Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79951) DM-Fan válasza balisz (#79950) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Régen lehet, de a mai világ már más, nagyon felgyorsult. Percek alatt tud leíródni egy tőkeerős, nagy múltú vállalat is nullára, mert az emberek már nem olyan türelmesek, mint régen, a konkurencia pedig felfal elevenen. Ha nem elégít ki egy szolgáltatás/nem kapok meg valahol egy terméket, nem fogok várni, megyek a következő versenyzőhöz, akik közül több is van és egymás alá is ígérnek. Ráadásul mint tudjuk, a Netflix-nek megvannak az "ingyenes" alternetívái, így ez a jelenlegi formájában halva született vállalkozás.

Get Moded!

(#79952) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#79949) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Kb negyedévente megjelenik rá egy-egy új app (sok kelet-európai is - pl magyar Tarr Kft tévés appja), tehát van aki kezeli.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#79953) DM-Fan válasza M_AND_Ms (#79952) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ámen! Nem igazán követem, két App van, amit használok a VT60-on nap, mint nap: a Skype és a Youtube. A többi maximálisan hidegen hagy! Látom, amikor szökőévente egyszer belépek a szoftverek közé, hogy ott van sticker-ben a Market-nél, hogy van új App, de még sosem néztem meg, mik azok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79954) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#79953) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Hasonlóan vagyok én is, annyiban másképp, hogy megnézem mi az az új. Így megnézném ezt a Netflixet is.
A torrentes avi, divx letöltőket kielégítheti, de a torrentes BD letöltőket nem.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#79955) balisz válasza DM-Fan (#79951) üzenetére


balisz
senior tag

Például? Nem kötözködni akarok, csak úgy látom hogy ha netán egy év múlva a Netflix elkezdene egy reklámhadjáratot azzal hogy mennyi film meg sorozat érhető el náluk magyarul, és még a csapból is ez folyna, akkor az emberek nagy részét egyáltalán nem érdekelné hogy mi is volt az indulásnál. És a Netflix elég nagy név lesz akkor is hogy ezt megtegye. Csak nézd meg a Star Wars példáját. Talán értéketeken szemét lett?

(#79954) M_AND_Ms:

Az első felével a kijelentésednek le is fedted a tartalomfogyasztók túlnyomó többségét. Ismerek olyat aki internetes stream-en (nem legális fajtára kell gondolni) nézi a sorozatokat és a filmeket!!! Egészen hihetetlen az emberek mit nem képesek nézni a HD képmegjelenítőkön! :Y Ehhez képest a Netflix már egyáltalán nem is rossz!

[ Szerkesztve ]

(#79956) Ispy válasza DM-Fan (#79949) üzenetére


Ispy
veterán

Nekem sosem volt vesszőparipám, ha egy 720 bdrip minőségét nem tudja hozni, akkor nem lesz nálam alternativa. A magyar hangról és feliratról még le is mondanék.

Egyébként meg rengetegen néznek a mai napig divixet, de a divixet angolul néző emberek halmaza szerintem igen csekély, sokan még szinkron nélkül sem néznek meg egy filmet (ami egyébként elég nagy baj).

Azért amikor benyomtam a gravitációt és egy blokkos, pixeles űrhajót láttam, homályos űrrel, meg paca űrhajosókkal, na ez azért gáz, ez 1999-es szint.

Egyszer valaki vehetné már a fáradtságot és csinálhatna egy letőltös box változatot, akár még a torrent is maradhatna, és akkor tényleg mindenki azt tölt, amit akar.

Jelenleg amig megvacsorázom lejön egy film, és nem kell a stremmel szenvedni, szerintem inkább ez lenne a jövő.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79957) balisz válasza Ispy (#79956) üzenetére


balisz
senior tag

De az emberek nem akarnak addig várni amíg lejön a film, minél gyorsabban akarják a tartalmat, ami érthető is. A Netflix ajánl is neked filmet meg sorozatot, amit rögtön meg is nézhetsz, ezért is olyan additív (már ott ahol van rá tartalom). Ha meg kéne várni amíg letölti akkor addigra az emberek nagy része el is vesztené az érdeklődést. A letöltős változat meg meg már létezik, nagyon sokan is használják nagy megelégedéssel. :D

Egyébként meg nem értettem soha hogy miért nagy baj ha valaki szinkronosan néz filmet vagy hogy nem hajlandó angolul vagy feliratosan nézni. A magyar az anyanyelvünk, természetes hogy a legtöbben úgy tudják a legtöbben beleélni magukat. Az olvasás meg valamilyen szinten úgyis eltereli a figyelmet, én is kigyomláltam már a nézési szokásaimból. Vagy szinkronosan vagy angolul nézem. Szóval megértem azokat akik nem tudnak angolul és inkább a szinkron mellett teszik le a voksukat. Persze a magyar hangsáv hangminősége rosszabb mint az eredetié, de szerintem itt mindenki tudja ez mennyire érdekli az átlagos felhasználót. :)

(#79958) DM-Fan válasza balisz (#79955) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Csak nézd meg a Star Wars példáját. Talán értéketeken szemét lett?"

