Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#85101) tisn válasza macilaci78 (#85098) üzenetére


tisn
addikt

matolcsi es a tranzakcios ado orul

(#85102) kraftxld válasza SirRasor (#85099) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Kb 2 éve váltottam bankot.
Alap számla, tök ingyenes, minden utalás, elektronikus tranzakció, automatán keresztüli kp befizetés.
Itt kötöttem meg a hitelt a házhoz meg áthoztam a helyi magánnyugdíjat, hitelkártyát, egyéb bankos dolgokat, hogy egy helyen legyen. Ezért rádobtak 200e Ft-nyi pénzt a számlára.
A hitelkártya évi 12 ezer Ft, de 55 napig kamatmentes a vásárlás róla, 4m Ft-nyi hitelkerettel, 1% visszatérítéssel, korlátlan mennyiségben. Bizonyos költés felett visszaadják az évi 12 ezret is. Jár hozzá utasbiztosítás is, épp pár hete kellett, csont nélkül fizették az amcsi kórházat, minden egyéb költséget ami felmerült (repjegy átfoglalás, parkolások, kaják, +1 nap kocsibérlés (Tesla Model S :D), ~700e Ft összesen)
Online lehet intézni mindent, gyerekeknek ingyen számla, digitális elefántpersellyel.
Pár megtakarítási számla, igaz fos kamattal.
Februárban megyek majd alkudni megint, akkor jár le a házhitel kamatperiódusa, ingyen előtörlesztés, plusz megemlítem, hogy másik banktól kaptam elég jó ajánlatot és tuti lesz vmi akciós kamat.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#85103) johnny82


johnny82
őstag

Hali!

Szegedi kormánybőrözéssel van itt valakinek tapasztalata? Őket találtam eddig.

Köszi!

(#85104) martonx válasza kraftxld (#85102) üzenetére


martonx
veterán

Én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy kormány propaganda ide vagy oda, a hanyatló nyugaton azért még mindig jobbak az életfeltételek. Noha az is igaz, hogy sokat romlottak / nálunk javultak az utóbbi 10-15 évben.

Én kérek elnézést!

(#85105) Agyasima válasza martonx (#85104) üzenetére


Agyasima
senior tag

Hogy mondod, kérlek?! Mesélsz egy kicsit a "nyugaton az elmúlt 15 évben végbement sokat romló életfeltételekről"? :F :Y

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#85106) fecus válasza Agyasima (#85105) üzenetére


fecus
őstag

Például a húgomék Amerikában, 2000 után egy fizuból is meg tudtak élni. Most mindketten állásban dolgoznak és rosszabb a helyzetük.
Én tudom, hogy jobb mint a miénk, de ők romlásnak élik meg.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#85107) martonx válasza Agyasima (#85105) üzenetére


martonx
veterán

Pl. 15 évvel ezelőtt az internet nyugaton olcsó és fasza volt, nálunk meg drága és szar. Most nálunk kb. mindenhol több száz mbps-ek rohangálnak, náluk meg pont ugyanolyan maradt a sávszélesség, mint 15 évvel ezelőtt. Mobilnet terén is döbbenetesen le vannak maradva hozzánk képest. Pontosítok, Franciaországról beszélek, ahhoz van jó összehasonlítási alapom. Aztán tagadhatatlanul ott vannak a nagyvárosokban az arabok, akik simán megállnak a sétáló utcán is oldalba hugyozni a házakat. Ettől még nyilván közel sem olyan probléma a migráns téma, mint ahogy azt a kormánypropaganda nyomatja, de érezhetően sokat romlott az arab helyzet.
De mondom, ettől még nem azt mondom, hogy Magyarország hirtelen jobb hely lenne, mint Franciaország, mert nagyon nem, csak azt mondom, hogy míg 15 évvel ezelőtt úgy jöttem haza Franciaországból, hogy hú meg há, most úgy jöttem haza, hogy hát azért összességében még mindig jobb nekik, de semmi hú, meg há.

Én kérek elnézést!

(#85108) pulutodurumo válasza martonx (#85107) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Svájc még tartja magát. Olyan rendet rég láttam. Például a vasútállomáson lehet cigizni, de sehol egy eldobott csikk. Fegyelmezett egy hely, na.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#85109) nap


nap
addikt

Nem tudjátok, régi autópumpát javít valaki a környéken?

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#85110) ritkaság válasza johnny82 (#85103) üzenetére


ritkaság
tag

Hali!

Légió utcában van egy profi. Pontosan nem tudom hányas házszám, de keress egy olyan házat ahol közel 20 macska él. :C :K

(#85111) totya694 válasza pulutodurumo (#85108) üzenetére


totya694
őstag

Én olyan 20 éve voltam több alkalommal és akkor is nagyon rendbe volt az ország.

