Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4901) DM-Fan válasza Borisz76 (#4900) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Már írtuk, hogy G50 nevű modell várhatóan nem lesz, csak a 3D-s GT50, ami a 3D miatt valószínű jóval drágább lesz, mint most a 42G30, ami már alapvetően elég nyomott áron van, mivel kifutó termék, így a 42G30 jelenlegi 180 eFt körüli áránál várhatóan jóval drágábban fogod megkapni a 42GT50-et, pláne megjelenéskor. Szerintem minimum egy 250 eFt-os nyitóárra lehet számítani, de még lehet, hogy keveset is mondtam, hiszen az előd 42GT30 ára jelenleg is 220 eFt, pedig már az is erősen nyomott, kifutó ár.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4902) stifi82 válasza janos666 (#4896) üzenetére


stifi82
aktív tag

És az hogyan van hogy a laptopon nagyobb az inputlag mint az 5meters hdmin s20 írányába, hát mikor ezt láttam meglepett.

(#4903) slashing


slashing
senior tag

Huh én csak mint alternatíva említettem meg, mondtátok a dune-t meg a popcornt, mindkettőt megnéztem a popcorn csúcsmodellje meg is tetszett (dune-t néztem youtube-on valahogy meglehet csinálni majdnem ugyan olyanra mint az xbmc csak éppen olyan tetű lassan hozza be a képeket+filminfot a filmek mellé hogy inkább nem venném meg) jött a popcorn (140ezer) benéztem a popcorn fórumra és amiket ott olvastam hát az megdöbbentő volt... ezek alapján én inkább szenvedek egy htpc-vel mint várni a csodát és a frissítéseket. Egy win7+xbmc szerintem veri mindegyiket és ha odafigyel az ember akkor nem fog 30-60 wattnál többet enni... én pl. kaptam távirányítót is az alaplap mellé a netről leszedett program egyből belőtte az xbmc-hez....
Egyedül eddig a film info volt az amivel kicsit pöcsölnöm kellett de azzal is csak azért mert én úgy akartam hogy a film mellett legyenek az infok(könyvtárban) és ne kelljen egy esetleges összeomlás után újra scrappelni a filmeket...

csak azért írtam ilyen hosszan mert a rendes médialejátszókkal is rengeteget szívnak emberek főleg, ha egyszer használta valaki az xbmc-t akkor a legtöbb médiaplayer felülete használhatósága gyorsasága tuti hiányozni fog neki....

Persze igaz az hogy a htpc nem az az összedugom és készen vagyok ez igaz, akinek nincs ideje kedve hozzáértése az tényleg jobban jár egy médiaplayerrel... pl. sógoromnak tuti azt ajánlanám én meg htpc-zek. Ki-ki maga döntse el... amúgy sem ebbe a topicba tartozik a téma

[ Szerkesztve ]

(#4904) < CyberBob > válasza Borisz76 (#4893) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Akkor ezek szerint ha jól értem a válaszodat nem tudja felgyorsítani 25 fps-re?

janos666: erre én is kíváncsi lennék mert kikapcsolt képjavítókkal is érezhetően késet az egérmutató, fps játékot már nem is próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#4905) Ijk válasza slashing (#4903) üzenetére


Ijk
nagyúr

Xbmc-n akadt nekem a filmek 2/3-ada, mintha nem lett volna elég teljesítmény. Pont ezután rendeltem meg a popit, csak azért említem.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4906) ZEN1TH válasza DM-Fan (#4901) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Sajnos úgy hallottam bőven 250 fölött lesz a GT50, de még az ST is több lesz annál, tehát kb. a tavalyi nyitóárakra lehet számítani az ST, GT, VT-nél. De igazából mindegy is, mert ahogy írtad nem szabad ilyenkor vásárolni.

Egyébként hétfőn mutatják be az EU-s modelleket, amiből csak az fog kiderülni, hogy mi lehet majd itthon, legalábbis ami a méreteket illeti.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#4907) M_AND_Ms válasza slashing (#4903) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Sajnos a két új Popcorn széria (Popbox V8 és a 300-as) meglehetősen félkész állapotban került kiadásra. Ezt elbénázta a Syabas. Én az A200-ast szinte a megjelenéskor vettem. Semmi problémám nem volt vele. A folyamatos frissítések inkább új funkciókat, szépítgetéseket hoztak és csak apróbb hibajavítgatásokat.

