Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#78601) Kernel válasza SlágerTibo (#78599) üzenetére


Kernel
nagyúr

Csak önmagában az előtétüveg törésétől nem áll meg a TV működése, a kijelző repedésétől viszont igen. Szerintem valamilyen optikai csalódás lehet.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#78602) SlágerTibo válasza Kernel (#78601) üzenetére


SlágerTibo
csendes tag

Majd kiderül,
ha a szervizes megérkezik,kijelző repedés esetében legalább valószínűleg garanciális hiba lesz, ha már így történt az eset.

(#78603) Dinomano


Dinomano
senior tag

Sziasztok!
Egyik ismerősöm kérése miatt fordulok egy kis segítségért hozzátok...
Plazma tv-t szeretne összekötni számítógéppel. S-video bemenete van a tv-nek; valamint DVI kimenet a videókártyán... Legolcsóbban mennyiért, és hogyan tudom megoldani a kép+hang átvitelt? Hangot gondolom csak külön audio-kábelekkel lehet átvinni, és ha minden igaz, csak sztereoban... (Vagy nem jól gondolom?)
Köszönöm a segítséget!
Dénes

/(^_^)____7=--- - - >|

(#78604) MasterMark válasza Dinomano (#78603) üzenetére


MasterMark
titán

Csak DVI kimenet, meg csak S-video bemenet van? :F

Switch Tax

(#78605) DM-Fan válasza Dinomano (#78603) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezt sima kábel nem oldja meg, ehhez konverter kell, ami meg nem olcsó mulatság. Szerintem olcsóbb, ha vadászik egy olyan VGA-t, amin van natív S-Video kimenet is. A hang természetesen csak külön tud menni, ahhoz HDMI-aljzat kéne mindkét eszközre, hogy megoldható legyen a képpel együtt történő átvitel.

Get Moded!

(#78606) Longue63


Longue63
tag

Érdekesség a VT60 panelcsere után: semmi ghost-hajlam nem mutatkozik, pedig már 2x45 perc sport1-logo elmúlt napokban, és ma 2x35 perc sport1 ismét... és semmi, de semmi látható nyom. Bezzeg régebben!!

[ Szerkesztve ]

(#78607) DM-Fan válasza Longue63 (#78606) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ezért is mondtam mindig is, hogy nagyon panelfüggő a dolog és hogy pl. a saját VT60-omon semmi ghost nincs. Persze mindig le voltam hurrogva, hogy biztos csodatévém van. :W

Get Moded!

(#78608) Dinomano válasza DM-Fan (#78605) üzenetére


Dinomano
senior tag

Köszönöm az infókat..."Hangot sima" audiócsatlakozóval, külön kábellel nem tudok átvinni? (mindegy, hogy mono ill. csak sztereó lenne)...

[ Szerkesztve ]

/(^_^)____7=--- - - >|

(#78609) lemmy9 válasza DM-Fan (#78607) üzenetére


lemmy9
őstag

Nem csak neked. Hidegen érzékenyebb, főleg erre a rohadt smart logóra, de 2-3perc után semmi ghost hajlam.
Engem két dolog zavar : néha még nagy bitrátájú anyagnál is poszterizál, (ez lehet, hogy csak beállítási, vagy anyag probléma), és a line bleeding. Amúgy minden zsír.

Szerintem!

(#78610) DM-Fan válasza lemmy9 (#78609) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A Viera Smart logó ghost-ja nekem kb. ugyanannyi ideig látszik az eltűnése után, mint amíg kinn van (értsd: 2-3 másodperc), mivel utána rögtön kapja ugye a TV-adás képét, ami azonnal le is mossa. Ezt követően tényleg 1-2 perc alatt eljut olyan stádiumba a panel, ahol már nyugodtan lehet terhelni.

Poszterizációt én BD-ről, egyéb HD-anyagról nagyon-nagyon minimálisat látok némely kiélezett helyzetben, de inkább nem. TV-adásnál tud előfordulni néha, de ott sem jelentős, lazán együtt lehet élni vele. Line bleeding van, de ugye ahhoz elég speciális, homogén felület melletti élénk dolog kell, szintén nem tartom olyan orbitális gondnak, inkább ez a két dolog legyen néha, mint mondjuk konstansan rossz színhűség, pocsék kontraszt, vagy csapnivaló feketeszint, neadj' isten szar mozgásmegjelenítés. Mai napig nem cserélném le semmire a VT60-at.