Az új Star Wars-szal inkább nem példálóznék, bár igazából tulajdonképpen igazad van, mert tökéletes analógiája a jelenlegi magyar Netflix-nek: aranyfüsttel lefújt szar! Igen komoly SW-rajongó vagyok kora gyermekkorom óta, de az Episode VII-re konkrétan a mozijegy árát sajnálom így utólag. Még az oly sokat szidott Episode I-nél is bugyutább film, tele logikai bukfencekkel, ellentmondásokkal, irritáló karakterekkel és önmagukat meghazudtoló klasszikus hősökkel. Technikailag jó volt (mondjuk a Netflix-ről jelenleg még ez sem mondható el), bár abban sem láttam semmi olyat, amitől hátast kellett volna dobni, de a tartalom... Szánalom az egész, de ettől még a nép kajálja (bár mondjuk a kezdeti 9 fölötti pontozása már "csak" 8.5-ön áll IMDB-n, ami szerintem talán a leginkább túlértékelt, leginkább irreális pontszám az adatbázisban, méltatlan).

Szóval nekem ezek után jöhet akármilyen marketing az Episode VIII kapcsán, kétszer is meg fogom gondolni, hogy beüljek-e rá - de egy biztos, nem fogok úgy sietni vele, mint most decemberben, hogy kb. a második nap megnéztem a filmet. A Netflix felé sem fogok kapkodni egy év múlva se, ha brutális marketing-hadjáratba kezdenek, hogy "most már van magyar felirat is ám!". Hurrá. Szerintem más sem fog kapkodni utána. Ne legyen igazam, de úgyis az lesz!

Ispy: "Egyszer valaki vehetné már a fáradtságot és csinálhatna egy letőltös box változatot, akár még a torrent is maradhatna, és akkor tényleg mindenki azt tölt, amit akar."

egyetértek, de szerintem ez az a szolgáltatás, ami soha nem fog megvalósulni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79959) erik365 válasza DM-Fan (#79958) üzenetére


erik365
aktív tag

Eddig is túléltem netflix nélkül, valahogy megoldom ezután is ;]

1.4 T-jet M32

(#79960) DM-Fan válasza erik365 (#79959) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem azt mondom, hogy nem lehet soha jó szolgáltatás belőle itthon, de jelenleg ez a helyzet.

Get Moded!

(#79961) balisz válasza DM-Fan (#79958) üzenetére


balisz
senior tag

Csupán üzleti szempontból értettem, nem pedig a minőségére. B De egyetértek, még az előzménytrilógiában is sokkal több kreatív munka volt mint ebben. A hangulat viszont szerintem meg volt, és azért lássuk be, az eredeti Star Wars (Egy új remény) is elég bugyuta volt. Szóval a nép azt kapta amit akart. És ez a baja sokaknak: PONTOSAN ugyan azt, semmi meglepetés nem volt benne. Oldalakon át tudnék még írni arról hogy ez milyen rosszat tehet a jövőbeli kreativitásnak és mennyire ellenszenves számomra a Disney hozzáállása, de azt hiszem ez nem ide való. :)

(#79962) Ispy válasza balisz (#79957) üzenetére


Ispy
veterán

Nem baj, csak ezzel konkrétan beszűkíti a saját lehetőségeit, mert egyébként a filmek 99%-a angolul forgatott film.

Meg én szeretem az eredeti hangjukon hallani a színészeket.

De bajnak nem baj, ha valaki csak szinkronnal néz filmet, de utána ne hüppögjön senki, hogy netflix konkrétan sz@rik a magyar szinkronra, mert nem vagyunk tényező a piacon.

Az emberekről meg megvan a külön véleményem, amikor hatalmas arrcal megveszi az 50'-os tévét, aztán divixet néz rajta :U

Az új SW meg tipikusan beleesett abba a hibába, mint a mai filmek általában, hogy nem egy részre tervezték, hanem eleve folytatásra, szóval ez a 2 óra egy normális film esetében a bevezetés lenne.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79963) DM-Fan válasza balisz (#79961) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem az Új remény egyáltalán nem volt bugyuta: mindennek megvolt az oka, logikusan volt felépítve a történet, kidolgozottak voltak a karakterek, illeszkedett az egész film a kánonba, helyén volt minden.

Az Episode VII-nél viszont az egyik sztorielem nagyobb blődség, mint a másik, a karakterek egyenesen idegesítőek, a régi nagy nevek pedig súlytalanok és ostobák. Hiába jó technikailag a film, hiába dolgozott J.J. makettekkel, hamis illúziót kelt, a hangulat valójában a nosztalgiafaktorból ered, de el is hal, mert annyira fájdalmasan gyenge a sztori (amely fő sarokpontjait tekintve ráadásul egy az egyben az Új reményt koppintja, mintegy biztonsági játékként) és annyira együgyűek a karakterek és azok dialógjai, hogy ilyet leginkább a Die Hard 5-nél éreztem utoljára, amikor komolyan gondolkodtam, hogy felállok a film felénél, kimegyek a pénztárhoz és visszakérem a mozijegy árát.