Üdv:Attila

(#85112) macilaci78 válasza martonx (#85107) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Most nálunk kb. mindenhol több száz mbps-ek rohangálnak - azért ez messze nincs így...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85113) sarkanyolo2


sarkanyolo2
őstag

Internet sebességek és árak. Csak hogy magatokhoz nyúljatok :D

٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6

(#85114) Agyasima válasza martonx (#85107) üzenetére


Agyasima
senior tag

Én meg már azt hittem, van erre valami kimutatás vagy statisztika. :) Persze fontos, hogy te hogy látod, de azért ebből ennyire általánosítani talán nem szerencsés. Én is idén voltam a franciáknál. Le Mans-ban, Chartes-ban, Sanlis-ben... talán egy arabot sem láttam. Mondjuk Párizsban volt bőven arab, fekete, sikh, de egyik sem vizelt az utcán, sőt, akitől segítséget kértünk udvariasan segített is. Ellenben pont tegnap hazafelé a Hajnóczy u.-ban futottam össze egy fehérrel, aki tényleg locsolta nemi szerv és vizelet segítségével az egyik ház falát. :(

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#85115) martonx válasza Agyasima (#85114) üzenetére


martonx
veterán

A tengerparti nyaralós helyeken pl. nem sok arab volt, akik meg voltak azokkal semmi gond nem volt (leszámítva, hogy nekem speciel furák a burkában fürdő nők, de ez legyen az ő bajuk). Viszont Bordeuax-ban az óváros sétálós főutcáiban mindenhol olyan hugyszag van, mint pesten a leglepukkantabb aluljárókban. Csöveseket sehol sem látni, viszont az arabok simán megállnak bárhol fényes nappal, a főutcán, és már hugyoznak is. Miközben Magyarországhoz képest rengeteg ingyenes, és tökéletesen automatizált nyilvános WC van.
A másik az internet, Bordeaux mellett laktunk egy faluban, azt hittük, csak ott szar a térerő + mobil net. De nem. Bordeaux főterén az emberek a fejük felett köröznek a telefonjukkal, hogy sikerüljön mobil netet fogniuk, mint nálunk a hegyekben a 2000-es évek elején, amikor térerőt vadásztunk.
Nyilván 2 hét alatt, nem jártuk be a komplett Franciaországot, csak a dél nyugati részét, és ennyiből nem feltétlenül lehet általánosítani. Csak hoztam két példát, hogy mi az, ami miatt idén úgy jöttünk haza, hogy bármikor elismerem, hogy jobban élnek, de már közel sem olyan ég és föld a különbség itthon és Franciaország között, mint 15 évvel ezelőtt.

Én kérek elnézést!

(#85116) ShadowX válasza martonx (#85115) üzenetére


ShadowX
őstag

Az elmúlt egy évben megjártam Londont, Párizst, Triesztet, Pozsonyt, Villachot, Ljubljanát (és emellett még az országok más részeit). Kivétel nélkül kritikán aluli a mobilszolgáltatás minősége az itthonihoz mérve. Nem véletlen, hogy drágább itthon a mobilnet is, mostmár értem az okát. Stabilitásban és minőségben is köröket verünk a fentiekre. Legalja egyértelműen az olasz és francia páros volt...nagyon sok mindent kellett újratölteni, plusz csak várni, várni és várni. Párizs sűrűn lakott belvárosában is csak álltam és vártam, hogy végre töltsön.

Szerintem amiben előrébb járnak (de vagy 20 évvel) az a mentalitás és a dolgokhoz való hozzáállás. Itthon ez még olyan, mint az általad leírt hegyvidéki térerő. Vadászni kell. Engem épp a "sok" burkás meg arab sem zavart, szemmel láthatólag őket sem. Nyilván egy 10 milliós nagyvárosban feltűnnek, mivel koncentráltabb helyen többen laknak, mint nálunk az egész országban.

Viszont tagadhatatlanul többet fejlődtünk mi magyarok is. Jóval kisebb a rés, amit be kell foltozni, mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt. Nyilván van az a szint, amit már nem nagyon lehet überelni, ők már közelítenek ehhez a szinthez. Az evolúció következő lépcsőfokát mondjuk számomra egy Japán vagy Szingapúr jelentené.

