Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5351) KTTech válasza DM-Fan (#5345) üzenetére


KTTech
veterán

Főleg, ha 10 év gart kapsz a főbb alkatrészekre bennük (LG DD-s mosógépek például). Az Energomatom lebontotta a fürdőszobát 1x... a csempézés többe került mint a gép :DDD A mostani tetején (pedig egy alap inverteres DD-s LG) meg bármit tárolhatok egy teletöltött pohárból sem lötyögteti ki a vizet, és negyede sincs a hangja. Az erergiafelhasználásról ne is beszéljünk (kevesebb, mint fele). (Megjegyzem, az Energomat is szépen rohadt már, amikor lecseréltem... és volt benne cserélve párszor a talp része - átlagosan 3-4 évente kellett, addigra szétverte - + a fűtőszál is egyszer, a hőmérséklet-érzékelőt már nem cseréltem ki benne, jött az új.)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5352) DM-Fan válasza KTTech (#5351) üzenetére


DM-Fan
Topikgazda

Ismerős. Faterral szivattyút, ékszíjtárcsát és tán programkapcsolót is cseréltünk a Minimat-ban, viszont 30 éve megy megállás nélkül. Agyonverni sem lehet. Más kérdés, hogy energiazabáló és vízből sem keveset fogyaszt.

Get Moded!

(#5353) M_AND_Ms válasza Skillet (#5350) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Sok mindent kidolgoztak már az ügyben.
De amíg a legtöbb ember képtelen a karácsonyi ajándékok papírdobozait elvinni a 30 méterrel odébb lévő szeletív gyűjtőbe, akkor amikor azokat egyszerre viszi le(tehát külön nem is kellett gyűjtögetni otthon), vagy amikor a régi csodatévét kib@ssza a kuka mellé, akkor mit várunk. Hiába találják ki az okos emberek, hogy kéne csinálni, ha mi vagyunk annyira önfejűek és önzők, hogy szarunk rá.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#5354) < CyberBob > válasza Tomika1981 (#5328) üzenetére


< CyberBob >
őstag

"Nem kívánok megint jogvédős vitát indítani de azt tudni kell hogy a legális forrásból beszerzett mediafileokat mindet viszi a pana lejátszója. A 24p-hez meg Blu-ray kell ha legálisat akarsz. Azért az érthető hogy sem a pana sem a Sony nem járul hozzá a kalózmásolatokhoz."
A tv alapból támogatja az mkv-t innentől kezdve hagyjuk már ezt a legális maszlagot A tv-ből felvett anyag is 24 p-s.

"Amikor kitalálták a mozgókép megjelenítést az pont olyan kezdetleges volt mint most a 3d. Ez is lesz jobb is! Nem kötelező költeni rá. Viszont valahonnan el kell indulni."
Az a gond a 3d-vel hogy még nem érett meg a kereskedelmi forgalomba hozatalra. Nem véletlenül nincs rá kereslet ebben a formában.

"Miért nem kötsz rá egy billentyűzetet?"
Persze meg kamerát mikrofont és úgy fog kinézni a tv mint egy sündisznó. Vannak már qwerty billentyűzetek távirányítón.

"Kérdés hogy megérné-e kifizetni a plusz költséget?"
Azért megy hamarabb tönkre mert pluszban vannak olyan fejlesztések amikkel elrontják, így nélkülük még olcsóbb is lehetne és tovább tartana.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5355) KTTech válasza Skillet (#5350) üzenetére


KTTech
veterán

A mai TV-k 90% körüli arányban újrahasznosítható anyagokból készülnek. Az más kérdés, hogy mit teszel azért, hogy tényleg újra is legyenek hasznosítva...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5356) erdoke válasza DM-Fan (#5345) üzenetére


erdoke
titán

A víz- és energiafogyasztás nem csak a műszaki, elektronikai tulajdonságok folyamatos javításának köszönhető, hanem a megközelítés megváltozásának, a mosóporok (enzimek, azaz intelligens molekulák, a biotechnológia) ugrásszerű javulásának, ahogy az eltérő megközelítésnek fokozatosan tartalmat adtak. A mai mosógépek alkalmazkodnak a 30-40 fokos, enzimatikus alapú mosási technológiához, míg régen leginkább a detergens elegynek biztosítottak optimális feltételeket.