Ispy: "Az új SW meg tipikusan beleesett abba a hibába, mint a mai filmek általában, hogy nem egy részre tervezték, hanem eleve folytatásra, szóval ez a 2 óra egy normális film esetében a bevezetés lenne."

Az a baj, hogy ezt hiába tervezték több részesre, ha ez a történet megalapozása, akkor inkább nem vagyok kíváncsi annak kifejtésére.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79964) balisz válasza DM-Fan (#79963) üzenetére


balisz
senior tag

Én is nagyon szeretem az első részt, de azt állítani hogy kidolgoztattak lennének benne a karakterek az erőteljes túlzás. Ha a további részek nem lettek volna akkor semmit nem tudunk meg róluk. Legfeljebb Han Solo, és Obi-Wan nevezhető abban a filmben (valamennyire) kidolgozott karakternek. Ezt a színvonalat az új rész is hozta. Az tény hogy az üzleti modell miatt nem érződik teljes értékű filmnek, de el is érték a várt hatást, a legtöbben már rögtön nézték volna a következőt. A legnagyobb különbség a kettő között szerintem annyi hogy míg az első rész önmagában is megállja a helyét, ez olyan mint egy sorozat pilot-ja. De hát ízlések és pofonok.

Egyébként tényleg érdekel, szerinted melyik sztorielem blődség? Mert éppen az a baj hogy semmi érdemleges nem történt. Ami meg blőd volt benne az ugyan úgy az előző részekben is benne volt, legfeljebb egy kicsit jobban előadva.

[ Szerkesztve ]

(#79965) DM-Fan válasza balisz (#79964) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A jelenlegi filmmel nem az a baj, hogy elnyújtja a sztorit - ez a klasszikus trilógiának sem volt felróható, én magam nem is róttam fel az újnak sem. Az Episode IV igenis kidolgozott volt, logikusan fel volt építve, szépen megágyazott mindennek. Miért blőd a jelenlegi Episode VII? Melyik része blőd? Kérlek alássan, úgy az egész:

FIGYELEM, SPOILER ALERT!

[SPOILER]
Ugyebár 30 év telt el a Jedi visszatér óta. Mit látunk? Hőseink, akik 3 filmen és több éven keresztül küzdöttek a birodalom ellen, kvázi nem jutottak sehova, sőt, tulajdonképp agonizálnak: Luke ugyebár - szokásához híven - megbukott, mint Jedi: befuccsolt az általa alapított iskola, legjobb barátja gyermeke pedig olyannyira kicsúszott a kezéből, mint ahogy anno Anakin Obi Wan-éből és átállt a sötét oldalra. Ezért mit csinál Luke: picsogva száműzetésbe vonul és ki sem dugja az orrát onnan. Már nettó faszság!
Hol teszi mindezt: senki nem tudja, egy titkos helyre vonul el, ami persze egy térképrészleten jelölve van, de az olyan hihetetlenül értelmezhetetlen, hogy senki nem tudja kiegészíteni és elhelyezni azt az univerzumban (bah, már ma ott van minden tini telefonján a teljes világtérkép hangos navigációval), csak a rejtélyes módon a legjobb pillanatban felébredő R2D2 tudja azt kiegészíteni a memóriájában levő térkép maradék 95%-ával (az hogy került oda és milyen indíttatásból ébredt épp fel standby-ból épp most)?

Ha már itt tartunk: megint egy droidban kellett ugye elhelyezni az infót, azt megint hányattatott sorsra ítéljük, amit megint egy fő karakternek szánt személy talál meg, aki egy olyan, öreg motoros személy pártfogásába kerül, aki majd meghal aközben, hogy újra fel kell robbantani egy halálcsillagot egy maroknyi lázadó segítségével? Nem ismerős a történet egy kicsit???!!! :W

Továbbmegyek: a szaros lázadók 30 év alatt csak odáig jutottak, hogy egy fél tucat X-Wing-jük van? Leia és a többiek mi a szart csináltak eddig? Leia egy súlytalan, gyenge karakter lett, miközben TÁBORNOKI rangban tetszeleg. Egyetlen normális döntése sem volt egész film alatt. Aztán ez a gyenge vezető és a fél tucat X-Wing mégis elég lett ahhoz, hogy egy újonnan felépített, még nagyobb, még modernebb halálcsillagot likvidáljon, amire persze megint terveztek egy kikapcsológombot (visszalépve a Jedi visszatérhez képest, ahol legalább már belátták, hogy azt egy külön bolygóra helyezik le, biztos helyre) és ezáltal sebezhető volt az egész. :W

Aztán ott van a Tesco-gazdaságos Darth Vader, vagyis Kylo Ren, aki ugyebár már hosszú évek óta arra készül, hogy a sötét oldal segítségével az Új Rend élén eltiporja a köztársaság maradék erőit, uralja az erőt és bár gyötrődik, mint a nagyapja tette, de kellően erős. Na, ehhez képest ön Rey és ugyan életében először fog fénykardot, most jött csak rá, hogy vele van az erő (amihez Luke-nak - feltételezhetően az apjának - legalább 3 film is kevés volt), de lazán lenyomja a sötét urat, mint Gizike a rajzszöget. :W

