Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79351) DM-Fan válasza DM-Fan (#79347) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

És egyébként itt a filmek kapcsán is eljutottunk a végkifejletig, ugyanis ott is az a helyzet, hogy "annak részéről vagy egészéről tilos a másolat készítése", márpedig egy rip/remux ezt kimeríti. Semmi különbség ahhoz képest, hogy bemész a moziba egy kamerával - amit egyébként ha észlelnek, ott helyben lefognak és feljelentenek. A terjesztés így van kitalálva: egy lemez/mozijegy/legális fizetős letöltés ára tartalmazza a jogot a szolgáltatás élvezésére a kifizető részére. Nem véletlen mondjuk a PS-Store-ban sem, hogy a film kölcsönzése x Ft-ba, a megvásárlása pedig 4x Ft-ba kerül, mert másra szól a két licensz. Ugyanez a helyzet a PS Plus tagsággal, ahol x összegű negyedéves díjért letölthetsz teljes játékokat (nyilván így jócskán nyomott áron), amiket addig használhatsz, míg fizeted a negyedéves díjat (és persze közben minden hónapban gyarapszol új címekkel is - amelyek körét mondjuk nem Te határozod meg). De amint abbahagyod az előfizetést, akkor megszűnik a használati jogod, hiába, hogy ott van a tartalom "fizikailag" letöltve a PS-ed HDD-jén. Te nem terméket vettél, hanem egy szolgáltatást, amire megszűnt a jogosultságod, ha nem fizeted a tagdíjat. Ennél szemléletesebben nem tudom elmagyarázni.

"Most megvettem a Tomb Raidert,boven 10 fölött mivel meg 2 hetes sincs. Most jogom van elvezni a jatekot? Igen,fizettem erte. Kiado mennyit lat belöle? Semennyit,mivel hasznaltan vettem."

De ha végiggondolod és mindenki úgy gondolkozna, hogy "a letöltés nem lopás", akkor az sem vette volna meg, akitől Te használtan megvetted, vagyis még annyi haszna sem lenne a kiadónak, amennyi így volt. Konkrétan nem volna értelme játékot fejleszteni/filmet forgatni, ha mindenki "ingyenes" letöltéssel szeretne hozzájutni. Márpedig ha van olyan, aki fizet érte (és muszáj, hogy legyen, különben nem készülne produktum - ingyen senki nem dolgozik), akkor az, aki "ingyen" letölti, az bizony jogosulatlanul, mással szemben anyagi előnnyel jutott hozzá ugyanahhoz a dologhoz. És itt a bibi.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79352) Dexar007 válasza DM-Fan (#79351) üzenetére


Dexar007
veterán

Igen, ps plus es a live nagy talalmany,igy a jatekokkal,siman megeri. :) Jo lenne ha ugy lehetne mondjuk jatekokat venni,hogy a "licensz" csak egy vegigjatszasra szol,vagy mondjuk egy bizonyos idötartamra. Pl a Tomb Raider eseteben egy vegigjatszas lehet 10 ora is,de ha mindent teljesiteni akarsz akkor azert lehet szukseged lenne egy ,,30 oras licenszre" ,viszont azt azert nem szeretned,hogy utana ott porosodjon foloslegesen,igy a teljes arat nem fizetned ki.

Give me your cum,bull!

(#79353) BBéci válasza Dexar007 (#79350) üzenetére


BBéci
titán

Nem károsítod meg, mert nem veszel el tőle semmit. Csupán nem jut általad nyereséghez.
Évekig semmit sehonnan nem töltöttem le, hanem haveroktól kaptam kölcsön, amit vagy lemásoltam magamnak, vagy nem. Aztán változott a helyzet, többnyire magamnak szerzem be, ami érdekel, de ettől még a családi-baráti körben, szomszédsággal megy a cserebere. Számtalanszor leírtam, hogy amennyiben ezek a lehetőségek megszűnnének, akkor sem adnék egy árva petákot sem filmekért, mert minden nap van a tévében legalább 3-4 olyan, ami érdekel. Gyakran (az esetek felében) megesik, hogy leülök azzal a céllal, hogy megnézek valamit merevlemezről, de nem lesz belőle semmi, mert tévéadást nézek helyette.
Egyetlen Blu-ray lemezt vettem (999 forintért), megnéztem az első 15 percét, azóta a polcon porosodik a több száz DVD-vel együtt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79354) DM-Fan válasza BBéci (#79353) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Nem károsítod meg, mert nem veszel el tőle semmit. Csupán nem jut általad nyereséghez."