[ Szerkesztve ]

(#85117) SirRasor


SirRasor
őstag

11k-ért kell valakinek egy DeLonghi EC 5.1-es kávéfőző?
15k-ért vettem ~1 hónapja az Euronicsben. Tökéletes, újszerű állapot stb, viszont baromi hangos a főzés végénél: felébreszti a gyerekeket. Nyilván jó a tömítés+gőznyomás :D
Nem neten rendeltem (ilyen hibát többet nem követek el) és csak 1 hét után üzemeltük be, tehát már nem lehetett elállni tőle :W

Make Love not war!

(#85118) totya694


totya694
őstag

Üdv!

Keresek olcsón dolgozó asztalt műhelybe.Kis hiba nem gond.Privátba jöhetnek az ajánlatok. :R

Üdv:Attila

(#85119) Veatta válasza totya694 (#85118) üzenetére


Veatta
aktív tag

Elolvastam párszor mire lejött, hogy mit akarsz venni.

(#85120) totya694 válasza Veatta (#85119) üzenetére


totya694
őstag

Akkor finomítok "nagyobb méretű író asztalt" keresek. :B
Csak a Vaterán is szét néztem és ott találkoztam a mai köznyelvből szinte már kihalt kifejezéssel,hogy "dolgozó asztal"

Üdv:Attila

(#85121) Ted_Beneky válasza Veatta (#85119) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Én is :)
A mi asztalaink egyáltalán nem hajlandóak műhelyben dolgozni, még drágán se, nem hogy olcsón :)

Csillagkaput a Csillag térre!

(#85122) totya694 válasza Ted_Beneky (#85121) üzenetére


totya694
őstag

Én "fekete" asztalt keresek mert az olcsóbban "dolgozik" ;]
[link]

Üdv:Attila

(#85123) totya694 válasza totya694 (#85122) üzenetére


totya694
őstag

Felfüggesztem az asztal keresést.Eddig is egy közel 50 éves íróasztalt használtam csak már picit kinőttem de majd vágatok rá egy bútorlapot.

[ Szerkesztve ]

Üdv:Attila

(#85124) skopy


skopy
tag

Sziasztok. Padlástakarításnál megtaláltam a régi Commondore 64 -eshez való infra joy. ? Mindene megvan, doboza picit viseletes. Szerintetek van rá kereslet ?

Az akasztott embert, még az ág is húzza.

(#85125) pulutodurumo válasza skopy (#85124) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Persze, még pörög a retró. Vannak itthon is gyűjtők, de ebayen is érdemes hirdetni. Feltéve hogy jártas vagy benne valamelyest. Postaköltség, jutalékok utánajárósabb mint feldobni HA-ra.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#85126) vizslakutya válasza totya694 (#85123) üzenetére


vizslakutya
senior tag

A Marketplacén van vagy 50 db különböző asztal,különböző árakon.(többsége szegedi)

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#85127) vizslakutya válasza johnny82 (#85103) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Mi pénz lehet 1 kormány bőrözés? Pont venni szeretnék rá 1 védőt,de ha nem aranyáron van,lehet,hogy jobban megéri átbőrözni. A honlapon mindenről írnak,csak az árakról nem.

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#85128) csoszogi válasza totya694 (#85123) üzenetére


csoszogi
tag

Az jó ötlet. Mi így bővítettük a gyerkőcök íróasztalát. Van pár lapszabászat, az egyiket az OBI-ban, a másikat a Csillag téren vágattuk ahol félkörös lekerekítést is vállaltak. Az OBI nem vállalt olyat. Élzárással pár ezer forint volt.

(#85129) johnny82 válasza ritkaság (#85110) üzenetére


johnny82
őstag

Köszi!

(#85127) vizslakutya: nem tudom, még nem hívtam fel őket. Majd beírom, ha beszéltem velük.

(#85130) vizslakutya válasza johnny82 (#85129) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Köszi,közben rendeltem a kicikínaitól varrható bőr védőt,2,5 dolcsiért már indítja is.
[link]
Kíváncsiságból azért várom a híreket.

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#85131) pulutodurumo válasza vizslakutya (#85130) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Höhö "bőr" höhö... ;]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#85132) pilóta válasza pulutodurumo (#85131) üzenetére


pilóta
nagyúr

Az úgy van, hogy a kréta korban meghaltak a dínók, a bőrükkel együtt leszivárogtak a talajba, lett belőlük kőolaj, és abból az ügyes kici kínai ember cinálni bőrkormányt. Szóval végül is bőr az... :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#85133) totya694 válasza pilóta (#85132) üzenetére


totya694
őstag

Alap esetben van a kormányon "bőr" bal tenyér 10 óránál jobb tenyér 10 percnél...
De manapság inkább azt látom,hogy bal térd 6 óránál tartja a kormányt és a 2 kéz meg a telefont/tabletet nyomkorássza....
Vagy még van a "nagyon vállakozó" tartás amikor jobb kézben a telefon és a fontos téma súlya alatt meg is dől abban az irányba szinte ki sem látszik a kocsiból de bal kézzel úgy 12 óránál fogja a kormányt(vagy kapaszkodik) és így vezet...