A legjobb aláírás a héten

(#5357) Skillet válasza KTTech (#5355) üzenetére


Skillet
addikt

Parasztvakítás. Valami pontos, mindent körülölelő stratégia kellene erre. Agyon kellene médiázni mindent, hogy pl itt vannak ezek az elérhetőségek, bármit elvisznek ami a háztartásban keletkező elektronikus hulladék. Mindenféle háztartási gépek stb. És nem csak elviszik, hanem valóban 100%ban újra is hasznosítják. Szerintem ilyen ma nincsen. De az is lehet, hogy én tévedek. Még ha van is olyan cég amelyik elszállítja, ők is ugyanoda viszik ahova egy lomtalanításkor kerülne. Valamelyik szeméttelepre. A szelektívbe dobált cuccokra is kíváncsi lennék, hogy egész pontosan mi is a sorsuk. Tudod, kicsit mindennel úgy vagyok,hogy hiszem ha látom. De itt sokkal többről van ám szó. Nem csak a háztartási gépekről,hanem pl a közértekben található rengeteg cikk csomagolásáról. A rengeteg nejlonzacskó, műanyag, meg amit csak akarsz. Tréfásabb sztori ez annál,hogy ezt itt a plazmatopikban akarjuk kivesézni.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5358) KTTech válasza Skillet (#5357) üzenetére


KTTech
veterán

Az már más kérdés, hogy mennyire van hirdetve. De aki akarja, megoldja. Én ettől függetlenül inkább a mostani rendszert kedvelem, mint azt, ami 20 éve a gyártásban volt. És az sem igaz, hogy az sokkal tartósabb volt, mert nem volt az. Összeszámoltam: otthon volt 4 CRT, 2 videoton (1 elektroncsöves FF, ezt átlag fél évente javította apám vagy én), 1 színes (ebben kb. 12x volt alkatrész vagy panel cserélve -több sorvégfok és a hozzá tartozó részek, amit vitt magával minden esetben, vertikális panel, tápegység stb -, a TV árának többszöröséért, ha mindent összeszámolok - és akkor se 1 havi fizuba került a TV...). A színesben 1x volt képcső cserélve, mert tönkrement. Van egy Orion, abban csak a táp ment tönkre + a sorvégfok. Az Universum-ban volt logikai egység és tápegységen belül a kondik, valamint a diódák voltak cserélve + 1x fel kellett újítani a képcsövet. Egyik se mai technológia... a legfiatalabb is 25 éves. A két Videoton már nem működik többé, az Orion megy, de képcsöves. A 72cm-es Universum tudtommal még megy, elajándékoztam (amikor vettem az első plazmám). Amikor elajándékoztam, a képcsőcsere lassan már érett lett volna, gondolom azóta nem javult a képminőség (de legalább annyit fogyasztott, mint az 50"-os plazma).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5359) Rosep


Rosep
senior tag

A sok OFF után egy kicsit OFF :)
2-3 hete fizettem elő DVB-C csomagra. Akkor még a Nat Geo HD angolul ment ahányszor oda kapcsoltam. 2 napja meg minden műsor magyar. Nem tudja valaki, most váltottak netán?

(#5360) KTTech válasza Rosep (#5359) üzenetére


KTTech
veterán

Nem írtál szolgáltatót :) de lehetséges...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5361) Rosep válasza KTTech (#5360) üzenetére