Szóval nem a médiajátszókkal van baj, hanem két félkész model kiadásával (hasonló baki volt a Windows Vista körül)

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#4908) SR388 HUN


SR388 HUN
csendes tag

Popcorn Hour lejátszó lesz akkor tervben. Mennyire fontos a regisztrációs kártya (mire jó), amit adnak hozzá?

(#4909) erdoke válasza M_AND_Ms (#4907) üzenetére


erdoke
titán

Nagyon félresikerült hasonlat a Vista emlegetése. Én az RC1-től használtam a Win 7 RC megjelenéséig, és semmi gondom nem volt vele. Igaz, már akkoriban is kétmagos procim és 2 GB RAM-om volt, és az utóbbi nagyon kellett a Vista + programok sima futásához. Gyenge gépeken rosszabb élmény volt, mint az XP, ez tény, de miért pakolt bárki új OS-t gyík gépre? :F

A legjobb aláírás a héten

(#4910) Gabor970 válasza slashing (#4903) üzenetére


Gabor970
addikt

nekem is van némi dilemám ezzel kapcsolatosan. Ha mediaplayert veszek, az valami alsó kategóriás lenne, max 20e. Viszont a fiókomban figyel egy 250Gigás winchester, 2X2giga DDR3 ram, egy DVD író-olvasó, csak porosodnak. Néztem mikro ITX alaplap 18e Ft, AMD Liano A6-os proci 22e, házat meg még a bolhapiacon is kukázok hozzá, vagy veszek valami alapot használtan. Nem kerülne összesen 45e Ft-nál többe. Azt ha akarom mediaplayernek használom, ha akarom netezek, pókerezek rajt. fejvakargatás.....

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#4911) M_AND_Ms válasza erdoke (#4909) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

De RC1-ig eléggé használhatatlan volt. Tehát, az RC1 elkészültekor kellett volna kiadni. Az új Popcornok is jók lesznek majd, de addig, aki már megvette csak anyázik.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#4912) M_AND_Ms válasza Gabor970 (#4910) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

250Gigás HDD nagyon hamar kevés lesz egy médialejátszóhoz....

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#4913) Gabor970 válasza M_AND_Ms (#4912) üzenetére


Gabor970
addikt

most is egy ekkora külső winyót használok. Nem kicsi az. Minek tartogassam a tartalmakat? Ahonnét van, onnét van máskor is :) A legnagyobb anyag is lejön 3 óra alatt max. Ha megnézek egy filmet, jellemzően azonnal törlöm.

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#4914) M_AND_Ms válasza Gabor970 (#4913) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Hacsak így nem.... :K

De én a médialejátszómat zenehallgatásra (csak a zenék kitesznek 100 GB-t) és képnézésre is használom. Praktikusan a saját vinyóján (többek között) vannak a fájlok.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#4915) < CyberBob > válasza Gabor970 (#4910) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Elég sokat agyaltam én is és végül maradtam a pc mellett. Vettem egy ilyet [link] persze jóval olcsóbban és így mindent pillanatok alatt meg tudok csinálni. Még egy hosszabb hdmi kábel kell és megúsztam 20e alatt a mutatványt. Persze a teljesen hangtalan gép adott volt. Semmilyen speciális programot nem használok csak a mpc-hc van fent ami 5 perc állítás után mindent visz és teljesen távirányítható. Egy média dobozért kb. 30e-t adnék ki (Dune) de ott is ahogy az új Popcorn-nál is gondok vannak egyenlőre.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#4916) Snoop27 válasza Borisz76 (#4900) üzenetére


Snoop27
őstag

Hol olvastátok, hogy lesz 42es GT50? Mindehol 50,55,60,65os méretekröl irnak.

