Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79401) Ispy válasza DM-Fan (#79381) üzenetére


Ispy
veterán

Tehát az emberek azért nem vesznek lemezt, mert drága/nem kell nekik/van ingyen ezért a forgalmazok kevesebbet hoznak és ráadásul a streamet sem hozzák ide, mert az emberek nem vesznek lemezt.

Tudod erre én azt mondom, hogy akkor ne hozzanak, ha nem akarnak, ha nem képesek észrevenni, hogy az emberek 95%-a EGYSZER néz meg egy filmet, és ezért nem fog megvenni egy felesleges lemezt 500 forintért sem, mert pénzkidobás. Vagy megnézi moziban, vagy a tévében nézi a sz@rt, televágva reklámmal, vagy torrent és társaik (ráadásul az ismerőseim között vannak jó páran, akik fizetős ftp-t használnak, LOL).

Érdekes módon a játék- és zeneforgalmazók már rájöttek, hogy megéri online elérhetővé tenni a tartalmakat, csak a filmipar tartja magát ilyen makacs módon.

De mindegy is, megint csak felesleges szócséplés az egész, mindenki csinálja, ahogy akarja, vagy tudja.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79402) dzsóbácsi válasza MasterMark (#79398) üzenetére


dzsóbácsi
aktív tag

Egyelőre csak teljes RGB-t enged a Cata.. Pár másodperc múlva vissza dob rá mindenhonnan..
Esetleg ez összefüggésben lehet azzal, hogy az aktuális színmélység 10bit-en van?..a dinamikus tartomány Catában, a Tv-n és madvr-ben is 16-235..

(#79403) balisz válasza dzsóbácsi (#79402) üzenetére


balisz
senior tag

Ha madVR-ban limited van beállítva akkor rendben kellene lennie. Tévén nyugodtan állíthatsz automatikust is, nagyszerűen működik.

[ Szerkesztve ]

(#79404) Dexar007 válasza hunspikey (#79400) üzenetére


Dexar007
veterán

Brightnessre reagal.Ha fel van tolva akkor nem lehet latni,csak ekkor mar nem valami jo a fekete.

Give me your cum,bull!

(#79405) DM-Fan válasza Ispy (#79401) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

És ezek szerint, ha valaki csak EGYSZER néz meg valamit, az már szerinted elég ok arra, hogy ingyen magáévá tegye, megkerülve ezzel a jogot? Tudomásul kell venni, hogy akkor is fizetni kell érte, illetve hogy a szar filmért is fizetni kell, az sem jár ingyen!

Erre van a mozi, vagy ha lemaradt róla, akkor a kábeles mozicsatornák, később meg a kereskedelmi adó, ami majd leadja a filmet - igaz, ez utóbbi televágva reklámokkal, minden sarokban valami szar logóval (de az azért olyan, mert azért kvázi tényleg nem fizetsz semmit). A gyűjtőknek meg ott a lemezvásárlás. Senki nem tart senkinek a fejéhez fegyvert, hogy megvegye a lemezt. Viszont valamilyen alap kell a kiadóknak/forgalmazóknak olyan tekintetben, hogy lássák, mekkora a felvevőpiac egy stream-szolgáltatás kiépítéséhez/elindításához és az adott országhoz illő tartalommal való feltöltéséhez. Mit látnak: itthon a mozik forgalma is csapnivaló (kvázi csak a blockbuster-ek viszik a prímet), lemez sem fogy, ellenben virágzik a torrent, a fizetős FTP (OMG!), jobban mint a legtöbb országban.

Most őszintén, Te ilyen körülmények mellett invesztálnál komoly összeget abba, hogy elindíts egy ilyen szolgáltatást? Nyilván nem és ők sem, nem is teszik. Valamit valamiért. Pár százan/ezren (ahányan komolyabb szinten gyűjtünk/és akik rendszeresen járunk moziba) nem tudjuk fenntartani a hazai forgalmazók figyelmét. Egyszerűen nem vagyunk piac számukra és ez igenis visszavezethető az emberek anyagi körülményeire, illetve a tartalomfogyasztási szokásokra. Meg lehet nézni mondjuk a cseheket, amely ország méretre kisebb, népessége kb. azonos a miénkkel, hogy ott mennyire másak a viszonyok (minden szinten, ami a médiafogyasztással kapcsolatos), pedig gazdaságilag még úgylehet rosszabb helyzetből indultak a rendszerváltás környékén, mint mi.