Komolyan, Han Solo és Leia karakterét minek kellett visszahozni? Hogy lássunk két nyugdíjast a vásznon? Semmi de semmi szerep nem jutott nekik: nem tudtuk meg, hogy mitől keseredtek meg, hogy miképp tudott a fiuk ellenük és a lázadók ellen fordulni, hogy mi történt velük 30 év alatt. Egyáltalán, egyetlen normális dialógjuk nem volt sem egymással, sem senki mással. Han Solo karaktere konkrétan irritálóbb és fölöslegesebb volt, mint Indy-é a negyedik Indy-filmben.

A rohamosztagos srác és a pilóta Oscar Isaak karakterének fölöslegességét már ki sem emelném.

[/SPOILER]

Folytathatnám hosszasan, de minek? Nem elég ennyi?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79966) balisz válasza DM-Fan (#79965) üzenetére


balisz
senior tag

Látod, erről beszéltem, ezeknek a nagy része az előző részekben is megtörténtek! Az egyszerűség kedvéért csak a kiemelt részekre válaszolok.

Innentől !!SPOILER!!:

-Az eredeti Star Wars karakterek talán nem vonultak picsogva száműzetésbe? Az utolsó Jedi ott buckalakók ijesztgetésével töltötte a szabadidejét, holott biztos tudta mi folyik a Galaxisban!

-A térképes sztorielem tényleg ritka nagy baromság volt, de az nem volt az amikor egy kicsi lyukba bele kellett lőni és máris felrobban az egész halálcsillag? (ez vonatkozik a halálcsillagos felvetésre is)

-Na látod, ez egy az egyben az előző filmből van!

-Szerintem örüljünk hogy Leia-ból keveset kaptunk, látszik hogy szegény Carrie Fisher már nincs teljesen rendben.

-Kylo Ren még mindig sokkal kidolgozottabb és emberibb karakter mint Darth Vader volt az első részben! Ott ő csak egy mászkáló, eltorzított hangú bádog doboz volt!

-Szerintem ki fog derülni hogy már volt valamilyen előképzettsége a lánynak korábban, de ha mégsem, akkor egyetértek.

-Nekem tetszettek ezek a karakterek, de ez egyéni ízlés kérdése. Leia amúgy meg még súlytalanabb volt az eredeti trilógiában. Az igaz hogy az üzenete indította a sztorit, de utána szerintem egy nagy nulla volt, legfeljebb szép látványt nyújtott a férfiközönség számára.

Spoiler vége

De én sem akarom mindenáron védeni a filmet, tény hogy nagyrészt csak másolás volt, egy két karakter meg kidolgozatlan, de ez érthető, túlvállalták magukat a szereplők mennyiségét illetően. Az Egy új remény pont annyival volt jobb hogy az egy új film volt, ez pedig nem az, megértem azokat akik emiatt csalódottak. De ennek ellenére az eredeti sem a zseniális sztorija és kidolgozott karakterei miatt lett sikeres, hanem az újdonságérzete és a hangulata miatt. Legalább a hangulatot (szerintem, és a többség szerint is) sikerült megtartani. Ez is valami.

(#79967) DM-Fan válasza balisz (#79966) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem:

[SPOILER]
"Az eredeti Star Wars karakterek talán nem vonultak picsogva száműzetésbe? Az utolsó Jedi ott buckalakók ijesztgetésével töltötte a szabadidejét, holott biztos tudta mi folyik a Galaxisban!"

Nem. Obi Wan jól látható céllal volt a Tatooine-on: Luke közelében maradt és készenlétben állt arra, hogy kézbe vegye a sorsát.

"A térképes sztorielem tényleg ritka nagy baromság volt, de az nem volt az amikor egy kicsi lyukba bele kellett lőni és máris felrobban az egész halálcsillag?"

A térképes baklövésre nincs magyarázat, a kis lyukba való betalálást még meg tudom ideologizálni. ;)

"-Na látod, ez egy az egyben az előző filmből van!"

Micsoda? A térképes elem egyáltalán nem, mert ott az eredeti filmben egy komplett üzenet és a halálcsillag tervdokumentációi voltak R2D2 háttértárában, ami teljesen érthetővé tette, miért olyan fontos a lázadóknak.

"-Szerintem örüljünk hogy Leia-ból keveset kaptunk, látszik hogy szegény Carrie Fisher már nincs teljesen rendben."

Én jobban díjaztam volna, ha semennyit nem kapunk belőle sem és Solo-ból sem.

"-Kylo Ren még mindig sokkal kidolgozottabb és emberibb karakter mint Darth Vader volt az első részben! Ott ő csak egy mászkáló, eltorzított hangú bádog doboz volt!"