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#4917) erdoke válasza M_AND_Ms (#4911) üzenetére


erdoke
titán

Az RC1 a véglegest megelőző publikus verzió. Nem hiszem, hogy előtte kellett volna kiadni... Amire te gondolsz, az az SP1, de már az RC1 se volt problémás. Persze némelyik hardver gyártó bénázott az új driver modellel, de ez nem az OS sara. :N

A legjobb aláírás a héten

(#4918) Gabor970 válasza M_AND_Ms (#4914) üzenetére


Gabor970
addikt

a zenékkel kapcsolatosan igazad van. Azt én sem szeretem töltögetni, 300 mega körül van egy album.... igaz, igaz. Hát ami adott, azt most elhasználnám, winyót meg később is lehet bővíteni, talán konszolidálódnak az árak majd nyár környékén.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#4919) zsigus válasza DM-Fan (#4898) üzenetére


zsigus
őstag

Abban egyetértek, hogy egy médialejátszó egyszerűbb, de az, hogy egy HTPC-vel csak a nyűg van az nem igaz.

1, Már léteznek a különböző platformokra megfelelő disztrók. AMD Fusion, nVidia ION, Intel stb. Amikben a hardveres gyorsítás tökéletesen meg van oldva, és a VGA driver is fenn van természetesen. pl. Itt van egy ilyen, ha van két pendrive-od, készítsd el az egyikre a megfelelő változat telepítőjét (van Generic - általános verzió is, ATI-nV stb. driverekkel), majd telepítsd fel a másik pendrive-ra, és boot-olj onnan. Kipróbálni tökéletes, A teljes rendszer alig több mint 100 MB.

2, A lejátszószoftver miért is jelent problémát? Itt maga az XBMC a lejátszó, nem kell másikat külön feltenni. Van olyan ismerősöm aki Windows 7-et, és VLC-t használ a TV-n, és azt mondja, hogy ez egy HTPC. Hát nem. Van különbség egy TV-re kötött PC, és HTPC között.

3, A megfelelő beállításokat egy ilyen rendszer esetén kb. 2 perc alatt meg lehet oldani. Kell egy kis idő ameddig kiismeri az ember az XBMC töménytelen mennyiségű funkcióját és testre szabhatóságát, de egyrészt egy TV-t egy DVD lejátszót is ki kell ismerni, másrészt a nyílt forráskódnak és a szabadon telepíthető kiegészítők-alkalmazásoknak hála itt tényleg olyan szintű beállítási lehetőségek és testre szabhatóság van ami minden képzeletet felülmúl.

4. Biztosan nem azok panaszkodtak akik kipróbáltak egy előre elkészített, korábban linkelt disztrót. Hanem azok akik az XBMC Live-ot próbálták, ami egy haladó embernek igazi Kánaán, de mondjuk egy egyszerű ember elég nehezen boldogulna mondjuk egy hardveres gyorsítás felépítésével, parancssorban. És ahogy korábban mondtam ki kell ismerni. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.

5, Már megint a fogyasztás. Egy HTPC nem asztali gép, ha ilyet épít valaki valószínűleg a kis fogyasztású alternatívák közül fog választani egyet (AMD E-350, Ion stb.)

6, Hálózati opciók? Most komolyan egy PC-nél (ami akármilyen op. rendszerre épül) melyik médialejátszó kínál több hálózati szolgáltatást?

XBMC:
Samba (Windows fájlmegosztás), AFP (Apple fájlmegosztás), SSH/SFTP, NFS (hálózati fájlrendszer), FTP, ZeroConf, UPnP, iTunes zenemegosztás, HTTP, HTTPS, TuxBox, médiafájlok streamelése PC-re és még sorolhatnám. Torrent is megoldható.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy a HTPC mindenben a legjobb, mert a több százezres lejátszók kép- és hangminőségben biztosan alázzák (szolgáltatásokban nem hiszem), de a hozzászólásod tartalma (amiket negatívumként említettél) nem igaz. Először talán próbáld ki egyszer a megfelelő rendszerrel, ha van egy felesleges PC-d, vagy ha nincs Windowon, ne úgy, hogy ránézel és azt mondod nem kell, hanem használd pár napig, és aztán mondj véleményt.

Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de elgondolkozom azon, hogy nyitok egy komolyabb fórumtémát, mert itt nem igazán van olyan ami megfelelő képet adna a dologról, és ezért sok is az előítélet.

[ Szerkesztve ]

(#4920) madgie válasza zsigus (#4919) üzenetére


madgie
titán

Tegnap kipróbáltam az Eden-t, nekem úgy tűnt, hogy a BD-k extráit/menüjét még nem tudja kezelni. Ez így azért elég foghíjas :( (openelec-et még nem néztem)

(#4921) zsigus válasza madgie (#4920) üzenetére


zsigus
őstag

Azt nem is fogja tudni, ugyanis az fizetős szolgáltatás (és az is lesz sokáig), az XBMC pedig ingyenes. Annyit tudnak csinálni, hogy a lehető legjobb ingyenes megoldást teszik bele (megkeresi a legnagyobb fájlt, és azt játssza le).

Nem véletlenül kerül komoly pénzbe egy olyan Popcorn ami tudja ezt, vagy éppen egy egyszerű lejátszószoftver (Total Media Theatre, vagy PowerDVD).

[ Szerkesztve ]

(#4922) madgie válasza zsigus (#4921) üzenetére


madgie
titán

Kár :( Mindegy, így is jó progi, de az A-210-em torrentezik is folyamatosan, azt meg talán macerásabb HTPC-n megoldani, ha ragaszkodunk az XBMC-hez ( ha mégis azt mondod, hogy openelec alatt ez is megoldott, akkor végképp kifogytam az ellenérvekből :DDD )

(#4923) M_AND_Ms válasza erdoke (#4917) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Igazad van, nem figyeltem, hogy RC-ről van szó.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#4924) zsigus válasza madgie (#4922) üzenetére


zsigus
őstag

A torrent kimondottan XBMC Live-on vagy hasonló disztrón nem megy.

Távoli eléréssel meg lehet oldani. Hálózaton keresztül megadod a letöltési helyként a HTPC-t a PC-den, és vannak távoli vezérlést biztosító progik XBMC-re (pl. uTorrent), és ezen keresztül irányíthatod a dolgokat. De ehhez sajnos mennie kell a PC-nek is.

Viszont Ubuntu alatt ez is megoldható. Felrakod a szükséges drivereket, majd a transmission-t, vagy más klienst, ezután fel az XBMC-t, és beállítod alapértelmezett felhasználói interface-nek az XBMC-t, így bootoláskor csak az fog betöltődni. Bár én inkább lemondtam erről és inkább másolok a gépek között. Szerencsére elég gyorsan megy a másolás, szóval nem kell filmezés előtt sokat várni. De ha nem akarsz várni hálózaton keresztül is lejátssza akár a FullHD-s filmeket is (persze nem Wi-Fi-n).

[ Szerkesztve ]

(#4925) ZEN1TH válasza Snoop27 (#4916) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Az EU-ban inkabb a kisebb meretek dominalnak igy csakugy mint tavaly 42, 46 es 50GT50-re lehet szamitani.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#4926) madgie válasza zsigus (#4924) üzenetére


madgie
titán

Win7-nél is megoldható volt, be lehetett állítani, hogy bootkor betöltse az utorrentet, majd az xbmc-t. Méágis sz*r volt, mert ha bármi gáz van, akkor oprendszerben kellett kutakodni, elővenni egy bill+egeret, stb. Macerás volt ,ezért inkább eladtam és vettem egy Popit :)

(#4927) zsigus válasza madgie (#4926) üzenetére


zsigus
őstag

Itt nincs ilyen gond. Ugyanis az Ubuntu felület teljesen ki van iktatva, tehát csak az XBMC-t látod. Ha pl. valamit utólag akarsz telepíteni akkor az is csak terminálban (parancssorban) megy. Nincsenek felugró ablakok, hibajelzés stb.

Korábban próbáltam, de az általam felépített hardveres gyorsítás nem igazán ment (pedig E-350-hez igencsak kellett volna), ezért inkább az egyszerűbb megoldást választottam, de ha minden igaz, az XBMC 11 Live-ban alapból benne lesz a gyorsítás, és ott is megoldható lesz talán (terminálban) a torrent.