A haszon elmaradása is károkozás! A szolgáltatást közben ugyanis igénybe veszi.

Tegyük fel, hogy az AV-Online egy kizárólag nyomtatott formában megjelenő sajtóorgánum. Egyetlen vevő megveszi egy példányban, majd továbbadja ezer másiknak (ahogy a torrent teszi a filmekkel), akik egyébként szintén megvennék, mert érdekli őket, de kapóra jön nekik, hogy kölcsönkapják és így inkább egy petákot nem fizetnek érte.

Ért Téged, mint laptulajdonost/szerkesztőt/újságírót kár? Nem loptak el tőled semmit, ott van a cikk a gépeden megírva, a lapok meg az újságosnál. Volt 1.001 olvasód, akik rajonganak a munkádért, csak éppen egyetlen újság árát kaptad meg cserébe és azon osztozik a szerkesztőség. Fair?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79355) balisz válasza DM-Fan (#79354) üzenetére


balisz
senior tag

Azt is érdemes azért hozzátenni hogy sokan (főleg Magyarországon) akkor sem vennék meg a filmet/játékot ha nem lehetne letölteni. Szóval nem lehet olyan biztosan kijelenteni hogy a letöltés az biztos bevételkiesés a cégnek.
A szerkesztésedhez: akkor azzal hogy kölcsönadja a szomszéd a fúróját azzal mocskos módon megkárosítjuk a fúrógyártót? A valóság márpedig így működik, sok cég pedig hatalmas bevételeket könyvel el ennek ellenére.

[ Szerkesztve ]

(#79356) DM-Fan válasza balisz (#79355) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

De azt azért lássuk be, hogy ha nem volna ilyen lehetőség, akkor bizony nagyobb számban történne fogyasztás. Illetve ettől még az egyértelműen tiltott másolatkészítés nem válik semmissé! Az a baj, hogy sokan (főleg Magyarországon) még akkor sem vennék meg a filmeket/szoftvereket, ha 100 Ft lenne az áruk, ugyanis az pont 100 Ft-tal több, mint "ingyen" letölteni. Sajnos ez a mentalitás dívik.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79357) Dexar007 válasza balisz (#79355) üzenetére


Dexar007
veterán

Meg azt is,ha az egesz kelet-europai piac megszünne,akkor is vigan megelnenek.De lehet siman europait kellett volna irnom. ;]

DM-Fan
: Csak megemlitettem. :)

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#79358) DM-Fan válasza Dexar007 (#79357) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ugye érzed, hogy ez fals érvelés?! Ez kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy ne érdekeljen, hogy ellopták az autódat, attól még az életed megy tovább, mert megmaradt a lakásod, meg az egyéb ingóságaid, ergo vígan elélsz az autód nélkül is.

Mindent félretéve, tegye szívére mindenki a kezét: ha Te fáradtságos munkával előállítasz egy produktumot, amire szabsz x árat, Téged nem bosszantana rohadtul, hogy milliónyi ember élvezi a produktumot, amit teremtettél, de csak mondjuk 10%-uk fizetett érte valamit is? Nem éreznéd igazságtalannak? Függetlenül attól, hogy egyébként ebből a 10%-ból is kapsz olyan juttatást, amiből vígan elélhetsz? Engem baromira bosszantana.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79359) Lajos1966


Lajos1966
tag

A kérdést eldönteni nem tudom (és nem is akarom) de azt azért be kell látni,hogy a 21.sz-ban a torrentezés elleni harc reménytelen szerintem.Az erkölcsi részét most ne feszegessük.
Egyébiránt a mi fiatal korunkban (70-es,80-as évek) a torrentezés ugyanúgy létezett,csak kazetta másolásnak és VHS kazetta másolásnak hívták. :)
Később a 90-es években meg elterjedtek az úgynevezett "lengyel piacok" (kazetta másolatok minden szinten).Ezután jött a cd-írás (ez már egészen minőségi volt).
Ma meg a torrent a menő.