És pontosan ez kellett ahhoz, hogy Darth Vader egy misztikus, félelmetes karakterré válhasson: ugyanis tulajdonképp az egész klasszikus trilógiában alig tudsz meg róla valamit. Se azt, hogy honnan jött, hogy mit csinált, hogy miként vált azzá, ami. Ettől volt zseniális a karakter, igazi sötét ló. Ezt itt már az első percben elb*szták.

"-Szerintem ki fog derülni hogy már volt valamilyen előképzettsége a lánynak korábban, de ha mégsem, akkor egyetértek."

Nem volt neki: láttuk a látomásában, ahogy (feltehetőleg) Luke kb. 3 éves korában faképnél hagyta a bolygón.

"-Nekem tetszettek ezek a karakterek, de ez egyéni ízlés kérdése. Leia amúgy meg még súlytalanabb volt az eredeti trilógiában."

Csakhogy ott nem is volt ilyen szintű katonai rangban. Egyébként nem volt súlytalanabb: kimenekítette a tervdokumentációt, üzent Obi Wan-nak, majd levezényelte a támadást a halálcsillag ellen. Ezt követően derekasan helytállt a Jedi visszatérben is, mint mezei katona.

"De ennek ellenére az eredeti sem a zseniális sztorija és kidolgozott karakterei miatt lett sikeres, hanem az újdonságérzete és a hangulata miatt."

Szerintem meg az eredeti film már önmagában felsorakoztatott egy csomó érdekes karaktert és a sztori sem volt szokványos. Önmagában is megállt, érthető és értékelhető volt, de ugyanakkor felkeltette a kíváncsiságot az emberben, hogy kik is ezek a karakterek, mi a múltjuk és mi lesz a jövőjük. A mostani film kapcsán teljesen hidegen hagy, hogy honnan kukázták elő ezt az új Sith Lord-ot (miért kellett már itt ellőni, hogy egyáltalán létezik - úgyis tudjuk, hogy egyszerre mindig minimum két Sith van), teljesen hidegen hagy Kylo Ren sorsa, de teljesen hidegen hagyott Han Solo halála is, mert egy ostoba bohócot csináltak belőle, aki majdhogynem járókerettel rohangászik a film első felében a csápos rémek elől - mondhatni meg is könnyebbülsz a halálával, pedig a Birodalom visszavágban arra is összerezzensz, ahogy lefagyasztják, pedig ott meg sem hal.

Hangulatra nekem egyáltalán nem volt Star Wars-os az Episode VII, sajnos nekem a borzongás elmaradt, köszönhetően a korábban már leírtaknak.
[/SPOILER]

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79968) Norbi 72 válasza DM-Fan (#79967) üzenetére


Norbi 72
veterán

Spoiler:

Szvsz HF maga kérte a sorozatból való kiírását,különben még a 9. részben is lövöldözne. :K

[ Szerkesztve ]

(#79969) balisz válasza DM-Fan (#79967) üzenetére


balisz
senior tag

Még pár gondolat, aztán szerintem hagyjuk a Star Wars kibeszélését, tényleg csak az üzleti potenciál miatt említettem.

SPOLIER

"Nem. Obi Wan jól látható céllal volt a Tatooine-on: Luke közelében maradt és készenlétben állt arra, hogy kézbe vegye a sorsát."

Amit írtál Obi-Wan-ról az legfeljebb a későbbi filmekből derül ki! Nem túl fair hat film sztoriját összehasonlítani eggyel szemben, ott kicsit több idő volt a részletekben elmerülni. Én főleg az Egy új reményhez hasonlítottam, hiszen ez is egy trilógia indító rész. De akkor említhetném a bölcs Yoda mestert is, akinek már tényleg nincs semmilyen idealizálható indoka az önkéntes száműzetésre, Luke-nak még lehet a későbbi részekben!

"Nem volt neki: láttuk a látomásában, ahogy (feltehetőleg) Luke kb. 3 éves korában faképnél hagyta a bolygón."

Nem tudjuk pontosan hány éves volt Rey akkor és azt sem ki hagyta ott, csak a háta látszik és egy felszálló űrhajó. Simán lehetett padawan korban.

"...majd levezényelte a támadást a halálcsillag ellen. Ezt követően derekasan helytállt a Jedi visszatérben is, mint mezei katona."

Az előző részekben is legfeljebb állt a valós döntéshozók mellett, te sem gondolhatod komolyan amit írtál! Finn és Po akkor ennyi erővel ugyan ilyen jól helytálltak, sőt! Ne vakítson el Leia-val kapcsolatban a nosztalgia! Nekem Solo-val sem volt bajom, szerintem jó párost alkottak Chewie-val a film folyamán. Az utolsó önfeláldozás meg pont annyira volt hasznos és érthető mint Obi-Wan-é.

MÉG NAGYOBB POTENCIÁLIS SPOILER!!!

De nagy örömödre vissza fog térni a következő részre is (Max Von Sydo-val együtt), nem voltak elég tökösek a készítők hogy végleg kiírják. Gondolom jó sok "force-flashback" lesz a következő részben.

SPOILER VÉGE

[ Szerkesztve ]

(#79970) DM-Fan válasza balisz (#79969) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Na, még reagálok, aztán én is befejeztem a SW-témát.