Rosep
senior tag

Ja hogy ez szolgáltatótól is függ? Tarr

(#5362) Neworder


Neworder
csendes tag

Kezd körvonalazódni, hogy melyik és milyen méretű Pana plazmát veszek (valszeg hallgatok rátok és G30 lesz belőle).
Olvasgattam megint a teszteket és egy valami szemet szúrt. A "profi" (kalibrált) képbeállítások. Külföldi weboldalon és a geeks.hu-n van egy jelentős eltérés... a kontraszt értéke. A Geeks-es srácok felnyomják 60-as értékre a kontrasztot (maximumra, ha jól gondolom). A külföldi review-ban 30-35 körül hagyják. Miért??
A mért értékek is mások, (had ne idézzek pontosan) a külföldi reviewban mondjuk 3700:1-hez, a geeks.hu-n 5500:1-hez. :U :F Felteszem pont a kontraszt csutkára való feltekerése miatt (is - persze lehet más műszer, stb. is).
Kérdés, ez így jó? Mármint használ a plazmának a max kontraszt? Úgy értem, felteszem nem teszi tönkre, de nem "ront" a képminőségen? Oké, a kontrasztarány megnő, de nem tol el más értékeket nagyon? Hiszen nem csak ez az egy mérőszám írja le a képminőséget - pl.: mi van a vonalélességgel, színátmenettel, stb... Tehát a kérdésem a fentiek mellett, hogy a plazmáknál a kontraszt maximális kihasználása hogyan hat a kép egyéb paramétereire?? :R

(pl.: a külföldi reviewban írták, hogy az élesség paramétert sem piszkálják, sőt NULLÁRA állítják, mert felesleges zajt ad a képhez, inkább mintsem élesít)

[ Szerkesztve ]

(#5363) KTTech válasza Rosep (#5361) üzenetére


KTTech
veterán

Igen, mert pl. a UPC-nél már régen magyar nyelvű, a Diginél még mindig angol (vagy román...)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5364) fgabo


fgabo
tag

Sziasztok!
Van egy másfél éves samu plazmám amin ma este befigyelt a képernyő közepén egy pixel csik. :W Média Marktba vettem ,még garis. Erre vonatkozik a gari? Ez a hiba javitható?

Privikre illik válaszolni!

(#5365) Rosep válasza KTTech (#5363) üzenetére


Rosep
senior tag

Hát akkor jól járt, aki ennél a szolgáltatónál van (meg a UPC-nél). :)
Még 6-7 HD adót el tudnék képzelni itthon.

(#5366) KTTech válasza fgabo (#5364) üzenetére


KTTech
veterán

Igen, erre vonatkozik a garancia. Az, hogy hol vetted részletkérdés (amennyiben rendes garlevelet kaptál...), keresd a márkaszervizet.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5367) fgabo válasza KTTech (#5366) üzenetére


fgabo
tag

Igen van számla,garilevél. Most kicsit megnyugtattál :R Reggel hívom is őket. Köszönöm a gyors választ. :R

Privikre illik válaszolni!

(#5368) janos666 válasza Neworder (#5362) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Semmi baj a 60-as kontraszttal TV adáshoz a G30-on, 30-valamennyitől semmit sem számít.
Valószínűleg egy i1d2-vek mérnek, ami kicsit már bizonytalanul méri a plazma feketéjét (a színeket pedig elég gázan ezeken a mostani megjelenítőkön, de az megint más).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5369) nightshadow


nightshadow
veterán

Panasonic 2012 €uro árak:

TX-P65VT50: 3999 €
TX-P55VT50: 2499 €
TX-P50VT50: 1999 €

TX-P50GT50: 1549 €
TX-P42GT50: 1249 €

TX-P65ST50: 2699 €
TX-P55ST50: 1799 €

TX-P50UT50: 949 €
TX-P42UT50: 749 €

TX-P50X50: 699 €
TX-P42X50: 499 €

forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5370) slick-adam válasza nightshadow (#5369) üzenetére


slick-adam
aktív tag

en csak 1-2 honapja szemezek a plazma teknoval, szoval igazi szakertoket kerdeznek, akik mar regebb ota kovetik a fejlodesi utemet:
mekkora fejlodes figyelheto meg altalaban az elozo evhez kepest? szep nagy szamokat irnak az uj modelleknel, de en kicsit ketelkedek. pl elkepzelheto, hogy egy 2012-es GT50 leverje a 2011-es VT30-at? vagy ne gondolkodjak ilyesmiben? 42"-os GT50 ara meg elmenne, esetleg varhatnek arra (VT sajna csak 50"-tol fog indulni ahogy latom, arra se hely, se penz...)