Get Moded!

(#78611) Kernel válasza Dinomano (#78608) üzenetére


Kernel
nagyúr

Hang megoldható, persze nem az S-video csatlakozón, bizonyára van a TV-n egyéb bemenet is. Számítógépen is szokott lenni analóg Jack-kimenet.

De ha nem adsz meg több információt (pedig már rákérdezett a másik fórumozó is), így nem nagyon lehet segíteni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#78612) lemmy9 válasza DM-Fan (#78610) üzenetére


lemmy9
őstag

A poszterizáció nálam csak akkor vehető észre, ha arcokat svenkel a kamera. De mondom, forrásanyag függő, és nem bitráta. Érdekes.

Szerintem!

(#78613) lajthabalazs


lajthabalazs
senior tag

Sziasztok!

Elnézést a lecsóba csapásért, de egy elég gyors döntést kellene hoznom, és ezért utánajárás helyett inkább kérdezek. Egy kiállított 2014-es LG plazma TV-t vásárolna egy ismerősöm. A kereskedő elmondása szerint 8 hónapja van kiállítva, feltételezem éjszakára, hétvégére lekapcsolják. TV műsor megy rajta.

Olvastam itt a bevezetőben, hogy még mindig téma a beégés. Hogyan lehet megállapítani, hogy be van-e égve? Fekete teszt kép? Fehér teszt kép? Színes teszt kép? Látszik nappali fény mellett, vagy majd akkor lesz bosszankodás, ha otthon egy-egy sötétebb jelenetnél látszik majd az M2 logó?

Illetőleg élettartam: olvastam, hogy papíron 100.000 órát bírnak, ha a 8 hónap folyamatos üzem volt, akkor az jelentős, 6.000 órás terhelés (fele akkor, ha csak nyitvatartási időben ment) mennyire lehet még számítani a készüléktől?

Ti mit néznétek meg, mielőtt megveszitek?

Előre is köszönöm a segítséget, üdv: Balázs

(#78614) DM-Fan válasza lajthabalazs (#78613) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha beégés van, az látszik nappali fényviszonyok mellett is és mégcsak tesztképek sem kellenek hozzá, elegendő egy kellően homogén felület, pl. egy reklámnál egy termék mögötti egyszínű, vagy átmenetes háttér. Ki lehet szúrni rögtön, ha van beégés, mert elég látványosan megmaradnak a kontúrjai egy csatornalogónak, konstansan jelenlévő feliratnak, stb.

A 100.000 óra nem azt jelenti, hogy annyit bír a TV. Ez csak egy irányszám a panel élettartamának érzékeltetésére: ennyi idő alatt csökken a panel fényereje a felére. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy ennek az óraszámnak a felét-harmadát sem fogja kibírni a készülék, mert mondjuk az elektronika elpukkan (erre igen nagy az esély). A panel még működne, de a kiszolgálóegységek előbb felmondják a szolgálatot úgyis.

A kiállított darab mindig lutri. A 6.000 órás üzemidő még alapvetően nem is lenne sok, a probléma inkább abban rejlik, hogy ez 8 hónap alatt ment bele. Egyébként 8 hónap alatt nem hinném, hogy belement volna ennyi. Ha éjszakánként és hétvégente nem ment, akkor számoljunk havi 22 nappal és mondjuk napi 16 óra üzemidővel 8 hónapon keresztül, akkor az: 8 x 22 x 16 = 2.816 óra.

Az LG-től egyébként nem szabad sokat várni, mondhatni a leggyengébb plazmagyártó volt a három nagy közül, de még így is jobb vétel lehet, mint egy hasonló szintű LCD, pláne ha még engednek is egy jelentősebb tételt az árból a kiállított példány mivoltára való tekintettel.

Külsérelmi nyomokat mindenképp érdemes ellenőrizni, ahogy a bemenetek működőképességét is (HDMI-t csak kikapcsolt, sőt, lehetőség szerint áramtalanított állapotban csatlakoztasson). A tartozékok meglétét is célszerű ellenőrizni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#78615) Dexar007 válasza lajthabalazs (#78613) üzenetére


Dexar007
veterán

Sokkal jobb tv-ket lehet kapni kevesebb üzemoraval hasznaltan. ;]

Give me your cum,bull!