(#79360) Lajos1966 válasza DM-Fan (#79358) üzenetére


Lajos1966
tag

Igazad van többnyire,de én szerintem soha nem a mű alkotója találja ki az árat,hanem a többnyire hiéna kiadók.

(#79361) DM-Fan válasza Lajos1966 (#79359) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze, nem is a dolog újkeletűsége a kérdés, hanem az erkölcsi mivolta és a károkozás mértéke. A kazettamásolás se volt kevésbé problémás, de akkor valahogy mégis több lemez/kazetta fogyott. Úgy egy pár nagyságrenddel. Pedig a keresetek akkor sem voltak magasabbak, sőt!

"Igazad van többnyire,de én szerintem soha nem a mű alkotója találja ki az árat,hanem a többnyire hiéna kiadók."

Ez így van, de ez mit sem változtat a dolog megítélésén. Sosem volt olcsó a művészeti alkotás, a lemezek mindig is drágák voltak. Egyébként ma már inkább nem azok: menj be egy Media Markt-ba és olyan CD-ket fogsz találni 1.990 Ft-ért, amelyek örökérvényű klasszikusok, abszolút A+ kategóriás albumok. Sőt, már komplett diszkográfiák is vannak 7-8 eFt-ért, adott esetben 10 albummal. A friss megjelenéseket vagy az extra igényes kiadványokat kell mindig megfizetni. Szóval mégcsak arra sem lehet panasz, hogy nincs elérhető áron tartalom, mert van, bőven van! Még csekély fizetés mellett is haza lehet vinni havi 1-2 lemezt.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79362) Gabor970


Gabor970
addikt

annyira bíztam benn, hogy nem kezdjük ezt el ismét és ismét....
Amúgy én sem adnék egy filmért sok pénzt. DVD időszakban 1000Ft volt a limit, az annyiba kerülőket néha megvettem. De csak ami nekem nagyon tetszett. BD lejátszóm nincs, már nem is hinném, hogy lesz. Legyen lelkiismeretfurdalásom, mert a bolhapiacokon használt CD-ket és LP-ket veszek? Gyakorlatilag ugyanaz, hiszen nem kerül eladásra egy újabb példány az adott lemezből, és nem jut bevételhez a jogtulajdonos.
Amúgy ha kicsit megnézzük az artisjudea szervezet működését, észrevehetjük, hogy a befolyt jogdíjak durván fele kerül vissza a szerzőkhöz, többi a szervezet fenntartása. Ez normális???? Engem sem győz meg arról senki, hogy Dave Gahan a múlt héten általam bolhán vett (amúgy nekem nagyon tetsző, UK press, Black Celebration) DM lemez után nem kap ismételten jogdíjat, akkor rosszabb lesz az élete.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#79363) hunspikey


hunspikey
őstag

Én speciel nem gondolom, hogy filmek esetén - zenét hagyjuk mert az már az off topiknak is offja - ne járna a stúdiónak valami zseton. De ezt szerintem nagyon rosszul kezelik azzal, hogy más áron adja a különféle adathordozókat. Ez számomra elfogadhatatlan. A DVD miért olcsóbb mint a BD? Sőt harmada - na ez nem normális.

Én azt gondolom hogy az lenne a torrent elleni harc egyetlen valós fegyvere, ha én az otthoni lejátszási jogot meg tudnám venni pl egy google play-ből pl 2000 forintért - de ez legyen örökös jog. Ez a digitális kulcs, vagy licensz, vagy nevezd aminek akarod legyen elérhető a fizikai lejátszó számára. Innen fogva ha beteszem a DVD-t 2000 környékén akkor kérdezze le a licenszemet és játssza le a filmet - reklám, előzetes egyéb baromságok nélkül - a filmemet akarom. 2010 től tegye meg ugyan ezt a BD lejátszó, majd 2016-től a 4k-s BD lejátszó, de az okostévébe épített netflix kliens is lássa a licenszemet és onnan is érjem el. Ez lenne a normális - megvettem a lejátszás örökös jogát - ne szopassanak azzal, hogy ilyen olyan új meg új formátumokban meg kell venni azt amit már egyszer megvettem.