[SPOILER]
"Amit írtál Obi-Wan-ról az legfeljebb a későbbi filmekből derül ki!"

Nem, hiszen már itt, az Új reményben átadja a fénykardot és elmondja neki, hogy mi a célja vele.

"Nem tudjuk pontosan hány éves volt Rey akkor és azt sem ki hagyta ott, csak a háta látszik és egy felszálló űrhajó. Simán lehetett padawan korban."

Egyértelműen látszik, hogy kislány volt még és a napnál világosabb, hogy Luke volt, aki otthagyta. Vele van az erő és nem Leia lánya, ergo csak Luke gyermeke lehet. De szerintem ez egyértelmű.

Számomra sajnos katasztrofálisan együgyű a film és mint mondtam, az új karakterek csak súlyosbítják a problémát. Rey-re tudom csak azt mondani, hogy jól játszik, de vele meg mondom az a gondom, hogy az eddigiek alapján neki kéne a legtehetségesebb Jedi-nek lennie, ha a semmiből hirtelen ilyen képességekre tesz szert.

"Nekem Solo-val sem volt bajom, szerintem jó párost alkottak Chewie-val a film folyamán. Az utolsó önfeláldozás meg pont annyira volt hasznos és érthető mint Obi-Wan-é."

Nekem szörnyen erőltetett és mesterkélt volt Solo karaktere, szerintem nem volt jó az egyetlen érdemi akciójelenetben sem. A végén pedig Obi Wan-nal ellentétben ő nem kívánta önfeláldozni magát: azért ment, hogy a fiát hazavigye.

Általánosságban véve a legtöbb mai blockbuster-re ez a jellemző: együgyű, bugyuta sztori, felszínes, kidolgozatlan karakterek olyan dialógokkal, amiket kb. 8 éves gyermeki szinten levő emberek írnak. Tipikusan fogtam a fejem, amikor Solo kézbe vette Chewbakka lézeríját, lekapott vele valakit, majd lazán benyögött valami olyan szar dumát, amiből az jött le, hogy életében nem volt a kezében ilyen fegyver, miközben ez Chewi alaptartozéka és nyilván abban az 50 évben, amit együtt lehúztak, soha nem volt olyan szituáció, amikor a kezébe került volna a társa fegyvere. :W
[/SPOILER]

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79971) balisz válasza DM-Fan (#79970) üzenetére


balisz
senior tag

Csak még egy apró kiegészítés (ami a filmből tényleg nem derül ki, csak a háttéranyagból):

SPOILER

Miután a Wookie-k bolygóját, a Kashyyyk-ot felszabadították, Chewie visszatért ápolni a családi kapcsolatokat. Csak 30 évvel később álltak újra össze, nem sokkal a film eseményei előtt. Az mondjuk elég szégyenletes hogy ez a filmből nem derül ki, csak a kiadott könyvekből meg képregényekből, de így értelmet nyer az általad kifogásolt beszólás.

SPOILER VÉGE

(#79972) Heffi


Heffi
őstag

Plazma tévé fél ár alatt, ha valaki most szeretne venni. ;]

(#79973) tobias40 válasza DM-Fan (#79944) üzenetére


tobias40
veterán

Nem gondoltam "alapnak"hogy benne kell hogy legyen de eléggé felső kategóriás tv-nek gondoltam ahhoz hogy ne legyen benne! :R

Ami az én tv-met illeti,az elejétől fogva írtam hogy 55STW50-em van de senki nem mondta azt hogy azt hogy az androidos app-ban nem támogatják a beállítások mentését hozzá,ezért görcsöltem vele annyit!! :U

A Netflix meg csak kíváncsiságból érdekelt volna,ahogyan leírták itt a tapasztalatokat majd fél év múlva megnézem hogy pozitívan változott-e vmi vele kapcsolatban!! ;]

(#79974) liszi70 válasza Heffi (#79972) üzenetére


liszi70
nagyúr

:DDD

(#79975) balisz válasza tobias40 (#79973) üzenetére


balisz
senior tag

Ami azt illeti a ST tulajdonképpen alsó-középkategóriás modell. A képminőségén nem látszik, ezért máshogy kell csökkenteni az értékét, hogy azért vegyék a többit is. Az ST60 még butítottabb a funkciók szempontjából.

(#79976) Ispy válasza Heffi (#79972) üzenetére


Ispy
veterán

Best buy ;]

És alig több, mint 13 éves, szinte még új...

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79977) balisz válasza Ispy (#79976) üzenetére


balisz
senior tag

Csak éppen hogy pont be van járatva, már legalább nem ghostol annyira! 32kg tömör gyönyör! 42 colos képátló, 480p-s felbontás, hát kell ennél halandó embernek több?! A helyetekben lecsapnék rá, még elviszem! :DD

(#79978) Norbi 72 válasza balisz (#79977) üzenetére


Norbi 72
veterán

Szvsz olcsón adja.. ;] :DDD

(#79979) tobias40 válasza balisz (#79975) üzenetére


tobias40
veterán

Tudom, csak most jól jött a volna ez lehetőség a programban, meg később is jól jönne a mentési lehetőség! Nincs olyan program ami tudja a mentést és támogatja a tv-met?
Vagy marad a fényképezgetés?