(#78616) lajthabalazs válasza DM-Fan (#78614) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Köszönöm a gyors választ, megnyugtató, hogy ami hibája lehet, az valószínüleg látszana is. Utánanézek a leírásban, hogy meg lehet-e valahol nézni az üzemórákat. Én is reménykedem benne, hogy nem 7/24-ben ment, és a te becslésed van közelebb a valósághoz.

Dexar007
Erről a készülékről van szó: 60PB6600. Néztem a használt kínálatot is, de nem volt meggyőző a 200e Ft alatti felhozatal. Te ajánlanád valamelyiket e helyett?

(#78617) Norbi 72 válasza lajthabalazs (#78616) üzenetére


Norbi 72
veterán

Neked hogy tetszett a képe a millió LCD mellett?

(#78618) lajthabalazs válasza Norbi 72 (#78617) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Sajnos én nem láttam, ezért is szeretném mindenre felkészíteni szüleimet, ha már én vetettem fel nekik a plazma gondolatát, nehogy valami kezdő hibába essenek bele. Egyébként amikor még én is TV-t kerestem (végül egy belépő LED-es projektor lett a befutó), elektronikai "szaküzletekben" sosem néztek ki jól a plazmák, enyhén zajos SD adás, és gondolom teljesen véletlenszerű képbeállítás, no meg a háttérfény. Viszont szüleimnél felszabadult a gyerekszoba, teljesen sötétíthető, ott remélem jó helye lesz.

(#78619) Gabor970 válasza lajthabalazs (#78618) üzenetére


Gabor970
addikt

nem tudom a szülők mennyire geek-ek, de nem erőltetnem a plazmát. Ha csak a mindennapos retekklub nézés megy rajt, inkább LCD-t vegyenek. Ha nem BD vagy egyéb módon beszerzett filmeket nézegetnek, hanem azt a filmet, ami épp megy a tévében...
Már erre a besötétítés gondolatra égnek fog állni a hajuk 95%, ha eddig nem szoktak ilyesmit.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#78620) lajthabalazs válasza Gabor970 (#78619) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Annyira nem klisé-szülők :) Az első elképzelés egy projektoros moziszoba volt, de gyanítom az idő-, pénz- és munkaigény miatt futamodtak végül meg, és választották az "instant" megoldást. Mindenesetre a sötétítéssel megbarátkoztak. Eddig DVD-ket néztek, híradót és F1-et. De már kacsingatnak a Kodi felé.

LG specifikus kérdés:

Az InStart menübe való belépés mennyire működik a dupla menü (távirányítón és készüléken egyszerre) módszerrel? Illetőleg a boltokban az eladóknak van speckó távirányítójuk, ha ez nem menne?

[ Szerkesztve ]

(#78621) Norbi 72 válasza lajthabalazs (#78620) üzenetére


Norbi 72
veterán

Az én 5 éves plazmámba csak szervíztávval lehet belépni.

(#78622) lajthabalazs válasza Norbi 72 (#78621) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagy bajtól óvtatok meg. A tanácsok nyomán szüleim vittek képeket, és alaposan megnézték a sarkakat, egyik oldalon ARTE, másik oldalon LG. És az egyik csatlakozó aljzata lötyögött. Servíz menübe persze nem tudott belépni az eladó, hogy kiderüljön, mi tette így tönkre szegény TV-t. Állítólag csak nyitvatartási időben ment, ezek szerint elég monoton tartalom.

Valószínüleg 145e Ft-ért túl szép lett volna ahhoz hogy jó is legyen.

[ Szerkesztve ]

(#78623) kpal válasza lajthabalazs (#78620) üzenetére


kpal
veterán

Nekem 7éves LG van, azon még sát tával belet lépni nem kell semmi speckó távvezérlő. Így látható mióta meg van mennyit ment.

(#78624) Franky2Ster


Franky2Ster
senior tag

Esetleg valahogyan telepíthető saját applikáció a TV-re ? :)

(#78625) kevepapa


kevepapa
aktív tag

http://www.hdtvtest.co.uk/news/used-zt-201509134173.htm

Hát mégis van fény az alagút végén! Ó, csak tartson ki a Pana UT50-em amíg elérhető árúvá csökken a Pana Oledek ára...sztm még cca. 3 év...