[ Szerkesztve ]

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#79364) Ispy


Ispy
veterán

Továbbra is azt gondolom, hogy amíg a film forgalmazói nem képesek belátni, hogy a fizikai adathordozón való terjesztés elavult, addig nem fognak érdemben bevonni több embert a fizetőképes keresletbe.

Aki először megcsinálja a legális torrentet viszonylag elérhető áron és hasonló minőségi bontásban elérhetővé téve a tartalmakat az le fogja tarolni a piacot.

Az elmúlt 3 évben kb. egy kezemen meg tudnám számolni mennyi olyan film volt, amiért fizikai adathordozót vennék, így marad a havi 1 mozi, a többi meg a tudjukmidenemmonjukkianevét.

A múltkor éppen szembe jött velem a tv go kínálata, ott már egész emberi áron lehetne nézni filmeket (600 JMF), csak éppen a technikai hiányosságok miatt nem alternatíva.

Egyébkén a plazma TV topic helyett ezennel ajánlom a nagy flamegenerátor topic nevet ;]

Érdekes tény, hogy például a zenével másképpen vagyok, azokat szinte mindig CD veszem meg, mert az egy olyan tartalom, amit az ember szívesen használ újra meg újra. A filmek meg ilyen megnézem 1x, ha tudom olcsón, aztán haladjunk tovább.

Én ettől függetlenül azok táborát gyarapítom, akik szerint a torrent erkölcsileg igenis megkérdőjelezhető tevékenység, eszem ágában sem lenne védeni ezt a fajta tevékenységet, mert szerintem is védhetetlen, amíg lehet csinálja az ember, ha meg nem lehet, akkor keres más alternatívát (és nálam az sem a lemez megvétele lesz, mert nem vagyok filmgyűjtő).

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#79365) Dexar007


Dexar007
veterán

Hogy legyen egy kis ON topik is.:
VeTe 20-on szerintetek ez milyen hiba lehet.: [link]
[link]
?

Line bleeding szeru valaminek tunik.

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#79366) liszi70 válasza Dexar007 (#79365) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem tudom mi ez, de nem hiszem, hogy line bleeding. Más képtartalmaknál nem jelentkezik, csak borzasztó világos négyzeteknél? :)

[ Szerkesztve ]

(#79367) zetecR


zetecR
addikt

Sziasztok,

Pana plazmán normális az a bekacsolási szekvencia, hogy a távon hosszan kell nyomni a piros IO gombot, villog a piros LED a TV-n, majd átvált zöldre és tovább villog, legalább 20-at utána abbahagyja a villogást és bejön a kép.

Egyébként működik, csak furcsa.

(#79368) Dexar007 válasza liszi70 (#79366) üzenetére


Dexar007
veterán

Csak ilyen esetben lehet latni,vilagos jeleneteknel nincs.

zetecRNem teljesen. Haldoklik a tap,vagy nem tudom mi,de valami döglödik. :D Ismerösnek van hasonlo tv-je. Az meg lett mar egyszer javitva,de most megint olyan,hogy kb 1 percbe tellik bekapcsolni a tv-t

[ Szerkesztve ]

Give me your cum,bull!

(#79369) Synthwave válasza Ispy (#79364) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Én azért egy óra alatt, minden megerőltetés nélkül el tudnék költeni nettó néhány milliót ezügyben cdjapan.co.jp / amazon.co.jp-n. :D

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#79370) Chrys_ válasza zetecR (#79367) üzenetére


Chrys_
addikt

Az, hogy sokáig kell nyomni a gombot a bekapcsoláshoz, az én TV-mnél is megvan (ezért sem ment az Androidos Peel Remote app vele), a kezdetektől. A zöld szín villogása nem tudom meddig tart (de van).