[ Szerkesztve ]

(#79980) bucsher válasza tobias40 (#79979) üzenetére


bucsher
őstag

ST50-et lehet egyáltalán kalibrálni? Mert ha nem, akkor érthető, hogy az appok sem támogatják. Ha viszont mégis, akkor érthetetlen.

In the pipe - five by five!

(#79981) balisz válasza bucsher (#79980) üzenetére


balisz
senior tag

Valamilyen szinten igen, de persze nem olyan teljes körűen mint a GT és VT modelleket. Azért szép eredményeket lehet azzal is elérni, csak finomhangolni nem lehet olyan jól. Valószínűleg azért sem támogatja a program, mert közel sincs annyi képmód meg tárolási lehetőség mint a felső kategóriás modellekben. Azokon a tévén belül is ide-oda lehet másolgatni a beállításokat az egyéni és prof. képmódok között.

(#79982) liszi70 válasza bucsher (#79980) üzenetére


liszi70
nagyúr

"ST50-et lehet egyáltalán kalibrálni?"

Hogyne lehetne.

(#79983) tobias40 válasza bucsher (#79980) üzenetére


tobias40
veterán

Igen lehet, János 666 kalibrált be nekem is!

(#79984) wrathchild


wrathchild
tag

Üdv! Tervezem eladni szeretett plazmámat. Hozzáértőktől kérdezem, mennyit érhet jelenleg egy 2007-ben vásárolt Panasonic TH-42PV700-as plazma? Vagy ennyi évesen már nem számítanak a betűk és számok a nevében? :) Akkoriban ez elég jónak számított. Van benne üzemóra nyilván, de még mindig csettintenek a vendégek a képminőségre. :D Köszi!

(#79985) Gabor970 válasza wrathchild (#79984) üzenetére


Gabor970
addikt

Erre szoktam mondani, inkább a gyerekszobába, vagy a hétvégi házba kivinni...
Úgy a tálca sör, és 30e Ft közt valahol.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79986) Gaben01 válasza balisz (#79920) üzenetére


Gaben01
őstag

Nem maradt le véletlenül két nulla? (Samsung PS51F5500) Ha erre gondoltál akkor azt mondanám hogy LCD pótlónak jó, de az UT50 helyett biztos nem választanám. Ez a lefitymáló vélemény gondolom személyes tapasztalaton alapul...
Volt egy PS51F5000-em,amit lecseréltem F5500-re.Elvileg a smart és 3D képesség a különbség a kettő között, mégis jóval szebb képe van az F5500-nek 2D-ben, mint az F5000-nek. Sőt egy ideig itt volt mindkét tv, meg tudtam nézni őket közvetlenül egymás mellett, feltűnő volt a különbség.
Van itthon a gyerekszobában egy UE40H6400 is, a legrosszabb pillanatomban se mondanám az F5500-re, hogy LCD pótló,de még a sima F5000-re se.

[ Szerkesztve ]

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#79987) DM-Fan válasza wrathchild (#79984) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Lehetetlen árat mondani rá, mert nem piacképes már a termék. Ez egy 2007-es évjáratú HD-Ready plazma, amiben nyilván minimum 15.000 üzemóra van. Még viszonylag nagy fogyasztású készülék, mai szemmel nézve pedig már nem is versenyképes a képminősége, méretben pedig manapság már a legtöbben nagyobbat keresnek. Gyakorlatilag több a használati értéke, mint a pénzben kifejezhető piaci értéke. Ne akard eladni, tényleg inkább vidd le a garázsba/műhelybe háttérzajnak.

Get Moded!

(#79988) kpal válasza DM-Fan (#79953) üzenetére


kpal
veterán

Skype az mindig frissül VT60-ba ,vagy mióta használod egy verzió van ?

(#79989) sbazsi válasza kpal (#79765) üzenetére


sbazsi
veterán

És milyen sorozatok jöhetnek szóba?
Ügye adott a G30, ami van.
Visszalépni nem szeretnék.
Avagy hogy vannak a plazma tv rangsorok?
Ha jól tippelek, akkor a következő típusok jöhetnek szóba:
TX-P42<G(T)30<
Vagyis 42" feletti, 30-as "évjárat" feletti.
Az érdekel, hogy milyen betűk jöhetnek a G helyére?
Az addig ok, hogy a betű utáni T a 3D jele. Ha jól értem persze. :U

[ Szerkesztve ]

(#79990) Ispy válasza sbazsi (#79989) üzenetére


Ispy
veterán

ST50, ST60, GT50, GT60, VT50, VT60

50-es 2012 évjárat, 60-as a legfrissebb :D

Ezek mind 3D-s tévék, mást már nem is csináltak, illetve volt még az X sorozat, de az csak HD ready, meg az UT sorozat, az meg a belépő szint a full hd tévék között.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79991) DM-Fan válasza kpal (#79988) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nekem pont 2 éve van meg a 65VT60, azóta kb. kétszer volt firmware-frissítés. Szerintem a Skype külön nem frissül, csak a firmware-rel - bár ebben nem vagyok biztos. Sosem írja, hogy frissítene. De használom nap mint nap és atomstabil, jó képet ad a partnerem felé is, meg én is príma minőségben látom/hallom őt, szóval nincs is igényem arra, hogy frissüljön.