Üdv:Attila

(#85134) pilóta válasza totya694 (#85133) üzenetére


pilóta
nagyúr

A 10óra10perc már nagyon régen elavult, kb. a kockaladás korszakban volt "menő".
9 és 3 óránál kell fogni helyesen, a kormányok is így vannak kialakítva.

Aki él és nem boldog, az téved!

(#85135) totya694 válasza pilóta (#85134) üzenetére


totya694
őstag

Ott is óra átállítás volt?Egyéb ként még 4-5 éve kocka Ladám volt :K

Üdv:Attila

(#85136) macilaci78 válasza pilóta (#85134) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha így lenne, a kormánykerék középpontjában lenne a tengely vonala. A 9 és 3 óra a gyors manőverezésnél hasznos, ami nem mindig egyeztethető össze a KRESZ-szel. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85137) pilóta válasza macilaci78 (#85136) üzenetére


pilóta
nagyúr

Mindenesetre már sok éve így tanítják...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#85138) macilaci78 válasza pilóta (#85137) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hm, sok éve tanultam, azóta változhatott. Nálam valamiért stabilabb az úttartás, ha csak fél kézzel fogom a kormányt, általában bal kézzel 9 óra körül. Ami még kényelmes, 7 óra körül alul. De mindig ráfogok 4 ujjal, hüvelykujj kívül. Nagyon régen apám vette észre, hogy csalinkázok a sávon belül, egy ötlet volt, hogy fogjam csak fél kézzel a kormányt.
Persze oktató mellett "10 óra 10 perc" volt még 20 éve. Térddel sose tudtam fogni, de például szemüveget sem törlök menet közben.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#85139) Ted_Beneky


Ted_Beneky
senior tag

A menő: Bal kéz kikönyökölve az ablakon, jobb kéz 12 óránál fogja a kormányt, enyhe holtjátékkal :)

Csillagkaput a Csillag térre!

(#85140) totya694 válasza macilaci78 (#85138) üzenetére


totya694
őstag

A legszebb "baleset" amit láttam szinte filmbe illő volt.
Egy Ducato jobbra kanyarodott alárendelt útról a főútra,vezetője telefonált ami a bal kezében volt.Jobb kézzel váltott és addig bal könyékkel akarta a kormányt megtartani ami közben "vissza pörgött" és könyéken vágta a telója meg az úttesten landolt...
Mind ezt a buszmegállóból néztem végig ;]

Üdv:Attila

(#85141) Polemius válasza totya694 (#85140) üzenetére


Polemius
aktív tag

Remélem megtapsoltad. :C

(#85142) totya694 válasza Polemius (#85141) üzenetére


totya694
őstag

Nem mert a buszmegállóba vágott be és már ugrott is ki a telefonért...

Üdv:Attila

(#85143) vizslakutya


vizslakutya
senior tag

Ilyen óraszerkezetet tud valaki Szegeden,ahol lehet venni?
Köszönöm.

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#85144) biomassza válasza vizslakutya (#85143) üzenetére


biomassza
csendes tag

Printker pl.

(#85145) vizslakutya válasza biomassza (#85144) üzenetére


vizslakutya
senior tag

Köszi,tényleg van,ráadásul itt lakok mellettük. :C

>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >

(#85146) nap válasza vizslakutya (#85143) üzenetére


nap
addikt

Kenderbolt.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#85147) Jinxb1rd


Jinxb1rd
addikt

VR cardbox szerűséget vagy okostelefonhoz vr szemüveget 10k alatt tudok valahol venni Szegeden? Ahol nem kell várni kiszállításra?

We are only Stardust...

(#85148) Lacielvtárs válasza Jinxb1rd (#85147) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

[link] elvileg van a szegedi áruházban is :K

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#85149) lupus_l válasza Lacielvtárs (#85148) üzenetére


lupus_l
aktív tag

Ha MediaMarkt, akkor rendeld személyes átvételre, az áruházban legtöbb esetben nem akciózzák le a terméket.

(#85150) azbest válasza Jinxb1rd (#85147) üzenetére


azbest
félisten

ha mégis tudsz várni 1-2 napot, akkor szokás szerint rendelve olcsóbb is van [link]
Ha a futárra várás a probléma, akkor postapontra (pl coop üzletek) érdemes rendelni, nekem úgy tűnt gyorsabb is, mintha kiszállítaná a posta.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.