[ Szerkesztve ]

(#4928) slashing


slashing
senior tag

csak hogy visszatérjünk a megszokott mederbe ;)

Én elképzelhetetlennek tartom hogy nem lesz 42-46" az hatalmas öngól lenne. Főleg mondjuk egy ilyen piacon mint a magyar ahol amúgy is az LED-es LCD-van a központban és ha még erre rájönne az is hogy minimum 50" lenne a plazma alternatíva ami ráadásul már árban sem feltétlenül veszi fel az LCD-vel a versenyt... szóval kizárt dolognak tartom hogy nem lesz 42-46...

(#4929) Kabu


Kabu
tag

Sziasztok!

Rengeteg vacilálás után, tegnap én is egy Panasonic G30-as tulaja lettem :DDD !

Bár sok időt még nem tudtam a TV-re szánni, de az alap beállításokat már megcsináltam, és nyugodt szívvel kijelenthetem, nem bántam meg, hogy nem LED TV-t vettem,
csodálatos a képe!
Az biztos, hogy én nem fogok Zoom-olgatni, ahogy itt már többen is írták, egy TV-nek kényelmi és szórakoztatási funkciói vannak az ember felé, nem az, hogy még feszültebb legyek tőle, és folyamatosan azon aggódjak, hogy mikor lesz rajt ghosting, vagy beéégés...
Őszintén szólva, én ettől már nem is nagyon félek, átlagos, normál használat mellett.

Egyetlen egy gondom volt tegnap, amikor HDMI kábellel összekötöttem a notit ( Dell Latitude 6420 ) a TV-vel, akkor odáig volt kép, amíg az asztal bejött, de amint elindult a játék, a TV-n csak nagy feketeség volt....Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? Nem állítottam be valamit?
Köszi! :R

(#4930) KTTech válasza Kabu (#4929) üzenetére


KTTech
veterán

Állítsd át elsődleges monitornak a TV-t. A játéknál a gyorsító a beépítettre szeretné kipakolni, függetlenül attól, hogy az megy-e vagy sem.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#4931) hoffman_


hoffman_
nagyúr

Sziasztok!

Három kérdésem lenne. Lassan(pár héten belül remélem) be tudok invesztálni a conax modulba. Ehhez kapcsolódnak a kérdéseim, mert a kereső alig dobott valamit.

1. Van itt, aki T-Home mellett használ Conaxot? Esetleg S30-al? Párhuzamosan olvasom a T-Home topicot is, ott van pár kellemetlen probléma, ezért kérdezem.

2. Milyen modult kéne vennem, ez teljesen mindegy? Árgép 4 fajtát dob: Alcor, Wayteq, Technisat, Strong. Ez az ár sorrend is, de 8 és 10 között van mind. Mindegy, hogy melyiket veszem?

3. Erre mondjuk szerintem igen a válasz, ha DM-Fan eurovíziós postjait veszem alapul, de azért megkérdem. A HD adást is gond nélkül veszi modul segítségével a tévé, ugye? (amennyiben persze elő van fizetve)

Előre is köszönöm a választ! :R

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4932) GeneraL_XTX


GeneraL_XTX
veterán

Srácok használ itt valaki WD TV médialejátszót? (nem a LIVE!-ot hanem a simát)

(#4933) Kabu válasza KTTech (#4930) üzenetére


Kabu
tag

Köszi, de beállítottam, ez volt amit először kipróbáltam, de semmi.... A szüleimnél lévő D6500-n minden beállítás nélkül ment egyből. Majd ma több időm lesz, kicsit kinlódok vele :DDD

(#4934) eReL1 válasza Snoop27 (#4916) üzenetére


eReL1
tag

[link]

Persze, nem tudom, mennyire tekinthető hivatalosnak...

Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

(#4935) hoffman_ válasza hoffman_ (#4931) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Ja igen, még valami. Az 5év garanciára jogosító képet egy hónap + 3 napja küldtem a Panasonicnak, eddig semmi, kezdjek aggódni?