Get Moded!

(#79992) kpal válasza DM-Fan (#79991) üzenetére


kpal
veterán

Értem,ha stabil valóban nem kell friss. Csak azért kérdeztem kíváncsiságból , mert egy ilyen Tv-nél ezt nem tudtam hogy frissül-e egyáltalán valamilyen formában.

(#79993) Ijk válasza balisz (#79961) üzenetére


Ijk
nagyúr

Szerintem meg pont a hangulat nem volt meg, csináltak egy olyan forgatókönyvet amiből kimaradtak a jedik, vagyis egyetlen jedi mester sem volt benne, ellenben az összes másik epizóddal. Pont ez volt a SW motorja hogy a sci-fi csak egy bőr volt ráhúzva valami eszményre, valami mélyebb mozgató erőre. Most csak a bőr maradt.
Jó kis blockbuster, nem akarom szétfikázni mert még biztos megnézem, de egy SW-nak többnek kell lennie egy szimpla blockbusternél. Remélem a következő részben Luke visszatérésével visszakapunk valamit a SW hangulatból, és sikerül valami épkézláb, nem 95%-os történetkoppintással előállni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#79994) DM-Fan válasza kpal (#79992) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ráadásul teljesen korrekten teszi a dolgát. Nem kell külön indítanod, natívan fut a háttérben, ha bekapcsolod a TV-t. Innentől kezdve (ahogy PC-n is) attól függ, hogy látnak-e a partnerlistádon levők, hogy mit állítasz be a Skype App-on belül állapotnak. Ha elérhető vagy, akkor bárki bármikor hívhat és ezt rögtön látod, akár TV-adást nézel, akár külső forrást AV-n. Kiteszi a hívásfogadás/elutasítás gombokat és már jön is ki a kamera a TV tetejéből.
Viszont nálam pl. úgy van beállítva, hogy a TV-s Skype App-ban rejtett az állapotom, így ha csak mozizni akarok, akkor nem zavar közben senki. Ha azt szeretném, hogy közben mégis elérjenek, akkor emellett PC-n vagy iPad-en bejelentkezek és a partnereim ekkor már elérhetőnek látnak, tudnak hívni és a hívást nemcsak a PC/iPad jelzi, hanem a TV-n is megjelenik, függetlenül attól, hogy a TV-n rejtettként vagyok bejelentkezve. Ha ilyenkor a TV-n fogadom a hívást, akkor a másik eszköz elhallgat. Nagyon prímán működik, imádom!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79995) tobias40 válasza DM-Fan (#79994) üzenetére


tobias40
veterán

Az Stw50-hez milyen kamerát lehetne venni amivel működne a skype,szted?(usb-s?)

(#79996) DM-Fan válasza tobias40 (#79995) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Panasonic TY-CC20W a hozzá való kamera. Ha van erre 30+ eFt-od és szerencséd van, valahonnan még biztos lehet előkaparni belőle.

Get Moded!

(#79997) tobias40 válasza DM-Fan (#79996) üzenetére


tobias40
veterán

Hmm,azt gondoltam hogy egyszerűbb usb-s kamera is jó hozzá,annyit nem használom a skype-t hogy ennyit áldozzak rá! ;]

Más:Usb-s külső vinyót tennék a tv-re rögzíteni,kérdés hogy lehet-e olyan ami nem külön tápos,2,5 vagy 3,5 az gondolom mindegy,és egy óra felvétel mennyi helyet foglal kb.?(tudom függ hogy hd vagy sd de mindkettőt rögzíteném tehát jó lenne mindkettőre hogy mekkora helyet foglal..) :R

(#79998) DM-Fan válasza tobias40 (#79997) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"lehet-e olyan ami nem külön tápos,2,5 vagy 3,5 az gondolom mindegy"

Egyáltalán nem mindegy és eléggé lutri, hogy melyiket tudja meghajtani és melyiket nem. 3,5"-osból eleve nem nagyon fogsz olyat találni, ami ne lenne külső tápos. A 2,5"-os nem külső táposokat (pl. WD Passport) elvileg kezeli, gyakorlatilag nem mindet. A minimum méret 160 GB kell legyen, az alatti méretűre nem lehet rögzíteni. A biztosabb a külső tápos, csak ott meg a bölcső csatolófelülete miatt nem biztos a siker.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79999) Chrys_ válasza tobias40 (#79995) üzenetére


Chrys_
addikt

(#80000) tobias40 válasza DM-Fan (#79998) üzenetére


tobias40
veterán

Ezért keresek pontos típust amit már kipróbált valaki és jól működik a panasonic st50 tv vel!

Crys :ezek is hasonló árúak, nekem ennyit nem érnek, de köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.