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#5371) ZEN1TH válasza slick-adam (#5370) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Nincs értelme ilyesmiről beszélni addig amíg meg nem jelennek a tesztek. Nyár közepe fele, illetve lehet hogy már júniusban várhatóak akciók (foci EB, majd olimpia) így ekkor érdemes majd vásárolni.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5372) medica válasza nightshadow (#5369) üzenetére


medica
senior tag

:Y

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#5373) Neworder válasza nightshadow (#5369) üzenetére


Neworder
csendes tag

Szerintem nincsenek elszállva az árak, a 42GT30 ára is 370.000 HUF környékén indult (sőt), mint ahogy most a 42GT50 fog - már ha tényleg ennyi lesz nálunk is :U Nekem igazából csak a 46-os méret hiányzik... (50-es egyszerűen nem férne el nálunk, akármit is csinálok) Már nézegettem a honlapon is, de úgy tűnik azt kiirtják - vagy lehet még bővülni fog a lista?

[ Szerkesztve ]

(#5374) ZEN1TH válasza Neworder (#5373) üzenetére


ZEN1TH
őstag

Nem lesz 46-os semmibol sem. Igen ezek az arak erosen hajaznak a 2011-es indulo arakra.

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5375) Gabor970 válasza nightshadow (#5369) üzenetére


Gabor970
addikt

Sztem ha az 55ST50 őszre lemegy 1000-1200EUR környékére, best buy lehet.

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#5376) Tomika1981 válasza < CyberBob > (#5354) üzenetére


Tomika1981
tag

"A tv alapból támogatja az mkv-t innentől kezdve hagyjuk már ezt a legális maszlagot A tv-ből felvett anyag is 24 p-s."

Nem vitatkozom veled a kalozfelvételeken mert nem ide való. Hogy jön ki neked a tv-ből felvett anyag 24p-re? Én úgy tudom hogy a tv adás 25 képkocka másodpercenként, vagyis 50 fél képkocka.

"Az a gond a 3d-vel hogy még nem érett meg a kereskedelmi forgalomba hozatalra. Nem véletlenül nincs rá kereslet ebben a formában."

Te mennyi idős vagy? Ha így állnánk a dolgokhoz a 80-as évek elejéig nem is szabadott volna Tv-t gyártani mert annyira kezdetleges találmány volt. Valahol el kell kezdeni.

"Persze meg kamerát mikrofont és úgy fog kinézni a tv mint egy sündisznó. Vannak már qwerty billentyűzetek távirányítón."

Ezt nem is értem? A foglalatok nem arra valók hogy köss rá valamit? Mi fáj azon hogy kilóg a TV hátuljából egy 1,5 cm-es eszköz? A távirányítós qwerty aztán baromi kényelmes!
Szerinted jobb lenne ha a gyártó eldöntené hogy mit szerel a Tv-be és nem rakna fel csatikat? Akkor kénytelen lennél azt használni ami van benne, áés nem köthetnél rá semmit.

"Azért megy hamarabb tönkre mert pluszban vannak olyan fejlesztések amikkel elrontják, így nélkülük még olcsóbb is lehetne és tovább tartana."

Ezt nem tudtam hogy azért mennek tönkre a Tv-k mert vannak fejlesztések amik tönkreteszik. Mire gondolsz? A 3D teszi tönkre vagy a smart? Vagy mi a fene?
Van olcsóbb Tv amibe ezek pont nincsenek benne! Az én Tv-m se 3D-s mert nekem még nem éri meg a felárat.

Tomika

(#5377) medica válasza ZEN1TH (#5374) üzenetére


medica
senior tag

Így igaz, azok is borzasztóan túlárazottak voltak de akkor még rá lehetett fogni hogy újdonság a 3d azért. Samsungokra kíváncsi vagyok milyenek lesznek ár/érték arányban.

[ Szerkesztve ]

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#5378) kene84


kene84
senior tag

Sziasztok!