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4936) Killer01 válasza hoffman_ (#4935) üzenetére


Killer01
őstag

Dobj nekik mailt hogy még nem kaptad meg, legyenek szívesek pótolni. Én is ezt csináltam 5-6 hét várakozás után, másnapra megküldték.

(#4937) hoffman_ válasza Killer01 (#4936) üzenetére


hoffman_
nagyúr

Oké, köszi :)

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4938) DM-Fan válasza zsigus (#4919) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

"Abban egyetértek, hogy egy médialejátszó egyszerűbb, de az, hogy egy HTPC-vel csak a nyűg van az nem igaz."

Akkor most olvasd el még egyszer, hogy mit írtam:

"Ellenben a HTPC-vel akkor is elég sok nyűg tud lenni, ha jól beállítod."

Ergo nem azt írtam, hogy csak a nyűg van vele, hanem azt, hogy akkor is sok tud vele lenni, ha jól beállítod. Jóval több, mint egy dedikált, minőségi hardveres médialejátszón. Márpedig ezzel szerintem nemigen lehet vitatkozni.

A Popcorn beállítása számomra a HDD belepakolásán és a kábelek csatlakoztatáson felül még további 2 percet vett igénybe, azóta sem jártam a beállítások menüben, pedig 1 éve folyamatosan, napi használatban van és nem kevés anyagot darált már le. Soha nem volt problémám sem a képpel (kadenciával sem), sem a hangsávokkal, sem a feliratokkal (legyen az akár beágyazott, akár külső feliratfájl). Amivel probléma volt, az konkrétan PC-n is ugyanúgy hibás volt (24p anyag 30 FPS-ben enkódolva).

A HTPC ezzel szemben akárhonnan nézem is:

- többe kerül
- zömében akkor jársz jól, ha magad rakod össze, magad telepíted
- magadnak kell részletesen, aprólékosan beállítani, testreszabni
- mindenképpen többet fogyaszt
- az esetek döntő többségében több helyet is foglal.

Hidd el, én sem tapasztalat nélkül mondom, amit mondok, használtam/állítottam már be HTPC-t (nem asztali PC-ről hajtott TV-ről beszélek én sem).

Nem azt vitatom, hogy funkciókban kevesebb a HTPC, mert ez nyilván nem igaz - nem tudom, hol szűrted le a HSZ-emből, hogy ilyet állítottam volna - pusztán annyit mondtam, hogy a középszerű médialejátszók is tudják már a fejlett hálózati opciókat, torrentklienst, stb., ebből nem tudom, hol következik, hogy a HTPC-k nem tudják. Ellenben az kijelenthető, hogy a HTPC-re többet kell áldozni anyagilag, több macera van az üzembehelyezésével és a beállításával is, a fenntartása is költségesebb és végül úgysem használod többre azt sem, mint a médialejátszót, ráadásul még az esetek többségében helyet is többet foglal. Mindazonáltal szerintem sovány vigasz egy kezdőnek is, amit magad is elismersz, hogy a haladók már kisujjból tudják, hogy mit hogyan telepítsenek és állítsanak be, egy kezdő viszont igencsak szívhat a HTPC-vel. Pont ez az, ami sokakat teljesen jogosan riaszt el ezen platformoktól, mert egy feleannyiba kerülő médialejátszót csak összedugnak a TV-vel/erősítővel és kvázi alapbeállításokkal is tökéletesen megy, nem kell vele bűvészkedni semmit. Pont erről beszélek, mint hatalmas potenciálról.

Én személy szerint tökéletesen megtaláltam a számításom az A-210-ben, nem volt drága, kicsi, kompakt és mindent tud, ami egy minőségi lejátszótól elvárható. Eszemben sem lenne a dupláját költeni egy HTPC-re, amivel ráadásul több a nyűg is, mint egy végletekig leegyszerűsített működésű, de stabil és megbízható célhardverrel. Épp ezért nem ajánlom másnak sem, szemben a hardveres médialejátszókkal. Akinek ez a heppje, az persze vegye csak a HTPC-t, de szerintem közel sem a legoptimálisabb megoldás, de nyilván lehet működő alternatíva.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4939) DM-Fan válasza zsigus (#4921) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Kicsúsztam a szerkesztési időből.

"Nem véletlenül kerül komoly pénzbe egy olyan Popcorn ami tudja ezt, vagy éppen egy egyszerű lejátszószoftver (Total Media Theatre, vagy PowerDVD)."

45 eFt-ért vettem anno a Popcorn A-210-et, ami (akár rar-olt) ISO-ból is csont nélkül kezeli a teljes BD-architektúrát, animált flash-menüvel, extrákkal, mindennel. Ebből az összegből milyen HTPC-t raksz össze, ahol ez gond nélkül megoldható?

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4940) SR388 HUN


SR388 HUN
csendes tag

Popcorn Hour lejátszó lesz akkor tervben. Mennyire fontos a regisztrációs kártya (mire jó), amit adnak hozzá?

(#4941) DM-Fan válasza hoffman_ (#4931) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

1. Ebben nem vagyok kompetens, nem a T-nél vagyok.

2. Én egy TechniSat TechniCrypt CX modult használok, semmi bajom vele, hibátlanul működik, így azt bátran tudom javasolni.

3. Pont azért veszed, hogy a HD-adások is gond nélkül menjenek. Belecsapod az előfizetői kártyát és semmi másra nincs gondod. Nem kell SetTopBox, hanem a TV saját tunerjét és távirányítóját használva lapozod a csatornákat, olvasod az EPG-t és nézed az akár 1080i50Hz képet, ha van a csomagodban ilyen HD-adó.

Get Moded!

(#4942) DM-Fan válasza SR388 HUN (#4940) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

A Popcorn-hoz kapott regisztrációs kártyán látható egyedi azonosítóval tudsz regisztrálni a Popcorn saját honlapján, ezáltal hozzáférsz mások számára nem elérhető cikkekhez, leírásokhoz, tudsz regisztrálni a saját fórumra, értesülsz a szoftverfrissítésekről, stb. Ezen felül biztosítja a kiemelt magyar terméktámogatást és garanciális ügyintézést.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4943) zsigus válasza DM-Fan (#4939) üzenetére


zsigus
őstag

Ha a HDD-t nem számoljuk (ami a Popcornokba is kell) simán megoldható, sőt mi több az enyém is ennyibe került. Bár azóta a forint miatt már emelkedtek durván az árak, de ahogy linkelte valaki korábban az A-210 sem ennyibe kerül már (ahol még lehet kapni).

Augusztusban: 22k AMD E-350 lap, 2.5k 2GB DDR3, 14k ház + táp =38.500Ft

AZ XBMC-n is megy a rar/iso lejátszás, csak BD-knél menü nélkül.

Korábbihoz: jó, igazad van. Akkor vagy nekem van nagy szerencsém, vagy azóta változott egy-két dolog amióta csináltad, mert durván 10 perc alatt összehozható egy HTPC szoftveres része, a beállításokkal együtt. Ahhoz, hogy egy átlag ember a Popcornt be tudja állítani normálisan, ahhoz is idő kell, nem hiszem, hogy az XBMC-nél komoly gond lenne az átláthatósággal és az egyszerűséggel elvégre ez is hasonló szellemben készült. Komoly szívás csak a driverekkel van, de mondtam korábban, hogy normális disztrót kell feltenni. Én a kiismerés alatt olyan dolgokat értettem mint pl. a Movie Sets (kollekciók létrehozása), emulátorok futtatása stb.

Az, hogy szívtam a 24p-vel (ami egyébként kegyetlenül egyszerű, egy menüpont) az én h*lyeségem volt, bár valóban nem tökéletes a 24p (23,98 FPS). Ha valaki már telepített PC-re op. rendszert meg tudja oldani. De ahogy mondtam nem teljesen plug&play, szóval ezért mondtam azt, hogy nem mindenkinek ajánlott, de nem kell túlmisztifikálni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#4944) DM-Fan válasza zsigus (#4943) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Hát nem tudom, nézegettem, de ami gépház már tetszik, szépnek is mondható és a tápra is azt mondom, hogy kezd ok lenni, az nagyon nem 14 eFt.

"AZ XBMC-n is megy a rar/iso lejátszás, csak BD-knél menü nélkül."