(#79371) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Most hogy BlackFriday lesz vadászni fogok vezeték nélküli fejhallgatóra. 50ST60 palzmához szeretnék. Milyet javasoltok és honnan (sok helyen lesz úgy látom BF) akció nélküli árban gondoltam 22k-ig max ahogy most néztem, de ha akció indul ennél kevesebbet szánnék rá.

F.K.T.

(#79372) MasterMark válasza psg5 (#79371) üzenetére


MasterMark
titán

Optikai bemenete legyen szvsz.

Switch Tax

(#79373) psg5 válasza MasterMark (#79372) üzenetére


psg5
veterán

Köszi.
Leírás alapján mit figyeljek, ha neten rendelem?
Bár gondolom az újak közül mindegyik rendelkezik ilyennel.

F.K.T.

(#79374) MasterMark válasza psg5 (#79373) üzenetére


MasterMark
titán

Felhallgatót nem lehet adatok alapján venni. (Ahogy más hifi dolgot sem.)

Switch Tax

(#79375) zetecR válasza Chrys_ (#79370) üzenetére


zetecR
addikt

Peel Remote-tal én sem tudom bekapcsolni :), de ezek szerint nálad is villog a zöld.
Egyébként időben nem sok, 3-4mp és időben nem változik a hossza, csak furcsa. Mondjuk sosem volt Panasonic cuccom (nem is túl szimpatikus a márka), de az LG vagy Samu még kevésbé... :D

[ Szerkesztve ]

(#79376) lemmy9 válasza zetecR (#79375) üzenetére


lemmy9
őstag

A 20 villogás soknak tűnik, de a 3-4 mp az ok. Így éled.

Szerintem!

(#79377) DM-Fan válasza Ispy (#79364) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Továbbra is azt gondolom, hogy amíg a film forgalmazói nem képesek belátni, hogy a fizikai adathordozón való terjesztés elavult, addig nem fognak érdemben bevonni több embert a fizetőképes keresletbe."

Egyáltalán nem elavult, csak ne a hazai trendekből indulj ki! Menj ki a nálunk fejlettebb országokba, az USA-ba, Angliába, de nem is kell olyan messzire menni, elég csak Csehországba. Dúskálhatsz a minőségi, igényes, ugyanakkor még magyar mércével mérve sem drága kiadványokban, ami az ottani átlagbér mellett bagó kategória. Ezen országokban eleve olyan a bérszínvonal, hogy az emberek megengedhetik maguknak, hogy ilyen cikkeket vásároljanak, ennélfogva fogy is a portéka, alacsony is tud maradni az ára. Az USA-ban minden szutyok, utolsó sorozat, sőt, a talkshow-k is megjelennek BD-n és meg is veszik az emberek. Nálunk nagyon szűk a választék, arányaiban véve drága a cucc, mert eleve kevés fogy - az üzletek is kisebb kontingenst mernek berendelni, ennélfogva nem kapják meg a nagyobb kedvezményeket sem, plusz rájönnek a brutális magyar sarcok, többek közt a 27%-os, világranglistán is egyik legmagasabb áfa-teher, ami pofátlan nonszensz a bérviszonyokat tekintve.

És a dolog tovább gyűrűzik: mivel a kiadók/forgalmazók látják, hogy itt a máshol továbbra is népszerű fizikai adathordozó sem fog egyáltalán, ezért az online szolgáltatások (pl. Netflix) sem tud életre kapni. Ami meg van, az olyan is, hogy magad is írod, vagy ha normális, akkor meg a magyar vonatkozás hiányzik. Legszemléletesebb példa, hogy eljutottunk oda, hogy a Disney már nem is jelentet meg BD-t kishazánkban, mert azt mondja, hogy neki az itthoni piac kimutathatatlan és nem éri meg lenyomni a lemezeket, mert 200 darabot nem lehet eladni országos szinten több év alatt sem egy adott kiadványból. Kíváncsi leszek, mi lesz most az új Star Wars filmmel, mert ugyebár már az is Disney és jelenleg nincs kiadója a BD-nek, csak a DVD-nek, ahogy az megtörtént az új Bosszúállók filmmel, vagy a Galaxis őrzőivel, amelyek pedig a legnézettebb filmek voltak itthon (abba most ne menjünk bele, hogy jók-e vagy sem), mégis csak DVD-n jelentek meg.

"Aki először megcsinálja a legális torrentet viszonylag elérhető áron és hasonló minőségi bontásban elérhetővé téve a tartalmakat az le fogja tarolni a piacot."

Külföldön már rég van, csak nem torrent-nek, hanem Netflix-nek és egyéb streamelő szolgáltatásnak hívják.

"Én ettől függetlenül azok táborát gyarapítom, akik szerint a torrent erkölcsileg igenis megkérdőjelezhető tevékenység, eszem ágában sem lenne védeni ezt a fajta tevékenységet, mert szerintem is védhetetlen"

Abszolút ez a helyzet, jogi és erkölcsi szempontból sem védhető, csak ezt könnyebb nem belátni és ideológiát, meg téves eszmefuttatásokat gyártani mögé, mint belátni.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#79378) lemmy9 válasza DM-Fan (#79377) üzenetére


lemmy9
őstag

"Külföldön már rég van, csak nem torrent-nek, hanem Netflix-nek és egyéb streamelő szolgáltatásnak hívják."

Szerintem arra gondolt, hogy egy bizonyos összegért letöltheted a terméket, olyan minőségben amilyenben akarod, és megtarthatod. Tehát tulajdonjogot szerzel, nem kölcsönzöl.

[ Szerkesztve ]

Szerintem!

(#79379) tobias40


tobias40
veterán

Ha vakinek van Harmony távja akkor segítsen már ebben a topicban!
Az a topic egyáltalán nem pörög ezért linkeltem be ide is!

Köszi előre is! :R

(#79380) psg5 válasza MasterMark (#79374) üzenetére


psg5
veterán

Értem, de annyira nem vagyok vájtfülü, tulajdonképpen néha kellene estére, hogy a családot ne zavarjam.

F.K.T.

(#79381) DM-Fan válasza lemmy9 (#79378) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Értem én: ilyenre is van példa - írtam is tegnap, pl. a PSN-hálózaton ott vannak a filmek, x összegért csak kölcsönözheted, 3x-4x összegért meg meg is tarthatod a letöltött állományt. Nem kell feltalálni a csövön a lyukat, ezek létező dolgok, csak ehhez az kell, hogy a kiadók/forgalmazók lássák is, hogy az adott régióban van is hajlandóság arra, hogy vásároljanak az emberek. Ebben az országban ilyen téren nincs igazán hajlandóság a vásárlásra. Van lemezosztály-vezető ismerősöm, megmondja, melyik az a 3 előadó, akinek itthon piaca van és karácsonyi időszakban el lehet adni a CD-it 1.990 Ft-os nyomott áron. Szánalmas a helyzet, eleve a zenei közízlés borzalmas, elég csak belehallgatni a nagy kereskedelmi rádiók adásába. Ha igényes zenét akarsz hallgatni, nem sok választásod van ilyen téren és ez valahol kihatással is van az emberek zenefogyasztási szokásaira, amik meg kihatnak a lemez(nem)vásárlásra is. Plusz vedd hozzá, hogy nagyon sokaknak nincs is komoly igényük a zenefogyasztásra: Youtube-ról hallgatnak zenét laptop-on nagyon sokan és nem értik, mikor én meg hazaviszem az új vinyl-t 5-6-7 eFt-okért. Aztán persze megértik, mikor meghallják, hogy mit szól, de mikor elkezdik számolgatni egy olyan rendszer komponenseinek az árát, ami ezt a minőséget adja, akkor már a hangfalkábelek áránál ledobja az agyuk az ékszíjat. Erre nem áldoz az átlag magyar, mert más neki a prioritás. Rétegfogyasztók vagyunk sajnos, ez van.

Get Moded!

(#79382) kpal válasza Dexar007 (#79368) üzenetére


kpal
veterán

Szólj hol lesz kuka mellet kitéve a nagy havazás előtt elvigyem . :D

(#79383) Dexar007 válasza kpal (#79382) üzenetére


Dexar007
veterán

Minek az neked? :D
De akkor ezek szerint senki sem tudja megmagyarazni a jelenseget..

Give me your cum,bull!

(#79384) kpal válasza Dexar007 (#79383) üzenetére


kpal
veterán

Az egyik szobába jó lesz . :DD

(#79385) liszi70 válasza DM-Fan (#79381) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nálunk is pont ugyanabban az arányban viszik a gagyit és a színvonalast, mint bárhol máshol. Csak a számok kisebbek, mert kevesebben vagyunk a "mérvadó" országok lakosságához képest.

"Szánalmas a helyzet, eleve a zenei közízlés borzalmas, elég csak belehallgatni a nagy kereskedelmi rádiók adásába."

Pontosan ugyanolyan a közízlés, mint máshol, de a nagy számok törvényei alapján pl. az USA-ban nyilván sokkal több "színvonalasabb" kereskedelmi rádió tud megélni, mint nálunk.

"nagyon sokaknak nincs is komoly igényük a zenefogyasztásra: Youtube-ról hallgatnak zenét laptop-on"

Pont úgy, mint máshol. Tudnék mesélni tavaly-tavalyelőtti élményeimről külföldiekkel itthon, és külföldiekkel külföldön. Büszke voltam magunkra.

"Erre nem áldoz az átlag magyar, mert más neki a prioritás."

Pontosítok, erre nem áldoz az átlag földlakó.

Továbbra is tévedésnek és ferdítésnek tartom, hogy te ezt MAGYAR jelenségnek állítod be többnyire.

[ Szerkesztve ]

(#79386) DM-Fan válasza liszi70 (#79385) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nyilván van benne egy világtrend is, de azért könnyen belátható, hogy itthon eleve nagyon kevés a jazzklub, blues-kocsma és azok a koncerthelyszínek, ahol igényes zenéhez juthatna a publikum, ellenben Dunát lehet rekeszteni az igénytelen szutykot játszó, mulatós késdobálókkal. Ugyanez a helyzet a tematikus rádiókkal is (kvázi nincs ilyen - mondjuk tán egy Jazzy-t, vagy Bartókot leszámítva, de azok is meglehetősen hígak). És itt az arányok már közel sem olyanok, mint más országokban. A nagy számok törvénye alapján - ha ugyanaz lenne a közízlés - arányaiban ugyanez lenne a helyzet az USA-ban is, de ahogy magad is írod, ott mégis több a tematikus rádió, igényes zenével, mivel igény van rá. Ez nem népességszám-függő. Egy tizedakkora népességnek is lehet igénye színvonalra, tematikára, mint amekkora a hazai publikum.

Get Moded!

(#79387) BBéci válasza DM-Fan (#79386) üzenetére


BBéci
titán

A Jazzy műsorának többsége kedvemre való, de MP3-at akkor sem hallgatnék, ha nem lenne más. Inkább beszerzem alternatív forrásból a zenéket, most éppen Adele énekel a fejhallgatóból, legújabb, 25 (Target Deluxe Edition) című lemezéről, kiváló minőségben (FLAC).
Ezért a lemezért adnék némi pénzt, mert CD-párti vagyok.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79388) DVlad válasza DM-Fan (#79386) üzenetére


DVlad
őstag

De egy ekkora piacon már (ha arányaiban megegyező is) olyan kevés a potenciális célközönség (darabszámban) egy adott szegmensben, hogy már nem éri meg számukra kereskedelmi médiumot fenntartani, nem elég nagy tömeg, hogy eltartsa azt.

(#79389) dzsóbácsi


dzsóbácsi
aktív tag

Helló!

ST60 tulajoktól kérdezném, hogy milyen gamma és panelfényerő beállítás ajánlott? /2.2 ,2.4 - low,med/ :U

Köszönöm!

(#79390) cszn válasza dzsóbácsi (#79389) üzenetére


cszn
őstag

Az enyém kalibrálva 2,6-os gammán van és közepes fényerőn.

(#79391) balisz válasza dzsóbácsi (#79389) üzenetére


balisz
senior tag

Esti filmezéshez mindenképp minimum 2.4-es gamma. ST60-hoz nem volt szerencsém, úgyhogy nem tudom ott hogy működid a panelfényerő pontosan, de ahogy olvastam külföldi oldalakon leginkább low-ra kalibrálnak. Szerintem nézd meg mind a ketőtt, ha a low nem okoz világosabb feketét vagy egyéb problémát akkor jobbnak kéne lennie ditherelés szempontjából.

[ Szerkesztve ]

(#79392) BBéci válasza balisz (#79391) üzenetére


BBéci
titán

Ditherelés szempontjából valóban jobb az alacsony, viszont a fekete közép állásban mélyebb. Előbbi már nem látható az optimális nézési távolságból, a fekete még annak kétszereséről is.
Nálam a GT60-on a kettő összehasonlítható, mert a Prof. 1 alacsony, a Prof. 2 közepes állással van kalibrálva.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#79393) dzsóbácsi válasza cszn (#79390) üzenetére


dzsóbácsi
aktív tag

Köszi srácok! Bár tv-je válogatja͵de a 2.6-hoz milyen fényerô és kontraszt tartozik ?
köszi! :)

(#79394) balisz válasza BBéci (#79392) üzenetére


balisz
senior tag

Szerintem az ST60-on nem pont úgy működik mint a GT/VT60-on, külföldi oldalakon nem láttam hogy (pl. HDTVtest) írnának bármi negatívumot az alacsony panelfényerőhöz, sőt általában azzal kalibrálják. Ha emelkedne a fekete szint akkor azt biztos írnák a tesztben. Ezért kellene a kollégának személyesen összehasonlítania.

(#79393) dzsóbácsi:

Ezt mindenképp állítsd be magadnak, 2 perc az egész és legalább biztos lehetsz benne hogy jó lesz. Meg kicsit lehet egyéni ízlés szerint is állítani, én az utolsó két oszlopot meghagyom inkább feketének, a digitális filmek ugyanis túl mosottnak tűnnek az elméletileg tökéletes fényerőbeállítással.

(#79395) Kernel válasza dzsóbácsi (#79393) üzenetére


Kernel
nagyúr

Értelmetlen a kérdés.

Fényerő (feketeszint) beállításához a sötét részletek kivehetőségét kell figyelni, a lehetséges minimumra szabályozni.

Kontraszt (fehérszint) igényfüggő, sőt napszakfüggő is lehet. Ha lehúzod, akkor fakó a kép. Ha felnyomod, akkor szebb, de vakíthat is, nő az áramfelvétel, melegedés és elhasználódás. A kettő közötti kompromisszum egyéni elhatározás kérdése (a túlvezérlés fogalmától eltekintve).

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#79396) dzsóbácsi válasza Kernel (#79395) üzenetére


dzsóbácsi
aktív tag

Értem.. A tv. 80%-ban esténként megy, teljesen sötétben..
Azonban lenne itt még valami.. Catalystban milyen képpontformátumot kell beállítani?
RGB 4:4:4 teljes vagy korlátozott..Mert ugye a másik 2 lehetőség /YCbCr 4:4:4 / YCbCr 4:2:2 / nem játszik..

Köszönöm! :U

(#79397) balisz válasza dzsóbácsi (#79396) üzenetére


balisz
senior tag

Filmekhez korlátozottat.

(#79398) MasterMark válasza dzsóbácsi (#79396) üzenetére


MasterMark
titán

Az YCbCr miért nem jó?

Egyébként mindegy mit állítasz be, mert a tévé ha minden jól megy felismeri hogy mit kap, és aszerint állítja át magát.

Switch Tax

(#79399) balisz válasza MasterMark (#79398) üzenetére


balisz
senior tag

Ez igaz, minden bizonnyal automatikusra van állítva alapból a tartomány a TV-n.

(#79400) hunspikey válasza Dexar007 (#79365) üzenetére


hunspikey
őstag

Ez reagál érdemben a brightness állításra - nekem olyan mintha ott sávosan magasabb lenne a panel gerjesztés - ezt lehet kiveszi -1 vagy 2 brightness. Mondjuk nagyon csúnya és tutti nem line-bleeding.

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.