A játékforgalmazást elnézve is azt tudom mondani, hogy a legnagyobb keletje a durván leárazott cuccoknak van ott is, mikor kvázi egy ezresért elérhetővé teszik 1-2 évvel a megjelenés után a tartalmat egy hétvége erejéig a Steam-en. Nem ezen fog meghízni a hazai forgalmazás.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79406) balisz válasza DM-Fan (#79405) üzenetére


balisz
senior tag

"itthon a mozik forgalma is csapnivaló (kvázi csak a blockbuster-ek viszik a prímet)"

Mert aztán Amerikában csak úgy tódulnak a népek a Dán társadalmi drámákra is. :DD

[ Szerkesztve ]

(#79407) Ijk válasza DM-Fan (#79405) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az adathordozók korszaka lejárt.
Nekem van a szekrényben Gyűrűk Ura díszdoboz DVD például, egyszerűen kuka. Nincs értéke, lehet hogy elsózom aprón egy ezresért.
A filmeket meg keressem meg áruházban vagy rendeljem meg még plusz postaköltséggel is.

Az a baj hogy itt a torrent, másik szobában a NAS és kényelmesen, gyorsan lehet minőségi anyaghoz jutni.
2-3 ezret még hajlandó vagyok egy filmért kiadni, akár 4-5-öt is ami nem egyszer nézős. Ha elég hülye lennék akkor leszedem torrentről és elutalom nekik a pénzt. De a becsületességnek is van határa.
Kipróbáltam a HBO go-t. Egy hulladék az egész.

Jelenleg Mo.-n még sokáig a torrentezés megy, és nem feltétlen csak azért mert ingyenes, hanem mert nincs jobb. Ha majd lesz minőségi online videotéka, egyszerű vásárlással, kezeléssel, kelet-európai árakkal akkor majd lesz bűntudatom a torrent miatt. Még lehet hogy a NAS is lekapcsolásra kerül.
Persze ez csak álom marad, mert túl sokan akarnak vele pénzt keresni. Pénzt akar a kiadó, a szolgáltató és az állam adók formájában. A végén pedig az átlag magyarnak túl drága és inkább "megoldja" máshogy. Így legalább mindenki nem kevesebbet profitál belőle hanem semmit.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79408) DM-Fan válasza Ijk (#79407) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, az a baj, hogy erről van szó, de remélem azt Te is érzed, hogy ez nincs rendben így!

Get Moded!

(#79409) Ijk válasza DM-Fan (#79408) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nincs rendben, csak leírtam a véleményem. Amíg 8-13k egy BD film, addig nem lesz tömegcikk itthon. És nem azért mert a magyar szeret lopni. Senki sem szeret.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79410) Ispy válasza DM-Fan (#79405) üzenetére


Ispy
veterán

Senki nem mondta, hogy ez így rendben van, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az igények, a szolgáltatások és a technikai lehetőségek nincsen szinkronban egymással és erről szerintem nem én tehetek.

Amit tudok megnézek moziban, tévében kb. 0 filmet nézek, az a havi 3-4 meg megy torrentről. Ha azt mondanák, hogy sd 300, hd 400, bd 500 forint és ncore szint, akkor gond nélkül náluk hagynám a pénzem. De lemezeket nem fogok gyűjtögetni.

Mindegy parttalan vita, kár volt belekezdeni.

Még egy gondolat: ha az MS meg tudja oldani az xbox játékok online letöltését, akkor a filmforgalmazók miért nem tudnak egy ilyen egyszerű megoldást "lemásolni"? Ja, hogy nem akarnak, az más, akkor én meg nem akarok fizetni nekik. Az MS meg örül annak a 100k-nak, amit a játékokért kifizettem neki eddig és ott figyelnek a merevlemezen. Pedig azokat is gond nélkül ellophattam volna, egy rgh 15k és mehetnének torrentről a játékok is. De nálam nem a lopás a cél.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79411) Tomocso


Tomocso
tag

Sziasztok!

Egy GT60-al szeretnék életemben először tv-ről felvételt készíteni, (a holnapi kézi meccset)!
Bedugtam egy pen driveot, menüben kiválasztottam és kiírta Nem sikerült formázni Nem támogatott készülék.