Ergo már itt kevesebbet kapsz, erről beszéltem. Ez ma már sokaknak szempont azért, ha már ennyit fizetnek egy lejátszóért.

A Popcorn beállítások menüjét 2 perc alatt meg is tanulhatod kívülről, annyira rövid. :DDD

"Az, hogy szívtam a 24p-vel (ami egyébként kegyetlenül egyszerű, egy menüpont) az én h*lyeségem volt, bár valóban nem tökéletes a 24p (23,98 FPS)."

Ez a másik, amiről beszéltem. Valószínű nem Te voltál a hülye, hanem nem egyértelmű a dolog, márpedig akkor ebbe más is belegyalogolhat - és bele is gyalogol, mint tudjuk, ez is tény. A Popcorn-nál ezzel sincs gond, teljesen egyértelmű a dolog.

"De ahogy mondtam nem teljesen plug&play, szóval ezért mondtam azt, hogy nem mindenkinek ajánlott, de nem kell túlmisztifikálni a dolgot."

Na, csak eljutottunk ide, én is ezt mondom elejétől kezdve. Ezért merem ajánlani a médialejátszót mindenkinek, mert az viszont plug & play, a HTPC viszont nagyon nem az, ellenben adott esetben drágább is és fenntartani is bonyolultabb.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4945) bigdady


bigdady
nagyúr

Sziasztok!

1. Pana g30-cal akarok felvenni pendrive-ra adást. Lehet? Mire kell formázni a pd-ot?

2. Van egy xbox is a tv mellé. Össze lehetne kötni úgy hogy az xbox media lejátszóként fonkcionáljon? Ez jobb mint a belső pana mlejátszó amúgy?

3. xboxon keresztül vett netet vhogy össze lehet hozni a pana g30-cal?

[ Szerkesztve ]

(#4946) DM-Fan válasza bigdady (#4945) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

1. Nem. Minimum 160 GB kapacitású HDD kell a felvételhez. A HDD-t a TV-vel kell leformáztatnod és a felvett tartalom máshol nem használható (értsd: PC-n nem is látod a fájlrendszert, de még másik, ugyanolyan típusú G30-on sem tudod megnézni a sajátoddal rögzített tartalmat).

2. Nem ismerem részleteiben az Xbox médialejátszós képességeit (a PS3-éi nem a legfényesebbek, bár vannak alternatívák, de macerás), ellenben simán összeköthető: HDMI kapcsolat, aztán hadd szóljon!

3. Nem, mert az Xbox tudtommal nem rendelkezik 1.4-es szabványú HDMI aljzattal. Így külön kell netet adnod mindkét készüléknek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#4947) zsigus válasza DM-Fan (#4944) üzenetére


zsigus
őstag

De ez az én h*lyeségem. :)
"Képfrissítés frekvencia igazítása a film képkockasebességéhez" -> Be

Ennyi. De én próbálgattam a képfrissítéseket stb. és nem tűnt fel valahogy ez. No mindegy, mindenkinek mások az igényei, nekem egyelőre ez megfelel, de ki tudja mi lesz később...

[ Szerkesztve ]

(#4948) Cypresss válasza GeneraL_XTX (#4932) üzenetére


Cypresss
senior tag

Aha,

Van egy sima a gyerek szobájában.

Mi a kérdés? Ha firmware-rel kapcsolatos, csak a gyári van fent.

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#4949) Zolee38


Zolee38
csendes tag

Mire nem jó a raklap? :)

http://cre-art-blog.hu/wp-content/uploads/2011/11/1122.jpg

[ Szerkesztve ]

Sakkozni bokszolókkal, bokszolni sakkozókkal szeretek.

(#4950) zsigus válasza DM-Fan (#4944) üzenetére


zsigus
őstag

Persze, én is jobban örültem volna egy Antec Fusion-nek, de egyelőre ez is megteszi: Gigabyte T5140. Volt hozzá egy 60W-os paneltáp+adapter is (FSP), az E-350-nek ez is elég, akár 4 vinyóval is.

A TV mellett örültem, hogy a félkész HTPC-t be tudtam fejezni, mire megjött.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.