Kb. 120k-ig mit érdemes most venni plazma piacon?
Felhasználást tekintve szülőknek lesz a digi digitális adásához + ahhoz a pár hd csatornához ami még benne van. Gondoltam,hogy lehet LCD-t kellene mert ők bizony ott hagyják a tv-t hosszabb időre és ghostra talán kevésbé lenne esély,de javítsatok ki ha ez nem így van. De én inkább plazma párti vagyok,az is van jelenleg,de mondom ők nem fognak odafigyelni annyira.
Előre is köszi az ajánlatokat.

(#5379) ZEN1TH válasza kene84 (#5378) üzenetére


ZEN1TH
őstag

UX30

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5380) Skillet válasza kene84 (#5378) üzenetére


Skillet
addikt

Gondolom a többiek is egyetértenek majd velem, hogy a szüleid nem annyira, hanem semennyire sem fognak/akarnak ilyen baromságokra figyelni. Szóval lcd.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5381) kene84 válasza Skillet (#5380) üzenetére


kene84
senior tag

igen,ezért írtam én is hogy inkább abba az irányba keresnék emiatt de gondoltam kikérem a véleményt itt is. köszönöm szépen

akkor át is fáradok a megfelelő helyre

(#5382)medica - köszi,mindenképp ezt is meg fogom akkor nézni valahol

[ Szerkesztve ]

(#5382) medica válasza kene84 (#5378) üzenetére


medica
senior tag

Ha lcd akkor talán ennyiért ez : [link]

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#5383) Skillet válasza Hsanyika1 (#5338) üzenetére


Skillet
addikt

A pana már nem helyezi a plazmát előtérbe. Ez is bekövetkezett.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5384) medica válasza Neworder (#5373) üzenetére


medica
senior tag

42gt30 370k körül indult, most 220k-ért bárhol megveheted és még ezen is kaszál az eladó.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#5385) < CyberBob > válasza Tomika1981 (#5376) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Az összes külföldi (nem európai) sorozat 23.976 (24) sebességű, nem is értem hogy kerül ide a kalózkodás. A tv lejátszója csak azért nem támogatja, hogy el lehessen sütni a következő "nagy" fejlesztéskor.

Amerikában már lecsengőben van a 3d (legalább is a mostani formájában), a tv csatornák is kihátráltak mögüle egy két kivétel maradt csak. Lemezen pedig többnyire animációs filmek vannak abból sem sok.

Egy céleszköz mint pl. tv akkor könnyen használható ha be van építve a legtöbb dolog és csak a nagyon szükséges dolgokat kel külsőleg rákötni pl. használható (nem alibi) média lejátszó.

Már elég sok éve minden nagyobb cégnél (nem csak műszaki) vannak külön részlegek akik kimondottan a termék garancia időn túli tönkremenéséért felelősek. Ez kimondottan az autó iparban nagyon látványos. Én sem tudom hány éves vagy, de ezt már elég korán észreveszi aki nem csukott szemmel jár.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5386) medica válasza < CyberBob > (#5385) üzenetére


medica
senior tag

"Ez kimondottan az autó iparban nagyon látványos. Én sem tudom hány éves vagy, de ezt már elég korán észreveszi aki nem csukott szemmel jár."
Tudnék mesélni innen az Audiból, de az már nagyon off lenne (pl 800k-ból kész egy Golf amin minden rajta van az adóktól a bérekig de a paraszt 5 millióért veszi a kereskedésben és örül ha lealkudja a metálfényt)

[ Szerkesztve ]

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#5387) Tomika1981 válasza < CyberBob > (#5385) üzenetére


Tomika1981
tag

"Az összes külföldi (nem európai) sorozat 23.976 (24) sebességű, nem is értem hogy kerül ide a kalózkodás."

1. A 23.976 egyáltalán nem 24p!
2. Nálunk PAL rendszerben sugároz a tv, vagyis még mindig nem értem hogy lesz akár 24p akár 23.976!

Tényleg érdekel a téma nem kötekedni akarok.