Miért nem formázza meg??

Mit kell tennem, hogy működjön?

köszönöm.

Tomi

-

(#79412) Ispy válasza Tomocso (#79411) üzenetére


Ispy
veterán

Ha jól emlékszem van minimum korlátja a külső eszköznek, talán 160 GB, ez alatt nem támogatja a tévé.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79413) Tomocso válasza Ispy (#79412) üzenetére


Tomocso
tag

sima pendrive, Próbáltam 32 gigással és egy 2 gigással is

szerk.

ja bocs tehát alatta, akkor kipróbálom egy vinyóval

[ Szerkesztve ]

-

(#79414) Tomocso válasza Tomocso (#79413) üzenetére


Tomocso
tag

ja de nem akarom leformázni a vinyóm, tuti nem működik pendrivera?

-

(#79415) Mezga Aladár válasza Tomocso (#79414) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

De egy minimum 160Gb-os

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#79416) kenguru99 válasza Tomocso (#79414) üzenetére


kenguru99
aktív tag

A vinyót pedig le kell formáznod a tévével, ezáltal másra nem tudod használni. Plusz a felvétel csak a te tévéden lejátszható.

[ Szerkesztve ]

(#79417) DM-Fan válasza Ijk (#79409) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Amíg 8-13k egy BD film, addig nem lesz tömegcikk itthon."

Miről beszélsz?! Az új megjelenések se nagyon mennek 5-6 eFt fölé, csak ha fémdobozos, többlemezes 3D-kiadványt szeretnél. Aztán fél, egy évvel a megjelenés után meg utánad dobnak mindent 2.490 Ft-ért, meg adott esetben akcióban 1.990 Ft-ért. Szóval ez ne legyen már érv, könyörgöm, mert évek óta nem igaz, hogy 8-13 eFt-ba kerül egy BD! Csak az Xpress-en 23 BD-akció fut jelen pillanatban, mindegyikben kazalnyi filmmel, átlag 2.490 Ft-os áron (tehát olcsóbb és drágább is van). Ez a baj, hogy a legtöbbeknek könnyebb elkönyvelni, hogy áhh, úgyis drága, meg sem nézik mennyi és megy automatikusan a letöltés.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79418) Ijk válasza DM-Fan (#79417) üzenetére


Ijk
nagyúr

Xpresst nem néztem, a MM-os és valamelyik oldal új megjelenéseinek áraiból indultam ki például

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79419) BBéci válasza DM-Fan (#79417) üzenetére


BBéci
titán

Nekem még 1990 forintot sem ér meg, hogy egyszer megnézzem, utána havonta kétszer törölgessem róla a port. És az átlag filmnézők ugyanígy gondolkoznak, csak a mániákus gyűjtők számára jelent örömet a fizikai birtoklás. Megértem az Ő (Ti) szempontjaikat is, de nehogy ahhoz kelljen alkalmazkodni a 90-95 %-nak.
Mostohaapám is gyűjtő, de elvétve jut eszébe eredeti kiadványokat venni, inkább megvárja amíg valamelyik tévécsatorna leadja, felveszi, DVD-re írja, polcra teszi.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79420) Dexar007 válasza BBéci (#79419) üzenetére


Dexar007
veterán

500Ft-ot fizetnel erte ha le lehetne tölteni egy bd50-et egyszeri alkalomra?

Give me your cum,bull!

(#79421) BBéci válasza Dexar007 (#79420) üzenetére


BBéci
titán

Nem. Méghozzá azért nem, mert előre nem tudhatom, tetszeni fog vagy sem. Inkább legyen 12-15 GB-os mkv, eredeti hanggal, 100 forintért. Ez a maximum, amit fizetnék, ugyanis valamelyik TV csatorna biztosan leadja fél évvel a mozis megjelenés után, az nem kerül plusz pénzbe. Igazság szerint, 50 colos tévére, amit 4,3 méterről nézek, bőven jó a 720p is. Néha felezem a távolságot, de az kényelmetlen üléspozícióval jár.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79422) Dexar007 válasza BBéci (#79421) üzenetére


Dexar007
veterán

En is ezt mondom. Jatek az mas,de filmert nem szivesen fizetnek.Benne van az mar a net es az aram araban. Meg egyebkent is ha veszek adathordozot akkor is fizetek pluszban. Eleg az mar. Brad Pitt ne az en zsebembol fizesse mar az uj villajat. ;]

Give me your cum,bull!

(#79423) BBéci válasza Dexar007 (#79422) üzenetére


BBéci
titán

A teljes képhez tartozik, hogy például az új James Bond filmért adnék látatlanban 500 forintot, de csakis akkor, ha megtarthatnám. Már amennyiben nem lenne egyéb beszerzési forrás. Lemezen még 500-ért sem kellene, mert sokkal kényelmesebb számomra a médialejátszóhoz csatlakoztatott merevlemezek egyikéről kiválasztani és elindítani a filmeket.
Azokat a könyveket is inkább a Kindle-on olvasom, amik a polcaimon vannak nyomtatott formában.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79424) Ijk válasza BBéci (#79423) üzenetére


Ijk
nagyúr

Egy Steam-hez hasonló netes szolgáltatást tudnék elképzelni, méghozzá választhatsz mondjuk 3 minőség között, nyilván árban is mások lennének. Lenne saját médialejátszó, letisztult grafikus felülettel, beépíthető HDD-vel vagy NAS lehetőséggel. Megveszed store-ban a filmet és szépen letölti a merevlemezre vagy NAS-ra. Ha meg kell a hely, letörlöd, persze megvan az accountodban és bármikor újra lehúzhatod.
És ugyanúgy lehetőség lenne eladni is a filmeket, mint steamen a játékokat.
Akár tv-be épített kadenciahelyes lejátszóban is benne lenne ez a store alkalmazás, akkor még külső eszközre sem lenne szükség. Ennek lenne értelme nem az idióta appoknak.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79425) MasterMark válasza Ijk (#79424) üzenetére


MasterMark
titán

-

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#79426) BBéci válasza Ijk (#79424) üzenetére


BBéci
titán

Tetszik az ötlet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79427) DM-Fan válasza Ijk (#79424) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Xpresst nem néztem, a MM-os és valamelyik oldal új megjelenéseinek áraiból indultam ki"

Na, ez az! Megtalálod a legdrágább beszerzési forrást és abból indulsz ki. Itt a hiba és innen már az egész következtetés-rendszer sántít. Egyébként a MM is Xpress-árakon dolgozik, néha még olcsóbb is. Rogyásig vannak ők is 1.990 Ft-os és 2.490 Ft-os BD-vel is.

"Egy Steam-hez hasonló netes szolgáltatást tudnék elképzelni, méghozzá választhatsz mondjuk 3 minőség között, nyilván árban is mások lennének. Lenne saját médialejátszó, letisztult grafikus felülettel, beépíthető HDD-vel vagy NAS lehetőséggel. Megveszed store-ban a filmet és szépen letölti a merevlemezre vagy NAS-ra. Ha meg kell a hely, letörlöd, persze megvan az accountodban és bármikor újra lehúzhatod."

Mondom, nem kell a csövön feltalálni a lyukat, ezek mind létező dolgok, csak nem nálunk, mert ahhoz felvevőpiac is kell, ami meg a jelenleg mérhető dolgok alapján nincs. Ördögi kör, saját farkába harapó kígyó. Ha egy bolt látja, hogy egyáltalán nem fogy a kutyatáp, akkor nem fog tizedannyiért kutyatáp-házhozszállítási szolgáltatást sem indítani.

BBéci: megértem én azokat is, akik nem szeretnék megtartani a filmeket, vagy ha igen, akkor digitális formában szeretnék azt megtenni. A probléma az, hogy erre jelenleg nincs megoldás Magyarországon, illetve ami már e felé mutat, azt minőségileg messze elmarad az erkölcsileg és jogilag inkorrekt torrent mögött. Megoldás csak akkor lesz ezen felhasználók számára, ha egyszer tényleg jön egy minőségi stream-szolgáltató, csak én erősen tartok tőle, hogy a most torrentezők döntő hányadának eszébe sem fog jutni, hogy áttérjen, még akkor sem, ha 100 Ft lesz a filmek darabja, mert az pont 100 Ft-tal kerül többe, mint amennyibe jelenleg kerül neki letölteni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79428) Gabor970


Gabor970
addikt

Ha már filmek... egész szórakoztató volt ez a hangyaemberes film. Most néztük meg asszonyommal. Folyamatosan meglep, mekkorát dobott a tv hangján, hogy egy bolhapiacos pioneer pdr 609 cd recorder lett a dac.

Mondjuk a mandarinok sokkal jobban tetszett... azt pár napja néztük.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79429) DoxaM


DoxaM
aktív tag

sziasztok,

ha lehetséges tanácsokat szeretnék kérni :) -olvastam a leírást a topikban a plazmákról...és azt is, h inkább LCD-t kellene használni, ha monitorként is használnám....de, ha mégis plazma lesz végül, akkor mire figyeljek? az újabb "beégés" elleni technológiák semmit sem érnek? (2012-es konstrukcióktól felfele) , ha nem mozog a kép nem kapcsolnak le mondjuk fél óra után?
ha pl. csak 2-3 óra játékra szeretném használni, akkor fontos, hogy 1 óránként váltsak valami "tisztító" képre mondjuk alt-tabbal vagy játszhatok simán annyit még? és nem lesz beégés? sajnos van hud, ami nem mozog és van kiírás is, fehér betükkel itt-ott....igaz van loading screen is, szerintem olyan nagyon max fél óra telik el loading nélkül....bár nem tudom, hogy mennyit ér az az 1-2sec loading screen? :F idegesít, mert a plazmának jobban tetszik a képe, de, annak sem örülnék, ha fél óránként kellene figyelnem a játékban, hogy nehogy beleégjen :D

(#79430) Gabor970 válasza DoxaM (#79429) üzenetére


Gabor970
addikt

szerintem be fog égni. Az én játékos emlékeimben az van, ha nekifeküdtem anno a BF2-nek, akkor megesett, hogy du. hattól éjfélig toltam. A csata hevében leszartam volna, hogy mi kell a kijelzőnek. Persze ha neked megfelel óránként egy órányi szünetet tartani.....

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79431) hunspikey


hunspikey
őstag

Én ezt az egész virnyákolást helyből nem értem mikor mindenki tudja, vagy tudnia kéne, hogy jön a netflix Magyarországra és akkor lehet szép 4k-s HDR-es tartalmat online bagóért nézni.

Azt viszont dőreségnek tartom, hogy max 100 forintot érjen egy film - lol - persze , az 33 dollár cent - ezt a fogalmat nem ismeri a világ. A minimum elképzelhető szerintem az egy dolláros ár, ez ugye 290 forint. Ennyit érjen már, vagy ne filmezz.

A mai napig nem tudom egyébként eldönteni, hogy végül is egyáltalán jó-e az, hogy megjelenik elektronikusan az anyag, mert úgy is lehetne gondolkodni, hogy menj moziba, nézd meg ha akarod, vagy ne nézd meg és kész. Mint régen a 80-as években - milyen szép is volt. És nem ment az észosztás - teljesen normális volt, hogy igénybe akarsz venni egy szolgáltatást akkor el kell döntsed, hogy kifizeted amit kérnek érte vagy nem.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79432) hunspikey válasza DoxaM (#79429) üzenetére


hunspikey
őstag

Ha statikus azaz egy ponton lévő nem átlátszó, netán világos képi tartalom van valahol, akkor az egy pár óra alatt bizony be-ghostol - majd be is ég állandóra. A kérdés csak az, hogy egyáltalán nincs megszakítva azoknak a celláknak a gerjesztése, vagy azért néha tud egy picit pihenni?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79433) Dexar007 válasza hunspikey (#79431) üzenetére


Dexar007
veterán

Ma mar majdnem teljesen mindegy,hogy megjelenik-e vagy sem. Legfeljebb netflix-röl lesz valahogy rögzitve. :D

Give me your cum,bull!

(#79434) hunspikey válasza Dexar007 (#79404) üzenetére


hunspikey
őstag

Én ha addig pötyögteted lefelé, hogy eltűnjön, akkor nagyon be bukod az IRE10-et?

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79435) hunspikey válasza Dexar007 (#79433) üzenetére


hunspikey
őstag

Ja, bocs én arról beszéltem, hogy egyáltalán nem kerül semmilyen digitális formában kiadásra. Nincs netflix, nincs on demand egyéb IP alapú szir-szar - nincs semmi, se BD se DVD se semmi. Menj moziba ha filmezni akarsz vs a mai állapot.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79436) bucsher válasza hunspikey (#79435) üzenetére


bucsher
őstag

Moziba is digitális formában kerül...

In the pipe - five by five!

(#79437) DoxaM válasza Gabor970 (#79430) üzenetére


DoxaM
aktív tag

köszi. "sajna" van, amikor 6 órát lenyomok én is... (egyébként játékok : Diablo3,CS:go...meg majd új nfs-t tervezem kb ennyi) de tv előtt biztos, hogy annyit nem tudok, mer' az asszony meg azt nézi :D szal limitált a bohóckodásom tv előtt....csak ugye ha 2-3 órát kibír esetleg (1-2 seces loading screenekkel), akkor lehet nem foglalkoznék 1 órás "pihenőkkel". meg nem mindennapos lenne az a 2-3 óra sem. egyébként pár perc valami más egész képernyős mozgókép nem elég hozzá, hogy elmúljon a ghosting vajh? (vagy csak kikapcsolni pár percre?) kényes mindenit neki...

[ Szerkesztve ]

(#79438) Gabor970 válasza DoxaM (#79437) üzenetére


Gabor970
addikt

a kikapcsolás nem segít semmit. Kizárólag egyéb tartalommal való járatás. Nekem ha volt párszor, akkor használtam a készülék un fehérmosás (itt nevezik így, a samsung menüjében: lapozás) funkcióját. Itt azt szokták mondani, hogy nézz más tartalmat, de abban ott ahol a ghostod van, akár fekete tartalom is lehet sokat, és az megint nem segít. Egyáltalán nem.
Nekem olyan tapasztalatom van nem ghostolós öreg samsunggal, ha már jól látható nyomot hagy valami, akkor szinte annyi idő kell az eltüntetéshez, mint amennyi idő alatt keletkezett. De semmiképp sem lesz elég pár perc.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79439) DoxaM válasza hunspikey (#79432) üzenetére


DoxaM
aktív tag

igen, sajna van olyan, 0 transzparencia és fehér kiírás....gondolom ez a legrosszabb akkor neki ? :F akkor loading screen is mind1? a kikapcsolás lenne a legjobb egy idő után? (contrast,brightness is mind1, h mennyin van amúgy?)

(#79440) bucsher válasza DoxaM (#79439) üzenetére


bucsher
őstag

2-3 órát simán bírnia kell, ha már nem bejáratós a tévé. Csak ne mindennap ezt kapja. Vagy legalább közben kapjon mást is. Foci vébét, tourt, olimpiát végignéztem gond nélkül.
Contrast brightness sokat segít, ha lejjebb veszed, de akkor már a látvány sem ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#79441) hunspikey válasza DoxaM (#79439) üzenetére


hunspikey
őstag

Ugye azt kell megérteni, hogy van a ghost ami egy cella túlmelegedés / elektron túltöltöldés eredménye a környező cellákhoz képest, illetve van a beégés ami meg aránytalan foszfor degradáció, elhasználódás miatt látható. Az első végül is eltűnik, mert a fénykibocsájtó foszforod még rendben van - csak a cellának kell rendeződnie. Ez bekövetkezik előbb utóbb. Általában legalább annyi idő kell mint amennyi idő alatt kialakult, néha több. Ami nagyon sokat segít, ha esti kikapcs után rögtön a hideg panelen fehérmosással kezdesz. De azonnal.

Sajnos egy nagyon makacs hófehér karika pl - elég ha kint van 2 órát abból ghost lesz - ilyenkor érdemes benyomni egy 16:9-es filmet és kajakra húzott kontraszttal megnézni. Nekem ez azonnali segítséget adott amikor egyszer a VT60-am beghostolta a Csingiling BD nyelvválasztó menüjét. Azt hittem agyfaszt kapok, mert Slovanski felirat volt minden arcon utána :D :D De fehér panel drivval, 100-as kontraszttal letoltam egy Batman-t és kész nyoma se volt.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79442) DoxaM


DoxaM
aktív tag

köszi srácok :R
akkor megfelelő praktikákkal meg odafigyeléssel elbír végülis 2-3 órás játékot néha :)

(#79443) M_AND_Ms válasza DoxaM (#79442) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Annál több nem is egészséges egy huzamban. Nekem játék még nem ghostolt.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.