Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:16

LOGOUT.hu

LG G2 témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74091) -Fly-


-Fly-
tag

Mivel évek óta Ingressezek, ezért nálam a GPS eléggé sarkalatos kérdés. Tapasztalataim:

- gyári rendszeren a helyzetmeghatározás egy katasztrófa. alig talál pozíciót, páér másodpercenként szakad. A papíros módszerrel kicsit jobb lett, de még így is a hasznűálhatatlanság határán mozog.
- a Cloudy G2 V3.3 ROM jelentős előrelépés ezen a téren. Mindenesetre az első GPS fixre itt is sokszor perceket kell várni.
Ahogy észrevettem, ezeken a gyártói ROMokra épülő rendszereken a probléma elsősorban szoftveres lehet. a GPS működéséből adódik, hogy a pozíció meghatározásához 3 műholdhoz kell kapcsolódni, 4 műhold esetén már 3D pozíciót is kapsz. Ezzel szemben gyári ROMokon 8-10 fix hold esetében is csak kereste a helyét...
- EXODUS (MarshMallow) szinte azonnal pozícionál és azt stabilan tartja is. Kis szépséghibája a dolognak, hogy ezt akkor is megteszi, ha éppen egy műholdat sem lát. A kérdés, hogy ilyenkor honnan veszi a pozíciót? Természetesen a jelzett helynek sokszor köze sincs a valódi helyzetemhez...
- crDroid (Nougat): na ez az a ROM, ami visszaadta a G2-be vetett hitem. Egyszerűen elképesztő. Egy percen belül fix pozíciót ad és azt atomstabilan tartja is. (kivétel a ROMolás utáni első eset, amikor kell egy kis idő, amíg összeszedi magát) És mindezt úgy, hogy kizárólag a GPS rendszert használja, a Glonass holdakat ugyan látja, de azokkal nem kommunikál (talán nem tud oroszul... :DD ) Legalábbis ha az általam használt GPS Státusz információi helytállóak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.