"Egy céleszköz mint pl. tv akkor könnyen használható ha be van építve a legtöbb dolog és csak a nagyon szükséges dolgokat kel külsőleg rákötni pl. használható (nem alibi) média lejátszó."

Én pont az ellenkezőjét gondolom. Számomra a legideálisabb az lenne ha nem Tv-ket vennénk hanem kivetítőket, monitorokat, és mindenki maga döntené el hogy mire használja.

"Már elég sok éve minden nagyobb cégnél (nem csak műszaki) vannak külön részlegek akik kimondottan a termék garancia időn túli tönkremenéséért felelősek."

Ez nem ilyen fehér vagy fekete. Nem arra játszanak a gyártók hogy garancia után 1 hónappal tönkremenjen a termék. Egyszerűen nem méretezik túl a termékek élettartamát mint régen. Tudják hogy egy átlag nyugateurópai 3 évente cserél tv-t és dobja ki a régit. Akkor mi a manónak építenének bele 20 év élettartamra biztosított alkatrészeket. Felesleges és csak drágítja a terméket ami kevesebb hasznot hoz és hátrányba kerül a konkurenciával szemben.

Akinek műszaki végzettsége van az tanulmányai során szinte elsők között tanul meg élettartamra méretezni. Feleslegesen nem méretezünk egy terméket túl mert drágítjuk a gyártást. Egy gyártó sem foglalkozik azzal hogy te még a nyaralódban elnézegetnéd az 5 éves plazmádat 10 évig.

[ Szerkesztve ]

Tomika

(#5388) Tomics


Tomics
addikt

Srácok, az létezhet hogy egy 550-esben és egy 8000-esben ugyanaz a kijelző van?

PH! addikt since 2004

(#5389) KTTech válasza Tomika1981 (#5387) üzenetére


KTTech
veterán

Pontosítsunk: az EU adókon igen. De a jobb külföldi (de itthon is elérhető) mozicsatornákon rendes 24p-t kapsz. Ha USÁ-ból érkező adást nézel (igen, itthon is van ilyen csatorna, ha máshol nem, műholdról, kábelTV-n esetleg), akkor bizony a 23,976 is befigyelhet.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5390) < CyberBob > válasza Tomika1981 (#5387) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Miután a nekem tetsző sorozatokat nem adják le az itthoni csatornák így kénytelen vagyok angolul magyar felirattal nézni őket. Ezek 99%-ban 23.976 sebességűek (ami tudom, hogy nem 24 viszont az egyszerűség kedvéért így nevezik amúgy a tv is annak látja). Miután a vetítést követő napokban tudom megnézni így a csatornán már a helyi nézők megcsodálták a reklámokat (csatorna és befektetők örülnek). Itthon a büdös életben nem lesz látható így az itthoni "bugrisok" is nyugton maradhatnak nem lesz gond. Viszont a fenti eszmefuttatásom teljesen fölösleges a téma szempontjából mivel mint korábban már írtam a tv beépített "média lejátszója" hivatalosan támogatja az mkv formátumot amit az általad nagyon kedvelt legális médiumokon nem fogsz találni ahogy divx formátumot sem pedig az is az internet "szemete". És még a pal rendszerről annyit, hogy az europán kívülről jövő filmek sorozatok mind felgyorsítva láthatók nálunk ami alapból nem az eredeti élményt adja vissza.

A fölszereltségőr annyit, hogy ahogy te is írtad ami neked kell az egy monitor én viszont szeretem ha van benne tuner, hangszóró (ezt a gyártók is felismerték mert több idei modellbe is tesznek kisegítő mély sugárzót is) és jó lenne egy használható média lejátszó is.

Nos az alkatrész gyengítésről már leírtam a véleményemet, néz utána ha érdekkel mert ezek tények. Viszont a közhiedelemmel ellentétben már az átlag nyugati ember sem cserélgeti a dogait olyan sűrűn mint korábban.

