Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5551) slick-adam válasza DM-Fan (#5549) üzenetére


slick-adam
aktív tag

idezojelbe tettem.:)

lenyeg, hogy van hangja, legalabbis en hallom kb 2-2,5 meterrol. a GT-t pont venti miatt kuldtem vissza, mert nem egyenletes hangot adott ki, inkabb ilyen pulzalot. amellett tenyleg nem lehetett meglenni.
szoval amiben venti van, azt hallod (szerintem).

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#5552) DM-Fan válasza slick-adam (#5551) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Persze a ventis modelleknek van némi ventizaja, de 2-2,5 méterről akkor sem szabadna hallanod. Nekem egyik plazmám se volt ventis, nem is szívesen vennék olyat a jövőben sem, ami nem passzív.

Get Moded!

(#5553) slick-adam válasza DM-Fan (#5552) üzenetére


slick-adam
aktív tag

lenemitott allapotban ertendo. ha megy valami, akkor nem hallod. viszont este en egeszen halkan is szoktam nezni es nem tudom nem eszrevenni. nem hiszem, hogy hibas lenne. mindharom modell csinalta, talan az ST volt egy piciket halkabb a tobbitol, valoszinuleg a vastagabb haz miatt. tobb helye volt forgatni a levegot.
nehez dolgod lesz a jovoben, mert venti nelkul ketlem, hogy meg tudnak oldani ezt a ~5 centis vastagsagot. nagyobb modelleknel akar 4!!! db is befigyel.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#5554) Snoop27 válasza DM-Fan (#5547) üzenetére


Snoop27
őstag

Köszönöm gyorsz válaszod :R , csak jokat olvasok rola, s ha te is ajánlod akkor mindenképp ez marad.

LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max

(#5555) DM-Fan válasza slick-adam (#5553) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Tudom, hogy a vékonyítás ezzel jár, nem is vagyok híve a keskenyítésnek, nem az oldalát szoktam nézegeti a TV-nek, pláne, hogy falra van fúrva.

Én is igen érzékeny vagyok az üzemzajra, pedig nem is a TV saját hangszóróit használom, hanem HM erősítőt, plusz állósugárzós rendszert, de a halk jeleneteknél nagyon jól esik, hogy teljesen passzív a rendszerem és némaság van.

Get Moded!

(#5556) DM-Fan válasza Snoop27 (#5554) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Szerintem nyugodtan megveheted, én 4 éve használom az enyémet és soha nem volt semmilyen problémám feszültségingadozás, vagy túláram miatt. Ilyen áron nemigen kapsz jobbat.

Get Moded!

(#5557) Borisz76


Borisz76
veterán

A 42GT30 tipusban van ventillátor ?

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#5558) ZEN1TH válasza Borisz76 (#5557) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Van.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5559) whappela


whappela
csendes tag

Egy gyors kérdés: Pana-tévék szervizmenüjében az üzemidőnél a ki/bekapcsolások száma a ki- és a bekapcsolások számát együttesen jelenti? Azaz a bekapcsolások száma az a kiírt szám fele?

(#5560) DM-Fan válasza whappela (#5559) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nem, mivel az nem a ki/bekapcsolások száma, hanem értelemszerűen csak a bekapcsolásoké. Mi értelme volna külön mérni a kikapcsolásokat is? Evidens, hogy ha egyszer üzembe helyezted, akkor le is kell álljon valahogy. Az ott látható szám azt takarja, hogy hányszor kapcsoltad be.

Get Moded!

