töbszöri nekifutásra a szolgáltató elhárította a hibát.
A csomagok kb 40%-a veszett el, volt, hogy 15-20 percig egyáltalán nem ment át csomag.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
válasz macilaci78 #85537 üzenetére
Az a baj,hogy ez szó szerint "szélmalom" harc lesz mert a szolgáltatót is így hívják
Dorozsmán van a központjuk és onnan a szélrózsa minden irányában szolgáltatnak kábel TV-t és internetet amit koax kábelen továbbítanak és adott távolságokon belül vannak az oszlopokon vonali erősítők.A kábel vagy 15 éve ki van húzva és már több alkalommal volt,hogy közlekedési balesetben a kábel tartotta meg a kitört fa tartóoszlopot vagy hánapokig feszítette 1-1 nyári viharban leszakadt több mázsás faág vagy egy fa törzs.
Még ha túl is élte a kábel ennyi év alatt már nem lehet tudni mennyit romlott a kábel adatátviteli minősége....
Ping monitorozási képek már vannak elmentve.Üdv:Attila
-
macilaci78
nagyúr
válasz martonx #85541 üzenetére
Leginkább attól, hogy milyen minőségű és milyen hosszú a hozzád behúzott kábel, illetve hogy a szolgáltatói switch-re hányan vannak még rácsatlakoztatva.
Engem személy szerint sosem érdekelt a csomagban lévő hirdetett sávszélesség, a garantált minimum az, amit számon lehet kérni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz totya694 #85539 üzenetére
Másik szolgáltató nem játszik? Akár mobilnet. Vannak már otthoni használatra is egész jó csomagok 100 GB adatforgalomma. Torrentszerver üzemeltetéséhez persze édes kevés, de tartalomfogyasztáshoz bőven jó. Lefedettség kérdése a sebesség és a stabilitás.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz azbest #85544 üzenetére
Nem wifin nézem, és igen van plusz routerem, de az egy tp-link archer c9, nem hiszem, hogy az lenne a szűk keresztmetszet.
Próbáltam az antenna hungáriát is, annál is hasonló eredmény jött ki.
Hm, mondjuk a NAS-on közben némi torrent valóban futkározik a háttérben, de annak inkább a feltöltést kellene csökkenteni, mintsem a letöltést.
Viszont a ping-em most csak 5 lett, a Hostingbazis serverrel kipróbálva a sebességet.
Na mindegy, ez a 350/310 se rossz végülis, legalábbis tekintve, hogy havi 200Ft-tal olcsóbb, mint az invitel eddigi 120/30-asa.Én kérek elnézést!
-
őstag
válasz macilaci78 #85543 üzenetére
Okt 13 előtt egy másik TV/net szolgáltató is telehúzta a falut szintén "koax" kábelekkel max. ugyan ezt tudnám más szolgáltatótól 2x annyiért megrendelni mivel kb. 1 hónapja írtam alá 1 évet mivel a nagyobb csomagot kedvezőbb áron adták mint az előtte lévőt(50/5-ről váltottam 200/50-re és a TV csomag pedig maradt 99 csatorna 6890Ft volt most 5200Ft)
Csak ezek a szakadások nem tüntek fel amíg W7 volt a notikon,de persze több tényezős a képlet mert router csere is volt WR1043N lett cserélve Mikrotik HAP 2AC-ra...
Tőlünk 5km-re lévő Zsombón ott van az optikai net...Üdv:Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest