Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79551) Dexar007 válasza DoxaM (#79550) üzenetére


Dexar007
veterán

Nem csodalkozunk.Azt a d550-et jo par lcd is elpicsazza. ;]

Give me your cum,bull!

(#79552) DoxaM válasza Dexar007 (#79551) üzenetére


DoxaM
aktív tag

jaja, és a személyeskedés mennyiben releváns a technológiára és annak jövőjére? (vagyis plazma esetében múltjára...)

(#79553) balisz válasza DoxaM (#79550) üzenetére


balisz
senior tag

Szerintem te nagyon jól mutatod hogy egy normális átlag felhasználó hogyan gondolkozik a témáról és nincs is ezzel semmi baj.

Én nem a moziélményre mint moziba járásra gondoltam, hanem a vetített kép jellegére. Egy plazma sokkal közelebb áll hozzá mint egy LCD. Ez a legtöbb ember számára már kapásból egy nehezen megfogható dolog. A klasszikus moziélmény vitát meghagyom azoknak akiknek nagy az igazságérzete és sok szabadideje van értelmetlen kommentek írogatására. :)

Tényleg ne vedd személyeskedésnek, de egy Samu D550 nagyon távol áll egy Pana ST50-től. Persze aki nem érzékeny a különbségekre annak aztán szinte mindegy. Teljesen rendben van az is hogy valaki bármilyen megjelenítőn tud filmet nézni, ő legalább mindig a filmet és nem pedig a megjelenítő eszközt nézi. Én viszont sajnos látom a különbségeket, azt is megmondom 3 másodperc után hogy egy film (kb.) milyen digitális kamerával lett felvéve a film és zavar ha például a Holtodiglannál nem a megfelelő képprofil van kiválasztva. Lehet hogy beteges, de ez van, nem tudok vele mit csinálni. Inkább veszek egy olyan tévét amivel együtt tudok élni minthogy feleslegesen idegesítsem magam azzal ami számomra nem megfelelő, de mégsem érzem úgy hogy ezért felsőbb rendű vagyok. Az a baj hogy az internet népe úgy védi az igazát mintha az élete múlna rajta. Itt is egyesek úgy beszélnek az LCD-ről mintha a Sátán tárgyi megtestesülése lenne, csak azt nem értem miért. Aki szereti a plazmát az nyugodtan ossza meg a többi plazma kedvelővel, de az LCD-t szidni aztán halál felesleges, mert van más alternatíva (igen, még mindig van!)! De ezt ugyanúgy telefonokra vagy bármi másra is át lehet vezetni, egyszerűen nevetségesek az emberek hogy ezzel töltik az idejüket. Mindenesetre nagyon távol állunk még attól hogy őszintén civilizált és tudatos emberiségnek nevezhessük magunkat. Na de be is fejezem, úgy érzem elkalandoztam egy kicsit. :DDD

(#79554) Gabor970 válasza Dexar007 (#79551) üzenetére


Gabor970
addikt

Ez erős túlzás véleményem szerint... sőt.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79555) Ijk válasza balisz (#79548) üzenetére


Ijk
nagyúr

Én látom és még rengeteg ember így van ezzel. Ha te megveszel egy többszázezres közép vagy felsőkategóriás tv-t akkor nem nagyon vagy hajlandó kompromisszumra. Az hogy legyen egy moziszerű 24p-d, nem is értem hogy nem lehet elvárás egy házimozi megjelenítőnél.
Ha belerakják a BFI-t, akkor majd nem kötök bele én sem. Amíg nincs benne BFI, csak interpoláció addig meg bele fogok, ilyen egyszerű ez.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79556) balisz válasza Ijk (#79555) üzenetére


balisz
senior tag

Jogos, ha ennyibe kerül akkor elvárná az ember hogy minden hasznos funkciót belepakolnak. Én is arra gondoltam ha már beleteszik a BFI-t akkor nem látni majd sok különbséget mozgásmegjelenítésben. Persze a klasszikus sample and hold az nem alkalmas mozgókép megjelenítésére, maximum Excel tábla húzogatására.

Valamilyen morbid módon egyébként lenyűgöző hogy a tévégyártóknak sok-sok év alatt sikerült viszonylag értékelhető tévét csinálniuk az LCD technológiával. Mi lett volna ha a plazmába és más értelmes technológiákba fektetik ezt az energiát? De ez már az élet egyik nagy megválaszolatlan kérdése marad. :)

(#79557) bucsher válasza balisz (#79556) üzenetére


bucsher
őstag

Az mindegy, így volt több hasznuk rajta, így törvényszerűen ezt az utat kellett választaniuk.

In the pipe - five by five!

(#79558) Ijk válasza balisz (#79556) üzenetére


Ijk
nagyúr

LG, Samsung, Pioneer-Panasonic azért rengeteget tettek bele a plazma technológiába.
A 4k miatt gyorsan kellett reagálni, mivel közép és felső kategóriában mára alapelvárás vásárlói részről az UHD, így a szűk plazmás, videofil piac önmagában nem tartotta volna el a technológiát. Plazmából 4k felbontás pedig valahol 84, de inkább 100"-os képátlóval megoldható, az meg finoman szólva sem tömegcikk kategória.
Remélhetőleg előbb-utóbb megjelennek a BFI-s OLED-ek, ha az LG nem, akkor másik gyártónál majd ráállnak erre a szempontra is. Sajnos előbb vennék egy LCD-t BFI-vel a gyenge kontraszt ellenére, mint jelenlegi OLED-et. Persze szerencsére nincs ilyen gondom amíg kitart az ST50-em.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79559) balisz válasza bucsher (#79557) üzenetére


balisz
senior tag

Persze, értem én, csak érdekes lett volna látni meddig jutott volna a Pioneer a plazmával, ami már 2009-ben gyakorlatilag hozta a Pana csúcs képminőségét. Ehelyett nézhettem hogy fejlődik az LCD...

(#79560) DoxaM válasza balisz (#79553) üzenetére


DoxaM
aktív tag

jó, de ennek semmi köze ahhoz, hogy az átlagfelhasználóknak mik a szempontok (nem mellesleg anno, dm-fan is jókat írt egyébként a d550-ről, azt meg senki sem gondolhatja, hogy egy továbbfejlesztett csúcs pio-val vetekedhet samsung belépő, de ez alapján személyeskedni is elég egyszerű), és eredendően ezek a szempontok és átlagfelhasználók meghatározzák egy márka jövőjét, bevételét....ebből indultam ki, ehhez semmi köze az én plazmámnak (csak aki p0csméregetni akar).
..és szerintem bőven logikus az, h ha megérné tömegbe (vagy rétegeknek nagy pénzért) nyomni, akkor még mindig a polcokon lenne a plazma. high- end luxus cikkeket meg jól tudjuk, hogy kik tudnak csak készíteni...akiknek a image fontos és nem bánják, hogy ha buknak az üzleten rendesen, de ők a legjobbak. nekem nincs hivatalos infom, h pl. a samu miért nem nyomja valójában plazmát és miért lett egyébként zsákutca ez a technológia -és miért oledet fejlesztenek-, csak logikusan azok, amiket leírtam. de ez meg saját vélemény. másnak meg nyilván lehet az, h mer' hülye az átlagjúzer és mer' nem kell neki a minőség és kényesség...ezzel is egyet tudok érteni egyébként....de sztem meg súlyozni kell, kinek mi a fontos.

egyébként számodra mi az autentikus moziélmény?érdekelne....nem lehet az, h a moziélmény is inkább a 2.5-3 méteres projis átlóval tud "azonosulni"? ha választanod kellene egy 4k-s proji meg egy 150centis plazma közül? nos? :)

(#79561) balisz válasza DoxaM (#79560) üzenetére


balisz
senior tag

Mégis hogy lehet azzal személyeskedni hogy valakinek milyen tévéje van? Aki ezt annak veszi az meg is érdemli. És írtam én olyat hogy az átlag júzer hülye? Szerintem pont hogy azt írtam hogy teljesen érthetőek az ő indokai is, de akkor értsük meg a másik oldalt is.
Persze, ha megérné, akkor még gyártanák, ez egyértelmű. Átlagfelhasználónak ott az LCD, a megszállottaknak a projektor. Nagyon kevés ember maradt aki plazmát akar venni. Én mindig is azt mondtam hogy híradó meg Barátok Közt nézésre pazarlás a plazma, arra tökéletes az LCD is már.
Samsung meg azért gyártott leginkább plazmát hogy megpróbáljon minél több potenciális vevőt elszippantani a Panasonic-tól. De ők legalább jó plazmákat csináltak, nem úgy mint pl. az LG.
Szerintem teljesen mindegy hogy az én szempontomból milyen az autentikus moziélmény, nem is erre gondoltam. Nem is mozi, hanem a filmélmény szót használtam. De ha mondani kell valamit akkor azt mondom hogy a valódi mozi az. Persze attól függ milyen, mert ott is van szórás. Szóval inkább projektor mint plazma. De jelenleg nálam nem megoldható normálisan a vetítés, a JVC projik amik érdekelnek pedig sokkal drágábbak mint a GT60 volt. :)

(#79562) Norbi 72 válasza DoxaM (#79560) üzenetére


Norbi 72
veterán

ha választanod kellene egy 4k-s proji meg egy 150centis plazma közül?

Én a projit választom. ;]

(#79563) Dexar007 válasza Norbi 72 (#79562) üzenetére


Dexar007
veterán

En mindkettot,de a proji nem negykas. ;]

Give me your cum,bull!

(#79564) Jim-X válasza balisz (#79561) üzenetére


Jim-X
őstag

Hat errol csak annyit, hogy nekem filmelmeny volt anno megnezni egy VHS-t az Orion 50centis Tv-n... :K :R

A játék az nem játék!

(#79565) Norbi 72 válasza Dexar007 (#79563) üzenetére


Norbi 72
veterán

Akkor meg miről beszélsz??? ;] :P :DDD

Ne terelj.. :N

[ Szerkesztve ]

(#79566) bucsher válasza Jim-X (#79564) üzenetére


bucsher
őstag

Most mondják a rádió reklámban hogy a 15"-os full hádé dolby surround notebook elhozza a moziélményt. Erről ennyit :))

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#79567) cszn válasza Ijk (#79558) üzenetére


cszn
őstag

Egyik barátomat nézve, aki a 5. cserekészülékében (tehát a 6. tv ami nála jár) találta meg az elfogadható szintű felhősödést, hát én most nem nagyon vennék LCD-t. :U Remélem nem is vesz rá a kényszerűség.
Sony 55W808 egyébként.

(#79568) #49155328 válasza bucsher (#79566) üzenetére


#49155328
törölt tag

30 centiméterről nézve. :))

(#79569) hunspikey válasza DM-Fan (#79541) üzenetére


hunspikey
őstag

A teljes tökéletesen fullos válasz érdekében tegyük hozzá, hogy a panáknál a pro módokat lehet korlátlanul tekerni normál menüből csak ugye nem tudod hogy mit hová - mert a szemed (illetve senki szeme) ehhez nem elég. VSUS értéket drive hibákra, illetve a gyári módok WB balanszát viszont csak szervízmenüből lehet, ez mondjuk 60-as szériánál hülyeség, viszont 50-esnél igen is van létjogosultsága, mert ott közép drive-al megy a gyári THX viszont cserébe full pirosas alapból (hogy így hogy lehet THX az ne kérdezzétek meg) - és nem mindenki boldog ezek után azzal hogy a pro mód szabadon tekerhető (sötét drive-al megy kötelezően az 50-es szériánál a 1.624-es FW-től felfelé)

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79570) DM-Fan válasza hunspikey (#79569) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Igen, ez valóban így van! Egyébként ebből is látszik, hogy mennyit is ér egy THX-Certified plecsni.

Get Moded!

(#79571) oil120 válasza Ispy (#79543) üzenetére


oil120
senior tag

Teljesen igazad van, annyit ér amennyit adnak érte.
A 42GT60 kifutó ára 150k körül volt, mégis 200-ért adtam el és nem kellett sokáig árulnom, mivel van olyan réteg aki tudja értékelni.

(#79572) oil120 válasza hunspikey (#79569) üzenetére


oil120
senior tag

Az 50STW60-at szeretném én is egyszer bekalibráltatni. Ezt csak a János végzi?
Az ST60 más kijelzőt használ mint a GT60?

[ Szerkesztve ]

(#79573) balisz válasza oil120 (#79572) üzenetére


balisz
senior tag

Valószínűleg főleg az elektronikában vannak eltérések az adott széria modelljei mögött (ZT-t nem idevéve), de az is okozhat látható differenciát. Miért kérdezed?

(#79574) Pro Koryak válasza oil120 (#79571) üzenetére


Pro Koryak
addikt

az inkább 42st60 lehetett, de talán még az is drágább volt!!!

(#79575) balisz válasza Pro Koryak (#79574) üzenetére


balisz
senior tag

Én is meglepődtem, de Edigital-on annyi volt! :Y

(#79576) tobias40


tobias40
veterán

Laptop-ról,androidos telefonról hogyan tudom wifin átküldeni a képet a tv-re?55STW50

Van ez az ingyenes HBO reg,és jó lenne nem a laptop kis képernyőjén nézni a filmeket..

erről van szó ha vkit érdekel.. :C

Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

(#79577) Pro Koryak válasza balisz (#79575) üzenetére


Pro Koryak
addikt

nyugi, ott valami elírás lesz, ebből kiindulva a 42st60 utolsó ára meg 100e volt mi? :N

(#79578) balisz válasza Pro Koryak (#79577) üzenetére


balisz
senior tag

Miért ne lehetne? Rajtuk maradt pár darab aztán inkább leakciózták.

(#79579) CheGhost válasza Pro Koryak (#79577) üzenetére


CheGhost
aktív tag

Tavaly az utolsó pár darab 42GT60-ból szemezgettem, annak a kifutó ára 240-250e Ft- volt. Az említett oldalon annyiért biztos, hogy nem vett senki ilyen tv-t.

szerk.: Főleg azért, mert szeptemberre szerintem nem is volt már az országban. Én június végén is alig találtam.

[ Szerkesztve ]

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

(#79580) balisz válasza CheGhost (#79579) üzenetére


balisz
senior tag

Hát ezt biztosan csak akkor tudnánk megmondani ha minden hazai 42GT60 tulajdonost megkérdeznénk.Egyébként már úgyis teljesen mindegy.

(#79581) Pro Koryak válasza balisz (#79580) üzenetére


Pro Koryak
addikt

pont hogy év végére még emelték is az árakat mindenhol, mivel ez volt az utolsó pana plazma széria!

(#79582) balisz válasza Pro Koryak (#79581) üzenetére


balisz
senior tag

Hát én ugyan sehol nem láttam áremelésest, pedig figyelemmel követtem az árak alakulását. Tényleg kíváncsi vagyok hol láttál ilyet. Biztos rendes, megbízható boltokról beszélsz?

(#79583) oil120 válasza balisz (#79573) üzenetére


oil120
senior tag

Azért, hogy vajon az ST60 kijelzője mögé, be lehet-e tenni a GT60 maint, y és z sus-t?

(#79584) DM-Fan válasza oil120 (#79583) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Én ezzel nem kísérleteznék!

Get Moded!

(#79585) hunspikey válasza oil120 (#79572) üzenetére


hunspikey
őstag

Az, hogy a kijelző más-e szerintem örökre titok marad - én egyébként azt gyanítom, hogy nem más. Egyedül a VT60 illetve a ZT60 kapott ujabb panelt - itt a vörös foszfor fejlődött az összes egyéb addigi és abban az évben a kisebb modellekhez képest.

Ami a lényegi különbség, az a drive elektronika - ebből fakad az árnyalás illetve a focus field drive sebesség is. Dither minőség is.

János nagyon jó munkát végez - nálam asszem eddig 3x járt mindig kiváló munkát végzett - kicsit lassú folyású ember - de ez az ő szakmájában még előny is. Készülj, hogy kb 2 óra és ajánlott este csinálni. Nagyon szép képet kalibrált nekem - ami alapján én egyedi esetekre eltértem - kicsit úgy mintha ott lettem volna a rendező mellett és bele szólhattam volna. (DM már tekergeti a pacemakerét - :DD ) Nem baj - van kalibrált profilom, van egy kicsit alul szaturált profilom illetve van egy élénk profilom is.

Hajrá!

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79586) balisz válasza hunspikey (#79585) üzenetére


balisz
senior tag

Hát én ebben a vörös foszfor dologban erősen kételkedem, egy normális magyarázatot sem olvastam róla. Az 50 colos GT és VT60 pedig gyanúsan pont ugyanúgy viselkedik (pl. piros foltosodás, nagyon enyhe uniformitás probléma) és ugyan olyan pontosan be lehet állítani őket. Ott még lehet hogy az elektronika is egyezik. Ha valaki felajánl egy GT60-at és egy VT60-at akkor szétkapom és megpróbálom leellenőrizni a dolgot örömest! :D

(#79587) Gigi01 válasza CheGhost (#79579) üzenetére


Gigi01
őstag

Én is akkoriban rá voltam állva,biztos,hogy annyiért ment,amit te írsz.Az ára nekem jó lett volna,csak a méret.Béci is a GT60-at ajánlotta,de az 50-es méretben már jóval drágább volt.Így lett az 50ST60.(290)

(#79588) Gabor970 válasza Gigi01 (#79587) üzenetére


Gabor970
addikt

erről az jutott eszembe, hogy nem a 118 kilóm a probléma, (ami már 15-el kevesebb mint a nyári 133) hanem hogy nem vagyok 192 centi helyett 210 centi magas. :D

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79589) hunspikey válasza balisz (#79586) üzenetére


hunspikey
őstag

Ez egy érdekes felvetés - több külföldi lap is azt írta, hogy nem annyira narancsos a teli piros, Konkrétan le írták, hogy jelentős a piros ábrázolása az 50-es szériához képest. Magyarul a gammutja jobb a piros csatornának. Ki kéne próbálni - de erre elég kevés sansz van lássuk be.. :(

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79590) hunspikey


hunspikey
őstag

Lejárt a szerk idő, szóval új post - sorry. Szóval az egésznek meg az mond jelentősen ellent, hogy már a VT50-et is lehetett hibátlanra kalibrálni ahhoz meg az kell, hogy tegye már a pirosat a helyére - nem? Na mindegy - marketing bullshit - ismerjük...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79591) tobias40


tobias40
veterán

erre vki tudna segíteni?Vagy nem megoldható helyi hálón a kép kiküldése a tv-re?

(#79592) Pro Koryak válasza balisz (#79582) üzenetére


Pro Koryak
addikt

pl 50gt60 ~350e volt majd az utolsó darabokat már ~370-390-ért adták, ediginél is.
itt a fórumon is ment a találgatás, mennyire fognak leesni a kifutó árak, aztán jócskán emelkedtek.
szóval az a 150e ft-os ár csak kamu vagy tévedésből, beetetésből lett kirakva.

(#79593) DM-Fan válasza Pro Koryak (#79592) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De itt 42GT60-ról van szó. Igaz, szerintem az se volt sose 150 eFt, inkább egy százassal több!

Get Moded!

(#79594) Xmodule


Xmodule
őstag

Már vagy 2-3 éve megvan az 50UT50 esem és eddig semmi gond nem volt. Most hétvégén elkapott a gép szíj kicsit (NFS játék ps4 en, kb 6oran at. Aztan ma észre vettem fehér háttérnél hogy bizony a jobb alsó sarokba a km óra mutatója bele égett :'(. Ezt a fehér mosás opciót próbáltam de nem tudom segít e. Amúgy több helyen is van beeges főleg ahol a filmek felirata szokott lenni ott van két vízszintes csík. Mit tudnék csinálni?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#79595) MasterMark válasza Xmodule (#79594) üzenetére


MasterMark
titán

6 óra alatt nem lett az beégve csak erősebb ghost.

Feliratot a filmen, vagy a fekete részen szoktad?

Switch Tax

(#79596) kenguru99 válasza Xmodule (#79594) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Használd teljes képernyős 16:9-es tartalmakkal.. Jó eséllyel ki fog jönni. Nekem néhány forma1 futam és edzés után okozott makacs ghostot az f1 logó. 130 óra után tünt el teljesen.

[ Szerkesztve ]

(#79597) balisz válasza Xmodule (#79594) üzenetére


balisz
senior tag

Ahogy előttem is mondták, ennyi idő alatt esélytelen hogy beégett volna, csak ghost lesz. Én személyesen nem ajánlom a fehérmosást, feleslegesen elpazarolt idő, teljes képernyős tartalmat kell nézni.

Volt nekem is olyan plazmám aminél ghostolt a felirat, de seperc alatt el is tűnt, nem aggódnék túlságosan emiatt sem.

(#79598) Xmodule


Xmodule
őstag

Köszönöm a válaszokat. Kicsit meg vagyok nyugodva. :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#79599) somi55 válasza tobias40 (#79591) üzenetére


somi55
csendes tag

Úgy látszik,marad a HDMI kábeles átvitel. Nem gondoltam volna, hogy ennyire gagyi a képminőség.

(#79600) sambenez válasza somi55 (#79599) üzenetére


sambenez
addikt

A képminőség a HBOGO esetén a netkapcsolatodtól is nagyban függ.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.