(#5561) whappela válasza DM-Fan (#5560) üzenetére


whappela
csendes tag

Kösz! Persze hogy az a logikus, hogy csak a bekapcsolások számát írja ki, csak túl nagynak tűnt a szám, ezért kérdeztem.
Ugyanakkor egy kis szőrszálhasogatás: az, hogy tényleg csak a bekapcsolások számát jelenti az "On/Off" adat, valójában egyáltalán nem értelemszerű vagy evidens. Azonkívül mivel eleve csak bekapcsolt állapotban lehet megnézni, az On és Off értelemszerűen nem egyezhet meg leolvasáskor, hacsak nem a kikapcsolásokat számlálja a tévé... onnantól pedig már éppenséggel az sem lenne elképzelhetetlen, hogy fölszorozza kettővel. Persze úgy meg az aktuális bekapcsolás nem lenne sosem beleszámlálva... :)

(#5562) Tomics válasza whappela (#5561) üzenetére


Tomics
addikt

:D

PH! addikt since 2004

(#5563) DM-Fan válasza whappela (#5561) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Nagyon egyszerűen meggyőődhetsz róla: megnézed, hogy most aktuálisan mit mutat, kikapcsolod, visszakapcsolod és újra megnézed. Meglátod, hogy mennyivel fog nőni a szám.

Get Moded!

(#5564) Mezga Aladár válasza Snoop27 (#5545) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Fi relé

http://prohardver.hu/tema/fi_rele_es_tulfeszultseg_vedo_parosa/hsz_1-50.html

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5565) whappela válasza DM-Fan (#5563) üzenetére


whappela
csendes tag

Félreértettél, nem kételkedem! ;)

(#5566) lemmy9


lemmy9
őstag

Tv adásnál a világos részeknél, és az emberi bőr :DD színénél a sávosodás mitől van?

Szerintem!

(#5567) < CyberBob > válasza lemmy9 (#5566) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Hiányzik pár színárnyalat.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5568) lemmy9 válasza < CyberBob > (#5567) üzenetére


lemmy9
őstag

Akkor az adás szar?

Szerintem!

(#5569) < CyberBob > válasza lemmy9 (#5568) üzenetére


< CyberBob >
őstag

A forrástól is függ, de alapvetően ennyit tud a tv.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5570) Neworder


Neworder
csendes tag

Sok hezitálás és boltban való nézegetés után végül Panasonic 50g30 lett... :K Igaz, a tv mellé tett hangszórók alig férnek el, ... de megérte.

Köszi a segítséget mindenkinek :R

Nem bántam meg, sőt. Még filmet nézni nem volt időm, de 1-2 "tesztet" végeztem. A HD (értelemszerűen) jó, hogy úgy mondjam ezt még tesztelem... Viszont, ami elégé érdekes: 3 méterről, az digitális SD tv adás nézhető. Sőt, jobb lett az eredménye mint vártam - látszik, persze hogy nem HD, de mintha jobban nézne ki mint a korábbi 32-es LCD-n. :K elképesztőőő (Eurosport, síugrás, gyorsan mozgó háttér, 16:9 bezoomolva (!) a 4:3-as jelre, scart-on át - át fogom rakni a HDMI-re, de össze akartam hasonlítani, eddig se HDMI-t használtam erre).
Szóval, aki ezen gondolkodna, meg tudom erősíteni, hogy nincs ebből probléma. :K

Most a bejáratáson gondolkodom, láttam valami külföldi fórumon, hogy vannak akik homogén állóképek cserélgetésével járatják be. Érdemes ilyennel játszani, pl.: otthon hagyom, amig munkába vagyok diázik a tv?

[ Szerkesztve ]

(#5571) Neworder válasza Neworder (#5570) üzenetére


Neworder
csendes tag

hehe, visszaolvastam a hozzászólásom - sorry, elfelejteni magyar nyelvtan :O ;]

(#5572) ZEN1TH válasza Neworder (#5570) üzenetére


ZEN1TH
őstag

janos666 pl. így járatta be a TV-t, őt érdemes megkérdezni. Szerintem felesleges, inkább úgy járatnám be hogy nézem is :)

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5573) Neworder válasza ZEN1TH (#5572) üzenetére


Neworder
csendes tag

Én is úgy gondoltam, hogy persze nézem is. Plusz "üresjáratban" is menne, hogy hamarabb túl legyek az első 4-500 órán. Ha lehet hinni a teszteknek, hogy 150-160W-ot fogyaszt átlagosan, akkor ez nem olyan vészes összeg. :U

[ Szerkesztve ]

(#5574) DM-Fan válasza Neworder (#5573) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ha rám hallgatsz, a TV működésének minden percét aktívan élvezed és nem járatod többszáz órát üresjáratban úgy, hogy nem is ülsz előtte. Be fog az törni normál használat mellett is, csak figyelj az állandó képelemek kerülésére! Arra meg így is, úgy is figyelned kéne.

Get Moded!

(#5575) Neworder válasza DM-Fan (#5574) üzenetére


Neworder
csendes tag

Igen, ok (ki is veszek egy hét szabit tv bejáratás címen :DDD - sajnos ez csak vicc, attól tartok erre nem adnak).
A beégésre, ghost-ra vigyázni fogok az tuti - mármint, hogy ne legyen. Olvasgattam erről is ezt-azt, többek közt itt is. Azt hiszem KTTech kollega említette/idézte valahonnan, valamelyik régebbi hozzászólásában (nem idézet következik): a legnagyobb hibát a felhasználók követik el, mert képtelenek normálisan beállítani a tv-t, feltekerik maximumra a kontrasztot aztán viszlát - pedig erre semmi szükség nem lenne egy nappaliban, ahol este filmet néz az ember, mert valszeg még zavaró is lesz a kép. Sőt valami olyanról is szó volt, hogy 70-ra levett kontraszt esetén 80%-kal csökken a beégés/ghost esélye.

Ez idáig ok, hihetőnek hangzik :P

Anno, mikor elkezdtem nézegetni a tv-ket most, gondoltam majd valamelyik oldalon talált "custom" beállíást fogom használni - legalábbis letesztelni. Erre most megnéztem a Geeks.hu -s G30-as tesztet: 60-as kontraszt a G30-ra?? :Y :W Oh my God, Why? Beégés garantált legyen? ;]

[ Szerkesztve ]

(#5576) DM-Fan válasza Neworder (#5575) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Azért, mert a 2011-es Pana szériánál kb. 36-os érték fölött nem változik semmit a kontraszt, akármit is állítasz be. Próbáld ki és meglátod! Amúgy a geeks tesztjeit és az azokban szereplő beállításokat hanyagolnám, nem szoktak épp jók lenni, de a 60-as kontraszt a tavalyi modelleknél speciel pont mindegy.
Nálam a G20-on nagyon nem mindegy, hogy 36-ra vagy 60-ra állítom, de ott még más volt a vezérlés, ezért nálam 30-hoz közelítő értéken áll a kontraszt. Szóval a G30-nál hagyhatod 60-on, de szerintem vedd vissza olyan 32 körülire, kb. ott lenne amúgy is az optimális, bár igazából normálisan kéne kalibrálni, hogy megtaláld a megfelelő értéket, bár az mondják, akik mérték, hogy a 60-as (tehát a maximum) a megfelelő ennél a szériánál.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5577) Neworder válasza DM-Fan (#5576) üzenetére


Neworder
csendes tag

Hmm, érdekes ez érdekes (akkor a G30 kontraszt "skálája" ezek szerint finoman szólva nem lineáris - mármint a beállítás léptetése). Egyébként ez bug vagy feature?? :) Megnéztem, pl.: a flatpanelshd.com oldalon is 36 van beírva ...
Nemsokára kipróbálom, csak most pont nem vagyok a tv közelében. :U A kalibrálást komolyan fontolóra vettem már, de a bejáratás miatt még van néhány napom, hetem dönteni erről...

[ Szerkesztve ]

(#5578) < CyberBob > válasza Neworder (#5577) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Az értékek számszerűségének nem sok értelme van már csak azért sem mert függ, hogy milyen profilt használsz. Igazi magas kontrasztot normál és játék (dinamikust direkt nem írom ide) profillal tudsz beállítani míg thx és profi profilok csak félgőzzel hajtják a panelt maximális (60) kontraszton is.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5579) Hsanyika1


Hsanyika1
senior tag

[link] vt50

(#5580) rb26dett válasza lemmy9 (#5566) üzenetére


rb26dett
aktív tag

Ilyet én is tapasztaltam 50G30nál, pl rajzfilmnél (family guy)
de én sem tudom hogy mi lehet, de az sztem hülyeség h hiányzik pár árnyalat, akkor a mienkből kispórolták? :)

(#5581) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Üdv szaktársak.
42g30 támogatja a 24 ill a 23.976 frekit?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5582) szonti válasza Mezga Aladár (#5581) üzenetére


szonti
aktív tag

Igen

(#5583) < CyberBob > válasza rb26dett (#5580) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Miért is lenne hülyeség? Ha a forrás nincs szét tömörítve (bd iso) és még is sávosak a színátmenetek akkor szerinted mi lehet a gond. Nem véletlen, hogy az idei modelleknél külön kiemelték a színárnyalatok drasztikus emelését. Alapvetően lcd-en látszik nagyon, de a plazmán is lehet találni sávosodást főleg az emberi bőr problémás pl: arcon homlok, orr.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5584) Neworder válasza < CyberBob > (#5578) üzenetére


Neworder
csendes tag

Értem, szóval ez is relatív és profil függő - végülis ez is hihető :DDD Köszi az infót, minden nap valami újat tud meg az ember a tvjéről. Érdekes belegondolni, ezek miért vannak, nyilván egyfajta tervezői koncepcióról árulkodnak. Nem feltétlenül rossz ez így, csak én lehet másként csinálnám ha én gyártanék TV-t (persze gondolom ennek költség vonzata is van/lenne - tehát lehet mégis így csinálnám én is) ;]

Tényleg, egy kis beszámoló a G30-ról, csak röviden: ma reggel bekapcsoltam, teljes csöndben... és bizony hallani a ventiket, 3 méterről is. DE. Ahogy a TV bemelegszik, minimálisra csökken minden zaj, amit már síri csendben is csak alig hallani - és nekem jó fülem van. Aki kicsit "süket", apám (sose hallott olyan jól), ha ő meghallgatná nem venne észre semmit... :P Jó, szóval eddig továbbra is tetszik. A médialejátszó módban érdekes limit az, hogy 24p filmnél sem a 24 smooth film látszik és a képarányok korlátozott választéka. Mondjuk nem médialejátszót vettem, hanem TV-t :K Ezt nem is volt szempont, arra van céleszköz...

[ Szerkesztve ]

(#5585) ZEN1TH válasza Neworder (#5584) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Azért nincs Smooth Film mert nem 24Hz-en jár a panel, hanem 60-on. Többek között ezért sem javasoljuk a beépített lejátszók használatát.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5586) Mezga Aladár válasza szonti (#5582) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

kösz

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#5587) ma-Zo


ma-Zo
tag

Srácok,

a G30 médialejátszója gyönyörűen bemountolja a DVD ISO-kat, ezzel nincs is gond, amíg DVD nem menüs. Arra van esély, hogy valahogy a film menüjében ránavigáljak a lejátszásra? :W

(#5588) Neworder válasza ZEN1TH (#5585) üzenetére


Neworder
csendes tag

Igen, gondoltam, hogy valami turpisság van a dologban. Felteszem, hogy ne adja ugyanazt az élményt, mintha original bluray lenne :) lehet csak megint én feltételezek rosszat és nincs köze a copyright-os dolgokhoz...

[ Szerkesztve ]

(#5589) Zsolt121


Zsolt121
csendes tag

G30 van olyan beállítás hogy mikor bekapcsolom a tv-t egyből HDMI kapcsoljon.