Angolul kevésbé értőknek: az egyik legnagyobb tévés tesztelő, aki p60zt65 tulaj, most látott először olyan tévét (igaz nem tesztelte, csak bemutatón) ami úgy tűnik, hogy "kívül belül" jobb a jelenlegi csúcstévénél...Csakhogy a Panasonic CZ950 ára jelenleg 8000font, azaz kb 3,5M Ft... :)

[ Szerkesztve ]

(#78626) Dexar007 válasza kevepapa (#78625) üzenetére


Dexar007
veterán

En nem hiszek neki. ;] :)

Give me your cum,bull!

(#78627) kevepapa válasza Dexar007 (#78626) üzenetére


kevepapa
aktív tag

Azt mondod, hogy azt írta le amit kértek tőle, hogy leírjon és nem azt amit valójában tapasztalt? :)

[ Szerkesztve ]

(#78628) Dexar007 válasza kevepapa (#78627) üzenetére


Dexar007
veterán

Csak ranezesre tesztelt.Elötte le kell merni.Pontos ertekek nelkül a teszt nem teszt. ;]

Give me your cum,bull!

(#78629) kpal válasza kevepapa (#78627) üzenetére


kpal
veterán

Egy nyers,velős Magyar teszt jobb volna, ahol nincs gyártó által befolyásoltság. De még egy külföldi teszt se lenne rossz így . Jobb nyíltan tudni mit is tud valójában egy termék.

[ Szerkesztve ]

(#78630) lemmy9 válasza kpal (#78629) üzenetére


lemmy9
őstag

Kevés olyan teszt van ahol nem kell nyalni.

Szerintem!

(#78631) cszn válasza kevepapa (#78627) üzenetére


cszn
őstag

Egyelőre még mindegy, mert nincs éles teszt. De szerintem csak simán bizakodó hangnemű volt az írás. Annak az oldalnak azért elég jók szoktak lenni a cikkei, de mint mindig, most is több felől kell informálódni mielőtt az ember kiadja azt a 10000 eurócskát. :DDD

(#78632) M_AND_Ms válasza kevepapa (#78625) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Én azt javaslom, egyelőre vigyázz nagyon az UT50-esedre!

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#78633) kpal válasza lemmy9 (#78630) üzenetére


kpal
veterán

Ez a baj. :(

[ Szerkesztve ]

(#78634) kevepapa válasza M_AND_Ms (#78632) üzenetére


kevepapa
aktív tag

Természetesen vigyázok rá, ahogy tudok, most lesz 3 éves, még van rá 1 év gari, de persze használom rendesen, napi 4-6 órát azért simán megy... Dehát ezért vettem,hogy használjam, nem dísznek. :) Arra még egyelőre nem futja, h legyen egy alap led tvnézésre+játékra és egy komoly projektor/oled filmezésre...

[ Szerkesztve ]

(#78635) medium84


medium84
aktív tag

Sziasztok!

LG 42PQ1100 TV-n hogyan hívható elő a szerviz menü? Kíváncsi lennék az üzemórák számára.

Üdv!

(#78636) Pro Koryak válasza medium84 (#78635) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Énekelni:
LG menü gyere ki, ég a házad ideki ... közben nyomva tartani a bekapcs/hangerő fel/info/menü/hangerő le/program fel/mute/enter/return/hangerő le gombokat 5mp-ig :P

(#78637) bucsher válasza Pro Koryak (#78636) üzenetére


bucsher
őstag

Erről youtube videót légyszi! :DDD

In the pipe - five by five!

(#78638) medium84 válasza Pro Koryak (#78636) üzenetére


medium84
aktív tag

nagyon vicces

(#78639) #48967168


#48967168
törölt tag

Adott egy P65VT50-es tévé. Nagyon meg vagyok vele elégedve, filmnézésre, játékra ideális.

Szeretnék belőle a digitális optikai kimeneten hangot kinyerni, de olyasmi dereng, hogy a TV-k minden DTS, vagy 5.1-es hangot amit HDMI-n keresztül kapnak "lekeverik" 2.0-ra az optikai kimenethez. Jelenleg a médialejátszó és a konzolok is a TV-re vannak direktbe kötve, és külön erősítőt csak e miatt nem akarok...