KTTech: na igen a kerítésen túl is van élet. Pont hogy a pal adás nem természetes.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#5391) Tomika1981 válasza < CyberBob > (#5390) üzenetére


Tomika1981
tag

"A fölszereltségőr annyit, hogy ahogy te is írtad ami neked kell az egy monitor én viszont szeretem ha van benne tuner, hangszóró"

Ezért nem vagyunk egyformák. A tunerrel szerencsénk van hogy a pana a plazmába nagyon jó darabot szerel vsizont LCD fronton egész más a helyzet. Sony tunere kimodottan kukába való amit beépít a készülékeibe. A hangszóró megint egy kényes pont. Nekem pl a g30-ban a DLNA után a legnagyobb csalódás. Kukába való felesleges dolog.
Viszont ha normális hangrendszer lenne benne, feltehetően dupla annyiba kerülne mint amennyiért vettem. A webcamnak is örülök hogy nincs benne gyárilag mert ha benne lenne nem szivesen fizetnék ki plusz 30-40e Ft-ot.(ha 10.000-el emelkedne az ára akkor se tetszene mert ugyse használnám) Akinek kell, megveszi.

"Nos az alkatrész gyengítésről már leírtam a véleményemet, néz utána ha érdekkel mert ezek tények."

Már leírtam hogy élettartamra méretezett alkatrészeket építenek be költcségcsökkentés okán. Nem kell utánanéznem eleget dolgoztam gyárban MEO osztályon hogy tudjam mi miért van.

Tomika

(#5392) madgie


madgie
titán

Az NTSC-s sorozatok nem 59.94i-sek? Lehget hogy tévedek, de nekem ez rámik (2:3 pulldown-nal csinálnak belőlük 23.976p-t)

(#5393) Tomika1981 válasza madgie (#5392) üzenetére


Tomika1981
tag

Én már nem vitatkozom mert annyira azért nem értek hozzá.
Amerikában én is úgy tudom hogy NTSC van. A 24p pedig a mozifilmek szabványa. Gondolom mozicsatornáknál lehet olyan ami 24p-t sugároz.

KTTech: Van olyan csatorna amit biztosan tudsz hogy 23,976-ot sugároz és lehet fogni itthon?

Tomika

(#5394) nightshadow


nightshadow
veterán

Azt meg tudja nekem valaki mondani, hogy a 42G30 tavaly mennyibe került induláskor Ft-ban?

(#5395) KTTech válasza madgie (#5392) üzenetére


KTTech
veterán

De igen. Viszont a Panák szépen megoldják a konverziót... ez a "képritmus felismerés" a menüben (3-2 pulldown-t megszünteti). Illetve bizonyos STB-k nem 59.94i-ben küldik ki a végeredményt dekódolás után.

Igazából itthon nem nagy gond, csak ha pl. VT vagy GW szériád van (vagy olyan Samsung, amiben van DVB-S).

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#5396) einstein válasza nightshadow (#5369) üzenetére


einstein
senior tag

Ezek hivatalos árak? Csak mert a nagyobb oldalakon, ahol írtak az európai modellek bemutatójáról, annyit írtak, hogy az árak később lesznek elérhetők. Fura, hogy egy lengyel oldal meg már megszerezte.

(#5397) edk-


edk-
őstag

Saturn Arena Pana TX-L42U3 115 kFt.

"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado

(#5398) ZEN1TH válasza nightshadow (#5394) üzenetére


ZEN1TH
őstag

320k

https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/

(#5399) madgie válasza KTTech (#5395) üzenetére


madgie
titán

Akkor viszont igaz: nem kell tudnia a 24p-s megjelenítést a tévé médialejátszójának, mert semmilyen legális anyag nincs, ami így menne (max ha mondjuk a kamera/fényképező tud olyat,de PAL rendszerben nem jellemző)

#5400: no de a pro szegmensben nem nyersen szokás visszanézni egy szem tévén... még csak nem is SD-re rögzít a tényleg pro kamera.

[ Szerkesztve ]

(#5400) KTTech válasza madgie (#5399) üzenetére


KTTech
veterán

Tudtommal a Panasonic videókamerái tudják :) főleg a pro szegmensben... (de mondhattam volna Sony-t, Canon-t...)

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Plazma TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.