(#5590) DM-Fan válasza Zsolt121 (#5589) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Van, bekapcsolási preferencia néven fut. Amúgy meg bekapcsolt állapotban az oldalpanelen levő gombbal csökkented a hangerőt és miközben a hangerőcsökkentő gombot nyomva tartod az oldalpanelen, a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Feldob egy menüt, itt beállítod az Initial Input-ot a tetszőlegesre (esetedben a megfelelő HDMI-re). Korábbi modelleknél is működik, az 50G20-amon is kipróbáltam.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#5591) Zsolt121 válasza DM-Fan (#5590) üzenetére


Zsolt121
csendes tag

köszi jó lett! :R

(#5592) M_AND_Ms válasza DM-Fan (#5590) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Ez jól hangzik. :C Hazamegyek kipróbálom....

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#5593) Killer01 válasza DM-Fan (#5590) üzenetére


Killer01
őstag

Tényleg jó, S30-on is működik :DDD :R

(#5594) Voice24


Voice24
őstag

Kicsit aggódok a következő időszak miatt. :(( Véget ért a valóvilág (hálisten), de a sávjában most jön néhány nézhető műsor (Dr. Csont, Mentalista, Milliomos stb.). A bariköztöt eddig is nézte a familia, de úgy néz ki, most kicsit hosszabban lesz az rtl-en a tévé ;] . Az újdonság erejénél fogva az este 7 utáni "vetélkedő" is menni fog egy ideig, úgyhogy para :D .

(#5595) salapp válasza Hsanyika1 (#5579) üzenetére


salapp
addikt

Ezektől az előre kalimpáló ezüst lábikóktól mindig kiráz a hideg, a Samsung is ezt erőlteti a prémiumként nyomatott típusoknál. Olyan a hangulata, mint a gagyi tusolófejnek, ami műanyag, de fémnek akar látszani.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#5596) salapp válasza Voice24 (#5594) üzenetére


salapp
addikt

Én úgy oldottam meg ezt a sorozat+logo problémát, hogy vagy bevárunk egy teljes évadot, míg lefut, vagy egy nappal a sugárzás után amcsi dvd+az adás 2.0-ás hangja. Se 7 percenként 4 perc reklám, se logo.
Éppen ma keserítettek el, hogy mégse kapcsolják le nyáron az analóg földi sugárzást, és hogy ha egyszer mégis meglesz végre, akkor se garantált, hogy lehet majd előfizetni hd-csomagra (Spektrum/NatGeo/Eurosport/Animal). Számomra már-már nézhetetlen bármelyik kereskedelmi csatornán egy sorozat, az agresszív reklámok miatt.
Egyszerűen elpazarolt idő, amíg a reklám megy, ráadásul teljesen kiesel a sorozat részből minden alkalommal.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#5597) -Solt-


-Solt-
veterán

Üdv Urak!

Egy Panasonic BR lejátszót, és egy IPTV-s beltéri egységet szeretnék HDMI kábellel egy Panasonic plazma tv-hez csatlakoztatni. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy milyen HDMI kábelt válasszak?

Nagyon nagy szórások vannak árban, és nem szeretnék sem rosszat venni, sem feleslegesen drágát...

www.smart-bus.hu

(#5598) ZEN1TH válasza salapp (#5595) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Ez full fém. A krómhatású karácsonyfatalpaktól engem is kiráz a hideg.

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5599) BBéci válasza DM-Fan (#5555) üzenetére


BBéci
titán

Nem értem ezt a ventilátor-hisztit, és itt nem Rád célzok, mikor a Pana tévék teljesen némák a vetítőkhöz képest. Szerintem a többség boldogan elviselné, ha a feje fölött 1-1,5 méterre zúgna egy 2-3 millába kerülő projektor.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5600) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Nem rég óta olvasom a topikot, de sokan "aggódnak" attól, hogy sokat megy vagy sokat fog menni a tv. Érthetetlen.

Akkor mi értelme plazmát venni? Hogy néha leüljek elé és megnézzek egy filmet?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.