Van megoldás?

(#78640) Norbi 72 válasza #48967168 (#78639) üzenetére


Norbi 72
veterán

Van egy ilyen tv-d,és nincs hozzá mozi? :U

(#78641) MasterMark válasza #48967168 (#78639) üzenetére


MasterMark
titán

Akkor honnan lesz hang ha nem egy HM erősítőből?

Switch Tax

(#78642) robi-k


robi-k
őstag

Tanácsot kérnék:
Egy érdekes jelenségre figyeltem fel az én pana 55VTW60 plazmámon: régebben ritkán, de az utóbbi időben már gyakran (naponta akár többször is) gondol egyet, és újraindítja magát a TV (függetlenül attól, hogy épp TV adást nézek, vagy BD filmet lejátszóról). A TV-n az utolsó FW van fennt, és még nincs 1 éves sem.

Mi lehet az oka a fenti jelenségnek? Csak nem valami meghibásodásra utal :F

(#78643) HoryThePooh válasza robi-k (#78642) üzenetére


HoryThePooh
aktív tag

Mivan má' itt Pana plazma fronton? :F

Enyém is szervízben, meghót az Y sus vagy mi a nyavaja, még jó hogy garis, de alkatrész egyenlőre nem érkezik... 1,5 hét eddig.

[ Szerkesztve ]

The one who has a true friend doesn't need a mirror :)

(#78644) robi-k válasza HoryThePooh (#78643) üzenetére


robi-k
őstag

Magam is sokkolva vagyok a Pana minőségétől :O
A 2010-ben vett G20 plazmám (lekopogom, nehogy ő is elromoljon) gond nélkül üzemel, a 2014-ben 0 percesen vett csúcs VT60 pedig sz@rakodik...

(#78645) kpal válasza robi-k (#78642) üzenetére


kpal
veterán

Esetleg nála is kérdezd meg [link]

(#78644) robi-k: Úgy tünik a régebbi Tv-k szívósabbak . Nekem 7 éves LG van és lekopogom semmi hiba eddig.

[ Szerkesztve ]

(#78646) Dexar007 válasza kpal (#78645) üzenetére


Dexar007
veterán

En inkabb ugy mondanam,hogy amelyik tuleli az elsö ket evet,azokat mar csak a kaszas fogja elvinni.Ezert sincs ertelme a garanciakiterjesztesnek. Elsö ket evben ugye ott a gari,2-töl 5-ig pedig nagyon-nagyon ritkan pukkannak el a dolgok,persze nem jo erzes beletartozni abba a 0.5%-ba. :)

Give me your cum,bull!

(#78647) Mezga Aladár válasza Dexar007 (#78646) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

"Ezert sincs ertelme a garanciakiterjesztesnek"

Mekkora marhaságokat tudsz írni.
Maradj meg a nepperkedésnél.
Mindig van értelme!
Nekem ingyenesen a +3 év, de ha fizetős lett volna, akkor is kifizetem.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#78648) Dorian válasza Mezga Aladár (#78647) üzenetére


Dorian
félisten

Szerintem sem éri meg a költségét (persze ha pénzbe került) a kockázat.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#78649) crissprivat válasza robi-k (#78644) üzenetére


crissprivat
senior tag

Panasonic 42G20 2010 február óta nálam is. Kutya baja,beégés nuku,a mai napig álom a képe. Ha jól emlékszem,akkor a cseheknél lettek ezek összerakva. Ezek szerint rendesen.

Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248

(#78650) Dexar007 válasza Mezga Aladár (#78647) üzenetére


Dexar007
veterán

Maradok is.
Verset nem kell irni.
Ez nem az a topik. ;]
Garanciaval kapcsolatban,pedig.: Nezhetsz akarhany statisztikat,mindig az jön ki,hogy leginkabb a gyartonak eri meg.De körbekerdezhetsz nehany tv szerelönel is,mind azt fogja mondani,hogy az elsö par honap a kritikus,ha ott nem jelentkezik hiba,akkor nem is lesz tobbnyire.De mondom,rossz erzes abba a 0.5%-ba tartozni,ettöl függetlenül en plusz penzert biztos nem vasarolnek,ha ingyen van az mas.

Give me your cum,bull!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.